Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie

• daria00 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.10.05, 23:18
      Tolerujecie??
      • mizzi1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.10.05, 11:38
        Fizycznie owszem, ale ostatnio mam obniżony nastrój i nie wiem czy to efekt jesieni czy hormonówwink. Pozostaje mi czekać do wiosny, wtedy sie przekonambig_grin.
        • basia_gniezno Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.10.05, 20:04
          Ja toleruję świetnie! Oprócz dwóch czy trzech gratisowych kilogramów nic mi nie
          dolega. Polecam je zdecydowanie, choć jak wiadomo, sprawa tolerowania danych
          tabletek to sprawa zupełnie indywidualna.
          Pozdrowienia!
          • aldonkaw Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.11.05, 07:08
            kurcze zapomniałam wczoraj wziąć tabletke, a nie moge znaleźć ulotki harmonetu.
            czy ktoś moze mi powiedzieć co mam zrobić - bo pierwszy raz mi się zdarzyło,że
            zapomniałam wziąć...
        • agmalina Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 18:51
          Jasne że to efekt tego leku. Ja też tak miałam, a poza tym to udowodnione. Moja
          pani doktor powiedziała mi,że kilka jej pacjentek wpadło w totalną depresję po
          pigułkach.
      • oliwia835 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 13:41
        Jak jak narazie jestm po pierwszym opakowaniu i sam juz nie wiem.Nastroj mam
        bardzo dziwwny odkad go zazywam,bez powodu potrawie zaczac plakac,dookladnie bez
        powodu momentalnie jaoks robi mi sie smutno no i od 18 tabkletki mam dziwne
        plamienia niby to okres ale skapy bardzo skapy ,gin przepisal mi jeszcze jedno
        opakowanie.We wtorek mam zaczac nowe opakowanie a krwawienie mam juz tydzien
        nigdy tak nie mialam.Mialyscie cos podobnie,zaczyna mnie to denerwowac nei poto
        biore zeby sie nie kochac tylko wrecz na odwrotsmilea jak krwawie to nie bardzosadA
        jak wy macie
        • oliwia835 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.12.05, 10:19
          Jest juz ok nie plamie juz trzecie dzien ale ulga zaczelam sie bac ze nie
          potrzebnie kupilam nowe opakowanie.Ale stany depresyjne pozostaly wlasnei teraz
          cos mnie lapie pozdrawiam
      • miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.01.06, 15:12
        Czy to chwilowe wycofanie i teraz znow wprowadzenie do obiegu harmonetu polegalo
        na zmianie wygladu opakowania? bo teraz jest takie zwykłe podłużne jak logest a
        ja wolałam tamto bo mi sie tabletki nie mylily jak były ułożone w spiralke wink
        pozdrawiam
      • agmalina Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 18:47
        Brałam go przez 3 miesiące ale zrezygnowałam bo strasznie bolała mnie głowa!!!
        Teraz zawiesiłam branie tabletek bo palę(właśnie rzucam ale póki nie znikną z
        mojego życia na zawsze to z tabletek nici!!!
      • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.07.07, 16:35
        Dobrze się czuję po tych tabletkach. Bez skutków ubocznychsmile
    • ara123 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:10
      Jestem na tym forum pierwszy raz i właśnie mało nie dostałam zawału -nic nie
      wiedziałam o wycofanych na początku października seriach Harmonetu. Oczywiście
      mam to "szczęście", że biorę "TĄ" serię. Wiem, że potem te same serie zostały
      przywrócone do sprzedaży. Ale czy ktoś zna jakieś szczegóły na ten temat?
      Dlaczego były te wycofania? Czy bez obaw można brać tą wątpliwą serię?
      • gorzkawodka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.11.05, 14:12
        No wlasnie, bylam 2 dni temu u gina i mi o tym wszytkim opowiedziała, ze
        najpierw nie bylo a hurtowniach harmonetu a pozniej wycofali z aptek bo w
        składzie sie cos nie zgadzało, ale juz teraz jest chyba ok bo z powrotem
        trafiło do aptek... ale cena jakaaaaaaaaaa......... szok. 37 zl z groszami za
        opakowanie!!! musialam wykupic 3 opakowania na raz. 113 zł.... szokkk szokkkk
        szokkkk
      • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 20:55
        Swego czasu dzwoniłam do producenta w tej sprawie i mnie poinformowano, że
        wszystko ok z tymi tabletkami i że były wycofane ze względu na kłopoty z
        rejestracją (krótko mówiąc: z powodu problemów logistycznych), a nie dlatego,
        że było coś z nimi nie w porządku. Więc jest ok smile
    • kiciula1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.11.05, 15:09
      do gorzkawodka....
      u mnie harmonet po 34 zł
      jak sie czujesz po nim, nie tyjesz? zauważyłaś jakieś zmiany?
      • frrancuzeczka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.11.05, 11:13
        ja bralalm Harmonet ok 3 lat. czulam sie bardzo dobrze, od 4 mieisecy nie biore
        i tez czuje sie dobrze, choc na poczatku mialalm drobne dolegliwosci. zamierzam
        wrocic do tabletek, ale po tej akcji z wadliwymi seriami jakos nie mam zaufania.
        skoro Logest ma identyczny sklad to chyba nie ma roznicy?
        • lewek5 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.11.05, 09:04
          A ja właśnie ostatnio słyszałam, że Harmonet jest na stałe wycofywany ze
          sprzedaży..Pani w aptece odesłała mnie do gina, żeby zmienił receptę na coś
          innego.. Zastanawiałyście się może, na co zmienić? Dla mnie Harmonet był
          fantastyczny, wreszcie pozbyłam się migren, tycia itp. I co teraz? a może
          któraś z Was zna stronkę z opisem wszystkich tabletek?
          Pozdrowionka!
          • basia_gniezno Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 09.11.05, 16:52
            Nie prawda, nie jest wycofany na stałe. U mnie po paru dniach od wycofania
            normalnie wróciły do sprzedaży, a pani w aptece mówiła, że nawet te poprzednie
            były ok, ale musieli coś przebadać.
            Jeśli chodzi o cenę, to w ceny są ok 35, choć znalazłam jedną aptekę, w której
            cena zawsze jest 29 złotych z groszami i tylko tam kupuję. Bosko, nie? smile
            Pozdrowienia!
            Basia
          • guga1601 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.03.07, 15:57
            Ja biore juz 6mcy i jest wszystko ok.wczesniej bralam microgynon i bardzo
            przytyłam,po tych zrzucilam pare kilo.samopoczucie ok.
        • asia0214 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.04.06, 20:16
          Przymowałam Logest i żle się czułam, tzn czułam sie prawi ok, ale po pół roku
          miałam depresję i stałam się nerwowa. Słyszałam, że to przez pigułki tak może
          być. Potem przerwałam, doszłam do siebie i wróciłam do pigułek, ale zmieniłm
          na Harmonet. Wprawdzie przez pierwszy miesiąc miałam plamienia, ale potem już
          nie i było naprawdę super! Dopiero wtedy poczułam różnicę między Logestem a
          Harmonetem! Mimo że mają zbliżony skład,to jednak jest różnica. Moje koleżanki
          też miały napady depresji po Logeście, a jak przeszly na inne pigułki to im
          przeszło. A ponoć super jest też Microgynon21, ma podobny skład do Harmonetu i
          jest o wiele tańszy.
        • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 21:00
          Z tymi seriami wszystko ok. Nie ma się czym martwić. Dowiadywałam się z różnych
          źródeł czy są bezpieczne i wszyscy mówią, że tak. Pozdrawiam
      • mizzi1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.01.06, 16:22
        kiciula1 napisała:

> do gorzkawodka....
        > u mnie harmonet po 34 zł

No wlasnie te ceny sa po prostu oslabiajace:/...
    • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.05, 17:23
      Dziewczyny Wy mnie nawet nie straszcie! Wlasnie zaczelam zazywac pierwsze
      tabletki anty w moim zyciu(a konkretnie polknelam druga dzisiaj)i to jest
      wlasnie Harmonetindifferent nie wiem czy mam sie bac czy co smile ktora to serie wycofali?
      porownam z ta ktora mam
    • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.05, 17:33
      aha i jeszcze chcialabym wiedziec czy ma jakies znaczenie godzina o ktorej
      przyjmuje sie te czy w ogole jakiekolwiek inne tabletki anty? W ulotce
      Harmonetu zalecane jest zazywanie po kolacje badz przed snem, czy to ma
      znaczenie, czy wplywa to jakos na skutecznosc Harmonetu?
      • corrina_f1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 14.11.05, 15:58
        Ja dziś rozpoczęłam swoje 1 opakowanie harmonetu (po roku brania diane35) -
        musiałam odstawić Diane ze względu na nadciśnienie (jeszcze w sumie nie takie
        złe bo wcześniej nieleczone 140/110, teraz leczone jakieś 130/90)ale tak na
        dobrą sprawę to wiadomo, najlepiej by było odstawić w ogóle, no ale wiadomo...
        Sądzicie, ze harmonet w mojej sytuacji to dobry środek ?

Ale nie o tym chciałam. Wcześniej nie śledziłam wątków o harmonecie i teraz nie
        bardzo mogę znaleźć, gdzie pisałyście o tym wycofaniu niektórych partii albo
        całkowitym z rynku? Moja gin słowem nie wspomniała. Co to w ogóle za akcja ?
        Dopiero co zmieniłam tabletki, nie chciałabym naprawdę robić tego po raz
        kolejny.

Martwi mnie też wspominana kwestia pogorszenia cery sad Niestety mam do tego
        skłonności i diane przepisano mi wcześniej między innymi z tego powodu. Boję
        się, że teraz przy niższej dawce hormonów problem może powrócić sad(

Aha, no i zonk był straszny jak zapłaciłam 75 zł za 2 opakowania, gdyż
        dotychczas za diane płaciłam po jakieś 11 zł... uncertain

I jeszcze pytanko, czy po harmonecie mogę liczyć na cykl 28 dniowy ? Taki
        miałam przy diane, to było naprawdę idealne...

pzdr
        • bo.tak Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 11:49
          Tak, cykl jest 28 dniowy : 21 tabletek i 7 dni przerwy
          pozdrawiam smile
    • kiciula1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 10:41
      Harmonet to moje pierwsze tabletki. Konczę własnie 1 opakowanie czyli jutro
      wezme ostatnią. Chwalę sobie je , ponieważ nie odczuwam zadnych skutków
      ubocznych , jedynie to plamienia które pojawiły się do 16 tabletkiuncertain
      nie przytyłam a piersi mi się powiększyły
      czyli jestem zadowolona.Tylko ta cena 34 zł, ehh
      A jak u was?
    • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 12:48
      Witam!
      Zażyłam dziś pierwszą w moim zyciu tabletkę anty (oczwyiście Harmonet). Minęło
      kilka godzin, a ja już czuję (mam wrażenie), że zaczęła boleć mnie głowa, że
      drętwieją mi nogi... No i mimo porządnego sniadania czuję, że coś bym sobie
      jeszcze skubnęła... sad
      Chyba za dużo naczytałam się o skutkach ubocznych uncertain Przecież to niemozliwe,
      aby pierwsza tablekta aż tak namieszała w moim organiźmie. Co o tym myślicie?
      Pozdrawiam!
      P.S. Ja za Harmonet zapłaciłam 29zł.
      • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 21:25
        Witam ponownie smile
        Jednak okazało się, że wmówiłam sobie wszystkie skutki uboczne, które
        wymieniłam powyżej. Niepotrzebnie spanikowałam będąc niejako pewna, że mój
        organizm nie zaakceptuje dodatkowych hormonów (tylko niby dlaczego....? <lol>wink.
        Jak tylko zatem zajęłam się czymś konkretnym, spostrzegłam, że czuję się bardzo
        dobrze, nic mi nie dolega... A reszta wyjdzie w praniu.
        Pozdrawiam!
        • black_daisy13 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.11.05, 17:32
          Ja tez zaczynam brać Harmonet. Dopiero za miesiąc bede wykupywa recepte
          Widze ze w zaleznosci od miejsca roznie płacicie (normalne) Proponowałabym aby
          kazda pisała miasto i numer ulicy apteki przy której znalazła po jakiejs nizszej
          cenie Harmonet. Ja jeszcze takowej nie znalazłam w Warszawie, ale zrobie co w
          mojej mocy zeby nie płącic 35zł za 1 opakowanie uncertain Chyba wszystkim nam zalezy
          zeby płacic jak najmniej tongue_out

Pozdrawiam smile
          • myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 16:48
            Ja kupuje harmonet za 31,50 w sieci sklepów Euro apteka - kraków ul.krowoderska
            31, ale slyszalam ze jest za 29 zł na azorach ale tam zawsze sa duże
            kolejki.Pozdrawiam
        • skp110 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 20.11.05, 23:26
          >... A reszta wyjdzie w praniu.
          bokie za parę latek
      • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.11.05, 11:43
        Witam serdecznie!
        Biorę Harmonet już 4 dzień i oto moje spostrzeżenia:
        Po pierwsze podniosło się moje ciśnienie. Zawsze miałam je zbyt niskie
        (przeważnie 100/50), teraz wyności średnio 125/65. Dzięki temu czuję, że mam
        więcej energii, potrzebuję mniej snu (do niedawna mogłam spać i spać, przez
        cały dzień byłam ospała; teraz czuję, że mam więcej energii i jakby nieco
        lepszy humorsmile). Poza tym nie widzę żadnych zmian, więc poki co jestem
        zadowolona. Oby tak dalejsmile
        Pozdrawiam ciepło!
        • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.11.05, 14:09
          Ja sie swietnie czuje po tym Harmonecie, nie mam zadnych dolegliwosci, zero
          plamienia smile
          • natalia.brzeska Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.11.05, 22:24
            Harmonet najpierw brałam 3 lata temu przez ok 6 miesięcy. Czułam się wspaniale,
            jednak przestałam brać, gdyż nie było potrzeby. Rok temu znowu powróciłam do
            tych tabletek i myślałam, że wszystko jest w porządku, gdyż wcześniej też
            przecież było. Teraz dopiero widzę jego efekty uboczne, przedtem po prostu nie
            powiązałam moich objawów z tymi hormonami. A mianowcie, w ciągu roku przytyłam
            8 kg. I nie mówcie, że to przez jedzenie, gdyż akurat na punkcie tego mam
            obsesję. Bardzo kontroluję to co jem i ćwiczę. Mimo tego kilogramów przybyło.
            Od 2 miesięcy jestem na intensywnej diecie (jakieś 600 kcal dziennie!!!) i
            codziennie ćwiczę, mimo tego schudłam tylko 2 kg. Uważam, że to właśnie przez
            Harmonet, gdyż wcześniej, gdy nie brałam tabletek udawało mi się w takim czasie
            i przy takiej diecie chudnąć ok 8 kg.
            Bardzo spadło mi libido, mam straszne wahania nastroju (na które zwrócił mi
            uwagę mój chłopak). W jednej minucie jestem szczęśliwa, a w drugiej łapię doła,
            ryczę itp. Mam bardzo wrażliwe piersi, bóle głowy, pogorszył mi się wzrok (to
            też ponoc może być spowodowane tabletkami).

Za 2 tygodnie przestaje brać Harmonet. Na jakis czas w ogole odstawiam
            tabletki. Musze wrocic do rownowagi psychicznej i wreszcie zgubic te kilogramy.
            Właściwie nie wiem czy w ogóle wrócę do tabletek, bo po prostu chyba nie warto
            faszerować się tym świństwem. Obecnie, jak biorę wieczorem tabletkę, to mam
            odruch wymiotny...
    • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.11.05, 07:32
      Jak juz sie tutaj zdazylam dowiedziec kazda z nas reaguje bardzo indywidualnie
      na te same tabletki, dlatego jednym cos jest a drugim nie smile ja bym sie nie
      obrazila jakby mi tu dorzucili 8 kg big_grin Pozdrawiam!
      • milena72 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 24.11.05, 21:45
        czy ktoras z Was dostala Harmonet na problemy ze skora? Ja od kilku lat
        bralam "zwykly cilest" i wszystko bylo ok natomiast teraz biore Diane35 (
        wieczne problemy z tradzikiem-wczesniej laczylam sie roznymi mazidlami)i jestem
        tak opuchnieta ze ladwo sie ruszam.Przytylam 3 kg (na 5 mies brania) a czuje
        sie jakbym przytyla ze 20.Slyszalam ze Harmonet tez dobrze dziala na skore ale
        nie moge znalezc ulotki do tego.Jesli ktoras z Was zwrocila uwage na to czy w
        ulotce jest cos o skorze lub ma takie przejscia jak ja to prosze o info...smile
        • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 13:23
          Hej!
          Odnośnie cery...
          Stosuję Harmonet od tygodnia, a już z dnia na dzień mam coraz więcej okropnych
          wyprysków (na twarzy, dekolcie oraz na plecach). Dodam, że wcześniej nie miałam
          żadnych problemów z cerą... Poza tym widzę, że zatrzymuje się woda w moim
          organizmie. Więcej negatywnych skutków nie zauważyłam, ale i tak zastanawiam
          się nad zmianą tabletek. Porozmawiam o tym z lekarzem, podpytam go o Yasmin,
          który to ponoć wody w organizmie nie zatrzymuje oraz ma dobry wpływ na stan
          skóry.
          Pozdrawiam ciepło!
          • indygobebe Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 18:18
            No właśnie... Brałam Harmonet ok. 6 miesięcy, następnie na 2 zrobiłam przerwę i
            ponownie wróciłam do tych tabletek. W pierwszej serii - 6 miesięcy - było
            wszystko ok, nie przytyłam, nie miałam problemów z cera, nie miałam wahań
            nastroju, nie miałam obniżonego libido. A od tej serii, po 2 mies. przerwie
            zaczełam tyć, mam problemy z cerą, nastrojem i libido... Nic nie rozumiem.
            • natalia.brzeska Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 19:30

No widzisz indygobebe, ja miałam dokładnie tak samo. W pierwszej serii wszystko
              super, a w drugiej wręcz odwrotnie...
              • mysz_86 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.11.05, 13:58
                ja tez zaczelam przed 4-ma dniami stosowac harmonet i narazie nie mam zadnych
                dziwnych dolegliwosci, ale mam takie pytanie czy moge sobie zmienic godzine
                przyjmowania tableki i przesunac ja o jakies 6 godzin i czy to bedzie mialo
                jakis wplyw na obnizona skutecznosc podczas calego cyklu czy tylko przez pare
                dni po zmianie??
                • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.11.05, 00:13
                  No cóż... ja to chyba pechowa jestem...crying Zaczęłam Harmonet sześć dni temu i
                  już bardzo boli mnie brzuch ( a konkretnie wątroba chyba), dziś zaczęły
                  drętwieć mi łydki i dostałam po prostu panicznego bólu głowy... Do tego
                  absolutna chuśtawka emocjonalna... To jest aż nieprawdopodobne, żeby wystąpiły
                  u mnie wszystkie skutki uboczne... Jutro już go odstawiam, bo mam stracha...
                  Może ja w ogóle nie powinnam łykać pigułek?? Kiedyś brałam Mercilon i bylo ok,
                  ale może po ciąży coś się zmieniło? Tu jak widzę tolerancja tabletek zmienia
                  się nawet po powrocie do tych już używanych wcześniej. Jestem po prostu
                  zawiedziona.
                  • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.11.05, 11:45
                    Tabakierka, robiłaś próby wątrobowe?
                    Pigułki bardzo obciążają naszą wątrobę, a jak wiadomo, wątroba spełnia ważną
                    funkcję w naszym organiźmie. Nie warto jej poświęcać.
                    Drętwienie łydek może oznaczać zaburzenia krążenia (początki zakrzepicy...?).
                    Idź do lekarza koniecznie, może przepisze Ci coś innego, jeśli oczywiście masz
                    siły na dalsze próbowanie i eksperymentowanie.
                    Pozdrawiam cieplo!!!!!
                    • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 00:05
                      Dzięki fragola... za słowa wsparciasmile Nie, nie robiłam żadnych badań,
                      oczywiście tabletki dostałam z marszu... Upsss, sorry, jeśli nie licząc
                      cytologii... Idę do lekarza, bo sama boję się decydować o przerwaniu... No mam
                      siłę próbować, bardzo mi zależy na takim "constans" cyklu oraz na solidnej
                      ochronie anty... Do tego jeszcze chcę "wyciszyć" endometriozę, wcześniej w tym
                      celu brałam mercilon właśnie... ale ten harmonet to mnie wykończył po prostu w
                      ciągu zaledwie siedmiu dnisad
                      Pozdrawiam ciepłosmile

P.S. Z łydkami spokój jakoś... Może się przechodziłam;PPP
                      • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 11:41
                        tabakierka napisała:
                        >P.S. Z łydkami spokój jakoś... Może się przechodziłam;PPP

Hehe... Mnie bolą dziś łydki i uda, a to dlatego, że wczoraj był mróz, a że
                        chodzę w butach na obcasie, musiałam iść bardzo ostrożnie, przez co zapewne
                        bardziej pracowały inne partie mięśni niż zazwyczaj... <lol> Ale to tak BTW.

Mnie również ten cały Harmonet nie daje ostatnio spokoju, bo czuję się po nim
                        coraz gorzej. Miałam nadzieję, że okażą się to dla mnie idealne tabletki,
                        jednak teraz nie mogę się już wprost doczekać końca tego opakowania (a zostało
                        mi jeszcze bodajże 11 dni).
                        Jestem bardzo spuchnięta, szczególnie widać to po mojej twarzy, która zaczyna
                        przypominać pyszczek świnki. Boję się spojrzeć w lustro, aby nie dostać ataku
                        histerii... Oczywiście nie pomagają żadne kompresysad
                        Dodatkowo moja cera (z którą nie miałam wcześniej problemów) wygląda coraz
                        gorzej: pryszcze, wągry, "kaszka"... Nie wiem jak się tego pozbyć.
                        No i zaczęły dręczyć mnie codzienne mdłości. Na szczęście nie wymiotuję, ale
                        nie jest to przyjemne uczucie, gdy przez cały dzień jest mi po prostu niedobrze.
                        Mam nadzieję, że dotrwam do końca tego opakowania oraz iż dostanę receptę na
                        coś innego (podpytam lekarza o IV generację).

Pozdrawiam ciepło!
                        • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 16:57
                          fragola_di_giardino napisała:

> Jestem bardzo spuchnięta, szczególnie widać to po mojej twarzy, która zaczyna
                          > przypominać pyszczek świnki. Boję się spojrzeć w lustro, aby nie dostać ataku
                          > histerii... Oczywiście nie pomagają żadne kompresysad
                          > Dodatkowo moja cera (z którą nie miałam wcześniej problemów) wygląda coraz
                          > gorzej: pryszcze, wągry, "kaszka"... Nie wiem jak się tego pozbyć.
                          > No i zaczęły dręczyć mnie codzienne mdłości. Na szczęście nie wymiotuję, ale
                          > nie jest to przyjemne uczucie, gdy przez cały dzień jest mi po prostu
                          niedobrze

O rany, weź mnie nie straszcrying(( To może być jeszcze gorzej, niż jest ze mną w
                          tej chwili?? Szok! Ja natomiast mam przebój prawdziwy... dziś byłam u lekarza,
                          mówię mu o swoich wątpliwościach, a on mi na to, że to wszystko nie jest
                          możliwe (mam urojenia???? heehhhh...) bo HARMONET to najlepsza rzecz, jaka jest
                          w tej chwili na rynku... Mam brać dalej i nie marudzić... Zapytałam też, czy
                          może powinnam zrobić jakieś badania w związku z tym nasilającym się bólem
                          wątroby, ale on odparł, że nie ma takiej potrzeby. Po czym zalecił zażywanie
                          pigułki w trakcie posiłku, co by zminimalizować efekty uboczne. No i hepatil
                          mam łykać. Zaflugałabym sobie, gdyby to było inne forum...;P
                          Hmm, znowu muszę zmienić gina, a już zaczynałam nabierać do niego zufania.
                          • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 17:36
                            Ojej... Może ten Twój ginekolog podpisał z producentem Harmonetu jakąś umowę
                            czy coś????
                            Ja ciekawa jestem, jak mój zareaguje, gdy napomknę o chęci zmiany... Będzie to
                            w pewnym sensie taki "sprawzian" dla niego. Mam nadzieję, że go zda. W sumie to
                            poleciła mi go moja mama, która chadza doń od kilku dobrych lat i jest
                            zadowolona, a ja przed wypisaniem recepty miałam wykonane podstawowe badania.
                            Nie mówił też nic, co wskazywało by na to, iż uważa Harmonet za największe cudo
                            świata, swoją decyzję o przepisaniu mi tego a nie innego środka uzasadnił tym,
                            że Harmonet zawiera minimalną dawkę hormonu, co powinno być dla osoby w moim
                            wieku (21lat) dobrym rozwiązaniem. Dodał też, że jestem typem wyraźnie
                            estrogennym i te tabletki powinny mi slużyć. Szkoda, że nie miał racji sad
                            • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 17:53
                              O tę umowę to ja też go podejrzewamwink Też mi tam gadał, ze to ma min. dawkę
                              hormonów i powiedział, że mój organizm się do tego przyzwyczai... Naprawdę
                              zaraz z marszu poszłabym do innego gina, ale jak mam się znów tłumaczyć ze
                              wszystkiego, opowiadać historię życia itd. to po prostu odechciewa mi się...
                              Tak sobie pomyślałam, że wytrwam do końca tego listka i zobaczę. Być może robię
                              głupio, ale z doświadczenia wiem też, że skakanie po lekarzach to nic dobrego
                              nie zapowiada. Ten ci powie jedno, drugi coś zupełnie innego, a jeszcze trzeci
                              kolejny chłam. Przy czym oni często są solidarni, więc ostrożnie trzeba rzecz
                              przedstawiać;P Ale jak tylko trafię jakiegoś z polecenia, to zaraz walę do
                              niego, jak w dymwink
                              • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 12:18
                                Ponoć niektórzy ginekolodzy uważają, iż należy przemęczyć 3,4 opakowania, aby
                                stwierdzić, że dany środek został źle dobrany. Może tym właśnie kierował się
                                Twój lekarz, wciskając Ci kolejne opakowanie Harmonetu. Niemniej jednak
                                bagatelizując opisane przez Ciebie skutki uboczne, wystawił sobie niezbyt
                                pochlebne świadectwo.
                                Rozumiem natomiast, że nie jesteś zbyt entuzjastycznie nastawiona do poszukiwań
                                nowego lekarza. W końcu ciężko znaleźć takiego, któremu zaufamy w 100% od razu.

Ja byłam dziś u mojego lekarza i dostałam receptę na Yasmin...
                                Długo zastanawiałam się nad tym, jak przedstawić i opisać mój problem, aby go
                                nie wyolbrzymić, ale też i nie zbagatelizować. Tym bardziej, że od wczoraj
                                opuchlizna trochę zeszła i wyglądam całkiem normalnie, tak, jak zwykle.
                                Powiedziałam zatem, że pogorszył się stan mojej cery oraz że zatrzymuje się
                                woda w moim organizmie. Lekarz powiedział, że trzeba będzie zmienić tabletki,
                                jeśli te skutki uboczne są dla mnie uciążliwe. Wtedy spytałam go, co sądzi o
                                Yasmin, a ten odpowiedział, że w moim przypadku powinny się sprawdzić, ale nie
                                są one żadnym cudem i są wg niego nieco przereklamowane oraz drogie. No, ale
                                stanęło na tym, że mi je przepisał.
                                Ponadto podpytałam go jeszcze o ryzyko zakrzepicy podczas stosowania tabletek
                                III i IV generacji. Powiedział, że nie ma co ukrywać... Ryzyko istnieje i
                                trzeba się z nim liczyć, ale i w przypadku pigułek II generacji ryzyko nie jest
                                małe. Podał przykład jednej z pacjentek, u której mimo dobrego zdrowia oraz
                                braku przeciwwskazań, podczas stosowania tabletek należących do II generacji,
                                wystąpił zakrzep płucnysad
                                Trzeba po prostu badać się regularnie oraz bacznie obserwować swój organizm i
                                nie lekceważyć żadnych podejrzanych objawów!

Pozdrawiam ciepło!!!!!!
                                • norka84 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 12:26
                                  Hmmm... Harmonet. Ja odkąd zaczełam brać Harmonet miałam non stop wrażenie że
                                  jestem głodna, mogłam jeść co godzinkę i miałam ochotę na dziwne rzeczy jak
                                  kobitka w ciąży. Dopiero po kilku opakowaniach mój okres stał się mniej
                                  obfitszy. Pozatym po 4-5 opakowaniach jak wziełam 2 opakowania pod rząd to
                                  zaczeły mnie jajniki boleć i to trwało ze 4 miechy. Teraz sobie pigułki
                                  zminiłam na Yasmin i zobaczymy jak to będzie.
          • myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 16:51
            Ja wzięłam dopiero 3 tabletke i nie wiem czy sobie wkręcam ale wydaje mi
            sie ,że jakbym miała lepszą ceręsmile
            • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 21:01
              U mnie po Harmonecie cera się poprawiłasmile Podobnie jak stan włosówsmile
      • ostatniraz Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 27.11.06, 19:11
        heheh dokladnie tez chcialabym pzytyc moz z 5,6 kg big_grin no i marze o iwekszych
        piersiach sad bo aktualnie mam malutkie a sad
    • zadelko Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 17:51
      Nie wiem jak mam to rozumiec ale powiem tak: jestem mama 5,5 miesiecznej
      pieknej dziewczynki i nie chcac robic Jej przykrosci staram sie nie dopasowywac
      Jej pary ;o) NARAZIE wiec zaczęłam zazywac Cerazet a jak Ja przestalam karmic
      zaczelam brac Harmonet oczywiscie w kosmicznej cenie
      (34zl w kazdej aptece w okolicy Rabki)W trakcie zazywania pierwszego opakowania
      wszystko bylo O.K. minela przerwa 7-dniowa i osmego mala biala hops do buzi
      i... niespodzianka; minelo 5 dni a ja chodze jak by mnie brala grypa nie
      panuje nad emocjami bol glowy, miesnie mnie bola, piersi nabrzmiale, moze tylko
      cera w jako takim pozadku ale tez bym polemizowala. Naszly mnie poczatkowo
      mysli o kolejnej ciazy ale to jest nie mozliwe przynajmniej tak mysle skoro
      instruowalam sie trescia ulotki.
      Mysle ze mi to przejdzie w koncu najtrudniejsze sa 3 miesiace, o ile wczesniej
      sie nie wykoncze.
    • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 18:47
      ja wlasnie dzisiaj skonczylam 1 opakowanie Harmonetu. Czuje sie dobrze, nie
      zauwazylam zadnych zmian smile
      • anndzia81 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.12.05, 15:15
        witam,biorę harmonet od roku,nie zauwarzyłam u siebie zadnych ubocznych efektów
        brania tych pigułek,nie wystąpiło ani krwawienie ani żadne bóle,wręcz
        przeciewnie polepszyło mi się samopoczucie,znikneło napięcie
        przedmiesiączkowe,zaryzykowałam branie choć miałam problemy z krążeniem,dość
        znaczne żylaki jak na mój wiek,czuje się świetnie wlaśnie wczoraj zaczełam
        kolejne opakowanie,pozdrawiam.
      • akroksa Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 08.12.05, 14:44
        hej wczoraj bylam u ginekologa i wlasnie przepisal mi harmonet bede to moje
        pierwsze tabletki antykoncepcyjne ale widze ze branie tych tabletek moze sie
        wiazac z wieloma skutkami ubocznymi. Chcialam zapytac czy naprawde sa one
        skuteczne i chronia przed niechciana ciaza? Pozdrawiam smile)
    • olivka.ok Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.12.05, 11:43
      ja nie wiem gdzie wy kupujecie ten harmonet...w zyciu bym nie dala za niego
      35zl.wczoraj kupilam swoje pierwsze opakowanie...24.50zl. nie jest tak zle...
      • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.12.05, 17:08
        Ja jestem z okolic Katowic i place za Harmonet 31 zl taniej nie znalazlam uncertain
      • koaish Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.01.08, 01:10
        Gdzie kupujesz te tabletki?!!takie tanie....ja płace zawsze 34,35zł...
        • turzyca Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.01.08, 01:27
          Sie bierze telefon i sie obdzwania apteki. Ew. idzie na piechote.
          Zawsze potwornie drogie sa apteki w centrach handlowych. Co do reszty - roznie
          bywa. Ku mojemu olbrzymiemu zaskoczeniu stosunkowo tania jest apteka
          "Akademicka" w Warszawie na Krakowskim Przedmiesciu vis a vis uniwerku. A
          wydawaloby sie, ze w takim miejscu beda zdzierac. Nie ma wiec wyjscia - trzeba
          pytac.
          Warto tez pytac sie o znizki - np. w dosc taniej aptece na warszawskim Powislu
          mozna dodatkowo dostac karte stalego klienta z siedmioprocentowa znizka.
      • aneczka1411 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.08, 18:07
        a ja płace 20 zeta za harmonet.
    • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.12.05, 13:53
      Witam harmoneciarywink))
      Jestem na 13. tabletce i jakoś się uspokoiło wszystko, nawet plamienia już niet
      ( yooopiii)... Pozostała tylko dziwna skłonność do depresji, więc jeśli nie
      strzelę sobie w łeb w przypływie fatalnego nastroju, to może wytrwam na tych
      tabletach jeszcze trochę;PPP

P.S. Nie wiem, czy już pisałam... ja płacę za to dziadostwo 29zł, to taki
      niewielki plus;P

Pozdrawiam.
      • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.12.05, 21:23
        Hej tabakierka!
        Cieszę się, że lepiej się czujeszsmile
        Ja również zauważyłam kilka pozytywnych zmian... Moja cera nie wygląda już tak
        tragicznie oraz nie jestem spuchnięta. Poza tym chudnę w oczach (ubrania są
        coraz luźniejsze). Zaczęłam wątpić w słuszność rezygnacji Harmonetu, ponieważ
        zaczęłam już go po trochu lubić. Jednak jak zwykle istnieje jakieś "ale". W tym
        przypadku powód mego niezadowolenia jest podobny do Twojego. Jestem mianowicie
        potwornie rozdrażniona, wściekam się, krzyczę, a następnie dopada mnie straszny
        dół, z powodu którego potrafię płakać i użalać się nad sobą niemiłosiernie. Na
        szczęście do końca opakowania pozostały mi jeszcze tylko 2 tabletki, a od
        przyszłego piątku zacznę łykać Yasmin. Wiążę z nim wielkie nadzieje, ale jestem
        pełna obaw...
        Pozdrawiam ciepło!
        P.S. Ja również za to "dziadostwo" (<lol>wink zapłaciłam 29zł, za Yasmin zaś
        33,70zł, więc nienajgorzejsmile
        • tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.12.05, 01:08
          A witam, witamsmile
          No wiesz co, że u mnie reakcja organizmu jest zadziwiająca z tym chudnięciem
          także... co prawda apetyt mi dopisuje, ale efekt odwrotnie proporcjonalny;PPP
          dziwne to cholerniewink

A mam jeszcze jedno skojarzenie z tymi tabletkami: biorąc je czuję się i
          zachowuję, jak zaciążona, hahahahaahh... Już sama mam z siebie ubaw... to całe
          moje przewrażliwienie na punkcie łykania hormonów po prostu mnie rozwala... To
          już jak w ciąży chodziłam, to chyba mniej byłam wsłuchana w swoje ciało, niż
          terazwink I mniej mi odbijało...

Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia z Yasminsmile))
    • magwik Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 08.12.05, 20:26
      Hej, ja biorę harmonet czwarty miesiąc... I w najbliższym czasie chyba zmienię.
      Po harmonecie mam straszne wahania nastroju, bardzo łatwo się denerwuję, poza
      tym ostatnio jestem bardziej senna, ale może to być związane z paskudną porą
      roku.. Poza tym wydaje mi się , że bardziej się pocę sad i przede wszystkim
      pogorszył się stan mojej cery sad wcześniej było kiepsko przed okresem, ale już
      po wykwity znikały i buzia wyglądała całkiem nieźle. Teraaz natomiast krosty
      występują cały czas, próbowałam wykluczyć z diety słodycze, ale nie
      spowodowało to poprawy. Teraz zastanawiam się nad jeanine (tylko ta cena! ok 45
      zł) albo diane ( tu z kolei boję się dużego przyrostu masy ciała, no i
      odległych skutków, p zakrzepicy, bo przecież dawka etynyloestradiolu jest
      prawie dwukrotnie większa... słyszałam też, że obniżają libido, ale t chyba
      każde w teorii mogą powodować?)
      Reasumując- nie polecam harmonetu, głównie ze względu na problemy z cerą.
      • mama500 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 09.12.05, 10:34
        poszukuję Harmonet.kontakt na priv
        • marti_ka82 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 14.12.05, 17:24
          ehh ja biore go do dwoch dni i kujcze nie przypuszczalam ze bede miala takie
          akcje w 5 godzin po zazyciu goraczka dreszcze, bralo mnie na wymioty wlasciwie
          to nie wiedzialam z ktorej strony mnie chcialo wyczyscic... porazka.. ledwo
          wstalam z lozka... jeszcze gorzej... pocilam sie jak nie wiadomo co.. nie wiem
          czy brac dalej czy isc do lekarza niech cos mi da innego.. bo ja hce zyc a nie
          wegetowac i nieprzespane noce po kazdej tabletce nie wchodza w gre...
      • mayrah1 W A Ż N E!!!!! 09.12.05, 11:19
        Witajcie! Ja mam taką burzliwą hstorię. Moja Mama i Babcia bardzo odradzają mi
        hormonalnej antykoncepcji.Same wiele przeszły i twierdza,że to bardzo zwiększa
        ryzyko o którym my młode kobiety nei myślimy bo do 40 nam daleko. Sama biorę
        Harmonet od niecałego meisiąca, wczesniej przez rok brałam LOGEST a ciut
        wczesniej CILEST i ze 3 lata temu na regulowanie cyklu iz mian skórnych DIANE
        35. Zacznę od początku: przy Diane podobno trzeba przejść na dietę-nie
        poinformowano mnie o tym i z dziewczyny chudej jak szkapa z super przemianą
        materii zmieniłam się w uwazająca na wszystko 10 kg cięższą
        dziewczyną...nabrzmiałe piersi, agresywność wpadająca w melancholię. ODSTAWIŁAM
        świństwo po 3 miesiącach! CILEST, agresja, przytycie, problemy ze snem,
        nabrzmiałe piersi, nadwrażliwe sutki, okragły ból głowy... po 2 miesiącach
        przeszłam na LOGEST..swoją drogą pani ginekolog omal mnei nei zlinczowała gdy
        zadawałam pytania na temat tabletek innych niż CILEST...teraz podobno niedawnoi
        wyjechała na wycieczkę na Malediwy za przepisanie rekordowej liczby CILESTU
        Poznańskim studentkom..wink)) LOGEST był calkiem OK, co prawda spowodował
        nadmierne wysuszenie i osłabienie libido..kochałam się z mym facetem raz na
        miesiąc czasem!!!!a i tak sprawialo mi to ból!!!! odstawiłam tabletki na 2
        miesiące...wiadomo,,wróciła cera nastolatkiwink ale SCHUDŁAM 4 KG! przyspieszyła
        mi się przemiana materii i ogólnie mam wiecej energii... po 2 miesiącach
        zaczełam brac Harmonet gdyż ma ten sam skład chemiczny co LOGEST i jest
        tanszy...w mojej aptece 27.90zł(!)..jednak...spędzam wiele, wiele godzin w
        internecie na poszukiwaniu PIGUŁKI SZCZĘŚCIA! i wiecie co... znalazłam cos
        takiego cytat: "I generacji juz sie nie sprzedaje w Polsce, ale w USA i
        Niemczech mozna je
        jeszcze spotkac (ale rzadko)
        II generacja - w Niemczech wiekszosc nalezy do tej generacji, w USA prawie
        wszystkie, w Australii ponad 90% to II gen. a w Nowej Zelandii prawie 100%, a w
        Polsce tylko Microgynon 21 = Stediril 30 = Rigevidon (maja identyczny sklad) i
        Minisiston
        III generacja - wszystkie pozostale pigulki w Polsce (czyli slynne Logest,
        Harmonet, Novynette, Mercilon, Femoden, Minulet itp itd). Co ciekawe w
        Australii, Nowej Zelandii zakazuja ich uzytkowania, podobnie jest w USA. A w
        Niemczech zapisuja je tylko gdy kobieta nie toleruje II generacji.

Jesli chodzi o ryzyko zakrzepicy to przy III generacji jest 2x wieksze niz przy
        II. Natomiast najgorsza pod tym wzgl. jest IV generacja (najwieksze ryzyko)."

Po zrobieniu małego śledztwa i przeglądzie stron zagranicznych , okazało się że
        przy zażywaniu Yasmine na świecie zmarło ponad 50 kobiet na zakrzepicę, 50
        dziewczyn w wieku od 19 do 29 lat!!!! Yasmine ma promocje w Polsce bo wszedzie
        go wycofano!!!! To samo z LOGESTEM, Harmonetem itp.... DLACZEGO?????

Otóż zawierają one jako jeden ze składników GESTAGEn w róznej postaci..jednak
        każdy z nich zawiera TESTOSTERON.. wpływa na: wypadanie włosów, agresję,
        napadowość, częste zmiany nastrojów, wąsiki przy ustach, trądzik,
        przetłuszczanie się włosów...etc etc....

Okazuje się,że na swiecie większość PIGUŁEK III generacji ma wadę ZŁY 2
        składnik!Teraz trwają pracę nad jego zmianą, ale KONCENRY Farmaceutyczne mają
        władzę!!! wmówią ,że to co zabija, wcale nei jest złe, że to był przypadek...

Szczerze wierzę, że 2 generacja PÓKI CO..jest bezpieczniejsza... mniejsze ryzyko
        nadżerki a w dalszej kolejności stanów rakowych szyjki macicy...mneijsze
        rozregulowanie systemu nerwowego..etc.

Sprawdzcie proszę swoich ginekologów... niech Wam zrobią wykład MEDYCZNY o tym
        dlaczego TESTOSTERON źle wpływa na organizm kobiet i dlaczego zbyt niskie dawki
        hormonów w coraz to nowszych pigułkach zabijaja coraz to więcej nawet młodych
        już kobiet!

Ja już to zrobiłam, przyniosłam mojej ginekolog wydruk 10 artykułów z
        internetu...była zszokowana, raz oburzona,ze ją pouczam, ale potem
        podziękowała..i się ucieszyła, że dbam o swoje zdrowie! Poleciła mi tabletki 2
        generacji ale zanim mi powie które musi to poważnie przestudiować!

Nie wszyscy ginekolodzy wiedzą wszystko NIE BÓJCIE sie miec wątpliwości by
        szukać i pytac co jest najlepsze dla Waszego zdrowia!!!

Serdecznie pozdrawiam!!!!smile))))))))
        • blanqq Re: W A Ż N E!!!!! 18.12.05, 10:56
          Wczoraj zaczęłam 3. opakowanie Harmonetu, po wahaniach... Mianowicie podczas
          siedmiodniowej przerwy bolała mnie głowa przez 4 dni (migrena? pierwszy raz w
          życiu). Zastanawiam się jednak, czy nie miało to związku z przeziębieniem
          (akurat w te 7 dni byłam chora)... I teraz nie wiem: na ulotce jest napisane,
          że w razie wystąpienia migreny lub silnych bólów glowy niezwłocznie odstawic
          tabletki. Ale jeśli to była wina choroby??? No, nie odstawiłam, wczoraj
          zaczęłam to nowe opakowanie, nie chcę przerywac brania... Czy Wy też tak
          miałyście?
    • fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.12.05, 12:58
      Witam Waswink
      Jestem po pierwszym opakowaniu Harmonetu i jak narazie ze skutków ubocznych
      zauważyłam poprawę cery HAwink Nie przytyłam, nie urosły mi piersi ( a
      szkoooodatongue_out), nie mam migreny, plamień nie ma, śpiąca byłam zawsze (ale to
      zasługa takiej jednej dolegliwościwink)
      No to mam pytanie do tych, co są na harmonecie dłuższy czas: Czy na początku
      też u was wszystko było takie różowe??wink Obawiam się, że czas pryśnie, bo póki
      co jestem bardzo zadowolona...No może nie z ceny jak większość z waswink Ja płacę
      36,84uncertain Czy któraś, która jest z Krakowa zna apteki, gdzie mogę go kupić
      taniej?? Z góry dziękismile
      No i pytanie dotyczące czasu przyjmowania tabletki. Ja biorę rano, bo wtedy
      biorę też inne leki, więc nie zapomnę napewno, czy to prawda że lepiej jest
      jednak wieczorem przyjmować??
      Pozdrawiamwink
      • ewena1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.12.05, 21:30
        Ja biore Harmonet 7 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Zadnych objawow
        ubocznych, nawet plamien na poczatku nie bylo. wczesniej zazywalam miedzy
        innymi logest i stediril ale Harmonet jest najlepszy dla mnie. Mieszkam w
        bydgoszczy i tutaj Harmonet kosztuje okolo 24 zl i bylam zszokowana jak
        przeczytalam ze w Krakowie jest prawie 10 zl drozszy. Szok. Zazywam go zawsze
        wieczorem , tak jest dla mnie wygodniej i watpie, ze ma znaczenie o ktorej
        godzinie sie go zazywa. Pozdrawiam.
        • atlantis75 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 20.12.05, 22:34
          W Olsztynie Harmonet po 27 zł, w aptece całodobowej w Dukacie!
      • miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 10:58
        Ja też biore rano ale to dlatego ze wieczorami zdazaja sie imprezy a nie chce
        ryzykowac "zwymiotowania" tabletki wink tez jestem z krk i tesz szukam taniej
        harmonetu w euroaptece w galeri kaziemierz jest za 30 zeta. ja po 1 opakowaniu
        mialam depreche po 3 mam napady zlosci czasami ale to kwestia indywidualna
        wydaje mi sie pozdrawiam wink
      • myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 20:58
        Do Fiolekmniami.... tak znam tańsze apteki : Euro apteka na krowoderskiej 31 po
        31,50 pln i jeszcze na azorach jest taka okupowana bardzo apteka to tam sa
        chyba po 29 zl.Pozdrawiam
    • miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 10:55
      Mój organizm wspaniale toleruje harmonet i nie powinnam narzekać: brak zmian na
      cerze, brak jakichkolwiek dolegliwości fizycznych. Jednak teraz po przyjetej 3
      serii dociera do mnie ze nigdy nie jest tak różowo. Zmiany są i dopiero teraz je
      skojarzyłam. 1 to przytyło mi sie troche :p na poczatku myslalam ze to brak
      ruchu ale teraz juz wiem ze tabletki maja w tym swoj wplyw. Ale najgorsze jest
      to iz od czasu przyjmowania preparatu jestem straaaasznie nadpopudliwa. Na
      poczatku mialam depresje a teraz to byle słowo które mi sie nie spodoba wywołuje
      u mnie ataki wściekłości. Przez to wszystko mój związek wisi na przysłowiowym
      włosku zreszta sie nie dziwie kto by wytrzymal z taka humorzasta złośnicą. Na
      serio zaczełam sie zastanawiac czy nie odstawic lub nie zmienic Tabletek na np
      Logest?
    • fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 15:27
      Dzięki MIUSIAsmile
      To następnym razem wybiorę się do galerii bo kolejne opakowankasmile To zawsze
      sześć zeta taniej niż ja płaciłam do tej porywink Na piwo będzie hehehehehehesmile i
      to duuuuuuuuużebig_grin z soczkiemtongue_out hehehehewink
      No a wracając do harmonetu, to pytanie do tych, które zauważyły zmiany
      jakiekolwiek: przytycie, powiększenie biustu, zmiany w cerze etc...kiedy te
      zmiany się pojawiają? Długo po zażywaniu?? Bo u mnie to dopiero początki na
      harmonecie, ciekawi mnie towink
      Dzięki z góry za odpowiedź.
      • fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 15:48
        U mnie objawy takie jak gorsza cera (wypryski, "kaszka") i spuchnięcie
        utrzymywały się przez pierwsze 2 tygodnie, w trzecim zauważyłam znaczną
        poprawę. Biust "nabity", większy i bolesny miałam przez całe 21dni, w czasie
        przerwy objaw minął. Zauważyłam też, że schudłam troszkę (miałam mniejszy
        apetyt, ubrania zaczęły na mnie wisieć). Teraz biorę Yasmin, biust nie boli
        mnie w ogóle, cera ładna, samopoczucie w miarę ok, apetyt dobry (dopisuje jak
        zwykle, hehe).

Pozdrawiam ciepło!
      • myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 21:03
        ja juz po 3 tabletce zauwazylam zmiany....mam tlustsza skore na (narazie tylko)
        czole i tam wlasnie tez znieknely mi krosty ....wiec spoko.Mam mniejszy apetyt,
        oprocz tego przez pierwsze dwa dni zle sie czulam i prowokowalam klutnie ale
        dzis (3 dzien) juz jest okey chodze happysmile Pozdrawiam
    • miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.12.05, 18:19
      hehe dzis bylam w galeri kazimierz w euroaptece- harmonet nie 30 zeta a 29.99 wink
      • fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.12.05, 20:18
        miusia napisała:

> hehe dzis bylam w galeri kazimierz w euroaptece- harmonet nie 30 zeta a
        29.99 ;
        > )

O jeszcze lepiej, grosik na szczęściewink
        Dzięki wielkie!!smile
      • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.07.07, 17:05
        Ja kupuję harmonet za 27 zł smile (województwo łódzkie)
    • dzidzia9991 Re: kupie Harmonet! 03.01.06, 22:04
      do wszystkich ktore zazywaja jakiekolwiek tabletki i sa z krakowasmile dzisiaj
      odkrylam apteke w ktorej kazde pigulki sa srednio 6-10 zl tansze-wystarczy
      zwykla recepta...np harmownet kosztuje 27,88... cilest zamiast 35,38 kosztuje
      21 itd...apteki sa cztery-jedna na przeciwko teatru bagatela (karmelicka 5),
      ul.długa 38(w przychodni), os.na skarpie 6(w przychodni), i grodzka26 APTEKA
      BOBILEWICZ - to nazwa tej sieci,pozdrawiamsmile i mam nadzieje ze co niektorych to
      ucieszylo...
      • miusia Re: kupie Harmonet! 05.01.06, 17:03
        dzieks dzieks dzieks za harmonet zawsez to 3 zeta w przod wink
        • majkaa106 Re: kupie Harmonet! 01.03.10, 19:53
          witam mam do sprzedania 4 opakowania harmonet. kupiłam sobie ale
          bede odstawiała. data waznosci jest do 02.12.2010r kontakt
          majka106@o2.pl
          • alicja.sw Re: kupie Harmonet! 27.05.10, 09:40
            do sprzedania mam 3 opakowania harmonet.jesli ktos zainteresowany
            prosze o kontakt alicja.swiatek@prokonto.pl
      • fiolekmniami Re: kupie Harmonet! 05.01.06, 21:07
        dzidzia9991 napisała:

> do wszystkich ktore zazywaja jakiekolwiek tabletki i sa z krakowasmile dzisiaj
        > odkrylam apteke w ktorej kazde pigulki sa srednio 6-10 zl tansze-wystarczy
        > zwykla recepta...np harmownet kosztuje 27,88... cilest zamiast 35,38 kosztuje
        > 21 itd...apteki sa cztery-jedna na przeciwko teatru bagatela (karmelicka 5),
        > ul.długa 38(w przychodni), os.na skarpie 6(w przychodni), i grodzka26 APTEKA
        > BOBILEWICZ - to nazwa tej sieci,pozdrawiamsmile i mam nadzieje ze co niektorych
        to
        >
        > ucieszylo...
        Jasne, że ucieszyło!! Wielkie dziękiwink zaoszczędzę na harmonecie prawie 10 złwink
      • skidblandir :) 07.01.06, 22:40
        zawsze u niej kupuje prochy i z nieklamanym zadowoleniem obserwuje ciagly spadek
        cen smile))
        • grzybnia Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 10.01.06, 12:03
          No własnie... Tyle sie o nich naczytałam.Biorę harmonet od sześciu dni i
          kompletnie nie czuję nic, żadnych zmian ani dolegliwości,samopoczucie fizyczne
          i psychiczne dokładnie jak przedtem. Jestem szczęściarą czy skutki uboczne
          stosowania tych tabletek pojawiają się po jakimś dłuższym czasie? Jak to było u
          Was?
          • dzidzia9991 Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 13.01.06, 09:46
            hmm...jestem narazie przy 5 tabletce(wiem,wiem...poczatki...)ale po tym co sie
            tu naczytalam to bylam przekonana(i przerazona)ze jak tylko wloze do ust
            pierwsza tabletke to w pierwszej sekundzie:wpadne w depresje,spuchne,zacznie
            mnie bolec glowa,urosnie mi biust(a tego bym nie chciala),przytyje,zasne,zaczne
            plakac,wypadna mi wlosy,zeby i nie wiadomo co jeszcze...a tu narazie(odpukac
            tfutfu) czuje sie swietnie...mniej jem,samopoczucie ok,wstaje sama z siebie
            codziennie o 9 a wczesniej bylam totalnym spiochem,i wogole jest fajnietongue_out takze
            pisze to do tych ktore z przerazeniem zaczynaja pierwsze opakowaniesmile mam
            nadzieje ze wyzej wymienione skutki uboczne nie wystapia u mnie jutro i ze tego
            nie wykrakalamsmilepozdrawiam...
            • chonia .... 16.01.06, 09:45
              Ja stosuje Harmonet od miesiąca i właśnie miałam siedmiodniową przerwe...Teraz
              mam problem bo od jutra powinnam zacząć brać nowe opakowanie a nie mam
              możliwości skontaktowania się z moim lekarzem..(jestem chora i w ogóle nie mogę
              wychodzić z domuuncertain )dlatego chciałam zapytać czy harmonet jest wyłącznie na
              receptę?proszę o jak najszybszą odpowiedź bo nie wiem co mam zrobićuncertain Aha-ja po
              pierwszym opakowaniu czuję się w miare dobrze(tzn przeżyłamsmile) aczykolwiek
              miałam małe krwawienie oraz czasem mdłości no i...cera...nigdy nie miałam jakiś
              problemów z pryszczami czy zajadami a od kiedy biorę te tabletki owe
              dolegliwości pojawiły się-no nic-zobaczymy jak będzie po kolejnej serii, tylko
              PROSZĘ napiszcie czy te pigułki są wyłącznie na recepte.. Pozdrowionka-
              trzymajcie się cieplutko żebyście nie musiały przebywać w łóżku 24h na dobeuncertain
              • norka84 yyyyy... 16.01.06, 10:16
                tabletki antykoncepcyjne tylko na receptę... co by się działo gdyby były nie na
                receptę... pomyśleć trzeba czasami.
                • chonia ... 16.01.06, 10:39
                  Dziękuję za szybką odpowiedźsmile Za bardzo nie wgłębiałam się w to co mogłoby się
                  stac gdyby nie były na receptę bo w tym momencie skupiłam się jedynie na
                  problemie zdobycia tych tabletek do jutra... =( nie wiem jak załatwię tę sprawę
                  nie wstając z łóżka..chyba KTOŚ będzie musiał iść mi po tą recepteuncertain Uff-wracam
                  się wygrzewać w łóżku... pozdrowionka
          • magdalena.kostecka Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 27.01.06, 17:15
            Witam,
            ja kończę obecnie trzecie opakowanie... U mnie tak to wygladało: podczas brania
            pierwszego opakowania wystepowało plamienie, juz od drugiego zauważyłam
            straszne zmiany nastrojów oraz dużą drażliwość, kłótliwość, po której wpadam w
            nastroje depresyjne (cały świat jest na "nie", a mnie sie tylko płakać
            chce...). Poprzednio brałam Logest - przez trzy lata tylko jeden problem, a
            mianowicie kłopoty z cerą. Przy Harmonecie trochę się zmniejszył, ale "w
            nagrodę" pojawiły się stany melancholijno - depresyjne. Dodatkowo faktycznie,
            zaczęły mi się przetłuszczać włosy: dawniej mogłam bez obaw myć co 5-6 dni (!),
            teraz muszę co drugi, trzeci dzień.
            Zaczynam się zastanawiać, czy znajdę coś, co będzie mi na prawdę odpowiadać.
      • myfoonia Re: kupie Harmonet! 19.01.06, 21:06
        dzięki wielkiesmile No spowodowałaś wielki uśmiech na mojej twarzy.Kupowałam
        faktem w euroaptece za 31 pln ale teraz to już taniutko ,że malinkasmile A tak
        wogóle to mieszkam 180 km od krk a tam chodze do gina i tam kupuje tabletkismile
        Dobra jestem cosmile
    • leszczynka4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 11:57
      Słuchajcie jak to jest z antybiotykami i anykoncepcją? Podobno antybiotyki
      obniżają skuteczność. ciekawa jestem w jakim stopniu sad(( No i podobno jeszcze
      przy braniu jednoczesnie tego i tego mozna nabawić się grzybicy (!?!?!?!)
      POMOCY!!! Biorę Harmonet ponad poł roku i do tej pory jest ok, naprawde
      zapewniam Was,ze w 100% skuteczny, bo jakby tak nie było, to na bank byłabym
      już mamusią smile) ale nie pasuje mi to z tymi antybiotykami sad(
      • blanqq Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 13:58
        Antybiotyki "mogą obniżac skutecznośc doustnych środków antykoncepcyjnych". Tak
        jest napisane nawet na ulotkach. Po zakończeniu przyjmowania antybiotyków
        trzeba jeszcze dla pewności odczekac tydzień- tzn. stosowac dodatkowe
        zabezpieczenia (np. prezerwatywę, ale nie kalendarzyk czy stosunek przerywany!)
        albo się wstrzymac- dla dobra ogóluwink Wiem, bo dopiero co wyzdrowialam i
        odstawilam zastrzykiwink
        • leszczynka4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 14:39
          dzieki Ci bardzo, ale to prawda, z tą grzybicą?? Bo wczoraj dopiero zaczęłam
          brać ten antybiotyk sad( i strasznie mnie to przeraża a feee. Tak w ogóle to sie
          zastanawiałam czy tego nie odstawić, tzn Harmonetu bo depreche przy nim mam
          taką, że szok sad( A jak sie kształtują ceny innych tabletek anty?? Bo u mnie
          Harmonet kosztuje 28 zł. Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź smile)
          • fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 15:55
            U mnie w Krakowie kosztuje 27,88wink właśnie wróciłam z apteki z dwoma nowymi
            opakowankami. Pozdrawiam wink
            • beatkaa4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.01.06, 17:15
              dzis wykupilam tabletki<mieszkam w Bydgoszczy> za niecałe 22 zlsmile
              • laleczka84 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.01.06, 20:39
                hej jestem w trakcie przyjmowania 5 opakowania hramonetu i nie zauwazylam
                zadnych skutkow ubocznych, czuje sie swietnie nie mam problemow z cera tak jak
                wiekszosc z was, no i place za niego ok 24 zloty, a teraz moje pytanie czy
                ktoras z was podczas jego stosowania zaszla w ciaze? bo przeraza mnie moj
                brzuch
                dz za szybka odpowiedz
                • aneczka1411 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.08.09, 10:59
                  ja brałam cerazetki przez 6 misiecy... zadnych skutkow
                  ubocznychsmile)) a moge powiedziec ze przy n9ich schudlam i waze tyle
                  co [przed ciążąsmile a moj lekarrz powiedział ze to sa jedyne tabsy
                  przy ktorych sie chudnie, wiec polecam
    • fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.01.06, 01:01
      Pytanie odnośnie skutków ubocznych...
      Już mnie to zaczyna irytować. Biorę harmonet od 3 miesięcy prawie, na początku
      cera sie minimalnei poprawiła a teraz koszmar! Czy tez macie takie problemy?
      Moze jakies inne tabletki poprawiaja znacznie stan cery? dzieki z góry za odp.
      Pzdr.
      • betty233 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.01.06, 19:54
        Hej! wlasnie wracam od ginek. i mam pytanko. gdzie we wroc mozna tanio kupic
        harmonet?? pzdr smile
      • libra23.1986 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.02.07, 10:30
        Hej, ja dopiero co zaczęłam brać Harmonet(2 tygdonie), ale z tego co już
        zdąrzyłam zauważyć to moja cera zaczęła się pogarszać... crying aż boję się
        pomyśleć co będzie dalej crying taka ze mnie pesymistka sad słyszałam,że Regulon
        jest wyjątkowo dobry na akcje z cerą... ale mnie osobiście nic na ten temat nie
        wiadomo..;/ pozdr kiss
      • orsella fiolekmniami - for you 05.07.09, 15:36
        Brałam Harmonet około 2 lat, na początku nie widziałam żadnych
        znacznych zmian w stanie cery, tuszy itp. Jednak po kilku miesiącach
        zaczęło się nagłe chudnięcie - lek upośledził kobiece funkcje mojego
        organizmu na tyle poważnie, że od kilku lat jestem leczona w klinice
        na bezpłodność, czego wcześniej nie miałam. To taka mała przestroga,
        chociaż każdy organizm jest inny.
    • zoska85 od kiedy działa??? 29.01.06, 16:01
      czy zabezpieczenie jest juz od pierwszej tabletki z pierwszego opakowania???
      • portis3 Re: od kiedy działa??? 12.08.07, 09:30
        Od pierwszej tabletki. W ulotce jest napisane, że przez pierwsze 7
        dni można dodatkowo się zabezpieczać.
    • kornelcia75 a jak z libido? 03.02.06, 19:43
      Witam!
      przez prawie 6mc brałam novynette czułam się super ale chęci na sex nie miałam..
      dziś lekarz przepisał mi Harmonet mam nadzieje ze bedzie poprawa.
      A jak jest u Was?
      • myfoonia Re: a jak z libido? 04.02.06, 10:46
        Mi po harmonecie nie spada jak narazie.Faktem dopiero skonczylam pierwsze
        opakowanie ale jest wszystko w jak najlepszym porzadku tongue_out
        • wroclawiankax libido po harmonecie?:( 14.03.06, 14:46
          pytanko do tych,co tak jak ja,biora harmonet...czy zauwazylyscie obnizenie
          libido?mi sie wydaje ze tak mam i zastanawiam sie nad zmiana tych tabletek na
          inne.moze ktoras z was to zrobila i moze mi cos poradzic?ktore tabletki maja
          najnizsza dawke hormonow??a moze nie warto ryzykowac...?poradzcie
          • kornelcia75 Re: libido po harmonecie?:( 16.03.06, 17:11
            ja własnie brałam novynette i libido spadło,więc lekarz przepisał mi harmonet
            gdzie jest więcej estrogenu,zaczynam dziś 2 opakowanie ciekawe jak będzie?
            ciekawe jakie tabletki przepisałby Ci lekarz?
            • wroclawiankax Re: libido po harmonecie?:( 17.03.06, 13:49
              ja tez mialam zmieniony novynette na harmonet jakies dwa lata temu.ale niestety
              z libido to samo a wlasciwie to wydaje mi sie ze coraz nizsze.moze to nie wina
              pigulek.wczoraj bylam u ginekologa-przepisal mi Yasmin-to ma niby inne hormony
              (progestagen dzieki ktoremu moj organizm ma przestac zatrzymywac wode).libido
              tez ma sie podniesc...hm...zobaczymy. jak sie naczytam tego forum to przestaje
              w ogole miec ochote brac te hormonysad czy my czasem nie robimy sobie krzywdy??
              napisz jak sie czujesz po harmonecie,ktory wlasnie niedlugo pozegnamwink
              • kornelcia75 Re: libido po harmonecie?:( 17.03.06, 20:36
                hej no ja zaczełam drugie opakowanie harmonetu,dziwnie się czuje nie wiem czy
                po nich,pobolewa mnie głowa,dół brzucha.Wogóle w 2 dzien miesiaczki musiałam
                wziąśc apap,czułam się jak za dawnych lat kiedy to nie brałam tabletek i czułam
                się okropnie(bolesne i obfite miesiączki)
                Nie czuję większej ochoty na sex jak przy novynette tyle ze po nich fizycznie i
                psychicznie czułam się lepiej.
                Pewnie jak bedzie to samo to bedzie próbował czegoś innego a ja juz nie wiem
                czy chcę,chyba wróce wtedy do novynette.
                Ech....
                ps.a Ty napisz jak po Yasminie
                pozdrawiam
      • portis3 Re: a jak z libido? 11.07.07, 16:40
        Libido po Harmonecie u mnie nie spadło, więc się bardzo cieszę. Wcześniej
        brałam inne tabletki (Yasmin) i ochoty na seks w ogóle nie miałam.
    • megiku CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 03:11
      witam wszystkiesmile

dowiedzialam sie tutaj o seriach harmonetu wycofanych w pazdzierniku zeszlego
      roku
      czy ktoras z was ma moze informacje na temat powodu wycofania oraz numerow
      wycofanych serii? moj gin wypisujac mi recepty w listopadzie nic na ten temat
      nie wspomnial, co troche mnie niepokoi

harmonet biore juz od 5 lat, w miedzyczasie mialam jedna polroczna przerwe
      nie odnotowalam ZADNYCH skutkow ubocznych (poza plamieniami w okresie
      pierwszych 3 mies)

czy ktoras z was brala moze harmonet i jakies inne (nie jednoczesnie oczywiscie)
      i moze poiwedziec ze sa porownywalne??

pytam dlatego ze planuje rozejrzec sie za nowa pigulka poniewaz harmonet nie
      jest dostepny w uk (ciekawe dlaczego....) gdzie obecnie przebywam

pozdrawiam serdecznie i czekam na wasze inf
      • sikoku Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 08:17
        > czy ktoras z was brala moze harmonet i jakies inne (nie jednoczesnie
        oczywiscie
        > )
        > i moze poiwedziec ze sa porownywalne??

moja gienia mowi ze Logest

Co do wycofasnych serii to tak napawde chodzilo nie o to, ze tabletki byly
        nieskuteczne, tylko o to ze na pudelkach byly jakies zle daty i oznakowania.
        Poza tym nie wprowadzono by do sprzedazy wadliwego towaru, jezeli byloby
        wiadomo, ze cos jest nie tak. Wszystkie 'zle' serie zostaly usuniete z aptek a
        na ich miejsce wprowadzono wydanie drugie poprawionesmile
        a ich nr byly takie:
        NO 155B
        NO 157A
        No 265A
        i jeszcze powiem, ze sama przez ostatnie 2 miesiace bralam Harmonet z nr NO
        157A i mamusia nie jestemsmile)

vogle nie wiem jak u Was, ale wczoraj kupilam Harmonet w bardzo ladnych nowych
        pudeleczkachbig_grin zmienili zupelnie design big_grin

pozdrawiam!
        • megiku Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 15:57
          Dzieki za inf!! bardzo mi pomogly - chociaz troche spokoju smile
          pozdrawiam
          • skorpionica_77 ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 06.02.06, 19:31
            hej
            mam wielki dylemat
            zmieniłam tabletki z Yasminu na Harmonet
            nie wiem czy dobrze zrobilam ale mialam bardzo mocne bole piersi i lekarka
            zalecila mi Harm.bo ma troszeczke nizsza dawke estrogenow no i wlasnie nie
            powedziala jak stosotwac czy 7 dni przerwy czy po skocnzeniu opakowania
            W ulotce pisalo ze p[rzy zmianie z wiekszej dawki estrog.na wieksza trzeba brac
            po skocz.opakow.Yasmin ma 0,003 a Harm-0,002, niby niewielka roznica a
            jednak.....
            no i madra zaryzykowalam po 7 dn.przerwie wzielam normalnie i kochalam sie z
            chlopakiem w czasie przerwy no i juz po 2 tabletce Harmonetu i teraz mam stresa
            czy nie bedzie baby
            która z Was miała taka zmiane tabletek
            pozdro
            • kornelcia75 Re: ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 09.02.06, 14:38
              nie wiem ja przechodzę z novnette na harmonet ginek powiedział ze mam zacząc
              brać z 1 dzniem krwawienia tu ktoś napisał na forum ze po 7 dniowej
              przerwie,jutro jeszcze raz zapytam ginka
            • bo.tak Re: ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 09.02.06, 16:03
              > zmieniłam tabletki z Yasminu na Harmonet
              > W ulotce pisalo ze przy zmianie z wiekszej dawki estrog.na _wieksza_ trzeba
              > brac po skocz.opakow.

chyba na _mniejszą_ ...

To znaczy brac bez przerwy! (czyli skonczysz opakowanie i NIE robisz 7 dniowej
              przerwy, tylko zaczynasz kolejne opakowanie)

>Yasmin ma 0,003 a Harm-0,002, niby niewielka roznica a
              > jednak.....
              > no i madra zaryzykowalam po 7 dn.przerwie

????!!!

> wzielam normalnie i kochalam sie z
              > chlopakiem w czasie przerwy no i juz po 2 tabletce Harmonetu i teraz mam stresa
              >

nie dziwne ze sie denerwujesz... ja tez bym sie denerwowała.
              -
              Ktoś kto pyta, jest głupcem przez chwilę, ktoś kto nie pyta jest głupcem całe życie.
          • lepicek ... 07.02.06, 00:11
            Hej!jezeli tak znacie adresy tanich aptek,to moze zna ktos jakas tania w
            Poznaniu??bo niestety te,do których trafiam to ...33-36 zł!toż to rozbój w
            biały dzieńsmile
            • blanqq Re: ... 08.03.06, 16:16
              Hej lepicku! W P-niu tania jest Euro Apteka, Harmonet za 28zł. Ona jest w
              Starym Browarze, na parterze (poziom 0). Poza tym tanio jest też w Aptece
              Magicznej, na Piątkowskiej i Głogowskiejsmile Pozdrawiam
        • barbara.verde nowe opakowanie 08.03.06, 14:38
          Co sądzicie o nowym opakowaniu? jak dla mnie nielogiczne - niby ułozone w
          kolejności,i sa strzałki ale po co te dni tygodnia? Mam nowe opakowanie zacząc
          nie od pierwszej jak zawsze tylko od środy? (u mnie zawsze 1 to środa) jesli
          tak to powinny być wogóle w zamknietym kole ułozone a nie sugerowac że któraś
          jest pierwsza. Biore harmonet rok i przyzwyczaiłam się do narzuconej
          kolejności. Wolałam tamto - i było mniejsze.
          pozdrawiam wszystkie kobietki w Naszym dniu!
          • dajka81 Re: nowe opakowanie 10.03.07, 17:30
            Nie widziałam opakowania harmonetu, ale nie sądzę żeby sugerowali który dzień
            jest pierwszy. Tzn. że cyfry przyporządkowane są do dni tygodnia? Nie sądze.
            Pewnie są tylko dni tygodnia. Przecież to tabletki jednofazowe, wię co za
            różnica, czy weźmiesz tabletkę "Sroda" z pierwszego, drugiego, czy trzeciego
            tygodnia? Po za tym to dla mnie duże ułatwienie. Brałam Diane, Yasmin i tam są
            dni tygodnia. Jak zapomnisz wziąć tabletki albo jak zapomniesz czy dzisiaj
            brałaś to spoglądasz na opakowanie i wiesz czy wzięłaś, bo tabletka jest
            przyporządkowana do danego dnia. A w przypadku, gdzie nie ma oznaczeń dnia,
            tylko same cyferki od 1-21, zapomnisz tabletkę,i nie pamiętasz czy ją wzięłaś to
            co robisz? Musisz liczyć od ilu dni bierzesz tabletki i ile zostało w opakowaniu
            i w ten sposób sprawdzasz czy wzięłaś ta tabetke, czy nie. Ja teraz biore
            novynette i tam sa same cyferki. wkurza mnie to.Wstałam kiedys rano i
            zastanawiam się czy wczoraj wieczorem wzięłam tabletke. I co- żeby to wiedzieć
            to musiałam liczyc tabletki w opakowaniu, a jakby były dni tygodnia, to od razu
            bym wiedziała czy wzięłam wczoraj, czy tez nie. Proste.
        • konopielka80 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 24.06.06, 11:10
          Warszawa, 20 pazdziernika 2005r. Szanowni Pañstwo, Firma Wyeth pragnie poinformowaæ, ze wstrzymanie obrotu na rynku polskim preparatów Harmonet, Tri-Minulet i Minulet nie bylo zwiazane z jakoscia leku. Przyczyna byly jedynie niezgodnosci dotyczace metod analitycznych badania w/w preparatów. W zwiazku z tym zostaly zlecone badania analityczne przez Glównego Inspektora Farmaceutycznego (GIF), które zakoñczyly sie wynikiem potwierdzajacym wymagania jakosciowe preparatów. Pragniemy podkreslic, ze zarówno jakoœæ preparatów, jak równiez ich dzialanie terapeutyczne, w tym skutecznoœæ dzialania antykoncepcyjnego pozostaja bez zmian. Chcielibysmy zapewnic, ze pacjentki moga bez obaw kontynuowaæ przyjmowanie tabletek wstrzymanych serii preparatów Harmonet, Tri-Minulet i Minulet. Decyzja GIF, w dniu 19 pazdziernika zostaly przywrócone do obrotu na terenie calej Polski preparaty Harmonet i Tri-Minulet i Minulet. Jest nam niezmiernie przykro, ze zaistniala sytuacja spowodowala niepokój co do jakoœci przyjmowanych preparatów. Mamy nadziejê, ze informacja ta uspokoi Pañstwa.
          To tak w skrócie, komunikat ze strony www.wyeth.pl
        • martina84 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 02.08.06, 21:18
          ja biore harmonet od roku czasu i jestem bardzo zadowolona!poprawiła mi sie
          cera,zaletą jest tez to ze urosły mi piers i zrobiły sie jędrniejsze a moje
          miesiączki sa regularme i bezbolesne.Mój lekarz nawet jest ze mnie zadowolony ze
          jest wszystko ok!!więc jak najbardziej polecam harmonet!!!!
        • jeriomina Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 20.02.07, 23:49
          bralam harmonet pol roku, potem yasmin trzy miesiące, bole głowy, tragedia.
          Wrócilam do harmonetu - na yasminie przytyłam, ciągłe bóle głowy ptrzechodzące w
          nudności - zaczełam zawalać pracę;-( wkurzyłam się i mimo że libido było lepsze
          na yasminie wróciłam do h. wolę popracować rozumowo nad libidembig_grin a nie mieć
          bólów głowy...;-( poi niemal roku brania tabletek mam ponadto idealne wyniki
          badan. pozdrawiam.
      • oliwka711 Re: Harmonet 10.01.07, 10:45
        Ja wzielam wczoraj pierwsza tabletke i tak sie zastanawiam czy ta pierwsza
        tabletka chroni mnie przed ciaza??? bo niestety w ulotce tego nie wyczytalam...

A jesli chodzi o cene to znalazlam u mnie w miescie apteke gdzie sa kosmicznie
        tanie 21 zl (dzwonilam duzo ale warto bylo 14 zl wiecej zostanie u mnie w
        kieszeni tongue_out)

pozdrawiam wszystkich
      • portis3 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 12.08.07, 09:33
        Z tego co wiem, to ta seria była wycofana z powodów logistycznych
        (brak jakiegoś tam zarejestrowania itp). Także nic groźnego i nie ma
        się czego bać.
    • artfull Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 10.02.06, 08:57
      dla dziewczyn z Gdyni - w aptece przu ul.Rozewskiej Harmonet jest po 22 zł.!!!
      Ja jestem po pierwszym opakowaniu i jestem załamana. Przez cały miesiąc
      krwawiłam- jestem teraz cholernie osłabiona, drętwieją mi łydki, pogorszył mi
      się wzrok, zaczynam po malutku przybierać na wadze. Z cerą to nie wiem, bo
      zawsze miałam z nią problemy i nic się nie zmieniło. Od jakiegoś czasu mam
      krwawienia z nosa, ale nie wiem, czy to wiązać z Harmonetem.Pomimo to kupiłam
      drugie opakowanie - może się polepszy...
      • my_shadow PYTANIE 16.02.06, 12:46
        czesc, zawsze ostatnią tabletke biore w piątek i okres dostaje w czwartek
        raniutko nawet w nocy z środy na czwartek. a teraz?? jes juz prawie 13 a ja
        nic!!
        • zoska85 Re: PYTANIE 17.02.06, 09:36
          nie pominełaś żadnej tabletki? jeśli nie to się nie martw niby przy pigułkach
          wszystko ma byc regularnie i zawsze tak samo, ale czasami są takie spóźnienia.
          Mam pytanie: czy okres z odstawienia masz obfity? bo u mnie to takie małe i
          skąpe krwawienie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka