Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie

• kocicabura Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 14.12.05, 19:11
      biore marvelon od roku jak narazie nie miałm skutków ubocznych? Ale słyszalm ze
      to nie ejst najlepsza tabletka?
      • odrey Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 30.04.06, 19:57
        brałam marvelon przez rok, wszystko było ok. Potem miałam roczną przerwę ( brak
        zapotrzebowania na hormonalną antykoncepcję smile ) i po roku już było
        kiepściutko. Moim podstawowym problemem były obrzmiale, bolesne piersi. Potem
        jak się okazało miałam zmiany w piersiach i definitywnie pożegnałam się z
        marvelonem. Po odstawieniu tabletek zauważyłam tez wzrost libido.
        • milaosobka1 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 30.04.06, 21:51
          ja jestem dopiero przy koncu 1 opakowania tych anty i mam jakies bardzo bolacy
          guzek wpiersi od kilku dni co to moze byc sad
        • agatha_k Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 15.05.06, 20:00
          Hey, biore tabletki od 8 lat (minulet, mercilon) a od 2 tyg marvelon. Moj ginex zalecil mi zmienic mercilon wlasnie ze wzglegu na fakt, ze mam guzki w piersiach no a marvelon ma podobno ciut wiecej hormonow, wiec na te zmiany jest korzystniejszy... podobnosmile Jak bedzie, czas pokaze - wizyta za 3 miessmile
          Pozdrawiam
    • katakumby18 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 29.05.06, 20:11
      Hej.Ja biore marvelon od kilku dni.I sie zastanawiam czy to normalne ze
      odczuwam mdłosci po 6h? Czy powinnam przerwac stosowanie go czy nie....(Jestem
      chora wiec nie moge isc do ginekologa)I czy jezeli biore inne leki np.gripex i
      bronchicum to moge miec jeszcze wieksze jakies dzialania nie pozadane....?
      Pozdro.
      • marzena_so Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 01.06.06, 10:20
        Mam 27 lat. Brałam Marvelon przez 7 lat. Po odstawieniu w marcu 2004
        roku, /póżniej chciałam trochę odczekać/ i w lipcu 2005-zaszłam w ciąże.W
        marcu tego roku /2006/urodziłam mi sie piekna zdrowa córeczka. Jak brałam
        Marvelon wydaje mi sie że jedyne co mogę z nim powiązać to bóle głowy (myslałam
        ze to migrena).Ale poza tym wszystko było o.k
        Z zajściem w ciążę nie było problemów.
        • marzena_so Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 01.06.06, 10:21
          Moja koleżanka co zażywała CILEST-do dzisiaj stara się o dzidzię.Podobno przez
          te tabletki.
    • loituma Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 28.07.06, 12:31
      czy biorąc marvelon mależy kierować się także bieżącymi dniami tygodnia? czy
      zaczyna się go brac na zasadzie pierwsza tabletka opakowania w pierwszy dzień
      okresu?
      • robaczynka Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 28.07.06, 12:40
        juz jak wolisz... jak masz podpisane wszystkie tabletki to wez wg dnia w ktorym
        dostalas okres, bedzie Ci sie latwiej polapac, jesli zapomnisz i tak dalej. a
        jak nie sa podpisane wszystkie, to bez roznicy
        • loituma Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 28.07.06, 12:50
          dzieki za rade smile
        • lilivith Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 10.08.06, 19:51
          a ja odstawilam marvelon po okolo 4 latach stosowania, jestem w 13 dniu cyklu i
          czuje sie jakbym miala pms. paskudne skurcze, brzuch napuchniety. ne wiem czy
          to owulacyjne czy dostaje okresu. zrobily mi sie tez 2 pryszcze na twarzy.
          buuu... mam nadzieje ze o wiele gorzej nie bedziesad
    • ewusia132 pomocy 28.10.06, 16:30
      kilka dni temu zaczelam brac marvelon i od tych kilku dni czuje sie tragicznie!
      mdlosci,ktore dzis spowodowaly bliski kontakt z toaletauncertain , migrena (ktora po
      porodzie ustapila mialam nadzieje na zawsze uncertain ) i w zwiazku z tym bliska
      jestem zrezygnowac z tabsow bo w ten sposob do niczego nie dojde - po co mi
      anty skoro nie mam zdrowia i ochoty na sexy..wiec mam pytanie czy
      ktorejs "trafilo" sie miec podobne poczatki i moze po jakims czasie przeszlo
      (jakim)? czy raczej w dobrym kierunku ide myslac np. o wkladce?
    • moniqa21 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 30.10.06, 21:48
      ja mam złe doświadczenia z marvelon...w polowie pierszego opakowania zaczęłam
      puchnąć,czułam się jak balon, mój apetyt zwiększył się i generalnie fatalnie
      sie czułam. Piersi urosły mi o jeden rozmiar, ale były strasznie bolesne...po
      drugim pakowaniu nie przeszło wiec odstawiłam...
      • monka85 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 06.11.06, 15:20
        ja jestem w połowie pierwszego opakowania i czuję się fatalnie - mam mdłości i wrażenie jakbym za chwilę miała okres dostać... wcześniej przez ponad dwa lata brałam diane35 i żadnych tego typu sensacji nie odczuwałam. niestety podobno nie można tego leku tak długo brać - a marvelon nie dość,że trzy razy droższy to jeszcze niezbyt dobrze na mnie działa sad jak mi za parę dni nie przejdzie to idę do pani ginekolog o coś innego prosić
        • sungari25 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 05.06.07, 19:30
          Ja mam bardzo złe doświadczenia z Marvelonem.Przez całe pierwsze opakowanie
          miałam mocne plamienia, straszne bóle podbrzusza, bóle głowy, mdłośći i
          wiecznie chiało mi się płakać.Czułam się poprostu tragicznie.Pani ginekolog
          powiedziała, ze tak sie zdarza, ale żeby nie przerywać.Dotrwałam do końca
          pierwszego opakowania.W czasie 7 dni przerwy miałam krwawienie i takie mocne
          bóle, że nie w życiu czegos takiego nie przeżyłam.Ból był o wiele gorszy niż
          podczas normalnego okresu.Mój brzuch wyglądał jak balon i był tak obolały ,że
          nie mogłam sie nawet dotknąć...Każdy ruch sprawiał mi jeszcze gorszy
          cierpienie....Wzięłam jeszcze pare tabletek z następnego opakowania, ale w
          końcu przerwałam bo to wszystko było nie do zniesieniasadCzułam sie
          strasznie.Nikomu nie życze takich dświadczeńsad
          Jeżeli po innych tabletkach bedą takie dziaąłnia uboczne, to jest to niezbyt
          miła perspektywa.
    • ziuz Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 15.11.06, 21:44
      a ja biore marvelon juz prawie dwa lata.
      objawy pms, a mialam straszliwe, znacznie sie zmniejszyly.
      piersi sa tylko lekko nabrzmiale, bol brzucha tylko w pierwszym dniu okresu
      (wszesniej, przed tabletkami, byla tragedia, wiec to dla mnie duza, pozytywna
      zmiana)
      jesli chodzi o libido - nie narzekam wink
      • malwes Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 08.05.07, 11:27
        To co dziewczyny - "wznawiamy" wątek?
        Ja brałam Marvelon 4 lata temu, przed ciążą. Czułam się przy nich świetnie -
        żadnych bólów brzucha, tycia, wypadania włosów, spadku libido.

Po urodzeniu dziecka próbowałam z "nowszymi" środkami - chyba już wszystkie
        generacje pigułek przetestowałam i zawsze "coś".

Dlatego po 4 latach wracam do Marvelonu - zobaczymy, czy będę go tym razem
        również dobrze znosić.
        • donkam Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 14.05.07, 14:17
          Ja biorę Marvelon juz 8 miesięcy...i na szczeście nie utyłam, nie zbrzydłam. Co
          prawda miewam częściej bóle głowy i czasem jestem 'balonikiem', ale ogólnie nie
          narzekam wink Nawet czuję poprawę wyglądu cery, no i ta świadomość pewnego
          zabezpiecznia są w pełni zadowalające. Pozdrawiam.
          • dd63 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 16.06.07, 13:07
            hej! ja biorę Marvelon od poł roku i również nei miałam żadnych skutków uboczny.
            Właściwie nie poczułam żadnych zmian- ból który towarzyszył mi kiedyś przy
            okresie się nie zmienił, libido w normie...
            Natomiast zostało mi jeszcze dwie tabletki do końca opakowania... i zaczeło sie
            plamienie. Czy wy też tak macie? I czy to jest normalny objaw i od czasu do
            czasu się zdarza przy tabletkach czy trzeba je zmienić?
            • kasia_x Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 18.06.07, 12:36
              mozliwe, ze trzeba bedzie zmienic.. Ja mialam tak na Logescie, przy 8opak
              zaczelam miec plamienia w ostatnim tygodniu, to trwalo 3 cykle, wiec dostalam
              Yasmin - lekarz stweirdzil, ze Logest zrobil sie dla mnie za slaby.
              Ja za 2tyg zmieniam Yasmin na MArvelon - po Yasmin ochota na seks ponizej zera.
              Trzymajcie kciuki za powrot libido! smile
              • bassia_s Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 20.07.07, 10:26
                Ja brałam marvelon prawie pięć lat z małą przerwą. Przez ostatni rok czułam się
                coraz gorzej - mdłości, wszystko mnie bolało, a ból przy miesiączce potworny
                (podobno tabletki mają go zmniejszać??) no i plamienia. Mój lekarz stwierdził
                że cytuję:taki urok tabletek. No to zmieniłam lekarza. Zaczynam teraz
                Yasmin...zobaczymy. Na Marvelonie nie przytyłam, ale na wszystkich tabletkach,
                które brałam tj. minulet, nminisiston i marvelon wręcz chudłam, poza cilestem.
                Kiedyś lekarka powiedziała mi, że tycie po tabletkach często jest konsekwencją
                większej ochoty na węglowodany i trzeba po prostu o siebie dbać. Fakt, że ja
                potraktowałam to trochę obsesyjnie i wskakiwałam na wagę codziennie, czgo nie
                polecamsmile
                • amica_zolwica Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 12.08.07, 12:10
                  Dzieki za to forum! Dopiero teraz uswiadomilam sobie ze moje bole
                  glowy (ktorych wczesniej nigdy nie mialam )moga byc po marvelonie
                  ale to tylko jeden latwiejszy problem moj nieustanny problem przy
                  roznych tabletkach to spaaadek libido po prostu nie chce mi sie nic
                  i tyle przy marvelonie mam wrazenie jakby moja niechec wzrosla?! Nie
                  po to przeciez biore tabletki co nie?
                  • turzyca Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 12.08.07, 13:08
                    odpisalam Ci juz w innym watku, ale powtorze:

spadek libido jest dowodem na zle dobrene tabletki. Przy dobrze dobranych
                    tabletkach ten skutek uboczny nie wystepuje.
    • m_sala CO sie stało z Marvelonem??? 10.04.08, 23:19
      Byłam dzis w aptece i pani nie sprzedała mi gdyż sprzedaz została
      wstrzymamna , ale nei wiadomo dlaczego. Tez nie wiem?? Wie ktos??
      • turzyca Re: CO sie stało z Marvelonem??? 11.04.08, 00:22
        Jakas wadliwa seria, ktora jest wycofywana z aptek. Za chwile znow powinien sie
        pojawic. Tyle moja apteka osiedlowa.
      • justy1 Re: CO sie stało z Marvelonem??? 12.04.08, 08:23
        wycofano kola serii ze względu na nieprawidlową treść ulotki.

możesz kupić marwelon z importu równoległego lub odpowiednik
        marvelonu, czyli regulon.
        • justy1 Re: CO sie stało z Marvelonem??? 12.04.08, 08:28
          problem dotyczy jednej serii; braki Marvelonu trwają od lutego, ale
          i na nie są sposoby (post wyżej)

tu masz szczegóły:

www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WS/WS_2008-02-25-005.pdf
          • sisigma Re: CO sie stało z Marvelonem??? 12.04.08, 23:08
            Wycofany z powodu ulotki. Ale już są nowe serie i jak pochodzisz po aptekach to
            na pewno gdzieś kupisz.
            U mnie ten lek się bardzo sprawdza jak dotąd. Zero kłopotów i skutków ubocznych.
            • 30.tka Re: CO sie stało z Marvelonem??? 21.04.08, 13:54
              Bralam marvelon przez 7 lat; pierwsze miesiace stosowania
              byly "meczace": mdlosci, zgaga, ale to przy wiekszosci tabletek-u
              jednych moga byc u innych nie. Po 5 latach podczasu owu i pierwszego
              dnia cyklu straszne bole glowy. Odstawilam, po pol roku zaczelismy
              starania o bejbika. Trwaly 9 miesiecy, ale to nie wina brania
              tabletek, a nakrecenia sie na dziecko (!)
              Do tabletek nie wroce, bo bez jest o wiele lepsze libido i
              nawilzanie wink
              • turzyca Re: CO sie stało z Marvelonem??? 21.04.08, 14:41
                No nie strasz mnie, ze jak odstawie marvelon to bede miala silniejsze libido.
                Chlop mi tego nie przezyje. wink
                • 30.tka Re: CO sie stało z Marvelonem??? 21.04.08, 21:30
                  Nie strasze, piguly poprostu tak dzialaja
                  • turzyca Re: CO sie stało z Marvelonem??? 22.04.08, 02:38
                    Albo i nie dzialaja, sporo zalezy od umiejetnosci dobrania ich do organizmu, im
                    lepiej dobrane tym mniejsze skutki uboczne. W kazdym razie u mnie spadek libido
                    nie wystepuje.
    • anthonka czy Marvelon jest już w aptekach? 06.06.08, 07:03
      Wiecie może? Bo mi się zapas skończył i muszę wykupić.
    • aglow33 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 05.06.09, 20:17
      Właśnie jestem w trakcie zmiany tabletek. Kończę z Yasminelle i zaczynam
      przygodę z Marvelon. Yasminelle już za słabiutkie i nieprzyjemne objawy się
      pojawiły. Ginekolog zalecił przejść na wyższy poziom. Trzecia noga raczej mi nie
      wyrośnie, chociaż kto wie... smile
      • kkk Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 06.01.10, 20:47
        A mi Marvelon lekarz przypisał po Dianie.... brałam ja 5 lat dobrych, wszystko
        OK, zero skutków ubocznych poza zmianą śluzu na bardziej biały ale to pod sam
        koniec stosowania...
        Jednak ciągle słyszałam że Diana jest straszna a chodziło mi GŁÓWNIE o tabl.
        działające na cere!!
        lekarz dał mi na to Marvelon..........czy on ma wpływ na cere i pzretłuszczające
        sie włosy?? Liczyłam na YAz, yasminele itp...
        hhmm
        • kkk Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 24.01.10, 10:06
          Puchne po nich uncertain po żadnych innych tak nie miałam...
          Chyba zmienie. Czyto puchniecie moze minąc/? kończ epierwsze opakowanie
          • edysia2012 Re: WSZYSTKO O MARVELON - pytajcie i radzcie 17.03.10, 08:47
            Witam
            Biorę trzecie opakowanie marvelonu i niestety chyba
            zmienię.Przytyłam sześc kilo, mój nastrój pozostawia wiele do
            życzenia a migreny są straszne.Tak poza tym dobry ginekolog powinien
            najpierw zlecic badania hormonalne zanim przepisze jakiekolwiek
            tabletki, bo skutki zle dobranych tabletek moga byc straszne
            np.menopauza w wieku 30 lat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka