Dodaj do ulubionych

Polećcie jakieś akcesoria erotyczne

29.07.10, 11:47
Witam, ponownie
Jako że moje życie erotyczne zaczyna nabierać tępa. Chcielibyśmy je wzbogacić
o jakieś akcesoria. Mam tu na myśli np. wibrator, kulki, opaski na penisa lub
inne. Jako że nie mamy z żoną w tym temacie żadnego doświadczenia chciałbym
zadaję to pytanie na forum.

Od czego zacząć, jeżeli wibrator to na co zwrócić uwagę przy kupnie. Jakiej
firmy? Nie wiem cokolwiek co pomoże wybrać coś fajnego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sloik-konfitur Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 29.07.10, 19:02
      Uzgodniłeś to z żoną i jesteś pewien, że od razu ten kierunek?

Ja bym tam zaczął spokojniej, od opaski, ale na oczy, kajdanek z długim
      łańcuszkiem, piórek, owoców, bitej śmietany, miodu, kremów do masażu, a dopiero
      potem przeszedł na mocniejsze akcesoria. Ale oczywiście to moja własna opinia i
      możecie już być po tym etapie :-)
      • para_my Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne - drut 02.08.10, 20:14
        sloik-konfitur napisał:

> Ja bym tam zaczął spokojniej, ............ kajdanek z długim
        > łańcuszkiem,...
        ......
        > możecie już być po tym etapie :-)
        >
        My jesteśmy po tym etapie - związalem ją wczoraj ... hmmm.....drutem. Tylko to
        mialem pod ręką. Ufff .. bylo odlotowo :)
    • songo3000 A może domowe sprzęty? 30.07.10, 12:41
      odpowiednio zaadaptowane się przydadzą??? Jak jesteś mały Adam Słodowy to do dzieła:
      tiny.pl/h7f63
      :DDD
      • efi-efi Re: A może domowe sprzęty? 30.07.10, 16:20
        Co żeś Ty chłopie za narzędzie tortur tu zamieścił?:)
    • vitek_1 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 30.07.10, 21:42
      proto napisał:

> Jako że moje życie erotyczne zaczyna nabierać tępa. Chcielibyśmy
      je wzbogacić o jakieś akcesoria.
      > Od czego zacząć

Może od słownika ortograficznego?
      • i-sztar Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 31.07.10, 18:45
        ja polecam kajdanki, bicz, swieczki , wibrator z przyzsawką.dildo i
        kuleczki na poczatek i pas ze spodni
        • proto Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 04.08.10, 09:10
          Kurcze ale co się tym robi?
          A tak na poważnie to interesują mnie np. rady z doświadczenia.

Byłem ostatnio w sexshopie i ilość wibratorów mnie powaliła.

Więc chciałbym dowiedzieć się, kto jakie preferuje i DLACZEGO :)
        • gomory Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 04.08.10, 10:59
          > pas ze spodni

Wydawalo mi sie, ze widzialem naprawde wiele ale tego nie ogarniam.
          Jak to w ogole wyglada?
          • sisi_kecz Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 04.08.10, 11:14
            ehehhehe :))))

wiesz ile jest rodzajów sprzączek i materiału o różnej grubości i
            fakturze, z którego może zostać zrobiony taki pas????
            widać, że w ogóle nie znasz sie na temacie!!!

;)
      • zamysloneniebo Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 01.08.10, 18:17
        Jeśli wibrator, to polecam wybrać się z żoną do sklepu i pooglądać, pozwolić jej
        wybrać odpowiedni, zamiast kupować samemu i być może, nie trafić w jej gust.
        Osobiście wydaje mi się, że na początek najlepszy byłby wibrator niewielkich
        albo średnich rozmiarów, nie ogromny, na to ewentualnie przyjdzie czas później,
        jak się rozkręci(cie).
      • proto Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 02.08.10, 08:21
        Dziękuje za cenna radę. Ale nie takiej oczekiwałem.
      • novationen Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 02.08.10, 12:46
        forum.gazeta.pl/forum/w,15128,114784863,114784863,Zostac_Odejsc_.html

taaaakkk vitek_1 to specjalista, zwłaszcza teraz... frustracja mu się
        ulewa ;P
        • serducho.live Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 09.08.10, 21:27
          No pewnie słownik ortograficzny ma w małym palcu.
    • seren.dipity Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 09.08.10, 22:55
      Ja pi*#%(^%, życie seksualne nabiera tempa, to ludziom nie wystarcza bliskość z
      ukochaną/ym? Namiastki podniosą jego/ego, a za pół roku?
    • 0liviaaa Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 02.04.14, 23:48
      większość kobiet jeśli dochodzi to łechtaczkowo, więc proponuje zaczac od wibratora łechtaczkowego bardzo fajny i dyskretny może nacieszyć i kobiety i mężczyzn. Kobiety nacieszyć orgazmem a mężczyzn widokiem swojej dochodzącej kobiety ;)

ja osobiście mam coś takiego: www.kinkywinky.pl/akcesoria-erotyczne/wibratory/wibrator-lily-rozowy.html
      • magnolia1986 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 29.04.14, 22:34
        Tu można znaleźć ciekawe akcesoria erotyczne www.toys4sex.pl/326-akcesoria-erotyczne ja jednak preferuję osobiście wibratory :)
      • ewelinaczubaj Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 18.06.14, 12:12
        ja mam swojego przyjaciela który daje mi dużo przyjemności polecam jeśli chcecie kupić wibrator to tylko taki :) megaxshop.pl/akcesoria-erotyczne/wibrator-ovo-d1-fioletowy-432
        • eroeve Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 18.06.14, 17:31
          Polcam wibrator dla dwojga marki Lelo
          www.eroticrevolutionshop.com/dla-par/3173-wibrator-dla-par-lelo-tiani-2.html
    • twojabogini Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 10:11
      proto napisał:

Akcesoria jako wzbogacacz przydają się wtedy, gdy już wiadomo co wzmacniać - między partnerami jest silna więź, ufają sobie i znają wzajemnie swoje upodobania seksualne.

Jako pierwsze urozmaicenie proponuję wspólne ćwiczenie mięśni.

Wibratory - jet tego mnóstwo - żeby dobrać odpowiedni nie trzeba się kierować radami innych, tylko poznać swój ulubiony sposób stymulacji, wielu mężczyzn odkrywa, że lubi delikatną stymulacją anusa - i wtedy jak znalazł jest płytki niewielki stymulator analny. Kobietom pozwala to czasem na przełamanie bierności i przyjęcie aktywnej roli.

Znając preferowane obszary stymulacji można zastanowić się nad stymulatorem punktu G, łechtaczki, sklepienia pochwy, zajączkiem do stymulacji pochwy i łechtaczki lub zajączkiem do stymulacji pochwy i anusa. Koniecznie do tego dobry żel, jak para używa prezerwatyw jako antykoncepcji wiele z nich odpada.

Już sam dobrze dobrany żel bywa zajebistym urozmaiceniem i daje wiele możliwości zabawy. Na początek rewelka, ale trzeba dobrze szukać, popularne żele np. durexa znikają niemal po chwili, lepiej szukać trwalszych.

Kulki to w ogóle nie jest gadżet dla pary, chyba że w relacji Greja, służą ćwiczeniom na wzmocnienie mięśni pochwy, co swoją droga ma sens, ale nie jest to erotyczna zabawka.

Na opaskach na penisa się nie znam. To chyba raczej przy kłopotach ze wzwodem? Chyba że takie co maja wbudowany wibrator?

Fajne są jaja do masturbacji dla mężczyzn, ale dla pary tylko gdy kobiecie spodoba się widok masturbującego się partnera.

Zajebisty i niedoceniany gadżet seksualny to wygodne łóżko, zestaw poduszek i podparć, które ułatwiają wiele i zapobiegają otarciom albo zesztywnieniu mięśni.

• druginudziarz Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 11:22
        twojabogini napisała:

> proto napisał:
        >
        > Akcesoria jako wzbogacacz przydają się wtedy, gdy już wiadomo co wzmacniać - mi
        > ędzy partnerami jest silna więź, ufają sobie i znają wzajemnie swoje upodobania
        > seksualne.

Oczywiście, koleś od czterech lat zagląda na forum i czeka tylko na rady od TB ;)
        • twojabogini Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:02
          druginudziarz napisał:

> Oczywiście, koleś od czterech lat zagląda na forum i czeka tylko na rady od TB
          > ;)

Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że facet chce sobie zrobić dobry podkład, bo tak kluczy, żeby dostać opis zastosowania gadżetu. Jak dostał całkiem sensowne porady od zamysloneniebo np. to - "Dziękuję nie o to mi chodziło".

A o porady "koleś" prosił, jak każdy w wątku - się wypowiedziałam. Jak masz do mnie jakieś żale - to wal wprost o co chodzi, a nie łazisz za mną i się czepiasz jak rzep. Zresztą napiszę za ciebie:

"TB ma się za boginię, chociaż nie jest moja boginią, ani w ogóle boginią, myśli, że zjadła wszystkie rozumy i ośmiela się udzielać porad. Inni niech sobie udzielają porad, bo są one zgodne z moją linia myślenia, ale taka bogini co to zawsze na siłę i pod prąd i autorytarnie przy tym - to wkurza jednak. Na pewno jest brzydka ma nieogolone nogi i nierówne wargi sromowe."

Mam nierówne wargi sromowe.

• zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:18
            Bogini - koles prosił o rady 4 lata temu, teraz wątek odnowił jakiś reklamodawca, a Ty nie patrząc na daty wyjechałaś z elaboratem (skądinąd ciekawym - tyle, że grubo po czasie).

O to chodziło zapewne Nudziarzowi nr 2. - tak przypuszczam.
            Nawiasem mówiąc to kolejny raz, kiedy tak robisz - logiczny wniosek mógłby być np. taki :
            1. jesteś tak zapatrzona w swoją misję, że nie patrzysz w ogóle komu i na jaki post odpisujesz
            albo też np. taki :
            2. miewasz problemy z precyzyjnym doczytaniem szczegółów - rzucasz się na temat i kompleksowo go załatwiasz... tylko, że to w tym i paru innych przypadkach strata czasu, piszesz do nikogo odpowiadając na wątek sprzed XX lat.
            Piszesz chyba dużo zawodowo, więc korekta przed wydaniem nie jest Ci chyba obca - spójrz zatem nie tylko na tekst, ale na daty - oszczędzisz sobie czasu, który można lepiej spożytkować ( czy to na forum, czy to w dębowym łóżku w klimatach "dyby/SM" )
            • twojabogini Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:37
              zorzyku drogi,

Wątek odświeżyła niejaka Olivia, w dniu 2 kwietnia 2014 roku o godzinie, zresztą sam sprawdź. Ja się dopisałam, bo gadżety to fajna sprawa. Jak Olivia poczuła ochotę, to i ja mogę sobie pogadać na starym wątku, nawet jeśli autorowi chodziło u uzyskanie podkładu.

Kolejny raz zarzucasz mi, że odświeżyłam stary wątek, pomijając wcześniejsze świeże wypowiedzi. I jakoś się innych nie czepiasz. I nie wyciągasz wobec nich wniosków, że są "zapatrzeni w misję". Co do korekty, nigdy nie redaguję swoich tekstów. Co do szczegółów - zacznij ty zwracać uwagę kto odświeża wątek, zanim kolejny raz się mnie czepisz i do tego zaczniesz wyciągać wnioski o misjach.

Czekam na info jaką misję ma Olivia, która odświeżyła wątek.
              Pewnie taka samą jak zorzyk, który zaczyna się bawić w pacynki. Drogi zorzyku - z całego serca, jeśli pozakładałeś sobie alteregowe konta - to oznaka, żeby przystopować z forum, bo za bardzo cię wciągnęło. Wiem, że wkuriwam ludzi i nie byłbyś pierwszy, który zakłada sobie alternatywne konto, żeby mi dowalić, albostworzyć kogoś, kto albo poprze jego tezy, albo zacznie z innej mańki udowadniać, że moje są do dupy, albo, ze mam misje i nie zwracam uwagi na szczegóły. Przywykłam. Ale ty się chłopie w razie czego zastanów jak daleko jest sens brnąc w wirtuala i dyskusje z fikcyjna twoja boginia, która może nawet jest tylko złośliwym facetem.
              • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 15:02
                No więc rzeczona Olivia jest właśnie tym reklamodawcą, o którym napisałem - chyba to jasne i czytelne dla każdego w jakim celu odświeżyła wątek sprzed 4 lat podając konkretną stronę - trudno o bardziej czytelną formę reklamy.
                Ty albo nie zauważyłaś daty wątku, albo reklamy (dopiero ta druga z łóżkami dotarła chyba bardziej) - albo jednego i drugiego. Cóż, bywa - naprodukowałaś się jak to z reguły masz w zwyczaju i tyle.

Nie mam żadnego alternatywnego konta/kont - nie są mi do niczego potrzebne, a poza tym zbyt sobie cenię :
                po pierwsze jasną i uczciwą wymianę zdań / opinii - bez najmniejszych kontekstów personalnych, towarzyskich czy stricte męsko-damskich
                po drugie swój własny czas - zwłaszcza zaś proporcje pomiędzy spędzonym przed ekranem laptopa i tym pomiędzy realnymi osobami, przedmiotami, sytuacjami.

Tyle w temacie, nie miałem żadnych intencji aby Ci dowalić - mój post wynika raczej z zawodowego uczulenia na cienkie chwyty reklamowe (które tu się systematycznie widuje) oraz wrodzonego podejścia do konkretów i precyzji w wyrażaniu opinii (czego brakuje czasami moim skromnym zdaniem w Twoich postach - długaśnych, ale czasem na pewno nie nudnych :)
                Pozdrawiam i z mojej strony koniec pieśni, idę pomarzyć o wygodnym łóżku z drewna - mam ewidentną słabość do tego materiału ;-)
            • druginudziarz Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 15:16
              zorzyk.gitarzysta.basowy napisał:

> Bogini - koles prosił o rady 4 lata temu, teraz wątek odnowił jakiś reklamodawc
              > a, a Ty nie patrząc na daty wyjechałaś z elaboratem (skądinąd ciekawym - tyle,
              > że grubo po czasie).
              >
              > O to chodziło zapewne Nudziarzowi nr 2. - tak przypuszczam.
              > Nawiasem mówiąc to kolejny raz, kiedy tak robisz - logiczny wniosek mógłby być
              > np. taki :
              > 1. jesteś tak zapatrzona w swoją misję, że nie patrzysz w ogóle komu i na jaki
              > post odpisujesz
              > albo też np. taki :
              > 2. miewasz problemy z precyzyjnym doczytaniem szczegółów - rzucasz się na temat
              > i kompleksowo go załatwiasz... tylko, że to w tym i paru innych przypadkach st
              > rata czasu, piszesz do nikogo odpowiadając na wątek sprzed XX lat.

Jest jeszcze możliwośc taka, że TB to jakiś zaawansowany chatbot ;)
      • 1lema1000 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 14.09.14, 00:57
        Ostatni akapit: popieram!
        Wielu z nas pomoże więcej poczuć (poza odrętwieniem kończyn).
    • twojabogini Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:09
      E tam, z zaproponowanej oferty model "Pawel Prosty" bije wszystkie inne. Zanim obejrzałam już wiedziałam, ze tylko on.
      • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:42
        Jak szaleć to szaleć :) - ja wybieram łóżko z baldachimem :)
        Te solidne słupy warte są szerszego zastosowania niż tylko podtrzymanie baldachimu....
        • twojabogini Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 03.04.14, 14:49
          Pozostanę przy Prostym Pawle, dopóki nie wprowadzą nowszego modelu z serii "Sztywny Mietek".
    • nuskanuska Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 12.08.15, 23:33
      Ojjj prosty_ facet uwierz mi dała bym 2 razy tyle jak bym musiała za takie cuda co on robi - JEST TEGO WARTY !
      Poza tym nie wiem dlaczego akurat tylko o łydkach powiedziałeś ?? Nie ograniczaj się tak strasznie prosty facecie :D życie jest piękne z takim gadżetem zapewniam Cię, że można nim dużo więcej wymasować :D
      Jeśli chcesz tańsza wersję żaden problem www.erotyczny24.pl/marc-dorcel-body-wand-original-czarny-p-507.html zapoznaj się z opisem i wtedy komentuj :D a do tego znajdziesz tam filmik reklamowy żeby przybliżyć Ci mniej więcej fakt, że ma on wiele zastosowań :D ja tam kocham ten gadżet :D i polecam z czystym sumieniem :D
    • koefi Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 09.11.15, 19:15
      Wyjątkowa bielizna, gadżety erotyczne, końcówka serii - super promocje.
      W ofercie również systemy alarmowe, kamery oraz DRONY.
      Polecam.

koefi.redcart.pl/
      • kasiacika Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 01.03.16, 23:00
        Zacząć od jakiegoś prostego wibratora Vibe Therapy, Marc Dorcel, BSwish np. w www.figlarni.pl . Nie ma co wydawać dużej kasy, jeśli nie wiadomo czy się spodoba.
      • sabat3 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 06.02.18, 09:10
        koefi napisał(a):
        > Wyjątkowa bielizna, gadżety erotyczne, końcówka serii - super promocje.
        > W ofercie również systemy alarmowe, kamery oraz DRONY.

Nie widzialem tego wczesniej, ale uzycie drona jako zabawki erotycznej to juz najwyzszy level perwersji.
        Zaczekaj kochanie, wlece ci w dupe helikopterem...
    • xystos Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 01.04.18, 22:04
      polecam Burdizzo,puzniej niebedziesz musiala byc zazdrosna.
      • krejzolka Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 05.03.19, 21:05
        u nas tez slabo zycie intymne wyglada, tak sobie wlasnie czytam co by tu zrobic zeby to wszystko jakos ruszyło z miejsca miedzy nami...
    • mirka322 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 20.11.20, 13:44
      Wiecie co? Jest taka strona, jak StrefaNamietnosci i wydaje mi się, że warto tam sobie zerknąć, jeśli potrzebujecie porad, informacji i jakiś wyjaśnień związanych z życiem erotycznym. Można tam znaleźć bardzo dużo artykułów, które naprowadzą Was na odpowiednią drogę.
    • cbrxx1959 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 24.11.20, 14:38
      Witaj, proto a ile to Ty masz wiosenek,nie śmiej się to ważne ja 61.Pozdrawiam i czekam.
    • asiula34 Re: Polećcie jakieś akcesoria erotyczne 28.03.22, 12:30
      To prawda dobór odpowiednich akcesorów erotycznych nie jest łatwy. Przy zakupie warto zwrócić uwagę z jakiego materiału są wykonane (ja osobiście polecam silikonowe - przyjemne w dotyku, łatwe w czyszczeniu).
      Na początek może najlepiej zainwestować w zestaw dla dwojga i sprawdzić co sprawia Wam najwięcej przyjemności,np.cosmilego.pl/baile-fantasy-kit-vibration
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka