anciarek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.11.05, 17:18 hej ktos z was stosuje cilest bo ja własnie go dostałam a wczesniej stosowałam harmonet byłabym wdzieczna za jakies informcje cena?? Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.11.05, 22:13 stosowalam cilest 5 lat, kilkumiesieczna przerwa i znowu do niego wracam. to moja pierwsza tabletka i od razu doskonale dobrana ale kazdy reaguje inaczej. nie mozna laczyc opakowan chyba ze z drugiego bedziesz brala dziennie 2 tabletki na raz (wlasnie sie dowiedzialam od gina) poza tym super - zadnych skutkow ubocznych Odpowiedz Link
virgin_black Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.11.05, 22:35 hę? dlaczego nie można łączyc opakowan? ja połączyłam, bralam w nastepnym cyklu normalnie (po 1) i wąsy mi nie urosly, krwawienie bylo...zastanawiajace...podal Ci ten gin jakowes uzasadnienie? aha, do autorki watku - cena 28-30 zl (toruń) Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.11.05, 23:42 Żle sie wyrazilam: nie jest wskazane gdyz plamienia sa prawdopodobne. ja kilka lat temu placzylam opakowania Cilestu i plamilam 3 tygodnie no i dopiero ostatnio mi gin wyjasnil. nie wiem od czego to zalezy ale sporo dziewczyn tak ma, byly juz takie watki. Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 12.11.05, 16:51 hej czy cilest ma duza dawke hormonów taka jak diana czy nie ?? rosna po nich piersi i poprawia sie cera????? Odpowiedz Link
lmm1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.06.06, 23:07 mam nadzieje ze odpowiednia zeby cycuszki urosły...a jak jest z diane? Odpowiedz Link
pphuadma Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.12.06, 12:06 ja po dianie mialam takie same piersi, nic sie nie powiekszyly, teraz biore cilest, dopiero 1 opakowanie, zmian tez nie widze Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:22 mi po cileście cycuszki urosłu z małego B na duże B - małe C zmian w cerze nie zauważyłam Odpowiedz Link
madzienka1503 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.09.08, 17:50 dziwucho kto ci takich głupot nagadał! Nie rosna piersi ani nie poprawia sie twarz Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.10.08, 16:35 madzienka1503 napisała: > dziwucho kto ci takich głupot nagadał! Nie rosna piersi ani nie > poprawia sie twarz A wiesz, ze to nie sa jakies straszne glupoty? Oczywiscie u kazdej kobiety sytuacja jest indywidualna, ale niektore rodzaje tradziku bardzo silnie reaguja na podawanie hormonow i w zwiazku z tym, wlacza sie wlasnie tabletki antykoncepcyjne do leczenia tradziku. U osoby niedotknietej tym schorzeniem moga wystapic wrecz okresowe pogorszenia cery. Wszystko do omowienia z lekarzem. Zdarza sie rowniez, ze pod wplywem estrogenow powiekszaja sie piersi. Ale tylko "zdarza sie". To nie jest regula. Duzo lepiej dziala dobry stanik, ktory zbiera i ksztaltuje piersi, i noszony codziennie, podobnie jak aparat ortodontyczny, doprowadza do trwalych zmian - nadaje im ladniejszy ksztalt i przywraca/poprawia jedrnosc. Jak ktos chce sie dowiedziec nieco wiecej i ew. poprawic stan swoich piersi, to polecam gazetowe fora - lobby biusciastych i lobby malobiusciastych. Odpowiedz Link
amentowa mi sie cera poprawila 19.02.09, 20:07 zadne glupoty, mi sie cera naprawde poprawila. Mialam tradzik ok. 2 lat , ciagle mi cos wyskakiwalo ( aczkolwiek nie byla to najgorsza wersja tradziku ). Kiedy zaczelam brac cileste, to po okolo miesiacu wypryski zaczely znikac, teraz juz nie pamietam co to znaczy wyciskac pryszcze. Czasem przed okresem wyskakuje mi jeden lub dwa. A co do piersi, jak zaczelam brac tabletki, zaraz po pierwszej,czy drugiej piersi mi jakby nabrzmialy i zrobily sie bardziej twarde, czy wieksze? moze o jeden rozmiar. Ale ten objaw zniknal po ok. 2 miesiacach. Odpowiedz Link
madzienka1503 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.09.08, 17:51 kto ci takich bajek naopowiadal? Odpowiedz Link
mlodzia85 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.08.06, 20:50 hej hej..jestem tu pierwszy raz ale mam małe pytanko w związku z tabsami Cilest.W sumie to wogóle dotyczące tabletek.Wiem,że można raz na pół roku wziąć zaraz po jednym opakowaniu drugie(np.jeśli chce się uniknąć okresu w nieodpowiednim terminie).Może któraś z Was wie czy podczas brania zaraz tego drugiego opakowania skuteczność tabletek się nie zmniejsza??bardzo mi zależy na tej informacji więc laski PISZCIE!!!pozdr Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:21 miałam dokładnie to samo -połączyłam opakowania i 3 tyg. plamienia - ale teraz widzę, ze było to normalne Odpowiedz Link
hafty1 [...] 25.05.06, 12:47 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
justyna.halat Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 15.03.06, 16:50 czy zażywanie Cilest w zupełności wystarczy aby zabezpieczyć się przed ciążą? Odpowiedz Link
zagubiona_amazonka Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 16.03.06, 22:01 ja biore cilest 3 lata i jeszcze nie wpadłam a odkąd mam chłopaka przy sobie to no wiecie.. tylko mam teraz taki problem że ciągle płacze i jestem bardzo rozdrażniona.. czy to jest powód hormonów?? nie wiem co sie ze Mną dzieje.. ale Mój chłopak i wszyscy w domu wytrzymać ostatnio nie mogą.. Prosze poradzcie co mam zrobić.. boje sie odstawić tabletki.. a nikt za bardzo nie wie jak Mi pomóc.. HELP!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
7ag Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.03.06, 09:34 Spokojnie bez emocji to minie. Biore tabletkę juz ponad 3 lata i czuję się wyśmienicie. Robie zalecone raz w roku badania wszystkie niezbędne i jwstem spokojna. Rozdrażnienie minie sama to przechodziłam.Zaznaczam, że kontrola lekarska jest niezbędna. Jaki komfort i poczucie bezpieczeństwa! Gdzie ja byłam wcześniej, że nie wpadłam na to iż można żyć bezstresowo i tylko malutka niebieska tebletka a tyle radości z życia(jestem mężatką już 26 lat i mam jedno dziecko i wystarczy)Pozdrawiam Odpowiedz Link
konik37 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 02.04.06, 21:59 powiem ci tak ja uzywam cilest 4 lata i wszystko jest okey a nawt schudłam bo mi sie unormowała gospodarka hormonalna takze jak niechcesz wpadki to bierz bo jest SUUUUPER pa pozdrawiam Odpowiedz Link
kkk213 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.05.06, 23:45 Odstaw natychmiast Cilest - takiej depresji jak po Cilescie nie mialam nigdy w zyciu. Niech ci ginekolog zapisze cos innego. Ja mysle zeby je wywalic przez okno w polowie trzeciego miesiaca uzywania zanim sama przez nie wyskocze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:25 Ja też miałam płaczliwe czasy. Ale minęły Teraz czasem tylko pojawia się rozdrażnienie przed okresem, ale to chyba i bez pigułek by sie zdarzało. Szczerze mówiąc nie łączyłam moich łez i krzyków z Cilestem ale z ogólna sytuacją życiową. Wzięłam dobrą dawkę magnezu, ćwiczeń, jogi, rozmów z ukochanym i rodziną i jest dobrze. No i slońce zaczęło świecić Bo zimą to doły, z Cilestem czy bez Cilestu, są normalne Odpowiedz Link
missbell Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 30.03.06, 14:52 A ja probowalam stosowac i czulam sie po nim beznadziejnie. Mdlosci, wymioty po prostu koszmar. No i musialam przerwac Odpowiedz Link
zaba2202 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.08.06, 19:21 hej jak to czytam bardzo boje sie ze ja jestem w ciazy;/;/;/ zaczełam 4 opakowanie tabletek... powiedzcie mi czy jak bierzecie tabletki to w czasie okresu czy jak bo ja zaczełam w pierwszym dniu cyklu brac ale tak mi sie wyregulował ze miedzy 7 dniowa przerwa mam okres czy to jest prawidłowe????????????????????? bardzo prosze odp bo bardzo sie boje Odpowiedz Link
airad11 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.08.06, 21:34 Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem Twoje pytanie ale faktycznie 1 pigułke z pierwszego opakowania bierzę się pierwszego dnia okresu. Potem w czasie 7dniowej przerwy powinien wystapic okres - moze on wystąpić następnego dnia ale zazwyczaj w 3-4 dobie. Bez wzgledu na to czy okres sie dopiero rozpoczął czy trwa - 8 dnia rozpoczynasz kolejne opakowanie. Myslę że robisz wszystko pawidłowo i nie masz czego się obawiać. Odpowiedz Link
nati.86 [...] 26.08.06, 13:17 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
wystraszona2 HELP!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.06, 15:07 biore cilest zostalo mi 7 tabletek z opakowania... i mama pytania... czy jesli sie zwymiotuje niedlugo po zazyciu tabletki a pozniej sie wspolzyje to czy jest jakas szansa na... wiecie co prosze odpiszcie szybko Odpowiedz Link
aw34972 Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 21:04 witaj zawsze tak jest ze jesli sie zwymiotuje lub ma biegunke podczas brania tabletek antykoncepcyjnych to ich dzialanie jest wtedy oslabione i sa wtedy wieksze szanse ze mozna zajsc w ciaze!!! Odpowiedz Link
tini83 Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.06, 11:55 niekoniecznie-zalezy. mysle z ewarto byloby przeczytac ulotke. jesli nie wymiotuje siew ciagu jkichs trzech godzin po zazyciu tabletki nie powinno sie cos stac bo sie przez ten czas przeciez zdazy wchlonac. ale jak sie boisz to gumka chyba nie taka straszna co?? po co sie stresowac. ale jesli nie zwymiotujesz wlasnie w ciagu tych trzech godzin,to bardzo watpie zeby cos ie mialo stac Odpowiedz Link
mala2786 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.11.05, 18:14 ja tez go wlasnie dostałam on kosztuje ok 30 zł, i to tyle co wiem na temat tego leku, moze wy wiecie wiecej? jak cos to piszcie, z góry dzięki. Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.12.05, 11:50 Zaczęłam brać Cilest od piątku ale pokićkało mi się i zamiast wziąć tabletkę na piątek wzięłam na sobotę a w sobotę na niedziele.W niedziele zoriemtowałam się, że mi się pomyliło i wziełam zaległa tabletkę z piątku.Czy może to miec jakieś konsekwencje? Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.12.05, 14:15 wszystkie tabletki Cilestu zawieraja taka sama ilosc i dawke skladnikow wiec nie ma znaczenia w jakiej kolejnosci je bierzesz Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.12.05, 18:00 Dziekuję bardzo!W takim razie po co są podpisanedniami tygodnia? Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:29 Po to abyś patrząc na opakowanie wiedziała czy już dziś zjadłas tabletke czy nie - ja biorę te pigułki już kilka lat i mam taki mechanizm, że dzwoni komórka, sięgam po tabletki w trakcie czytania, pisania, oglądania TV czy innych czynności - tak niemal bezwiednie, i potem nie pamietanm - bralam czy nie brałam - dzięki podpisanym dniom tygodnia wiem,czy wzięłam Odpowiedz Link
kicia.gb Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.07.06, 11:20 czesc ja stosuje cilest juz prawie dwa lata jest dobry bo tyler tabletek co zapomnialam to inne juz by dawno zaszly w ciaze naprawde polecam go juz go dobrze wyprobowalam a cena niska ok. 20 zl Odpowiedz Link
kicia.gb Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.07.06, 11:24 czescmam pytanie do kogos kto zna sie lepiej niz ja na cilest biore go ok 2 lat i troche przytylam ogolnie jest dobrze tylko moj brzuch jest strasznie duzy i nie wiem czy mam zmienic tabletki Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:30 kicia niestety wydaje mi się że Cilest nie ma wpływu na wielkość brzucha - mi też nieco urósł, ale nie jak zaczęłam brać tylko po dwóch latach - zmieniłam dietę, zaczęłam spowrotem żyć aktywnie i... brzuszek znów malutki Odpowiedz Link
widmo666 POMOCY!!!!!!!BARDZO PILNIE!!! 01.08.06, 10:48 Zaczełam brac pierwsze opakowanie Cilestu, i caly problem w tym ,że chyba źle odczytalam reakcje mojego organizmu.Wydawalo mi sie ze zaczął mi sie pierwszy dzien i zgodnie z instrukcja wzielam tabletke.Dzis jest drugi dzien i nie wiem czy moge wziac nastepna???!!!Blagam pomocy Odpowiedz Link
pimpkowa44 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.10.06, 18:52 hej ja stosuje cilest jestem zadowolona nic nie przytyłam polecam Odpowiedz Link
mysia1807 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 06.12.06, 15:45 jesli chodzi o cilest to polecam ja go stosowalam przez prawie 3 lata i wszystko bylo w pazadku polecam Odpowiedz Link
madzienka1503 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.09.08, 17:43 Taak ja stosuje co bys chciala wiedziec? Odpowiedz Link
madzienka1503 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.09.08, 17:48 Tak ja a co chcialabys wiedziec? Odpowiedz Link
darcia050293 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.09.10, 22:21 Moim zdaniem cilest to jedne z lepszych i nie drogich tabletek anty. Kosztuje okolo 15 zł . a pro po biore udzial w konkursie wraz z moim dzieckiem jesli mialy byscie panie chwila wolna chcialabym abyscie zaglosowaly na nas :] www.konkursbobofrut.pl/przegladaj-zdjecia/zestaw,1789.html bede bardzo wdzieczna pozdrawiam Odpowiedz Link
molly101 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 12.11.05, 17:41 Plamienia pojawiają się ze względu na bardzo małą dawkę hormonów w pigułce, niewystarczającą żeby powstrzymać złuszczanie błony śluzowej macicy. Diane35 zawierają końską dawkę hormonów. Dlatego poprawia się po nich cera, ale za to mogą po odstawieniu pojawic się problemy z prawidłowym cyklem. Wielu endokrynologów odradza dlatego ich stosowanie. Cilest ma dość hormonów, żeby zapewnic kobiecie antykoncepcję, ale działanie na cerę to indywidualna sprawa każdego organizmu. Osobiście polecam. Dobry "lek". Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.11.05, 20:21 czy komus po cilest spadło libido?? Odpowiedz Link
ataszka1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.12.05, 18:52 czesc mam pytanie stosuje cilest od 2 miesiecy chciałabym przesunać sobie termin miesiączki czy mogę nie brać ostatnich 3 tabletek czekam na rady Odpowiedz Link
tini83 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 30.09.06, 12:00 nie prosciej po prostu nie robic przerwy???nic Ci nie bedzie. ja przed cilestem bralam diane i pomiedzy tymi roznymiopakowaniami tez nie zrobilam przerwy bo akurat jechalam na wakacje. i zyje. i absolutnie nic sie nie stalo a w ciazy tez nie jestem Odpowiedz Link
tini83 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 30.09.06, 11:58 mi troszke przez pierwsze opakowanie a potem wrocilo ze zdwojona sila spoko Odpowiedz Link
riesena Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 02.10.09, 11:32 mnie spadlo i to sporo, ale poza tym nie mam zadnych skutkow ubocznych Odpowiedz Link
flastr Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.10.09, 19:40 Pytanie dla tych co biorą!!Szczerze czy są one dobre jak szybko osiąga się zabezpieczenie przed ciążą i czy dodatkowo stosujecie prezerwatywę w kontaktach seksualnych. No i tak poważnie czy one są faktycznie takie stare że się ich pomału nie stosuje?I jak uniknąć tycie w czasie ich stosowania. Proszę o radę to pierwszy rodzaj wybranej mojej antykoncepcji! Odpowiedz Link
flastr Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.11.09, 08:06 Kochane doradzicie mi w koncu coś z tymi tabletkami!!!! Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.11.09, 22:42 1) Czy sa stare? Tak. Czy sa przestarzale? Nie. Penicylina tez jest stara, ale wciaz jej uzywamy i dla niektorych jest to jedyny mozliwy antybiotyk. Leki trzeba dobierac do konkretnej sytuacji, konkretnego pacjenta. Czasem najnowoczesniejszy lek daje gorsze efekty niz bardzo stary, bo nie ma jakiegos okreslonego dzialania, ktore w tym wypadku byloby porzadane. Jesli lekarz dobral tabletki do Twoich potrzeb, zrobil w tym celu dokladny wywiad, to powinno byc dobrze. 2) Wszystkie tabletki brane wg zalecen daja zabezpieczenie rzedu 99,9%. Czyli w jednym wypadku na tysiac trafia sie ciaza. Sama musisz oszacowac czy to ryzyko jest dla Ciebie za duze i chcesz sie dodatkowo zabezpieczac prezerwatywami (daja do 97%, przy niedbalym stosowaniu tylko 86% pewnosci) czy uznasz, ze takie ryzyko nie jest warte przejmowania sie nim. 3) Jesli zaczelas brac pigulki pierwszego dnia okresu, bierzesz je kazdego dnia o tej samej porze i nie robisz przerw dluzszych niz 7-dniowe to jest zabezpieczona w 99,9% od pierwszego dnia. Przy naruszaniu zasad podanych w ulotce stopien zabezpieczenia spada. 4)Jak uniknac tycia? Waga/centymetr krawiecki i nie poddawanie sie zachciankom. Czasem przybywa kilogram wody zatrzymanej w organizmie, ale jesli obserwujesz dalszy wzrost wagi to zazwyczaj okazuje sie, ze po prostu czesciej siegasz po slodkie (tabletki czasem wzmagaja "chcice slodkiego"). Nie ma sie co oszukiwac - nie tyje sie z powietrza, jesli spala sie tyle ile zjadlo, waga stoi w miejscu. Jesli je sie wiecej, jesli rusza sie mniej i/lub metabolizm nam sie pogorszyl tyje sie. Trzeba sie caly czas utrzymywac w rownowadze. Odpowiedz Link
flastr Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.11.09, 09:43 Turzyca Dziękuję Ci bardzo!!!Faktycznie najpierw byłam badana przez lekarza i przeprowadził ze mną wywiad bez wahanie zdecydował się na ten preparat jednak wiesz przeczytałam tu tyle wątpliwości, że postanowiłam zapytać. Uleganie zachciankom, słodkim będę musiał faktycznie na to uważać... Dziękuję i pewnie je wykupię co dalej napiszę............pozdrawiam Odpowiedz Link
flastr Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.11.09, 18:32 a i jeszcze jedna mała wątpliwość biorę pierwsza tabl. w pierwszym dniu krwawienia ok a kiedy robie przerwę 7 dniową to tabletkę biorę na 8 dzień tak????? Odpowiedz Link
evrin Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.11.09, 22:57 tak. ma byc pelnych 7 dni bez tabsow Odpowiedz Link
evrin Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.11.09, 23:00 Uwazam, ze to jedne z lepszych tabletek, obok logestu i innych "starej" generacji. bralam je od poczatku brania czyli jakies 8 lat. po odstawieniu w 2 cyklu zaszlam w planowana ciaze z jednym dzieciatkiem Odpowiedz Link
joawi Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.11.05, 15:15 Prosze o rade te z was które już dłuzszy czas biora cilest-jakie leki oraz preparaty (w ulotce piszą ze nawet ziolowe)mogą oslabić dzialanie tabletki?? Moze wiecie cos od swoich lekarzy???Podajcie nazwy!!! Odpowiedz Link
virgin_black Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.11.05, 21:47 poszukaj w wyszukiwarce - byly co najmniej dwa SPORE watki na ten temat. leki ziolowe to glownie dziurawiec i te, ktore wywoluja efekt przeczyszczajacy. reszta medykamentow jest z nazwy (substancji czynnej) wymieniona w ulotce. Odpowiedz Link
g25052 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.06.06, 14:53 Jakie antybiotyki kolidują z cilestem? Pytam bo dermatolog zapisał mi antybiotyk na kłopoty z cerą(trądzik)... Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:33 na pewno wiele antybiotyków i na pewno duże ilości alkoholu a poza tym jak jakikolwiek lek zaczynasz brać to czytaj - zazwyczaj piszą na nich, że osłabiają działanie leków antykoncepcyjnych Odpowiedz Link
rozowykapturek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.06.07, 21:05 alkohol to koliduje tylko dlatego ze mozesz zwymiotowac zanim tab sie wchlonie Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.11.05, 09:23 czy komus było niedobrze po tych tabletkach bo mnie po harmonecie nie a po tych jak narazie tak <wziełam 3> nie wiem czy to minie Odpowiedz Link
lmm1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.06.06, 23:14 ja dzis wzielam wlasnie3 tabl.i czuje ze mam mdłosci...az kupilam test ciązowy,bo mi sie to nie podobało... Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:36 każdy inaczej reaguje na tabletki. Mi przez pierwsze opakowanie strasznie bolały piersi. Potem przeszło. Moja ginekolog stwierdziła, że pierwszy miesiąc jest testowy - może się dziać różnie bo organizm sie przestawia. jak objawy utrzymują sie przy drugim opakowaniu albo są bardzo męczące trzeba szukać innych pigułek Odpowiedz Link
sofi84 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.11.05, 10:14 tabletki to sprawa indywidualna ja tez pierwsze to cilest i od razu trafione mialam z 17 lat jak zaczelam je brac. nie raz zapomnialam jednej, nawet sie zdarzylo 2 tabl z rzedu i w ciaze nie zaszłam jak brałam tabletki - dopiero po ich odstawieniu. Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.11.05, 14:36 wiecie co wróciłam od lekarza przepisał mi tetracykliny a ja mu mówie ze to ma interakcje z cilest a ja to biore on na to ze nie ma to zadnego wpływu wracam do domu a tam w ulotce jak byk ze moze reagowac i obnizac działanie i powiedzcie jak nie isc i udusic tego lekarza?? Odpowiedz Link
irus8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.11.05, 22:57 Witam!!! mam pytanie.lekarz przepisał mi cilest.od 5 lat nie brałam tabletek anty... ,spotkałam sie z opinią że jezeli jestem po 2 porodach to nie powinnam brac Cilestu,bo jest on za słaby.niby to są tabletki dla mlodych kobiet,ktore jeszcze nie rodzily.nie wiem czy mam je brac??? bardzo prosze o Wasze opini na ten temat,bo nie wiem co robić. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.11.05, 12:37 Hej! Myślę, że spokojnie możesz łykać Cilest, o ile nie ma żanych przeciwskazań natury medycznej. Moja mama zaczęła brać Cilest w wieku czterdziestu kilku lat i świetnie się po nim czuła, więc, jak widać nie były za słabe dla jej organizmu. Oczywiście jest to sprawa indywidualna, ale skoro lekarz przepisał Ci Cilest, to na pewno wiedział, co robi, więc nie powinnaś się martwić. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
irus8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 23.11.05, 14:40 Dziekuje bardzo za rade.Zaczne je brac i pózniej opisze czy wszystko gra ,Myśle ze bedzie dobrze.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.11.05, 14:54 Mama mojej kolezanki bierze Cilest a jest juz sporo po 40 stce no i ma 2 cory Odpowiedz Link
natie25 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.11.05, 11:24 biorę Cilest od pół roku i zauważyłam że mam straszne wahania nastroju, jestem nerwowa i płaczliwa.czy to może być spowodowane tymi tabletkami? Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.11.05, 18:06 Ja mysle ze na pewno jest to spowodowane tabletkami, sa zle dobrane. ja bralam dlugo Cilest a potem miesiac Logest. przy logescie nawet ja sama siebie nie poznawalam! w jednej chwili plakalam w innej sie smialam, nie wiedzialam czego chce i ogolnie straszne wahania nastrojow. wrocilam do Cilestu i bylo ok Odpowiedz Link
kbarszczyk1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.11.05, 12:37 lekarka przepisała mi cilest po cerazete.biorę drugi miesiąc i miałam plamienie w czasie drugiego listka(8i9dzień).jestem po 2 porodach ale wcześniej chorowałam na PCO,czy lekarz nie popelnił błędu? nie wiecie czy przy cilest mogą powstać dodatkowe niedojrzałe pęcherzyki? Odpowiedz Link
joawi Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 07.12.05, 13:33 Jeszcze jedno pytanko-co może oznaczac brak krwawienia(okresu)jesli tabletki były brane prawidłowo,bez zapominania i żadnych dodatkowego ryzyka (np.antybiotyki).Czy któraś z was miala taką sytuacje?I nie okazala się ona ciążą?? Odpowiedz Link
tini83 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 30.09.06, 12:04 tak ja mialam taka sytuacje ze przez jeden cykl w ogole nie mialam miesiaczki . najpierw sie troche wystraszylam-wiadomo jak nie ma okresu znaczy ze cos nie gra- ale w ulotce bylo napisane ze moze sie tak zdarzyc wiec postanowilam przeczekac. potem normalnie. naprawde dziewczyny,do ulotki warto zajrzec Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 07.12.05, 20:32 hej miałyscie w pierwszym miesiacu stosowania krwawienia miedzy cyklem?? Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.12.05, 16:55 Ginekolog mi mówiła, że to normalne, że występują krwawienia, bo organizm odrzuca takie środki. Ja dopiero zaczęłam brać więc nie miałam jeszcze krwawień aczkolwiek od kąd biorę cały czas mam krwawienie (miesiączka powinna skończyć mi się we wtorek a ja do dzisiaj mam plamienie ale nie przejmuje się tym bo to normalne- będę się dopiero przejmować jak nie przejdzie mi w ciągu tygodnia)! Całuski Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.12.05, 11:37 Choinka!Wiecie co-ja dalej krwawie i to nawet trochę bardzo!Okres dostałam w piątek, i od piątku biorę tabletki, a powinien mi się skończyć w poniedziałek lub wtorek a ja nadal "krwawie"!Wiem, że to wina tabletek, bo pani ginekolog mi mówiła, że to normalne ale coraz mniej mi się to podoba!Co mam robić?Odstawić? Skonsultować się z ginekologiem?Poczekać? Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.12.05, 21:06 A mam jeszcze jedno pytanie.Mogę współżyć jak mam krwawienie? Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 10.12.05, 00:31 Możesz, jesteś zabezpieczona tak jak w czasie zazywania tabletek... Odpowiedz Link
ewelka1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.12.05, 22:24 A ja miesiac temu przestalam brac pigulki (po 12 latach) i chcialabym zajsc w ciaze. Jak dlugo po odstawieniu pigulek powinnam stosowac inne zabezpieczenia, aby zlikwidowac prawdopodobienstwo powiklan w ciazy po tak dlugim braniu pigulek? Odpowiedz Link
littlefrog Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 02.01.06, 16:35 Ile kosztuje potrójne opakowanie cilestu? I jeszcze jedno: miesiąc temu zapłaciłam za opakowanie 24 złote, mimo że wcześniej płaciłam od ok. 30 wzwyż. Czy cena została obniżona na stałe czy to jakiś szczęśliwy wypadek przy pracy? Odpowiedz Link
ar11 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.01.06, 08:41 Też chętnie się dowiem bo biorę od niedawna ale zawsze płaciłam 36 zł. Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.01.06, 20:49 obnizyli cene bo ja zapłaciłam za 2 opakowania 44zł))pozdrawiam Odpowiedz Link
g25052 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.06.06, 14:57 Cena za każdym razem i w każdej aptece może być różna, ja płaciłam niecałe 19 zł za opakowanie jakieś 2 tygodnie temu i jastem zła że miałam receptę tylko na dwa opakowania. Dobrze jest ieć kogoś znajomego w aptece kto w razie niskiej ceny da znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
greene3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 29.12.06, 17:39 No więc - choc to pewnie już mało świeża wiadomość - cilest jest tańszy na stałe!!!!! Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.01.06, 09:56 od 4 do 6 miesiecy, to czas potrzebny na to zeby organizm wrocil do normy. pozdrawiam Odpowiedz Link
martylka27 ważne pytanie 17.05.06, 20:34 mam zamiar zacząć zażywać jakieś tabletki!! mam 17 lat i nie mam pojęcia jakie są najskuteczniejsze i bez żadnych większych skutków ubocznych,czy lekarz musi przepisać tabletki?Czy mogę bez żadnych konsultacji kupić je w aptece??IProszę podajcie mi nazwę dobrych tabletek i ich cenę. Jescze jedno pytanie, po jakim czasie od zażycia pierwszej tabletki mogę bezpicznie zacząć współżycie? Odpiszcie, proszę Odpowiedz Link
anullka3 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.01.06, 21:46 Mam pytanie. Ostatnio dostałam cilest bez opakowania i bez ulotki. Zapomnialam w pierwszym dniu trzeciego tygodnia połknąć tabletkę. Wzięłam ją dopiero po 24 godzianch. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że działanie antykoncepcyjne jest już na tyle silne, że nie mam się czego obawiać? Proszę o jakąś odpowiedź, bo jak na złość nie mam ulotki! A miałam teraz trzymiesięczną przerwę i nie pamiętam dokładnie jak to tam działa... Odpowiedz Link
makowkska Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 31.01.06, 23:02 bralam cilest przez okolo pol roku i go odstawilam i mam takie pytanie czy po odstawieniu mialyscie rozregulowane miesiaczki badz jakies inne dolegliwosci? z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 01.02.06, 22:59 bralam Cilest 5 lat. po odstawieniu po 28 dniach dostalam okres. czulam sie tak samo jak na tabsach - rewelacyjnie. przez 5 miesiecy mialam okres jak w zegarku, badania dobre wiec wrocilam do Cilestu... tyle ze z Czech Odpowiedz Link
aaaaaaaa8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.02.06, 19:08 biore antybiotyk azytromycyne czy moze ona zaburzac działanie srodków antykoncepcyjnych?? Odpowiedz Link
ewa19790 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.02.06, 19:29 Pomyliłam dni i wziełam pierwszą tabletkę nowego opakowania o jeden dzień za wcześnie tj. środa, a zawsze biorę od czwartku. Mam pytanie: czy mam nadal brać tabletki, czy może przerwać o jeden dzień i zabrać dopiero w piątek, bo właśnie w piątek powinnam wziąść drugą tabletkę. Odpowiedz Link
gonia130486 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.02.06, 16:00 Czesc!!Nie mam kogo zapytac i tylko Wy mozecie mi odpowiedziec.Niedlugo zaczne brac Cilest.To bedzie pierwsze opakowanie tabletek jakie w ogole zaczne brac.Chodzi o to od kiedy mozna zaczac wspolzyc aby nie zajsc w ciaze?Trzba odczekac jakis konkretny okres od wziecia pierwszej tabletki?z gory dziekuje za odpis. Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.02.06, 23:22 Jeżeli pierwszą tabletkę połkniesz pierwszego dnia miesiączki, to jestes JUŻ zabezpieczona ... Odpowiedz Link
gonia130486 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.02.06, 14:29 Dzieki Cijestem naprawde bardzo wdzieczna... Odpowiedz Link
ilona1233 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.03.06, 22:15 mam pytanie czy któraś z was paliła papierosy podczas stosowania cilestu i czy moge pic alkochol????czy to nie obniża dzialania prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.03.06, 13:41 pić możesz -tylko uważaj żeby nie przesadzacm bo mozesz zapomniec zarzyc tabletki, lubją zwrócić. palić - nie polecam, w ogóle, nie tylko w związku z tabletkami. pozdrawiam Odpowiedz Link
najlepszeforum [...] 26.03.06, 19:51 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
eva_84 [...] 30.03.06, 19:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kyoko31 Czy komuś po Cilest wypadały włosy?? 04.04.06, 23:13 Niedługo zaczne brać Cilest - mam nadzieje ze on nie uszkadza cebulek włosowych?? Odpowiedz Link
bunia0969 czy CILEST powoduje "suchość"????????????????????? 19.02.08, 10:24 witam, mam pytanie czy cilest powoduje suchosc pochwy?? prosze bez zartow bo pytam powaznie Odpowiedz Link
turzyca Re: czy CILEST powoduje "suchość"???????????????? 19.02.08, 19:05 odpowiedz bez zartow: a co mowi ulotka? Odpowiedz Link
aiguille Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.04.06, 16:12 niebawem zacznę brać cilest, ale wciąż nachodzą mnie różne wątpliwości (generalnie dotyczące tabletek też). Mimo konsultacji z ginekologiem nie ustępują. Dzisiaj np. dowiedziałam się, że Cilest jest odpowiedni dla kobiet dojrzałych, nie planujących dziecka, przed klimakterium... czyli odwrotność mnie Sama już nie wiem... Odpowiedz Link
agusia_1988 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.04.06, 23:32 że Cilest jest odpowiedni dla kobiet dojrzałych, nie planujących dziecka, przed klimakterium... czyli odwrotność mnie o jejku, kolejne "diane-35"?ja jestem przy 4 tabletce cilestu(zmienilam z yasmin), lekarka mi je przepisala,i zadnych dziwnych uprzedzen nie slyszalam.jakby cos bylo nie tak z zachodzeniem w ciaze to by nam lekarze powiedzieli, ze np po tych i po tych pigulkach nie moglybysmy zajsc w ciaze, albo zreszta nie przepisywaliby.glowa do gory.nawet jakby mi ktos to powiedzial o czym dzisiaj sie dowiedzialas to ja bym brala bez wahania. Odpowiedz Link
fankafilmu Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.04.06, 11:14 Od dwoch miesiecy biorę Cilest. Do konca opakowania zostalo mi jeszcze 6 tabletek, a wczoraj dostalam miesiaczke i to normalna, dosc obfitą . Myslalam ze tabletki regulują cykl i miesiaczke mozna dostac tylko w okresie kiedy nie bierze sie pigułek ( 7 dni) Wiedzialam ze moge plamic, ale dostalam miesiaczke o zwyklej porze ( mam 21 dniowy cykl ) , tak jakbym nie brala tabletek Czy to normalne? Odpowiedz Link
agusia_1988 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.04.06, 14:47 tak, (dla mnie ta ulotka od cilestu jest napisana po "chinsku")wiec wole uzywac (jesli juz) "normalnej"-uniwersalnej.plamienia moga wystepowac do 3 miesiecy (tak ulotka od cilestu mowi). Odpowiedz Link
fankafilmu Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.04.06, 15:07 ale u mnie to najzwyklejsza miesiaczka ,nie plamienie Chyba powinna wystapic dopiero po ukonczeniu opakowania...? a nie na 6 tabletek przed koncem Odpowiedz Link
g0h4 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.04.06, 20:56 po jakim czasie zaczynaja dzialac tabletki jezeli piierwsza wezme 5 dnia cyklu ? Ginekolog mi powiedzial ze powinnam poczkeac polowe cyklu... ale wole sie upewnic. Odpowiedz Link
onesista Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.04.06, 14:57 mi wlasnie dzisiaj ginekolog zapisala te tabletki... to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne mam nadzieje, ze bedzie ok... w sumie zaczynam je brac dopiero za miesiac, od pierwszego dnia miesiaczki mam nadzieje, ze nie utyje itd itp (gin powiedziala mi, ze nie utyje po nich) chociaz jakby mi cycki urosly to bym sie nie obrazila Odpowiedz Link
panterka1000 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.09.09, 15:49 czesc jestem tu nowa i biore tabletki cilest dopiero od 8 dni zalezalo by mi zeby mi piersi urosy chchialam sie zapytac czy Ci urosy bo bierzez juz misiac pozdrawiam Odpowiedz Link
deanne czy w ogóle brać tabletki? 21.04.06, 21:46 Mam taki problem, ostatnio byłam u ginekologa, żeby przepisał mi moje pierwsze w życiu tabletki. ja sama nie mam problemów, ale w mojej rodzinie jest pełno chorób sercowych (żylaki u 2 najbliższych osób, dzadek zmarł na zawał, a babcia z dugiej strony ma problemy z naczyniami wieńcowymi). Lekarz przepisał mi cilest. Tymczasem już na kilku witrynach i na forach spotkałam się z opinią, że osoby zagrożone problemami sercowymi (czyli właśnie przypadki chorób w najbliższej rodzinie) nie powinny w o g ó l e brać tabletek anty... co mam zrobić? Bardzo proszę o odpowiedź! Pozdrawiam Odpowiedz Link
bo.tak do deanne 25.04.06, 12:07 Jest osobne forum "pocilestowe" Rzeczywiscie choroby w rodzinie mogą być przeciwskazaniem do brania tabletek. Niestety tak ważną decyzję - czy brac czy nie - musisz podjąc sama. pozdrawiam Odpowiedz Link
d.ewcia cilest 25.04.06, 23:54 witam. Ja cilest biorę od dwóch tygodni i mam duże obawy.W działaniach niepożądanych wyczytałam że może być upośledzenie tolerancji glukozy. Jestem na tym punkcie bardzo uczulona bo w ciąży miałam cukrzyce ciążąwą. Po ciąży przeszło, ale ryzyko u mnie jest większe. Co wiecie na ten temat?? Druga sprawa co do działań niepożadanych nadmierne owłosienie, kolejna sprawa z którą walcze od bardzo dawna. A jak mi się jeszcze nasili nie wytrzymam zresztą u mnie gorzej nie może być bo to byłaby przesada.Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
majandra Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.04.06, 21:16 Bralam Diane przez ponad rok, mialam teraz 3 miesieczna przerwe, na badania hormonalne i ginekolog przepisala mi Cilest. Kiedy mam wziasc pierwsza tabletke? Czy tak, jakbym brala wogole pierwsza w zyciu tabletke anty (czyli w pierwszym dniu okresu), czy wziasc ja zgodnie z cyklem (czyli w moim wypadku w piatek), czyli tak jak zawsze lykalam pierwsza pigulke z opakowania? Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.04.06, 13:39 Jeżeli jestes po 3 miesięcznej przerwie, to łykasz w pierszy dzień okresu! pozdrawiam Odpowiedz Link
1mzeta czy to normalne 02.05.06, 09:20 do tej pory przez kilka lat brałam stediril, teraz z powodu jego wycofania z rynku lekarz przepisał mi cilest, wszystko niby ok ale strasznie bolą mnie piersi - biorę dopiero pierwsze opakowanie-mam nadzieję że to minie. czy ktoś miał może taki przypadek? Odpowiedz Link
burza_loczkow Re: czy to normalne 26.07.06, 20:11 Ja tak miałam przy Harmonecie ( jak dla mnie fatalnie dobrane tabletki), po nich przeszłam na Stediril (3 lata) od 6msc Cilest i jak narazie jestemz nich zadowlona Odpowiedz Link
ptysiu871 spozniające sie krwawienie 25.07.07, 17:14 Witam. Brałam cilest 2 lata nigdy nie było problemów .. zrobiłam miesieczną przerwe (choc uwazam teraz to za błąd ..nie potrzebnie zamieszanie w organizmie zrobilam) znowu zaczelam brac i gdy dostałam krwawienia nie mialam przy sobie tabletek ani recepty wiec na drugi dzien rano polecialam do lekarza i mialam recepte i wzielam wtedy tabetke... z pierwszą tabletką zmieściłam sie w 24 godzinach krwawienia czyli to tak jakby pierwszy dzien prawda?? no i wieczorem wzielam drugą... pozniej juz leciałam regularnie... (ponoc gdy sie zapomni albo wezmie tabletke jakos nie ta k trzeba sie jeszcze zabezpieczac przez 7 dni ..ja w tym czasie nie odbywałam zadnych stosunkow..)pozniej kochalam sie ze swoim chłopakiem.. niby to stosunek przerywany ale... nie mam pewnosci czy cos nie teges... no i teraz mam 4 dzien przerwy miedzy opakowaniami kiedy powinnam dostac "okres" a go nie ma .. troche sie denerwuje... czy jak nie bedzie krwawienia to znaczy ze jestem w ciazy ?? / AGNIESZKA Odpowiedz Link
knock-knock Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 07.04.08, 11:17 Jestem na początku drugiego opakowania i od tygodnia mam problemy zw z przewodem pokarmowym - takie jakby skurcze brzucha, bolesci jak czasem przed okresem. Nie ma mojej ginekolog i nie wiem co robić? Czy to minie??? Czy to jest tak że organizm musi się dostosować? A może to znak że absolutnie nie powinnam ich brac? Doradzcie proszę. Odpowiedz Link
kkk213 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.05.06, 23:49 Cilest moim zdaniem wywoluje depresje i zmiany nastroju u wielu kobiet. I nikt o tym nie raczy poinformowac a czlowiek zastanawia sie co sie z nim dzieje i dopiero po przestudiowaniu dolu ulotki gdzie malym druczkiem jest o tym wzmianka zaczyna laczyc fakty. Czy ginekolodzy maja bonusy za przepisywanie go? Odpowiedz Link
lenka87 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.05.06, 19:42 hej.mam pytanie widze ze tu jest duzo o cilesie.ja go biore juz 2 opakowanie. ale w moim przypadku jest o tyle dziwna syt. ze wczesniej bralam opakowanie logestu i chce sie dowiedziec czy jest ok jesli: po zakonczeniu logestu wzielam 8 dnia(po 7 dniowej przerwie) 1 tabl.cilestu....czy to jest wporzadku...ps.wczesnie sie zorientowalam ale lepiej poznoi niz wcale!!blagaM ODPOWIEDŹCIE!!!!! Odpowiedz Link
lenka87 BLAGAJĄCA O ODPOWIEDZ 05.05.06, 19:45 ...dlatego tak bardzo mi zalezy zebym otrzymala odpowiedz bo jest mi czesto niedobrze....;/lecz mysle ze to przez anty.jednak wole sie upewnic widze ze tu padaja bardzo dokladne i profesjonalne odpowiedzi.prosze...czekam tu ciagle na Was jak na zbawienie!!! Odpowiedz Link
lenka87 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.05.06, 19:49 .i co....nie ma nikogo?? Odpowiedz Link
g0h4 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.05.06, 21:21 czy mozna zamiast 21 tabletek wziac 20 ? tzn bez przyjmowania tej ostatniej ... musze tak zrobic poniewaz jednego dnia zgubilam tabletke (albo ja polknelam tlyko tmy nie pamietalam) i musialam wziac druga ... Odpowiedz Link