mizzi1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.10.05, 11:38 Fizycznie owszem, ale ostatnio mam obniżony nastrój i nie wiem czy to efekt jesieni czy hormonów. Pozostaje mi czekać do wiosny, wtedy sie przekonam. Odpowiedz Link
basia_gniezno Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.10.05, 20:04 Ja toleruję świetnie! Oprócz dwóch czy trzech gratisowych kilogramów nic mi nie dolega. Polecam je zdecydowanie, choć jak wiadomo, sprawa tolerowania danych tabletek to sprawa zupełnie indywidualna. Pozdrowienia! Odpowiedz Link
aldonkaw Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.11.05, 07:08 kurcze zapomniałam wczoraj wziąć tabletke, a nie moge znaleźć ulotki harmonetu. czy ktoś moze mi powiedzieć co mam zrobić - bo pierwszy raz mi się zdarzyło,że zapomniałam wziąć... Odpowiedz Link
agmalina Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 18:51 Jasne że to efekt tego leku. Ja też tak miałam, a poza tym to udowodnione. Moja pani doktor powiedziała mi,że kilka jej pacjentek wpadło w totalną depresję po pigułkach. Odpowiedz Link
oliwia835 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 13:41 Jak jak narazie jestm po pierwszym opakowaniu i sam juz nie wiem.Nastroj mam bardzo dziwwny odkad go zazywam,bez powodu potrawie zaczac plakac,dookladnie bez powodu momentalnie jaoks robi mi sie smutno no i od 18 tabkletki mam dziwne plamienia niby to okres ale skapy bardzo skapy ,gin przepisal mi jeszcze jedno opakowanie.We wtorek mam zaczac nowe opakowanie a krwawienie mam juz tydzien nigdy tak nie mialam.Mialyscie cos podobnie,zaczyna mnie to denerwowac nei poto biore zeby sie nie kochac tylko wrecz na odwrota jak krwawie to nie bardzoA jak wy macie Odpowiedz Link
oliwia835 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.12.05, 10:19 Jest juz ok nie plamie juz trzecie dzien ale ulga zaczelam sie bac ze nie potrzebnie kupilam nowe opakowanie.Ale stany depresyjne pozostaly wlasnei teraz cos mnie lapie pozdrawiam Odpowiedz Link
miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.01.06, 15:12 Czy to chwilowe wycofanie i teraz znow wprowadzenie do obiegu harmonetu polegalo na zmianie wygladu opakowania? bo teraz jest takie zwykłe podłużne jak logest a ja wolałam tamto bo mi sie tabletki nie mylily jak były ułożone w spiralke pozdrawiam Odpowiedz Link
agmalina Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.05.06, 18:47 Brałam go przez 3 miesiące ale zrezygnowałam bo strasznie bolała mnie głowa!!! Teraz zawiesiłam branie tabletek bo palę(właśnie rzucam ale póki nie znikną z mojego życia na zawsze to z tabletek nici!!! Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.07.07, 16:35 Dobrze się czuję po tych tabletkach. Bez skutków ubocznych Odpowiedz Link
ara123 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:10 Jestem na tym forum pierwszy raz i właśnie mało nie dostałam zawału -nic nie wiedziałam o wycofanych na początku października seriach Harmonetu. Oczywiście mam to "szczęście", że biorę "TĄ" serię. Wiem, że potem te same serie zostały przywrócone do sprzedaży. Ale czy ktoś zna jakieś szczegóły na ten temat? Dlaczego były te wycofania? Czy bez obaw można brać tą wątpliwą serię? Odpowiedz Link
gorzkawodka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.11.05, 14:12 No wlasnie, bylam 2 dni temu u gina i mi o tym wszytkim opowiedziała, ze najpierw nie bylo a hurtowniach harmonetu a pozniej wycofali z aptek bo w składzie sie cos nie zgadzało, ale juz teraz jest chyba ok bo z powrotem trafiło do aptek... ale cena jakaaaaaaaaaa......... szok. 37 zl z groszami za opakowanie!!! musialam wykupic 3 opakowania na raz. 113 zł.... szokkk szokkkk szokkkk Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 20:55 Swego czasu dzwoniłam do producenta w tej sprawie i mnie poinformowano, że wszystko ok z tymi tabletkami i że były wycofane ze względu na kłopoty z rejestracją (krótko mówiąc: z powodu problemów logistycznych), a nie dlatego, że było coś z nimi nie w porządku. Więc jest ok Odpowiedz Link
kiciula1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.11.05, 15:09 do gorzkawodka.... u mnie harmonet po 34 zł jak sie czujesz po nim, nie tyjesz? zauważyłaś jakieś zmiany? Odpowiedz Link
frrancuzeczka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.11.05, 11:13 ja bralalm Harmonet ok 3 lat. czulam sie bardzo dobrze, od 4 mieisecy nie biore i tez czuje sie dobrze, choc na poczatku mialalm drobne dolegliwosci. zamierzam wrocic do tabletek, ale po tej akcji z wadliwymi seriami jakos nie mam zaufania. skoro Logest ma identyczny sklad to chyba nie ma roznicy? Odpowiedz Link
lewek5 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.11.05, 09:04 A ja właśnie ostatnio słyszałam, że Harmonet jest na stałe wycofywany ze sprzedaży..Pani w aptece odesłała mnie do gina, żeby zmienił receptę na coś innego.. Zastanawiałyście się może, na co zmienić? Dla mnie Harmonet był fantastyczny, wreszcie pozbyłam się migren, tycia itp. I co teraz? a może któraś z Was zna stronkę z opisem wszystkich tabletek? Pozdrowionka! Odpowiedz Link
basia_gniezno Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 09.11.05, 16:52 Nie prawda, nie jest wycofany na stałe. U mnie po paru dniach od wycofania normalnie wróciły do sprzedaży, a pani w aptece mówiła, że nawet te poprzednie były ok, ale musieli coś przebadać. Jeśli chodzi o cenę, to w ceny są ok 35, choć znalazłam jedną aptekę, w której cena zawsze jest 29 złotych z groszami i tylko tam kupuję. Bosko, nie? Pozdrowienia! Basia Odpowiedz Link
guga1601 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.03.07, 15:57 Ja biore juz 6mcy i jest wszystko ok.wczesniej bralam microgynon i bardzo przytyłam,po tych zrzucilam pare kilo.samopoczucie ok. Odpowiedz Link
asia0214 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.04.06, 20:16 Przymowałam Logest i żle się czułam, tzn czułam sie prawi ok, ale po pół roku miałam depresję i stałam się nerwowa. Słyszałam, że to przez pigułki tak może być. Potem przerwałam, doszłam do siebie i wróciłam do pigułek, ale zmieniłm na Harmonet. Wprawdzie przez pierwszy miesiąc miałam plamienia, ale potem już nie i było naprawdę super! Dopiero wtedy poczułam różnicę między Logestem a Harmonetem! Mimo że mają zbliżony skład,to jednak jest różnica. Moje koleżanki też miały napady depresji po Logeście, a jak przeszly na inne pigułki to im przeszło. A ponoć super jest też Microgynon21, ma podobny skład do Harmonetu i jest o wiele tańszy. Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 21:00 Z tymi seriami wszystko ok. Nie ma się czym martwić. Dowiadywałam się z różnych źródeł czy są bezpieczne i wszyscy mówią, że tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mizzi1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.01.06, 16:22 kiciula1 napisała: > do gorzkawodka.... > u mnie harmonet po 34 zł No wlasnie te ceny sa po prostu oslabiajace:/... Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.05, 17:23 Dziewczyny Wy mnie nawet nie straszcie! Wlasnie zaczelam zazywac pierwsze tabletki anty w moim zyciu(a konkretnie polknelam druga dzisiaj)i to jest wlasnie Harmonet nie wiem czy mam sie bac czy co ktora to serie wycofali? porownam z ta ktora mam Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.05, 17:33 aha i jeszcze chcialabym wiedziec czy ma jakies znaczenie godzina o ktorej przyjmuje sie te czy w ogole jakiekolwiek inne tabletki anty? W ulotce Harmonetu zalecane jest zazywanie po kolacje badz przed snem, czy to ma znaczenie, czy wplywa to jakos na skutecznosc Harmonetu? Odpowiedz Link
corrina_f1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 14.11.05, 15:58 Ja dziś rozpoczęłam swoje 1 opakowanie harmonetu (po roku brania diane35) - musiałam odstawić Diane ze względu na nadciśnienie (jeszcze w sumie nie takie złe bo wcześniej nieleczone 140/110, teraz leczone jakieś 130/90)ale tak na dobrą sprawę to wiadomo, najlepiej by było odstawić w ogóle, no ale wiadomo... Sądzicie, ze harmonet w mojej sytuacji to dobry środek ? Ale nie o tym chciałam. Wcześniej nie śledziłam wątków o harmonecie i teraz nie bardzo mogę znaleźć, gdzie pisałyście o tym wycofaniu niektórych partii albo całkowitym z rynku? Moja gin słowem nie wspomniała. Co to w ogóle za akcja ? Dopiero co zmieniłam tabletki, nie chciałabym naprawdę robić tego po raz kolejny. Martwi mnie też wspominana kwestia pogorszenia cery Niestety mam do tego skłonności i diane przepisano mi wcześniej między innymi z tego powodu. Boję się, że teraz przy niższej dawce hormonów problem może powrócić ( Aha, no i zonk był straszny jak zapłaciłam 75 zł za 2 opakowania, gdyż dotychczas za diane płaciłam po jakieś 11 zł... I jeszcze pytanko, czy po harmonecie mogę liczyć na cykl 28 dniowy ? Taki miałam przy diane, to było naprawdę idealne... pzdr Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 11:49 Tak, cykl jest 28 dniowy : 21 tabletek i 7 dni przerwy pozdrawiam Odpowiedz Link
kiciula1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 10:41 Harmonet to moje pierwsze tabletki. Konczę własnie 1 opakowanie czyli jutro wezme ostatnią. Chwalę sobie je , ponieważ nie odczuwam zadnych skutków ubocznych , jedynie to plamienia które pojawiły się do 16 tabletki nie przytyłam a piersi mi się powiększyły czyli jestem zadowolona.Tylko ta cena 34 zł, ehh A jak u was? Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 12:48 Witam! Zażyłam dziś pierwszą w moim zyciu tabletkę anty (oczwyiście Harmonet). Minęło kilka godzin, a ja już czuję (mam wrażenie), że zaczęła boleć mnie głowa, że drętwieją mi nogi... No i mimo porządnego sniadania czuję, że coś bym sobie jeszcze skubnęła... Chyba za dużo naczytałam się o skutkach ubocznych Przecież to niemozliwe, aby pierwsza tablekta aż tak namieszała w moim organiźmie. Co o tym myślicie? Pozdrawiam! P.S. Ja za Harmonet zapłaciłam 29zł. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.05, 21:25 Witam ponownie Jednak okazało się, że wmówiłam sobie wszystkie skutki uboczne, które wymieniłam powyżej. Niepotrzebnie spanikowałam będąc niejako pewna, że mój organizm nie zaakceptuje dodatkowych hormonów (tylko niby dlaczego....? <lol>. Jak tylko zatem zajęłam się czymś konkretnym, spostrzegłam, że czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega... A reszta wyjdzie w praniu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
black_daisy13 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.11.05, 17:32 Ja tez zaczynam brać Harmonet. Dopiero za miesiąc bede wykupywa recepte Widze ze w zaleznosci od miejsca roznie płacicie (normalne) Proponowałabym aby kazda pisała miasto i numer ulicy apteki przy której znalazła po jakiejs nizszej cenie Harmonet. Ja jeszcze takowej nie znalazłam w Warszawie, ale zrobie co w mojej mocy zeby nie płącic 35zł za 1 opakowanie Chyba wszystkim nam zalezy zeby płacic jak najmniej Pozdrawiam Odpowiedz Link
myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 16:48 Ja kupuje harmonet za 31,50 w sieci sklepów Euro apteka - kraków ul.krowoderska 31, ale slyszalam ze jest za 29 zł na azorach ale tam zawsze sa duże kolejki.Pozdrawiam Odpowiedz Link
skp110 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 20.11.05, 23:26 >... A reszta wyjdzie w praniu. bokie za parę latek Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.11.05, 11:43 Witam serdecznie! Biorę Harmonet już 4 dzień i oto moje spostrzeżenia: Po pierwsze podniosło się moje ciśnienie. Zawsze miałam je zbyt niskie (przeważnie 100/50), teraz wyności średnio 125/65. Dzięki temu czuję, że mam więcej energii, potrzebuję mniej snu (do niedawna mogłam spać i spać, przez cały dzień byłam ospała; teraz czuję, że mam więcej energii i jakby nieco lepszy humor). Poza tym nie widzę żadnych zmian, więc poki co jestem zadowolona. Oby tak dalej Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.11.05, 14:09 Ja sie swietnie czuje po tym Harmonecie, nie mam zadnych dolegliwosci, zero plamienia Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.11.05, 22:24 Harmonet najpierw brałam 3 lata temu przez ok 6 miesięcy. Czułam się wspaniale, jednak przestałam brać, gdyż nie było potrzeby. Rok temu znowu powróciłam do tych tabletek i myślałam, że wszystko jest w porządku, gdyż wcześniej też przecież było. Teraz dopiero widzę jego efekty uboczne, przedtem po prostu nie powiązałam moich objawów z tymi hormonami. A mianowcie, w ciągu roku przytyłam 8 kg. I nie mówcie, że to przez jedzenie, gdyż akurat na punkcie tego mam obsesję. Bardzo kontroluję to co jem i ćwiczę. Mimo tego kilogramów przybyło. Od 2 miesięcy jestem na intensywnej diecie (jakieś 600 kcal dziennie!!!) i codziennie ćwiczę, mimo tego schudłam tylko 2 kg. Uważam, że to właśnie przez Harmonet, gdyż wcześniej, gdy nie brałam tabletek udawało mi się w takim czasie i przy takiej diecie chudnąć ok 8 kg. Bardzo spadło mi libido, mam straszne wahania nastroju (na które zwrócił mi uwagę mój chłopak). W jednej minucie jestem szczęśliwa, a w drugiej łapię doła, ryczę itp. Mam bardzo wrażliwe piersi, bóle głowy, pogorszył mi się wzrok (to też ponoc może być spowodowane tabletkami). Za 2 tygodnie przestaje brać Harmonet. Na jakis czas w ogole odstawiam tabletki. Musze wrocic do rownowagi psychicznej i wreszcie zgubic te kilogramy. Właściwie nie wiem czy w ogóle wrócę do tabletek, bo po prostu chyba nie warto faszerować się tym świństwem. Obecnie, jak biorę wieczorem tabletkę, to mam odruch wymiotny... Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.11.05, 07:32 Jak juz sie tutaj zdazylam dowiedziec kazda z nas reaguje bardzo indywidualnie na te same tabletki, dlatego jednym cos jest a drugim nie ja bym sie nie obrazila jakby mi tu dorzucili 8 kg Pozdrawiam! Odpowiedz Link
milena72 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 24.11.05, 21:45 czy ktoras z Was dostala Harmonet na problemy ze skora? Ja od kilku lat bralam "zwykly cilest" i wszystko bylo ok natomiast teraz biore Diane35 ( wieczne problemy z tradzikiem-wczesniej laczylam sie roznymi mazidlami)i jestem tak opuchnieta ze ladwo sie ruszam.Przytylam 3 kg (na 5 mies brania) a czuje sie jakbym przytyla ze 20.Slyszalam ze Harmonet tez dobrze dziala na skore ale nie moge znalezc ulotki do tego.Jesli ktoras z Was zwrocila uwage na to czy w ulotce jest cos o skorze lub ma takie przejscia jak ja to prosze o info... Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 13:23 Hej! Odnośnie cery... Stosuję Harmonet od tygodnia, a już z dnia na dzień mam coraz więcej okropnych wyprysków (na twarzy, dekolcie oraz na plecach). Dodam, że wcześniej nie miałam żadnych problemów z cerą... Poza tym widzę, że zatrzymuje się woda w moim organizmie. Więcej negatywnych skutków nie zauważyłam, ale i tak zastanawiam się nad zmianą tabletek. Porozmawiam o tym z lekarzem, podpytam go o Yasmin, który to ponoć wody w organizmie nie zatrzymuje oraz ma dobry wpływ na stan skóry. Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
indygobebe Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 18:18 No właśnie... Brałam Harmonet ok. 6 miesięcy, następnie na 2 zrobiłam przerwę i ponownie wróciłam do tych tabletek. W pierwszej serii - 6 miesięcy - było wszystko ok, nie przytyłam, nie miałam problemów z cera, nie miałam wahań nastroju, nie miałam obniżonego libido. A od tej serii, po 2 mies. przerwie zaczełam tyć, mam problemy z cerą, nastrojem i libido... Nic nie rozumiem. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.11.05, 19:30 No widzisz indygobebe, ja miałam dokładnie tak samo. W pierwszej serii wszystko super, a w drugiej wręcz odwrotnie... Odpowiedz Link
mysz_86 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.11.05, 13:58 ja tez zaczelam przed 4-ma dniami stosowac harmonet i narazie nie mam zadnych dziwnych dolegliwosci, ale mam takie pytanie czy moge sobie zmienic godzine przyjmowania tableki i przesunac ja o jakies 6 godzin i czy to bedzie mialo jakis wplyw na obnizona skutecznosc podczas calego cyklu czy tylko przez pare dni po zmianie?? Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.11.05, 00:13 No cóż... ja to chyba pechowa jestem... Zaczęłam Harmonet sześć dni temu i już bardzo boli mnie brzuch ( a konkretnie wątroba chyba), dziś zaczęły drętwieć mi łydki i dostałam po prostu panicznego bólu głowy... Do tego absolutna chuśtawka emocjonalna... To jest aż nieprawdopodobne, żeby wystąpiły u mnie wszystkie skutki uboczne... Jutro już go odstawiam, bo mam stracha... Może ja w ogóle nie powinnam łykać pigułek?? Kiedyś brałam Mercilon i bylo ok, ale może po ciąży coś się zmieniło? Tu jak widzę tolerancja tabletek zmienia się nawet po powrocie do tych już używanych wcześniej. Jestem po prostu zawiedziona. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.11.05, 11:45 Tabakierka, robiłaś próby wątrobowe? Pigułki bardzo obciążają naszą wątrobę, a jak wiadomo, wątroba spełnia ważną funkcję w naszym organiźmie. Nie warto jej poświęcać. Drętwienie łydek może oznaczać zaburzenia krążenia (początki zakrzepicy...?). Idź do lekarza koniecznie, może przepisze Ci coś innego, jeśli oczywiście masz siły na dalsze próbowanie i eksperymentowanie. Pozdrawiam cieplo!!!!! Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 00:05 Dzięki fragola... za słowa wsparcia Nie, nie robiłam żadnych badań, oczywiście tabletki dostałam z marszu... Upsss, sorry, jeśli nie licząc cytologii... Idę do lekarza, bo sama boję się decydować o przerwaniu... No mam siłę próbować, bardzo mi zależy na takim "constans" cyklu oraz na solidnej ochronie anty... Do tego jeszcze chcę "wyciszyć" endometriozę, wcześniej w tym celu brałam mercilon właśnie... ale ten harmonet to mnie wykończył po prostu w ciągu zaledwie siedmiu dni Pozdrawiam ciepło P.S. Z łydkami spokój jakoś... Może się przechodziłam;PPP Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 11:41 tabakierka napisała: >P.S. Z łydkami spokój jakoś... Może się przechodziłam;PPP Hehe... Mnie bolą dziś łydki i uda, a to dlatego, że wczoraj był mróz, a że chodzę w butach na obcasie, musiałam iść bardzo ostrożnie, przez co zapewne bardziej pracowały inne partie mięśni niż zazwyczaj... <lol> Ale to tak BTW. Mnie również ten cały Harmonet nie daje ostatnio spokoju, bo czuję się po nim coraz gorzej. Miałam nadzieję, że okażą się to dla mnie idealne tabletki, jednak teraz nie mogę się już wprost doczekać końca tego opakowania (a zostało mi jeszcze bodajże 11 dni). Jestem bardzo spuchnięta, szczególnie widać to po mojej twarzy, która zaczyna przypominać pyszczek świnki. Boję się spojrzeć w lustro, aby nie dostać ataku histerii... Oczywiście nie pomagają żadne kompresy Dodatkowo moja cera (z którą nie miałam wcześniej problemów) wygląda coraz gorzej: pryszcze, wągry, "kaszka"... Nie wiem jak się tego pozbyć. No i zaczęły dręczyć mnie codzienne mdłości. Na szczęście nie wymiotuję, ale nie jest to przyjemne uczucie, gdy przez cały dzień jest mi po prostu niedobrze. Mam nadzieję, że dotrwam do końca tego opakowania oraz iż dostanę receptę na coś innego (podpytam lekarza o IV generację). Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 16:57 fragola_di_giardino napisała: > Jestem bardzo spuchnięta, szczególnie widać to po mojej twarzy, która zaczyna > przypominać pyszczek świnki. Boję się spojrzeć w lustro, aby nie dostać ataku > histerii... Oczywiście nie pomagają żadne kompresy > Dodatkowo moja cera (z którą nie miałam wcześniej problemów) wygląda coraz > gorzej: pryszcze, wągry, "kaszka"... Nie wiem jak się tego pozbyć. > No i zaczęły dręczyć mnie codzienne mdłości. Na szczęście nie wymiotuję, ale > nie jest to przyjemne uczucie, gdy przez cały dzień jest mi po prostu niedobrze O rany, weź mnie nie strasz(( To może być jeszcze gorzej, niż jest ze mną w tej chwili?? Szok! Ja natomiast mam przebój prawdziwy... dziś byłam u lekarza, mówię mu o swoich wątpliwościach, a on mi na to, że to wszystko nie jest możliwe (mam urojenia???? heehhhh...) bo HARMONET to najlepsza rzecz, jaka jest w tej chwili na rynku... Mam brać dalej i nie marudzić... Zapytałam też, czy może powinnam zrobić jakieś badania w związku z tym nasilającym się bólem wątroby, ale on odparł, że nie ma takiej potrzeby. Po czym zalecił zażywanie pigułki w trakcie posiłku, co by zminimalizować efekty uboczne. No i hepatil mam łykać. Zaflugałabym sobie, gdyby to było inne forum...;P Hmm, znowu muszę zmienić gina, a już zaczynałam nabierać do niego zufania. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 17:36 Ojej... Może ten Twój ginekolog podpisał z producentem Harmonetu jakąś umowę czy coś???? Ja ciekawa jestem, jak mój zareaguje, gdy napomknę o chęci zmiany... Będzie to w pewnym sensie taki "sprawzian" dla niego. Mam nadzieję, że go zda. W sumie to poleciła mi go moja mama, która chadza doń od kilku dobrych lat i jest zadowolona, a ja przed wypisaniem recepty miałam wykonane podstawowe badania. Nie mówił też nic, co wskazywało by na to, iż uważa Harmonet za największe cudo świata, swoją decyzję o przepisaniu mi tego a nie innego środka uzasadnił tym, że Harmonet zawiera minimalną dawkę hormonu, co powinno być dla osoby w moim wieku (21lat) dobrym rozwiązaniem. Dodał też, że jestem typem wyraźnie estrogennym i te tabletki powinny mi slużyć. Szkoda, że nie miał racji Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.11.05, 17:53 O tę umowę to ja też go podejrzewam Też mi tam gadał, ze to ma min. dawkę hormonów i powiedział, że mój organizm się do tego przyzwyczai... Naprawdę zaraz z marszu poszłabym do innego gina, ale jak mam się znów tłumaczyć ze wszystkiego, opowiadać historię życia itd. to po prostu odechciewa mi się... Tak sobie pomyślałam, że wytrwam do końca tego listka i zobaczę. Być może robię głupio, ale z doświadczenia wiem też, że skakanie po lekarzach to nic dobrego nie zapowiada. Ten ci powie jedno, drugi coś zupełnie innego, a jeszcze trzeci kolejny chłam. Przy czym oni często są solidarni, więc ostrożnie trzeba rzecz przedstawiać;P Ale jak tylko trafię jakiegoś z polecenia, to zaraz walę do niego, jak w dym Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 12:18 Ponoć niektórzy ginekolodzy uważają, iż należy przemęczyć 3,4 opakowania, aby stwierdzić, że dany środek został źle dobrany. Może tym właśnie kierował się Twój lekarz, wciskając Ci kolejne opakowanie Harmonetu. Niemniej jednak bagatelizując opisane przez Ciebie skutki uboczne, wystawił sobie niezbyt pochlebne świadectwo. Rozumiem natomiast, że nie jesteś zbyt entuzjastycznie nastawiona do poszukiwań nowego lekarza. W końcu ciężko znaleźć takiego, któremu zaufamy w 100% od razu. Ja byłam dziś u mojego lekarza i dostałam receptę na Yasmin... Długo zastanawiałam się nad tym, jak przedstawić i opisać mój problem, aby go nie wyolbrzymić, ale też i nie zbagatelizować. Tym bardziej, że od wczoraj opuchlizna trochę zeszła i wyglądam całkiem normalnie, tak, jak zwykle. Powiedziałam zatem, że pogorszył się stan mojej cery oraz że zatrzymuje się woda w moim organizmie. Lekarz powiedział, że trzeba będzie zmienić tabletki, jeśli te skutki uboczne są dla mnie uciążliwe. Wtedy spytałam go, co sądzi o Yasmin, a ten odpowiedział, że w moim przypadku powinny się sprawdzić, ale nie są one żadnym cudem i są wg niego nieco przereklamowane oraz drogie. No, ale stanęło na tym, że mi je przepisał. Ponadto podpytałam go jeszcze o ryzyko zakrzepicy podczas stosowania tabletek III i IV generacji. Powiedział, że nie ma co ukrywać... Ryzyko istnieje i trzeba się z nim liczyć, ale i w przypadku pigułek II generacji ryzyko nie jest małe. Podał przykład jednej z pacjentek, u której mimo dobrego zdrowia oraz braku przeciwwskazań, podczas stosowania tabletek należących do II generacji, wystąpił zakrzep płucny Trzeba po prostu badać się regularnie oraz bacznie obserwować swój organizm i nie lekceważyć żadnych podejrzanych objawów! Pozdrawiam ciepło!!!!!! Odpowiedz Link
norka84 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 12:26 Hmmm... Harmonet. Ja odkąd zaczełam brać Harmonet miałam non stop wrażenie że jestem głodna, mogłam jeść co godzinkę i miałam ochotę na dziwne rzeczy jak kobitka w ciąży. Dopiero po kilku opakowaniach mój okres stał się mniej obfitszy. Pozatym po 4-5 opakowaniach jak wziełam 2 opakowania pod rząd to zaczeły mnie jajniki boleć i to trwało ze 4 miechy. Teraz sobie pigułki zminiłam na Yasmin i zobaczymy jak to będzie. Odpowiedz Link
myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 16:51 Ja wzięłam dopiero 3 tabletke i nie wiem czy sobie wkręcam ale wydaje mi sie ,że jakbym miała lepszą cerę Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.07, 21:01 U mnie po Harmonecie cera się poprawiła Podobnie jak stan włosów Odpowiedz Link
ostatniraz Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 27.11.06, 19:11 heheh dokladnie tez chcialabym pzytyc moz z 5,6 kg no i marze o iwekszych piersiach bo aktualnie mam malutkie a Odpowiedz Link
zadelko Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 17:51 Nie wiem jak mam to rozumiec ale powiem tak: jestem mama 5,5 miesiecznej pieknej dziewczynki i nie chcac robic Jej przykrosci staram sie nie dopasowywac Jej pary ;o) NARAZIE wiec zaczęłam zazywac Cerazet a jak Ja przestalam karmic zaczelam brac Harmonet oczywiscie w kosmicznej cenie (34zl w kazdej aptece w okolicy Rabki)W trakcie zazywania pierwszego opakowania wszystko bylo O.K. minela przerwa 7-dniowa i osmego mala biala hops do buzi i... niespodzianka; minelo 5 dni a ja chodze jak by mnie brala grypa nie panuje nad emocjami bol glowy, miesnie mnie bola, piersi nabrzmiale, moze tylko cera w jako takim pozadku ale tez bym polemizowala. Naszly mnie poczatkowo mysli o kolejnej ciazy ale to jest nie mozliwe przynajmniej tak mysle skoro instruowalam sie trescia ulotki. Mysle ze mi to przejdzie w koncu najtrudniejsze sa 3 miesiace, o ile wczesniej sie nie wykoncze. Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 02.12.05, 18:47 ja wlasnie dzisiaj skonczylam 1 opakowanie Harmonetu. Czuje sie dobrze, nie zauwazylam zadnych zmian Odpowiedz Link
anndzia81 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.12.05, 15:15 witam,biorę harmonet od roku,nie zauwarzyłam u siebie zadnych ubocznych efektów brania tych pigułek,nie wystąpiło ani krwawienie ani żadne bóle,wręcz przeciewnie polepszyło mi się samopoczucie,znikneło napięcie przedmiesiączkowe,zaryzykowałam branie choć miałam problemy z krążeniem,dość znaczne żylaki jak na mój wiek,czuje się świetnie wlaśnie wczoraj zaczełam kolejne opakowanie,pozdrawiam. Odpowiedz Link
akroksa Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 08.12.05, 14:44 hej wczoraj bylam u ginekologa i wlasnie przepisal mi harmonet bede to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne ale widze ze branie tych tabletek moze sie wiazac z wieloma skutkami ubocznymi. Chcialam zapytac czy naprawde sa one skuteczne i chronia przed niechciana ciaza? Pozdrawiam ) Odpowiedz Link
olivka.ok Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.12.05, 11:43 ja nie wiem gdzie wy kupujecie ten harmonet...w zyciu bym nie dala za niego 35zl.wczoraj kupilam swoje pierwsze opakowanie...24.50zl. nie jest tak zle... Odpowiedz Link
edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.12.05, 17:08 Ja jestem z okolic Katowic i place za Harmonet 31 zl taniej nie znalazlam Odpowiedz Link
koaish Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.01.08, 01:10 Gdzie kupujesz te tabletki?!!takie tanie....ja płace zawsze 34,35zł... Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.01.08, 01:27 Sie bierze telefon i sie obdzwania apteki. Ew. idzie na piechote. Zawsze potwornie drogie sa apteki w centrach handlowych. Co do reszty - roznie bywa. Ku mojemu olbrzymiemu zaskoczeniu stosunkowo tania jest apteka "Akademicka" w Warszawie na Krakowskim Przedmiesciu vis a vis uniwerku. A wydawaloby sie, ze w takim miejscu beda zdzierac. Nie ma wiec wyjscia - trzeba pytac. Warto tez pytac sie o znizki - np. w dosc taniej aptece na warszawskim Powislu mozna dodatkowo dostac karte stalego klienta z siedmioprocentowa znizka. Odpowiedz Link
aneczka1411 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.11.08, 18:07 a ja płace 20 zeta za harmonet. Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.12.05, 13:53 Witam harmoneciary)) Jestem na 13. tabletce i jakoś się uspokoiło wszystko, nawet plamienia już niet ( yooopiii)... Pozostała tylko dziwna skłonność do depresji, więc jeśli nie strzelę sobie w łeb w przypływie fatalnego nastroju, to może wytrwam na tych tabletach jeszcze trochę;PPP P.S. Nie wiem, czy już pisałam... ja płacę za to dziadostwo 29zł, to taki niewielki plus;P Pozdrawiam. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.12.05, 21:23 Hej tabakierka! Cieszę się, że lepiej się czujesz Ja również zauważyłam kilka pozytywnych zmian... Moja cera nie wygląda już tak tragicznie oraz nie jestem spuchnięta. Poza tym chudnę w oczach (ubrania są coraz luźniejsze). Zaczęłam wątpić w słuszność rezygnacji Harmonetu, ponieważ zaczęłam już go po trochu lubić. Jednak jak zwykle istnieje jakieś "ale". W tym przypadku powód mego niezadowolenia jest podobny do Twojego. Jestem mianowicie potwornie rozdrażniona, wściekam się, krzyczę, a następnie dopada mnie straszny dół, z powodu którego potrafię płakać i użalać się nad sobą niemiłosiernie. Na szczęście do końca opakowania pozostały mi jeszcze tylko 2 tabletki, a od przyszłego piątku zacznę łykać Yasmin. Wiążę z nim wielkie nadzieje, ale jestem pełna obaw... Pozdrawiam ciepło! P.S. Ja również za to "dziadostwo" (<lol> zapłaciłam 29zł, za Yasmin zaś 33,70zł, więc nienajgorzej Odpowiedz Link
tabakierka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.12.05, 01:08 A witam, witam No wiesz co, że u mnie reakcja organizmu jest zadziwiająca z tym chudnięciem także... co prawda apetyt mi dopisuje, ale efekt odwrotnie proporcjonalny;PPP dziwne to cholernie A mam jeszcze jedno skojarzenie z tymi tabletkami: biorąc je czuję się i zachowuję, jak zaciążona, hahahahaahh... Już sama mam z siebie ubaw... to całe moje przewrażliwienie na punkcie łykania hormonów po prostu mnie rozwala... To już jak w ciąży chodziłam, to chyba mniej byłam wsłuchana w swoje ciało, niż teraz I mniej mi odbijało... Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia z Yasmin)) Odpowiedz Link
magwik Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 08.12.05, 20:26 Hej, ja biorę harmonet czwarty miesiąc... I w najbliższym czasie chyba zmienię. Po harmonecie mam straszne wahania nastroju, bardzo łatwo się denerwuję, poza tym ostatnio jestem bardziej senna, ale może to być związane z paskudną porą roku.. Poza tym wydaje mi się , że bardziej się pocę i przede wszystkim pogorszył się stan mojej cery wcześniej było kiepsko przed okresem, ale już po wykwity znikały i buzia wyglądała całkiem nieźle. Teraaz natomiast krosty występują cały czas, próbowałam wykluczyć z diety słodycze, ale nie spowodowało to poprawy. Teraz zastanawiam się nad jeanine (tylko ta cena! ok 45 zł) albo diane ( tu z kolei boję się dużego przyrostu masy ciała, no i odległych skutków, p zakrzepicy, bo przecież dawka etynyloestradiolu jest prawie dwukrotnie większa... słyszałam też, że obniżają libido, ale t chyba każde w teorii mogą powodować?) Reasumując- nie polecam harmonetu, głównie ze względu na problemy z cerą. Odpowiedz Link
mama500 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 09.12.05, 10:34 poszukuję Harmonet.kontakt na priv Odpowiedz Link
marti_ka82 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 14.12.05, 17:24 ehh ja biore go do dwoch dni i kujcze nie przypuszczalam ze bede miala takie akcje w 5 godzin po zazyciu goraczka dreszcze, bralo mnie na wymioty wlasciwie to nie wiedzialam z ktorej strony mnie chcialo wyczyscic... porazka.. ledwo wstalam z lozka... jeszcze gorzej... pocilam sie jak nie wiadomo co.. nie wiem czy brac dalej czy isc do lekarza niech cos mi da innego.. bo ja hce zyc a nie wegetowac i nieprzespane noce po kazdej tabletce nie wchodza w gre... Odpowiedz Link
mayrah1 W A Ż N E!!!!! 09.12.05, 11:19 Witajcie! Ja mam taką burzliwą hstorię. Moja Mama i Babcia bardzo odradzają mi hormonalnej antykoncepcji.Same wiele przeszły i twierdza,że to bardzo zwiększa ryzyko o którym my młode kobiety nei myślimy bo do 40 nam daleko. Sama biorę Harmonet od niecałego meisiąca, wczesniej przez rok brałam LOGEST a ciut wczesniej CILEST i ze 3 lata temu na regulowanie cyklu iz mian skórnych DIANE 35. Zacznę od początku: przy Diane podobno trzeba przejść na dietę-nie poinformowano mnie o tym i z dziewczyny chudej jak szkapa z super przemianą materii zmieniłam się w uwazająca na wszystko 10 kg cięższą dziewczyną...nabrzmiałe piersi, agresywność wpadająca w melancholię. ODSTAWIŁAM świństwo po 3 miesiącach! CILEST, agresja, przytycie, problemy ze snem, nabrzmiałe piersi, nadwrażliwe sutki, okragły ból głowy... po 2 miesiącach przeszłam na LOGEST..swoją drogą pani ginekolog omal mnei nei zlinczowała gdy zadawałam pytania na temat tabletek innych niż CILEST...teraz podobno niedawnoi wyjechała na wycieczkę na Malediwy za przepisanie rekordowej liczby CILESTU Poznańskim studentkom..)) LOGEST był calkiem OK, co prawda spowodował nadmierne wysuszenie i osłabienie libido..kochałam się z mym facetem raz na miesiąc czasem!!!!a i tak sprawialo mi to ból!!!! odstawiłam tabletki na 2 miesiące...wiadomo,,wróciła cera nastolatki ale SCHUDŁAM 4 KG! przyspieszyła mi się przemiana materii i ogólnie mam wiecej energii... po 2 miesiącach zaczełam brac Harmonet gdyż ma ten sam skład chemiczny co LOGEST i jest tanszy...w mojej aptece 27.90zł(!)..jednak...spędzam wiele, wiele godzin w internecie na poszukiwaniu PIGUŁKI SZCZĘŚCIA! i wiecie co... znalazłam cos takiego cytat: "I generacji juz sie nie sprzedaje w Polsce, ale w USA i Niemczech mozna je jeszcze spotkac (ale rzadko) II generacja - w Niemczech wiekszosc nalezy do tej generacji, w USA prawie wszystkie, w Australii ponad 90% to II gen. a w Nowej Zelandii prawie 100%, a w Polsce tylko Microgynon 21 = Stediril 30 = Rigevidon (maja identyczny sklad) i Minisiston III generacja - wszystkie pozostale pigulki w Polsce (czyli slynne Logest, Harmonet, Novynette, Mercilon, Femoden, Minulet itp itd). Co ciekawe w Australii, Nowej Zelandii zakazuja ich uzytkowania, podobnie jest w USA. A w Niemczech zapisuja je tylko gdy kobieta nie toleruje II generacji. Jesli chodzi o ryzyko zakrzepicy to przy III generacji jest 2x wieksze niz przy II. Natomiast najgorsza pod tym wzgl. jest IV generacja (najwieksze ryzyko)." Po zrobieniu małego śledztwa i przeglądzie stron zagranicznych , okazało się że przy zażywaniu Yasmine na świecie zmarło ponad 50 kobiet na zakrzepicę, 50 dziewczyn w wieku od 19 do 29 lat!!!! Yasmine ma promocje w Polsce bo wszedzie go wycofano!!!! To samo z LOGESTEM, Harmonetem itp.... DLACZEGO????? Otóż zawierają one jako jeden ze składników GESTAGEn w róznej postaci..jednak każdy z nich zawiera TESTOSTERON.. wpływa na: wypadanie włosów, agresję, napadowość, częste zmiany nastrojów, wąsiki przy ustach, trądzik, przetłuszczanie się włosów...etc etc.... Okazuje się,że na swiecie większość PIGUŁEK III generacji ma wadę ZŁY 2 składnik!Teraz trwają pracę nad jego zmianą, ale KONCENRY Farmaceutyczne mają władzę!!! wmówią ,że to co zabija, wcale nei jest złe, że to był przypadek... Szczerze wierzę, że 2 generacja PÓKI CO..jest bezpieczniejsza... mniejsze ryzyko nadżerki a w dalszej kolejności stanów rakowych szyjki macicy...mneijsze rozregulowanie systemu nerwowego..etc. Sprawdzcie proszę swoich ginekologów... niech Wam zrobią wykład MEDYCZNY o tym dlaczego TESTOSTERON źle wpływa na organizm kobiet i dlaczego zbyt niskie dawki hormonów w coraz to nowszych pigułkach zabijaja coraz to więcej nawet młodych już kobiet! Ja już to zrobiłam, przyniosłam mojej ginekolog wydruk 10 artykułów z internetu...była zszokowana, raz oburzona,ze ją pouczam, ale potem podziękowała..i się ucieszyła, że dbam o swoje zdrowie! Poleciła mi tabletki 2 generacji ale zanim mi powie które musi to poważnie przestudiować! Nie wszyscy ginekolodzy wiedzą wszystko NIE BÓJCIE sie miec wątpliwości by szukać i pytac co jest najlepsze dla Waszego zdrowia!!! Serdecznie pozdrawiam!!!!)))))))) Odpowiedz Link
blanqq Re: W A Ż N E!!!!! 18.12.05, 10:56 Wczoraj zaczęłam 3. opakowanie Harmonetu, po wahaniach... Mianowicie podczas siedmiodniowej przerwy bolała mnie głowa przez 4 dni (migrena? pierwszy raz w życiu). Zastanawiam się jednak, czy nie miało to związku z przeziębieniem (akurat w te 7 dni byłam chora)... I teraz nie wiem: na ulotce jest napisane, że w razie wystąpienia migreny lub silnych bólów glowy niezwłocznie odstawic tabletki. Ale jeśli to była wina choroby??? No, nie odstawiłam, wczoraj zaczęłam to nowe opakowanie, nie chcę przerywac brania... Czy Wy też tak miałyście? Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.12.05, 12:58 Witam Was Jestem po pierwszym opakowaniu Harmonetu i jak narazie ze skutków ubocznych zauważyłam poprawę cery HA Nie przytyłam, nie urosły mi piersi ( a szkooooda), nie mam migreny, plamień nie ma, śpiąca byłam zawsze (ale to zasługa takiej jednej dolegliwości) No to mam pytanie do tych, co są na harmonecie dłuższy czas: Czy na początku też u was wszystko było takie różowe?? Obawiam się, że czas pryśnie, bo póki co jestem bardzo zadowolona...No może nie z ceny jak większość z was Ja płacę 36,84 Czy któraś, która jest z Krakowa zna apteki, gdzie mogę go kupić taniej?? Z góry dzięki No i pytanie dotyczące czasu przyjmowania tabletki. Ja biorę rano, bo wtedy biorę też inne leki, więc nie zapomnę napewno, czy to prawda że lepiej jest jednak wieczorem przyjmować?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewena1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.12.05, 21:30 Ja biore Harmonet 7 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Zadnych objawow ubocznych, nawet plamien na poczatku nie bylo. wczesniej zazywalam miedzy innymi logest i stediril ale Harmonet jest najlepszy dla mnie. Mieszkam w bydgoszczy i tutaj Harmonet kosztuje okolo 24 zl i bylam zszokowana jak przeczytalam ze w Krakowie jest prawie 10 zl drozszy. Szok. Zazywam go zawsze wieczorem , tak jest dla mnie wygodniej i watpie, ze ma znaczenie o ktorej godzinie sie go zazywa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
atlantis75 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 20.12.05, 22:34 W Olsztynie Harmonet po 27 zł, w aptece całodobowej w Dukacie! Odpowiedz Link
miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 10:58 Ja też biore rano ale to dlatego ze wieczorami zdazaja sie imprezy a nie chce ryzykowac "zwymiotowania" tabletki tez jestem z krk i tesz szukam taniej harmonetu w euroaptece w galeri kaziemierz jest za 30 zeta. ja po 1 opakowaniu mialam depreche po 3 mam napady zlosci czasami ale to kwestia indywidualna wydaje mi sie pozdrawiam Odpowiedz Link
myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 20:58 Do Fiolekmniami.... tak znam tańsze apteki : Euro apteka na krowoderskiej 31 po 31,50 pln i jeszcze na azorach jest taka okupowana bardzo apteka to tam sa chyba po 29 zl.Pozdrawiam Odpowiedz Link
miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 10:55 Mój organizm wspaniale toleruje harmonet i nie powinnam narzekać: brak zmian na cerze, brak jakichkolwiek dolegliwości fizycznych. Jednak teraz po przyjetej 3 serii dociera do mnie ze nigdy nie jest tak różowo. Zmiany są i dopiero teraz je skojarzyłam. 1 to przytyło mi sie troche :p na poczatku myslalam ze to brak ruchu ale teraz juz wiem ze tabletki maja w tym swoj wplyw. Ale najgorsze jest to iz od czasu przyjmowania preparatu jestem straaaasznie nadpopudliwa. Na poczatku mialam depresje a teraz to byle słowo które mi sie nie spodoba wywołuje u mnie ataki wściekłości. Przez to wszystko mój związek wisi na przysłowiowym włosku zreszta sie nie dziwie kto by wytrzymal z taka humorzasta złośnicą. Na serio zaczełam sie zastanawiac czy nie odstawic lub nie zmienic Tabletek na np Logest? Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 15:27 Dzięki MIUSIA To następnym razem wybiorę się do galerii bo kolejne opakowanka To zawsze sześć zeta taniej niż ja płaciłam do tej pory Na piwo będzie hehehehehehe i to duuuuuuuuuże z soczkiem hehehehe No a wracając do harmonetu, to pytanie do tych, które zauważyły zmiany jakiekolwiek: przytycie, powiększenie biustu, zmiany w cerze etc...kiedy te zmiany się pojawiają? Długo po zażywaniu?? Bo u mnie to dopiero początki na harmonecie, ciekawi mnie to Dzięki z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.12.05, 15:48 U mnie objawy takie jak gorsza cera (wypryski, "kaszka") i spuchnięcie utrzymywały się przez pierwsze 2 tygodnie, w trzecim zauważyłam znaczną poprawę. Biust "nabity", większy i bolesny miałam przez całe 21dni, w czasie przerwy objaw minął. Zauważyłam też, że schudłam troszkę (miałam mniejszy apetyt, ubrania zaczęły na mnie wisieć). Teraz biorę Yasmin, biust nie boli mnie w ogóle, cera ładna, samopoczucie w miarę ok, apetyt dobry (dopisuje jak zwykle, hehe). Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.01.06, 21:03 ja juz po 3 tabletce zauwazylam zmiany....mam tlustsza skore na (narazie tylko) czole i tam wlasnie tez znieknely mi krosty ....wiec spoko.Mam mniejszy apetyt, oprocz tego przez pierwsze dwa dni zle sie czulam i prowokowalam klutnie ale dzis (3 dzien) juz jest okey chodze happy Pozdrawiam Odpowiedz Link
miusia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.12.05, 18:19 hehe dzis bylam w galeri kazimierz w euroaptece- harmonet nie 30 zeta a 29.99 Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.12.05, 20:18 miusia napisała: > hehe dzis bylam w galeri kazimierz w euroaptece- harmonet nie 30 zeta a 29.99 ; > ) O jeszcze lepiej, grosik na szczęście Dzięki wielkie!! Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.07.07, 17:05 Ja kupuję harmonet za 27 zł (województwo łódzkie) Odpowiedz Link
dzidzia9991 Re: kupie Harmonet! 03.01.06, 22:04 do wszystkich ktore zazywaja jakiekolwiek tabletki i sa z krakowa dzisiaj odkrylam apteke w ktorej kazde pigulki sa srednio 6-10 zl tansze-wystarczy zwykla recepta...np harmownet kosztuje 27,88... cilest zamiast 35,38 kosztuje 21 itd...apteki sa cztery-jedna na przeciwko teatru bagatela (karmelicka 5), ul.długa 38(w przychodni), os.na skarpie 6(w przychodni), i grodzka26 APTEKA BOBILEWICZ - to nazwa tej sieci,pozdrawiam i mam nadzieje ze co niektorych to ucieszylo... Odpowiedz Link
miusia Re: kupie Harmonet! 05.01.06, 17:03 dzieks dzieks dzieks za harmonet zawsez to 3 zeta w przod Odpowiedz Link
majkaa106 Re: kupie Harmonet! 01.03.10, 19:53 witam mam do sprzedania 4 opakowania harmonet. kupiłam sobie ale bede odstawiała. data waznosci jest do 02.12.2010r kontakt majka106@o2.pl Odpowiedz Link
alicja.sw Re: kupie Harmonet! 27.05.10, 09:40 do sprzedania mam 3 opakowania harmonet.jesli ktos zainteresowany prosze o kontakt alicja.swiatek@prokonto.pl Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: kupie Harmonet! 05.01.06, 21:07 dzidzia9991 napisała: > do wszystkich ktore zazywaja jakiekolwiek tabletki i sa z krakowa dzisiaj > odkrylam apteke w ktorej kazde pigulki sa srednio 6-10 zl tansze-wystarczy > zwykla recepta...np harmownet kosztuje 27,88... cilest zamiast 35,38 kosztuje > 21 itd...apteki sa cztery-jedna na przeciwko teatru bagatela (karmelicka 5), > ul.długa 38(w przychodni), os.na skarpie 6(w przychodni), i grodzka26 APTEKA > BOBILEWICZ - to nazwa tej sieci,pozdrawiam i mam nadzieje ze co niektorych to > > ucieszylo... Jasne, że ucieszyło!! Wielkie dzięki zaoszczędzę na harmonecie prawie 10 zł Odpowiedz Link
skidblandir :) 07.01.06, 22:40 zawsze u niej kupuje prochy i z nieklamanym zadowoleniem obserwuje ciagly spadek cen )) Odpowiedz Link
grzybnia Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 10.01.06, 12:03 No własnie... Tyle sie o nich naczytałam.Biorę harmonet od sześciu dni i kompletnie nie czuję nic, żadnych zmian ani dolegliwości,samopoczucie fizyczne i psychiczne dokładnie jak przedtem. Jestem szczęściarą czy skutki uboczne stosowania tych tabletek pojawiają się po jakimś dłuższym czasie? Jak to było u Was? Odpowiedz Link
dzidzia9991 Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 13.01.06, 09:46 hmm...jestem narazie przy 5 tabletce(wiem,wiem...poczatki...)ale po tym co sie tu naczytalam to bylam przekonana(i przerazona)ze jak tylko wloze do ust pierwsza tabletke to w pierwszej sekundzie:wpadne w depresje,spuchne,zacznie mnie bolec glowa,urosnie mi biust(a tego bym nie chciala),przytyje,zasne,zaczne plakac,wypadna mi wlosy,zeby i nie wiadomo co jeszcze...a tu narazie(odpukac tfutfu) czuje sie swietnie...mniej jem,samopoczucie ok,wstaje sama z siebie codziennie o 9 a wczesniej bylam totalnym spiochem,i wogole jest fajnie takze pisze to do tych ktore z przerazeniem zaczynaja pierwsze opakowanie mam nadzieje ze wyzej wymienione skutki uboczne nie wystapia u mnie jutro i ze tego nie wykrakalampozdrawiam... Odpowiedz Link
chonia .... 16.01.06, 09:45 Ja stosuje Harmonet od miesiąca i właśnie miałam siedmiodniową przerwe...Teraz mam problem bo od jutra powinnam zacząć brać nowe opakowanie a nie mam możliwości skontaktowania się z moim lekarzem..(jestem chora i w ogóle nie mogę wychodzić z domu )dlatego chciałam zapytać czy harmonet jest wyłącznie na receptę?proszę o jak najszybszą odpowiedź bo nie wiem co mam zrobić Aha-ja po pierwszym opakowaniu czuję się w miare dobrze(tzn przeżyłam) aczykolwiek miałam małe krwawienie oraz czasem mdłości no i...cera...nigdy nie miałam jakiś problemów z pryszczami czy zajadami a od kiedy biorę te tabletki owe dolegliwości pojawiły się-no nic-zobaczymy jak będzie po kolejnej serii, tylko PROSZĘ napiszcie czy te pigułki są wyłącznie na recepte.. Pozdrowionka- trzymajcie się cieplutko żebyście nie musiały przebywać w łóżku 24h na dobe Odpowiedz Link
norka84 yyyyy... 16.01.06, 10:16 tabletki antykoncepcyjne tylko na receptę... co by się działo gdyby były nie na receptę... pomyśleć trzeba czasami. Odpowiedz Link
chonia ... 16.01.06, 10:39 Dziękuję za szybką odpowiedź Za bardzo nie wgłębiałam się w to co mogłoby się stac gdyby nie były na receptę bo w tym momencie skupiłam się jedynie na problemie zdobycia tych tabletek do jutra... =( nie wiem jak załatwię tę sprawę nie wstając z łóżka..chyba KTOŚ będzie musiał iść mi po tą recepte Uff-wracam się wygrzewać w łóżku... pozdrowionka Odpowiedz Link
magdalena.kostecka Re: po jakim czasie ew. skutki uboczne? 27.01.06, 17:15 Witam, ja kończę obecnie trzecie opakowanie... U mnie tak to wygladało: podczas brania pierwszego opakowania wystepowało plamienie, juz od drugiego zauważyłam straszne zmiany nastrojów oraz dużą drażliwość, kłótliwość, po której wpadam w nastroje depresyjne (cały świat jest na "nie", a mnie sie tylko płakać chce...). Poprzednio brałam Logest - przez trzy lata tylko jeden problem, a mianowicie kłopoty z cerą. Przy Harmonecie trochę się zmniejszył, ale "w nagrodę" pojawiły się stany melancholijno - depresyjne. Dodatkowo faktycznie, zaczęły mi się przetłuszczać włosy: dawniej mogłam bez obaw myć co 5-6 dni (!), teraz muszę co drugi, trzeci dzień. Zaczynam się zastanawiać, czy znajdę coś, co będzie mi na prawdę odpowiadać. Odpowiedz Link
myfoonia Re: kupie Harmonet! 19.01.06, 21:06 dzięki wielkie No spowodowałaś wielki uśmiech na mojej twarzy.Kupowałam faktem w euroaptece za 31 pln ale teraz to już taniutko ,że malinka A tak wogóle to mieszkam 180 km od krk a tam chodze do gina i tam kupuje tabletki Dobra jestem co Odpowiedz Link
leszczynka4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 11:57 Słuchajcie jak to jest z antybiotykami i anykoncepcją? Podobno antybiotyki obniżają skuteczność. ciekawa jestem w jakim stopniu (( No i podobno jeszcze przy braniu jednoczesnie tego i tego mozna nabawić się grzybicy (!?!?!?!) POMOCY!!! Biorę Harmonet ponad poł roku i do tej pory jest ok, naprawde zapewniam Was,ze w 100% skuteczny, bo jakby tak nie było, to na bank byłabym już mamusią ) ale nie pasuje mi to z tymi antybiotykami ( Odpowiedz Link
blanqq Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 13:58 Antybiotyki "mogą obniżac skutecznośc doustnych środków antykoncepcyjnych". Tak jest napisane nawet na ulotkach. Po zakończeniu przyjmowania antybiotyków trzeba jeszcze dla pewności odczekac tydzień- tzn. stosowac dodatkowe zabezpieczenia (np. prezerwatywę, ale nie kalendarzyk czy stosunek przerywany!) albo się wstrzymac- dla dobra ogólu Wiem, bo dopiero co wyzdrowialam i odstawilam zastrzyki Odpowiedz Link
leszczynka4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 14:39 dzieki Ci bardzo, ale to prawda, z tą grzybicą?? Bo wczoraj dopiero zaczęłam brać ten antybiotyk ( i strasznie mnie to przeraża a feee. Tak w ogóle to sie zastanawiałam czy tego nie odstawić, tzn Harmonetu bo depreche przy nim mam taką, że szok ( A jak sie kształtują ceny innych tabletek anty?? Bo u mnie Harmonet kosztuje 28 zł. Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź ) Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.06, 15:55 U mnie w Krakowie kosztuje 27,88 właśnie wróciłam z apteki z dwoma nowymi opakowankami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
beatkaa4 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.01.06, 17:15 dzis wykupilam tabletki<mieszkam w Bydgoszczy> za niecałe 22 zl Odpowiedz Link
laleczka84 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.01.06, 20:39 hej jestem w trakcie przyjmowania 5 opakowania hramonetu i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, czuje sie swietnie nie mam problemow z cera tak jak wiekszosc z was, no i place za niego ok 24 zloty, a teraz moje pytanie czy ktoras z was podczas jego stosowania zaszla w ciaze? bo przeraza mnie moj brzuch dz za szybka odpowiedz Odpowiedz Link
aneczka1411 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 13.08.09, 10:59 ja brałam cerazetki przez 6 misiecy... zadnych skutkow ubocznych)) a moge powiedziec ze przy n9ich schudlam i waze tyle co [przed ciążą a moj lekarrz powiedział ze to sa jedyne tabsy przy ktorych sie chudnie, wiec polecam Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.01.06, 01:01 Pytanie odnośnie skutków ubocznych... Już mnie to zaczyna irytować. Biorę harmonet od 3 miesięcy prawie, na początku cera sie minimalnei poprawiła a teraz koszmar! Czy tez macie takie problemy? Moze jakies inne tabletki poprawiaja znacznie stan cery? dzieki z góry za odp. Pzdr. Odpowiedz Link
betty233 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.01.06, 19:54 Hej! wlasnie wracam od ginek. i mam pytanko. gdzie we wroc mozna tanio kupic harmonet?? pzdr Odpowiedz Link
libra23.1986 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.02.07, 10:30 Hej, ja dopiero co zaczęłam brać Harmonet(2 tygdonie), ale z tego co już zdąrzyłam zauważyć to moja cera zaczęła się pogarszać... aż boję się pomyśleć co będzie dalej taka ze mnie pesymistka słyszałam,że Regulon jest wyjątkowo dobry na akcje z cerą... ale mnie osobiście nic na ten temat nie wiadomo..;/ pozdr Odpowiedz Link
orsella fiolekmniami - for you 05.07.09, 15:36 Brałam Harmonet około 2 lat, na początku nie widziałam żadnych znacznych zmian w stanie cery, tuszy itp. Jednak po kilku miesiącach zaczęło się nagłe chudnięcie - lek upośledził kobiece funkcje mojego organizmu na tyle poważnie, że od kilku lat jestem leczona w klinice na bezpłodność, czego wcześniej nie miałam. To taka mała przestroga, chociaż każdy organizm jest inny. Odpowiedz Link
zoska85 od kiedy działa??? 29.01.06, 16:01 czy zabezpieczenie jest juz od pierwszej tabletki z pierwszego opakowania??? Odpowiedz Link
portis3 Re: od kiedy działa??? 12.08.07, 09:30 Od pierwszej tabletki. W ulotce jest napisane, że przez pierwsze 7 dni można dodatkowo się zabezpieczać. Odpowiedz Link
kornelcia75 a jak z libido? 03.02.06, 19:43 Witam! przez prawie 6mc brałam novynette czułam się super ale chęci na sex nie miałam.. dziś lekarz przepisał mi Harmonet mam nadzieje ze bedzie poprawa. A jak jest u Was? Odpowiedz Link
myfoonia Re: a jak z libido? 04.02.06, 10:46 Mi po harmonecie nie spada jak narazie.Faktem dopiero skonczylam pierwsze opakowanie ale jest wszystko w jak najlepszym porzadku Odpowiedz Link
wroclawiankax libido po harmonecie?:( 14.03.06, 14:46 pytanko do tych,co tak jak ja,biora harmonet...czy zauwazylyscie obnizenie libido?mi sie wydaje ze tak mam i zastanawiam sie nad zmiana tych tabletek na inne.moze ktoras z was to zrobila i moze mi cos poradzic?ktore tabletki maja najnizsza dawke hormonow??a moze nie warto ryzykowac...?poradzcie Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: libido po harmonecie?:( 16.03.06, 17:11 ja własnie brałam novynette i libido spadło,więc lekarz przepisał mi harmonet gdzie jest więcej estrogenu,zaczynam dziś 2 opakowanie ciekawe jak będzie? ciekawe jakie tabletki przepisałby Ci lekarz? Odpowiedz Link
wroclawiankax Re: libido po harmonecie?:( 17.03.06, 13:49 ja tez mialam zmieniony novynette na harmonet jakies dwa lata temu.ale niestety z libido to samo a wlasciwie to wydaje mi sie ze coraz nizsze.moze to nie wina pigulek.wczoraj bylam u ginekologa-przepisal mi Yasmin-to ma niby inne hormony (progestagen dzieki ktoremu moj organizm ma przestac zatrzymywac wode).libido tez ma sie podniesc...hm...zobaczymy. jak sie naczytam tego forum to przestaje w ogole miec ochote brac te hormony czy my czasem nie robimy sobie krzywdy?? napisz jak sie czujesz po harmonecie,ktory wlasnie niedlugo pozegnam Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: libido po harmonecie?:( 17.03.06, 20:36 hej no ja zaczełam drugie opakowanie harmonetu,dziwnie się czuje nie wiem czy po nich,pobolewa mnie głowa,dół brzucha.Wogóle w 2 dzien miesiaczki musiałam wziąśc apap,czułam się jak za dawnych lat kiedy to nie brałam tabletek i czułam się okropnie(bolesne i obfite miesiączki) Nie czuję większej ochoty na sex jak przy novynette tyle ze po nich fizycznie i psychicznie czułam się lepiej. Pewnie jak bedzie to samo to bedzie próbował czegoś innego a ja juz nie wiem czy chcę,chyba wróce wtedy do novynette. Ech.... ps.a Ty napisz jak po Yasminie pozdrawiam Odpowiedz Link
portis3 Re: a jak z libido? 11.07.07, 16:40 Libido po Harmonecie u mnie nie spadło, więc się bardzo cieszę. Wcześniej brałam inne tabletki (Yasmin) i ochoty na seks w ogóle nie miałam. Odpowiedz Link
megiku CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 03:11 witam wszystkie dowiedzialam sie tutaj o seriach harmonetu wycofanych w pazdzierniku zeszlego roku czy ktoras z was ma moze informacje na temat powodu wycofania oraz numerow wycofanych serii? moj gin wypisujac mi recepty w listopadzie nic na ten temat nie wspomnial, co troche mnie niepokoi harmonet biore juz od 5 lat, w miedzyczasie mialam jedna polroczna przerwe nie odnotowalam ZADNYCH skutkow ubocznych (poza plamieniami w okresie pierwszych 3 mies) czy ktoras z was brala moze harmonet i jakies inne (nie jednoczesnie oczywiscie) i moze poiwedziec ze sa porownywalne?? pytam dlatego ze planuje rozejrzec sie za nowa pigulka poniewaz harmonet nie jest dostepny w uk (ciekawe dlaczego....) gdzie obecnie przebywam pozdrawiam serdecznie i czekam na wasze inf Odpowiedz Link
sikoku Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 08:17 > czy ktoras z was brala moze harmonet i jakies inne (nie jednoczesnie oczywiscie > ) > i moze poiwedziec ze sa porownywalne?? moja gienia mowi ze Logest Co do wycofasnych serii to tak napawde chodzilo nie o to, ze tabletki byly nieskuteczne, tylko o to ze na pudelkach byly jakies zle daty i oznakowania. Poza tym nie wprowadzono by do sprzedazy wadliwego towaru, jezeli byloby wiadomo, ze cos jest nie tak. Wszystkie 'zle' serie zostaly usuniete z aptek a na ich miejsce wprowadzono wydanie drugie poprawione a ich nr byly takie: NO 155B NO 157A No 265A i jeszcze powiem, ze sama przez ostatnie 2 miesiace bralam Harmonet z nr NO 157A i mamusia nie jestem) vogle nie wiem jak u Was, ale wczoraj kupilam Harmonet w bardzo ladnych nowych pudeleczkach zmienili zupelnie design pozdrawiam! Odpowiedz Link
megiku Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 04.02.06, 15:57 Dzieki za inf!! bardzo mi pomogly - chociaz troche spokoju pozdrawiam Odpowiedz Link
skorpionica_77 ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 06.02.06, 19:31 hej mam wielki dylemat zmieniłam tabletki z Yasminu na Harmonet nie wiem czy dobrze zrobilam ale mialam bardzo mocne bole piersi i lekarka zalecila mi Harm.bo ma troszeczke nizsza dawke estrogenow no i wlasnie nie powedziala jak stosotwac czy 7 dni przerwy czy po skocnzeniu opakowania W ulotce pisalo ze p[rzy zmianie z wiekszej dawki estrog.na wieksza trzeba brac po skocz.opakow.Yasmin ma 0,003 a Harm-0,002, niby niewielka roznica a jednak..... no i madra zaryzykowalam po 7 dn.przerwie wzielam normalnie i kochalam sie z chlopakiem w czasie przerwy no i juz po 2 tabletce Harmonetu i teraz mam stresa czy nie bedzie baby która z Was miała taka zmiane tabletek pozdro Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 09.02.06, 14:38 nie wiem ja przechodzę z novnette na harmonet ginek powiedział ze mam zacząc brać z 1 dzniem krwawienia tu ktoś napisał na forum ze po 7 dniowej przerwie,jutro jeszcze raz zapytam ginka Odpowiedz Link
bo.tak Re: ZMIANA Z YASMINU NA HARMONET 09.02.06, 16:03 > zmieniłam tabletki z Yasminu na Harmonet > W ulotce pisalo ze przy zmianie z wiekszej dawki estrog.na _wieksza_ trzeba > brac po skocz.opakow. chyba na _mniejszą_ ... To znaczy brac bez przerwy! (czyli skonczysz opakowanie i NIE robisz 7 dniowej przerwy, tylko zaczynasz kolejne opakowanie) >Yasmin ma 0,003 a Harm-0,002, niby niewielka roznica a > jednak..... > no i madra zaryzykowalam po 7 dn.przerwie ????!!! > wzielam normalnie i kochalam sie z > chlopakiem w czasie przerwy no i juz po 2 tabletce Harmonetu i teraz mam stresa > nie dziwne ze sie denerwujesz... ja tez bym sie denerwowała. - Ktoś kto pyta, jest głupcem przez chwilę, ktoś kto nie pyta jest głupcem całe życie. Odpowiedz Link
lepicek ... 07.02.06, 00:11 Hej!jezeli tak znacie adresy tanich aptek,to moze zna ktos jakas tania w Poznaniu??bo niestety te,do których trafiam to ...33-36 zł!toż to rozbój w biały dzień Odpowiedz Link
blanqq Re: ... 08.03.06, 16:16 Hej lepicku! W P-niu tania jest Euro Apteka, Harmonet za 28zł. Ona jest w Starym Browarze, na parterze (poziom 0). Poza tym tanio jest też w Aptece Magicznej, na Piątkowskiej i Głogowskiej Pozdrawiam Odpowiedz Link
barbara.verde nowe opakowanie 08.03.06, 14:38 Co sądzicie o nowym opakowaniu? jak dla mnie nielogiczne - niby ułozone w kolejności,i sa strzałki ale po co te dni tygodnia? Mam nowe opakowanie zacząc nie od pierwszej jak zawsze tylko od środy? (u mnie zawsze 1 to środa) jesli tak to powinny być wogóle w zamknietym kole ułozone a nie sugerowac że któraś jest pierwsza. Biore harmonet rok i przyzwyczaiłam się do narzuconej kolejności. Wolałam tamto - i było mniejsze. pozdrawiam wszystkie kobietki w Naszym dniu! Odpowiedz Link
dajka81 Re: nowe opakowanie 10.03.07, 17:30 Nie widziałam opakowania harmonetu, ale nie sądzę żeby sugerowali który dzień jest pierwszy. Tzn. że cyfry przyporządkowane są do dni tygodnia? Nie sądze. Pewnie są tylko dni tygodnia. Przecież to tabletki jednofazowe, wię co za różnica, czy weźmiesz tabletkę "Sroda" z pierwszego, drugiego, czy trzeciego tygodnia? Po za tym to dla mnie duże ułatwienie. Brałam Diane, Yasmin i tam są dni tygodnia. Jak zapomnisz wziąć tabletki albo jak zapomniesz czy dzisiaj brałaś to spoglądasz na opakowanie i wiesz czy wzięłaś, bo tabletka jest przyporządkowana do danego dnia. A w przypadku, gdzie nie ma oznaczeń dnia, tylko same cyferki od 1-21, zapomnisz tabletkę,i nie pamiętasz czy ją wzięłaś to co robisz? Musisz liczyć od ilu dni bierzesz tabletki i ile zostało w opakowaniu i w ten sposób sprawdzasz czy wzięłaś ta tabetke, czy nie. Ja teraz biore novynette i tam sa same cyferki. wkurza mnie to.Wstałam kiedys rano i zastanawiam się czy wczoraj wieczorem wzięłam tabletke. I co- żeby to wiedzieć to musiałam liczyc tabletki w opakowaniu, a jakby były dni tygodnia, to od razu bym wiedziała czy wzięłam wczoraj, czy tez nie. Proste. Odpowiedz Link
konopielka80 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 24.06.06, 11:10 Warszawa, 20 pazdziernika 2005r. Szanowni Pañstwo, Firma Wyeth pragnie poinformowaæ, ze wstrzymanie obrotu na rynku polskim preparatów Harmonet, Tri-Minulet i Minulet nie bylo zwiazane z jakoscia leku. Przyczyna byly jedynie niezgodnosci dotyczace metod analitycznych badania w/w preparatów. W zwiazku z tym zostaly zlecone badania analityczne przez Glównego Inspektora Farmaceutycznego (GIF), które zakoñczyly sie wynikiem potwierdzajacym wymagania jakosciowe preparatów. Pragniemy podkreslic, ze zarówno jakoœæ preparatów, jak równiez ich dzialanie terapeutyczne, w tym skutecznoœæ dzialania antykoncepcyjnego pozostaja bez zmian. Chcielibysmy zapewnic, ze pacjentki moga bez obaw kontynuowaæ przyjmowanie tabletek wstrzymanych serii preparatów Harmonet, Tri-Minulet i Minulet. Decyzja GIF, w dniu 19 pazdziernika zostaly przywrócone do obrotu na terenie calej Polski preparaty Harmonet i Tri-Minulet i Minulet. Jest nam niezmiernie przykro, ze zaistniala sytuacja spowodowala niepokój co do jakoœci przyjmowanych preparatów. Mamy nadziejê, ze informacja ta uspokoi Pañstwa. To tak w skrócie, komunikat ze strony www.wyeth.pl Odpowiedz Link
martina84 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 02.08.06, 21:18 ja biore harmonet od roku czasu i jestem bardzo zadowolona!poprawiła mi sie cera,zaletą jest tez to ze urosły mi piers i zrobiły sie jędrniejsze a moje miesiączki sa regularme i bezbolesne.Mój lekarz nawet jest ze mnie zadowolony ze jest wszystko ok!!więc jak najbardziej polecam harmonet!!!! Odpowiedz Link
jeriomina Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 20.02.07, 23:49 bralam harmonet pol roku, potem yasmin trzy miesiące, bole głowy, tragedia. Wrócilam do harmonetu - na yasminie przytyłam, ciągłe bóle głowy ptrzechodzące w nudności - zaczełam zawalać pracę;-( wkurzyłam się i mimo że libido było lepsze na yasminie wróciłam do h. wolę popracować rozumowo nad libidem a nie mieć bólów głowy...;-( poi niemal roku brania tabletek mam ponadto idealne wyniki badan. pozdrawiam. Odpowiedz Link
oliwka711 Re: Harmonet 10.01.07, 10:45 Ja wzielam wczoraj pierwsza tabletke i tak sie zastanawiam czy ta pierwsza tabletka chroni mnie przed ciaza??? bo niestety w ulotce tego nie wyczytalam... A jesli chodzi o cene to znalazlam u mnie w miescie apteke gdzie sa kosmicznie tanie 21 zl (dzwonilam duzo ale warto bylo 14 zl wiecej zostanie u mnie w kieszeni ) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
portis3 Re: CO Z TA WYCOFANA SERIA ??? 12.08.07, 09:33 Z tego co wiem, to ta seria była wycofana z powodów logistycznych (brak jakiegoś tam zarejestrowania itp). Także nic groźnego i nie ma się czego bać. Odpowiedz Link
artfull Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 10.02.06, 08:57 dla dziewczyn z Gdyni - w aptece przu ul.Rozewskiej Harmonet jest po 22 zł.!!! Ja jestem po pierwszym opakowaniu i jestem załamana. Przez cały miesiąc krwawiłam- jestem teraz cholernie osłabiona, drętwieją mi łydki, pogorszył mi się wzrok, zaczynam po malutku przybierać na wadze. Z cerą to nie wiem, bo zawsze miałam z nią problemy i nic się nie zmieniło. Od jakiegoś czasu mam krwawienia z nosa, ale nie wiem, czy to wiązać z Harmonetem.Pomimo to kupiłam drugie opakowanie - może się polepszy... Odpowiedz Link
my_shadow PYTANIE 16.02.06, 12:46 czesc, zawsze ostatnią tabletke biore w piątek i okres dostaje w czwartek raniutko nawet w nocy z środy na czwartek. a teraz?? jes juz prawie 13 a ja nic!! Odpowiedz Link
zoska85 Re: PYTANIE 17.02.06, 09:36 nie pominełaś żadnej tabletki? jeśli nie to się nie martw niby przy pigułkach wszystko ma byc regularnie i zawsze tak samo, ale czasami są takie spóźnienia. Mam pytanie: czy okres z odstawienia masz obfity? bo u mnie to takie małe i skąpe krwawienie... Odpowiedz Link