Dodaj do ulubionych

co teraz czytacie?

• Gość: parfum Re: co teraz czytacie? IP: 89.78.122.* 17.10.11, 10:33
      W tej chwili czytam "Dar" Alison Croggon. Dobra fantasy!
    • czytajka86 Re: co teraz czytacie? 17.10.11, 20:27
      Wczoraj zaczęłam, dzisiaj skończyłam - Czyste sumienie Charlaine Harris. Moja ulubiona seria babskich kryminałów. Polecam!
      • lustroo Re: co teraz czytacie? 09.03.12, 19:16
        Marek Latasiewicz "Jan Paweł II poza protokołem" - został z nami
        • Gość: cashek01 Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 20:37
          "Zmorojewo" Żulczyka, bo udostępnił ebooka za darmo. Bardzo fajna literatura - taki horror fantasy dla nastolatków. Polecam .
          • shiva772 Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. 11.03.12, 20:43
            Trzeci tom sagi G. Martina - część pierwszą Nawałnicy mieczy. W przerwach czytam Weź moją duszę, autorka: Sigurðardóttir Yrsa.
          • Gość: makary Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 03:05
            Jest też wersja w formacie MOBI, wcześniej jej nie było.
            • cashek01 Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. 16.03.12, 13:41
              MOBI to trudny format, nie zawsze można w nim dostać wymarzonego ebooka...
          • antychreza Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. 26.03.12, 22:53
            Ściągnęłam, ale nie byłam przekonana czy warto. Skoro piszesz, że dobre, to się przełamię.
            • cashek01 Re: co teraz czytacie? "Zmorojewo" Żulczyka. 23.04.12, 04:17
              Jestem ciekawa Twojej opinii.
      • toska91 Re: co teraz czytacie? 03.07.12, 09:32
        Ostatnio przeczytałam "Czystą jak łza" Charlaine Harris. Ta tajemnicza historia pozwala przenieść się do świata pełnego mrocznych zakamarków, mieszkań, parku... Trzyma w napięciu do ostatnich chwil, teraz czekam na "Prawdziwe morderstwa" i na to, czym Charlaine Harris mnie jeszcze zaskoczy.
      • toska91 Re: co teraz czytacie? 04.07.12, 20:56
        Widzę, że mamy podobne zainteresowania. Też czytałam "Czyste sumienie" i "Czyste intencje". To dobre kryminalne pozycje dla kobiet. Teraz czekam na "Prawdziwe morderstwa". Premiera już wkrótce!!!
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.12, 13:08
      "Pocieszenie" A. Gavalda
    • Gość: zosia25 Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.12, 15:30
      "Przełamać noc" Liz Murray!! Zaczęłam wczoraj i skończę dzisiaj!! Tak mnie wciągła:-)
      • maitresse.d.un.francais Re: co teraz czytacie? 14.03.12, 17:00
        Skończyłam "Uciekiniera" Stephena Kinga. Okropnie przejmujące.

• asikkafri Re: co teraz czytacie? 15.03.12, 09:25
          Właśnie skończyłam "Fantastyczne samobójstwo zbiorowe" Arto Passilliny.
    • cashek01 Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" 15.03.12, 14:55
      Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon". Prawdziwe, świetne fantasy. Nie mogę się doczekać, kiedy "dorwę" kolejne tomy :).
      • judytta Mary E. Wilkins Freeman "Zagubione duchy" 16.03.12, 08:10

Czyta się wyśmienicie tenże zbiór opowiadań z równie interesującym wstępem napisanym przez Marka S. Nowowiejskiego.
      • judytta Mary E. Wilkins Freeman "Zagubione duchy" 16.03.12, 08:11

Czyta się wyśmienicie tenże zbiór opowiadań z równie interesującym wstępem napisanym przez Marka S. Nowowiejskiego.

judytta.blog.onet.pl/

• Gość: baska Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 21:09
        To wznowienie? w tłumaczeniu Pawła Kruka?
        • cashek01 Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" 25.03.12, 07:31
          Wiesz, nie interesują mnie wydawnictwa, tylko książki. Ale ta książka z pewnością jest w przekładzie Pawła Kruka.
          • Gość: baska Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 17:46
            A ja chciałabym wiedzieć, zanim kupię książkę, czy tym razem mogę się spodziewać, że tłumacz przetłumaczy idiomy i humor słowny. Bo w starym wydaniu to się nie udało
            • cashek01 Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" 23.04.12, 04:20
              Podobno to tłumaczenie jest rewelacyjne. Tłumaczem jest mężczyzna :).
      • Gość: merynos Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 01:48
        oj... Xanth... czytałem z... 15 lat temu
        • cashek01 Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" 23.04.12, 04:22
          Zgadza się. To już kultowa książka. Wielo-pokoleniowa :).
          • Gość: montse Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:40
            Moi rodzice czytali w młodości tę książkę :)
            • cashek01 Re: Anthony- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" 26.04.12, 01:39
              No tak. W końcu premiera oryginału miała miejsce w 1977r!!!
    • Gość: janio Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 14:05
      SINGLE - męski świat Martin CROSS

Polecam gorąco, nie tylko dla mężczyzn
      • Gość: Ewa Single - Martin Cross IP: 206.196.227.* 25.05.12, 11:01
        zgadza się, super - polecam, szkoda , ze tylko na e-book
        • Gość: Pasqud Re: Single - Martin Cross IP: *.cmc-centrozlom.3s.pl 25.07.12, 10:50
          skorzystałem, przeczytałem - Poranek prawdziwego mężczyzny dał mi do myślenia:) nie wszystko jest takie jak sobie wymyślimy:) dobre , dobre
          • Gość: Ma-ma Re: Single - Martin Cross IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.13, 20:33
            raczej okrutne męskie życie... Kobiety ku przestrodze, ale czyta się dobrze:)
            • Gość: Krzychu Re: Single - Martin Cross IP: 206.196.227.* 07.01.13, 11:59
              no ostro pan sobie poczyna:) opowiadania mocno erotyczne ale ciekawe i wciągające
              • Gość: HiDo Re: Single - Martin Cross IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 14:36
                sięgnęłam po te opowiadania, Stara Miłość - świetne i to o tej dziewczynie poznanej na drodze, bardzo dobre - no to teraz czas na "Ludzkie Zdjęcie"
                • Gość: Quba Re: Single - Martin Cross - dooobre! IP: 206.196.227.* 30.01.13, 12:42
                  w sumie nie lubię opowiadań, ale te są jakieś inne ... non stop zaskakują , biedne single :)
    • arth1987 Re: co teraz czytacie? 18.03.12, 19:14
      Aktualnie czytam po raz n-ty "Wiedźmina" ale lada dzień w bibliotece będę mógł wypożyczyć pierwszą część sagi Stephena Kinga "Mroczna Wieża"
      • anetapzn Re: co teraz czytacie? 22.03.12, 10:40
        Skończyłam właśnie Ben Hura. Świetny.
    • anetapzn Kyra Galvan- Niewyznane grzechy siostry Juany. 23.03.12, 10:01
      • Gość: montse Re: Kyra Galvan- Niewyznane grzechy siostry Juany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:45
        Tytuł brzmi zachęcająco... :>
    • anetapzn L. Tyrmand - Dziennik 1954 24.03.12, 12:07

• cashek01 "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 25.03.12, 07:34
      "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?". Bardzo ciekawa, głęboka książka Radosława Milczarka.
      • replika78 Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 06.04.12, 01:59
        A cóż to za tytuł? Czy możliwe jest życie PRZED śmiercią? NO chyba żyjemy i jesteśmy przed śmiercią?
        • cashek01 Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 11.04.12, 18:35
          Intrygujący, prawda? Bo taka też jest ta książka. Intrygująca, przewartościowująca otaczający świat. Refleksyjna i kojąca lęki. Polecam.
          • Gość: malinka Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 14:53
            Dla mnie to strasznie trudna książka, ale piękna i mądrości wielkiej. Uczy jak być szczęśliwym zmieniając jedynie swój sposób dotychczasowego postępowania. W ciągu całego życia byłam zawsze uczona i nawoływana do MYŚLENIA. Szczyciłam się tym, że jestem logiczna i sprawnie myślę. Cierpiałam też gdy (zwłaszcza) mężczyźni kpili ze mnie, uznając mnie za zbyt emocjonalną. A teraz dowiedziałam się, że właśnie zaufanie emocjom i intuicji może mnie uczynić szczęśliwą...
            • Gość: anka Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 14:07
              Trudna książka. Nie ze wszystkim w niej się zgadzam, ale na pewno z tym, że nie warto marnować czasu na myślenie o przeszłości o przyszłości skoro żyjemy dziś.
              • cashek01 Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 23.04.12, 04:27
                A z czym się nie zgadzasz?
            • cashek01 Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 23.04.12, 04:26
              To szokujące wnioski, nie do końca przystające do świata kreowanego przez materialistycznie nastawionych księży, prawda? A jednak wiara to przede wszystkim duchowość, nie materializm...
      • Gość: montse Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:47
        Kolejny, szalenie intrygujący tytuł. Zapisałam na listę "do przeczytania".
        • cashek01 Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" 26.04.12, 01:42
          Oby Milczarek miał rację, oby moje życie było prawdziwym, pełnym życiem...
          • Gość: Grazia Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 16:46
            Oby... choć śmiem twierdzić, że natrafisz na jeszcze kilka "objawień" i w końcu kiedyś tam dokonasz wyborów.
            • Gość: romek Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.12, 12:42
              Mało jest osób, które mają własne przemyślenia natury religijno-filozoficznej. Najczęściej korzystamy z myśli innych, wielkich, czasem pozornie wielkich. Wydaje mi się, że nie ma w tym nic złego. Możemy sięgać i po Konfucjusza i po Mao, i po Wojtyłę i po Milczarka. To nas ubogaca.
              • Gość: Grazia Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 15:11
                Dokładnie tak czuję, Romku :D
                • Gość: Rita_nova Re: "Czy możliwe jest życie przed śmiercią?" IP: *.cdma.centertel.pl 25.07.12, 03:19
                  Właśnie czytam. I najistotniejsze dla mnie jest to , że warta jest bezustannych powrotów ... , wciąga , pobudza myśli. Uwielbiam takie książki .

Autor ma swoją stronę: radoslawmilczarek.pl/ na której pisze:
                  "Ta strona oraz moje książki i zawarte w nich przesłanie poświęcone są życiu człowieka oraz poszukiwaniu prawdy na duchowej drodze od stanu Uśpienia, poprzez Błądzenie i Przebudzenie, aż do stanu Odkrywania. Najkrócej pisząc próbą odpowiedzi na pytanie: jak żyć by być szczęśliwym?"

Ciekawe, ciekawe...
                  Szkoda tylko, że jak do tej pory napisał tylko dwie książki.
    • oregano1 Re: co teraz czytacie? 26.03.12, 20:19
      Skończyłam "Miłość w stylu retro"-S.Kinsella-polecam gorąco(to ta od zakupoholiczki)-ciepła,zabawna i oczywiscie z wątkiem dla pań i panów.
      • oregano1 Re: co teraz czytacie? 26.03.12, 20:26
        I jeszcze nie napisałam o "Kolory tamtego lata"_R.P.Evans-("Szukając Noel")-dla lubiących historie damsko-męskie z 'przejściami",a przy okazji dla chętnych poznania części Włoch i tamtejszych "cudów"historycznych i artystycznych,jak na literature lekką i przyjemna przystało.
    • antychreza Re: co teraz czytacie? 26.03.12, 22:51
      Zaczynam "Moja żona wiedźma" Bielanina. Potrzebuję odprężenia :)
      • lora_c Re: co teraz czytacie? 29.03.12, 14:00
        Adam Hochschild "Duch króla Leopolda"
    • cashek01 "Śniadanie z Sokratesem" R.R. Smith 02.04.12, 01:09
      "Śniadanie z Sokratesem" R.R. Smith - czyli filozofia na talerzu. Bardzo ciekawa i mądra propozycja na rozumne rozpoczynanie i kończenie dnia. Mnie bardzo przypadła do gustu :).
      • lora_c Re: 02.04.12, 16:16
        Brzmi ciekawie i intrygująco:-) Poszperam w najbliższym czasie w księgarni. A ja póki co kończę temat kolonializmu. Najpierw Llosa „Marzenie Celta”, świetna książka: tyle faktów i postaci, i jakieś poczucie wstydu, że tak mało wiem na ten temat. Później „Duch Leopolda” z przerażającą biografią belgijskiego króla. Książka wstrząsająca, tak samo jak refleksja po przeczytaniu. A na koniec „Jądro ciemności” Conrada. Zarówno książka jak i pierwowzory postaci, oraz sam życiorys Conrada czy jeszcze wtedy Korzeniowskiego, zostały poddane wnikliwej analizie, w dwóch w/w książkach.

A teraz parę dni przerwy, żeby wszystko sobie poukładać, przemyśleć i zabieram się za coś lżejszego: „Coco Chanel. Życie intymne”. Książka już czeka na półce.
        • cashek01 Re: 05.04.12, 22:37
          Och, w chwili przerwy też bym chętnie przeczytała biografię Coco Chanel :). Daj znać, jakie wrazenia:).
          Narazie wciąż jestem pod wrażeniem "Śniadania z Sokratesem" i zauważyłąm teraz , że sama dość dużo filozofuję :).
          • Gość: ela Re: IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 15:17
            Hahaha, bo wiesz... z tym filozofowaniem to tak jak z mówieniem prozą w Mieszczaninie szlachcicem Moliera. Póki ci Smith nie uświadomił, że często masz całkiem filozoficzne myślenie, to nawet nie podejrzewałaś się o to. Ja siebie zresztą też nie :D
            • cashek01 Re: 23.04.12, 04:29
              I na tym polega smaczek tej książki, nieprawdaż? ;)
              • Gość: montse Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:51
                Mnie w tej książce najbardziej podoba się entuzjazm autora. Pasja. To, że czytelnikowi udzielają się te uczucia :)
                • cashek01 Re: 26.04.12, 01:47
                  Trafna uwaga. Książka spisana z zapałem, pasją, nawet przetłumaczona i przeredagowana, ma w sobie swoistą niepowtarzalną magię...
      • anetapzn Ofiara Polikseny - Marta Guzowska 19.04.12, 09:13

• jadodka_89 Re: co teraz czytacie? 03.04.12, 14:43
      Kapryśna piątkowa sobota K.Siesickiej
      ______
      bibliotekowy-swiat.blogspot.com/
    • Gość: Rorad Re: co teraz czytacie? IP: 193.239.126.* 03.04.12, 17:15
      na wixie Droga zycia moze być na www.wix.com/miteria/droga-zycia
      • nioma Re: co teraz czytacie? 06.04.12, 09:07
        Skończyłam "Uprowadzonego" Lee Childa
    • noopinion Re: co teraz czytacie? 12.04.12, 19:34
      "Dziś wolałabym siebie nie spotkać" Herty Muller gorąco polecam, a ja teraz czytam "Bestiarium" Różyckiego, w innym klimacie, bo bardziej onirycznym i fantazyjnym, ale też dobre.
      • Gość: tyda Re: co teraz czytacie? IP: *.9.175.181.ng.pl 15.05.12, 23:39
        Połówka żółtego słońca
    • cashek01 Re: Dziewiąty Mag- A.R. Reystone 12.04.12, 23:02
      Dziewiąty Mag- A.R. Reystone - dopiero zaczynam, musiałam sięgnąć po lekkie fantasy, po ciężkiej filozofii ;D
      • donetta Re: Dziewiąty Mag- A.R. Reystone 13.04.12, 15:27
        Gracz- Dostojewskiego
        • shiva772 Prywatne życie elit artystycznych II RP. Koper 14.04.12, 21:24
          Fajna synteza odpuszczę sobie kilka biografii bo już wszystko wiem ;|
      • Gość: gaba Re: Dziewiąty Mag- A.R. Reystone IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 15:46
        A ja to czytałam jakiś czas temu, ale nie doczekałam się na dalsze części. Nie wiesz czy teraz jest szansa na całą trylogię?
    • hrafn1 Re: co teraz czytacie? 17.04.12, 10:21
      "Śniadanie mistrzów" Kurta Vonneguta.
    • antychreza Re: co teraz czytacie? 17.04.12, 21:27
      Steve Berry "Dziedzictwo Templariuszy". I Bielanin. Chyba nie umiem czytać jednej rzeczy na raz :)
      • noopinion Re: co teraz czytacie? 18.04.12, 14:52
        Atul Gawande "Potęga checklisty" aż chyba się dostosuję do zaleceń autora, bo naprawdę potrafią zorganizować czas, a nawet uratować życie i ułatwić pracę!
    • Gość: Dominika Zupa z jeża IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 18:11
      wpadła mi w ręce świetna książka "Zupa z jeża" Magdaleny Kozlowskiej. Nie mogłam się oderwać dopóki nie skończyłam! Książka jest o historii rodziny cygańskiej pisana z punktu widzenia kobiet. Nie brak tam intryg, akcji i magii...polecam:)
      • Gość: Meral Re: Zupa z jeża IP: 80.50.141.* 09.08.12, 17:00
        Witam, ja właśnie skończyłam czytać i jestem zachwycona! Dawno nie czytałam tak mądrej, dojrzałej i pięknej książki!
        • Gość: Gosia Re: Zupa z jeża IP: 80.50.141.* 09.08.12, 17:01
          Zgadzam się, dodam tylko, że takie książki powinny być szerzej promowane, bo to wstyd, że trzeba mieć szczęście, aby na tę pozycję trafić.
      • Gość: Katarzynka Re: Zupa z jeża IP: 80.50.141.* 09.08.12, 17:02
        właśnie przeczytałam! naprawdę super!
        • Gość: Karola Re: Zupa z jeża IP: 80.50.141.* 17.01.14, 15:22
          Przeczytałam! Trudno było zdobyć tę pozycję, ale się udało, i jestem zachwycona! Czy ta autorka ma jeszcze jakieś inne książki?
    • anetapzn Janusz Korczak życie dla dzieci. -Erich Dauzenroth 20.04.12, 09:19

• Gość: Kasia Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 23:35
      "Miasto Śniących KSiążek" Waltera Moersa
      • Gość: tyda Re: co teraz czytacie? IP: *.9.175.181.ng.pl 23.04.12, 19:06
        Dwie królowe - Philippa Gregory
    • cashek01 Re: "Projekt szczęśliwe małżeństwo" H. i J. Runkel 23.04.12, 04:35
      Sięgnęłam z ciekawości, bo mojej siostrze nie układa się teraz w małżeństwie. Jest zachwycona tą książką. Przyznaję, że zawiera bardzo dużo ciekawych porad, co robić, by nie zatracić się w tej bajce o dwóch połówkach jabłka. Polecam każdej osobie , która nie wie, czy dobrze postępuje w swojej relacji.
      • Gość: montse Re: "Projekt szczęśliwe małżeństwo" H. i J. Runke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:56
        Oj, to mnie się przyda, z całą pewnością...
        • cashek01 Re: "Projekt szczęśliwe małżeństwo" H. i J. Runke 26.04.12, 01:51
          Jeśli lubisz poradniki, może Ci się spodobać :). Miłej lektury :)
    • black_jotka Re: co teraz czytacie? 23.04.12, 10:40
      "Szesc grobow do Monachium" - Mario Puzo. Swietna na wiosne.
    • anetapzn Prom do Puttgarden- Helle Helle 24.04.12, 12:44

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka