Gość: yesbook Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 00:33 Polecam serwis Yesbook. Jest tam wiele fajnych recenzji, opini. Zawsze jak tam wejdę to wynajdę książkę dla siebie, a jestem bardzo wymagająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrei Re: co teraz czytacie? IP: *.stk.vectranet.pl 09.01.11, 20:18 Carl Bernstein "Hilary Clinton" Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir788 Re: co teraz czytacie? 15.01.11, 16:23 Ja polecam wszystkim publikacje wydawnictwa Złotych Myśli. Jest tam tyle oferowanych produktów, że każdy znajdzie coś specjalnego dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
3-tylko Re: co teraz czytacie? 09.04.11, 13:43 Też czytam czasami ich publikacje, większość jest ok, ale kilka razy się nacięłam na bardzo infantylne publikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramirez Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:46 Boże napędy Johna Scalzi. Krociutka nowela, ale robi naprawde piorunujace wrazenie. chociaz dzieje sie w odleglej przyszlosci, gdzie ludzkosc przemierza kosmos, to wnetrza statkow kosmicznych latwiej wyobrazic sobie jako ponure lochy. do tego calosc podszyta jest blyskotliwym watkiem religijnym... wystarczy powiedziec, ze tytul "Boze napedy" jest dość doslowny Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa1995 Re: co teraz czytacie? 26.01.11, 14:45 Czytam właśnie "Crescendo" Becki Fitzpatrick. Przyznam, że jestem zachwycona. Każdemu polecam tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: co teraz czytacie? 26.01.11, 17:25 Uśmiech Pol Pota (o pewnej szwedzkiej podróży przez Kambodżę Czerwonych Khmerów) polecam szczególnie tym którzy byli w Kambodży Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: co teraz czytacie? 28.01.11, 14:52 Aktualnie Superfreakonomie Levitta i Dubnera. Dobra :) Superfreakonomia w dwóch słowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 00:30 Nik Pierumow - Aliedora. Świetne fantasy, w opisanym w drobnym szczegole swiecie. Do tego ciekawa bohaterka w roli tytulowej. Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 19:34 Nadal walczę z "Księgami Południa" Glenna Cooka ale tak czy inaczej książka jest bardzo wciągająca i na pewno wrócę do tego autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 18:17 Ja teraz zabrałem się za "Starfist.Pierwsi w boju" Davida Shermana. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bdx63dwa Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 19:42 Bolesław Prus - "Faraon" dlatego, że o władzy i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 20:05 Andrzej Pilipiuk Oko Jelenia, Droga do Nidaros. Z czystej ciekawości: cóż za fenomen ten Pilipiuk? Żeby troszkę odetchnąć od biografii, wspomnień i tematyki żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: co teraz czytacie? IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 21:28 Właśnie skończyłam "Matkę ryżu" Rani Manickiej - bardzo polecam tym, którzy lubią niezwykłe sagi rodzinne - i zaczynam "Światła pochylenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:30 Obecnie kończę "Pasierbice" H. Norman i jestem w połowie "Dom Augusty"M. Axelsson W lutym mam zamiar przeczytać jeszcze: "Zmierzch" Theorin, "Ulisses z Bagdadu" Schmitt, "Córeczka" Sebold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indy Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 23:56 Kiedy niedawno ukazał się "Tern" byłem bardzo zaskoczony tym, że z tak oklepanego gatunku jak fantasy można coś jeszcze wycisnąć. Teraz czytam "Aliedorę" tego samego autora i jestem coraz bardziej pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 03.02.11, 16:48 Daj znać potem szerzej jakie wrażenia bo też dużo słyszałem o tej książce i chyba zapiszę ją do listy knig z napisem "przeczytać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 16:49 Właśnie czytam "Aliedorę". Trochę mnie zaskoczyła. Liczyłem na ciąg dalszy przygód ferajny Terna a tu od początku nowe wydarzenia, postaci... niemal inny świat, a przynajmniej nowe oblicze tego, któryp oznaliśmy w poprzednim tomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ronkazub Re: co teraz czytacie? 04.02.11, 14:20 ja właśnie czytam Malevil Roberta Merlego! Bardzo lubię jego książki, tę także tylko polecać mogę wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskplus Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 13:08 Skończyłam "Marię i Magdalenę" Samozwaniec, zresztą większość jej książek mi się podoba i polecam! A w ramach działań (anty)walentynkowych zakupiłam sobie "Miłość toksyczna, miłość dojrzała. Coaching Relacji." Bennewicza - napisane bardzo przyjaznym językiem, rozjaśnia pewne sprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skwarek Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:16 Czytam właśnie "Małego Brata" Cory'ego Doctorowa. Książka jest świetna, począwszy już od okładki, która została zaprojektowana przez stajnię Tomka Bagińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.wieczorek Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 15:11 allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=seria+kanon Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.wieczorek Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 16:20 allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=seria+kanon Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 18:02 Dzienny Patrol, Lukianienko Siergiej, Wasiliew W. Czyli idę dalej w fantastykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:57 "Zmierzch" Theorin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: co teraz czytacie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 13:29 Bree Despain - Dziedzictwo Mroku. Już kończę i będę oczekiwać na wydanie kolejnej części z tej serii bo mnie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_w_butach1984 Re: co teraz czytacie? 15.02.11, 16:28 Zapisane w kościach - Simon Beckett Świetna, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filiżanka Re: co teraz czytacie? IP: 89.78.210.* 15.02.11, 17:00 Super książkę "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" Wendelin Van Draanen. Typowo młodzieżowa polecam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeranek Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 11:24 Zaczytuję się teraz w najnowszej książce Trudi Canavan, a mianowicie w "Łotrze". Jest to księga druga Trylogii Zdrajcy, którą się czyta w mgnieniu oka, mimo że ma ponad 500 stron;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: co teraz czytacie? IP: 89.78.122.* 10.09.11, 08:28 Znakomitą książkę Ricka Riordana "Ognisty tron". Jest to kontynuacja "Czerwonej piramidy". Świetnie i już czekam na trzecią część ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 23:01 W tej chwili czytam super książkę o wilkołaku i jego perypetiach z ojcem i ukochaną dziewczyną, czyli "Bestię" Alex Flinn. Fajna książka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poczatkujaca_travellerka Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 09:49 Norwegian Wood Murakamiego. Odpowiedz Link Zgłoś
poczatkujaca_travellerka Re: co teraz czytacie? 08.04.11, 13:18 Z serii Bez tabu dla młodzieży: Duża książka o aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 14:31 Czytam właśnie "Małego Brata" Cory Doctorowa. Książka to prawdziwy odjazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 17:38 To samo słyszałem od znajomych , którzy ja sobie chwalą. Sięgnę po nią jak tylko skończę "Futurospekcję" , która dziś w końcu nabyłem i zacząłem pochłaniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 22:28 Obecnie kończę "Saint Exupery - ostatnia tajemnica" Jacquesa Pradela i Luca Vanrella. Dobra, trochę wojenna, trochę thriller. Wciąga :) Saint-Exupery - ostatnia tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 22:31 A na półce leży i czeka na swoją kolej "Szukając Noel" Richarda Evansa :) Niemal świeżutko z księgarni :) Koleżanka poleca, więc przekazuję dalej, że dobra... :) Szukając Noel Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 18.02.11, 09:26 Dzięki za ten tytuł, będę wiedział co kupić dla kumpeli w ramach prezentu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: co teraz czytacie? 18.02.11, 21:21 właśnie skończyłam 'Marina'- Zafona bardzo polecam! przeczytałam jednym tchem i zaczęłam czytać 'Ojca chrzestnego'- Mario Puzo jak na razie takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: co teraz czytacie? 21.02.11, 10:33 Budrewicza "Jestemy z Warszawy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimra Re: co teraz czytacie? IP: *.alkom.3s.pl 21.02.11, 20:36 Jarek Szulski "Zdarza się" Odpowiedz Link Zgłoś
naimad24 Re: co teraz czytacie? 21.02.11, 21:23 "Miasto i psy" M.V.Llosy Początek ciężki, ale z czasem się rozkręca :) Jestem w połowie i chyba raz dwa połknę reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firanka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 12:06 Czytam właśnie książkę Wendelin Van Draanen "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" i muszę przyznać, że książka jest super;-). Coś w sam raz dla nastolatków;-). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 09:12 Ja też już przeczytałam "Dziewczynę i chłopaka..." i potwierdzam, ze książka jest super;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 17:22 Księgę II Trylogii Zdrajcy "Łotr". Oczywiście Trudi Canavan. To naprawdę bardzo dobra książka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoho Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 15:09 A ja z kolei jako wielka fanka fantsy czytam "Łotra" Trudi Canavan;-) Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 22.02.11, 21:54 Zacząłem czytać "Inwazję" Koontza. Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 23.02.11, 19:00 "Mój przyjaciel Kaligula " Piekary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tujkaa Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 08:43 Czytam "Małego Brata" Cory Doctorowa. Książka świetna:) Odpowiedz Link Zgłoś
gusiaczek00 Re: co teraz czytacie? 25.02.11, 06:53 "A więc twierdzicie Obywatelu, że wampiry istnieją? Niby kraj socjalistyczny, ateizm w modzie, a tu taka wtopa. I jak tu się krzyżem odwijać? Jak wodą, tfu, święconą chlapać? A czosnek tylko granulowany i z importu z bratniej Czechosłowacji!". Ożywiona mumia aktywnie działająca w opozycji, hrabia biegający w PRL-owskich relaksach i stara szatniarka wróżąca z fusów kawy to tylko nieliczne ze smaczków najnowszej książki Pilipiuka. www.portalwww.eu/pl/artykuly/2011/2/22/wampir-z-prl-owskiego-m3/ Odpowiedz Link Zgłoś