modelinka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 25.10.03, 14:19 Witam Ja mam właśnie zacząć zażywać tabletki LOGEST które przepisała mi moja ginekolog. Jednak mój paniczny lęk przed przytyciem powoduje ze juz miesiąc odwlekam z rozpoczeciem ich zażywania. Dzisiaj też jest pierwszy dzien mojej miesiączki ale pewnie znów nie wezmę podobnie jak miesiąc temu. Proszę powiedzcie co mam zrobić żeby się tak panicznie nie bać przed utyciem??? Mam tendencje że przed miesiączką mój organizm zatrzymuje wodę i puchnę w udach co bardzo mi przeszkadza i boję się ze w czasie zażywania tabletek organizm zatrzyma mi wodę i dlatego utyję bo jeśli chodzi o jedzenie to bez problemu mogę to upilnować i wiele sobie odmówić. A co wy o tym sadzicie? Odpowiedz Link
mi_sia Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 25.10.03, 14:55 ja bralam Marvelon nie przytylam Odpowiedz Link
misia777 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 12.03.04, 21:28 ja po marvelonie tez nie przytylam. czulam sie super. bralam 5 lat. teraz zaczynam myslec o zmianie ze wzgledu na zyly i wysoki cholesterol. a swoja droga czy mozliwa jest zmiana przy moich dolegliwosciach? czy jestem skazana na odstawienie zupelnie? Odpowiedz Link
misia777 c.d. wypowiedzi misi777 12.03.04, 21:30 Dziewczynki jakbyscie cos mogly powiedziec to prosze, moj mail: misia777@gazeta.pl Odpowiedz Link
ulaska1 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 26.08.04, 21:19 Dziwczyno, w jakim ty żyjesz świecie? Tyje się od żarcia. Pigułki obecnie dostępne są nowoczesnymi preparatami i nic z tych rzeczy ci nie grozi. Biorę pigułki od 8 lat i przeszłam przez różne preparaty. Nadal ważę 54 kg. Nie bój się. To wielki komfort. Przełam się i bierz pigułki najlepiej wieczorem. Trzyma kciuki. Odpowiedz Link
moboj Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 25.10.03, 15:24 cały czas brałam microgynon, ale po tegorocznej sześciomiesięcznej przerwie stwierdziłam, ze mam ochotę spróbowac depo-provery. no i teraz przez 3 miesiące biorę cerazette (które mają taki sam skład jak zastrzyk), żeby zobaczyć jak mój organizm zareaguje na antykoncepcję bez estrogenów. wszystko na razie jest ok (ja w ogóle mam organizm świetnie reagujący na hormony, bo nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych), więc w grudniu dostanę zastrzyk. Odpowiedz Link
algaj Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 25.10.03, 16:18 Biore Harmonet, ale też mysle o zastrzyku. Czy jeszcze jakiestabl. oprocz cerazette maja podobny skład? Odpowiedz Link
moboj Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 26.10.03, 14:09 tylko Cerazette mają w składzie sam progesteron. Odpowiedz Link
kamaoka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 26.10.03, 14:50 Diane-35 (a wczesniej bralam logest przez 4 miesiace) Odpowiedz Link
vika24 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 26.10.03, 20:54 diane 35, przed tem (dawno temu) cilest i triquilar Odpowiedz Link
lilian_ka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 30.10.03, 19:24 A ja będę oryginalna REGULON, a wcześniej Diane, Logest (okazał się dla mnie za słaby), Rigevidon, i jeszcze ze trzy inne rodzaje, ktorych nie pamiętam. Odpowiedz Link
bluey Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 02.11.03, 10:28 Teraz od 4 dni Novynette (po prawie polrocznej przerwie od pigul). A przedtem (przed przerwa) 2 miesiace Cilest i jakies 8 miesiecy Microgynon 21. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mewalo Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 03.11.03, 16:34 ja po Dianie 35 pierwszy m-c Regulon??? (ale nie jestem zbytnio przekonana co do niego-może ktos bierze dłużej regulon i powie cos o nim)kiedys brałam też Cilest, Harmonet-zasłaby jak dla mnie -plamienia, Microgynon- dostałam krosty- wulkany na twarzy po 1 tylko m-c Odpowiedz Link
lilian_ka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 03.11.03, 19:40 Ja biorę Regulon i też po Diane i jestem zadowolona, no ale każdy reaguje indywidualnie. Co konkretnie ci się w nim nie podoba, co chialabys wiedziec? Odpowiedz Link
mewalo Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 04.11.03, 11:53 Regulon- czy faktycznie efekt poprawy cery po braniu Diane 35 jest zachowany? u mnie Diane 35 obnizyła libido no do 2 w skali 10-czy bedzie lepiej przy regulonie? przy diane 35 przytylam 4kg mimo diety i aerobiku i za nic nie chce "spaść" te 4kg- czy dalej bede przybierac? no i jak z psycha?depresje nerwowosc? ja przy diane 35 nieciekawie! bede bardzo wdzieczna za odp pozdrawiam Odpowiedz Link
szmaja Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 04.03.04, 22:43 tez bralam diane, a teraz regulon. przy diane rzeczywiscie, chyba mialam gorszy nastroj (generalnie). z cera jest u mnie lepiej teraz, niz w czasie brania diany. sprobuj, zobaczysz jak twoj organizm zareaguje. nie ma co sie zastanawiac na forum, bo i tak twoj organizm moze zareagowac inaczej. Odpowiedz Link
the_kami Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 03.11.03, 23:43 Milvane. Wcześniej Mercilon, Cilest i Triquilar. Odpowiedz Link
capa_negra Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 04.03.04, 14:41 Triquilar - pare lat , zaczełam miec dziwne bóle w nogach (pod kolanami) i dlatego zmienilam Microgynon 21 - tylko 3 miesiące bo tyłam straszliwie Stediril 30 - od pól roku i jest OK Odpowiedz Link
kasia838 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 20.06.04, 23:29 microgynon i stediril maja identyczny sklad, rozni je produkujaca je firma Odpowiedz Link
dagnyjuel Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 19.10.04, 08:14 Obecnie Stedril30 bo jest tani a skład ma identyczny z Microgyne21<sprawdzałam z moim ginekologiem>Wczesniej Microgyne21 i schudłam!Wiec dziwie sie ze przytyłaś ale z antykoncepcją doustną jest jak z lekami antydepresyjnymi:ile ludzi tyle reakcji na dany preparat!!!!!! Odpowiedz Link
ataner34 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 28.11.03, 18:14 Milvane i jestem bardzo zadowolona a biorę juz od roku Odpowiedz Link
annuczek Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 13.02.04, 22:28 LOGEST MINULET (najgorsze 'wspomnienia') CILEST TRIQUILAR - który tolerowałam najlepiej (brałam przez 7 miesięcy, teraz przerwa), ale jednak nie do końca (ostatnio wróciły te same problemy, co przy wcześniejszych pigułkach). Wygląda na to, że należę do tych kobiet, których organizmy hormonów nie lubią... Odpowiedz Link
misseriss Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 04.03.04, 15:43 1.CILEST ... kiepsko tolerowałam 2.microgynon 21 - zmieniłam ginekologa zmienił mi pigułki 3.Diane 35- o zgrozo, puchłam od tego,mogłabym jedynie w połączeniu z lekami moczopędnymi...no thanx 4. LOGEST - od wielku miesiecy i jest oki. Odpowiedz Link
black.lady Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 05.03.04, 16:47 Witajcie Ja od trzech lat biorę Trinovum. Nie mam nieporządanych objawów. Nie przytyłam - wręcz schudłam. Cera też mi się poprawiła. Organizm nie zatrzymuje wody, nie ciągnie mnie do jedzenia nadmiernych ilości pokarmów... tylko nie mogę zapuścić paznokci na długie, bo stały się łamliwe - ale to mały problem )) Black Lady Odpowiedz Link
kasiopea Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 06.03.04, 09:22 CILEST... nie przytułam, ogólnie ok Odpowiedz Link
anellka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 10.03.04, 18:28 Diane 35. Czuję sie dobrze, no i piersi mi urosły Odpowiedz Link
simsalabim1 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 03.04.04, 14:19 teraz mercilon, wcześniej logest-tragedia i microgynon-tez kiepsko po nim.. Odpowiedz Link
kryfka Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 14.04.04, 23:14 harmonet - mialam wtedy fajnie jedrne piersi, niestety troche brakowalo ochoty na sex cilest- wszystko ok, ale pewien lekarz stwierdzil ze powinnam brac jak najmniejsza ilosc hormonow logest- ok, urosly mi piersi(przez 1 miesiac troche bolaly) dziewczyny nie bojcie sie przytycia, ja okad biore pigulki(10 m-cy)schudlam ok 6-8 kg dbajcie o siebie, pilnujcie sie odrobine, troche sportu i bedzie dobrze Odpowiedz Link
kacha222 Re: SONDA-jakie bierzecie pigułki? 15.04.04, 07:53 od 1997 triregol,minulet, diane35, 2000r ciąża i dzidziuś, wkładka a teraz microgynon 21, który zamierzam zmienić, bo: zero ochoty na seks, złe nastroje i wybuchy nerwów, łzawienie lub suchość śluzówek oczu. Odpowiedz Link