Dodaj do ulubionych

kiedy okres po odstawieniu tabletek

08.03.07, 07:59
no właśnie bo ja nie bardzo wiem czy po miesiącu odrazu czy raczej sie
opóźnia troche, czekam na ten okres z niecierpliwością.
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 08.03.07, 19:26
      niestety, to różnie bardzo może być. organizm po tabletkach jest rozregulowany.
      • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 08.03.07, 21:44
        no wąsnie dzis 29 dzien mija i okresu nima a ja w stresie
        • yrlinead Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 09.03.07, 02:05
          Niestety, mi tez sie rozregulowalo po tabletkach. Pierwsze dwa okresy byly po
          14 i 17 dniach, a teraz minelo juz ponad 50 dni od ostatniegouncertain Ciaze
          wykluczam, wiec przynajmniej z tego powodu sie nie stresuje, ale zdrowe to to
          na pewno nie jest.
          • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 09.03.07, 17:12
            dzis zrobiłam test wyszedł negatywny wiec będe czekała na okres
            • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 16:19
              olkaaaa musze cie pocieszyc ze ja tez odstawilam tabsy i mi sie spoznia okres
              mialam dostac 28 lutego a dzis jest 10 marzec ciaza wykluczona wiec czekam i
              sie boje
              • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 17:49
                no ja nadal nie mam ciąze raczej tez wykluczam test negatywny poatym bym czuła
                i wiedzaiała to sie wie mam juz jednego bąka półtorarocznego tak naprawde
                jeszcze nie miałam prawdziwego okresu od porodu bo odrazu zaczęłam łykać
                proszki najpierw cerazette i pużniej microgynon
                • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 18:32
                  ja sie boje bo ostatni raz u gin bylam rok temu i cytologie robilam bardzo dawno
                  ok 7 lat temu a teraz ten okres sie spoznia
                  • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 18:43
                    no zobaczy,y ,mam nadzieje ze niedługo do nas przyjdzie bo ja mam stresa mimo
                    ze negatywny wynik testu i czekam czekam no i mam nadzije ze sie doczekam
                    • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 20:02
                      tez sie boje ,jestem rozdrazniona i nerwowa moze dostaniemy jutro ;]
                      • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 10.03.07, 21:25
                        o tym marze wiec mam nadzieje ze nadzieje ze dostaniemy mnie zastanawia czy po
                        proszkach tak zawsze jest czy tylko u niektórych ja test robiłam po 2 dniach od
                        spodziewanej misuączki w 30 dniu cyklu
                        • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 08:52
                          wczoraj zrobiłam drugi tez bo spóxniał sie już 5 dni i jest negastywny więc
                          ciąży nie ma a i okresu nie ma to może być
                          • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 13:01
                            ja umowilam sie na usg dopochwowe w srode , moze gin da mi cos na wywolanie
                            miesiaczki
                            • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 12.03.07, 18:15
                              ja miałam dzisiaj isc do ginekologa ale juz nie zdążyłam w srode albo jutro
                              podjade dwa testy negatywne okresu nadal nie mam
                            • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 09:27
                              ja dzisiaj rano dostalam plamienia ,wiec do gin nie ide mam nadzieje ze ty tez
                              dostaniesz niedlugo powodzenia
                              • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 12:35
                                wyobraz sobie ze ja tez dzis w nocy dostałam ale u mnie to chlusnęło jak niewiem
                                • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 16:41
                                  a u mnie skapo ,troche mnie to martwi
                                  • olkaaaa Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 14.03.07, 22:40
                                    to do lekarza najlepiej isc moja siostra nie dostawała 4 miesiące wkoncu poszła
                                    wywołali jej
                                    • turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 15.03.07, 01:47
                                      jest? jest. bez paniki, nie jest powiedziane, ze musi byc obfity. Jako
                                      odstawiaczka wielokrotna (przymusowe przerwy przy Dianie) stwierdzam, ze mialam
                                      wszelkie dopuszczalne kombinacje.
                                      • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 15.03.07, 18:17
                                        czesc no dzisiaj mam juz normalny okres ,ja tez bralam diane35 i to jest moje 1
                                        odstawienie
    • anula_1981 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 12:06
      a ja się od dłuższego czasu zastanawiam, dlaczego nikt o tym głośno nie mówi...
      tabletki brałam od 19 roku zycia, czasem z przerwą miesięczną, czasem bez.
      Mycrogrynon, cilest, novynette. W październiku postanowiłam odstawić. Pierwszy
      okres ok, drugi po 40 dniach, trzeci po 50... wizyty u ginekologa, duphaston,
      badania na hormony... i pytam się - dlaczego nikt o tym głośno nie mówi??? jak
      porozmawiałam z koleżankami, to się okazało, że nie jestem sama...wszytskie już
      dawno przechodziły tą samą drogę... jednej pan profesor z wawy powiedział -
      tabletki pani brała i teraz co - dzieci się chce rodzic?? nie matak łatwo!!!
      ale jak już pani naprawdę będzie zdecydowana, to metody in-vitro są już tak
      rozwinięte, że powinno się udac..... więc jak się po raz kolejny pytam -
      dlaczego nikt nie przestrzega o takich skutkach anykoncepcji
      hormonalnej????????????????????????????
      • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 19:40
        ja dostalam diane35 na uregolowanie okresu bralam 2,5 roku nikt mi ni powiedzial
        o skotkach ubocznych, ciagle mnie bolala watroba jak przestalam brac tabletki to
        lepiej sie czuje
      • turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 16.03.07, 21:51
        a tabletki na piekne oczy dostalas czy po serii badan?
        i zupelnie pewna jestes, ze wczesniej bylas plodna? i problemy z plodnoscia nie
        wynikaja np ze stresu. Bo o tym ze dlugotrwale stany stresowe prowadza do
        nieplodnosci tez sie nie mowi.
        Tabletki dlatego powinny byc przepisywane przez lekarza, zeby zminimalizowac
        ryzyko skutkow ubocznych. Niestety sporo lekarzy o tym zapomina, ale pacjentki w
        trosce o wlasne dobro powinny o to sie upominac.
        • iwona778 Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 17.03.07, 19:56
          turzyca ,ja mam juz synka 6,5 roku a tabletki mi wypisywal lekarz teraz pojde do
          innego bo ja juz nie chce brac tabletek po prostu boje sie skotkow ubocznych
          • turzyca Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 18.03.07, 03:42
            tak w zasadzie to tekst byl do anuli. Ktora straszy nieplodnoscia.

Choc do Ciebie niestety rowniez. Bo Diane NIE jest pigulka antykoncepcyjna. To
            lek antyandrogenny, bardzo silny, obciazajacy watrobe. Ja go dostalam przy
            ciezkim tradziku, a po jakims czasie moj ginekolog zazadal od dermatolog zmiany
            - wlasnie ze wzgledu na zwiekszone ryzyko, jakim jest obciazona Diane.
            Zmieniaj ginekologa migiem, poszukaj jakiegos z bialej listy, ktory przed
            dobraniem Ci metody antykoncepcji wykona wszelkie niezbedne badania i dopasuje
            ja do Twoich potrzeb, slowem potraktuje Cie jak czlowieka, a nie tylko obudowe
            macicy z portfelem.

Swoja droga ginekolodzy mnie zaczynaja wkurzac - przeciez przepisywanie tabletek
            lekka reka, bez odpowiednich badan to zlamanie zasady "primum non nocere". A
            potem ze wzgledu na ich niedouczenie, lenistwo, skapstwo (no nie wiem co jeszcze
            moze byc przyczyna) zaczynaja sie dramaty. Tabletki nie sa metoda dla kazdej
            osoby. Tak jak nie kazdy moze brac aspiryne.
    • klymenystra Re: kiedy okres po odstawieniu tabletek 21.03.07, 21:51
      no, ja tez czekam, bralam 2 lata diane, teraz robie przerwe, skonczylam
      bodajze 4 lutego, bylo krawiwienie w przerwie, po czym ani widu ani
      slychu..lekkie krwawienie na poczatku marca i nic nic nic. kupie test, chociaz
      ciaze raczej wykluczam, a za tydzien, jak sie nie pojawi (i nie pojawia sie
      dwie kreski) ide do gina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka