Gość: darek Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 00:47 "Eifelheim" Michaela Flynna Odpowiedz Link Zgłoś
poczatkujaca_travellerka Polski hydraulik 29.04.11, 13:03 Polski hydraulik i inne opowieści ze Szwecji Zaremby www.czarne.com.pl/?a=357 Świetne reportaże, poziom absurdu niektórych rozwiązań szwedzkich - porażający. Odpowiedz Link Zgłoś
noopinion Re: co teraz czytacie? 29.04.11, 18:11 "Zła matka" Ayelet Waldman. O tym jak we współczesnym społeczeństwie wciąż panuje przekonanie o "ideale matki" oraz o tym, że można się jemu sprzeciwiać, jednocześnie kochając i dbając o swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
duch-87 Re: co teraz czytacie? 30.04.11, 22:24 "Eifelheim" Flynna . Książka jest świetna, jeśli ktoś lubi połączenie zagadek z historią to jest to książka w sam raz dla takiego czytelnika :) Odpowiedz Link Zgłoś
zerwana.z.tapczana Re: co teraz czytacie? 02.05.11, 23:58 "ostatni slad" autorka:charlotte link. dopiero zaczelam i wciaga od poczatku! Odpowiedz Link Zgłoś
noopinion Re: co teraz czytacie? 03.05.11, 18:03 "Nietoperz w świątyni: Biografia Jerzego Nowosielskiego" opracowana przez Krystynę Czerni, świetna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: co teraz czytacie? 04.05.11, 09:28 "Siedem lat pozniej" Emily Giffin, niby babskie czytadło ale bardzo wnikliwie i przekonywujaco pokazuje strona po stronie jak życie moze się wymknąc spod kontroli. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: co teraz czytacie? 05.05.11, 08:09 "Klątwa rodu Windsorów" U. Grunewald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis Re: co teraz czytacie? IP: *.aster.pl 08.05.11, 11:47 mnie w pełni pochłania itratura dziecięca, jedną z książek jest www.mini-kultura.pl/544-dawno_temu_w_mamoko.html Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co teraz czytacie? 08.05.11, 22:24 właśnie skończylam W drodze do Hokkaido www.empik.com/w-drodze-na-hokkaido-ferguson-will,prod60210200,ksiazka-p i Płetwa rekina i syczuański pieprz www.swiatksiazki.pl/shop/product,195938,,Pletwa-rekina-i-syczuanski-pieprz,Fuchsia-Dunlop teraz sięgnęłam po "Klub filmowy" D. Gilmoure'a Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: co teraz czytacie? 09.05.11, 08:59 "Żegnaj, Panie Prezydencie" - Daniele Georget Rzecz się dzieje w wieczór poprzedzający zabójstwo prezydenta Kennedy'ego. Cała książka to jego rozmowa z Jackie, pełna wyrzutów, oskarżeń, analiz i wątków z przeszłości. Ciekawa lektura. Oczywiście sama rozmowa to fikcja literacka ale za to zawiera mnóstwo faktów z czasów prezydentury JFK Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: co teraz czytacie? 09.05.11, 09:25 Aktualnie czytam Grom Siła i Honor oraz Szkołę Wdzięku. Dwie świetne książki. Odpowiedz Link Zgłoś
oneziuta Re: co teraz czytacie? 09.05.11, 10:07 Zamek z piasku, który runął - S. Larsson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia "Neger, Neger, Schornsteinfeger!" IP: *.aster.pl 10.05.11, 19:58 Autor Hans J. Massaquoi Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? 10.05.11, 21:12 Sekret- nawet po przeczytaniu ksiazki obejrzalam film :) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? 10.05.11, 21:15 Teraz Agnieszka Błotnicka "Koniec wiosny w Lanckoronie". Zabawna, wciagajaca, kobieca literatura. Fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka.pl Re: co teraz czytacie? 13.05.11, 00:58 Wlasnie skonczylam dwie ksiazki W.Nabokowa, doczytuje do konca W.Atwood, w przerwach rozsmakowuje sie po raz n-ty opowiadaniami M.Hlaski (ciagle do nich wracam od czasow licealnych, kiedy pierwszy raz przeczytalam "Pierwszy krok w chmurach", ktory zrobil na mnie takie wrazenie, ze nazwalabym je "pietnem") Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka.pl Re: co teraz czytacie? 13.05.11, 00:59 landrynka.pl napisała: > W.Atwood, < Kurka! Oczywiscie M.Atwood;sorry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cashek Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 23:41 Hlasko porywal mnie w liceum. Juz teraz nie ciagnie mnie zupelnie. Potrzebuje pozytywow, zycie mnie za bardzo przytlacza. Czytam dzis "Pocalunki wampira" Ellen Schreiber. To jest to! Lekkie, latwe i przyjemne :) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie?- "Szare sniegi Syberii" 15.05.11, 19:15 "Szare sniegi Syberii" Ruta Sepetys. Przepiekna, wzruszajaca i porywająca książka. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maria355 Re: co teraz czytacie? 15.05.11, 22:12 John Irwing "Ostatnia noc w Twisted river" i Llossa "Raj tuż za rogiem",skończyłam Pat Conroy "Na południe od Broad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominka Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 15:54 ooo, ja czytalam niedawno " Ostania noc..." Irvinga i jestem pod ogromnym wrazeniem. Fantastyczna! A jak Tobie sie podoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
eli192 Re: co teraz czytacie? 21.03.12, 12:15 Przeczytałam "Ostatnią noc...", bo nie mam w zwyczaju nie kończyć rozpoczętych książek, początek był zachęcający, ale ciąg dalszy mnie rozczarował, nuda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Book-erka Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:43 Zapraszam na bloga www.book-erka.blogspot.com. Będzie mi bardzo miło was gościć:) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? 19.05.11, 22:35 Z myślą o mamie (na DZień Matki) "Cukiernia pod Amorem" Gutowskiej- Adamczyk. Podejrzałam i "wsiąknęłam" w tę sagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: co teraz czytacie? IP: *.aster.pl 22.05.11, 11:08 Wielcy malarze dla dzieci, autorstwa Laurence'a Anholta. Na razie wyszły dwie części, kapitalne o monecie i van goghu, pomimo ze dla dzieci mnie wzruszylu, tu recenzje www.mini-kultura.pl/575-malarz_jest_jak_ogrodnik____bardzo_cierpliwy.html i www.mini-kultura.pl/574-pola_wielkich_slonc_czyli_vincent_od_slonecznikow.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: co teraz czytacie? 22.05.11, 16:29 Pratchetta zaczęłam:) Kolor magii w tej chwili, to moja druga pozycja ze świata dysku - na pierwszy ogień poszedł Mort:) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie?"Pitu i kudłata dają radę" 24.05.11, 00:21 "Pitu i kudłata dają radę" L.K. Talko ;). Popoludnie spedzilam z siostrzenicą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: co teraz czytacie?"Pitu i kudłata dają radę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 00:43 "Dziewiętnaście minut" Jodi Picoult Odpowiedz Link Zgłoś
agre.scik Re: co teraz czytacie? 24.05.11, 15:18 Kristin Cashore - Wybrańcy, fajnie się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? 25.05.11, 17:55 Czy dobrze myślę, to bestseller za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? 29.05.11, 22:12 Ta książka zasługuje na miano bestsellera! Nie mogłam sie od niej oderwaC. Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
black_jotka Re: co teraz czytacie? 24.05.11, 16:53 "Ogień. Król Podhala" - Jan Szczerkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annimka Re: co teraz czytacie? IP: *.toya.net.pl 24.05.11, 19:34 ja czytam, mimo nie do końca młodzieżowego wieku, "Baśniobór" Brandona Mull'a. Dzięki tej książce odpływam w zupełnie inny świat - pełen magi, czarów i przygody. Jeśli ktoś lubi trochę pobudzić swoją wyobraźnie i przenieść się w świat wróżek, czarownic i trolli to naprawdę polecam! Dobre dla zapracowanych, aby odetchnęli trochę innym światem ;) Jest nawet strona tej książki - basniobor.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co teraz czytacie? 24.05.11, 21:10 Bourdain merlin.pl/Swiat-od-kuchni-W-poszukiwaniu-posilku-doskonalego_Anthony-Bourdain/browse/product/1,875495.html ostatnia Picoult (ujdzie) merlin.pl/Linia-zycia_Jodi-Picoult/browse/product/1,906507.html Link (nie rozumiem o co tyle hałasu, ot czytadło, wcale nie lepsze niż inne ksiązki tej autorki) merlin.pl/Dom-siostr_Charlotte-Link/browse/product/1,908042.html troost www.empik.com/zagubiony-w-chinach-troost-maarten-j,prod56520042,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: co teraz czytacie? 24.05.11, 22:28 Barbara Rosiek "Moje życie w hospicjum". Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: co teraz czytacie? "Pokochaj wegetarianizm" 25.05.11, 17:59 "Pokochaj wegetarianizm" Elżbiety Kowalewskiej. Pięknie wydana, bardzo ciekawa lektura dla każdego , kto nie moze się pogodzić z tym, że trzeba zabijać, by jeść. Odpowiedz Link Zgłoś