asiunia_211 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 30.10.05, 16:55 biore stediril kilka miesięcy i nie mam żadnych skutkow ubocznych(oprócz tego ze troszkę woda w moim organixmie sie przetrzymuje) pozdrawiam Odpowiedz Link
xdagmarax Re: Wszystko o Stediril - pytajcie i radzcie 22.02.06, 21:39 no właśnie kochane dziewczyny mam pytanko!! biore stediril juz grubo ponad 2 lata, szłam na tym poprostu super, wcześniej brałam Novynette, ale nie był za dobry dla mnie. Ale teraz mam problem czy to nie jest zadługo jak na branie jednego leku?? ostatnio bardzo boli mnie podbrzusze i pierwszy raz po 12 tabletce miałam lekkie plamienie (nigdy tak nie miałam)??!! strasznie sie martwię, może któras coś wie?? wizytę u lekarza zamówiłam dziś, ale dopiero na poniedziałek. juz i tak bardzo wam dziękuje za pomoc Odpowiedz Link
xdagmarax Re: Wszystko o Stediril - pytajcie i radzcie 22.02.06, 21:42 dodam że jestem bardzo regularna, nidgy nie spóżniam się z braniem, i zawsze było ok... strasznie się martwię Odpowiedz Link
krzysia82 Re: Wszystko o Stediril - pytajcie i radzcie 04.04.06, 22:35 STEDIRIL brałam od ponad roku,zadowolona byłam bardzo,gdy ostatnio byłam po recepte u lekarza powiedział mi że lek ten został wycofany,i przepisał mi RIGEVIDON,dopiero zaczełam go stosować ale mam pewne obawy bo do STEDIRIL-u byłam przekonana.Dlaczego wycofano STERIRIL???? Odpowiedz Link
pannas1 Re: Wszystko o Stediril - pytajcie i radzcie 25.04.06, 00:42 Mój gin powiedział, ze może go nie być chwilowo w aptekach, ale bedzie znow. W jednej aptece mi powiedziano, że sprowadzą, bo zabrakło. Bez specjalnych powodów. Odpowiedz Link
zaba772 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 29.11.05, 15:51 Jak to jest z ta wycofana i wznowiona seria?? Jest sie o co bac? Biore go od roku i wszystko bylo OK, az tu nagle taka wiadomosc...brrrr! Prosze powiedzcie, jak to jest teraz?? Odpowiedz Link
agysa Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 29.12.05, 16:37 Ja go biorę 9 miesięcy i jest ok, wcześniej brałam triregol na mnie działał fatalnie potem minulet i też było wszystko ok. pozdrawiam Odpowiedz Link
melsea Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 30.12.05, 00:07 brałam stediril przez 1,5 roku, przez pierwsze 3 miesiące miałam obolałe piersi ale nic poza tym dopiero po 10 m stosowania zaczęłam tyć i mieć zaparcia i okres był nie do przewidzenia w przerwie miedzy opakowaniami,ale każda z nas reaguje inaczej Odpowiedz Link
rybka_zwana_sledziem Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 20.01.06, 01:09 Slyszalyscie, ze po stosowaniu steridilu wiele kobiet jest bezplodnych?To prawda? Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 20.01.06, 09:51 Nie słyszałam, żeby konkretnie po stedirilu. Jest wiele przypadków niepłodności po długim czasie stosowania antykon doustnej, ale producenci mówią, że nie ma dowodów, że to spowodowane przez antyki właśnie. Może kobiety już wcześniej miały problemy tylko że nie zdiagnozowane. I komu tu wierzyc? Odpowiedz Link
miriam11 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 20.01.06, 21:58 Witam, mam problem: dwa tygodnie temu zaczęłam brać stediril, przedtem byłam na Femodenie i czułam się świetnie. Zmieniłam wyłącznie ze względów finansowych. Problem w tym, że przez te 2 tyg. przybyło mi prawie 4 kg i pojawiły się koszmarne problemy z cerą, jestem obsypana pryszczami jak nastolatka. Czy któraś z Was tak miała i czy mogą to być efekty uboczne Stedirilu? Odpowiedz Link
justy1 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 23.01.06, 09:26 stediril (i praktycznie wszystkie pigułki z lewonorgestrelem) mogą działać lekko androgenowo u osób wrażliwych. androgenowo, czyli np. nasilać przetłuszczanie skóry/włosów, powodować pryszcze, nasilać hirsutyzm. Odpowiedz Link
mandy17 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 24.01.06, 01:15 witam. wlasnie koncze brac 1 opakowanie steridilu. Bola mnie po nim strasznie piersi i mam dziwne skurcze podbrzusza czy powinnam zmienic te pigulki prosze pomozcie... Odpowiedz Link
metnia Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 01.02.06, 23:09 wprawdzie biore Cilest ale masz normalne objawy tak moze byc do 2 opakowania. to standard. pozdrawiam Odpowiedz Link
dziunia139 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 07.02.06, 08:21 czy ktoś mi powie czy można już kupić w aptekach stediril Ostatnio brałam Mycrogynon ale nie jest za specjalny Odpowiedz Link
83kimi Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 07.02.06, 13:33 Ale microgynon ma taki sam skład jak steridil Odpowiedz Link
dziunia139 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 07.02.06, 14:20 ma taki sam skład ale jakoś lepiej go tolerowałam Odpowiedz Link
anulkau Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 08.02.06, 12:51 Czy po jednej tabletce (pierwszej) mogą wystąpić takie silne skutki jak wymioty (siedziałam całą noc w toalecie), ból głowy, zgaga... Mam zleconą kurację Steridilem przez 3 miesiące bez robienia przerwy, ale po nocnych przejściach nie wiem, czy to przeżyję. Odpowiedz Link
kalia2010 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 12.02.06, 16:05 Wątpię zeby to był wynik tabletek. Prędzej się czym strułaś. Powinnaś brac dalej..jeśli to się znów powtórzy to wtedy idz do lekarza. A co do samego Steridili, to ja go bardzo polubiłam. Brałam te wszystkie cudowne tabletki typu Harmonet czy Logest. Traciłam na nie mnóstwo pieniędzy aż wylądowałam na neurologii z powodów zawrotów i bólów głowy oraz omdleń. Stediril był jedyną pigułką po której czułam sie bardzo dobrze i nie miałam zadnych skutków ubocznym..tabletki biore ponad 2 lata, Stediril od kilku miesięcy, jednak teraz ginekolog przepisał mi Microgynon. Mają identyczny skład wiec licze, że tez będzie wszystko OK. Pozdrawiam Kalia Odpowiedz Link
111a4 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 13.02.06, 19:40 mam pytanie.biore 2 opakowanie stedirilu.z poprzedniego niestety zapomniało mi sie wziąść 2 tabletki.czy skutecznosc preparatu została mocno "zwichnieta"?????? pytam o zeszły miesiąc.potem miałam normalne krwawienie.cosik ostatnio mnie piersi bola.a (po 1 ciazy pamietam) po tym bólu własnie zorientowałam sie niegdys ze jestem w ciazy.z drugiej znów strony czytałam przed chwila ze obolałe piersi moga byc wynikiem brania stedirilu.hmmmmmm Odpowiedz Link
anulkau Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 16.02.06, 15:34 Jeszcze jedno pytanko - otóż mdłości i wymioty minęły i byłoby cudownie (żadnych skutków ubocznych) gdyby nie to, że dziś mam wziąc już 10 tabletkę, a nadal plamię. Wiem, że plamienie może wystąpić, ale strasznie mnie to irytuje! Ile to jeszcze potrwa?? Odpowiedz Link
agysa Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 16.02.06, 15:39 Czy ktoś słyszał, żeby przestano produkcji Stedirilu? Mnie tak poinformowano w aptece, że jest nie do dostania. Odpowiedz Link
justy1 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 17.02.06, 19:20 na razie brakuje go w hurtowniach farmaceutycznych. ale to wcale nie oznacza końca produkcji. jak ktoś ma problem z zakupem, może stosować pigułki o takim samym składzie (ale drozsze): microgynon, rigevidon. Odpowiedz Link
agysa Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 17.02.06, 23:17 Właśnie takie mi dali w aptece ale prawde mówiąc nie wiedziałam, że są zamienniki tabletek. Mam nadzieję, że nic mi po nich nie będzie i też będą w takim samym stopniu skuteczne. Odpowiedz Link
asiunia_211 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 08.03.06, 15:53 Boże dziewczyny strasznie sie wystraszyłam!!Przeczytałam iz ból piersi może byc oznaką ciąży. Ja właśnie mam ten problem.Zastanawiam się, czy jest to spowodowane tabletkami(biorę stediril), czy tak po prostu, gdyż gdyż bolą mnie w sumie same sutki i tylko wtedy gdy jest zmiana temperatury raptowna(z wyższej na nizszą). Pozdrawiam i licze na odpowiedź Odpowiedz Link
111a4 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 08.03.06, 16:12 wiesz mnie tez piersi bola.(pierwsza ciaze własnie po tym poznałam.)w ciazy raczej nie jestem bo normalny okres dotałam w ciagu 7 dniowej przerwy.biore 2 opakowanie a przy pierwszym piersi mnie bolały.mam nadzieje ze ktos jeszcze cos napisze.czytałam jednak gdzies ze to normalne moze byc. Odpowiedz Link
olkaaaa Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 08.03.06, 21:28 ja łykam i bulu piersi nie mam ostatnio tylko strasznie brzuch mnie bolał Odpowiedz Link
mroczna_panna Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 24.05.06, 17:25 hmmm, a mi dziś gin powiedział, że stediril wycofany ze sprzedazy na stałe...i przepisał cosinnego, to prawda dziewczyny?? Odpowiedz Link
justy1 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 05.06.06, 15:58 mroczna_panna napisała: >mi dziś gin powiedział, że stediril wycofany ze sprzedazy na stałe...i > przepisał cosinnego, to prawda dziewczyny?? nie na stałe. Stediril jest ponownie w aptekach. Odpowiedz Link
justy1 Re: Ilu fazowy jest STEDIRIL . 05.08.06, 20:53 jednofazowy. taki sam jak Twój microgynon. Odpowiedz Link
eriga Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 28.09.06, 14:59 Dziewczyny założyłam wątek odnośnie zmiany tabletek (chodzi o cene) i jedna z forumowiczek poleciła mi stediril. Jest jakaś wielka różnica między nimi a yasminem? I czy u wszystkich powoduje tycie? Czy warto zmienić? I DLACZEGO SĄ TAKIE TANIE, MOŻE MNIEJ SKUTECZNE? Odpowiedz Link
2ekwabea Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 02.11.06, 15:22 mam pytanie bo mam zamiar je brac i chcialabym sie dowiedziec czy wy po nim przytylyscie i ile bo ostatnio bralam microgynon i duzo przytylam nie chce przytyc wiecej prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
kromka8785 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 28.11.06, 12:15 eriga napisała: > Dziewczyny założyłam wątek odnośnie zmiany tabletek (chodzi o cene) i jedna z > forumowiczek poleciła mi stediril. Jest jakaś wielka różnica między nimi a > yasminem? I czy u wszystkich powoduje tycie? Czy warto zmienić? I DLACZEGO SĄ > TAKIE TANIE, MOŻE MNIEJ SKUTECZNE? eriga sluchaj,stediril rozni sie od yasminu jednym skladnikiem.jest to naprawde niewielka roznica.to ze jest tak tani bo jest refundowany i zapisanay jako tabletki hormonalne a nie jako antykoncepcyjne.zatem ma taka sama skutecznosc jak pozostale.cena nie gra roli.a jesli chodzi o skutki uboczne to kazda kobieta reaguje inaczej bo kazda ma inny organizm.niczego nie da sie przewidziec.pozdrawiam Odpowiedz Link
beti2211 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 23.01.07, 17:26 Bralam stediril ponad 2 lata (w wieku 23 zaczelam)- cena wydawala sie korzystna wiec czemu nie.Potem zrobilam sobie sama przerwe a po ponad roku znow udalam sie do ginekologa po nie,z tym ze juz innego.Ginekolog spytal mnie kto mi wypisal takie tabletki bo sa one "przedpotopowe" a recepture maja sprzed 50 lat (to tlumaczy cene).Poza tym mozna je przepisywac kobietom w okresie menopauzy lub tym ktore rodzily i juz nie zamierzaja.Tak ze ostrzegam was przed "oszczednoscia" bo moze to wam nie wyjsc na zdrowie.Ja jeszcze nie wiem czy branie tych tabletek odbilo sie na moim zdrowiu czy nie.Pewnie za jakis czas wyjdzie, ale teraz zaluje ze zaoszczedzilam te pare groszy skoro moge to przyplacic zdrowiem.Dodam ze biorac je czulam sie super. Odpowiedz Link
justy1 Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 23.01.07, 17:40 > sa one "przedpotopowe" a recepture maja sprzed 50 lat (to > tlumaczy cene).Tak ze ostrzegam was przed > "oszczednoscia" bo moze to wam nie wyjsc na zdrowie.Ja jeszcze nie wiem czy > branie tych tabletek odbilo sie na moim zdrowiu czy nie. w przypadku leków długa obecność na rynku to zaleta, a nie wada. wiadomo, czego się po nich spodziewać i niezdarzy się niepodzianka typu "wycofanie nowoczesnego vioxxu na całym świecie". to nie cukierki, ale nie demonizowałabym tych pigułek. Odpowiedz Link
bu-mader Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 18.01.08, 15:04 Jak to powiedział mój gin-zresztą jeden z najlepszych w mieście,każdej kobiecie podchodzą inne tabletki antykoncepcyjne,gdyż żadna z nas nie ma takiej samej ilości hormonów.Ja zaczęłam brać stediril po pierwszym dziecku,w wieku ok 24 lat.brałam 2 lata,czułam się rewelacyjnie,co pół roku kontrola u ginekologa.Potem odstawiłam,bo zaczęłam myśleć o drugim dziecku.Po ok.roku od odstawienia zrobiłam wszystkie badania i wyszły super-ginekolog stwierdził,że to najlepszy moment na drugie dziecko.I po 2 tygodniach zaszłam w ciążę druga ciąża była rewelacyjna-czułam się świetnie,nie puchłam(tak jak w pierwszej),dziecko urodziło się zdrowe.Obecnie zaczynam brać drugi raz te tabletki antykoncepcyjne- przestałam karmic małego.kiedy byłam u gina gdy jeszcze karmiłam- chciałam zastrzyk hormonalny lub mini pigułkę-to ten odradził mi tego typu antykoncepcję i poprosił bym przyszła jak przestanę karmić to zapisze mi normalne tabletki antykoncepcyjne.Ufam mojemu ginekologowi(prowadził obie moje ciąże i rewelacyjnie przyjął dzieci na świat) i wiem,że nie zapisałby mi jakiś gorszych pigułek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O STEDIRIL - pytajcie i radzcie 18.01.08, 17:37 Madrego masz gina. Odpowiedz Link