Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie

• b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.11.05, 11:18
      a wiec pytam....co o nich sadzicie??
      bo ja (koncze 2 opakowanie) nie narzekam, wszystko jest ok
      w przeciwienstwie do logestu-ktory wczesniej bralam

pozdrawiam
      • the_kami Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.11.05, 11:27
        b-w-w napisała:

> a wiec pytam....co o nich sadzicie??
        > bo ja (koncze 2 opakowanie) nie narzekam, wszystko jest ok
        > w przeciwienstwie do logestu-ktory wczesniej bralam

Bardzo sobie chwaliłam smile Tak samo zresztą, jak Triuilar.
      • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 14.11.05, 16:05
        Czesc b-w-w u mnie tez w normie, oprocz nieznacznego przybrania na wadze
        (powiedzmy ze sie kobieco zaokraglilam), bolow piersi od 12 tabletki i
        zaostrzenia alergii. Cera ladniejsza smile Jestem przy drugim i wlasnie sie waham,
        czy skonczyc czy dalej zazywac.
        • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 15.11.05, 10:32
          myslisz ze tabletki maja wplyw na jakies alergiczne
          dolegliwosci??
          tak strasznie meczy mnie katar, zatkany nos od jakiegos
          czasu (ide na testy alerg. za tydzien) i nie pomyslalam
          ze to moze byc np od tabletek...
          • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 15.11.05, 13:22
            Tabletki nie powodują alergii tylko je wzmacniają... więc może warto powiedzieć
            lekarzowi do którego sie wybierasz, że je zazywasz. Fakt , że czasem
            bagatelizują oczywiste fakty...
            pozdrawiam
            • anniczek2 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 24.11.05, 13:11
              milvane bralam miesiac, zle je tolerowalam - caly czas dzien w dzien bolal mnie
              prawy jajnik i ogolnie podbrzusze, powiekszyl sie i bolal mnie biust, apety
              wzrosl baaardzo, waga w gore, opuchlizna rak i nog... wahania nastroju od zlego
              do smutnego i tak w kolko... to zdecydowanie tabletki nie dla mnie. Lekarz
              zalecil mi zmiane z logestu na milvane spowodu spadku libido oraz tego, ze po 4
              latach na logescie zaczely sie problemy typu 4-5 tabletek w opakowaniu a tu juz
              plamienia i @...
      • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 29.11.05, 13:08
        Czesc b-w-w smile
        jak tam milvanka? i twoje testy na alergie? Napisz cos
        pozdrawiam
        • dzagaa20 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.12.05, 14:51
          hej! ile kosztuje opakowanie tych tabletek? i czy omagają chociaz troszeczkę na
          cerę? a jak jest z libido? pozdrawiam
          • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.12.05, 15:38
            Ceny od 28 - 38zł indifferent za opakowanie, zależy w jakiej aptece. Taniej niestety
            jeszcze nie widziałam.
            Czy pomagają na cerę? - to niestety zalezy od organizmu. Mnie za pierwszym razem
            pomogły, za drugim już nie sad albo bardzo nieznacznie.
            Libido raczej w normie, najlepiej przy tych brązowych (środkowych)
            pozdrawiam
            • dzagaa20 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.12.05, 16:14
              bo.tak napisała:
              > Libido raczej w normie, najlepiej przy tych brązowych (środkowych)

To znaczy że te tableti nie są jednofazowe???
              • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.12.05, 16:49
                Nie, nie są smile Są jak najbardziej trójfazowe smile a co? smile
                • dzagaa20 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.12.05, 17:03
                  no bo ja do tej pory "jechałam" dłuuugo na diane, a to są jednofazowe, więc
                  jaka jest różnica?
                  • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 22.12.05, 13:12
                    tak na chlopski rozum to sa chyba jeszcze skuteczniejsze wink)
                    ja po jendofazowych (czyli np.logest) strasznie plamilam i ogolnie zle jest
                    znosilam-czyli poprostu byly za slabe dla mnie
                    a przy milvane jest wszystko OK

pozdrowionka
                  • k_kati Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.02.06, 20:26
                    Cześć.Czytam wszystkie rady i tak sobie teraz myslę że chyba dopiero zaczynają
                    sie moje problemy...Biorę, a raczej brałam bez przerwy tabletki antykoncepcyjne
                    przez 10 lat, Milvane ok. 2lata...Były przerwy, dwie ale takie krótkie po 2-3
                    miesiące,myśle jednak że nie odegrały na przestrzeni tych lat większej roli.Po
                    7 dniowej przerwie dzis jest 6 dzień jak już nic nie biorę i nie wiem czy nie
                    pojawią się teraz problemy.Czytałam wypowiedzi dziewczyn na innym forum ze
                    Milvane są jednymi z lepszych tabletek. Lepszych, tzn. tych po których nie ma
                    prawie zadnych skutków ubocznych. Nie wiem czy to jest prawdą, nie wiem czy nie
                    wyrządziłam sobie sama krzywdy, zaczynam sie martwić.
            • oleszko Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.01.06, 16:33
              a gdzie są takie "tanie"? mieszkam we wrocławiu i jak na razie kupuję za ok. 37
              zł. ale w takim razie spróbuję poszukać tańszych
        • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 22.12.05, 13:09
          w koncu jestem... wink
          testy wyszly kiepsko-alergia na kota, psa, roztocza, jakiestam zboza i drzewa
          i tak jak mowilas poprosilam pania alergolog o opinie na temat brania
          tabl.antyk. a alergia i braniem tabl. na alergie - nie pamietam co mi dokladnie
          powiedziala ale ogolnie chodzilo o to ze nie tabl. nie maja az tak wielkiego
          wplywu na wzmocnienie alergi...

a wiec-milvane biore (i jestem z nich zadowolona)
          alergie mam - ale nie jest az tak zle (bywaja dni bez kataru-ale biore tez tabl
          na alergie)

pozdrowionka
          • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 29.12.05, 15:22
            Ja właśnie zmieniam z Logestu na Milvane. Niestety Logest obniżył mi libido i
            lekarz zasugerował Milvane. Zobaczymy - trochę mi szkoda, bo chciałam brać leki
            o najniższej możliwej dawce sad
            Jak dziewczyny Wasze libido po Milvane?
            • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.01.06, 12:57
              Hej Dziewczyny,
              Proszę dajcie znać co z Waszym libido po Milvane? Ja właśnie z tego powodu
              zmieniam leki na trójfazówki i mam cichą nadzieję, że będzie lepiej - podobnie
              jak moój lekarz, który mnie pocieszał, że trójfazowe spadku nie powinny
              powodować wink

Wiem, że wszystkie takkie pytania są trochę bez sensu, ponieważ każda z nas
              może reagowac inaczej ale małe słowa pocieszenia od tych osób, które biora i
              nie mają takiego problemu na pewno by się przydały wink ("Prawda" od tych, które
              mają też!)

Pozdrawiam!
              • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 16.01.06, 13:52
                Mogę cie pocieszyć, że koleżanki (w sumie 2) zmieniły na trójfazówki i są
                zadowolone. U mnie przy milvane niestetu spadło sad i to dramatycznie do 0.
                • pinky010 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 18.02.06, 18:43
                  aa, i jeszcze takie pytanko. jak skoncze to opakowanko logestu to kiedy zaczac
                  brac milvane? po 7-dniowej przerwie? czy w pierwszy dzien krwawienia? czy
                  jak? smile
            • becusia Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 22.03.06, 15:32
              hej wszystkim! mam takie małe pytanko, a mianowicie czy po Milvane któraś z Was przytyła? Bo brałam przez rok Jeanine i spasłam sie po nich starsznie uncertain nosze o 2-3 rozmairy ciuchy większe uncertain i lekarz postanowił mi zmianić na Milvane a boje sie ze znowu przytyje, a nie chce juz bardziej uncertain pozdrawiam
    • wzr1 Płacą ci za reklame 29.12.05, 15:52
      • bo.tak Re: Płacą ci za reklame 04.01.06, 10:12
        Komu?
        • mala_adako Re: Płacą ci za reklame 05.01.06, 17:56
          hej.
          właśnie wróciłam od ginekologa i też dostałam te tabsy. także jeszcze nie wiem
          jak na nie zareaguje ale chciałam zapytać gdzie są takie tanie tabletki? bo ja
          pytałam w kilku aptekach i wszędzie kosztują w okolicach 35-38 złuncertain to troszke
          dużo, myślałam, że max.będą kosztować 30 złuncertain
    • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 16.01.06, 11:02
      hmm...czy przytylyscie po milvane....tak mysle i mysle...i cos mi sie wydaje ze
      te 5 kg wiecej jest wlasnie przez nie bo kuurcze trybu zycia nie zmienilam,
      odzywiam sie tak jak kiedys....

pozdrawiam
      • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 16.01.06, 11:24
        niestety tak sad ale powiem ci, ze te zaokrąglenia podczas brania mogłam jakoś
        znieść bo były na biodrach i biuście. Po odstawieniu - koszmar! sad serio. i za
        chiny nie mogę się tego pozbyć... sad
        • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 17.01.06, 14:04
          czyli co?? bierzesz teraz cos innego czy calkiem zaprzestalas brania tabl.???
          • bo.tak Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 17.01.06, 14:58
            Nie biore teraz nic (brałam na regulacje, efekt anty przy okazji). Byłam u
            lekarza, powiedział, ze teraz zobaczymy jak jest bez... no to patrze... dziesty
            (35) dzień cyklu i nadal czekam... miało pomóc i nic. eech. W kwietniu znowu mam
            wizyte. sad
            • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 26.01.06, 10:37
              ehh ja muszę przyznać że biorę je dopiero jakieś 10 dni i jak na razie
              zauważyłam takie dziwne zachowania jak nagłe napady na jedzenie, do tego
              stopnia, że pochłonęłabym wszystko co tylko jest w lodówce, no i oczywiście
              chwilowe napady na słodkości, wczoraj wygoniłam mojego faceta po czekoladę bo
              powiedziałam, że za moment zwariuję jak jej nie zjem, dziś od rana mam jakieś
              zawroty głowy słabo się czuję i boli mnie głowa, jak to przez te tabletki to się
              załamię, mam nadzieję że to przez to że się zmienia pogoda sama nie wiem na co
              mam zwalić ale jak to potrwa jeszcze tydzień to oszlaję i się w drzwiach nie
              zmieszczę....
              • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 28.01.06, 15:18
                A czy ktoś miał cierpnięcie w łydkach po Milvane.
                Zakupiłam sobie Magnez i Aspargin ale mnie to niepokoi (sprawy
                zakrzepowe)...muszę się skonsultować z lekarzem.
                • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 30.01.06, 10:59
                  mam kilka pytań........
                  1. czy tabletki działają normalnie nawet wtedy gdy bierze sie inne leki? np na
                  przeziębienie czy stałe leki, które się przyjmuje podczas długotrwałego leczenia?
                  2. czy to jest normalne, że jestem bardziej śpiąca niż nadzywczaj? i do tego
                  pobolewa mnie głowa, i chwilami jajnik z lewej strony....?
                  3. po ilu dniach pojawia sie u was okres....? bo na ulotce napisane jest że od 2
                  do 4 dni?
                  4. czy zauważyliście jakieś różnice w przyjmowaniu kolejnych "kolorków"
                  tabletek? ja się jakoś kiepsko czuję przy tych najciemniejszych...?
                  byłabym wdzięczna za udzielenia odpowiedzi na moje pytanka, bo tych wątpliwości
                  rodzi się coraz więcej, jestem w trakcie rania dopiero pierwszego opakowania,
                  także jestem jeszcze bardzo niepewna......
                  pozdrawiam Adriana
                  • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 30.01.06, 14:18
                    Adriana,
                    Te tabletki działają tak jak każde inne anty - czyli mogą wchodzić w rekację z
                    innymi lekami (np. antybiotykami) oraz ziołami (np. dziurawiec).
                    Ja wyznaję zadadę, że zawsze przy jakimkolwiek antybiotyku zabezpieczam się
                    dodatkowo. Tak dla świętego spokoju.

Wszystkie stałe leki powinnaś skonsultować z lekarzem przed wzięciem pierwszego
                    opakowania Milvane - powinnaś powiedzieć co przyjmujesz i lekarz Ci powie,
                    które leki kolidują a które nie. Jeśli bierzesz coś na stałe co koliduje z
                    pigułkami to nie ma sensu ich brać, bo i tak musiałabyś dodatkowo się
                    zabezpieczyć smile

Inne objawy - mają prawo wystapić różne i jeśli nie są niepokojące albo
                    dokuczliwe to spróbuj przeczekać trzy pierwsze opakowania. Po tym czasie zwykle
                    organizm się przyzwyczaja.

Oczywiście, że różnie się czujesz przy różnych kolorkach bo zawierają inne
                    dawki hormonów i wywołują inne reakcje. Przy trójfazówkach będziesz się czuła
                    trochę tak jak przy naturalnym cyklu - z PMSem i innymi takimi wink

Ja z kolei rozmawiałam dziś z lekarzem a propos bołu w łydkach i powiedziała,
                    że sprawy zakrzepowe nie mijają w dwa dni (nawet po odstawieniu tabletek) i ze
                    to raczej sprawa gospodarki elektrolitowej o którą trzeba dbać przy pigułkach -
                    czyli pić min 3 litry wody, dużo Magnezu, B6 i potasu (Aspargin).

Ja generalnie "polubiłam" te tabletki i nie chciałabym na razie ich zmieniać.
                    Jeśli wróci ból nóg to zrobię usg Dopplerowskie.
                    • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 30.01.06, 22:33
                      Malwes...
                      jesteś kochana, dziękuję Ci bardzo za tak wyczerpującą odpowiedz. co do leków
                      które przyjmuję stale lekarz powiedział, że nie widzi przeciwskazań, ale biorę
                      teraz jakieś różne tabletki przeciwbólowe typu apap czy murofen forte, albo inne
                      co obniżają temperaturę i jakieś witaminy itp.
                      a mam jeszcze takie jedno pytanko, czym się różnią tabletki jednofazowe od
                      tójfazowych? poza kolorkami tabletekwink bo mój lekarz po zapytaniu się mnie ile
                      mam lat postanowił mi dać właśnie trójfazowe.... nie chciałam go pytać żeby nie
                      wyszło, że jestem jakaś mało poinformowana, ale chyba będę musiała się
                      dowiedzieć....
                      pozdrawiam serdecznie Adriana
                      • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 31.01.06, 19:57
                        Jednofazowe - mają "jeden kolor" smile) bo każda tebletka ma dokłądnie tem sam
                        skład - i zawsze jest to kombinacja składnika "estrogenowego" (zawsze
                        ethinyloestradiol) i "progesteronowego" (w zależności od generacji jest to np.
                        levonogestrel, desogestrel, gestoden, dienogest, drospirenon, itp). W tym
                        momencie dni tygodnia na opakowaniu są pomocnicze dla pacjentki ale tak
                        naprawdę nie ma znaczenia, którą tebeltkę w którym dniu się weźmie.

Trójfazowe - mają "trzy kolory" oznaczające trzy różne rodzaje tabletek - a
                        różnią się właśnie składem - to są ciągle te same dwa sztuczne hormony ale w
                        różnej proporcji. Te zmiany mają na celu odzwierciedlenie naturalnych wahań
                        hormonów kobiety w trakcie cyklu.

Pozdrawiam!
                        • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 31.01.06, 20:58
                          hmm to według mojego małego móźdzka oznaczaloby że są lepsze... smile)))) to nawet
                          dobrze. bo zauważyłam, że teraz objawy zanikają.... ale mimo wszystko zaczynam
                          się obawiać o pierwszy okres, zbaczymy jak to jest, pewnie będę się stresować
                          niemiłosiernie.
                          malwes a jak tam twoje nóżki? żyją?
                          i wogóle jak się czujesz?
                          • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.02.06, 12:15
                            Dzięki smile))
                            Biorę magnez i aspargin i na razie lepiej ale nie wiem czy to to, czy fakt, że
                            akurat trafiłam na 7 dniową przerwę w braniu. Jestem dopiero po pierwszym
                            opakowaniu i sama się zastanawiam co będzie dalej.
                            Mam straszne problemy z dobraniem sobie pigułek po porodzie. Przed ciążą oprócz
                            Minuletu i Diane35 wszystkie tolerowałam dobrze (Triquilal, Marvelon i
                            Mercilon). Po porodzie po Triquilarze miałam straszne bóle głowy a po
                            Mercilonie zerowe libido. Dostałam Logest i było lepiej z tym libido ale i tak
                            niskie więc lekarz zdecydował się spróbować Milvane. Jestem zmęczona tymi
                            zmianami.
                            Co do wyższości trójfazowych nad jednofazowymi to pewnie jest rzecz
                            względna smile) Na pewno z jednej strony są lżejsze dla organizmu bo "naginają"
                            się trochę to naturalnych zmian hormonalnych. Z drugiej strony, właśnie
                            dlatego, w mniejszym stopniu likwidują dolgliwości związane z tymi naturalnymi
                            wahaniami - czyli PMS, bolesność piersi, itp. Inny argument "za" to właśnie to,
                            że podobno w mniejszym stopniu obniżają libido, ponieważ wszystkie pigułki
                            trójfazowe mają przewagę estrogenową (więcej sztucznych estrogenów) nad
                            jednofazowymi a to właśnie podobno mniej wpływa na wahania libido.
                            No i zobaczymy...na razie wydaje mi się, że libido trochę lepsze, za to czułam
                            bolesność piersi o czym przy jednofazowych nie pamiętałam już od lat. Ale poza
                            tym ogólnie bdb więc chciałabym żeby uregulowała się ta gospodarka
                            elektrolitowa (magnesz, potas), żeby minęły te bóle w łydkach na dobre i żebym
                            już nie musiała niczego zmieniać.
                            Pozdrawiam serdecznie!
                            • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.02.06, 14:18
                              to bardzo się cieszęsmile))
                              a powiedz mi po ilu dniach od odstawienia dostałaś okresu? czy jeszcze czekasz?
                              bo pisalaś że jesteś w trakcie 7dniowej przerwy. czy godzina brania tabletek ma
                              znaczenie? aaa i jeszcze chciałam się zapytać jak to jest z braniem kolejnego
                              opakowania.... bo juz zgłupiałam koleżanki mówią mi różne rzeczy także sama nie
                              wiem. jeżeli pierwszą tabletkę wziełam powiedzmy w środę to kończę je brać we
                              wtorek.... i czy po 7 dniowej przerwie biorę je za tydzień w środę? bo to
                              wychodziłoby tak, że robię 7 dni przerwy i 8 dnia przyjmuję kolejną tabletkę....
                              ale zamotałamsmile)
                              pozdrawiam i ciesze się że jest lepiejsmile
                              Adriana
                              • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.02.06, 18:41
                                Adriana,
                                Dokładnie tak jak piszesz. Zawsze zaczynasz tego samego dnia tygodnia. Czyli
                                np. zawsze w środy wg Twojego przykładu. 7 dni przerwy i w oósmym dniu
                                zaczynasz brac kolejne opakowanie.
                                Ja dostałam @ w 5tym dniu po południu (a tabletki też biorę wieczorem).
                                Przy innych tabletkach też właśnie dostawałam w 4tym, 5 dniu 7dniowej przerwy.
                                więc zaczynam brać kolejne opakowanie jak @ jeszcze trwa. Zwykle trwa krótko -
                                3,4 dni.
                                • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 01.02.06, 23:58
                                  hihi to fajniesmile ja mam tylko nadzieje ze te tabletki zadziałająbig_grin bo inaczej za
                                  9 miesięcy .... smile
                                  z tego co pisałaś to masz już dzidziusia, czy to efekt brania tabsów? czy po
                                  prostu planowane potomstwo? bo zawsze ten 1 % pozostaje... wink
                                  ja się ostatnio naoglądałam jakichś głupkowatych historii i teraz chodzę i
                                  panikujęsmile))) ale to podobno normalnesmile)
                                  widze ze zbojkotowałyśmy całe forum... nikt nie chce się przyłączyć do
                                  dyskusji.... pewnie się nas bojąwink)) więc pragnę zaapelować, że my jesteśmy
                                  fajne bezbronne kobietki i nie ma się co bać tylko śmiało pytać i radzić (jak w
                                  temacie)
                                  • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 02.02.06, 11:06
                                    No właśnie - dziewczyny - przyłączcie się do sykusji (choś fakt faktem, że ten
                                    wątek jakiś czas temu "umarł").

Mój bobas był planowany a w zasadzie był częścią całego misternie ułożonego
                                    planu życiowegosmile)) Udało się w pierwszym miesiącu starań! Ma już dwa lata i
                                    właśnie zaczyna pyskować (bunt dwulatka).

Co do strachu to ja też w zasadzie zawsze miałam, mimo tabletek. Mijał jak
                                    przychodził ten stabilniejszy okres w żyiu, kiedy braliśmy z mężem pod uwagę
                                    posiadanie maluszka.

Ciekawe jak dziewczyny reagują na Milvane pod względem zmian wagi i nastrojów.
                                    Ja w sumie wpływu na nastrój ani wagę nie zauważyłam, ale jeden cykl to za mało.
                                    • beta62 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 10.04.06, 12:41
                                      witam, a ja sie pezylacze do dyskusji smile Sama biore Milvane przez ok 3 lata i
                                      musze powiedziec, ze jestm zadowolona. Oczywiscie byly male przerwy, ale potem
                                      wracalam. Nie bylo ani zmian wagi, ani nastrojow itp. A rzeczywiscie zanim
                                      udalo sie dobrac takie tabletki, ktore by mi odpowiadaly, zmienilam 3
                                      ginekologow, bo kazdy twierdzil, ze jednofazowe pigulki to jest to co kazda
                                      mloda kobieta bedzie dobrze tolerowac. Wiec byl i Mercilon(mega doliny dopadaly
                                      mnie w srodku cyklu), Cilest(nie mogla sie pozbyc krwawien w czasie cyklu),
                                      Microgynon 21 itp. I dopiero ginekolozka, do ktorej chodze od jakiegos czasu
                                      faktycznie mi pomogla w wyborze. Takze polecam Milvane smileTylko zastanawiam sie
                                      na ile bedzie trzeba odstawic tabletki przed zajsciem w ciaze. Chcemy swiadomie
                                      zaplanowac sobie dzidziusia. Slyszalam, ze im dluzej (przynamniej 3 miesiace)
                                      tym lepiej, bo organizm oczysci sie z pozotalosci po tych swinstwach, poza tym
                                      jestem chemikiem z zawodu i pracuje na uczelni, wiec tez to nie bez znaczenia.
                                      Czy mozecie mi doradzic odnosnie starania sie o bobasa??
                                      • luci69 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 14.01.08, 13:41
                                        Czesc dziewczyny !!

Ja jestem pod koniec drugiego opakowania Milvane- i czekam na
                                        okres.... czekam bo byl stosunek, nie jeden a teraz jest strach,ze
                                        moze tabletki nie zadzialaja sad jeszcze w sobote w nocy
                                        wymiotowalam... mam nadzieje,ze to zatrucie... tabletki biore
                                        codziennie o 20 a wymiotowalam ok 00:30 mam nadzieje,ze tabletka
                                        wchlonela sie i nie bedzie zadnego wiekszego boom...
                                        Nic nie ma wplywu na tabletki anty? Ani alkohol ani nic konretnego ?
                                        • turzyca Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 14.01.08, 17:15
                                          Ales sie ukryla!
                                          Zajrzyj do ulotki, ogolnie za bezpieczna granice uznaje sie 4-5 godzin, Ty sie
                                          zmiescilas pomiedzy czwarta a piata. Dobrze bylo wziac wtedy druga tabletke, ale
                                          teraz to juz rozwazania nad wylanym mlekiem.

Bo tak ogolnie to tabletki dzialaja bardzo dobrze, maja ponad 99% skutecznosci,
                                          tylko wlasnie takie ryzykowne zachowania obnizaja ich skutecznosc. Miejmy
                                          nadzieje, ze nic sie nie wydarzy.

aha, tabletki nie dzialaja tak dobrze, jesli przyjmuje sie cos, co oslabia ich
                                          wchlanianie albo metabolizm - roznego typu leki, antybiotyki, ale takze zwykle
                                          srodki na odchudzanie, herbatki przeczyszczajace itp. Trzeba sprawdzac w
                                          ulotkach, pytac sie lekarzy i dac sie splawiac. Alkohol pity w normalnych
                                          ilosciach nie ma zadnego wplywu, o ile oczywiscie nie doprowadzisz sie do
                                          wymiotow zanim tabletka sie wchlonie.
                                          • luci69 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 14.01.08, 23:54
                                            Nie mam ulotki, dlatego pytam, gdzies mi wsiakla sad
                                            Ale dziekuje za informacje... no niestety tak bylo tabletka wzieta o
                                            20 a juz ok 00:30 wymiotowalam... hm ale jezeli stosunek byl dzien
                                            przed tym zdarzeniem to rozumiem,.ze tabletka wzieta przed
                                            miala "zadzialac" a nie po prawda?
                                            To,ze tabletki i jakies herbatki odchudzajace dzialaja roznie na
                                            tabletki to wiem,ale nie bylam pewna co do alkoholu. Uzywalas kiedys
                                            Milvane?
                                            Pozdrawiam
                                            • turzyca Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 15.01.08, 00:41
                                              Nie uzywalam, to sa zasady ogolne. Ulotki Milvane niestety nie ma on-line.
                                              I rowniez niestety to nie jest tak, ze zabezpiecza Cie tabletka wzieta przed
                                              stosunkiem lub po nim - tabletki sa jak wieza z drewnianych klockow, kazdy
                                              element musi trafic na wlasciwe miejsce (no mniej wiecej, tolerancja jest do 12
                                              godzin), bo inaczej wszystko sie posypie.

Poczekaj do przerwy, powinno byc wszystko dobrze, 4,5 godziny to jednak sporo
                                              czasu. Jak nie dostaniesz miesiaczki - co sie czasem takze normalnie zdarza -
                                              zrob test.
                                              • luci69 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 15.01.08, 21:37
                                                Ja mialam stosunek w piatek w nocy, w sobote wzielam o 20 tabletke
                                                ok 00:30 wymiotowalam a w poniedzialek znowu odbyl sie stosunek..
                                                No mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok.. bo wiesz teraz to glupie
                                                mysli po glowie chodza smile
                                                Powiem Ci,ze ja nigdy nie bralam tabletek i tak nagle uwierzylam
                                                im... pewnie dlatego jest we mnie tyle niepewnosci...
                                  • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.02.06, 08:05
                                    jak to nikt nie chce sie dolaczyc??? wink)
                                    a wiec...moja dzidzia byla calkowicie planowana (przed ciaza nigdy nie bralam
                                    tabletek-tylko prezerwatywa) i chcialabym zeby moje planowanie sprawdzalo sie
                                    nadal (na razie nie bardzo sobie wyobrazam kolejnego dzidziaka wink)

Milvane biore od jakis 8 m-cy i w sumie jestem z nich zadowolona (wczesniej
                                    bralam logest-ale po 6 m-cach zrezygnowalam), jedyne co mnie niepokoi to moja
                                    waga - ale spokojnie, pocieszam sie na razie ze to moze przez zime wink)

ktos jeszcze sie przylaczy i poopowiada co-nieco?? wink)

pozdrowionka
                                    • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 05.02.06, 12:09
                                      ja już kończę swoje opakowanie, zostało mi chyba 3 albo 4 tabletki. szczerze
                                      powiem, że teraz coś mnie zaczęło pobolewać z lewej strony brzucha. i takie mam
                                      bóle lekko skurczowe... hehesmile pozdrawiam
                                      • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 05.02.06, 22:09
                                        A ja zaczynam drugie opakowanie Milvane...znów mnie zaczęły pobolewać nogi i
                                        wtedy sobie przypomniałam, że przecież nie wzięłam jeszcze tabletki - i
                                        przeszło jak ręką odjął smile))) - hi, hi....taka schiza mała smile)))

Ale wydaje mi się, po pierwszym opakowaniu, że moje libido ma się dobrze smile) a
                                        to plus. Chciałabym już w końcu zostać przy jakichś tabletkach na dłużej...
                                        • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 06.02.06, 13:06
                                          no to super. ciesze sie. może wreszcie sie unormujesmile))
                                          a powiedz mi jak odczuwasz spadek libido?
                                          • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 06.02.06, 18:11
                                            No właśnie nie odczuwam przy milvane - natomiast przy Logeście bardzo prosto -
                                            nic mi się nie chciało smile))) - do do mnie niepodobnewink
                                            • k_kati Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.02.06, 20:33
                                              Cześć.Czytam wszystkie rady i tak sobie teraz myslę że chyba dopiero zaczynają
                                              sie moje problemy...Biorę, a raczej brałam bez przerwy tabletki antykoncepcyjne
                                              przez 10 lat, Milvane ok. 2lata...Były przerwy, dwie ale takie krótkie po 2-3
                                              miesiące,myśle jednak że nie odegrały na przestrzeni tych lat większej roli.Po
                                              7 dniowej przerwie dzis jest 6 dzień jak już nic nie biorę i nie wiem czy nie
                                              pojawią się teraz problemy.Czytałam wypowiedzi dziewczyn na innym forum ze
                                              Milvane są jednymi z lepszych tabletek. Lepszych, tzn. tych po których nie ma
                                              prawie zadnych skutków ubocznych. Nie wiem czy to jest prawdą, nie wiem czy nie
                                              wyrządziłam sobie sama krzywdy, zaczynam sie martwić.Pomóżcie...
                                              • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 09.02.06, 22:14
                                                hej k_kati bardzo chciałabym Ci pomóc ale niestety nie wiem nic na ten temat
                                                ponieważ jestem początkującą milvanką... ale wierzę, że to są superowe
                                                tabletkiwink i żadnych skutków ubocznych nie będziesmile
                                                pozdrawiam
                                                • k_kati Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 10.02.06, 23:02
                                                  Cześć,mam nadzieje że nie będzie skutków ubocznych, jak narazie nie ma i jest
                                                  wszystko jest ok. ale to dopiero 17 dzień cyklu,zobaczymy.Pozdrawiam.
                                                  • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 13.02.06, 11:21
                                                    dziewczyny a powiedzcie mi jak u was wygląda okres? czy macie zdecydowanie
                                                    mniejsce krwawienie, co z bólem brzucha i ogólnie z samopoczuciem? miałyście
                                                    jakiś syndrom napięcia miesiączkowego? bo ja osobiscie nie zauważyłam go u
                                                    siebie....
                                                  • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 17.02.06, 11:08
                                                    u mnie bol brzucha prawie nie wystepuje, czuje sie tez w miare normalnie
                                                    (przed braniem tabl. bylo kiepskawo czasem)

a samo krwawienie mniej obfite i krotsze

pozdrowionka
                                                  • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 18.02.06, 11:11
                                                    Ja kończę drugie opakowanie i przy tym drugim już czuję się zupełnie inaczej -
                                                    lepiej. Nie odczuwam napięcia w piersiach, nie mam bolu nóg. Generalnie jestem
                                                    bardzo zadowolona.
                                                  • pinky010 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 18.02.06, 18:05
                                                    czesc dziewczyny
                                                    czytam rozne roznosci w internecie i powolutku sklaniam sie w strone milvane.
                                                    jak dotad jestem 10 m-cy na logescie. efekt: libido=0. nie bede Was pytac jak
                                                    tam z libido po mailvane bo wiem ze to sprawa indywidualnasmile mam tylko nadzieje
                                                    ze cosik sie po nich u mnie odmieni, moze trojfazowki lepiej na mnie wplyna...
                                                    no i pytanko mam-czy sadzicie ze moge zaczac nowe tabletki zaraz po zakonczeniu
                                                    ostatniego opakowania logestu? mam mozliwosc zalatwienia ich sobie. i wlasnie
                                                    sie zastanawiam czy konieczna by byla wizyta u ginkologa? wlasciwie sama nie
                                                    wiem, ginka zadnych badan mi nigdy nie robila, po prostu mi przepisala logest i
                                                    tyle. zastanawiam sie czy teraz jakbym do niej poszla i poprosila o milvane to
                                                    byloby jakies halo czy po prostu by mi wypisala recepte na nowe blety? bo
                                                    szczerze mowiac nie widzze koniecznosci wizyty u ginekologa. prosze Was o
                                                    opinie smile
                                                  • pinky010 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 19.02.06, 13:42
                                                    aa, i jeszcze takie pytanko. jak skoncze to opakowanko logestu to kiedy zaczac
                                                    brac milvane? po 7-dniowej przerwie? czy w pierwszy dzien krwawienia? czy
                                                    jak? smile
                                                  • pinky010 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 19.02.06, 13:43
                                                    no dziewczynki...bardzo Was prosze, moze ktoras doradzi co robic?
                                                  • malwes Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 20.02.06, 09:06
                                                    Pinky - ja zmieniłamz Logestu na Milvane właśnie z powodu 0wego libido na
                                                    Logeście. Zmianę doradziła endokrynolożka.
                                                    U mnie jest poprawasmile
                                                    Co do lekarza to ja jestem zdania, że takie rzeczy najlepiej zawsze
                                                    skonsultować z lekarzem.
                                                  • pinky010 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 20.02.06, 11:36
                                                    dzieki za odpowiedz kochanasmile no co do tego lekarza to ja sie ciagle waham....a
                                                    wiesz moze jak powinnam przyjac pierwsza tabl milvane? bo mi sie wydaje ze w
                                                    pierwszy dzien krwawienia po ostatnim opakowanku logestu,co nie?
                                                  • b-w-w Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 22.02.06, 10:57
                                                    kurcze...nie mam pojecia kiedy masz je zaczac

ja mialam po legescie przerwe jakies 3 mies. i dopiero milvane

a z tymi lekarzami to jest porazka...nie dziwie Ci sie ze nie widzisz potrzeby
                                                    isc...ja mimo wszystko wole sie zbadac raz na jakies pol roku

pozdrowionka wink)
                                                  • nicorete Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.03.06, 20:27
                                                    witajsmile
                                                    i jak zrobiłaś z pierwszą tabletką?
                                                    dziś byłam u lekarza i zmienił mi z Harmonetu na Milvane,
                                                    i właśnie zapomniałam zapytać jak mam przyjąćsmile
                                                    pozdrawiam cieplutko
                                                  • elisssa1 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 08.03.06, 22:09
                                                    Radzęsmile Dwa miesiące temu zmieniałam pigułki z Jasmin na Milvane. Lekarka
                                                    kazała przyjąć pierwszą zaraz po zakończeniu Jasminu a nie czekać. Mówiła, że
                                                    tak jest lepiej bo wyczytałam też że można przyjąć po 7 dniach. Zrobiłam tak
                                                    jak powiedziała i jest ok.. Pozdrowionka
                                                  • nicorete Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 09.03.06, 08:11
                                                    elisssa1 napisała:

> Radzęsmile Dwa miesiące temu zmieniałam pigułki z Jasmin na Milvane. Lekarka
                                                    > kazała przyjąć pierwszą zaraz po zakończeniu Jasminu a nie czekać. Mówiła, że
                                                    > tak jest lepiej bo wyczytałam też że można przyjąć po 7 dniach. Zrobiłam tak
                                                    > jak powiedziała i jest ok.. Pozdrowionka

dziękujęsmile chyba faktycznie powinnam przyjąć bez przerwy 7 dniowej, w pierwszyn
                                                    dniu okresuwink dzieki i pozdrawiam smile)))
                                                  • ka2ma Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 05.05.06, 10:59
                                                    Hej pinky010, ja zmienialam Yasmin na Milvane z powodu krwawien w trakcie
                                                    cyklu, i lekarz zalecil mi zaczac brac Milvane bez 7 dniowej przerwy, czyli tak
                                                    jakby naturalnie w 1 dniu krawawienia, moze mialo to znaczenie, gdzy te tab
                                                    trojfazowe dzialaja jakby bardziej naturalnie przez rozna ilosc hormonow,
                                                    zreszta nie wiem, lekarz zalecil to tak zaczlem brac smile) Tabletki mi sluza
                                                    raczej, zadnych krawawien w trakcie brania, bolu brzucha, jedynie co moze
                                                    zauwazylam napady na slodycze.. ale skoro juz wiem ze to przez te tab bede
                                                    staraz sie powstrzymywac smile) Pozdrawiam kama
                                                  • ka2ma Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 06.05.06, 08:12
                                                    Heh witam ponownie wink Musze zmodyfikowac swoja odp bo cos pokrecilam, moja pani
                                                    ginekolog, kazala mi brac Milvane po innych tab w ten sposob ze po zakonczeniu
                                                    opakowania Yasmnu, nie od razu nastepnego dnia zaczelam brac, ale w momencie
                                                    gdy wystapilo krwawienie, tak jakby to byl 1 dzien miesiaczki i nigdy nie brala
                                                    tabletek Troche naswietle jak to wygladalo w praktyce, tz zakonczylam stare
                                                    tabletki w niedziele, krwawienie wystapilo w srode, i wtedy wzielam 1 tabletke
                                                    oznaczona w krazku 'Start'. Sorrki ze troche namacilam poprzednim postem.. ale
                                                    zasugerowalam sie inna odpowiedzia.. hm,
                                                    pozdrawiam
                                                    Ps wlansie zaczynam znow Milvane smile Bo jak bralam 3 op bylo wszytsko ok,
                                                    chcialam wrocic spowrotem do Yasminu ale niestety krwawienie w trakcie cyklu
                                                    nie dalo zyc wink wiec od wczoraj znow Milvane..
                                                • domcia007 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 31.10.07, 10:52
                                                  hej dziewczyny...
                                                  no wiec tak... bralam milvane (a wlasciwie to jeszcze biore-3 ostatnie
                                                  tabletki)7 miesiecy. na samym poczatku bylo cudownie! zero zmian wagi, libido
                                                  wysokiesmile, cera cudna, zadnych bolów brzucha przed okresemsmile ale w 3 miesiacu
                                                  sie stało.. zaczęly sie straszne bole glowy, migreny. masakra! bol byl na tyle
                                                  silny ze budzil mnie w nocy! dzis wlasnie bylam u gina i powiedzial, ze to nie
                                                  dziwne, bo milvane ma dawke hormonu jak dla "wielkiej grubej baby" (przepraszam,
                                                  ale cytuje jego slowa) a ja raczej jestem szczupla. zapisal mi yasminelle...
                                                  ciekawa jestem... zobaczymy. pzdr i zycze bardziej udanego wspomagania milvanesmile
                              • sysunia64 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 09.07.08, 13:16
                                mi milvane najwyrazniej nie pasuje.po trzech tabletkach
                                odstawiłam,od pierwszej zaczely sie wymioty,praktycznie całe noce
                                spedzalam w łazience,do tego bóle brzucha.moze i za wczesnie
                                odstawilam ale nie sa one za tanie,a jesli jeszcze mam sie tak po
                                nich czuc to dziekuje.
                                • turzyca Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 09.07.08, 20:22
                                  Cos Twojemu lekarzowi dobieranie nie wyszlo, bo to klasyczne objawy niedobranych
                                  tabletek. Masz racje, ze nie ma co sie katowac, jak objawy sa tak ostre to
                                  odstawiac. Przy lzejszych warto odczekac trzy miesiace - to taki czas, w trakcie
                                  ktorego organizm sie powinien przyzwyczaic, i objawy powinny ustac.
                    • martunia140282 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 16.07.09, 13:21
                      witam mam małe pytanie-właśnie zażywam 1 opakowanie milvane,zostało
                      mi 9 tabletek i mam małe pytanie czy mogę już współżyć bez
                      zabezpieczeń
    • becusia Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 22.03.06, 15:39
      hej! czy po Milvanie któraś przytyła? brałam przez rok Jeanine i się spasłam jak cholera... uncertain lekarz zmainił mi na Milvane i się troche boję że będzie to samo... HELP ME
      • beta62 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 10.04.06, 12:49
        spoko, nie ywdaje mi sie, bo ja biore od 3 la i nie mialam problemow z waga,
        ale z tego co pisaly tu dziewczyny, to bywa roznie. Chociaz wiekszosc nie miala
        problemow jak widze. Oczywiscie to sprawa bardzo indywidualna, wiec wiesz....,
        trudno doradzic
        • asiuleks Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 28.04.06, 23:51
          Dziewczyny mam do was kilka pytan.
          Otoz mam problemy z miesiaczkami - a zwlaszcza z ich brakiem. Robilam badanie
          na poziom prolaktyny i wyszlo zle. Dostalam Bromergon i wszystko sie
          uregulowalo. Dodatkowo ginekolog przepisal mi Milvane na wyregulowanie cyklu.
          Tylko ze kaze brac mi Bromergon i Milvane jednoczesnie. Troche sie boje bo
          wydaje mi sie ze nie powinno sie brac razem tych tabletek.
          No i jest jeszcze problem bo mam jakas torbielke w piersi - niby to nic
          groznego i moze byc od zaburzen hormonalnych, ale jakos sie boje brac tabletki
          antykoncepcyjne, bo takie rzeczy wypisuja w ulotce.

No i mam jeszcze pytanie - moze troche glupie, ale pierwszy raz mam zaczac brac
          tabl. anty. Jak szybko po braniu pigulek moge sie bezpiecznie kochac??Czy musze
          wybrac kilka tabletek czy np. kilka opakowan?Slyszalam ze mozna dopiero po 3
          cyklach?
          Prosze o odpowiedz

www.bobasy.pl/?u=3192&s=7461085efeda3bc70d70f9cc70201327&
          • becusia Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 02.05.06, 15:38
            hej! no z ta torbiela to wydaje mi sie ze jesli powiedzialas lekarzowi ze masz cos takiego to napewno nie wypisalby Ci tabl anty jakby mialy jeszcze pogorszyc sytuacje. z tego co wiem to tabl anty dzialaja juz po pierwszej pigulce. w ulotce zreszta powinno pisac. stosyje tabletki juz przeszlo rok, ale sama nie dokonca im ufam i zabronilam swojemu chlopakowi "zostawiac jakies zyjatka w moim ciele" smile a jesli chodzi o uregulowanie okresu prze z tabl to jest super rzecz. ja tez mialm spory problem z tym a z tabletkami jest jak w zegarku co do dnia a nawet godziny smile pozdrawiam!!
            • aniagierek Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 27.05.06, 13:53
              a ja mam problemcrying((((
              biore Milvane ginekolog nie powiedzial mi ze aby nie miec okresu trzeba brac
              pigulki z ost fazy
              i ja wzielam cale opakowanie pod rzadcrying((
              stosowalam gumke
              chyba sie nic nie stanie??
              ale co z moim organizmem?crying
              do lekarzaide dopiero za 2 tyg a sie bardzo bojecrying
              • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 06.06.06, 23:08
                aniagierek napisała:

> a ja mam problemcrying((((
                > biore Milvane ginekolog nie powiedzial mi ze aby nie miec okresu trzeba brac
                > pigulki z ost fazy
                > i ja wzielam cale opakowanie pod rzadcrying((
                > stosowalam gumke
                > chyba sie nic nie stanie??
                > ale co z moim organizmem?crying
                > do lekarzaide dopiero za 2 tyg a sie bardzo bojecrying

nie rozumiem jak to żeby nie mieć przerwy trzeba brać pigułki z ostatniej fazy?
                z tego co ja wiem to jesli nie chcesz miec przerwy to po prostu jak wybralas 21
                tabletek to zamiast robić 7dniową przerwę następnego dnia zaczynasz brać pigułki
                dalej i oto cała filozosia. właśnie jestem w takiej sytuacji ponieważ nie
                pasował mi okres na czas kiedy przypadał więc nie zrobiłam przerwy i zaczełam
                nowe opakowanie.
                pozdrawiam
          • mala_adako Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 06.06.06, 23:04
            hejsmile
            jeśli lekarz kazał brać tabletki jednocześnie to znaczy że nie wpływają
            działanie między sobą jeśli masz jakies obawy zawsze możesz porównać skład
            swoich tabletek z ulotką milvane tam masz dokładnie napisane jakie składniki
            leków moga obniżać działanie milvane. jeśli chodzi o torbiele to nie powiększą
            się od anty. nie ma obawy. natomiast jeśli chodzi o to jak szybko można zacząć
            się bezpiecznie kochać to są dwa warianty. jeśli zaczynasz brać tabletki anty w
            pierwszym dniu krwawienia to jestes zabezpieczona już od pierwszej tabletki.
            natomiast jeśli zaczynasz brać anty w pierwszy lepszy dzień to podobno trzeba
            się zabezpieczać natomiast nie uzyskałam nigdy odpowiedzi czy wystarczy tylko
            tydzień czy trzeba całe opakowanie wybrać...
            głowa do góry.
            • katia147 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 08.06.06, 21:12
              Wlasnie odnosnie tabletek, mam pytanie czy ktoras z Was wie cos o skutecznosci
              kiedy bierze sie jednoczesnie antybiotyk. Bo slyszalam o tym ze niektore srodki
              przestaja dzialac i jest niemal pewne ze jest sie w ciazy.
              • the_kami Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 09.06.06, 12:35
                Milvane działa tak samo jak inne pigułki, czyli antybiotyk może osłabić jej
                działanie. Nie wszystkie antybiotyki wchodzą w jednakowo silne interakcje z
                pigułkami (www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_interakcje.htm),
                ale generalnie zakłada się, że _każdy_ antybiotyk zmienia florę bakteryjną w
                żołądku, a to już może obniżać skuteczność aktykoncepcji hormonalnej.
                Nie jest tak, że 'ciąża jest pewna', ale na pewno trzeba się dodatkowo zabezpieczać.
          • magdas2811 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 29.11.06, 15:03
            przez pierwsze 7 dni brania tabletek musicie przy współżyciu stosować dodatkową
            mechaniczna formę antykoncepcji a więc najlepiej prezerwatywę i nic ci nie grozi

pozdrawiam
    • gaja222 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 18.06.06, 15:29
      witam !! mam problem dośc skomplikowany wink biore Milvane od 4 lat ale pierwszy
      raz zdarzyło mi sie cos takiego...no wiec biore tabletki zawsze o 7 rano i w
      tym miesiacu szłam w niedziele do pracy jak zwykle wziełam tabletke ...z tym że
      po 7 dniach zorientowałam sie ze zamiast pierwszej wziełam ostatnią !!czyli
      zaczełam opakowanie od ostatniej tabletki uncertain moj lekarz jest na urlopie wiec
      nie moge go zapytac o konsekwencję...może któraś z Was miała podobna sytuacje
      albo wie jaki to ma wpływ na skuteczność tabletek?czekam na szybka odp
      • ja118 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 20.06.06, 09:18
        Ja miałam bardzo podobny przypadek tylko że zorientowałam się po dwóch dniach,
        więc pierwsze dwie tabletki po rozpoczęciu zażyłam z trzeciej fazy a następnie
        wróciłam do pierwszej.Absolutnie żadne konsekwencje się nie pojawiły.
        • gaja222 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 20.06.06, 23:06
          Dziękuje za odp winkuspokoiłaś mnie wink a już myślałam że to tylko ja jestem taka
          zakręcona winkpozdrowionka
          • elitesse Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.07.06, 22:53
            Chciałabym zacząć brac pigułki anty - dokładnie MILVANE. Jestem szczupłą,
            drobną dziewczyną i moim dużym problemem i kompleksem sa bardzo małe piersi.
            Prosze podpowiedzcie czy milvane moga w jakiś sposób wpłynąć na powiększenie
            piersi czy po tych - trójfazowych pigułkach nie ma takich "ubocznych" objawów?
            • the_kami Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.07.06, 23:24
              elitesse napisała:

> Chciałabym zacząć brac pigułki anty - dokładnie MILVANE. Jestem szczupłą,
              > drobną dziewczyną i moim dużym problemem i kompleksem sa bardzo małe piersi.
              > Prosze podpowiedzcie czy milvane moga w jakiś sposób wpłynąć na powiększenie
              > piersi czy po tych - trójfazowych pigułkach nie ma takich "ubocznych" objawów?

Nie ma reguły. Mi się nie powiększyły.
    • gloria79 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 25.07.06, 10:50
      Czy to sa tabletki trojfazowe?
      • the_kami Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 25.07.06, 10:52
        gloria79 napisała:

> Czy to sa tabletki trojfazowe?

Tak.
        • malwes Wzrost włosów po Milvane 03.08.06, 16:37
          Dziewczyny - nie macie wrażenia, że po milvane szybciej odrastają włosy (mam na
          myśli to, że muszę się jakoś cześciej depilować, co przy innych tabletkach
          miało odwrotny trend....)....hmmmm?
          • lambda100 odpowiednik Milvane 15.08.06, 01:17
            Jaki jest odpowiednik Milvane?
            • dorka100_78 Re: odpowiednik Milvane 13.09.06, 14:53
              odpowiednikiem milvane jest tri minulet, ale sz tego co wiem to nie ma go w tej
              chwili w sprzedazy
              • dorka100_78 Re: odpowiednik Milvane 13.09.06, 14:56
                ja swego czasu bralam tri minulet ale musialam zmienic,ginka przep[isala mi
                truquilar -niby o ym samym skladzie ale niestety okazalo sie to bledem,zawiera
                on inny skladnik ktory zupelnie mi nie odpowiadal,wiec znazlam na internecie
                informacje ze ten sklad ma milvane i wlasnie biore pierwsze
                opakowanie.pozdrawiam
                • karolcia1807 Re: odpowiednik Milvane 10.10.06, 14:02
                  napiszcie dziewczyny jak samopoczucie,a zwłaszcza libido: up or down? Pozdrawiam
              • jennie Re: odpowiednik Milvane 25.10.06, 23:25
                Nie ma juz w ogole dostaw Tri-Minuletu do Polski, bylam w 4 aptekach i wszedzie to samo - bylo to chyba we wrzesniu. ... musialam zmienic i lekarka dala mi Tri-quilar (mimo ze prosilam o cos z IDENTYCZNYM skladem) ale jestem niezadowolona. Mam nadzieje ze zmienie na Milvane...
                wlasnie dlatego tu przyszlam, bo wpisalam M. w wyszukiwarke i nie wyrzucilo mi linkow do zadnych aptek - czy ktos kupowal Milvane w TYM miesiacu i wie na pewno ze jest nadal w sprzedazy?
                Po tym Tri-Minulecie (z ktorego bylam bardzo zadowlona notabene) to juz sie boje ze mi wszystko wycofaja co mi odpowiada...

Prosze o odp.!!! smile
                • aleksandra_szeliga Re: odpowiednik Milvane 28.10.06, 16:09
                  Ja dzis kupowalam Milvane i udalo mi sie ja dostac w calkiem nizlej cenie 27,-
                  Biore ja juz dosc dlugo nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, widze w niej
                  same zalety smile

Alex
                  • kwiatekbb Re: odpowiednik Milvane 22.11.06, 13:04
                    Tez bralam TriMinulet, i teraz kiedy go wycofuja szukam zamiennika. Zalezy mi
                    na tym samym skladzie bo byly to jedyne tabletki ktore bardzo dobrze
                    tolerowalam. Przy poprzednich Minulet, Marlvelon, Jeanine zawsze wystepowaly
                    plamienia. Mam nadzieje ze uda mi sie dostac Milvane.
                    • dorka100_78 Re: odpowiednik Milvane 05.12.06, 13:46
                      to jest wlasnie odpowiednik tri minuletu,sama bralam tri mimulet,po barfdzo
                      dlugim czasie poszykiwan ,i w koncu jak juz zaczelo sioe wszsytko normowac
                      wstrzymano sprzedaz i bylam zalamana, ale na szczescie udalo mi sie zanlesz
                      dzieki internetowi odpowiednik o tym samym skladzie i czuje sie znow normalnie
                      pozdrawiam
          • magdas2811 Re: Wzrost włosów po Milvane 29.11.06, 14:53
            masz rację, też to zauważyłam
            • nie_wiedzaca Re: Wzrost włosów po Milvane 29.11.06, 16:03
              mam takie pytanie ma teraz przerwe 7 dniową ostatnio tabletke wzielam w
              niedziele i jeszcze okresu nie dostalam czy to jest normalne, bo szczeze
              mowieac to jestem przerazona , a skonczylam brac pierwsze opakowianie
    • wydra74 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 03.01.07, 00:33
      Czy któraś z Was zastanawiała sie dlaczego od pewnego czasu nie da się nigdzie kupić TRI MINULETU? Może ma jakieś skutki uboczne, o których jeszcze nie wiemy? Czy to nie jest zastanawiające?
      • jennie Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 24.01.07, 00:44
        zastanawialam sie, no i? tez doszlam do wniosku ze musial miec jakies podejrzane skutki uboczne, ale watpie zebysmy sie tego kiedykolwiek dowiedziei
        • kr_ka_11 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 07.05.08, 09:47
          hmm... watek od dawna nie odswiezany ale pozwole sobie napisac a noz ktos mi
          odpowie. od niedawna zazywam Yasmin, wczoraj mialam wizyte z usg u lekarza ktory
          operowal mnie lalaroskopowo klika lat temu w zwiazku z torbielem na prawym
          jajniku (wtedy po zabiegu zazywalam mercilon). teraz po zbadaniu kompleksowym z
          usg wewnetrznym (jajniki na szczescie czysciutkie) oraz badaniu piersi i zwyklym
          (recznym czy jak to sie nazywa) oraz rowniez usg (mowilam o bolesnosci piersi
          zwlaszcza w drugiej czesci opakowania) zaproponowal zmiane z yasmin na milvane.
          przepisal jedna recepte na probe jak podejda to na 6 opakowan kolejna i oprocz
          tego recepte na 6 opakowan yasmin jesli jednak zdecyduje sie kontynuowac.
          dostalam oczywiscie wypisane wszystkie badania jakie mam zrobic prolaktyne,
          proby watrobowe, zakrzepowe, cytologie (mam jakas mala nadzerke).
          i teraz pytanie.. czy jesli w koncu dobrze sie czuje po Yasmin z ktorym dosc
          dlugo sie oswajalam to warto zmieniac?

boje sie przede wszystkim tego ze przytyje, czego nie mam przy Yasmin,
          powiedzcie jak sie po nim czujecie? mam jakies dwa tygodnie na przemyslenie
          sprawy. boje sie ze jak wykupie jedno opakowanie to sobie hormonalnie namiszam i
          powrot do yasmin moze byc trudny.

w czym to milvane jest lepsze? jakie mialyscie skutki uboczne (libido, waga,
          cellulitis zwiazany z zatrzymaniem wody - yasmin nie zatrzymuje, jak jest w tym
          przpadku?).

niewiele znalazlam w necie na temat tych pigułek, prosze napiszcie o swoich
          doswiadczeniach. bede bardzo wdzieczna.
          (mam 26 lat)
    • nadine01 przerwa i branie nowego opakowania 10.01.07, 11:23
      mam pytanie: moja ginekolog zawsze podkreśla by kolejne opakowanie pigułek rozpocząć zawsze 5ego
      dnia krwawienia a nie po 7dniowej przerwie. Póki brałam Yasmin to mój 5 dzień krwawienia występował
      dokładnie po 7 dniach, ale teraz biorę Milvane i okres zaczął mi się dzień później. Trochę jestem w
      kropce bo jeżeli posłuchal swojego lekarza i wezmę w 5 dniu krwawienia to będzie to po 8 dniach
      przerwy...Doktor podkreśla zawsze te 5 dni - podobno inaczej działanie pigułek jest osłabione (ze
      względu na cykl). pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Poradźcie!!!!
    • domcia007 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 08.07.07, 19:13
      Kochane! Czasem spotykam sie z pytaniami, jak czuje sie po pigulkach
      trojfazowychsmile wiec odpowiadamsmile kiedys, dawno temu bralam jednofazowe (cilest i
      minulet). teraz jakos mi nie sluzyly, wiec gin przepisala mi milvanesmile jestem
      zachwycona! waga ani drgnela (ani w dol ani w gore), poprawila mi sie cera,
      libidosmile mam duuuzo mniej bolesne okresysmile i prawie nie ma wahan nastrojusmile po
      prostu cudownie sie czujesmile)) zdaje sobie sprawe ze kazda z nas reaguje inaczej,
      ale dla mnie super!!! pzdr
      • kasiar_sl Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 18.07.07, 15:21
        Biore Milvane od 6 mies i w sumie moge powiedziec ze jestem zadowolona smile
        tabletki u mnie kosztuja 39 zl wiec troche dolinka ale nie jest zle. Skutkow
        ubocznych raczej nie mam moze troche z poczatku bolalo nie podbrzusze tak jak
        przed okresem ale to minelo. Humorek ok tylko w czasie krwawienia robie sie
        wredna ale chyba zawsze tak mialam tongue_out Teraz niedawno zaczely bolec mnie troche
        piersi ale mam nadzieje ze to dlatego ze rosna tongue_out (bardzo bym chciala).
        Mam do was pytanie po jakim czasie powinno zrobic sie przerwe w przyjmowaniu
        tabletek zeby organizm sie troche oczyscil? Słyszalam ze po przestaniu brania
        tabletek okres sie moze calkiem rezregulowac.
        • domcia007 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 20.07.07, 20:08
          Droga Kasiu_sl

Moja pani gin mowi, ze jak sie chce miec rownowage hormonalna to nie robi sie
          zadnych przerw! kiedys bylo to praktykowane jak pigulki mialy dawke hormonu
          potrzebna dla slonicy. teraz dawki sa na tyle male, ze nie ma takiej potrzeby.
          jak to okreslila pani doktor... po co fundowac sobie wahania hormonow, skoro
          organizmowi jest dobrze z milvanesmile no chyba ze mowimy o braniu paroletnim...
          wtedy chyba trzeba na jakis czas zrobic przerwe. Co do rozregulowania okresu...
          jesli przed braniem pig mialas nieregularny to jest ryzyko, ze po 6 mies Twoj
          organizm jeszcze sie nie przyzwyczail do regularnoscismile ja zawsze moglam sobie
          wyliczyc kiedy okres dostane, dlatego jak robilam przerwy w tabsach (nie po to
          zeby zrobic przerwe, tylko po prostu nie mialam po co bracsmile to moj okres nie
          stracil swojej regularnoscismile

u mnie tez sa drogiesad 38 zl i nie znalazlam poki co w poznaniu tanszychsad

pzdr
          • kr_ka_11 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 10.07.08, 09:54
            dziewczyny, powiedzcie mi, jak u Was z libido i waga po Milvane - moj ginekolog
            nie ma nic przeciwko Yasmin ktory biore ale uwaza, ze lepsze dla mnie bylyby
            pigułki trojfazowe. Bardzo przytylyscie po tych tabletkach? ja po Yasmin jakies
            3 kilo i boje sie ze jak zmienie to pojde jeszcze bardziej do gory. prosze
            powiedzcie jakie macie doswiadczenia z Milvane, bo juz raz napisalam w tym
            topicu ale niestety nikt mi nie odpowiedzial.
            • skarbek_87 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 21.11.08, 14:46
              Milvane sa moimi 2 tabletkami , najpierw brałam cilest przez 2
              miesiące ale miałam ciągle plamienia wiec lekarka zmieniła mi na
              milvane i zadnych plamien czy krwawien miedzymiesiaczkowych nie
              mam.Biore je dopiero miesiąc wiec duzo nie moge powiedziec ale
              narazie czuje sie po nich bardzo dobrze i co najważniejsze ku mojemu
              zdziwieniu poprawiło mi sie libido i to sporo w górę smile a juz
              myslalam ze kazde tabletki powoduja spadek libido( ja przy cilest
              libido miałam rowne 0 ), myslalam nawet by załozyc spirale wlasnie
              przez to niskie libido a tu niespodzianka smileOczywiscie nie jest az
              tak wysokie jak przed braniem tabletek ale poprawa naprawde jest i
              mowie wszystkim dziewczynom z problemem braku ochoty na sex-
              sprobojcie Milvane. Na kazdego mogą inaczej działac ale sprobowac
              warto.
              pozdr.
              • kr_ka_11 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 21.11.08, 14:57
                no a u mnie pod tym wgledem slabo (jestem po pierwszym blistrze), samopoczucie
                pod kazdem wzgledem super ale libido mam duzo mniejsze niz mialam przy yasmin.
                we wtorek zaczynam drugie opakowanie wiec moze sie jeszcze cos zmieni na co
                naprawde licze, bo czuje sie fantastycznie i gdyby w tej kwestii byloby dobrze
                to powiedzialabym ze trafilam na ideal pigulek.
    • ash_3 Re: WSZYSTKO O MILVANE - pytajcie i radzcie 04.09.09, 14:25
      od dzisiaj zaczynam przygodę z milvane. brałam ostatnio azalię, cilest i
      harmonet. żadne nie trzymały cyklu uncertain
      krwawienia 2-3 tyg, libido mniej niż zero uncertain
      wczoraj skończyłam harmonet, dziś mam wziąć pierwszą tabletkę. mam nadzieję że
      będą trafione bo jak nie to mnie czeka spirala uncertain

któraś tak miała że jednofazowe nie trzymały cyklu a po trójfazowych wszystko
      wróciło 'do normy'?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka