kama.janik Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 30.10.05, 09:27 Hej!Dziś biore pierwsza tabletke Regulonu. Oby były dla mnie odpowiednie.Zyczcie mi powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
milena2004 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 31.10.05, 08:51 A za ile kupujesz regulon ?? Odpowiedz Link
kama.janik Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 31.10.05, 09:03 zapłaciłam 23,10. Odpowiedz Link
monia263 Re: WSZYSTKO O REGULON 22.11.05, 13:55 Brałam przez dwa lata regulon ale byłam senne i zmeczona i przeszłam na novynette. Spróbujcie są z tej samej grupy i w podobnej cenie ale maja zdecydowanie mniej hormonów. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link
palina871 [...] 15.08.06, 17:18 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
olunia57 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 22.03.07, 19:58 ile razy mogę brać regulon chodzi o całe opakowanie nie robiąc przerwy Odpowiedz Link
asik2903 wpływ regulonu na płodność 19.09.08, 11:15 Drogie panie! Chciałabym poznać wasze opinie na temat brania tabletek antykoncepcyjnych (Regulon) i problemami z zajściem w ciążę. Tabletki te przyjmuje od 4 lat regularnie, natomiast od 8 lat z przerwami, dość długimi. Chciałabym wiedzieć, czy w przyszłości będę miała problemu z zajściem w ciążę. Słyszałam różne opinie. Jedni mówią, że tak, inni, że to w sumie zależy od organizmu. A wy co o tym sądzicie? Może pytałyście o to swoich lekarzy? Odpowiedz Link
turzyca Re: wpływ regulonu na płodność 19.09.08, 15:42 Moj lekarz twierdzi ze pigulki sa bezpieczne. W koncu jest to lek, ktorego pierwszych uzytkowniczek prawnuki dorastaja - czyli przestestowany dlugofalowo. Jest on tez zdania, ze w wiekszosci wypadkow oskarzanie pigulek o bezplodnosc bierze sie z tego, ze kobiety nie wiedza czy byly wczesniej bezplodne i jak po odstawieniu pigulek okazuje sie, ze sa bezplodne to winia za to pigulki. Odpowiedz Link
karol_ka82 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 11.12.05, 17:27 jest ktos kto odstawil regulon?? i jakie skutki ? Odpowiedz Link
kalinosia Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 17.01.06, 11:46 ja odstawiłam pod koniec listopada 2005 i zaczął się horror . Okres po 2 tyg, długi (8 dni) i obfity. Kolejne krwawienie po 3 tyg i krwawie do dziś (13 dzień) i to bardzo mocno . Wczoraj byłam u gina i dał mi jeszcze na 2 mce Regulon, zebym przestała krwawić, do tego Cyclonamine. Potem czeka mnie komplet badań hormonalnych. Odpowiedz Link
kata_83 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 04.01.06, 22:58 hejka, wiecie moze gdzie mozna dostac tanio regulon w gdansku? Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 05.01.06, 18:58 Ja w Krakowie płacę 19.90 (apteka Bobilewicz). Podejrzewam, że w takim duzym mieście jak Gdańsk uda Ci się znaleźć tabletki też w takiej cenie (a to chyba najniższa jaką znam). Odpowiedz Link
h_aniolek Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 31.07.06, 12:46 Apteka w centrum Manhattan 22,00zł. Tam ogólnie wiele leków mają taniej Odpowiedz Link
vobi Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 09.02.06, 09:47 Probuje znalezc jakies blizsze informacje o Regulonie, o tym jak na niego kobiety reaguja (tak, wiem ze kazda inaczej, ale i tak chcialabym sie dowiedziec). Ale zdaje sie, ze nie jest to zbyt popularny "antyk". Zastanawiam sie dlaczego... Sama biore dopiero od kilku dni, wiec trudno mi sie juz wypowiadac. Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 09.02.06, 10:26 Witaj Też zauważyłam jego małą popularność a szkoda bo ja jestem zadowolona Cieszę się, że to jest niskodawkowa terapia hormonalna i łykam jakichś dużych dawerk, a jednocześnie mają dobry wpływ na cerę. Ja już je biorę pół roku i na prawdę na nic nie mogę specjalnie narzekać. Jeśli chodzi o działania nieporządane: do ok 4, 5 cyklu miewałam lekkie skurcze podbrzusza (takie napięcie mięśni jak przed okresem), ale to się uspokoiło i to w zasadzie tyle. Teraz nie czuję, że coś łykam Co do ewentualnego tycia, przybył mi co prawda kilogram i więcej jem, ale podejrzewam, że to efekt dużej ilości wolnego czasu a nie tabletek. Też kiedyś zastanawiałm się skąd się bierze taka mała popularność Regulonu, no ale cóż inne tabletki pewnie mają lepszą reklamę Pozdrawiam! Odpowiedz Link
palina87 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 09.02.06, 18:25 Witajcie! Ja zarzywam Regulon juz prawie rok! Wszystko ze zdrowiem ok , lecz moje libido sie zmniejszyło Mam pytanie do wtajemniczonych! Chce zaczac nosic soczewki, czy to w jakims stopniu utrudnienie jesli biore tabletek? Słyszałam o jakies suchosci w oku.... Odpowiedz Link
olenka.k Re: soczewki... 09.02.06, 19:38 Witaj Rzeczywiście w ulotce jest coś wspomniane na ten teamt, ale myślę, że skoro nie masz większych problemów i niedokuczają Ci ine skutki uboczne to powinno byc OK. Zawsze możesz dopytać się okulisty/optyka co wiedzą na ten temat. Je soczewek nie noszę , ale mam wiele koleżanek, które je noszą i na nic nie narzekają, więc sądzę, że u Ciebie też powinno byc OK . Pozdrawiam! ps. wiem, że są specjalne płyny i żwle, które dodatkowo nawilżają oczy Odpowiedz Link
shanicenice Re: soczewki... 09.02.06, 22:12 Witam. Biorę Regulon pierwszy miesiąc i jestem zadowolona. Czy w celu przesunięcia okresu z powodu wyjazdu mogę zażywać drugie opakowanie nie robiąc przerwy??? Z góry dziekuję. Odpowiedz Link
tabasc0 Re: Tak, można nie robić przerwy... 05.07.07, 14:13 a potem caly miesiac lazic jak zombie. Zrobilam tak i to byl koszmar, przez cale opakowanie mialam spore plamienie i ciagle zmiany nastrojow. Jak widac nie kazdy moze nie robic przerwy Odpowiedz Link
zulujuliett Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 10.02.06, 10:44 przez pierwsze 3 miesiace brania regulonu codziennie bylo mi niedobrze, szczegolnie wieczorem, ciagle mi sie jesc chcialo, mialam nabrzmiale piersi i fatalny nastroj, niestety straszne! w koncu powiedzialam dosc, bo jak przytylam 10 kg to... Odpowiedz Link
kobieta49 Regulon a tabletki nasenne 12.02.06, 19:59 Czy tabletki nasenne - Imovane - obniżają skuteczność działania Regulonu? Niestety na moje nieszczęście wyrzuciłam niedawno ulotke i nie mogę sprawdzić. Pomóżcie. Odpowiedz Link
my_shadow POMOCY!! 16.02.06, 12:46 czesc, zawsze ostatnią tabletke biore w piątek i okres dostaje w czwartek raniutko nawet w nocy z środy na czwartek. a teraz?? jes juz prawie 13 a ja nic!! Odpowiedz Link
olenka.k Re: POMOCY!! 16.02.06, 17:59 Witaj! Poczekaj do konca siedmniodniowej przerwy, jeśli do tej pory krwawienie się ie pojawi zrób test lub zgłoś się do lekarza. Jeżeli żadnej tabletki nie pominęłaś, nie brałaś leków kolidujących, nie miałaś biegunki, nie wymiotowałaś w czasie 4 godzin od wzięcia tabletki to nie powinnaś mieć powodów do zmartwień Czasem tak sie dzieje, że okres się przesuwa, ale OK bo ma na pojawienie się wszystkie 7 dni, Ja czasem krwawienie dostaje z samego rana, czasem dopiero pod wieczór, a ostatnio zaczęło się późno-wieczornym plaminiem i właściwy okres pojawił sie dnia następnego. Czasem po prostu tak bywa Odpowiedz Link
vobi 7-dniowa przerwa 23.02.06, 16:42 Pytanie jest pewnie glupie, ale jestem zupelnie swieza w temacie, a nie znalazlam informacji ani w ulotce, ani na tym forum.... Meczy mnie mianowicie kwestia nastepujaca: czy podczas 7-dniowej przerwy w stosowaniu Regulonu utrzymuje sie jego dzialanie antykoncepcyjne czy trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc? Z gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link
aga0802 Re: POMOCY!! 22.02.06, 21:41 hej ja jestem w tej samej sytuacji,może nawet gorszej.Okres powinnam dostać po południu w sobotę,dzisiaj kończy się środa i nadal nicPrzypuszczam,że to wina antybiotyków, które ostatnio zażywałam...chociaż i tak zaczynam powoli się denerwować.Miałam już podobne sytuacje po zażywaniu antybiotyków,lecz okres pojawiała się najpóżniej w poniedziałek,czyli po 2 dniach od planowego. Czy któraś z Was miała może podobną sytuację??A może powinnam jutro kupić już test ciążowy?? pozdrawiam aga Odpowiedz Link
olenka.k Re: POMOCY!! 22.02.06, 21:58 Witaj! Na Twoim miejscu zrobiłabym test, może nawet 2, zanim rozpoczniesz nowe opakowanie (bo rozumiem, że dzień 1 tabletki tuż tuż), żeby wykluczyć ciążę. W ulotce jest wzmianka, że krwawienie z odstawienia może nie wystąpić, mimo braku ciąży - może właśnie to Twój przypadek? Jeżeli podczas brania antybiotyku uważałaś (dodatkowe zabezpieczenie - prezerwatywa/abstynencja) to myśle, że wszystko skończy się dobrze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
aga0802 Re: POMOCY!! 23.02.06, 12:27 Witaj Dziekuję za odpowiedź.Szukałam ulotki Regulonu,ale niestety chyba ją wyrzuciłam,czy mogłabyś mi dokładnie przytoczyć tą wzmiankę z ulotki o możliwości braku wystąpienia krwawienia??Bo niezbyt rozumiem Twoje sformułowanie "krwawienie z odstawienia może nie wystąpić"...Dzień pierwszej tabletki z kolejnego opakowania przypada u mnie na wtorek,więc jeszcze mam kilka dni.Biorę Regulon od przeszło 4 lat i mam jeszcze nadzieję,że pomimo braku dodatkowego zabezpieczenia podczas zażywania antybiotyku nic się nie stało...zobaczymy.pozdrawiam aga Odpowiedz Link
vobi Re: POMOCY!! 23.02.06, 16:16 hej, akurat mam pod reka ulotke Regulonu, jest tu taka uwaga: "Jezeli nie dochodzi do krwawienia mies. w okresie przerwy w przyjmowaniu tabletek (choc zdarza sie to raczej rzadko), mozna kontynuowac leczenie, o ile wykluczy sie ciaze w czasie pierwszych 10 dni nowego cyklu. Jesli do krwawienia menstruacyjnego nie dochodzi w czasie dwoch kolejnych cykli, Regulon nalezy odstawic" Odpowiedz Link
olenka.k Do Vobi 24.02.06, 16:13 Witaj! Rzeczywiście nic o tym w ulotce nie ma (z resztą, nie wiem jak Twoje wrażenia, ale wg mnie jest beznadziejnie zrobiona, szczególnie w porównaniu z ulotkami np. Scheringa), ale tabletki zabezpieczają w 7 przerwie tak samo jak podczas ich brania, pod warunkiem, że bierze sie je regularnie (bez pomijania, biegunki, wymiotów i leków kolidującuch). tak jest w przypadku wszystkich tabletek jedofazowych. O ile sie orientuję, poziom hormonów utrzymuje sie w organiźmie przez jakiś czas po skończeniu opakowania, lub nawet już po 15, 16 pigułkach. Odpowiedz Link
cala_w_kwiatkach Re: Do Vobi 24.02.06, 18:31 biore Regulon od prawie 3 lat, nie zauwazyłam niekorzystnych skutkow ubocznych, piersi mi znacznie urosły odkad zaczełam przyjmowac hormony, moze troche bardziej senna jestem, ale ja z natury jestem spioch a moj chlopak mowi, ze czesto mam "humory" ale nie wiem czy to jest spowodowane bezposrednio braniem pigułek... ale przejde do problemu: otoz, dotychczas nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, ale w poniedziałek (20.02) rozpoczełam nowe opakowanie, chciałam wziac pierwsza tabletke ale niestety przy wyjmowaniu z opakowania "uciekła" mi i stracilam ja bezpowrotnie w kratce kanalizacyjnej w łazience zatem wziełam kolejna - druga - tabletke z opakowania i moje pytanie: czy dokonczyc to opakowanie i zaczac nowe bezrobienia przerwy? czy przyjac do konca tabl.(tylko 20) i czy nie wziecie ostatniej tabletki nie wplynie negatywnie? a moze lepiej wziac 20 tabl. i zrobic 8 dniowa przerwe? sama juz nei wiem Odpowiedz Link
vobi Re: Do Vobi 24.02.06, 22:40 Dzieki Olenka widze ze specem juz jestes w temacie Regulonu. Jesli chodzi o ulotki, nie mam porownania, bo to moje pierwsze "antyki"... Znalazlam wczoraj dosc ciekawa strone www w tym temacie - www.forumginekologiczne.pl Pare spraw zwiazanych z tabletkami anty mi sie wyklarowalo, moze komus tez sie przyda. Odpowiedz Link
mosia8 Re: POMOCY!! 09.11.09, 23:39 blagam o odpowiedz.biore regulon juz prawie 3 lata. chcialam zrobic przerwe i przestac brac regulon ale jdnak zdecydowalam sie ze chce dalej brac. dzisiaj jest poniedzialek a powinnam wziasc tabltke w niedziele po siedmiodniowej przerwie w ktorrym wystapila miesiaczka.. cz moge wziasc tabletke jutro?nie wiem czt nie bedzie za pozno!a chce dalej brac! Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 24.02.06, 21:14 Witaj! Możesz wziąść tylko 20 i nie musisz zrezygnować z przerwy. Gdy skończysz to nikompletne opakowanie, normalnie rozpoczniesz 7-dniową przerwę, z tą jedyną różnicą, że za pierwsz dzień tej 7 dniowej przerwy liczysz ten ostani, 21 dzień bez tabletki. W ten sposób, Twoja przerwa skończy się o 1 dzeń wcześniej niż poprzednie i też o 1 dzień wcześniej weżmiesz 1 tabletkę z nowego listka - to najważniejsze o czym trzeba pamiętać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
cala_w_kwiatkach Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 24.02.06, 21:24 czyli przerwa zacznie mi sie wczesniej i wczesniej mi sie skonczy, wiec cały cykl przesunie mi sie o jeden dzien do tyłu (tzn. jak zaczynalam nowe opakowanie w poniedziałek, to w tym wypadku bede juz zawsze musiała zaczynac od niedzieli, aby zawsze przerwa trwala te 7 dni)? dziekuje ci bardzo! a jeszcze sie zastanawiam czy bardziej niebezpieczne jest pominiecie pierwszej czy statniej tabletki... Odpowiedz Link
olenka.k Do Całej w kwiatach i pozdrowienia dla Vobi 25.02.06, 15:17 Witaj! Będzie dokładnie tak jak opisałaś - wszystko się o jeden dzień przesunie. Opuszczenie ostatniej tabletki właściwie nie wiąże się z rzadną konsekwencją, poza tą ,że wszystko się przesunie. Opuszczenie 1 tabletki z opakowania BARDZO zwiększa ryzyko ciąży i jest, w związku z tym, kategorycznie odradzane! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
terenek Mimo, że ... 09.09.06, 14:17 W ulotce jest napisane, że przy pominięciu jednej z siedmiu ostatnich tabletek należy nie robić 7- dniowej przerwy? Swoją drogą okropna ta ulotka.... Odpowiedz Link
magdusia221 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 10.03.06, 19:27 Hej.Przez 1,5 roku brałam Diane 35 teraz gin. przepisał mi Regulon. Nie wiem czy to dobry lek.Czy po odstawieniu dotychczasowych tabletek (7 dniach)powinnam normalnie zacząć przyjmowac Regulon czy zrobić np. miesięczną przerwę? Czy ma jakieś działania niepożądane? Jak wpływa na libido? Proszę o wypowiedzi i z góry dzięki Odpowiedz Link
vhv Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 12.03.06, 21:09 Od poniedziałku biorę pierwsze opakowanie Regulonu. I mój okres "nie chce" się skończyć. Minął w zasadzie tydzień i wciąż mam plamienie. Czy króraś z Was miała takie objawy na początku brania pigułek? Poczekam jeszcze do jutra. Jak nic się nie zmieni to idę do lekarza. Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 13.03.06, 19:24 Pocieszę Cię - moje pierwszemiesiące z Regulonem, jeśli chodzi o doświadczenia "okresowe" były cięzkie. Gdy zaczynałam zmianę tabletek (nie zaczynałąm od zera, więc organizm był przyzwyczajony i to do duuużo większej dawki hormonów)lało się ze mnie jak z cebra przez bite 5 dni, a potem plamienia jeszcze przez kilka. Dodatkowo, w pierwszej przerwie z odstawienia niesamowicie bilał mnie brzuch (przed krwawieniem) i tylko trochę mniej w 2 pierwsze dni miesiączki. Wszystko się do 4 miesiaca unormowało i teraz jest OK. Może u Ciebie będzie tak samo? Odpowiedz Link
agurycka1 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 16.03.06, 12:50 Witam! Regulon zaczełam brać zaraz po skończeniu brania Cerazette (brałam prawie rok, po porodzie jeszcze nie wystąpiła miesiączka). Z ulotki Regulonu wyczytałam, że w takim układzie przez 5 dni po zakończeniu brania tej minipigułki muszę stosować dodatkową fromę antykoncepcji. Czy któraś z Was zamieniała Cerazette na Regulon, proszę o wrażenia. Kiedy ten Regulon zacznie działać jak należy? Odpowiedz Link
may79 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 26.03.06, 22:02 mam dosc pilne pytanie. Biorę Regulon już chyba z rok i chcę go odstawić. Czy można go odstawić na stałe w tej 7 dniowej przerwie? jakies skutki? Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 26.03.06, 22:51 Jak najbardziej można, należy tylko pamiętać, że nie jesteś już zabezpieczona w czasie przerwy. Nie rozpoczynanie nowego opakowania to najlepszy sposób na odstawienie pigułek. Kolejny cykl powinien być już normalny, niestety nic więcej nie wiem bo jeszcze Regulonu nie odstawiałam i ciągle jest to przede mna Pozdrawiam! Odpowiedz Link
agniech022 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 27.04.06, 19:20 witam! wlasnie zaczelam brac regulon i chcialabym sie o nim cos dowiedziec, przedewszystkim czy maja niska czy wysoka dawke hormonow? spotykalam sie roznymi opiniami na tem temat i sama juz nie wiem dotychczas bralam diane35 i wiem ze maja one bardzo wysoka dawke hormonow dlatego chcialam zmienic na niskodawkowe m.in. z powodu mojego mlodego wieku (19) prosze napiszcie cos. pozdro Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 29.04.06, 15:06 Mam pytanie...Biore pierwsze opakowanie regulonu i mam juz 2tygodnie krwawie kiedy to minie?Czy ktoras z was miala podobna sytuacje? Odpowiedz Link
ada851 pomocy 05.05.06, 18:20 witam mam problem z REGULONEM , dzisiaj mam dostac okres i mam zaczac brac po raz pierwszy tabletki REGULON i nie wiem od ktorej tabletki zaczac? czy od tej co jest oznaczona dniem tygodnia czyli "PT" czy od tabletki "1".W aptece powiedzieli mi ze od "1" wiec nie rozumie po co sa wpisane nazwy dni tygodnia? Bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
agniech022 Re: pomocy 05.05.06, 19:38 witaj ada! pierwsza tabletke powinnas wziasc ta oznaczona 1 (od startu) nie przejmuj sie oznaczeniami dni tygodnia one nie sa istotne a z reszta przeciez regulon to pigulki jednofazowe wiec nie ma roznicy czy wezmiesz tabletke oznaczona 1 czy oznaczona dniem tygodnia. Ja tez zazywam regulon i zawsze rozpoczynam opakowanie od startu) Odpowiedz Link
ada851 Re: pomocy 05.05.06, 19:51 Agusiu bardzo Ci dziekuje za odpowiedz!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
martita_222 Re: pomocy 30.06.06, 12:56 hej! mi lekarz po wczorajszej wizycie przepisał Regulon, ze wzgledu na moje problemy z cerą i nieregularnymi okresami, no i z czego się cieszę działać będzie jako środek anty..... Też się obawiam ubocznych objawów...mam nadzieję, że bedzie wsio ok...no ale to moje pierwsze tabletki więc pewnie nie będzie tak bajkowo Mam tylko jedno pytanko: zapewne to troche głupie pytanko ale chciałam sie upewnić "doświadczonych koleżanek" otóż: 1 tabletke należy wziąć w pierszym dniu cyklu- okresu- to wiem, ale mam zacząć brać tabletkę z opakowania pod napisem START??? czyli pierwszą z brzegu? niezależnie od tego w jakim dniu tygodnia dostane okres, bo tam są wypisane dni tygodnia i właśnie to wprowadza mnie w tą niepweność? czyli jak dostane okres we wtorek to mam wziąć tabletkę "wtorek" i dalej zażywać według strzałeczek?? proszę pomóżcie, będe wdzięczna! Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link
agurycka1 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 08.05.06, 21:31 Pierwsze opakowanie Regulonu nie miało na mój organizm żadnego wpływu. Przy drugim zaczeły sie plamienia i trwały do końca opakowania, potem miesiączka, kolejne opakowanie i już od pierwszej tabletki to samo Nie wpadam w panikę, bo wiem, że czasem organizm sie musi dostosować, tylko jak długo? Czy te plamienia to taki typowy objaw przy Regulonie? Poprzednio brałam minipigułkę Cerazette i nie było żadnych sensacji, a teraz nagle taki dyskomfort... Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 10.05.06, 09:38 Ja wlasnie wzielam pierwsze opakowanie regulonu krwawienie mialam do 6 dnia przewry jest pytanie czy jutro dostane okres czy nie Z tego co slyszalam u niektorych plamienie moze potrfac do 4 miesiaca ale to nie jest regula.Moja lekarka powiedziala mi ,ze plamienia moga potrfac gora 2 miesiace wiec zobaczymy. Odpowiedz Link
kic333 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.05.06, 18:49 Mnie nurtuje treśc ulotki...Jestem totalnie niedoświadczona i zastanawiają mnie oznaczenia dni tygodnia na opakowaniu. ! tabletkę należy wziąć w pierwszym dniu miesiączki i tak też zrobiłam, ale dalsze oznaczenia dni tygodnia w żaden sposób nie odpowiadają dniom, w których biorę kolejne tabletki... Po co są te oznaczenia? Niby jak się w to wstrzelić? Jeśli pierwszym dniem po 7-dniowej przerwie będzie np. wtorek to mam wziąć tabletkę oznaczoną "wt" a nie pierwszą z opakowania? I co potem z tymi poprzedzającymi wtorek?? Skomplikowane... Pozdrawiam Odpowiedz Link
kania220 do kic333 15.05.06, 23:02 Dni tygodnia nie maja tu nic do znaczenia ktos sobie od tak napisal ja n. na drugim opakowaniu mam tylko cyferki i zadnych dni tygodnia nie ma.Moja lekarka powiedziala mi ze to nie ma znaczenia ktora bierzesz tabletke poniewaz regulon jest jednofazowy .Pozdrawiam Odpowiedz Link
zocha_o Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 21.05.06, 20:56 witam!! mam pytanko czy biorac tabletkim Regulon czułyscie brak ochoty na wspolzycie?? Odpowiedz Link
jolcia-k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 24.05.06, 11:13 ja też mam z tym problem - straciłam ochote na seks z partnerem i nie wiem co zrobic. po prostu nie chce mi się. biore pierwsze opakowanie regulony Odpowiedz Link
marcia81 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 30.05.06, 10:49 Mam do was pytanko. A jak wasze cery po tym regulonie? A i wasze biusty, urosly troszke??? Ja mam nadzieje ze mi troche urosna. Urodzilam blizniaki i teraz moje cycki maja rozmiar 1 )) Odpowiedz Link
milena2004 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 30.05.06, 13:12 cera mam ok. a jeśli chodzi o biust to raczej większych zmian nie zauważyła, jak miałam tak mam 75 A Odpowiedz Link
ada851 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.06.06, 18:31 Witam , w moim przypadku cera po regulonie sie pogorszyla... piersi niestety nie urosly a jestem juz po 3 opakowaniu Odpowiedz Link
inesse84 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 12.06.06, 14:35 Lekarz przepisal mi tabletki regulon, oprocz tego biore takze leki przeciwpadaczkowe. Czy ktos z was wie moze o przeciwwskazaniach do tego? Czy te oba leki koliduja ze soba i czy sposob przyjmowania jest taki sam? Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link
niedobra_dziewczynka1 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 14.06.06, 12:43 Czy po tych tabletkach się tyje?? Odpowiedz Link
ada851 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.06.06, 18:33 Ja nie przytylam a chcialabym bo waze tylko 45kg Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.06.06, 22:23 Ja wrecz schudlam i to bardzo duzo zaczelam uzywac tabletek 3 miesiace po porodzie i wtedy wazylam kolo 79 kg teraz waze 66 Odpowiedz Link
fagus1 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 04.07.06, 18:52 Mam pytanie,może któraś z Pań będzie w stanie mi odpowiedzieć: przez pół roku brałam Novynette,a później przez ok.16 miesięcy Regulon(zresztą nadal biorę),zastanawiam się czy mogę wrócić znowu do tej słabszej dawki,tzn.do Novynette?czy tak można z większej na mniejszą????Może mniejsza dawka nie będzie już działać na mój organizm??Skoro zarówno po jednych,jak i po drugich tabletkach nie miałam większych dolegliwości(no poza mniejszą ochotą na sex),to chyba nie powinnam niszczyć sobie wątroby większą dawką.A może poleciłaby mi któraś z Pań zamiast Novynette jakieś inne tabletki,o mniejszych dawce hormonów niż Regulon? Odpowiedz Link
fagus1 ZMIANA ...a może lepiej nie?POMOCY 04.07.06, 18:56 Mam pytanie,może któraś z Pań będzie w stanie mi odpowiedzieć: przez pół roku brałam Novynette,a później przez ok.16 miesięcy Regulon(zresztą nadal biorę),zastanawiam się czy mogę wrócić znowu do tej słabszej dawki,tzn.do Novynette?czy tak można z większej na mniejszą????Może mniejsza dawka nie będzie już działać na mój organizm??Skoro zarówno po jednych,jak i po drugich tabletkach nie miałam większych dolegliwości(no poza mniejszą ochotą na sex),to chyba nie powinnam niszczyć sobie wątroby większą dawką.A może poleciłaby mi któraś z Pań zamiast Novynette jakieś inne tabletki,o mniejszej dawce hormonów niż Regulon? Odpowiedz Link
martita_222 Re: ZMIANA ...a może lepiej nie?POMOCY 06.07.06, 12:39 fagus nie odpowiem Ci na Twoje pytanie, gdyż nie orientuję się tak bardzo w tej dziedzinie jestem w tych sprawach początkująca...wrr.. ale ja mam pytanko do Ciebie: a mianowicie niebawem zaczne brac Regulon i mam problemik co do "pierwszej tabletki" , od której mam zacząć? wydaje mi sie że od tabl "start", bo tam są oznaczone dalej dni tygodnia, no ale jakoś tak dziwnie, więc chyba nie ma to znaczenia(a jeszcze na dodatek w przypadku regulonu, no bo one sa jedno fazowe), którą nalezy wziąc pierwszą , no nie?! doradź mi ok?? dzięki bardzo ...pozdro!! Odpowiedz Link
fagus1 Re: ZMIANA ...a może lepiej nie?POMOCY 06.07.06, 19:15 No tak,w przypadku tych tabletek oznaczenie jest może trochę dziwne, ale zaczynasz od ,,start" i nr 1 (i tak zawsze).A dlaczego właściwie zaczynasz od większych dawek? na początek zazwyczaj ginekolodzy przepisuja mniejsze dawki(np.Novynette,Logest,...itp.)? Tak na marginesie,to przeczytałam kiedyś,że tabletki 1-fazowe są pewniejsze od 3-fazowych,że są skuteczniejsze. Odpowiedz Link
kania220 Re: ZMIANA ...a może lepiej nie?POMOCY 08.07.06, 20:18 Ja np mialam przepisany Regulon bo jestem po porodzie. A tak w ogole to moze mi ktos odpowiedziec na moje pytanie. Mam taki problem bralam Regulon przez dwa miesiace.Po pierwszym opakowaniu dostalam okresu ( ale nie wspolzylam) po drugiem (przy ktorym wspolzylam)opakowaniu takze. No i odstawilam tabletki( po odstawieniu nie wspolzylam) i teraz nie moge dostac miesiaczki juz spoznia sie o pol tygodnia. Tlumacze sobie spoznienie kilkoma sposobami, stres zwiazany z sesja no i odstawienie tabletek.Mysle ze to nie jest ciaza bo dostalam okresu po ostatnim opakowaniu.Prosze powiedzcie mi co ja mam robic? Boje sie jak diabli Odpowiedz Link
vilaia Re:do Kani 220 20.07.06, 21:31 Jak zrobilam przerwe w braniu tabletek na poczatku okres spoznil mi sie 10 dni i przyznam szczerze,ze zaczelam panikowac,kupilam nawet test ciazowy.Ale to normalna reakcja organizmu po odstawieniu tabletek.Hormony robia niestety straszny balagan w naszym organizmie.Slyszalam,ze niektore dziewczyny nie mialy okresu nawet przez dwa-trzy miesiace.Radze Ci Kaniu przejsc sie do ginekologa,ale nie przejmuj sie,na pewno wszysko wroci do normy,a w ciazy na pewno nie jestes P.S.No i jak z tym biustem dziewczyny,roznie wam po Regulonie??? Buzka Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 11.07.06, 22:37 Czy moglby mi ktos odpowiedziec na moje watpliwosci? Bardzo proszeo rade!!! Odpowiedz Link
palina871 [...] 15.08.06, 17:20 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
asterv [...] 08.09.06, 22:23 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
vilaia Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 18.07.06, 22:14 Witam!Pierwszymi tabletkami antykoncepcyjnymi,ktore bralam byly Diane35.Dobrze sie po nich czulam i dodatkowo urosly mi piersi,a z tego wzgledu,ze nie mam duzego biustu,bylo to dla mnie jak najbardziej na plus.Niestety podobno nie mozna ich zbyt dlugo brac wiec pani gin.przepisala mi Cilest.Po nich czulam sie bardzo zle,ale biust nadal byl wiekszy.Nastepnie zmienilam je na microgynon,po tych tabletkach czulam sie dobrze i piersi nadal byly wieksze.Potem zrobilam polroczna przerwe i w tej chwili biore juz 4 opakowanie microgynonu,a piersi ani troszke sie nie powiekszylyWiem,ze nie kazda ma taki problem z biustem jak ja i pewnie nie zwracacie tak na to uwagi.Ale ja jesli juz biore te cholerne hormony to lubie jak ten moj miniaturowy biust troche rosnie.Dzis pani gin.przepisala mi Regulon bo dodatkowo ostatnio mam problemy z cera.Nie wiecie kochane Kobitki czy po nich choc troszke biust rosnie??? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dagna33 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 24.07.06, 12:46 Witam.Bardzo proszę o pomoc.Biorę Regulon od 3 lat.Po raz pierwszy zdarzyło mi się pominąć 2 tabletki(wyjechałam na weekend w góry i zapomniałam wziąć ).Ostatnią tabletkę powinnam zażyć we wtorek.Nie wiem co robić,czy zażyć dzis i jutro jakby nic się nie stało i nast.opakowanie zacząć po 7 dniach,czy przerwać zażywanie i zacząć nowe opakowanie od 1 dnia cyklu,jak gdybym zaczynała brać Regulon od początku?Aha,czy mogę ewentualnie zacząć zażywać od 1 dnia cyklu tabletki ze starego opakowania,a później dokupić nowe i kontynuować(nie mam obecnie możliwości pójścia do lekarza)? Odpowiedz Link
vilaia Re: PIERSI 18.07.06, 22:15 Witam!Pierwszymi tabletkami antykoncepcyjnymi,ktore bralam byly Diane35.Dobrze sie po nich czulam i dodatkowo urosly mi piersi,a z tego wzgledu,ze nie mam duzego biustu,bylo to dla mnie jak najbardziej na plus.Niestety podobno nie mozna ich zbyt dlugo brac wiec pani gin.przepisala mi Cilest.Po nich czulam sie bardzo zle,ale biust nadal byl wiekszy.Nastepnie zmienilam je na microgynon,po tych tabletkach czulam sie dobrze i piersi nadal byly wieksze.Potem zrobilam polroczna przerwe i w tej chwili biore juz 4 opakowanie microgynonu,a piersi ani troszke sie nie powiekszylyWiem,ze nie kazda ma taki problem z biustem jak ja i pewnie nie zwracacie tak na to uwagi.Ale ja jesli juz biore te cholerne hormony to lubie jak ten moj miniaturowy biust troche rosnie.Dzis pani gin.przepisala mi Regulon bo dodatkowo ostatnio mam problemy z cera.Nie wiecie kochane Kobitki czy po nich choc troszke biust rosnie??? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fagus1 Re: PIERSI 24.07.06, 20:45 Cześć,muszę Cię zmartwić,bo w moim przypadku jak brałam Regulon,biust się nie zwiększył,ochota na sex spadła do zera,no i w dodatku(choć nie wiem czy to od tabletek)zaczęły wypadać mi włosy.Tak więc po 1,5 roku brania Regulonu wróciłam do starych tabletek. Odpowiedz Link
anielicja Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 03.08.06, 22:26 Dobry wieczor mam powazne pytanie...jakie oznaczenie jest na tabletce nr 11 regulonu P8 czy RG?prosze odpiszcie Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link