dsawaa Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 21.12.05, 14:47 Witam jestem 7 tyg po porodzie i zostało mi jeszcze trochę kilogramów do zrzucenia, chudnę powoli (nie stosuje radykalnej diety ponieważ karmię piersią), ale zawsze to coś i boję się, że w czasie brania tych tabletek moja waga stanie w miejscu lub wręcz znowu pójdzie w górę, jak jest u Was z waga?? Pytanie kieruję głównie do kobiet po porodzie. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link
monika9990 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 23.12.05, 21:32 Zaczęłam tyć i zmniejszyły u mnie libido prawie do zera, więc przestałam je brać. Odpowiedz Link
martabydgoszcz Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 03.01.06, 21:47 przypisano mi te tabletki i chcialam zaczac je brac oczywiscie od pierwszego dnia miesiaczki ale wczesniej bralam mikrogynon21 odstawilam je i prawidlowo dostalam miesiaczke przez miesiac nic nie bralam i chcialam rozpoczac 1opakowanie cerazette w planowanym terminie mam jedynie plamienia... nie rozpoczelam opakowania bo nie wiem co jest grane(wspolzylam 3dni przed planowana miesiaczka wiec wykluczam ciaze) niestety mieszkam zagranica i trudno porozumiec mi sie z lekarzem czy ktoras z was miala podobny problem, z gory dziekuje za wysluchania www.sercedziecka.org.pl/06-2-6-zuza.htm Odpowiedz Link
justyce Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 09.01.06, 23:04 niepotrzebnie odstawilas pigulki na miesiac. w ulotce cerazette wyraznie stoi, ze nalezy zaczac zazywac cerazette natychmiast po skonczeniu poprzednich, dwuskladnikowych pigulek. powinnas zaczekac po prostu do nastepnej miesiaczki, i tyle. Odpowiedz Link
poziomka0024 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 04.04.08, 17:19 hej. Z tym czekaniem do miesiączki to nie koniecznie, bo mój lekarz kazał mi przyjmować tabletki cerazette od razu, nie czekając na miesiączke. Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 24.05.08, 20:58 Ja też nie czekałam do pierwszej miesiączki. A działają rewelacyjnie. Odpowiedz Link
akia_k Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 15.01.06, 23:20 Ja myślę, że to indywidualna sprawa każdej kobiety. Ja z tyciem nie miałam problemów, aktualnie waże mniej niż przed ciążą. A co do libido, to u mnie jest wręcz przeciwnie, mąż nie może się ode mnie odgonić )) A cerazette biorę już rok i osiem miesięcy, ale zaczęłam jak synek miał ok 10 miesięcy (teraz ma 2,5 roku). Odpowiedz Link
reo1 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 15.06.07, 18:19 Witam, nic nie znalazlam na temat tego leku w polączeniu z alkoholem. Wiecie cioś na ten temat?. Czy oslabia jego dzialnie? CZy chodzi o ilość czy częstotliwość spożywania alkoholu?- np wino codziennie do kolacji? Pozdr Odpowiedz Link
aldonabaczul23 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 05.12.08, 22:20 Hej, a karmiłaś swojego synka piersią, bo chciałam się dowiedzieć czy nic się mu nie działo. Dziękuje z odpis Odpowiedz Link
kaja-199 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 30.05.09, 11:02 Witam. Mam problem i mam nadzieje, ze mi pomozecie. Otoz od pewnego czasu zazywam Cerazette, po skonczeniu pierwszego opakowania zrobilam siedmiodniowom przerwe na okres (poniewaz zle przeczytalam z ulotki :,( ). W tym czasie pojawil sie ten tzw. "pseudookres".. Dodam, ze w tych dniach nie doszlo do wspolzycia. W osmym dniu wzielam kolejna tabletke z drugiego opakowania.. po 4 dniach zazywania kochalam sie z chlopakiem i stosunek zakonczyl sie we mnie.. Czy moge przez ta przerwe zajsc w ciaze?? Od kiedy po zazyciu tabletki jestem zabezpieczona?? Bardzo prosze o szybka odpowiedz.. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link
ding_yun Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 01.06.09, 08:39 Teoretycznie możesz, opuściłaś 7 tabletek, to dużo. Na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa, aby wykluczyć ciążę. Test ciążowy może jeszcze nic nie wykazać. Odpowiedz Link
j-online Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 17.06.10, 11:01 Niestety w tym czasie nie bylo ochrony.Nastepoje ona dopiero po 10- ciu dniach. Odpowiedz Link
lietta2 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 25.04.12, 11:02 Zaczęłam brać cerazette 6 tygodni po porodzie, nie miałam jeszcze miesiączki, lekarz powiedział, że najbezpieczniej jest zacząć współżycie po 10 dniach, na ulotce jest napisane 7 dni ale te 3 dni na rezerwe Odpowiedz Link
mgg1 jak to sie ma do cyklu?chodzi o owulacje 24.02.06, 00:22 u mnie to samo...wlasnie dwa tygodnie temu przerwalam...dostalam cos niby okres...trwalo kilka dni...ale wlasciwy okres mam po dwoch tygodniach...a jak to sie ma do cyklu? kiedy jajeczkowanie? i w ogole jak dlugo jeszcze organizm bedzie wracal do siebie? Odpowiedz Link
poziomka0024 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 04.04.08, 19:40 Mam problem z cerą.. I właściwie to jest przyczyną pójścia do lekarza po tabletki antykoncepcyjne(mój partner wyjechał i narazie nie współżyję). Czy tabletki cerazette pomogą mi na mój problem z wypryskami??? Nie mogę brać innych tabletek hormonalnych, gdyż karmię piersią. Odpowiedz Link
kat-im Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 09.04.08, 10:02 J zażywam cerazette juz 5 mies nie powiem zeby mi sie cera nie poprawiła bo jest naprawde dobrze .... ALE... niestety odkąd je biore mam cały czas plamienia powiedziała bym nawet ze wyglada to jakbym miała okres....Ja na twoim miejscu bym ich nie brała... Moze porzdz sie lekarza zeby dał ci cis innego.. Odpowiedz Link
leilana26 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 09.09.11, 14:06 ja rowniez cały miesiac plamiłam przez cerazette, potem dostałam dodatkowo jakies tabletki nazwy nie pamietam i dopuki je brałam nie było plamien tylko okres był 2 razy w miesiącu po 7 dni wiec po 3 miesiacach zarzywania cerazette dalam sobie z nimi spokój Odpowiedz Link
lietta2 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 25.04.12, 10:58 Zaczełam drugie opakowanie cerazette i muszę przyznać, że jak na razie rewelacja! przy 14 tabletce dostałam krwawienia które trwało 8 dni od tamtej pory nic. Żadnych skutków ubocznych, a libido bez zmian, a nawet wzrosło, bo bez stresu można współżyć. Jeśli chodzi o skuteczność to tak naprawdę nie ma 100% metody, jedynie wstrzemięźliwość zapewnia 100 % bezpieczeństwa. Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 18.05.08, 22:03 Stosuję cerazette ponieważ karmię piersią. I muszę powiedzieć, że poza tym że nie mam żadnych skutków ubocznych to jeszcze cera znacznie mi się poprawiła. Odpowiedz Link
spragnienie Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 02.04.06, 11:06 Wzielam jedynie jedno opakowanie Cerazzette. Potworne bole lydek zadecydowaly, ze z trudnem wytrawalam do konca, zaprzesatalam ich stosowania. Po dostawieniu pojawilo sie niewielkie krwawienie, ktore trwalo ponad 10 dni. teraz czekam na okres a tu nic... Boje sie troche, ze moze zaszlam w ciaze stosujac te tabletki? Zaczelismy uprawiac seks po 10 tabletce. Odpowiedz Link
malgosia.0 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 14.05.08, 16:35 czesc!a nie czytalas w ulotce albo nie mowil ci lekarz,ze dopiero po 3 tygodniach one dzialaja w 100 procentach?ja na twoim miejscu bym zrobila termin u ginekologa Odpowiedz Link
matylda.r Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 04.06.08, 20:40 Ciąża?! To raczej nie jest możliwe. Cerazette zabezpieczają bardzo skutecznie już od pierwszej pigułko. Odpowiedz Link
eye-witness Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 17.06.08, 12:36 przerazajace jest dla mnie to, ze kobiety pojecia nie maja co biora i jak to dziala! Cerazzette ma wlasnie takie dzialanie, ze albo okresu nie ma, albo sa sporadyczne plamienia, albo przez caly cykl. Odpowiedz Link
misiu235 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 06.02.07, 12:40 Ja przytyłam 18 kg.... Teraz jestem przy cilest i zostało mi jeszcze "tylko" 10 do zrzucenia : ) Odpowiedz Link
mama3434 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 25.04.08, 23:07 A ja nie przytyłam ani 1kg!A stosuje cerazette od dłuższego czasu. Myslę, że każdy organizm reaguje indywidualnie. Może warto się zastanowić czy to od tabletek. Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 22.05.08, 23:13 U mnie tak sam. Zero zbędnych kilogramów. a brałam cerazette przez 15 misięcy. Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 17.05.08, 23:01 Ja stosuję cerazette od 3 miesięcy. W ciąży przytyłam 28kg!!! Teraz zostało mi do zrzucenia 2 kg. Tak więc uważam, że cerazette nie przyczynia się do problemów z wagą. A tak w ogóle to czuję się dobrze stosując minipigułkę. Odpowiedz Link
oliwier123r Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 27.05.08, 17:37 witam niestety nie odpowiem Ci na to pytanie bo sama jestem ciekawa. jestem 6 tygodni po porodzie tez mam te same tabletki. podobnie jak Ty mam zbędne kilogramy do zrzucenia, boje sie ze przytyje albo ze zajdę w ciąże bo nie znam tych tabletek. Odpowiedz Link
matylda.r Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 27.05.08, 23:08 ja stpsuję cerazette już 9 miesiąc i nie mogę nażekać na wagę. Kilogramy po ciąży zgubiłam przez 4 miesiące a było ich sporo (23!!!). Odpowiedz Link
mirka-mazowieckie Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 23.10.09, 14:07 Witam, nie zauważam u siebie tycia po porodzie, wręcz przeciwnie. Z 9 kg jakie miałam po porodzie nie zostało mi już nic. Też nie stosowałam żadnej diety bo karmie piersią. Myślę, że przybieranie na wadze to indywidualna sprawa każdego organizmu. Jeśli nie masz skłonności do tycia(tak jak ja) to wydaje mi się, że tabletki nie spowodują wzrostu wagi. Ja biorę je od 6 miesięcy i nie tyję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
martabydgoszcz Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 04.01.06, 16:18 czy ktoras z was moze mi odpowiedziec to dla mnie wazne Odpowiedz Link
cindyy Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 16.01.06, 13:38 Jestem mamą 3-miesięcznej Emilki.Cerazette biorę już dwa miesiące.Jednakże dręczy mnie pytanie o skuteczność tych pigułek w połączeniu z innymi tablektami.Zażywam także witaminę C i dla kobiet karmiących FALVIT.Bardzo często boli mnie głowa więc biorę też SUPRADYNĘ lub ETOPIRYNĘ.Zazwyczaj wsztkie tabletki zażywam łącznie.Czy może to wplywać na obnizenie stkuteczności działania cerazette??? Odpowiedz Link
akia_k Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 17.01.06, 00:49 Tak jak pisałam biorę je bardzo długo. Przez ten czas brałam różne leki, także witaminy, środki przeciwbólowe i gdy leczyłam przeziębienia. Nie wiem jak to jest z tą skutecznością ale jak na razie w ciąży nie jestem ) Nadal łykam witaminki dla mam karmiących. Odpowiedz Link
ggigus odradzam cerazette 30.01.06, 22:01 wypadaja mi cholernie wlosy, tydzien po zaczeciu c. sie to zaczelo. na ulotce jest napisane, ze to jeden z objawow, ale zanim doszlam do tego, ze pigula moze byc winna, minelo duzo czasu Odpowiedz Link
mamusia.7 Re:polecam cerazette 22.01.09, 22:39 ja cerazette biore od 20 miesięcy i jestem zadowolona jak dotąd w ciąże nie zaszlam nadal karmie synka piersią i ani on ani ja nie mamy z tym problemu. żadnych skutków ubocznych.okres mam co 2 miesiące regularnie,żanych innych plamień ani krwawień nie zaobserwowałam.pozdrawiam. Odpowiedz Link
zaneta77-0 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 15.05.08, 22:23 Ja też stosuję cerazette dość długo i podobnie jak akia nie jestem w ciąży. Odpowiedz Link
florencja29 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 31.01.06, 09:59 Mi też strasznie włosy wypadały jak brałam cerazette, ale w życiu nie myślałam, że to od nich. Na ulotce tego nie doczytałam. Odpowiedz Link
magania DOBRA RADA!!!!!!! 16.02.06, 15:35 Jezeli zamierzacie brac cerazette,rozpocznijcie wspolzycie dopiero po wzieciu CALEGO OPAKOWANIA.Ja z cerazette mam dzidzie(i to blizniaki).Ciesze sie z nich i kocham bardzo,ale fakt jest taki,ze zaszlam w ciaze po kilkunastodniowym stosowaniu cerazette Odpowiedz Link
asiorzg82 Re: DOBRA RADA!!!!!!! 21.02.06, 21:07 mam pytanie;czy stosowalas cerazette scisle wedlog ulotki tzn.codzien o tej samej porze?mam zamiar brac cerazette ale teraz to sie boje.. Odpowiedz Link
mariolka11 Nie polecam! 18.03.06, 23:54 Brałam przez 5 m-cy!Na początku nic mi się nie działo ale póżniej zaczęło się dziać!Strasznie podskoczyła mi bilirubina ponad normę!Nie wiedziałabym gdyby nie żółte oczy!dość się najeżdziłam po lekarzach i nie wiedzieli od czego bo wszystkie wyniki badań były dobre.Wreszcie wyczaiłam że to może po tych tabletkach i okazało się że tak!Cały rok mi powracała do normy.Następnie okazało się że mam torbiela na jajniku o wymiarach 43 mm i to też od tego a na wyleczenie ginekolog przepisał mi Diane 35.Powiedział mi że po tych tabl.się nieraz robią.Diane zażywałam 5 m-cy.Po tych m-cach srasznie boli mnie żołądek i wątroba.Już m-c się lećzę a poprawy nie widać!przytyłam 5 kg wyszły mi pajączki na nogach!Lido mi się strasznie obniżyło.Skończyłam z tabl.anty i już nigdy nie wezmę!Objawy mogą się pojawiać nawet dopiero po dłuższym stosowaniu!TO NIE PISZCIE ŻE ICH NIE MACIE BO MOŻECIE MIEĆ! Odpowiedz Link
akia_k Re: Nie polecam! 24.03.06, 00:10 Mariolka11 to ze Tobie nie słuzyły nie znaczy że są złe. >Objawy mogą się pojawiać nawet dopiero po dłuższym stosowaniu!TO NIE > PISZCIE ŻE ICH NIE MACIE BO MOŻECIE MIEĆ! I wcale nie muszą się pojawić żadne złe objawy, każdy reaguje inaczej i to nie tylko na tabletki anty a także na inne rzeczy, niekoniecznie leki Ja ogólnie tabletki anty brałam przez 7 lat przed zajściem w drugą ciążę i teraz cerazette biorę już prawie 2 lata i naprawdę jestem zadowolona. Włosy wypadały mi normalnie tzn. przez jakiś czas krótko po porodzie, nie przytyłam a przeciwnie schudłam (ale tego nie wiążę z tabletkami), libido ekstra !!! aż za dobrze , pajączków żadnych też nie mam (a lekko wiekowa już jestem) Tak więc widzisz każdy reaguje inaczej. A o tych problemach z bilirubiną i związku z pigułkami to pierwszy raz słyszę, ale oczywiście fachowcem nie jestem i nie neguję że to nie od tego. Nie strasz dziewczyn, niech spróbują jeśli o tym myślą, mogą siebie obserwować, jeśli nie bedą im słuzyć to zmienią metodę. Odpowiedz Link
olka981 Re: Nie polecam! 25.03.06, 07:17 akia a czy masz okres biorac cerazette 2 lata???? Odpowiedz Link
mirka-mazowieckie Re: Nie polecam! 23.10.09, 14:24 Zgadzam się z akia_k. Wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Ja biorę Cerazette już(dopiero) pół roku i nie zauważam niczego niepokojącego. No może poza libido równemu zero ale to może z jakiegoś innego powodu. Poza tym jestem z tych tabletek zadowolona. Odpowiedz Link
lucusia3 Re: Nie polecam! 17.11.06, 19:55 A robiłaś badania przed zapisaniem pigułek? Nie wszystkie dla wszystkich się nadają. Nie wszystkie lekarstwa możesz brać z pigułkami, także trzeba uważać na choroby, ktore masz. Mam wrażenie, że nie dość, że miałas kiepskiego lekarza, to jeszcze dośc lubisz przesadzać. Nie wiem jak udało się stwierdzić, że taki torbiel na jajniku pochodzi od brania jakiegoś lekarstwa półtora roku wcześniej, ale kojarzy mi się to z przypadkiem "złośliwego raka piersi", którego obecność stwierdził niekompetentny operator mammografu. Oczywiście ten "rak" to był mleczak, dość powszechny u kobiet i absolutnie niegroźny. Odpowiedz Link
diksi10 Re: Nie polecam! 04.05.08, 10:54 Stosowałam cerazette 2 lata temu, po pierwszej ciąży i jakoś nie zauważyłam skutków ubocznych. Czułam się dobrze w trakcie ich stosowania i po zaprzestaniu też. Uważam,że są ok. Odpowiedz Link
matylda.r Re: Nie polecam! 27.05.08, 23:12 Myślę że zdcydowana większość nie ma takich problemów. Ja na swoim przykładzie widzę że cerazette mi nie szkodzą. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Jestem z nich zadowolona. Odpowiedz Link
sabi2810 Re: Nie polecam! 15.07.08, 10:07 Moja Pani doktor podejzewa u mnie endometrioze więc leczyła mnie metoda wywołania sztucznj ciąży (branie tabletek antykoncepcyjnych przez 4-5 mies bez przerwy) brałam harmonet ale nie było efektów więc dostałam Cerazette!!! przy 20-stej tabletce dostałam plamienia które przeszło w krwawienie i trwa to już ponad 11 dni!czuje się fatalnie, brzuch mam wielki jak balon do tego cały czas boli, włosy wypadaja mi garściami,mam problemy ze snem,czasem nudności... za 3 dni mam wizyte u ginekologa ale raczej zrezygnuje z ich brania przy "normalnych" tabletkach wiedzialam przynajmniej kiedy mogę się spodziewać krwawienia i ile ono moze trwać tu jest wielka niewiadoma przy cerazette.jakoś nie wierze w tę metodę "leczenia" endometriozy Odpowiedz Link
mirka-mazowieckie Re: DOBRA RADA!!!!!!! 23.10.09, 14:17 Ja staram się pamiętać o regularnym braniu ale kilka razy zdarzyło mi się zapomnieć i wzięłam po dniu przerwy. W ciąży nie jestem , więc nie jest to chyba tak rygorystyczne. A może po prostu miałam farta Trudno mi powiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
johana19 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 22.03.06, 22:50 Zaczęłam brać 6 tygodni po porodzie i brałam przez rok (bo do roku karmiłam córkę piersią). Nie miałam żadnych niepokojących objawów ani skutków ubocznych. Fakt, trochę wypadały mi włosy ale to ponoć normalna sprawa po przebytym porodzie. Wtedy cała gospodarka hormonalna kobiety "ustawia się" na nowo. Moim koleżankom, które nie brały Cerazette też włosy wypadały. Ja polecam wszystkim mamom karmiącym. Bo gdybym nie karmiła to brałabym normalne tabletki antykoncepcyjne. Asia mama LENY (27-01-2005) A Lenka ma już... Odpowiedz Link
z.i.e.l.o.n.a Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 01.04.06, 23:47 a co myślicie o skuteczności tych tabletek, jeśli zaczełam je brać dopiero w 10 dniu cyklu? zaznaczę że zawsze miałam nieregularny okres i np. w poprzednim cyklu jajeczkowanie miałam dopiero w 30 dc. Czy myślicie że mogą być już teraz skuteczne (antykoncepcyjnie)? (biorę je ze względu na "burzę hormonalną" i nie- do-zniesienia zmiany nastrojów, dlatego zaczęłam w 10 dc a nie czekałam do kolejnej miesiączki, co u mnie mogłoby oznaczać 2 miesiące). Odpowiedz Link
florencja29 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 12.04.06, 11:13 Nie wiem, czy pomogą Ci na zmiany nastrojów, bo u mnie wręcz przeciwnie były to jedyne tabletki, przy których właśnie miałam straszne wahania nastojów. A przy pierwszym opakowaniu, w 2-gim tygodniu brania mój nastrój coś jakby depresyjny,i tak gdzieś przez tydzień. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że kiedy 2-gi raz zaczynaam brać te tabletki po przerwie to wiedziałam, że moze być tak jak za pierwszym razem i powiedziałam, sobie, że się nie dam tym nastrojom i już nie miałam tego depresyjnego samopoczucia i potem też było lepiej niż za I-szym razem. Także reakcje są b. różne, musisz wypróbować jak będzie u Ciebie. Odpowiedz Link
markac28 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 23.11.06, 10:21 Żadnych tabletek nie można zacząć stosować w 10 dniu cyklu, stąd się właśnie biorą owe burze hormonalne. Teraz Twój cykl będzie rozregulowany do tego stopnia, że nie pomogą żadne tabletki.skuteczność antykoncepcyjną osiągnięsz dopiero za okres 2 miesięcy minus 10 dni. ten miesiąc pod wzgłedem antykoncepcji jest już stracony i szkoda tylko tabletek, bo równie dobrze mogłaś nie stsować żadnych, bo żadne nie dzialają gdy są brane od 10 dc, aby dzialały muszą być brane zgodnie z ulotką. Odpowiedz Link
poziomka0024 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 04.04.08, 17:35 heh.. no ciekawe.. to dlaczego mój lekarz zalecił mi, abym zaczęła brać cerazette natychmiast, a okres miałam tydzień przed wizytą u niego, ponadto zapewnil mnie, że tabletki zapewniaja pełna antykoncepcje po dwóch tygodniach ich zażywania. Także niewiem jak to jest. Odpowiedz Link
malgosia.0 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 14.05.08, 16:40 nie do konca masz racje,bo ja tak jak kolezanka bralam tabletki"od zaraz" i wszystko bylo ok,a bralam je dosc dlugo! Odpowiedz Link
malgosia.0 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 14.05.08, 16:40 ulotka jest tylko jedna a kobiet co biora te tabletki sa tysiace,a kazda z nich inna... Odpowiedz Link
annamaria720325 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 14.05.08, 23:43 Ja biore dopiero pierwsze opakowanie.Na razie samopoczucie ok.Czy nawet jak bede karmic piersia tylko 2,3 razy dziennie,cerazette bedzie skuteczny?Ktoras z dziewczyn napisala,ze ma plamienia.Nie rozumiem,podczas brania pigulek,czy tez robi przerwy pomiedzy opakowaniami?Mi gin.kazal brac ciagiem,bez robienia przerwy... Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 24.05.08, 21:01 Mogę się tylko dołączyć. Zero skutków ubocznych. Włosy też mi wychodziły i to całymi garściami. Ale to przecież normalne po porodzie. Skuteczne. Bezpieczne dla dziecka. Polecam Odpowiedz Link
florencja29 Re: ILE KRUCEJ POŻYJEMY? 27.03.06, 13:29 Nie wiem ile, ale jeśli juz to KRóCEJ Odpowiedz Link
a1nika Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 05.04.06, 12:00 CZesc, jestem 2,5 tyg.po porodzie bliżniaków, chce zaczac brac cerazette, w porozumieniu z moją ginekolożką, proszę napiszcie czy faktycznie nie maja wplywu na pokarm i czy na pewno sa obojetne pod wzgl.hormonow dla chlopcow? pozdrawiam i dzieki za info, ania Odpowiedz Link
towita Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 12.04.06, 09:17 Czułam się normalnie, nie przytyłam, nie zaszłam w ciąże przez kilka miesięcy. Tyle, że nie bardzo mogłam zajść w ciążę, bo ochoty na seks w zasadzie nie miewałam. Tak jak ktoś już wcześniej napisał 100% skuteczności bo libido spada do 0. Odpowiedz Link
spragnienie to malo skuteczne tabletki!!! 14.05.06, 00:45 Moj nowy ginol stwierdzil, ze one nie zabezpieczja przed ciaza!!!!! Odpowiedz Link
akia_k a to ciekawe ;) 30.05.06, 15:07 widać stałam się bezpłodna ))) bo mnie zabezpieczają już 2 lata )), zresztą nawet jakbym zaszła w ciążę nie byłabym nieszczęsliwa więc u mnie dodatkowo komfort psychiczny że jakby co to nieszczęścia nie bedzie a co do plamień to miewam czasmi ale nieregularnie i bardzo mało, myslę że wszystko zależy od tego czy biorę dokładnie o tej samej porze czy jednak mam jakieś przesuniecia czasowe i po raz kolejny powtarzam libido ekstra na mnie w ten sposób nie działają, więc nie uogólniajcie tak, kazdy reaguje inaczej Odpowiedz Link
lucusia3 Re: a to ciekawe ;) 17.11.06, 20:01 U mnie też libido stanowczo lepsze niż przy np. Femodenie. Zniknęły też premenstruacyjne wahania nastrojów. Plamienia oczywiście bywają, ale to ponoc przy tym normalne. Schudłam, nie wiem czy przez tabletki czy z innych powodów, ale stwierdzam. Nic mi też nie wypada, pajączki się nie robią, nawet ataków migreny nie miałam. Mnie się, oprócz konieczności pilnowania godziny, podobają. Dzieci nieplanowanych nie mam. Odpowiedz Link
eye-witness Re: a to ciekawe ;) 17.06.08, 12:44 atakow migreny nie masz najprawdopodbniej dlatego, ze nie C. nie zawiera estrogenu. i tak ogolnie... kobiety w naszym kraju sa bardzo niedoinformowane. zyjemy w epoce internetu, w ktorym mozna znalezc wszystko, w roznych jezykach, drogie panie. nie macie zielonego pojecia o tabletkach, ktore przyjmujecie. biorac C. trzeba sie liczyc z: a) brakiem miesiaczki/plamieniem, b) wypadaniem wlosow, c) problemami dermatologicznymi. zmiencie lekarza i zacznijcie czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
paula198227 Re: a to ciekawe ;) 15.02.10, 20:21 ... ja dostałam od lekarza cerazette, gdyż miałam potworne bóle migrenowe, podczas których wymiotowałam, co czasami trwało trzy dni dzisiaj kończę opakowanie yasmin i jutro już mam zacząć brać c., za 2 tyg. mam się zgłosić na omówienie zmian, mam pyt. mój lekarz kazał mi się zabezpieczać dodatkowo tylko przez następne 7 dni, wystarczy??? Odpowiedz Link
dzawienia Re: a to ciekawe ;) 21.03.10, 23:02 hei..moja pani ginekolog rowniez powiedzaiala mi ze 7 dni wystarczy ale w tym czasie powinnam miec stosunek plciowy uzywajac prezerwatyw.zaczelam je jesc przed okresem.okres dostalam z opuznieniem,ale rowniez pani ginekolog mi powiedziala ze moze mi zaniknac okres badz bede miala plamienia. Odpowiedz Link
matylda.r Re: a to ciekawe ;) 02.06.08, 22:59 Dokładnie tak. Każdy organizm jest inny. W miom przypadku też są ok. Żadnych skutków ubocznych. A libido? No cóż - super!!! Odpowiedz Link
zaneta77-0 Re: a to ciekawe ;) 09.11.08, 19:35 Dodam tylko, że libido faktycznie dużo lepsze niż wcześniej. Uważam, że dla kobiety po porodzie to duży plus i kolejny powód aby stosować cerazette. I własnie tak robie. Odpowiedz Link
kajdka Re: a to ciekawe ;) 21.11.08, 06:43 czesc biorę na razie yasminelle ale ze względy na niemożność stosowania preparatów z estrogenami lekarz zapisał mi cetazette ale mam pewne wątpliwości dużo czytałam i róznie jest napisane 1.jaką mają skuteczność 2.od kiedy zaczynają działać? w ulotce jest napisane ze po 7 dniach 3. czy dobrze ze lekarz kazał mi zrobić 7 dni przerwy tak jak zwykle i dopiero zacząć? 4.czy libido faktycznie wraca do normy? (ja z tego względu jestem załamana bo katuje męża - dla mnie seks może nie istnieć to zbędny element życiowy a nie chce tak czuć i mysleć bo nie tylko dla siebie jestem ale on też chyba coś z zycia musi mieć. Na razie dla mnie wygląda to tak jak przykry obowiązek żony) czy faktycznie nie ma owulacji po tych tabl? w ulotce jest jakoś to niejasno opisane a broszurce od lekarza jest ze hamuje przez gestość śłuzu i nie powoduje jajeczkowania tylko ta ulotka chyba pisze jakoś inaczej ze tylko śłuz a niech sie trafi jakiś himen plemnik i akurat wpadka a ja nie moge kategorycznie nie moge miec bejbe i nie chce tez ale to inny temat Odpowiedz Link
patti.wr Re: to malo skuteczne tabletki!!! 17.05.08, 23:03 Co za bzdura! Cerazette stosuję od paru miesięcu i nie jestem w ciąży. Kilka moich koleżanek też brało cerazette i żadna nie zaliczyła wpadki. Odpowiedz Link
mama3434 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 19.04.08, 22:07 Stosuję je od 7 miesięcy. Nie mają wpływu na laktacje - mleka mam dużo a córa rośnie w oczach. Jest to pigułka zalecana karmiącym mamą więc uważam, że muszą być bezpieczne. Chcę dodać, że nie mam żadnych skutków ubocznych. No i są skuteczne. Polecam Odpowiedz Link
patti.wr Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 22.05.08, 23:16 Nie miałam żadnych z wymienionych w ulotce skutków ubocznych. W ogóle nie miałam problemów ani w trakcie ich przyjmowania ani po zakończeniu. Uważam , że są ok. Odpowiedz Link
diksi10 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 16.05.08, 21:53 Stosuję cerazette od dłuższego czsu i nie mam żadnych problemów z karmieniem. Nie zauważam też żadncyh zmian czy skutków ubocznych u mojego synka. Odpowiedz Link
sueno Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 27.05.06, 19:32 Po roku odstawilam tabletki to bylo w lutym. W tej chwili minely 4 miesiace, a ja mialam miesiac temu mikroskopijne plamienie. Jak dlugo po odstawieniu tabletek czekalyscie na "pelny" okres? wizyta u swojego lekarza mam za 3 miesiace, ale bede szukac jakiegos prywatnego, bo nie wiem co robic. Dodam ze nie bylam w ciazy, zawsze mialam nieregularne okresy i cerazette to byly jedyne tabletki ktore moj organizm przyjal. Odpowiedz Link
cindyy Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 18.06.06, 14:24 Don't worry!Ja czekałam 5 miesięcy.Teraz jest ok. Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 20.06.06, 08:19 no ja biore juz 2 tydzien i odpukac czuje sie dobrze !! nic nie tyje i glowa mnie tez nie boli hurrrra Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 05.07.06, 06:24 mam pytanko czy biorac cerazette dluzszy czas i nie ma okresu czy trzeba brac calcium -wapno na kosci ?? Odpowiedz Link
slomka79 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 09.07.06, 13:02 kiedy zaczyna się efekt antykoncepcyjny? nie ma o tym mowy w ulotce... Odpowiedz Link
aerato Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 11.07.06, 13:05 ^ tygodni po porodzie miałam skąpe plamienie gin uznał że to powrót miesiączki kazał czekać na następny okres i zacząć cerazette. Po dwoch tygodniach znowu plamienie wzięłam pigułe i teraz się boję że to nie była miesiączka i że mogę zajść w ciążę.Czy któraś z was miała podobna sytuację??? Dokarmiam dziecko butelką Odpowiedz Link
sylwia441 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 19.07.06, 20:48 URZYWAM CERAZETTE PRZERWAŁAM JE NA TYDZIEŃ I PRZEZ 10 DNI MIAŁAM OKRES TAK MI SIE PRZYNAJMNIEJ WYDAWAŁO ZNOWU ZACZEŁAM BRAĆ A OKRES SPÓŻNIA MI SIE JUŻ 2 TYG. GDY NIE BRAŁAM CERAZETTE TO NIR WSPÓŁŻYŁAM. CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY? ZAZNACZAM ZE JESTEM MATKĄ KARMIĄCĄ A MÓJ MALUTKI MA PÓŁ ROKU Odpowiedz Link
alagodz Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 08.09.06, 11:18 Po przerwaniu tabletek nie ma się normalnego okresu tylko krwawienie. Zrób test ciążowy, bo oczywiście możesz być w ciąży, choć to mało prawdopodobne. Odpowiedz Link
sylwia441 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 19.07.06, 21:24 MOŻE KTOŚ MI DORADZI CO POWINNAM ZROBIC A CZEGO ROBIC NIE POWINNAM Odpowiedz Link
didi232 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 20.07.06, 10:40 SYlwia..doradzam zrobic test ciazowy ....a jak wsyztkook to bierz tabletki dalej.. JA cerazette biore juz od 5 miesiecy i nic mi nie jest..nie tyje bo przy nich sienie tyje maja tylkojeden hormon wiec ja ok..tycia brak..wlosy wypadaja troszke ale to nirma po porodzie i przy karmieniu piersci aczyli brak mi jakis witaminek..skutki uboczne brak..czuje sie dobrze..czami boli glowa ale to jak zmiana pogody jest..depresji nie mialam..itd....wszystko ok..okresu ani plamien tez brak....karmie mojego szkraba piersia i zamierzam jeszcze go pokarmic wiec jest ok..libido..uu..spadku zero wrecz odwrotnie ..hmm..ale u mnie to bylo zawsze super..tylko w ciazy lekko spadlo ale po porodzie wrocilo do normy ahaha.... Odpowiedz Link
martawie2 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 25.08.06, 09:20 nie wiem czy wam mówili lekarze o skutkach brania tych bigułek. zarówno gin i endokrynolodzy odradzają brania tych tabletek. jak się karmi to wszystko przenika do mleka matki no a potem do dziecka. jesli karmicie dziewczynki to na 100% beda miały problemy w okresie dojrzewania, zastanwócie się czy tego chcecie, wiem ze teraz jest wygodnie dla was, ale potem cierpiały beda wasze córy. endokrynolog mówił mi równiez ze miał wiele przypadków chorych dziewczynek- a potwierdziło sie to ze matki ich brały cerazette. ja zrezygnowałam z tego. Odpowiedz Link
agoooha JAKIE SKUTKI UBOCZNE? 30.08.06, 18:53 jakie mogą być skutki uboczne dla dzieci? Czy na chłopców to też ma negatywny wpływ? Jeśli tak, to jaki? Wczoraj dostałam receptę na Cerazette, ale mój gin też mi powiedział, że jeśli karmię, to branie ich może być nieobojętne dla dziecka. Mam chłopca i nie wiem, jakie mogą być dla niego następstwa. W sumie jest to nowy preparat, pewnie nie ma jeszcze długoletnich efektów badań. Liczę na facho0we odpowiedzi. Odpowiedz Link
alagodz Re: JAKIE SKUTKI UBOCZNE? 08.09.06, 11:14 Nie licz na fachowe odpowiedzi. Masz głowę to jej zapytaj. Odpowiedz Link
monia_eliza Re: JAKIE SKUTKI UBOCZNE? 29.09.06, 20:19 ale bzdury!! wszystkie tabletki antykoncepcyjne oprócz cerazette zawierają 2 żeńskie hormony płciowe a cerazette tylko 1 więc są o wiele mniej inwazyjne i szkodliwe niż wszelkie inne tabletki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link
diksi10 Re: JAKIE SKUTKI UBOCZNE? 16.05.08, 21:56 Mój gin powiedział, że faktycznie hormony przedostają się z mlekiem do organizmu dziecka ale w ilości śladowej i całkowicie obojętnej dla dziecka. Odpowiedz Link
niunia9615 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 15.11.08, 20:25 Witajcie. Troche sie przestraszylam czytajac opinie o tych tabsach na forum. Ja biore je od 3,5 tygodnia. Zaczelam je brac bo wtedy jeszcze karmiłam, ale krotko po tym okazalo sie ze córka ma skaze białkową dosć wysoką i moje mleczko jej nie służy musiałam więc przejsc na preparta mlekozastepczy a tym samaym przestac karmić. Czy teraz gdy juz nie karmię ochrona przed zajciem w ciąze jest taka sama? czy moze powinnam skonczyc branie tych tabletek.? Dodam tylko ze jestem 13 tyg po porodzie, zaczelismy wspolzyc po 10 tabletce (na opakowaniu pisało ze trzeba sie wstrzymac 7 dni) czy moge znowu byc w ciązy? pozdr Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 02.10.06, 11:28 wlasnie te co maja eostrygen to sa wiecej szkodliwe ja jak bralam 2 skladnikowe to zle sie czulam bolala mnie glowa .chodzilam zmeczona a teraz biore cerezatte i jest wszystko okey nawet nie mam okresu i wcale za nim nie tesknie Odpowiedz Link
sie_1974 Re: CERAZETTE A WYPADANIE WŁOSÓW 24.10.06, 22:44 Koncze piewrwsze opakowanie Cerazette (biorę je ze względu na małą zawartość hormonów gdyż mam syndrom Gilberta tj bilurbine 2 x wieksza niz przecietny człowiek) i zauważyłam ze zaczeły mi wypadac włosy,( na pewno jest to ta przyczyna) przedtem to nie wystepowało i dlatego mnie to martwi i zastanawia czy przez caly czas zazywania tabletek tak bedzie, czy po 3 opakowaniu organizm sie przyzwyczai i wlosy nie beda wypadac. Prosze o dziewczyny zazywajace Cerazette dłuższy czas. Odpowiedz Link
ggigus zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadaly 28.10.06, 00:56 jak szalone czesc kobiet tak ma i koniec, jak stwierdzila moja byla lekarka Odpowiedz Link
agak76 Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 28.10.06, 22:39 ja właśnie byam u mojej pani doktor, przepisała mi cerazette i mam ja wziąć, ale po tym, co tu jest o niej napisane, to zaczynam sie zastanawiać , synka urodziłam 6 tyg. temu i czas by było wrócić do normalnego współzycia, a jakoś gumki i globulki brzmią dla mnie mało przekonywujaco Odpowiedz Link
misia272 Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 31.10.06, 12:24 Czy moze mi któras napisać jak się zaczyna brac tab. Wiem że najpewniej w pierwszym dniu miesiączki, ale czy mozna wziąść w innym dniu tak by zabezpieczenie było od nastepnego opakowania. Odpowiedz Link
misia272 Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 05.11.06, 13:56 Czy moze mi ktos odpowiedzieć na moje pytanie, bardzo mi na tym zależy. """""Czy moze mi któras napisać jak się zaczyna brac tab. Wiem że najpewniej w pierwszym dniu miesiączki, ale czy mozna wziąść w innym dniu tak by zabezpieczenie było od nastepnego opakowania.""""" Odpowiedz Link
sie_1974 Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 01.11.06, 11:49 tylko czy z czasem nie wyłysieje od tego? Odpowiedz Link
marti96 Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 16.11.06, 11:58 Nie przesadzaj, jak cos bedzie nie ok, to najwyzej odstawisz tabletki. Ja biore od ponad pol roku i wszystko jest ok. Musisz sprawdzic jak Twoj organizm zareaguje na ten lek. Odpowiedz Link
matylda.r Re: zazywalam pinad pol roku i nic, wlosy wypadal 02.06.08, 23:26 No właśnie. Jednym wypadają a innym nie. Mi wypadały ale zanim jeszcze zaczęłam brać cerazette więc to nie od tabletek. Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 07.11.06, 14:45 ja nie jestem po porodzie i biore te tabletki ze wzgledu na endometrioze i wlosy mi nie wypadaja biore juz 7 miesiecy i wogole czuje sie super na nich Odpowiedz Link
anajka Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 01:09 macie super bez tego cholernego okresu. ja przed mialam cykl 28 dni i okres zawsze max. 7 dni.. teraz, kiedu stosuje cerazette - mam cykl 18 - 21 dni i okres 10 - 14 dni. cha cha cha cha... to sie nazywa antykoncepcja! Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 06:44 a jak dlugo je bierzesz ? moze poczekaj ja pierwsze dwa cykle plamilam a teraz nic z chcecia bym je rzucila ale niestety nie moge i dzieki Bogu na nich sie dobrze czuje Odpowiedz Link
anajka Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 22.11.06, 01:31 no... jakies 7 m-cy i tak bylo od samego poczatku. jeszcze przed druga ciaza bralam zastrzyki i wtedy faktycznie nie mialam w ogole okresu. ale bylo fajnie, ech....... wybieram sie na dniach do mojego lekarza i zmieniam na zastrzyki, bo ile mozna znosic takie cierpienia Odpowiedz Link
koliberek15 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 06.04.10, 09:24 rodziłam 3 misiace temu, od 10 dni biorę cerazette. od 3 dni mam nie tyle plamienia o których pisza w ulotcee ale wręcz chmskie krwotoki i bóle brzucha nie do wytrzymania. nie mam pojęcvia czy mam jest odstawiac czy brac dalej, nie wiem czy mój porgaznizm juz totalnie nie zgłupieje.... ale to pierwsze tabletki po których mam takie jazdy. straszne paskudztwo Odpowiedz Link
olka981 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 23.11.06, 13:43 no widocznie dawka progesteronu w cerazette jest dla ciebie za slaba i jak czulas sie dobrze na depo-proverze to wez Odpowiedz Link
misi24 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 24.11.06, 23:54 Mam pytanie do dziewczyn ktore juz dlugo stosuja cerazette... Biore je ponad 4 tyg zaczelam od pierwszego dnia miesiaczki po porodzie jestem 21 miesiecy nadal karmie piersia mialam 4 mieiaczki i teraz po opakowaniu mam tylko takie malutkie krwawienie juz 3 dzien czy to moze byc miesiaczka???? prosze odp. Odpowiedz Link
menina25 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 25.11.06, 21:53 a jak się czuje Twoje dziecko po tych tabletkach???? ja brałam je przez 3 miesiące (też karmiłam piersią) i wylądowałam z dzieckiem w szpitalu bo nagle zaczął okropnie płakać i zrobiły się mu czerwono sine nóżki, miał podejrzenie zakrzepu w żyłach. odradzam wszystkim to świństwo, a z okresem to też miałam takie plamienia nawet 7 dni nie wiem co to było Odpowiedz Link
misi24 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 29.11.06, 17:40 Z synkeim nic sie nie dzieje nie ma zadnych problemow. jestes pewna ze t od tego moze byla inna przyczyna?? a moze robilas jakies badania bo przeciez bez nich nie stwierdzisz przyczyny. Odpowiedz Link
menina25 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 10.12.06, 15:56 w 90% lekarze orzekli że jet to możliwe. na ulotce tych tabletek w ostrzeżeniach pisze że może wystapić ostry ból lub obrzęk kończyn dolnych, mnie to nie spotkało ale najprawdopodobniej mały tak zareagował. Tabletki odstawiłam i narazie jest wszystko OK. Odpowiedz Link
polcia79 Cerazette sprzedam WARSZAWA tanio 11.10.09, 21:59 Mam do sprzedania jedno opakowanie cerazette cena 25 zł termin ważności do 2011-03 zostały mi po odstawieniu maluszka od cycusia. tel;604104143 Odpowiedz Link
agp1 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 18.12.06, 00:00 Może tak być, mój lekarz tak mówił. Ja biorę już 20-ty miesiąc. Było tak, że przez pół roku nie miałam krwawień, a potem codzienne plamienia-krwawienia przez miesiąc. Nic mi się nie normuje. Ale to podobno dopuszczalne. Martwi mnie to , że tyję, a przed porodem byłam szczupła (i nie jest to efekt obżarstwa) Odpowiedz Link
kasiak37 to jest g.... 08.01.07, 12:09 Dzwonilam dzis do mojej polskiej ginki w sprawie tego gowna.Otoz wczoraj przy kapieli Malej uzywajac tylko samego mydla bez myjki,tak mi sie slizgnelo po klatce Malej ze przezylam szok.Ona ma sutki jak dwa guziki!!!I dzis wlasnie z samego rana dzwonilam sie upewnic czy jest taka mozliwosc ze to od tego syfu.Otoz tak!!!Nie u wszystkich dzieci jest taka reakcja co nie znaczy ze w ich organizmach nie krazy to gowno hormonalne.A to ponoc bezpieczne dla matek karmiacych.Rzucam to w diably no i oczywiscie mam wyrzuty sumienia ze Mloda nafaszerowalam hormonami dla mojej wygody.A to bylo pierwsze opakowanie dopiero. PS.Na ulotce nic takiego nie ma w skutkach ubocznych!!!Banda z tych firm farmaceutycznych!!! Odpowiedz Link
tinki1 Re: to jest g.... 08.01.07, 23:04 powaga?????jak to mozliwe?czy ktos potwierdza takia opinie???jestem przerazona Odpowiedz Link
jolek68 Re: to jest g.... 26.01.07, 01:01 Kompletne bzdury. Albo lekarze którzy prowadzą twoją córkę są niekompetentni albo ty jesteś mało doświadczoną mamą. Wielu małym dziewczynkom takie coś się robi i jest to normalne.Babcie nas uczą by od urodzenia rozcierać dziewczynkom piersi bo mogą powstać takie historie jak twojej córce.Ja tak robiłam swojej po kąpieli bo miałam podobną sytuację. I wiesz co nie brałam żadnych hormonów. A co do cezarette to lek jest zbyt krótko w obiegu by można mówić o konkretnych skutkach ubocznych dla naszych dzieci. Ja nie znam żadnych a z drugim dzieckiem brałam je przez dwa lata. Odpowiedz Link
zawsze.kasia78 cerazette i brak okresu 17.03.09, 15:03 Dziewczyny,przez 13 miesięcy brałam te tabletki,nie miałam okresu (ale tak podobno może być) i generalnie było ok. Odstawiłam je 20 stycznia ale okresu jak nie było, tak nie ma..... Czy któraś z was też tak miała? Odpowiedz Link
kasia99826 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 31.01.07, 14:50 CO Z WAS ZA MATKI??????? BIERZECIE TO DZIADOSTWO KARMIAC PIERSIA? DAJECIE DZIECKU PIERS BO WIECIE ZE TO NAJLEPZE CO MOZE BYC DLA NIEGO A JEDNOCZESNIE PODAJECIE MU Z POKAZMEM DAWKE HORMONOW TO NIEETYCZNE!!! KARMIENIE W TAKIM PRZYPADKU JEST ZUPELNIE BEZ SENSU,MIJA SIE Z CELEM,WASZ POKARM PO ZAZYCIU TYCH LEKOW JEST NAJGORSZYM CO MOZE BYC DLA WASZEGO DZIECKA JESLI NAPRAWDE MUSICIE ZAZYWAC TO DZIADOSTWO TO PRZESTANCIE KARMIC!!! NIE POMYSLAłYSCIE JAKIE SPUSTOSZENIE W ORGANIZMIE TAKIEGO MALUSZKA ROBIA TE HORMONY?NIE MOGE W TO UWIEZYC,SAME PISZECIE O TYM JAKIE DZIAłANIA UBOCZNE WYSTEPUJA U WAS,CZY NIE POMYSLAłYSCIE,ZE WASZE DZIECI TEZ SIE ZLE CZUJA,,ZAZYWAJAC''RAZEM Z WAMI TE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE? NIE SLYSZALYSCIE O TYM,ZE MAMY W CIAZY I KARMIACE NIE POWINNY WOGOLE BRAC ZADNYCH LEKOW?. NAWET WITAMINY NIEODPOWIEDNIO DOBRANE LUB W NIEODPOWIEDNIEJ DAWCE SZKODZA,A CO DOPIERO TAKIE SWINSTWO.POWIECIE NA ULOTCE NIE JEST NAPISANE ZE MAMY KARMIACE NIE MOGA ICH ZAZYWAC,POWIEDZIEC WAM DLACZEGO?JAK MYSLICIE NA CZYM BARDZIEJ ZALEZY PRODUCENTOWI NA WASZYCH DZIECIACH, CZY NA TYM ZEBY ZBIC KASE?ODPOWIEDZ JEST PROSTA .ZASTANóWCIE SIE TO WAM POWINNO ZALEZEC NA DOBRU WASZYCH DZIECI,SAME POWINNYSCIE WIEDZIEC CO DLA NICH NAJLEPSZE...CHYBA,ZE WASZA WYGODA JEST DLA WAS WAZNIEJSZA NIZ DOBRO WASZYCH DZIECI... NAPRAWDE NIE ROZUMIEM WASZEGO POSTEPOWANIA,SAMA MAM 6-MIESIECZNEGO SYNKA,NIE BIORE ZADNYCH LEKOW,OD PORODU(WCZESNIEJ ROWNIEZ SIE SPRAWDZALA) STOSUJEMY Z MEZEM METODE TARMICZNA, CODZINNIE RANO MIERZE TEMPERATURE JAK SPADA POWSTRZYMUJEMY SIE OD WSPOLZYCIA CZEKAMY JAK WZROSNIE(TAK W SKRóCIE)JAK DOTAD NIE ZASZLAM W CIAZE.POLECAM TE METODE,WYMAGA DYSCYPLINY,TRZEBA PAMIETAC CODZIEN RANO MIERZYC TEMPERATURE,ALE SPRAWDZA SIE. NIE BIERZCIE BEZMYSLNIE TEGO DZIADOSTWA. PROSZE WAS POMYSLCIE O WASZYCH DZIECIACH,CZY ICH DOBRO NIE JEST DLA WAS NAJWAZNIEJSZE??? Odpowiedz Link
agra1 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 11.09.07, 17:43 nie krzycz, proszę... Uszy i oczy bolą. Odpowiedz Link
tinki1 Re: WSZYSTKO O CERAZETTE - pytajcie i radzcie 09.02.07, 09:10 kiedy tracą skuteczność?czy jak bedę coraz rzadziej karmic, to cos sie bedzie dzialo?czy chcac pozniej je odstawc bede musiala poczekac na okres i zaczac zazywac normalne tabletki??? Odpowiedz Link