Dodaj do ulubionych

co teraz czytacie?

• Gość: yesbook Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 00:33
      Polecam serwis Yesbook. Jest tam wiele fajnych recenzji, opini. Zawsze jak tam wejdę to wynajdę książkę dla siebie, a jestem bardzo wymagająca :)
      • Gość: astrei Re: co teraz czytacie? IP: *.stk.vectranet.pl 09.01.11, 20:18

Carl Bernstein "Hilary Clinton"
      • slawomir788 Re: co teraz czytacie? 15.01.11, 16:23
        Ja polecam wszystkim publikacje wydawnictwa Złotych Myśli. Jest tam tyle oferowanych produktów, że każdy znajdzie coś specjalnego dla siebie.
        • 3-tylko Re: co teraz czytacie? 09.04.11, 13:43
          Też czytam czasami ich publikacje, większość jest ok, ale kilka razy się nacięłam na bardzo infantylne publikacje.
    • Gość: ramirez Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:46
      Boże napędy Johna Scalzi. Krociutka nowela, ale robi naprawde piorunujace wrazenie. chociaz dzieje sie w odleglej przyszlosci, gdzie ludzkosc przemierza kosmos, to wnetrza statkow kosmicznych latwiej wyobrazic sobie jako ponure lochy. do tego calosc podszyta jest blyskotliwym watkiem religijnym... wystarczy powiedziec, ze tytul "Boze napedy" jest dość doslowny
      • nioma Re: co teraz czytacie? 26.01.11, 11:13
        Good night Dżerzi
        • aniaa1995 Re: co teraz czytacie? 26.01.11, 14:45
          Czytam właśnie "Crescendo" Becki Fitzpatrick. Przyznam, że jestem zachwycona. Każdemu polecam tę książkę.
          • matanzas Re: co teraz czytacie? 26.01.11, 17:25
            Uśmiech Pol Pota (o pewnej szwedzkiej podróży przez Kambodżę Czerwonych Khmerów)
            polecam szczególnie tym którzy byli w Kambodży
    • czytajka86 Re: co teraz czytacie? 28.01.11, 14:52
      Aktualnie Superfreakonomie Levitta i Dubnera. Dobra :) Superfreakonomia w dwóch słowach
    • Gość: adam Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 00:30
      Nik Pierumow - Aliedora. Świetne fantasy, w opisanym w drobnym szczegole swiecie. Do tego ciekawa bohaterka w roli tytulowej.
      • duch-87 Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 19:34
        Nadal walczę z "Księgami Południa" Glenna Cooka ale tak czy inaczej książka jest bardzo wciągająca i na pewno wrócę do tego autora :)
        • duch-87 Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 18:17
          Ja teraz zabrałem się za "Starfist.Pierwsi w boju" Davida Shermana. Polecam :)
    • bdx63dwa Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 19:42
      Bolesław Prus - "Faraon"
      dlatego, że o władzy i nie tylko...
      • shiva772 Re: co teraz czytacie? 01.02.11, 20:05
        Andrzej Pilipiuk Oko Jelenia, Droga do Nidaros. Z czystej ciekawości: cóż za fenomen ten Pilipiuk? Żeby troszkę odetchnąć od biografii, wspomnień i tematyki żydowskiej.
        • Gość: tyda Re: co teraz czytacie? IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 21:28
          Właśnie skończyłam "Matkę ryżu" Rani Manickiej - bardzo polecam tym, którzy lubią niezwykłe sagi rodzinne - i zaczynam "Światła pochylenie".
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:30
      Obecnie kończę "Pasierbice" H. Norman i jestem w połowie "Dom Augusty"M. Axelsson

W lutym mam zamiar przeczytać jeszcze: "Zmierzch" Theorin, "Ulisses z Bagdadu" Schmitt, "Córeczka" Sebold.
      • Gość: indy Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 23:56
        Kiedy niedawno ukazał się "Tern" byłem bardzo zaskoczony tym, że z tak oklepanego gatunku jak fantasy można coś jeszcze wycisnąć. Teraz czytam "Aliedorę" tego samego autora i jestem coraz bardziej pod wrażeniem.
        • duch-87 Re: co teraz czytacie? 03.02.11, 16:48
          Daj znać potem szerzej jakie wrażenia bo też dużo słyszałem o tej książce i chyba zapiszę ją do listy knig z napisem "przeczytać" :)
          • Gość: adm Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 16:49
            Właśnie czytam "Aliedorę". Trochę mnie zaskoczyła. Liczyłem na ciąg dalszy przygód ferajny Terna a tu od początku nowe wydarzenia, postaci... niemal inny świat, a przynajmniej nowe oblicze tego, któryp oznaliśmy w poprzednim tomie.
    • ronkazub Re: co teraz czytacie? 04.02.11, 14:20
      ja właśnie czytam Malevil Roberta Merlego! Bardzo lubię jego książki, tę także tylko polecać mogę wszystkim:)
      • pluskplus Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 13:08
        Skończyłam "Marię i Magdalenę" Samozwaniec, zresztą większość jej książek mi się podoba i polecam!

A w ramach działań (anty)walentynkowych zakupiłam sobie "Miłość toksyczna, miłość dojrzała. Coaching Relacji." Bennewicza - napisane bardzo przyjaznym językiem, rozjaśnia pewne sprawy:)
    • Gość: Skwarek Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:16
      Czytam właśnie "Małego Brata" Cory'ego Doctorowa. Książka jest świetna, począwszy już od okładki, która została zaprojektowana przez stajnię Tomka Bagińskiego.
    • marcin.wieczorek Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 15:11
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=seria+kanon
    • marcin.wieczorek Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 16:20
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=seria+kanon
      • shiva772 Re: co teraz czytacie? 14.02.11, 18:02
        Dzienny Patrol, Lukianienko Siergiej, Wasiliew W.
        Czyli idę dalej w fantastykę.
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:57
      "Zmierzch" Theorin
    • Gość: Meg Re: co teraz czytacie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 13:29
      Bree Despain - Dziedzictwo Mroku.
      Już kończę i będę oczekiwać na wydanie kolejnej części z tej serii bo mnie wciągnęło.
      • joanka-r Re: co teraz czytacie? 15.02.11, 14:07
        ''Jaski'' synowi na dobranoc.
    • kot_w_butach1984 Re: co teraz czytacie? 15.02.11, 16:28
      Zapisane w kościach - Simon Beckett
      Świetna, polecam!
    • Gość: filiżanka Re: co teraz czytacie? IP: 89.78.210.* 15.02.11, 17:00
      Super książkę "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" Wendelin Van Draanen.
      Typowo młodzieżowa polecam;-)
      • Gość: majeranek Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 11:24
        Zaczytuję się teraz w najnowszej książce Trudi Canavan, a mianowicie w "Łotrze". Jest to księga druga Trylogii Zdrajcy, którą się czyta w mgnieniu oka, mimo że ma ponad 500 stron;-)
        • Gość: akacja Re: co teraz czytacie? IP: 89.78.122.* 10.09.11, 08:28
          Znakomitą książkę Ricka Riordana "Ognisty tron". Jest to kontynuacja "Czerwonej piramidy". Świetnie i już czekam na trzecią część ;-)
        • Gość: kurka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 23:01
          W tej chwili czytam super książkę o wilkołaku i jego perypetiach z ojcem i ukochaną dziewczyną, czyli "Bestię" Alex Flinn. Fajna książka;-)
    • poczatkujaca_travellerka Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 09:49
      Norwegian Wood Murakamiego.
      • nioma Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 10:29
        Biografia Ozzy'ego Osbournea
      • poczatkujaca_travellerka Re: co teraz czytacie? 08.04.11, 13:18
        Z serii Bez tabu dla młodzieży: Duża książka o aborcji
    • Gość: Koniu Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 14:31
      Czytam właśnie "Małego Brata" Cory Doctorowa. Książka to prawdziwy odjazd:)
      • duch-87 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 17:38
        To samo słyszałem od znajomych , którzy ja sobie chwalą. Sięgnę po nią jak tylko skończę "Futurospekcję" , która dziś w końcu nabyłem i zacząłem pochłaniać :)
    • czytajka86 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 22:28
      Obecnie kończę "Saint Exupery - ostatnia tajemnica" Jacquesa Pradela i Luca Vanrella. Dobra, trochę wojenna, trochę thriller. Wciąga :)

Saint-Exupery - ostatnia tajemnica
      • czytajka86 Re: co teraz czytacie? 16.02.11, 22:31
        A na półce leży i czeka na swoją kolej "Szukając Noel" Richarda Evansa :) Niemal świeżutko z księgarni :) Koleżanka poleca, więc przekazuję dalej, że dobra... :)

Szukając Noel
        • duch-87 Re: co teraz czytacie? 18.02.11, 09:26
          Dzięki za ten tytuł, będę wiedział co kupić dla kumpeli w ramach prezentu:)
          • ewela345 Re: co teraz czytacie? 18.02.11, 21:21
            właśnie skończyłam 'Marina'- Zafona bardzo polecam!
            przeczytałam jednym tchem

i zaczęłam czytać 'Ojca chrzestnego'- Mario Puzo
            jak na razie takie sobie
    • night_mary Re: co teraz czytacie? 18.02.11, 23:59
      3096 Dni - Kampusch Natascha
    • sibeliuss Re: co teraz czytacie? 21.02.11, 10:33
      Budrewicza "Jestemy z Warszawy".
      • Gość: mimra Re: co teraz czytacie? IP: *.alkom.3s.pl 21.02.11, 20:36
        Jarek Szulski "Zdarza się"
    • naimad24 Re: co teraz czytacie? 21.02.11, 21:23
      "Miasto i psy" M.V.Llosy
      Początek ciężki, ale z czasem się rozkręca :) Jestem w połowie i chyba raz dwa połknę reszte.
    • Gość: firanka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 12:06
      Czytam właśnie książkę Wendelin Van Draanen "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" i muszę przyznać, że książka jest super;-). Coś w sam raz dla nastolatków;-). Polecam.
      • Gość: hanka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 09:12
        Ja też już przeczytałam "Dziewczynę i chłopaka..." i potwierdzam, ze książka jest super;-)
        • Gość: groszek Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 17:22
          Księgę II Trylogii Zdrajcy "Łotr". Oczywiście Trudi Canavan. To naprawdę bardzo dobra książka;-)
      • Gość: yoho Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 15:09
        A ja z kolei jako wielka fanka fantsy czytam "Łotra" Trudi Canavan;-)
    • duch-87 Re: co teraz czytacie? 22.02.11, 21:54
      Zacząłem czytać "Inwazję" Koontza.
    • duch-87 Re: co teraz czytacie? 23.02.11, 19:00
      "Mój przyjaciel Kaligula " Piekary.
    • Gość: Tujkaa Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 08:43
      Czytam "Małego Brata" Cory Doctorowa. Książka świetna:)
    • gusiaczek00 Re: co teraz czytacie? 25.02.11, 06:53
      "A więc twierdzicie Obywatelu, że wampiry istnieją? Niby kraj socjalistyczny, ateizm w modzie, a tu taka wtopa. I jak tu się krzyżem odwijać? Jak wodą, tfu, święconą chlapać? A czosnek tylko granulowany i z importu z bratniej Czechosłowacji!".

Ożywiona mumia aktywnie działająca w opozycji, hrabia biegający w PRL-owskich relaksach i stara szatniarka wróżąca z fusów kawy to tylko nieliczne ze smaczków najnowszej książki Pilipiuka.
      www.portalwww.eu/pl/artykuly/2011/2/22/wampir-z-prl-owskiego-m3/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka