dzagaa20 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 28.11.05, 14:46 czy mógłby ktoś cos o nich powiedzieć? jaka cena, jaka skuteczność? bo zastaawiam sie nad nimi.. Odpowiedz Link
fragola_di_giardino Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 29.11.05, 11:48 Skuteczność jak przy innych tabletkach anty... Jeanine nalezą ponoć do IV generacji (podobnie jak Yasmin). Słyszałam, że kosztują jakieś 30-40zł. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
maalza Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.05.06, 14:26 cena? ok.35 PLN Slutecznosc? przy prawidlowym braniu taka jak wszystkich innych piguł, ok.99,99% U mnie te pigulki kariery nie zrobiły, dostalam je bo ponoc "cudowne na cere, nowa generacja itp", a prawda jest taka, ze Jeanine to po prostu stare niemieckie Valette, sprzedawane od wielu lat w Niemczech. W pierwszy miesiacy stosowania nabawilam sie pryszczy, depresji, puchnięcia i zatrzymania wody, nadżerki i duszności, musialm odstawic. Po odstawieniu zamiast mini okresu po prostu mnie zalało ;-( Nie polecam, jest to tabletka, obok Diane 35, o ktorej slyszy sie najmniej pochlebne opinie, zajrzyjcie: www.antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm Odpowiedz Link
bbeataaa Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 13.10.06, 12:15 A co do tabletek jeanine to przyjmowalam je przez 2 lata, nie zauwazylam w sumie skutków ubocznych, za wyjatkiem poczatkwych plamien 2 miesiecznych...Po 2 latach brania zrobilam sobie 6 mies przerwe.A tak to popawila mi sie cera( teraz gdy je pzrestalam brac strasznego dostalam wysypu tradziku i lekarz gin poradzil mi diene 35 - zobaczymy jak bedzie z tymi tabletkami sa podobno tansze 11zł i jakos nie jestem do nich przekonana ale zobaczymy, jeanine kosztuje we Wr ok 38zł ) , ponadto wlosy mi sie nie przetłuszczaly w czasie brania, piersi byly bardziej okragłe i jedrne, mysle ze jeszcze kiedys do nich na pewno wróce!!! Co do skutecznosci to sa jak dla mnie w 100% skuteczne gdyz bez jakichkolwiek innych zabezpieczen nie zaszłam w ciązę, watrobowe proby zrobilam i watroba rowniez nie zoatla nic znieszczona tak wiec jak dla mnie jeanine byly to dobre tabletki anty, zobaczymy jak bedzie z diane 35 Odpowiedz Link
zosiaczek25 JEANINE=VALETTE: BRALAM TO SWINSTWO 15.03.07, 18:00 Wczoraj wlasnie odstawilam. W polowie cyklu. Nie moglam juz sie dalej meczyc. Nie bede sie powtarzac. Jesli ktos chce cos wiedziec o mozliwych skutkach ubocznych, niech sobie poczyta moj watek o bezczelnym ginekologu. Dziewczynom z niskim cisnieniem szczegolnie nie polecam. Pozdro. Odpowiedz Link
easyenglishpz Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 24.01.07, 15:20 moj organizm Jeanine nie tolerowal.Wstrzymal mi sie okres i nabawilam sie nadzerki.Aktualnie biore Jasmin i jestem ( odpukac!) naprawde zadowolona.Wez jednak poprawke na fakt, ze kazda kobieta reaguje w rozny sposob i nie oznacza to, ze i Tobie wyrzadza szkode. Odpowiedz Link
karola391 Odpiszcie;) 04.05.07, 10:22 Hej dziewczyny mam pytanko jesli chodzi o zmiane masy ciała.. po wszytskich tabletkach zawsze grubłam pare kilo czy po tych tez tak bedzie? mi w sumie zalezy na tym bo jestem za chuda a wy wszytskie tu piszecie ze wrecz chudniecie.. ale dziewczyny mowia tez ze maja apetyt na jedzenie dosc duzy..wiec juz nie wiem.. napiszcie mi cos czy jest jakas szansa ze tez uda mi sie troche przytyc dzieki z gory a i jak działa na wasza cere? Odpowiedz Link
lakie Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 29.11.05, 15:30 ja je biorę już prawie rok i jak na razie wszystko ok. Wiem że wiele dziewczyn nie moze ich brać bo sie źle po nich czują, ja sie czuję świetnie Jeśli tachodzi o cenę to na początku była makabryczna bo za opakowanie płacilam nawet 40 zł, teraz jest do przyjecia, ostatnio zapłaciłam 28. A skuteczność... jak na razie są skuteczne Ale to chyba głównie zależy od tego czy sie o nich nie zapomina Jak ktoś ma jakieś konkretne pytania to proszę Odpowiedz Link
kati_p Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 30.11.05, 15:22 Brałam Jeanine przez 11 miesięcy, przytyłam w tym czasie 2 kg. Ostatnio pojawiły się małe klimaty depresyjne Ale do tej pory wszystko było jak najbardziej OK. Odpowiedz Link
indiri Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 05.12.05, 20:58 czesc, przyjmuje teraz harmonet,ale ostatnio pytalam ginekologa jakie tabletki sa lepsze na cere-powiedziala ze jeanine.czy to prawda?czy raczej sa takie jak i inne? Odpowiedz Link
lakie Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 07.12.05, 22:35 to chyba jak zwykle zależy od organizmu każdej z nas, ja nie zauważyłam żeby mi jakoś specjalnie na cerę pomogly albo zaszkodziły więc trudno mi się wypowiedzieć na ten temat Pozdrawiam Odpowiedz Link
magias4 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.04.06, 23:07 ja po jeanine przytylam ok. 2 kg, hustawki nastrojow spore, ponadto pojawily sie przebarwienia na twarzy - b. trudne do zlikwidowania. Ulotka mowi, ze trzeba uwazac ze sloncem przy przyjmowaniu tabletek (wszystkich). widocznie w moim przypadku maly promyk slonca powoduje takie reakcje. Gin. kazal odstawic i juz nie eksperymentowac z tabl.- anty. Teraz czeka mnie przeprawa z endokrynologiem. Kiedys (10 lat temu) bralam Femoden - po odstawieniu 0 okresu przez 2 lata i mozolne leczenie. W sumie jeanine i tak bralam przez rok z powodu obawy o utrate nowej pracy. Koncze ostatnie opak. jeanine i zobacze co bedzie sie dzialo. Odpowiedz Link
kornella.carnea Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.02.08, 17:52 hej mam pare pytan dotyczacych nie tylko tych tabletek ale ogolnie tabletek antykoncepcyjnych. Czy ludzie palacy mogą je brac ?? I czy sa 100% jesli chodzi o zapobieganie ciąży?? Ja jeszcze nie biorę ich , już mam recepte ale ciągle się wacham. Jakbyś mi mogła coś doradzic była bym wdzieczna . czekam na odp pozdrawiam Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.02.08, 18:16 1)Palenie papierosow, szczegolnie po 35% roku zycia, jest przeciwwskazaniem, bo zwieksza ryzyko komplikacji. 2)Na 100% nie, ale jest bodajze najskuteczniejsza dostepna na polskim rynku metoda. Odpowiedz Link
lakie Re: UWAGA!!!!!! 30.11.05, 15:56 czytałam to już wcześniej, ale to są jednyne jak do tej pory tabletki po których czuję się dobrze, ale dzięki za info Odpowiedz Link
dzagaa20 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 30.11.05, 16:28 no dobra ok skoro mają taka końską dawkę hormonów to powiedzcie mi ile maja diane bo zażywałam je długo ale nigdy nie patrzyłam ile maja hormonów, bo jeśli te jeanine mają podobną dawke to szkoda przepłacać.... Odpowiedz Link
kaitozx Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 24.02.06, 15:32 ja wcześniej brałam Logest po 6 opakowaniam była makabra tak sie okropnie czułam, potem MIcrogynon niby stary ale później tez sie źle czułam, teraz lekarz przepisał mi Jeanine i nie wiem czy wogóle zaczynać?????????????Boje sie skutków ubocznych nawet jak wcześniej próbowałam na noc to i tak w nocy w strasznym stanie sie budziłam!!!! pomóżcie Odpowiedz Link
morango2 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 24.08.06, 20:59 A ja od grudnia zeszlego roku biore jeanine i nie mam zadnych skutkow ubocznych a nawet po nich schudlam. Mysle ze to poprostu zalezy indywidualnie od organizmu kobiety.Mi pomagaja komu innemu moga szkodzic Odpowiedz Link
aniula1980 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 11.03.06, 18:54 Wiecie co nie jestem znawcą w tej dziedzinie ale mam za to wspaniałego lekarza G. Podczas mojej ostatniej wizyty u niego otrzymałam odp na większość z zadawanych przez was pyt. J jest niskohormonalną, polecił mi ją wraz z plastrami... do wyboru... co do diany powiedział że obciąża troche za bardzo moją wątrobe... a ja dodatkowo jestem po usunięciu woreczka ż. ale powiedział że J ma podobne działanie poza antykoncepcyjne np. cera... nadmierne owłosieniei jest delikatnejsza. I jeszcze jedno inne Tablet np. rewigedon mają wiecej hormonow od J a ja je brałam i tez je dobrze znosiłam bez skutków ubocznych. U mnie cena tych tabletek to 35 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link
magdaksp Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 13.03.06, 01:04 ja ostatnio bylam u ginekologa i zmieniałam tabletki.pani doktor przepisala mi zamiast logestu ktory bralam do tej pory,novynette bo stwierdzila ze np.jaenine ma bardzo duza dawke hormonow jest to 20czegos tam a novynette 0,15 wiec róznica jest duza Odpowiedz Link
agusia_1988 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 14.03.06, 19:59 moja pani dr powiedziala ze jeanine sa najlepsze, przy ktorych libido rzadko spada, ale ta recepte z jeaninem schowala do mojej karty i dala z yasminem. co do ceny z jeanine to widzialam 33 zl ale i 39 rowniez Odpowiedz Link
maalza Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.05.06, 14:35 dzagaa20 napisała: > no dobra ok skoro mają taka końską dawkę hormonów to powiedzcie mi ile maja > diane bo zażywałam je długo ale nigdy nie patrzyłam ile maja hormonów, bo > jeśli te jeanine mają podobną dawke to szkoda przepłacać.... Wzajemna proporcja hormonow w Diane 35 i Jeanine jest taka sama,z tym ze w Diane 35 jest octac cyproteronu ktory ma silniejsze dzialanie antyandrogenne (notabene nie zarejestrowany np. w USA) niz progestagen zawarty w Jeanine (dienogest). Odpowiedz Link
arbik Re: pilna sprawa 05.12.05, 08:16 czesc, w skrucie powiem ze biore te tabletki od 2 tygodni. Cały czas mam mniejsze lub wieksze krwawienie. Ostatnio tzn kilka dni temu a w niedziele było najgorzej krwawienie osiagneło apogeum na granicy krwotoku. Dzisiaj jest w miare ok. Odstawic czy wziac ostatnie 5 tabletek i zrobic przepisowa 7 przerwe. Ogólnie po tych tabletkach samopoczucie mam swietne gdyby nie fakt ze cały czas mam krwawienie. Zastanawiam sie czy odstawc? CZy taka reakcja jest naturalna czy któraś z was miała podobna sytuacje.... pozdrawiam Odpowiedz Link
lakie Re: pilna sprawa 07.12.05, 22:38 ja przez pierwsze 3 miesiące miałam non stop plamienia, chociaż może nie tak obfite jak Ty to opisujesz u siebie. Najlepiej zadzwonić do swojego ginekologa i zapytać go bezpośrednio co o tym sądzi i czy aż takie krwawienie to norma. Ja bym jednak wzięła resztę z tego opakowania i zobaczyla jak będzie przy następnym, skoro się dobrze po nich czujesz to już połowa sukcesu Odpowiedz Link
arbik Re: pilna sprawa 14.12.05, 13:20 dziekuje Ci za odpowiedz. Mam 7 dniowa przewe i wydaje sie ze wszystko gra zobaczymy jak zaczne nowe opakowanie. Ogólnie jest super gdyby nie mału - duży problem z "wiecznym " okresem ale jestem cierpliwa. pozdrawiam Odpowiedz Link
rexxim Re: pilna sprawa 30.12.05, 02:19 witam! czy jest mozliwe, ze po przejsciu z cilest na jeanine, nie bylo miesiaczki po 2 juz opakowaniu jeanine? dziekuje w swoim i dziewczyny imieniu... Odpowiedz Link
joannawa Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 19.12.05, 14:01 dziewczyny, lekarz zmienił mi w piątek tabletki, do tej pory używałam Jeanine, zostały mi do sprzedania - po cenie- 4 opakowania, jeśli któraś jest chętna to zapraszam, podaję maila jobog@poczta.fm, wysyłka na mój koszt. Odpowiedz Link
ewist Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 27.12.05, 22:18 A jaka bylaby cena? Rozumiem, ze opakowania sa kompletne i z dobra data waznosci. Biore Jeanine od ponad roku. Samopoczucie swietne, cera ok, nie przytylam, a moze nawet troche schudlam. Mozesz sie ze mna skontaktowac na maila ewst@poczta.onet.pl lub na gg-6969875.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
madzi1 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 07.02.06, 12:45 zaczelam brac jeanine 5 dni temu i od tego czasu caly czas boli mnie podbrzusze, czy komus z was tez tak sie zdarzylo? wczesniej bralam diane wiec nie sa to moje pierwsze tabletki. Odpowiedz Link
besia5 a co Wy na to? 07.02.06, 16:45 www.antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm jak sie ustosunkowac do tych rewelacji? to co tu pisza jest z lekka przerazajace. myslalam o jeanine, ale teraz sama juz nie wiem Odpowiedz Link
sajgonkiii Re: a co Wy na to? 07.02.06, 22:17 Stosuje Jeanine od 2 miesiecy. Wiem, ze jescze za wczesnie zeby obiektywnie cokolwiek oceniac, jednak nie zaobserwowalam jeszce zadnych skotkow ubocznych. Cera w porzadku, nie przytylam, a nawet tak jak mowi kolezanka schudlam..ale to raczej zasluga sesji troche powiekszyly mi sie piersi, ale na to akurat nie narzekam. Czasami bola. Przy pierwszym listku mialama krwawienie przez ponad 2 tyg ale przy drugim juz bylo wporzadku. Nie zadnych stanow depresyjnych. Libido tez ok To moje pierwsze tabletki i chyba dobrze trafilam. Odpowiedz Link
mniamusny Re: a co Wy na to? 11.03.06, 17:48 biore juz te tabletki juz ponad rok!! nienarzekamwszystko w porzadku, przez pierwsze miesiace wystepowały krwawienia pomiedzy miesiaczkami ale nie takie wielkie! to tez moje 1 tabl. i jestem zadowolona, krwawienia zmniejszyly sie i niemam takich bólów jak przedtem, cykle regularne,, fakt są drogie-u mnie ok, 40 zł,ale coś za coś!!nieprzetyłam!!! piersi u mnie w normie choć mogły by się powiększyć polecam Odpowiedz Link
natalia9976 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 24.02.07, 20:25 czesc biore jeanine od 5 miesiecy skutkow ubicznych nie zauwazylam sa w porzadku ale mam pytanie bo mam problem z nadmiernym owlosieniem czy te tabletki pomagaja??? w sumie rozniece miaalm zobaczyc po 6 miesiacach napiszcie cos jak mialyscie podobny problem Odpowiedz Link
fiolekmniami Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.03.06, 08:48 Mam pytanie do dziewczyn z KRAKOWA Do tej pory byłam na harmonecie, ale chciałam spróbować czegoś, co korzystnie wpływa na cerę (harmonet takich właściwości nie miał). Lekarz polecił mi jeanine. Jak skończę opakowanie harmonetu to zaczynam 'się bawić' w jeanine Dlatego mam pytanie: gdzie można NAJTANIEJ w Krk kupić jeanine? Wiem, że rozrzut jest niezły.. harmonet stoi różnie w różnych aptekach.. (od 27 do 36zł) napewno jeanine też gdzieś można kupić taniej.. I drugie pytanie: czy faktycznie poprawia stan cery? Zauważyłście to u siebie? Dzięki z góry za odpowiedź. Pzdr! Odpowiedz Link
aad4 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.05.06, 12:13 Witam, również jestem z Kraka ) Za Janine płace ok.35 zł. Nie wiem czy jest gdzieś taniej ?? Zażywam już od prawie roku i wszystko było by ok gdyby nie cellulit !!!! To koszmar mam już prawie na całych nogach, na początku pojawił się na udach i delikatnie na brzuchu, teraz widzę że schodzi na łydki (((( Jestem załamana, muszę chyba szukać czegoś innego..... Odpowiedz Link
lagunia Wrocław 28.03.06, 14:23 mam pytanko: gdzie we wrocławiu jest szansa aby najtaniej kupieć tabletki? słyszałam że ceny kszałtuja się od 30-50 zł za opakowanie z góry dziekuję Odpowiedz Link
klakierka lagunia wysłałam ci prywatnego maila na adres 28.03.06, 18:13 gazetowy jeśli możesz odpisz Odpowiedz Link
to_ja76 Re: lagunia wysłałam ci prywatnego maila na adres 28.03.06, 22:54 a ja po tych tabletkach nie dostałam normalnego okresu, kiedy zamierzalam zajść w ciążę przywrócenie go trwało łącznie z oczekiwaniem na okres, bo lekarz twierdzil, że jestem mloda pół roku, po wizycie w prywatnej klinice, ponadto lekarz ów poinformował mnie, że w tejże klinice zaprzestali wypisywania tego leku, ze względu na nieciekawe skutki uboczne cokolwiek by to znaczylo, mi ciążę zalanowaną przesunęło dość znacznie, do tego kupa nerwów, ale każdy ma wolną wolę i sam decyduje ja ich nigdy więcej nie wezmę Odpowiedz Link
cassis Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 10.04.06, 14:19 odstawiłam je z dnia na dzień po 4 miesiącach przyjmowania - zaczęła mi drętwieć ręka i czułam ewidentne problemy z krążeniem. Było to już moje drugie podejście do tych tabletek, również nieudane. Za pierwszym razem miałam zawroty głowy. Odpowiedz Link
qaaaz Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 16.04.06, 15:22 A gdzie we Wrocławiu kupie najtaniej???Ile placicie dziewczyny i gdzie kupujecie.Ja ostanio zaplacilam troche drogo,bo 39,99 zl. Odpowiedz Link
issunia1 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 29.04.06, 22:13 Gdzie mogę kupić najtaniej Jeanine we Wrocławiu?Do tej pory płaciłam 39.99zł, ale wiem że można taniej. Odpowiedz Link
burugunda Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.04.06, 18:32 Jeanine biore od 2 lat, od samego poczatku nie mialam zadnego problemu organizm ''zaakceptowal'' je od razu, na moja wage nie wplywaja, cere zawsze mialam dobra wiec nie widze roznicy, miesiaczka wyglada podobnie jesli nie tak samo, jedynie biust mi sie powiekszyl to wszytsko co zauwazylam z tych zlych i dobrych stron brania tabletek....aaa i jeszcze jedno jak do tej pory mnie nie zawiodly (biore regularnie wiec nie mam co sie bac ciazy). Ginekolog odradza robienia przerwy po np. 2 latach stosowania, tak sie robilo kiedys... Odpowiedz Link
pissedoff Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 19.04.06, 12:12 sluchajcie blagam was o szybka odpowiedz, chce przejsc z plastrow evra na tabletki, jutro dostane okres, ale przerwa konczy mi sie we wtorek, kiedy mam wziac pierwsza tabletke? (jeanine)??? blagam, odpiszcie, bo czas nagli, a nie mam jeszcze recepty. Odpowiedz Link
asiunia_211 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 26.04.06, 10:02 cześć dziewczyny.Zastanawiam sie nad przejściem ze Stedirilu właśnie na Jeanine. Przy stedirilu mam straszne stany depresyjne, poza tym przytyłam.Moja siostra też tak reagowała, ale zmieniła na Jeanine i nawet schudła, więc wydaje mi się, że dla mnie też mogą być dobre(te same geny) Ale mam małe obawy.Jeanine to tabletka jedno czy dwuskładnikowa??Zależy mi na bardzo skutecznej antykoncepcji i boje się troche tabletek jednoskładnikowych. Czy przy ich zażywaniu lepiej jeste jeszcze zabwzpieczać się w jakiś inny sposób??pozdrawiam Odpowiedz Link
janina_x zmiana tabletek a okres...prosze o pomoc 02.05.06, 14:00 mam pytanko- cały czas brałam tabletki femoden od miesiaca zmienilam na Jeanine - czy możeliwe i czy moze to normalne ze dostalam okres wczesniej o 3 dni niz wczesniej do tej pory mialam jak w zegarku i troszke mnie to zaskoczyło wiem ze tak sie moze zdazyc, inny poziom hormonów itp ale wolałabym sie upewnic bo jezeli tak ma byc co miesia to ja dziekuje pozdrawiam Odpowiedz Link
adrianna200 Re: zmiana tabletek a okres...prosze o pomoc 20.05.06, 10:22 Ja jeste po pierwszym listku J. Okres skonczył mi się pod 14 dniach, potem 4 oczekiwane dni "suche" i znowu nastały dni krwaienia. Wszystkim towarzyszy zawsze niesamowity ból podbrzusza, a od kilku dni mam ból piersi. Czuję też problemy z krążeniem. Mam duże pryszcze natury homronalnej, których nie można dotykać. Na tabletach jestem od 12 lat z dwoma przerwami. Takich skutków ubocznych nigdy nie miałam. Brałam Marvelon, Rigevidion (potworne migreny!), Cilest i inne. Jedyne skutki uboczne to bóle głowy i czasem mniejsze libido. Okres jak w zegarku (krótki i bezbolesny), brak kwawień miedzy cyklami i cera jak marzenie. To najgorsze tabeltki jakie miałam. Niestey tym razem biorę je leczniczo, a nie antykoncepcyjnie. Odpowiedz Link
daga1977 PILNE pytanie 30.05.06, 16:20 Ja też zaliczę się do dziewczyn niezadowolonych. Wiem doskonale, że pierwsza pigułke bierze się w pierwszym dniu miesiączki ale u mnie ta miesiaczka trwała 25 dni (przez Jeanine). W całym cyklu brania ich miałam pół dnia, kiedy nic ze mnie nie leciało. Chciałam odstawić juz po dwóch tygodniach (jak zaczęłam się niepokoić) ale postanowiłam wyjeść je do końca żeby mi nie rozregulowało cyklu. I co z tego teraz mam? 2 dni po ostatniej pigułce miałam dosłownie kilkugodzinne krwawienie i tak teraz sobie czekam na ten okres, który powinien nadejść 2 tygodnie temu. Ciążę wykluczam. Stało sie to, czego się obawiałam - jestem rozregulowana. Kupiłam juz Triquilar (wczesniej brałam go 6 lat) i miałam go 2 tygodnie temu zacząć, a teraz dupa (przepraszam za słowo)... I tu skieruję do Was moje pytanie, bo widziałam, że bodaj dwie z Was tez miały plamienia cały czas. Czy wam okres wrócił jak należy? Czy miałyście taki problem jak ja? Z góry dziekuję za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
adrianna200 Re: PILNE pytanie 31.05.06, 20:11 Daga ja miałam przy pierwszym listku tylko 3 dni prawie czyste. Reszta dni to silne krwawienia. Az poleciałam wystraszona do lekarza. On kazał czekać do konca pierwszego listka. Po tych 3 dniach przez 10 dni znowu okreso-plamienia: bo raz leciało, że hej a raz coś tam kapało. Nie było żadnej reguły. Jedyne co się na lepsze zmieniło, to ze mam mniejsze bóle. Wczesniej tak bolało, ze łzy mi same do oczu napływały. Auto nawet na zakazie zatrzymałam... teraz jestem przy 6 tabletece, drugi listek. Od 3 dni mam czysto. Az mi dziwnie... Odpowiedz Link
daga1977 Re: PILNE pytanie 01.06.06, 08:49 Gratuluję, że ci się udało Ja już drugiego listka nie wzięłam, teraz czekam na okres (mam nadzieję, że nie 3 miesiące) i biorę Triquilar. Mi też się w końcu te plamienia skończyły, tyle że na 3 dni przed spodziewanym okresem i do tej pory niestety nic. Dziwne, ale ja bym już chciała ten okres Boję się, że bardzo mi się hormony namieszały przez ten "wynalazek"... Odpowiedz Link
aad4 Re: PILNE pytanie 01.06.06, 12:20 Witajcie, ja przy pierwszym listku Janine też miałam plamienia, nie tak duże jak wy, ale trwały prawie cały cykl. Stosuję Janine ponad rok i w tym miesiącu jakiś tydzień przed okresem już zaczęłam plamić, co mnie bardzo zaskoczyło. Ciąża wykluczona. Okres dostałam normalnie. W czasie kiedy stosuję Janinę mam super wyregulowany okres, wiem że dostanę zawsze w tym samym dniu /3 dni po ostatniej tabletce/ i nawet o tej samej porze!! Komfort! Okres trwa max 3 dni i jest bardzo skąpy - co dla mnie jest ulgą niesamowitą, ponieważ zawsze cierpiałam już tydzień przed, a sam okres trwał nieraz ponad tydzień i był obfity. Pozdrawiam i życzę zdrówka ) Odpowiedz Link
martishia7 Re: PILNE pytanie 23.08.06, 09:18 dla mnie pierwsze opakowanie też było wielkim nieustającym krwawieniem.ale za to nastpny okres przyszedł bezboleśnie jak nigdy i trwał 2,5 dnia. widać trzeba chwilę na dostosowanie organizmu. Odpowiedz Link
moment_chwila Re: PILNE pytanie 15.02.07, 22:15 a ja bralam rozne pigulki i w srodku cyklu plameni ei bol. Wlasnei skonczylam pierwsze opakowanie jeanine i zero plamienia, bolu. No, ale jeszcze przy tym bralam przez pierwszych 10 dni androcur. Zauwazylam, ze piersi mi sie powiekszyly - sa jedrne, okragle i bolace przy tym (najgorzej jest w nocy, gdy przewracams ie z boku na bok!), no i przytylam. Odpowiedz Link
rudarybcia Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 07.06.06, 09:44 Czesc Dziewczynki, biore Jeanine od jakichs 3 lat, wczesniej bralam Diane 35 (wymiotowalam jak kot!), potem Cilest (deprecha i spadek libido). Po Jeanine czuje sie dobrze, o wiele lepiej niz po poprzednich. Bralam tez Logest, ale po 2 tygodniach mialam wszystko na twarzy!!! (mam problemy z cera i dlatego musze uwzgledniac ta kwestie przy doborze pigulek). Jeanine utrzymuje moja cere na optymalnym poziomie (przy ostrych stanach polecilabym bardziej Diane-35, bo jest skuteczniejsza, co do cery, jednak bardzo obciaza watrobe). Nie mam jakichs stanow depresyjnych, okres jest skapy, bez wiekszych boli i trwa ok 5 dni.Mialam ze 2 razy na poczatku brania plamienia, ale po paru dniach przechodzily. raz zapomnialam wziac pigulki (3 tydz. cyklu) i niestety na drugi dzien pojawilo sie krawienie. Mam pytanie, ktore juz wczesniej padlo. Gdzie mozna kupic najtaniej Jeanine we Wroclawiu lub w Jeleniej Gorze? Place zawsze zawrotna kwote 40 PLN, taniej nie widzialam, a z tego co czytam na forum, to ceny sa rozne. Pozdrawiam serdecznie i zycze bezpiecznego sexu Odpowiedz Link
kajla21 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 17.06.06, 21:55 Witam!! Jeanie biore od 4 miesiecy i jak na razie nie narzekałam, zrezygnowałam z harmonetu. Wlosy staly się mocniejsze a ciężkość nog zniknęła. Niepokoi mnie tylko brazowa wydzielina która niedawno się u mnie pojawila no i okres który wystąpił o dzien za szybko, może to dziwne ale troche mnie to niepokoi. Pyzatym nigdy nie pozwalałam swojemu chłopakowi na to aby we mnie konczyl az do wczoraj i jakos dziwnie się czuje, może za brdzo się stresuje bo to w koncu mój pierwszy raz na całość. Niedosyc tego zamiast wziąć tabletki piatkowej wzielam wtorkowa, było ciemno i wyciągałam po omacku. Czy mam się czym martwic?? Odpowiedz Link
missundaztood Gdzie najtaniej w Warszawie? 12.06.06, 10:19 Gdzie można kupić Jeanine tanio w Warszawie? Odpowiedz Link
ap77 Re: Gdzie najtaniej w Warszawie? 13.06.06, 18:33 ja kupilam wczoraj pi 34 zl. !!!!!!!!!Apteka na Hozej, ale nie na rogu Odpowiedz Link
missundaztood Re: Gdzie najtaniej w Warszawie? 14.06.06, 10:20 Dzięki za odpowiedź. Ja kupiłam w Piasecznie za 35,99, więc w sumie nie duża różnica. Pozdrawiam Odpowiedz Link
januszewna Re: Gdzie najtaniej w Warszawie? 16.02.07, 13:31 a teraz- po prawie roku- gdzie jest najtaniej? Spodziewałam się ceny poniżej 30 zł, a tu niespodzianka... pozdrowienia, dziewczyny Odpowiedz Link
jolarr Jednofazowa? 14.07.06, 16:19 Hej, zazywam Jeanine od jakiegos czasu, ale teraz czytam o tabletkach w ogole, w ramach doszkolenia sie , i widze ze jest jakis podzial na jednofazowe i dwufazowe, dwuskladnikowe. Jeanine jest chyba jednofazowa - czy to znaczy ze ma mniejsza skutecznosc od tych dwufazowych? Powinnam ja zmienic? Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
ap77 Re: Jednofazowa? 15.07.06, 22:08 jest jednofazowa, ale jest najprawdopodobniej najlepsza z dostepnych w PL. Odpowiedz Link
kleo30 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.07.06, 19:33 mam do sprzedania 1 opakowanie jeanine za 35 zl jestem z lodzi moj mail to kulka29@o2.pl Odpowiedz Link
lena966 [...] 06.10.06, 23:13 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lena966 [...] 06.10.06, 23:15 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
anucha57 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 17.11.06, 12:39 biorac od roku jeanine bez przerw i bardzo regularnie kazdego dnia jestem wlasnie w 15 tygodniu ciazy Odpowiedz Link
aurora15 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 13:18 napewno mialas biegunke lub wymioty lub bralas inne leki lub po prostu zapomnialas ale sie nie chcesz przyznac.... a ja jeanine tez nie polecam ale dlatego, ze: - przebarwienia na twarzy - depresja jakich malo z osoby mega energetycznej i optymistycznej stalam sie ospala neurotyczka - grubniecie - rozchwianie emocjonalne - bole glowy - agresja Odpowiedz Link
aurora15 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 13:22 - libido równe zeru, z wampa przeszlam w przeciwnika seksu - brak okresu, ale w ciazy nie jestem - lekarz sprawdzal Odpowiedz Link
aurora15 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 13:25 wczesiej bralam diane 35, regulon, marvelon - wszystko takie same g.ó.w.n.a, do d.u.p.y............a w ogole to nie wierzcie ze tabletki sie dobiera na podstawie badan hormonow, bo kobieta ma takie wahania dobowe ze wyniki nie sa wiarygodne, dobiera sie metoda prob i bledow a istnieja grupa kobiet ktora zle toleruje wszystkie tabletki i chyba ja do niej naleze, q...r.w.a mac! Odpowiedz Link
aurora15 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.11.06, 13:26 a w ogole to jeszcze nie powiedzialam ze po jeanine tej wspanialej tabletce scheringa mialam jeszcze problemy ze snem koncentracja pamiecia lekarz powiedzial ze to dlatego ze zatrzymuje wode w organizmie i moge miec nawet opuchniety mozg!!!!!!!!!!!!!!! powodzenia z jeanine!!!!!! Odpowiedz Link
lidria jestem na NIE!! 23.11.06, 15:07 swoja przygode z tabsami zaczelam jakies dwa lata temu. przez 4 miesiace lykalam diane 35-tragedia!!!, po prostu tragedia... bole lydek takie ze chodzic nie moglam.... takie opuchniete mialam.. wowczas zmienilam na jeanine i poczatkowo wydala mi sie o niebo lepsza od diane - zero boli nog, mniejsze wloski tam gdzie nie trzeba, ogolnie znosilam ja dobrze. natomiast najgorsze co bylo w braniu jeanine to fakt ze powoli aczkolwiek sukcesywnie malala mi ochota na seks, az do zupelnie zerowego libido .. a jak juz dalam sie naklonic to sucha bylam niemilosiernie - ani starania partnera, ani slina , ani roznego typu zele nie pomagaly.. wyobrazcie sobie taki seks... frustracja do kwadratu.. i coraz mniejsza ochota, na sama mysl , ze znowu bedzie trzeba sie nawilzac zeby jazda jakos szla, a w trakcie bol.... ehh, szkoda gadac, stracilam wiele wspanialych chwil z moim partnerem przez jeanine, a on sie tak staral i tak bardzo zawsze bral do siebie te niepowodzenia... on myslal ze ja nie chce przez niego.. poczucie meskosci mu spadlo, a mi kobiecosci... poczulam ze zyje jak odstawilam jeanine. nie zamiezam do niej nigdy wracac, najchetniej zadnych bym nie lykala... ale wszystko wskazuje na to ze bede musiala bo sa podejrzenia u mnie pco.... ehh... pozdrawiam! Odpowiedz Link
lidria Re: jestem na NIE!! 23.11.06, 15:13 zapomnialam dodac ze odstawilam jeaniene w marcu.. dzis jest 23 listopada a ja ciagle nie moge dojsc do ladu z okresem...( nieregularny, skapy, wywolywany). moze za dlugo bralam jeanine( jakies 1,5 roku)? a przed braniem mialam ZAWSZE regularne.... Odpowiedz Link
betty88 Bezsenność 07.12.06, 15:47 Czy któraś z Was też na nią cierpi za sprawą tych tabletek? Ja aby uniknąć mdłości w ciągu dnia,łykam ją na noc,ok.21:00.Kładąc się ok.01:00,kompletnie nie mogę zasnąć,męczy mnie coś w rodzaju zespołu niespokojnych nóg,pomimo zmęczenia nie mogę zasnąć,jest mi strasznie duszno. W czasie brania mam ciągle podwyższoną temp.ciała,którą odczuwam jednak tylko w nocy(w ciągu dnia mi zimno)i to jest jedna z przyczyn owej bezsenności. Poza tym martwi mnie to,że lekarka ne zrobiła mi żadnych badań przed przepisaniem tabletki.Czy tak być musi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
turzyca Re: Bezsenność 08.12.06, 18:16 Nie powinno tak byc. Powinnas miec pelen zestaw badan. Swoja droga piszesz "by uniknąć mdłości w ciągu dnia". Czy oznacza to, ze je masz, czy wyczytalas, ze to moze sie zdarzyc i robisz tak profilaktycznie? Moze Tobie bardziej sluzylaby tabletka rano? Poza tym nie powinnas miec podwyzszonej temperatury ciala przez caly czas, jest to objaw bardzo niepokojacy i nalezy o nim koniecznie powiedziec lekarzowi. A zestaw rad do szybkiego wcielenia: zacznij brac jakikolwiek suplement diety, sa duze szanse ze masz niedobory mikroelementow (wiekszosc z nas je ma), to powinno uspokoic Twoje nogi. Zacznij spac przy otwartym oknie i ew. zmien koldre na lzejsza, pomijajac farciarzy majacych wlasne ogrzewanie (sterowane elektronicznie) wiekszosc ma przegrzane sypialnie. Naucz sie usypiac: prawidlowo oddychac i uspokajac mysli. Odpowiedz Link
betty88 Re: Bezsenność 10.12.06, 01:25 Turzyca-dzięki za odzewMdłości miewam,ale wraz z czasem(w tej chwili pierwsze opakowanie)miewam ich coraz mniej.Mam wrażenie,że przez ostatnie dwa dni mój organizm powoli się przyzwyczaja.Jeanine są moją drugą przygodą z tabletkami,począwszy od Diane 25,której nie skończyłam nawet całego opakowania:/Cierpiałam na wszystkie możliwe skutki uboczne-dosłownie wszystkie!Niesamowite złe samopoczucie,zmęczenie,przegrzanie,skurcze nóg,mdłości,brak ochoty na cokolwiek(nie mówiąc o libido),a przede wszystkim ostre i długie bóle brzucha,a w nocy cuchnące,męczące wymioty.Po tamtym razie miałam dość,ale zdecydowałam się ponownie na hormony i dochodzę do wniosku,że...muszę zmienić lekarza.POdsumowując-mam nadzieję,że z czasem będzie coraz lepiejKołderkę już zmieniłam i sądzę,że jest lepiej Pozdrawiam. Odpowiedz Link
confused.girl Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 12.01.07, 19:47 no to ładnie się wystraszyłam po lekturze Waszych postów Właśnie wróciłam od gin. Wcześniej brałam Logest przez ponad poł roku, przez ostatni miesiąc plastry, ale w ogóle mi nie pasowały i dziś poprosiłam o coś nowego, bo po Logescie miałam niskie libido. Najbardziej to mnie ta "końska dawka" hormonów przeraziła. Chyba już czas zmienić lekarza, żadnych badań nie miałam robionych, tabletki mam dobierane widać metoda prób i błędów Teraz to się boję wziąć pierwszą tabletkę Jeanine po Waszych opiniach Odpowiedz Link
aslema Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 16.01.07, 16:55 Moim zdaniem to wszystko zalezy od organizmu kazdej z nas. Ja bralam rok temu Jeanine( to moje pierwsze tabl.anty.) przez 5 miesiecy, bylam z niej zadowolona, zadnych ubocznych objawow, jedynie powiekszony biust wczesniej mialam problemy z nieregularnym okresem. Po Jeanine wszystko sie unormowalo, staly sie slabsze i bezbolesne. A cere mialam idealna. Miesiac temu bylam u gin. bo chcialam powrocic do tabletek. Pani gin. stwierdzila, ze skoro dobrze mi sluzyly, to lepiej nie eksperymentowac z innymi i brac znow Jeanine. Jestem przy pierwszym opakowaniu i jak na razie jest oki. Dziewczyny uwazam, ze kazda a nas po prostu musi trafic na te dostosowana do niej tabletke, ktora bedzie jej sluzyc. To glupie moze porownanie, ale tak samo jest z przeciwbolowymi, ta, po ktorej mija mi bol glowy, kompletnie nie pomaga mojej przyjaciolce. Wszystko kwestia organizmu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
koni42 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 17.01.07, 11:12 NO właśnie....ja znów powróciłam do brania Jeanine i jest suuuper! Ale po przejściach. Po przerwie poszłam do ginekologa i zapisał mi Cilest (?). Przez 2 cykle miałam wszystkie objawy skutków ubocznych. WSZYSTKIE z ulotki! Dramat z żadnymi tabletkami tak nie miałam (Minulet, Jeanine) więc czekałam <<aż się organizm przyzwyczai>> ale nic. Teraz wreszcie czuję się dobrze. Każda musi znaleźć coś dla siebie. Odpowiedz Link
betty88 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 18.01.07, 23:46 A ja mam schizy,nawet przy braniu tabletek anty.Dziewczyny?!Jak temu zaradzić,kiedy zdrowy rozsądek gdzieś po drodze się gubi i wygrywa obsesyjny lęk?Jak się uspokoić kiedy znów wydaje Ci się,że trzeba pobiec do aateki po test ciążowy Pozdrawiam... Odpowiedz Link
patrysia233 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 31.01.07, 01:00 Mam pytanie. Kończe brać drugie opakowanie jeanine.Przy pierwszym nie miała absolutnie żadnych skutków ubocznych, okres dostałam 4 dni po wzięciu ostatniej tabletki, z tym że był on niezwykle skąpy tzn. mówiąc obrazowo było to kilka kropli-tampony były zbędne. Problem pojawił się podczas brania drugiego opakowania, tak po około 15 tabletkach, tzn. zaczęły boleć mnie sutki.Na początku nie przejmowałam się,ale ból jest coraz intensywniejszy(dziś wzięłam ostatnią pigułkę z opak., czyli trwa to już jakieś 6 dni).Nigdy wcześniej przy braniu jakichkolwiek pigułek nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, jedynie podobny ból odczuwałam w pierwszych tygodniach ciąży.Zastanawiam się czy ktoś miał podobną sytuację-chodzi mi o tą potworną bolesność sutków, i czy jest to normalne zjawisko. Odpowiedz Link
77madzik Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 31.01.07, 10:07 Jeanine® - (stara) pigułka antykoncepcyjna pod nową nazwą W czerwcu na rynek polski wprowadzono pigułkę antykoncepcyjną rodem jeszcze z NRD-owskiej firmy VEB Jenapharm. W Niemczech preparat sprzedawany jest od roku 1995 pod nazwą Valette®. W Polsce został zarejestrowany pod nazwą Jeanine®. Obecnie jest to chyba 28 "brand" wśród zarejestrowanych w Polsce doustnych środków antykoncepcyjnych. A zatem wybór doustnych preparatów antykoncepcyjnych mamy ogromny. Szkoda tylko, że większość z nich kosztuje w granicach 20-30 złotych za opakowanie (starcza na miesiąc) a Jeanine - jako nowość - nawet więcej. Czym cechuje się stara Valette® alias nowa Jeanine® (może prościej byłoby - Janina©? Przede wszystkim - końską dawką hormonów - 2000 mikrogramów (!) progestagenu (dienogest) i 30 mikrogramów (dwa razy tyle co np. preparat Minesse® etynylestradiolu. Ciekawe, co na to tajemnicze "Stowarzyszenie na rzecz niskodawkowanej antykoncepcji", które propagowało ongiś stosowanie preparatów o dawce hormonów poniżej 100 mikrogramów. Tutaj mamy do czynienia z ponad 20- krotnie wyższą dawką hormonów niż w preparacie Minesse®. Czyli zażywając jedną pigułkę Jeanine® kobieta wprowadza do swojego organizmu tyle cząsteczek hormonów, jakby połknęła na raz całe opakowanie Minesse®. Zastosowany w pigułkach progestagen o nazwie dienogest wg. producenta leku cechuje się wyjątkowymi właściwościami. W naukowej prasie podano, że dawka dienogestu hamująca owulację to 1000 mikrogramów. Progestagen ten wykazuje również działanie antyandrogenne; słabsze od zawartego w preparacie Diane-35 octanu cyproteronu lecz silniejsze od drospirenonu i octanu chlormadinonu. Dzięki tym właściwościom wpływa na fizjologię skóry, lecząc objawy średniej do średniociężkiej hiperandrogenizacji (trądzik, łojotok, androgenozależne łysienie, hirsutyzm, przetłuszczanie się włosów). Zapewne producent będzie zachęcał lekarzy do przepisywania preparatu pacjentkom cierpiącym na te schorzenia (nastolatkom lub kobietom premenopauzalnym). Wg danych producenta, 97% kobiet stwierdzało znaczne polepszenie stanu skóry i włosów - ustąpienie objawów hiperandrogenizacji w trakcie stosowania leku. Skuteczność - Indeks Pearl'a 0,14, czyli typowy dla większości doustnych preparatów antykoncepcyjnych. Przeciwwskazania - takie same jak w przypadku innych doustnych środków antykoncepcyjnych Cena - 37 - 45 zł za opakowanie 21 tabl. (na 1 miesiąc). (Ceny różne w zależności od miejscowości; wg internautów najtaniej było w Gliwicach, najdrożej we Wrocławiu, lecz generalnie ponad 40 zł). Więcej informacji można znaleźć na stronach producenta i sponsorowanych przez niego portalach kobiecych i artykułach prasowych. ----------------------------------------- Odpowiedz Link
77madzik Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 31.01.07, 10:08 Jednym słowem KOŃSKA DAWKA HORMONÓW dodam ze powyzszy teks skopiowałam z portalu www.antykoncepcja.com.pl Odpowiedz Link
asmerfi Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 15.03.07, 15:10 Witajcie! Przeczytałam wszystkie wypowiedzi, trochę mnie to przeraża, ale w sumie zdania są podzielone. Chyba naprawdę to zależy od organizmu. Ja biorę pierwsze opakowanie i mam nudności i bóle głowy. Lekkie huśtawki nastrojów też być może są. Liczę, że to przejdzie... Ciekawi mnie, na jakiej podstawie gin dobiera pigułki. Czy ma znaczenie, o jakiej porze dnia przyjmuje sie lek? Ja biorę rano, może powinnam wieczorem? Można zmienić godzinę przyjmowania w trakcie? Pozdrawiam PS. Z tego, co czytałam w necie, to wcale Jeanine nie ma jakiejś większej dawki hormonów niż inne. Odpowiedz Link
asmerfi Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 15.03.07, 18:11 Aha! A propo tego artykuły, który wiele osób przytacza o jeanine: www.antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm Porównajcie z tym np. o Yasmin: www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm Chyba ktoś się się nie zna na jednostkach ;-P 2000 mikrogramów=2 miligramy progestagenu w postaci dienogestu(Jeanine) 3 mg=3000 mikrogramów progesteronu w postaci drospirenonu (Yasmin) Czyli jednak to nie jest taka końska dawka nawet jeśli dienogest naprawdę ma silniejsze działanie. Odpowiedz Link
zosiaczek25 heh, na jakiej podstawie? 15.03.07, 18:22 Pytasz, na jakiej podstawie lekarz przepisuje pigulki. Mi na przyklad przepisal na piekne oczy. Choc mowilam mu, ze wczesniej bralam 2 inne (w tym Yasmin, z ktorymi mialam tez spore problemy) i nie tolerowalam ich. Po 6 mieiacach przyjmowania na kontroli po moich uwagach co do zlej tolerancji Valette (w Polsce to wlasnie Jeanine), odparl, ze w zadnym wypadku to nie jest spowodowane przez pigulki. I zasugerowal, ze mam jakies problemy natury psychicznej... W Polsce natomiast mialam swietnego ginekologa, przepisywal mi Diane i czulam sie super, choc pierwszy miesiac bylo plamienie i lekkie nudnosci. Potem nic. Ale, sa ludzie i taborety. Odpowiedz Link