Gość: gardenlily Re: co teraz czytacie? IP: *.icpnet.pl 09.08.11, 17:06 polecam: mybookspace.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardenlily www.mybookspace.blog.pl IP: *.icpnet.pl 09.08.11, 21:35 mybookspace.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
polapola76 Re: co teraz czytacie? 10.08.11, 12:31 Iwona Słabuszewska-Krauze "Ostatnie fado" - nie jest to może literatura przez wielkie L, ale ma fajny klimat i jest bardzo wyciszająca. Polecam na leniwe wakacje z dala od zgiełku. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Epitafium, Izydor Stein 10.08.11, 22:31 Super, jeżeli kogoś interesuje życie codzienne Żydów przed wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: co teraz czytacie? 11.09.11, 17:17 Sosnowe dziedzictwo-Marii Ulatowskiej.W kolejce czeka druga częśc tej sagi Pensjonat Sosnówka. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 A prze Epitafium poszły kryminały: 10.08.11, 22:34 Ostanio przeczytałam: Mankella : Piąta kobieta i Mężczyzna, który sie uśmiechał. Gorąco polecam. Ludziom którzy mieszkają w Białymstoku polecam: Białostockie smaki, przyjemna książeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mem Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 08:46 Porywający romans indyjskiej autorki Sarity Mandanna 'Tygrysie Wzgórza' Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_stw Re: co teraz czytacie? 11.08.11, 11:06 Ja jak zwykle kryminały... Słyszeliście o tych autorach? www.stylemiasta.pl/kulturalnie/news/single/wakacyjna-kolekcja-lato-z-kryminalem/. Polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi_god Re: co teraz czytacie? IP: *.smpk.krakow.pl 12.08.11, 11:48 ja uwielbiam młodzieżową fantastykę, w tym momencie czytam książkę R.Riordana "Ostatni olimpijczyk" wypasss ;), zresztą jak cała seria o Percym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazyy Re: co teraz czytacie? IP: *.205.120.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.11, 01:02 Ostatnio w nawale książek młodzieżowych, serio dość trudno znaleźć coś fajnego. Ja w tej chwili "wpadłem" w serię Strażnicy Veridianu, a tak naprawdę, póki co pierwszą część "Straż". Sięgnąłem po tę książkę, jako po "coś lekkiego do czytania", nie spodziewałem się aż tak dobrej historii. Czekam na kolejną część, która ma wyjść we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
garga-mella Re: co teraz czytacie? 12.08.11, 13:39 "Tom Harris" Stefana Themersona - kończę już. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_m_zuza_m Re: co teraz czytacie? 12.08.11, 19:32 Czytam książkę pt. "Fabula rasa" Edwarda Stachury. Polecam! Dość... filozoficzna i o życiu. Ale do przełknięcia. Ja jestem pozytywnie zaskoczona. I może coś dla siebie z niej wyciągnę... Odpowiedz Link Zgłoś
exellence Re: Co teraz czytacie? 18.08.11, 20:43 Jestem w połowie "Pasji życia" Irvinga. Świetna, aż chce się zobaczyć te wszystkie obrazy namalowane przez van Gogha. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutfit Re: co teraz czytacie? 19.08.11, 12:41 Aktualnie jestem w trakcie czytania książki pt. "Które diety naprawdę działają" z serii wydawnictwa Ale Historie.Powoli dowiaduję się dużo fajnych rzeczy, mitów i faktów, które do tej pory były dla mnie niejasne albo błędy które popełniałam a nie byłam ich świadoma. Polecam przeczytać zanim zabierzesz się do jakiejkolwiek diety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja05 Re: co teraz czytacie? IP: *.sgh.waw.pl 01.09.11, 16:50 ja właśnie skończyłam "czy ziewanie jest zaraźliwe" Franceasca Gould i jestem zachwycona. Ksiązka lekka i przyjemna, no i mozna się dowiedziec naprawde ciekawych rzeczy o ludzkim organizmie i jego funkcjonowaniu. Autorka jest lekarzem i w przeestępny sposób pisze o różnych ciekawostkach z naszej fizjologii. Teraz czekam na "Dlaczego mrówkojady boją się mrówek?" Podobno ma niedlugo wyjść, ale żadnej konkretnej daty, ani nawet miesiąca nie mogę znaleźć ... Odpowiedz Link Zgłoś
noopinion Re: co teraz czytacie? 01.09.11, 19:15 "Męska Plaga" Jurgena Thorwalda, pikantne, tak jak reklamują. Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 "Przebudzenie" Zyskowska-Ignaciak 01.09.11, 19:31 "Przebudzenie" Zyskowska-Ignaciak- lekka powiesc z zabarwieniem kryminalnym. Świetna na urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: "Przebudzenie" Zyskowska-Ignaciak 02.09.11, 10:40 Skończyłam "Karaluchy" Jo Nesbo - zawód wielki, nuda i jeszcze raz nuda. Zabieram się za biografię Janis Joplin i "61 Godzin" Lee Childa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 14:53 Zaczęłam "Piaskową Górę" Joanny Bator Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 "Ratunku, marzenia!" Doroty Suwalskiej 14.09.11, 01:21 Uczymy się w domu czytać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozena Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 00:19 Dziś czytałam z dzieckiem "Ratunku, marzenia!" Doroty Suwalskiej. Bawiłyśmy się przednio. Polecam - to dobra laektura dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: co teraz czytacie? 12.09.11, 09:55 Ostatnio zacząłem czytać "Byli, są. Czy będą...?" z wydawnictwa Impuls, historię wywożonych na Syberię, do Kazachstanu, na Kołymę i w inne odległe miejsca ZSRR. Pouczająca lektura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finger Re: co teraz czytacie? IP: *.ghnet.pl 05.10.11, 09:08 a ja czytam wszystko jak leci zaczynając od ulotek, po wielkie powieści:) powiem wam, że ostatnio przekonałam się do tego, żeby czytać e-booki, kilka interesujących książek znalazłam na Goneta.net i teraz w długie jesienne wieczory na pewno będę miała co czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamkin Re: co teraz czytacie? IP: *.acn.waw.pl 13.09.11, 18:09 Straż, z serii Strażnicy Veridianu. To pierwsza część trylogii utrzymanej w klimacie fantasy, a nawet paranormal romance. Bardzo fajna książka, czekam teraz na kolejną część, mam nadzieję już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.world Re: co teraz czytacie? 15.09.11, 11:16 Na chwilę obecną "Dzień szakala" F.Forsyth'a, później "Komandosi z Nawarony" A.MacLean'a i może tym miłym akcentem doczekam się premiery "Cmentarza w Pradze" Umbero Eco, a jak nie to może sięgnę jeszcze po "Wektor moskiewski" R.Ludlum'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
pankojot Re: co teraz czytacie? 30.09.11, 22:39 Ojca Chrzestnego. Na dobrą lekturę nigdy nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
mutant12 "Drzwi do piekła" Kochańskiego 30.09.11, 22:46 Przeczytałam i serdecznie polecam. Jesy to zbiór opowiadań określanych na okładce jako opowiadania grozy, ale nie wszystkie i niezupełnie takie są, jest na przykład jedno cyberpunkowe. Większość ma trochę z wczesnego Bradbury'ego, trochę z Grabińskiego, Jeffa Vandemeera, Orbitowskiego (acz mniej dosadne od tego ostatniego). Dłuższe opowiadania lepsze, krótsze trochę słabsze. Przyjemność z czytania miałam podwójną, bo raz, że książka jest w miarę lekka (acz nad zrozumieniem puenty trzeba się czasem pogłowić, a w jednym wypadku do dziś jej nie zrozumiałam ;)), a dwa, że naprawdę dobrze napisana i pomyślana. Odpowiedz Link Zgłoś
3-tylko Re: co teraz czytacie? 06.10.11, 16:05 "Tylko jedno spojrzenie" H. Coben - seria "lekko, miło i przyjemnie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 14:09 "Baudolino" Umberto Eco. Na razie przeczytałam pierwsze parę stron, ale już jutro weekend, więc będzie czas na spokojne czytanie książki :) Bardzo lubię Eco i zabieram się za jego mniej znane powieści. Mam nadzieję, że się nie zawiodę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: co teraz czytacie? 08.10.11, 08:13 Właśnie skończyłam "Koniec Kalifornii". Świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefajnynick Re: co teraz czytacie? IP: *.aster.pl 08.10.11, 10:37 Korczak próba biografii Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: co teraz czytacie? 14.10.11, 09:40 Właśnie sobie czytam wiersze Wiesława Tadeusza Kolarza - tomik "Czekam", prosta, ale trafiająca do czytelnika poezja, wiele trafnych spostrzeżeń. Ładnie wydane przez oficynę wydawniczą Impuls :) Odpowiedz Link Zgłoś
goh.ha Re: co teraz czytacie? 14.10.11, 10:16 absolutfit napisała: > Aktualnie jestem w trakcie czytania książki pt. ............ > z serii wydawnictwa.......... Prawie na wszystkich forach gazety spamujesz o tym wydawnictwie, że aż żal. Pracujesz tam? Dobre wydawnicto i dobre książki obronią się same, bez takiego chamskiego reklamowania. To co reklamujesz to na pewno jakiś syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 17:04 "Zapiski na pudelku od zapałek" polecono mi na forum i znalazłam w bibliotece. Tak smiesznej książki jeszcze nie czytałam. Niesamowity humor Umberto Eco :) Ksiązke czyta się podobnie do tekstów Woody`ego Allena. Bardzo polecam na szare jesienne wieczory. Na pewno poprawi humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Powrót nauczyciela tańca, Mankell 16.10.11, 12:11 Wolę jednak postać Wallandera w "Nauczycielu..." główny bohater nieco mnie irytuje. Przed "nauczycielem tańca" w tempie ekspresowym przeskoczyłam dwie książki A. Marininy: "Płotki giną pierwsze" i "Zabójca mimi woli" Obie mi sie bardzo podobały ale Marinina jest bardzo specyficzna, taki typ kryminału trzeba lubić - no i ta Moskwa. W międzyczasie "zrobiłam" też ostatni tom Oka Jelenia: Strefa armiliarna - taka sobie niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja005 Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 19:49 "zapiski" znam i to bardzo dobrze. I tak jak piszesz - idealna książka na poprawę humoru. Też czytam aktulanie Umberto Eco - a dokładnie próbuję się zabrać za "Baudolino" Zobaczymy co z tego będzie :) Chociaż po felietonach i "Imieniu Róży" wydaje mi się, że Eco nie zawiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś