olkaaaa 08.03.07, 07:59 no właśnie bo ja nie bardzo wiem czy po miesiącu odrazu czy raczej sie opóźnia troche, czekam na ten okres z niecierpliwością. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 08.03.07, 19:26 niestety, to różnie bardzo może być. organizm po tabletkach jest rozregulowany. Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 08.03.07, 21:44 no wąsnie dzis 29 dzien mija i okresu nima a ja w stresie Odpowiedz Link
yrlinead Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 09.03.07, 02:05 Niestety, mi tez sie rozregulowalo po tabletkach. Pierwsze dwa okresy byly po 14 i 17 dniach, a teraz minelo juz ponad 50 dni od ostatniego Ciaze wykluczam, wiec przynajmniej z tego powodu sie nie stresuje, ale zdrowe to to na pewno nie jest. Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 09.03.07, 17:12 dzis zrobiłam test wyszedł negatywny wiec będe czekała na okres Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 16:19 olkaaaa musze cie pocieszyc ze ja tez odstawilam tabsy i mi sie spoznia okres mialam dostac 28 lutego a dzis jest 10 marzec ciaza wykluczona wiec czekam i sie boje Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 17:49 no ja nadal nie mam ciąze raczej tez wykluczam test negatywny poatym bym czuła i wiedzaiała to sie wie mam juz jednego bąka półtorarocznego tak naprawde jeszcze nie miałam prawdziwego okresu od porodu bo odrazu zaczęłam łykać proszki najpierw cerazette i pużniej microgynon Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 18:32 ja sie boje bo ostatni raz u gin bylam rok temu i cytologie robilam bardzo dawno ok 7 lat temu a teraz ten okres sie spoznia Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 18:43 no zobaczy,y ,mam nadzieje ze niedługo do nas przyjdzie bo ja mam stresa mimo ze negatywny wynik testu i czekam czekam no i mam nadzije ze sie doczekam Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 20:02 tez sie boje ,jestem rozdrazniona i nerwowa moze dostaniemy jutro ;] Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 21:25 o tym marze wiec mam nadzieje ze nadzieje ze dostaniemy mnie zastanawia czy po proszkach tak zawsze jest czy tylko u niektórych ja test robiłam po 2 dniach od spodziewanej misuączki w 30 dniu cyklu Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 08:52 wczoraj zrobiłam drugi tez bo spóxniał sie już 5 dni i jest negastywny więc ciąży nie ma a i okresu nie ma to może być Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 13:01 ja umowilam sie na usg dopochwowe w srode , moze gin da mi cos na wywolanie miesiaczki Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 18:15 ja miałam dzisiaj isc do ginekologa ale juz nie zdążyłam w srode albo jutro podjade dwa testy negatywne okresu nadal nie mam Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 09:27 ja dzisiaj rano dostalam plamienia ,wiec do gin nie ide mam nadzieje ze ty tez dostaniesz niedlugo powodzenia Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 12:35 wyobraz sobie ze ja tez dzis w nocy dostałam ale u mnie to chlusnęło jak niewiem Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 16:41 a u mnie skapo ,troche mnie to martwi Odpowiedz Link
olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 22:40 to do lekarza najlepiej isc moja siostra nie dostawała 4 miesiące wkoncu poszła wywołali jej Odpowiedz Link
turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 15.03.07, 01:47 jest? jest. bez paniki, nie jest powiedziane, ze musi byc obfity. Jako odstawiaczka wielokrotna (przymusowe przerwy przy Dianie) stwierdzam, ze mialam wszelkie dopuszczalne kombinacje. Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 15.03.07, 18:17 czesc no dzisiaj mam juz normalny okres ,ja tez bralam diane35 i to jest moje 1 odstawienie Odpowiedz Link
anula_1981 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 12:06 a ja się od dłuższego czasu zastanawiam, dlaczego nikt o tym głośno nie mówi... tabletki brałam od 19 roku zycia, czasem z przerwą miesięczną, czasem bez. Mycrogrynon, cilest, novynette. W październiku postanowiłam odstawić. Pierwszy okres ok, drugi po 40 dniach, trzeci po 50... wizyty u ginekologa, duphaston, badania na hormony... i pytam się - dlaczego nikt o tym głośno nie mówi??? jak porozmawiałam z koleżankami, to się okazało, że nie jestem sama...wszytskie już dawno przechodziły tą samą drogę... jednej pan profesor z wawy powiedział - tabletki pani brała i teraz co - dzieci się chce rodzic?? nie matak łatwo!!! ale jak już pani naprawdę będzie zdecydowana, to metody in-vitro są już tak rozwinięte, że powinno się udac..... więc jak się po raz kolejny pytam - dlaczego nikt nie przestrzega o takich skutkach anykoncepcji hormonalnej???????????????????????????? Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 19:40 ja dostalam diane35 na uregolowanie okresu bralam 2,5 roku nikt mi ni powiedzial o skotkach ubocznych, ciagle mnie bolala watroba jak przestalam brac tabletki to lepiej sie czuje Odpowiedz Link
turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 21:51 a tabletki na piekne oczy dostalas czy po serii badan? i zupelnie pewna jestes, ze wczesniej bylas plodna? i problemy z plodnoscia nie wynikaja np ze stresu. Bo o tym ze dlugotrwale stany stresowe prowadza do nieplodnosci tez sie nie mowi. Tabletki dlatego powinny byc przepisywane przez lekarza, zeby zminimalizowac ryzyko skutkow ubocznych. Niestety sporo lekarzy o tym zapomina, ale pacjentki w trosce o wlasne dobro powinny o to sie upominac. Odpowiedz Link
iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 17.03.07, 19:56 turzyca ,ja mam juz synka 6,5 roku a tabletki mi wypisywal lekarz teraz pojde do innego bo ja juz nie chce brac tabletek po prostu boje sie skotkow ubocznych Odpowiedz Link
turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 18.03.07, 03:42 tak w zasadzie to tekst byl do anuli. Ktora straszy nieplodnoscia. Choc do Ciebie niestety rowniez. Bo Diane NIE jest pigulka antykoncepcyjna. To lek antyandrogenny, bardzo silny, obciazajacy watrobe. Ja go dostalam przy ciezkim tradziku, a po jakims czasie moj ginekolog zazadal od dermatolog zmiany - wlasnie ze wzgledu na zwiekszone ryzyko, jakim jest obciazona Diane. Zmieniaj ginekologa migiem, poszukaj jakiegos z bialej listy, ktory przed dobraniem Ci metody antykoncepcji wykona wszelkie niezbedne badania i dopasuje ja do Twoich potrzeb, slowem potraktuje Cie jak czlowieka, a nie tylko obudowe macicy z portfelem. Swoja droga ginekolodzy mnie zaczynaja wkurzac - przeciez przepisywanie tabletek lekka reka, bez odpowiednich badan to zlamanie zasady "primum non nocere". A potem ze wzgledu na ich niedouczenie, lenistwo, skapstwo (no nie wiem co jeszcze moze byc przyczyna) zaczynaja sie dramaty. Tabletki nie sa metoda dla kazdej osoby. Tak jak nie kazdy moze brac aspiryne. Odpowiedz Link
klymenystra Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 21.03.07, 21:51 no, ja tez czekam, bralam 2 lata diane, teraz robie przerwe, skonczylam bodajze 4 lutego, bylo krawiwienie w przerwie, po czym ani widu ani slychu..lekkie krwawienie na poczatku marca i nic nic nic. kupie test, chociaz ciaze raczej wykluczam, a za tydzien, jak sie nie pojawi (i nie pojawia sie dwie kreski) ide do gina. Odpowiedz Link