Dodaj do ulubionych

Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesięcznie

10.02.18, 23:54
kobieta.wp.pl/mezczyzna-zaczyna-sie-od-180-cm-i-6-tysiecy-miesiecznie-mloda-polka-roszczeniowa-6218887243732609a
Obserwuj wątek
    • j-k Chaciales rzec: - "Prawdziwy mezczyzna" 11.02.18, 00:06
      - dla "prawdziwej kobiety"

cale szczescie wiekszosc mezczyzn i kobiet - to Ci nieprawdziwi...

viem - bo jestem takie cus - po srodku - miedzy tymi prawdziwymi i nieprawdziwymi.
    • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 08:10
      Zaczyna się, a nie wiadomo, czy to wszystko, bo jeszcze mieszkanie, wspomniany samochód, wykształcenie i dobry zawód domyślne. A takich wolnych, chcących i sensownych to bardzo mało, bo większość rokujących została ściągnięta z rynku pod koniec studiów.
      • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 12:35
        Przy czym takie oczekiwania maja chyba mlodki. Ciekawe jak na kwestie meskiego "zestawu obowiazkowego" patrza troche starsze kobiety...
        • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 12:46
          sabat3 napisał:

> Przy czym takie oczekiwania maja chyba mlodki. Ciekawe jak na kwestie meskiego "zestawu obowiazkowego" patrza troche starsze kobiety...
          ---------------
          W Twoim cytowanym artykule one mają około trzydziestki. Poza tym jestem fanem aplikacji prawdopodobieństwa i rynku, czyli rynek weryfikuje, a prawdopodobieństwo określa szansę. Tak więc wartość, popyt / podaż i matematyka.
          • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 15:04
            marek.zak1 napisał:

> sabat3 napisał:
            >
            > > Przy czym takie oczekiwania maja chyba mlodki. Ciekawe jak na kwestie mes
            > kiego "zestawu obowiazkowego" patrza troche starsze kobiety...
            > ---------------
            > W Twoim cytowanym artykule one mają około trzydziestki. Poza tym jestem fanem a
            > plikacji prawdopodobieństwa i rynku, czyli rynek weryfikuje, a prawdopodobieńst
            > wo określa szansę. Tak więc wartość, popyt / podaż i matematyka.

Rynek nic to nie ma do rzeczy bo one niczego nie potrzebują kupić. Mają mieszkanie, pracę (=sens życia), internet, kota, a jak ich przypili do można iść do klubu poszukać jakiegoś fastfooda.
            • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 15:39
              druginudziarz napisał:
              > Rynek nic to nie ma do rzeczy bo one niczego nie potrzebują kupić. Mają mieszka
              > nie, pracę (=sens życia), internet, kota, a jak ich przypili do można iść do k
              > lubu poszukać jakiegoś fastfooda.

No wlasnie. Wspolczesnej kobiecie mezczyzna nie jest do niczego potrzebny. Jest co najwyzej dodatkiem, z ktorego mozna zrezygnowac (czekac na lepsza oferte). Mam wrazenie, ze kurczy sie margines na "najlepszego z dostepnych". Kobiety coraz czesciej graja "wszystko albo nic".
              • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 16:16
                sabat3 napisał:

> druginudziarz napisał:
                > > Rynek nic to nie ma do rzeczy bo one niczego nie potrzebują kupić. Mają m
                > ieszka
                > > nie, pracę (=sens życia), internet, kota, a jak ich przypili do można iś
                > ć do k
                > > lubu poszukać jakiegoś fastfooda.
                >
                > No wlasnie. Wspolczesnej kobiecie mezczyzna nie jest do niczego potrzebny. Jest
                > co najwyzej dodatkiem, z ktorego mozna zrezygnowac (czekac na lepsza oferte).

Wielu wpółczesnym kobietom mężczyzna nie jest potrzebny za wszelką cenę jako gwarant przeżycia fizycznego i przeżycia towarzysko-przyjaźniowego. To chyba dobrze, że nie łapią w panice co się nawinie i nie znęcają się później nad tym nieszczęsnym co się nawinęło? Nadal bardzo mężczyzna jest potrzebny jako ukochany i najbliższy człowiek. Myślę że większości kobiet, tych normalnych na umyśle, bez większych ułomności osobowościowych.

> Mam wrazenie, ze kurczy sie margines na "najlepszego z dostepnych". Kobiety cor
                > az czesciej graja "wszystko albo nic".

Tak jak wyłuszczyłam powyżej: nie muszą iść na zbyt daleko posunięte kompromisy. A co dla kogo jest zgniłym kompromisem to sprawa indywidualna. Dla jednej będzie to 6 a nie 10 tysi miesięcznie, dla drugiej nachalne rozglądanie się za obcymi babami czy pierwsza faza alkoholizmu.
              • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 16:35
                sabat3 napisał:

> No wlasnie. Wspolczesnej kobiecie mezczyzna nie jest do niczego potrzebny.
                -------------------------
                Współczesna kobieta potrzebuje miłości., chce kochać i być przez niego kochaną.
                • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 16:57
                  marek.zak1 napisał:
                  > Współczesna kobieta potrzebuje miłości., chce kochać i być przez niego kochaną.

Gornolotne bzdety. Takie podejscie tylko zaciemnia sytuacje. Ciekawe jak skonfrontowac te bajeczki o uczuciach i dobrym Mikolaju z tym precyzyjnym i szczegolowym koncertem zyczen wobec mezczyzn? Jedyne co widze, to chec podniesienia wlasnego statusu poprzez posiadanie "atrakcyjnego partnera", "trophy husband". Taki postawny, bogaty mezczyzna podnosi jej stan posiadania w sensie spolecznym, jej dobrostan. Jest podpunktem w jej zestawie oczekiwan, ktorym mozna sie popisac przed kolezankami.
                  To ewentualnie moze miec znaczenie, ale coraz mocniej jest akcentowane, ze singielki sa ok, wiec ostatecznie mezczyzni traca na znaczeniu nawet jako "obowiazkowa para gaci w domu".
                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 17:25
                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                    > > Współczesna kobieta potrzebuje miłości., chce kochać i być przez niego ko
                    > chaną.
                    >
                    > Gornolotne bzdety. Takie podejscie tylko zaciemnia sytuacje.

Sabat, nie zapominaj, ze marek ma córki.
                    Zresztą ja tez mam i w chyba też bym chciał w to wierzyć.

> To ewentualnie moze miec znaczenie, ale coraz mocniej jest akcentowane, ze sing
                    > ielki sa ok, wiec ostatecznie mezczyzni traca na znaczeniu nawet jako "obowiazk
                    > owa para gaci w domu".

Singielka jest OK na takiej samej zasadze jak puszysty jest OK. To taka kulturowa afirmacja śmierdzących nóg gdy nie ma jak ich umyć.
                    • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 18:45
                      druginudziarz napisał:

> sabat3 napisał:
                      >
                      > > marek.zak1 napisał:
                      > > > Współczesna kobieta potrzebuje miłości., chce kochać i być przez niego kochaną.
                      > >
                      > > Gornolotne bzdety. Takie podejscie tylko zaciemnia sytuacje.
                      >
                      > Sabat, nie zapominaj, ze marek ma córki.
                      > Zresztą ja tez mam i w chyba też bym chciał w to wierzyć.
                      -----------------------
                      Jest tak jak napisała Andzia. Samodzielna kobieta często nie potrzebuje partnera biznesowego, ale pragnie odwzajemnionego uczucia, bycia tą jedyną, kochaną.
                      Mam dookoła 3 pokolenia kobiet i to się nie zmienia.
                      • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 18:55
                        marek.zak1 napisał:

> Jest tak jak napisała Andzia. Samodzielna kobieta często nie potrzebuje partner
                        > a biznesowego, ale pragnie odwzajemnionego uczucia, bycia tą jedyną, kochaną.
                        > Mam dookoła 3 pokolenia kobiet i to się nie zmienia.

Oczywiście, że chce miłości, o tym jest artykuł zalinkowany przez sabata, miłości do 6000+180
                        • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:06
                          druginudziarz napisał:
                          >
                          > Oczywiście, że chce miłości, o tym jest artykuł zalinkowany przez sabata, miłości do 6000+180
                          ---------------
                          Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie gwarantuje miłości ale brak wyklucza.
                          • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:19
                            marek.zak1 napisał:
                            > Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie gwarantuje m
                            > iłości ale brak wyklucza.

A, bo Tobie chodzi o taka milosc od 8:00 do 16:00...
                          • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:19
                            marek.zak1 napisał:

> druginudziarz napisał:
                            > >
                            > > Oczywiście, że chce miłości, o tym jest artykuł zalinkowany przez sabata,
                            > miłości do 6000+180
                            > ---------------
                            > Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie gwarantuje m

Brzegowe dla nielicznej grupy dziewczyn z dużego miasta (ładne, dobrze zarabiające/bogate z domu). Dla wielu brzegowe to: nie pije, nie bije, umie utrzymać robotę albo w razie Niemca znaleźć nową, przypomina człowieka, myje się. Wtedy serduszko może się odsłonić na ewentualne porywy.
                            • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:36
                              aandzia43 napisała:

> Dla wielu brzegowe to: nie pije, nie bije, umie utrzymać ro
                              > botę albo w razie Niemca znaleźć nową, przypomina człowieka, myje się.

A jaki to problem znalezc takiego faceta?
                              • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:42
                                sabat3 napisał:

> aandzia43 napisała:
                                >
                                > > Dla wielu brzegowe to: nie pije, nie bije, umie utrzymać ro
                                > > botę albo w razie Niemca znaleźć nową, przypomina człowieka, myje się.
                                >
                                > A jaki to problem znalezc takiego faceta?

Myślę że żaden, toteż wielu z nich jest szczęśliwie zagospodarowanych.
                            • j-k wyjelas mi to z ust... 11.02.18, 20:29
                              aandzia43 napisała:
                              Dla wielu brzegowe to: nie pije, nie bije, umie utrzymać robotę albo w razie Niemca znaleźć nową, przypomina człowieka, myje się.

wyjelas mi to z ust...
                              nadzieje na kogos extra (gdy sie taki nie trafi) - to traci sie kolo 30-tki.

a potem szuka sie kogos takiego - jak opisalas.
                              PS. wiem to po sobie - bo spelniam prawie wszystkie te warunki (poza jednym)
                              - ale nie ma ludzi bez wad i Slubna jakos 30 lat to toleruje... :)
                          • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 20:33
                            marek.zak1 napisał:

> druginudziarz napisał:
                            > >
                            > > Oczywiście, że chce miłości, o tym jest artykuł zalinkowany przez sabata,
                            > miłości do 6000+180
                            > ---------------

Marek, ale przyznaj sie, nie przeczytałęs tego artykułu? bo to nie są warunki brzegowe miłosci.

"Postawę Michaliny psychoterapeuta porównuje również do psa ogrodnika – sama nie chciała studenckiego życia, ale nie chciała też na nie pozwolić innym. Więc ich wyśmiała. – Ludzie, którzy nie mogą pogodzić się z faktem, że to nie oni powinni zaakceptować świat, lecz świat powinien zaakceptować ich, nie potrafią cieszyć się życiem. Bo jeśli wartość ma tylko to, co sami uznajemy za idealne, to nic nie ma wartości. Kobieta, która deklaruje, że chce się zakochać, poczuć tak zwaną miętę, chce czułości, ale i tak wpisuje parametry kandydatów do swojego formularza, przeczy sama sobie. Jej oczekiwania świadczą o niej. Jeśli facet jest jej potrzeby do zaspokajania potrzeb tak materialnych, jak emocjonalnych, to znaczy, że ma ona ogromne deficyty – dodaje ekspert.

– Powiedzmy, że znajdzie się Pan Idealny, "pan z formularza" – kontynuuje Mieczysław Jaskulski. - Będzie spełniał wszystkie potrzeby i warunki, nawet między nimi zaiskrzy i pojawi się uczucie. To nic nie warte, bo jeśli tylko straci pracę, zachoruje, albo zwyczajnie się zestarzeje, ona straci nim zainteresowanie. Panie, które szukają męża w ten sposób, wykazują się też niedojrzałością. Dojrzały człowiek rozumie, że nie na wszystko mamy w życiu wpływ. Że czasem los rozdaje karty. Że jednego dnia zarabiamy 10 tysięcy, a drugiego firma się wali i nie mamy nic – podsumowuje psychoterapeuta."
                            • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 15:04
                              druginudziarz napisał:

> marek.zak1 napisał:
                              >
                              > > druginudziarz napisał:
                              > > >
                              > > > Oczywiście, że chce miłości, o tym jest artykuł zalinkowany przez sabata, miłości do 6000+180
                              > > ---------------
                              > > Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie gwaran
                              > tuje miłości ale brak wyklucza.
                              >
                              > Marek, ale przyznaj sie, nie przeczytałęs tego artykułu? bo to nie są warunki brzegowe miłosci.
                              -----------------------------
                              Jest to racjonalne ograniczenie targetu. Tak więc, przykładowo, jeśli moja interesowała się wyłącznie studentami, a ja ładnymi licealistkami, były to ówcześnie podobne racjonalne warunki / targety, jak obecnie 1.80 i 6 tys dla opisywanych babek.
                              Nie mogłem wcześniej bo podróżowałem.
                              • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 15:26
                                marek.zak1 napisał:

> > > Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie
                                > gwaran
                                > > tuje miłości ale brak wyklucza.
                                > >
                                > > Marek, ale przyznaj sie, nie przeczytałęs tego artykułu? bo to nie są war
                                > unki brzegowe miłosci.
                                > -----------------------------
                                > Jest to racjonalne ograniczenie targetu. Tak więc, przykładowo, jeśli moja int
                                > eresowała się wyłącznie studentami, a ja ładnymi licealistkami, były to ówcześn
                                > ie podobne racjonalne warunki / targety, jak obecnie 1.80 i 6 tys dla opisywany
                                > ch babek.

Ale artykuł nie jest o Tobie i Eli.
                                Jak możesz nazywać jakiś warunek "racjonalnym" (dobrania się w związek, najlepiej trwały) skoro jest to warunek UNIEMOŻLIWIAJĄCY zawarcie takiego związku?
                                • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 15:38
                                  druginudziarz napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                  >
                                  > > > > Nie, to dą warunki brzegowe, tak samo jak np wykształcenie. To nie gwarantuje miłości ale brak wyklucza.
                                  > > >
                                  > > > Marek, ale przyznaj sie, nie przeczytałęs tego artykułu? bo to nie są warunki brzegowe miłosci.
                                  > > -----------------------------
                                  > > Jest to racjonalne ograniczenie targetu. Tak więc, przykładowo, jeśli moja interesowała się wyłącznie studentami, a ja ładnymi licealistkami, były to ówcześnie podobne racjonalne warunki / targety, jak obecnie 1.80 i 6 tys dla opisywanych babek.
                                  >
                                  > Ale artykuł nie jest o Tobie i Eli.
                                  > Jak możesz nazywać jakiś warunek "racjonalnym" (dobrania się w związek, najlepiej trwały) skoro jest to warunek UNIEMOŻLIWIAJĄCY zawarcie takiego związku?
                                  ----------------
                                  A to nie ma wolnych facetów, 1.80, zarabiających ponad 6 tysięcy, fizycznie i intelektualnie atrakcyjnych i chętnych do związku? Wielu takich może nie ma....i wg forum, czas na obniżenie poprzeczki.
                                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 15:47
                                    marek.zak1 napisał:

> A to nie ma wolnych facetów, 1.80, zarabiających ponad 6 tysięcy, fizycznie i i
                                    > ntelektualnie atrakcyjnych i chętnych do związku? Wielu takich może nie ma....i
                                    > wg forum, czas na obniżenie poprzeczki.

Marek, no nie mam siły z Tobą rozmawiać ;) poważnie pytasz czy sobie jaja ze mnie robisz? :)
                                    Przecież ta poprzeczka po to jest tak wysokawo ustawiona żeby nikt w razie czego nie przeskoczył.
                                    A obnizenie poprzeczki pewnie było, pomyśl sobie gdzie ona była gdy były 10 lat młodsze.
                                    • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 16:03
                                      druginudziarz napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                      >
                                      > > A to nie ma wolnych facetów, 1.80, zarabiających ponad 6 tysięcy, fizycznie i itelektualnie atrakcyjnych i chętnych do związku? Wielu takich może nie ma....i wg forum, czas na obniżenie poprzeczki.
                                      >
                                      > Marek, no nie mam siły z Tobą rozmawiać ;) poważnie pytasz czy sobie jaja ze mnie robisz? :)
                                      > Przecież ta poprzeczka po to jest tak wysokawo ustawiona żeby nikt w razie czego nie przeskoczył.
                                      > A obnizenie poprzeczki pewnie było, pomyśl sobie gdzie ona była gdy były 10 lat młodsze.
                                      ----------------------
                                      I tu się z Tobą nie zgadzam. 1.80 i 6 tysięcy w Warszawie, to żaden wyczyn. Problem jest w tych wolnych, chętnych i atrakcyjnych, a te 3 ostatnie sa przynajmniej w Warszawie, dużo trudniejsze do znalezienia.
                                      • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 16:12
                                        marek.zak1 napisał:

> ----------------------
                                        > I tu się z Tobą nie zgadzam. 1.80 i 6 tysięcy w Warszawie, to żaden wyczyn. Pro
                                        > blem jest w tych wolnych, chętnych i atrakcyjnych, a te 3 ostatnie sa przynajmn
                                        > iej w Warszawie, dużo trudniejsze do znalezienia.

Czyli są ale ich nie ma.
                                        • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 17:28
                                          druginudziarz napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                          >
                                          > > ----------------------
                                          > > I tu się z Tobą nie zgadzam. 1.80 i 6 tysięcy w Warszawie, to żaden wyczy n. Problem jest w tych wolnych, chętnych i atrakcyjnych, a te 3 ostatnie sa przynajmniej w Warszawie, dużo trudniejsze do znalezienia.
                                          >
                                          > Czyli są ale ich nie ma.
                                          --------------------
                                          Nie jest wielu. Jakiś czas temu był temat: Mam 30 lat. Czy mam szanse na znalezienie sensownego faceta? Tam była analiza zjawiska.
                                          • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 19:01
                                            marek.zak1 napisał:

> druginudziarz napisał:
                                            >
                                            > > marek.zak1 napisał:
                                            > >
                                            > > > ----------------------
                                            > > > I tu się z Tobą nie zgadzam. 1.80 i 6 tysięcy w Warszawie, to żaden
                                            > wyczy n. Problem jest w tych wolnych, chętnych i atrakcyjnych, a te 3 ostatnie
                                            > sa przynajmniej w Warszawie, dużo trudniejsze do znalezienia.
                                            > >
                                            > > Czyli są ale ich nie ma.
                                            > --------------------
                                            > Nie jest wielu. Jakiś czas temu był temat: Mam 30 lat. Czy mam szanse na znalez
                                            > ienie sensownego faceta? Tam była analiza zjawiska.

W sumie tak, ludzie sie wiaza raczej przed trzydziestka, mniejszy wybor rzeczywiscie jest pozniej no i poprzeczek wiecej. Latwiej i chetniej biega sie przez plotki kiedy jest sie mlodym. Potem to juz sie marudzi i kreci nosem bo przychodzi tzw "madrosc zyciowa" i wygoda:) ale to jak ze wszystkim, mniej sie chce, inna jakosc. Kryzys wieku sredniego puka do mych drzwi:)))
                                    • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 16:12
                                      druginudziarz napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                      >
                                      > > A to nie ma wolnych facetów, 1.80, zarabiających ponad 6 tysięcy, fizyczn
                                      > ie i i
                                      > > ntelektualnie atrakcyjnych i chętnych do związku? Wielu takich może nie m
                                      > a....i
                                      > > wg forum, czas na obniżenie poprzeczki.
                                      >
                                      > Marek, no nie mam siły z Tobą rozmawiać ;) poważnie pytasz czy sobie jaja ze mn
                                      > ie robisz? :)
                                      > Przecież ta poprzeczka po to jest tak wysokawo ustawiona żeby nikt w razie czeg
                                      > o nie przeskoczył.
                                      > A obnizenie poprzeczki pewnie było, pomyśl sobie gdzie ona była gdy były 10 lat
                                      > młodsze.

Moze w lesie?:))
                                      Panowie wy rozmawiacie sami ze soba:)) poprzeczki? Jakie poprzeczki? Kryteria intuicyjnie i zdroworozsadkowo ale bez zadnego planu i bez przemyslen to standard u mlodziezy :) Marek ja nie wiem jak ty sie zakochales tak racjonalnie:) Poprzeczki to ja bym dzisiaj miala, co dekade kolejna:)) z wiekiem przybywa:) poprzeczek i problemow:)
                                      • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 17:33
                                        bgz0702 napisała:
                                        Panowie wy rozmawiacie sami ze soba:)) poprzeczki? Jakie poprzeczki? Kryteria intuicyjnie i zdroworozsadkowo ale bez zadnego planu i bez przemyslen to standard u mlodziezy :) Marek ja nie wiem jak ty sie zakochales tak racjonalnie:) Poprzeczki to ja bym dzisiaj miala, co dekade kolejna:)) z wiekiem przybywa:) poprzeczek i problemow:) .
                                        ------------------------------
                                        Zakochałem się mega racjonalnie w sensie targetu (wolna, młodsza, ładna, inteligentna), a zupełnie nie, w sensie prawdopodobieństwa sukcesu. No ale cuda się zdarzają :).
                                        • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 18:48
                                          marek.zak1 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                          > Panowie wy rozmawiacie sami ze soba:)) poprzeczki? Jakie poprzeczki? Kryteria i
                                          > ntuicyjnie i zdroworozsadkowo ale bez zadnego planu i bez przemyslen to standar
                                          > d u mlodziezy :) Marek ja nie wiem jak ty sie zakochales tak racjonalnie:) Popr
                                          > zeczki to ja bym dzisiaj miala, co dekade kolejna:)) z wiekiem przybywa:) poprz
                                          > eczek i problemow:) .
                                          > ------------------------------
                                          > Zakochałem się mega racjonalnie w sensie targetu (wolna, młodsza, ładna, inteli
                                          > gentna), a zupełnie nie, w sensie prawdopodobieństwa sukcesu. No ale cuda się z
                                          > darzają :).

To taki target standard bez szalu:) ci ktorym sie nie udalo pewnie dobierali podobnie, co znaczy "nie w sensie prawdopodobienstwa sukcesu"?
                                          • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 19:40
                                            bgz0702 napisała:

> To taki target standard bez szalu:) ci ktorym sie nie udalo pewnie dobierali podobnie, co znaczy "nie w sensie prawdopodobienstwa sukcesu"?
                                            -------------------
                                            A jaki byłby z szałem w moim wieku (22)?
                                            • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 21:19
                                              marek.zak1 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                              >
                                              > > To taki target standard bez szalu:) ci ktorym sie nie udalo pewnie dobier
                                              > ali podobnie, co znaczy "nie w sensie prawdopodobienstwa sukcesu"?
                                              > -------------------
                                              > A jaki byłby z szałem w moim wieku (22)?

Tak mi sie wydawalo ze przypisywales znaczenie spore wyborowi, ze niby w tym tkwi twoj sukces, bo madry byl i przemyslany, a tymczasem " inteligentna, ladna, mlodsza"- nadzieja jak u wszystkich, moze nawet naiwnosc...?:)) ale sie udalo, gratuluje:)
                                              • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 21:30
                                                bgz0702 napisała:

> marek.zak1 napisał:
                                                >
                                                > > bgz0702 napisała:
                                                > >
                                                > > > To taki target standard bez szalu:) ci ktorym sie nie udalo pewnie dobierali podobnie, co znaczy "nie w sensie prawdopodobienstwa sukcesu"?
                                                > > -------------------
                                                > > A jaki byłby z szałem w moim wieku (22)?
                                                >
                                                > Tak mi sie wydawalo ze przypisywales znaczenie spore wyborowi, ze niby w tym tkwi twoj sukces, bo madry byl i przemyslany, a tymczasem " inteligentna, ladna, mlodsza"- nadzieja jak u wszystkich, moze nawet naiwnosc...?:)) ale sie udalo, gratuluje:).
                                                --------------------------------------
                                                Jaki wybór, jak ją zobaczyłem, to ten piorun z Sycylii.....ale mnie się zawsze podobały te licealistki :).
                                                Potem się okazało, że chodziliśmy do tej samej podstawowej na Fabrycznej i liceum Batorego. Gogol wie gdzie to było.
                                                • gogol77 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 21:57
                                                  marek.zak1 napisał:
                                                  >Gogol wie gdzie to było.>

Tak Cię czytam marku i tak sobie myślę, ze u mnie też to był piorun sycylijski, właśnie tam, w akademiku na Górnośląskiej. 57 lat temu. I starczyło go na 30 kilka lat. Na a potem - wiadomo. Ale jak już kiedyś pisałem, tej ostatniej frazy przysięgi - dotrzymałem. Zresztą nie da się powiedzieć, że jest miedzy nami źle. Żar wystygł, ale bliskość pozostała. Różnie się ludzkie losy plotą.
                                                • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 22:11
                                                  marek.zak1 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                                  >
                                                  > > marek.zak1 napisał:
                                                  > >
                                                  > > > A jaki byłby z szałem w moim wieku (22)?
                                                  > >
                                                  > > Tak mi sie wydawalo ze przypisywales znaczenie spore wyborowi, ze niby w
                                                  > tym tkwi twoj sukces, bo madry byl i przemyslany, a tymczasem " inteligentna, l
                                                  > adna, mlodsza"- nadzieja jak u wszystkich, moze nawet naiwnosc...?:)) ale sie
                                                  > udalo, gratuluje:).
                                                  > --------------------------------------
                                                  > Jaki wybór, jak ją zobaczyłem, to ten piorun z Sycylii.....ale mnie się zawsze
                                                  > podobały te licealistki :).
                                                  > Potem się okazało, że chodziliśmy do tej samej podstawowej na Fabrycznej i lic
                                                  > eum Batorego. Gogol wie gdzie to było.

wierze :)) piorun byl, piorun jest fajny:))
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 22:39
                                                    bgz0702 napisała:

> > Jaki wybór, jak ją zobaczyłem, to ten piorun z Sycylii.....ale mnie się zawsze podobały te licealistki :).
                                                    > > Potem się okazało, że chodziliśmy do tej samej podstawowej na Fabrycznej i lic
                                                    > > eum Batorego. Gogol wie gdzie to było.
                                                    >
                                                    > wierze :)) piorun byl, piorun jest fajny:))
                                                    ---------------
                                                    Tak. Dzięki niemu i niej moje życie jest bajką :). Wszystko inne jest nieistotne.
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 06:03
                                                    marek.zak1 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                                    >
                                                    > > > Jaki wybór, jak ją zobaczyłem, to ten piorun z Sycylii.....ale mnie
                                                    > się zawsze podobały te licealistki :).
                                                    > > > Potem się okazało, że chodziliśmy do tej samej podstawowej na Fabry
                                                    > cznej i lic
                                                    > > > eum Batorego. Gogol wie gdzie to było.
                                                    > >
                                                    > > wierze :)) piorun byl, piorun jest fajny:))
                                                    > ---------------
                                                    > Tak. Dzięki niemu i niej moje życie jest bajką :). Wszystko inne jest nieistotn
                                                    > e.
                                                    :) oddawaj pensje i na bezrobocie! :))
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 08:56
                                                    bgz0702 napisała:
                                                    > > Tak. Dzięki niemu i niej moje życie jest bajką :). Wszystko inne jest nieistotne. :) oddawaj pensje i na bezrobocie! :)).
                                                    --------------------
                                                    To tu już było omawiane. Miłość kobiety jest bezwarunkowa do jej dzieci. Facet musi czymś się wykazywać ::
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 10:58
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    >To tu już było omawiane. Miłość kobiety jest bezwarunkowa do jej dzieci. Facet
                                                    > musi czymś się wykazywać ::

Ta "kobieta" to jakis krol czy pan feudalny? Wszyscy musza wokol niej skakac i sie "wykazywac", jak jakies malpy w cyrku przed rozkapryszona ksiezniczka... Smutne.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 11:14
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > >To tu już było omawiane. Miłość kobiety jest bezwarunkowa do jej dzieci. Facet musi czymś się wykazywać ::
                                                    >
                                                    > Ta "kobieta" to jakis krol czy pan feudalny? Wszyscy musza wokol niej skakac i sie "wykazywac", jak jakies malpy w cyrku przed rozkapryszona ksiezniczka... Smutne.
                                                    ----------------
                                                    Mylisz wykazywanie się od skakania wokół niej. Skakanie myślę, że jest nawet źle odbierane.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 11:23
                                                    Warunki brzegowe...z jednej strony 6000 i 180cm a z drugiej bijacy alkoholik. Posrodku wiekszosc normalnego spoleczenstwa.....ale kazdy zerka tam gdzie mu wygodniej. Nawet gdy potem marudzi na baby
                                                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 13:21
                                                    zawle napisała:

> Warunki brzegowe...z jednej strony 6000 i 180cm a z drugiej bijacy alkoholik. P
                                                    > osrodku wiekszosc normalnego spoleczenstwa.....ale kazdy zerka tam gdzie mu wyg
                                                    > odniej.

Tak, kazdy zerka tam gdzie wygodniej, i wtedy jak bijący to tylko alkoholik.

"5. Zespół maltretowanego męża
                                                    Przemoc psychiczna wobec mężczyzn spotyka się najczęściej z brakiem reakcji ze strony policji i dyskryminacją ze strony sądu, co zniechęca panów do szukania pomocy. Jednak problem jest coraz bardziej popularny i w 1977 roku wprowadzono nawet naukowy termin - „zespół maltretowanego męża”. Mężczyzna wstydzi się przyznać, że żona go bije, bo burzy w ten sposób stereotyp macho. Nie umie „ustawić” własnej żony - to znaczy, że jest mięczakiem i słabeuszem. Bity mężczyzna jest raczej powodem do śmiechów, drwin i wywołuje uśmiech politowania zamiast współczucie.

Maltretowany małżonek bezustannie znosi krytykę, wyzwiska i obelgi ze strony żony. Z czasem wchodzi w rolę ofiary i czuje się winny za napady agresji partnerki, żywiąc nadzieję, że z czasem sytuacja ulegnie poprawie. Warto przezwyciężyć w sobie wstyd i poprosić o pomoc innych, np. umówić się na wizytę do psychologa, który zapewnia całkowitą dyskrecję. Nie musisz znosić demonstracji siły ze strony swojej partnerki. To, że w pracy zawodowej prezentuje męski styl zachowania, nie oznacza, że ma prawo w sposób agresywny rywalizować z własnym mężem.

Kobieta może przejawiać agresywne zachowania w momencie, kiedy pozycja partnera słabnie, np. kiedy traci pracę. Staje się on wówczas zależny finansowo od żony, która wykorzystuje swoją przewagę i zaczyna dominować w związku. Jeszcze inne panie, czując się sfrustrowane sytuacją życiową, obwiniają partnera za każdą swoją porażkę. Facet staje się ucieleśnieniem wszelkich niepowodzeń i jego kosztem kobieta chce je sobie powetować. Mężczyzna może być też „workiem treningowym”, kiedy nie potrafi zaspokoić oczekiwań i potrzeb kobiety, które z czasem zaczynają wzrastać. Najtrudniejsze w przypadku przemocy wobec mężczyzn to przyznanie się do słabości i prośba o wsparcie. Warto pamiętać, że terapii wymaga nie tylko ofiara, ale także agresor."
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 14:04
                                                    druginudziarz napisał:
                                                    > Kobieta może przejawiać agresywne zachowania w momencie, kiedy pozycja partnera
                                                    > słabnie, np. kiedy traci pracę. Staje się on wówczas zależny finansowo od żony
                                                    > , która wykorzystuje swoją przewagę i zaczyna dominować w związku. Jeszcze inne
                                                    > panie, czując się sfrustrowane sytuacją życiową, obwiniają partnera za każdą s
                                                    > woją porażkę. Facet staje się ucieleśnieniem wszelkich niepowodzeń i jego koszt
                                                    > em kobieta chce je sobie powetować. Mężczyzna może być też „workiem treningowym
                                                    > ”, kiedy nie potrafi zaspokoić oczekiwań i potrzeb kobiety, które z czasem zacz
                                                    > ynają wzrastać. Najtrudniejsze w przypadku przemocy wobec mężczyzn to przyznani
                                                    > e się do słabości i prośba o wsparcie. Warto pamiętać, że terapii wymaga nie ty
                                                    > lko ofiara, ale także agresor."

Dobrze napisane. To bardzo powszechna sytuacja.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 15:46

> Kobieta może przejawiać agresywne zachowania w momencie, kiedy pozycja partnera
                                                    > słabnie, np. kiedy traci pracę. Staje się on wówczas zależny finansowo od żony
                                                    > , która wykorzystuje swoją przewagę i zaczyna dominować w związku. Jeszcze inne
                                                    > panie, czując się sfrustrowane sytuacją życiową, obwiniają partnera za każdą s
                                                    > woją porażkę. Facet staje się ucieleśnieniem wszelkich niepowodzeń i jego koszt
                                                    > em kobieta chce je sobie powetować. Mężczyzna może być też „workiem treningowym
                                                    > ”, kiedy nie potrafi zaspokoić oczekiwań i potrzeb kobiety, które z czasem zacz
                                                    > ynają wzrastać. Najtrudniejsze w przypadku przemocy wobec mężczyzn to przyznani
                                                    > e się do słabości i prośba o wsparcie. Warto pamiętać, że terapii wymaga nie ty
                                                    > lko ofiara, ale także agresor."

Jak baba z natury wredna, histeryczna i skłonna do jechania po kim się.da i z byle powodu jak po łysej kobyle, to jasne że po mężu też będzie jechać. Albo przynajmniej próbować. Przemocowiec.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 19:21
                                                    Rozmowa z toba drugi robi sie bezproduktywna, pozwol ze bede przewijac. Te taniutkie manipulacje i zwroty akcji mnie w chuj nudza....
                                                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 22:12
                                                    zawle napisała:

> Rozmowa z toba drugi robi sie bezproduktywna, pozwol ze bede przewijac. Te tani
                                                    > utkie manipulacje i zwroty akcji mnie w chuj nudza....

Słusznie!
                                                    Szczególnie, ze Twoje schizy są dla mnie toksyczne.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 06:32
                                                    druginudziarz napisał:

> zawle napisała:
                                                    >
                                                    > > Rozmowa z toba drugi robi sie bezproduktywna, pozwol ze bede przewijac. T
                                                    > e tani
                                                    > > utkie manipulacje i zwroty akcji mnie w chuj nudza....
                                                    >
                                                    > Słusznie!
                                                    > Szczególnie, ze Twoje schizy są dla mnie toksyczne.

Obcy ludzie maja na ciebie az taki wplyw? ( tu cmokam z trosks)
                                                    ;)
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 06:32
                                                    druginudziarz napisał:

> zawle napisała:
                                                    >
                                                    > > Rozmowa z toba drugi robi sie bezproduktywna, pozwol ze bede przewijac. T
                                                    > e tani
                                                    > > utkie manipulacje i zwroty akcji mnie w chuj nudza....
                                                    >
                                                    > Słusznie!
                                                    > Szczególnie, ze Twoje schizy są dla mnie toksyczne.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 11:29
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Mylisz wykazywanie się od skakania wokół niej. Skakanie myślę, że jest nawet źl
                                                    > e odbierane.

No ale to niech sie baba tez wykazuje w takim razie.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 11:59
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Mylisz wykazywanie się od skakania wokół niej. Skakanie myślę, że jest nawet źle odbierane.
                                                    >
                                                    > No ale to niech sie baba tez wykazuje w takim razie.
                                                    Zaakceptuj świat, jakim jest. Kobiety sa inne.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 12:11
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Mylisz wykazywanie się od skakania wokół niej. Skakanie myślę, że jest na
                                                    > wet źl
                                                    > > e odbierane.
                                                    >
                                                    > No ale to niech sie baba tez wykazuje w takim razie.

A co, baba nie musi się wykazywać żebyś ją kochał? Będziesz kochał wredną zapuszczoną babę o inteligencji pantofelka? Że ekstremy? No dobra: będziesz kochał babę niesympatyczną, pełną pretensji do świata, nieatrakcyjną i mało bystrą?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 14:12
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    > A co, baba nie musi się wykazywać żebyś ją kochał? Będziesz kochał wredną zapu
                                                    > szczoną babę o inteligencji pantofelka? Że ekstremy? No dobra: będziesz kochał
                                                    > babę niesympatyczną, pełną pretensji do świata, nieatrakcyjną i mało bystrą?

Bardzo wielu mężczyzn, niestety, tak robi, ze względu na poczucie braku alternatywy.
                                                    Natomiast nie chodziło mi o to - kobiety są bardzo niesymetryczne w oczekiwaniach wobec mężczyzn i samych siebie. Takie: mężczyzna ma mieć 6000 na rękę, a kobieta - to powód do dumy, jeśli ma prace. Mężczyzna ma być wysportowany i ma kobiecie przynosić ciastka i chipsy. Nie raz widziałem, jak baba z dupą grubą jak katafalk komentowała wygląd mężczyzn. "Spójrz do lustra!" chciałoby się rzec.
                                                    To czego nie rozumiem, to bycie leniwym w pracy nad sobą i totalnie bezkrytycznie wysokie oczekiwania wobec innych. Zwykłe chamstwo. A niestety, często winnymi są sami mężczyźni, rozpuszczający kobiety nadmiarową atencją i utwierdzający je w przekonaniu o swojej niebotycznej wartości. Trzeba uderzyć się w pierś.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 15:30
                                                    Tak Sabat, chamstwo to.chamstwo, nie ma płci. Babska głośno komentujące wygląd osobników płci przeciwnej są równie żenujące jak faceci w tej samej roli.
                                                    A odnośnie odpowiedzi na mój post: co konkretnie według ciebie robią mężczyzni bez alternatywy związkowej którzy mają wredne i zapuszczone baby? Nie porzucają ich, fakt, ale czy kochają, bo ja o uczuciach pisałam?
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 15:34

> To czego nie rozumiem, to bycie leniwym w pracy nad sobą i totalnie bezkrytyczn
                                                    > ie wysokie oczekiwania wobec innych. Zwykłe chamstwo. A niestety, często winnym
                                                    > i są sami mężczyźni, rozpuszczający kobiety nadmiarową atencją i utwierdzający
                                                    > je w przekonaniu o swojej niebotycznej wartości. Trzeba uderzyć się w pierś.

Zauważyłes że końcówka jak u Kąbiego? ;-)
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 17:03
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    > Zauważyłes że końcówka jak u Kąbiego? ;-)

Umyslnie sie przekomarzam :)
                                                    Trudno miec pretensje do ludzi o ekonomie ich zachowan. Relacje miedzy kobietami i mezczyznami definiuje wzajemna zaleznosc popytu i podazy. We wspolczesnych realiach szala bardzo przechylila sie na strone kobiet, paradoksalnie rowniez dzieki pornografii, tak odsadzanej od czci i wiary przez TB. Seksualnosc kobiet stala sie narzedziem nacisku psychicznego na mezczyzn, nie doswiadczajac obcowania z nia czuja sie bezwartosciowi o wiele bardziej niz przed era xxx.
                                                    Wracajac do wzajemnych ocen:
                                                    Przede wszystkim nalezy miec na uwadze, ze atrakcyjnosc seksualna nie definiuje wartosci czlowieka jako jednostki. Wielokrotnie bylem swiadkiem pogardy ludzkiej wobec osob o niskiej atrakcyjnosci seksualnej. To nieuczciwe i wyjatkowo podle.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 17:29
                                                    sabat3 napisał:
                                                    Relacje miedzy kobietam
                                                    > i i mezczyznami definiuje wzajemna zaleznosc popytu i podazy. We wspolczesnych realiach szala bardzo przechylila sie na strone kobiet, paradoksalnie rowniez dzieki pornografii, tak odsadzanej od czci i wiary przez TB.
                                                    Tylko do szybkiego seksu. Już tu była o tym mowa wiele razy. Kobietom zależy bardziej na związkach, a tutaj jest rynek facetów, do tego stopnia, że zupełnie przeciętny facet może zazwiązkowić sią z atrakcyjną singielką.

> Przede wszystkim nalezy miec na uwadze, ze atrakcyjnosc seksualna nie definiuje wartosci czlowieka jako jednostki.
                                                    --------------------------
                                                    A kto twierdzi że definiuje?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 17:54
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Tylko do szybkiego seksu. Już tu była o tym mowa wiele razy. Kobietom zależy ba
                                                    > rdziej na związkach, a tutaj jest rynek facetów, do tego stopnia, że zupełnie p
                                                    > rzeciętny facet może zazwiązkowić sią z atrakcyjną singielką.

Nie tylko. Jest taki serial w TV - "Chlopaki do wziecia". Oni wlasnie w wiekszosci szukaja zwiazku.
                                                    A te panny z poprzeczka zawieszona na 6000+180 to szukaja do zwiazku czy do seksu? Chyba wiekszosc realistycznie myslacych panow nie bierze nawet pod uwage rwania dziewczyn na jednonocne przygody, bo do tego trzeba byc cholernie atrakcyjnym. Przecietniacy uderzaja od strony zwiazkowej, ale i tak jest im niesamowicie trudno.

> A kto twierdzi że definiuje?

Nie spotkales sie nigdy ze specyficznym poczuciem wyzszosci u kobijet, ktore uwazaja sie za atrakcyjne? Wedlug mnie zwykle sa bardzo zepsute.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 18:11
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Tylko do szybkiego seksu. Już tu była o tym mowa wiele razy. Kobietom zależy bardziej na związkach, a tutaj jest rynek facetów, do tego stopnia, że zupełnie przeciętny facet może zazwiązkowić sią z atrakcyjną singielką.
                                                    >
                                                    > Nie tylko. Jest taki serial w TV - "Chlopaki do wziecia". Oni wlasnie w wiekszosci szukaja zwiazku.
                                                    > A te panny z poprzeczka zawieszona na 6000+180 to szukaja do zwiazku czy do seksu? Chyba wiekszosc realistycznie myslacych panow nie bierze nawet pod uwage rwania dziewczyn na jednonocne przygody, bo do tego trzeba byc cholernie atrakcyjnym. Przecietniacy uderzaja od strony zwiazkowej, ale i tak jest im niesamowicie trudno.
                                                    -----------------
                                                    Sabat. Opisane warszawskie atrakcyjne, wykształcone i niezależne singielki o wysokich wymaganiach to ułamek procentu populacji. Przeciętniacy uderzają do przeciętnych i to już trudno nie jest, zwłaszcza jak jest opcja związkowa. .

---------------------------
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 18:29
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    [...]

Jak to - nie jest trudno? Co Ty wygadujesz, Marku! Wlasnie ze jest bardzo trudno i wiekszosc kandydatow odpada w przedbiegach. Pomysl jakie warunki musi spelbic dobry kandydat na meza i sam sobie odpowiedz.

> Nigdy. Gdy nie były mną zainteresowane,( podobnie jak ja niektórymi dziewczynam
                                                    > i) to się nie spotykały, ale dlaczego poczucie wyższości?

Dziwne. Ja typ "krolewna" wylapuje z otoczenia z zamknietymi oczami. Chyba jestes za bardzo zafiksowany na wlasnym zwiazku, albo malo stykasz sie z kobietami.
                                                    Z przymruzeniem oka - widziales kiedys ekranizacje Asterixa i Obeliksa? Pieknosc Falbala to archetypiczne przedstawienie "krolewny". Taka kobieta jest w glebi duszy pogardliwa i zarozumiala, ale zachowuje sie jakby bezustannie wystepowala przed jury konkursu Miss Universum. Osobowosc histeryczna, roszczeniowa i biernoagresywna.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 18:51
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > [...]
                                                    >
                                                    > Jak to - nie jest trudno? Co Ty wygadujesz, Marku! Wlasnie ze jest bardzo trudno i wiekszosc kandydatow odpada w przedbiegach. Pomysl jakie warunki musi spelbic dobry kandydat na meza i sam sobie odpowiedz.
                                                    -------------------
                                                    Statystyka mówi inaczej. Zdecydowana większość facetów ma kobietę.

> Dziwne. Ja typ "krolewna" wylapuje z otoczenia z zamknietymi oczami. Chyba jestes za bardzo zafiksowany na wlasnym zwiazku, albo malo stykasz sie z kobietami.
                                                    ------------------------
                                                    Może, ale w takim przypadku te kobiety mogłyby powiedzieć, że nie jestem nimi zainteresowany i jestem królewiczem.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 12:34
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Statystyka mówi inaczej. Zdecydowana większość facetów ma kobietę.

A jednoczesnie wiekszosc jest nieatrakcyjna dla kobiet. Paradoks.
                                                    Masz troche racji, ale to tylko swiadczy o skali kompromisu jaki zawieraly kobiety starszych pokolen w imie "swietego spokoju", zeby byla w domu jakas para gaci. Teraz presja na zwiazki jest o wiele mniejsza i te tendencje moga sie zmieniac. Bedzie mniej malzenstw i duzo wieksza liczba mezczyzn odrzuconych.

> Może, ale w takim przypadku te kobiety mogłyby powiedzieć, że nie jestem nimi z
                                                    > ainteresowany i jestem królewiczem.

Uwazasz sie za lepszego od innych?
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 13:35
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Statystyka mówi inaczej. Zdecydowana większość facetów ma kobietę.
                                                    >
                                                    > A jednoczesnie wiekszosc jest nieatrakcyjna dla kobiet. Paradoks. Masz troche racji, ale to tylko swiadczy o skali kompromisu jaki zawieraly kobiety starszych pokolen w imie "swietego spokoju", zeby byla w domu jakas para gaci. Teraz presja na zwiazki jest o wiele mniejsza i te tendencje moga sie zmieniac. Bedzie mniej malzenstw i duzo wieksza liczba mezczyzn odrzuconych.
                                                    ------------------------------------
                                                    Presja ekonomiczna jest istotnie mniejsa, ale presja biologii sie nie zmiania.

------------------------------------->
                                                    > > Może, ale w takim przypadku te kobiety mogłyby powiedzieć, że nie jestem nimi zainteresowany i jestem królewiczem.
                                                    >
                                                    > Uwazasz sie za lepszego od innych?
                                                    -------------------
                                                    Chyba się nie rozumiemy. Jesli ja kogoś mam i nie jestem zainteresowany, to nie znaczy że jestem od kogokolwiek lepszy. Może te ,,królewny" tez kogoś maja, lub nawet kogos na oku, i Ty odbierasz, że się wywyższają, a one nie są zainteresowane Tobą / innymi.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 13:58
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Może te ,,królewny" tez kogoś maja, lu
                                                    > b nawet kogos na oku, i Ty odbierasz, że się wywyższają, a one nie są zaintere
                                                    > sowane Tobą / innymi.

Umowmy sie, ze zbior kobiet mna niezainteresowanych jest niemal tozsamy ze zbiorem kobiet w ogolnosci.
                                                    To nie o to chodzi. Wiekszosc nie oczekuje aktow bezustannego serwilizmu, trzymania drzwi, ustepowania miejsca/kolejki, faworyzowania, wyjatkowego traktowania, podwozenia z pracy/do pracy
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 14:01
                                                    sabat3 napisał:

> Umowmy sie, ze zbior kobiet mna niezainteresowanych jest niemal tozsamy ze zbio
                                                    > rem kobiet w ogolnosci.
                                                    > To nie o to chodzi. Wiekszosc nie oczekuje aktow bezustannego serwilizmu, trzym
                                                    > ania drzwi, ustepowania miejsca/kolejki, faworyzowania, wyjatkowego traktowania
                                                    > , podwozenia z pracy/do pracy

... z samego faktu bycia "piekna kobieta". Jak by Ci to powiedziec - coreczka tatusia, przyzwyczajona do tego, ze wszyscy spelniaja jej zachcianki. Taka przerosnieta mala krolewna.
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 15:58
                                                    sabat3 napisał:

> sabat3 napisał:
                                                    >
                                                    > > Umowmy sie, ze zbior kobiet mna niezainteresowanych jest niemal tozsamy z
                                                    > e zbio
                                                    > > rem kobiet w ogolnosci.
                                                    > > To nie o to chodzi. Wiekszosc nie oczekuje aktow bezustannego serwilizmu,
                                                    > trzym
                                                    > > ania drzwi, ustepowania miejsca/kolejki, faworyzowania, wyjatkowego trakt
                                                    > owania
                                                    > > , podwozenia z pracy/do pracy
                                                    >
                                                    > ... z samego faktu bycia "piekna kobieta". Jak by Ci to powiedziec - coreczka t
                                                    > atusia, przyzwyczajona do tego, ze wszyscy spelniaja jej zachcianki. Taka przer
                                                    > osnieta mala krolewna.

Przerosnieta mala krolewna to chyba rzadkie zjawisko w swiecie w ktorym trzeba walczyc o przetrwanie, od bliskich sie " oczekuje" bo sa bliscy, od dalszych chyba juz nie. No i bliskim tez sie daje, to dziala w obie strony.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 23:04
                                                    bgz0702 napisała:
                                                    > Przerosnieta mala krolewna to chyba rzadkie zjawisko w swiecie w ktorym trzeba
                                                    > walczyc o przetrwanie, od bliskich sie " oczekuje" bo sa bliscy, od dalszych ch
                                                    > yba juz nie. No i bliskim tez sie daje, to dziala w obie strony.

Żeby była jasność: mówimy o typie "dziewczyny z piły"
                                                    www.youtube.com/watch?v=xaKdfVoY0vo
                                                    Czy rzadkie zjawisko? No kurde, chyba dość rzadkie. Jak komuś w genach się przy urodzeniu tak namiesza, że wygląda tak jak pani z załączonego filmiku, to może się w głowie przewrócić od tego c'nie? :)
                                                    Babki o urodzie tego kalibru po prostu zachowują się inaczej. I potrafią benefity z posiadania takiego wyglądu przekuć w praktyczne zyski. Owszem - facet usługuje, jeśli zechce, nikt go nie zmusza. Ale "genetic superiority" takiej laski wywołuje u wielu panów stan ogłupienia tak daleko idącego, że są skłonni uwierzyć w to, że oni i ona coś "ten tego"... ;) A wtedy zrobią co "pani" każe:
                                                    www.youtube.com/watch?v=6p-lDYPR2P8
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 10:43
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Żeby była jasność: mówimy o typie "dziewczyny z piły"
                                                    > www.youtube.com/watch?v=xaKdfVoY0vo
                                                    > Czy rzadkie zjawisko? No kurde, chyba dość rzadkie. Jak komuś w genach się przy
                                                    > urodzeniu tak namiesza, że wygląda tak jak pani z załączonego filmiku, to może
                                                    > się w głowie przewrócić od tego c'nie? :)
                                                    > Babki o urodzie tego kalibru po prostu zachowują się inaczej. I potrafią benefi
                                                    > ty z posiadania takiego wyglądu przekuć w praktyczne zyski. Owszem - facet usłu
                                                    > guje, jeśli zechce, nikt go nie zmusza. Ale "genetic superiority" takiej laski
                                                    > wywołuje u wielu panów stan ogłupienia tak daleko idącego, że są skłonni uwierz
                                                    > yć w to, że oni i ona coś "ten tego"... ;) A wtedy zrobią co "pani" każe:
                                                    > www.youtube.com/watch?v=6p-lDYPR2P8

Hym...? "Babki o urodzie tego kalibru; komus sie w genach namiesza", no ladna, ale czy to jakies zjawisko rzadko wystepujace w przyrodzie i jeszcze w tym wieku...? Czy ja wiem...? Moze jakies niespelnione marzenie ci sie odzywa, poszukujesz, tlumaczysz bo dla mnie to raczej czeste zjawisko, atrakcyjnych kobiet jest wiele, no zdziwilam sie. Mysle ze atrajcyjnych kobiet jest na peczki. Ale mysle, ze tymbardziej atrakcyjna jest ta, ktora stworzy sobie aure nieosiagalnej, trudnej do zdobycia, wtedy wam sie w glowach przewraca, zadza pochloniecia jest wielka;) a potem sie okazuje ze " normalnie se wymyslilem ta laske":)) no ale co jak nie emocje sie licza i przygoda? Wstawaj i walcz!:))
                                                    Motyw oazy vs rock&roll... Gosc nie jedna na pewno mial taka co mu obciagnela na pierwszej randce, a tu taka niewinna slodycza:)) no wiara, nadzieja, milosc. Musi trafic swoj na swego, wtedy jest frajer i jest ksiezniczka:) Dlaczego cie ksiezniczki zajmuja? Na czyms ci bardzo zalezy?
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 14:28
                                                    sabat3 napisał:
                                                    Umowmy sie, ze zbior kobiet mna niezainteresowanych jest niemal tozsamy ze zbiorem kobiet w ogolnosci.
                                                    --------------
                                                    Fakt, że znalazłeś chętną jest jawnym tego zaprzeczeniem.

--------------
                                                    > To nie o to chodzi. Wiekszosc nie oczekuje aktow bezustannego serwilizmu, trzymania drzwi, ustepowania miejsca/kolejki, faworyzowania, wyjatkowego traktowania, podwozenia z pracy/do pracy.
                                                    --------------------
                                                    Chyba coś Ci sie potasowało. Co ma do rzeczy serwilizm, czyli służalczość, z wyjątkowym traktowaniem, ustępowaniem miejsca, przytrzymywaniem drzwi? Dlaczego nie mam traktować wyjątkowo kogoś, kogo kocham, i kto mnie kocha? To sa jakies teorie, podobne do tych, że jak facet sprząta / zmywa, to traci u kobiety i ma mniej seksu.
                                                  • lybbla Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 14:48
                                                    marek.zak1 napisał:

> sabat3 napisał:
                                                    > Umowmy sie, ze zbior kobiet mna niezainteresowanych jest niemal tozsamy ze zbi
                                                    > orem kobiet w ogolnosci.
                                                    > --------------
                                                    > Fakt, że znalazłeś chętną jest jawnym tego zaprzeczeniem.

A ile się przy tym nagrymasil. Normalnie jak jakaś księżniczka ;)
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 23:13
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Fakt, że znalazłeś chętną jest jawnym tego zaprzeczeniem.

Niby dlaczego, skoro użyłem określenia "niemal"?

> Chyba coś Ci sie potasowało. Co ma do rzeczy serwilizm, czyli służalczość, z wy
                                                    > jątkowym traktowaniem, ustępowaniem miejsca, przytrzymywaniem drzwi? Dlaczego n
                                                    > ie mam traktować wyjątkowo kogoś, kogo kocham, i kto mnie kocha? To sa jakies t
                                                    > eorie, podobne do tych, że jak facet sprząta / zmywa, to traci u kobiety i ma m
                                                    > niej seksu.

Ale nie mówimy o kobiecie, którą kochasz, tylko o laskach, które eksploatują swoją urodę, tworząc friendzony przynoszące im benefity.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 23:29
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:

> Ale nie mówimy o kobiecie, którą kochasz, tylko o laskach, które eksploatują swoją urodę, tworząc friendzony przynoszące im benefity.
                                                    ----------------------------
                                                    Może. Dla mnie kobiety są słabymi tworami, poszukującymi miłości swojego fajnego faceta i samotne, bezradne i nieszczęśliwe, gdy tej miłości nie mają.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 23:33
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Może. Dla mnie kobiety są słabymi tworami, poszukującymi miłości swojego fajneg
                                                    > o faceta i samotne, bezradne i nieszczęśliwe, gdy tej miłości nie mają.

Strasznie stereotypowe myślenie. Według mnie jest dokładnie odwrotnie. Kobiety są o wiele mocniejsze psychicznie od mężczyzn. Główna różnica jest taka, że rozwiązując problemy rzadko uciekają się do siły fizycznej, a raczej do podstępu i intrygi. Chociaż i to się obecnie zmienia w dość dużym tempie.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 09:27
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Może. Dla mnie kobiety są słabymi tworami, poszukującymi miłości swojego fajnego faceta i samotne, bezradne i nieszczęśliwe, gdy tej miłości nie mają.
                                                    >
                                                    > Strasznie stereotypowe myślenie. Według mnie jest dokładnie odwrotnie. Kobiety są o wiele mocniejsze psychicznie od mężczyzn.
                                                    Są zmuszone być mocne słabością swoich facetów. Jaki mają wybór?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 10:11
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Są zmuszone być mocne słabością swoich facetów. Jaki mają wybór?

To znaczy, ze sa mocniejsze od mezczyzn, bo oni, choc zmuszeni, nie sa zdolni do takiego wysilku, by byc mocnymi. Czyz nie?
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 10:44
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Są zmuszone być mocne słabością swoich facetów. Jaki mają wybór?
                                                    >
                                                    > To znaczy, ze sa mocniejsze od mezczyzn, bo oni, choc zmuszeni, nie sa zdolni d
                                                    > o takiego wysilku, by byc mocnymi. Czyz nie?

Nie Marku, te co są mocne to po prostu są mocne, kwestia osobnicza. Są mocne bo mają jakieś talenty, cechy charakteru, motywacje, umiejętności - jak każdy człowiek. Jak mają silnego faceta to nie osiadają na laurach tylko dalej robią co nich należy/co lubią/co wychodzi im najlepiej. Efektem tych dwóch połączonych sił jest dorobek życiowy pary - materialny i niematerialny. Jak facet słaby to ten dorobek pary mniejszy, jak babka słaba też dorobek mniejszy. Logiczne chyba. Inną sprawą jest potrzeba większości kobiet by mieć partnera, związek, być sparowaną. Z przyczyn emocjonalnych oraz praktycznych (co tam u której przeważa).

Nie wiem Sabat czy są mocniejsze od mężczyzn, na pewno są plastyczniejsze. Poza tym ich siłą napędową jest potrzeba ochrony i wzmacniania słabszych członków stada.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 11:15
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    > > o takiego wysilku, by byc mocnymi. Czyz nie?

> Inną sprawą jest potrzeba większości kobiet by mieć partnera, związek, być sparowaną. Z przyczyn emocjonalnych oraz praktycznych (co tam u której przeważa).
                                                    -------------------
                                                    To miałem na myśli. Gdy ta potrzeba nie jest spełniona babka jest przeważnie bardzo psychicznie zdołowana.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 11:26

> > Inną sprawą jest potrzeba większości kobiet by mieć partnera, związek, b
                                                    > yć sparowaną. Z przyczyn emocjonalnych oraz praktycznych (co tam u której przew
                                                    > aża).
                                                    > -------------------
                                                    > To miałem na myśli. Gdy ta potrzeba nie jest spełniona babka jest przeważnie ba
                                                    > rdzo psychicznie zdołowana.

Kiedy nie jest spełniona potrzeba satysfakcjonującego (co tam która przez to rozumie) związku. Nie związku w ogóle.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 11:41
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    Kiedy nie jest spełniona potrzeba satysfakcjonującego (co tam która przez to rozumie) związku. Nie związku w ogóle.
                                                    ---------------
                                                    Pisze skrótami - oczywiście związek nie równa się związek jako taki, tylko satysfakcjonujący.
                                                    >
                                                    >
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 11:45
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    > Kiedy nie jest spełniona potrzeba satysfakcjonującego (co tam która przez to ro
                                                    > zumie) związku. Nie związku w ogóle.

Czyli (na przyklad) z mezczyzna 6000+180? :)
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 11:50
                                                    sabat3 napisał:

> aandzia43 napisała:
                                                    > > Kiedy nie jest spełniona potrzeba satysfakcjonującego (co tam która przez to rozumie) związku. Nie związku w ogóle.
                                                    >
                                                    > Czyli (na przyklad) z mezczyzna 6000+180? :)
                                                    -------------------
                                                    Sabat, to jest artykuł o warszawskich singielkach, wykształconych, atrakcyjnych i niezależnych, które stanowia ułamek % populacji.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 14:19
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > Sabat, to jest artykuł o warszawskich singielkach, wykształconych, atrakcyjnych
                                                    > i niezależnych, które stanowia ułamek % populacji.

Ale obrazuje poziom oczekiwań, które dla większości kobiet są satysfakcjonujące. Praktyka to zgniły kompromis, który gdy tylko możliwe, zmienia się w brak seksu w związku/małżeństwie.
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 14:38
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Sabat, to jest artykuł o warszawskich singielkach, wykształconych, atrakcyjnych i niezależnych, które stanowia ułamek % populacji.
                                                    >
                                                    > Ale obrazuje poziom oczekiwań, które dla większości kobiet są satysfakcjonujące. Praktyka to zgniły kompromis, który gdy tylko możliwe, zmienia się w brak seksu w związku/małżeństwie.
                                                    ---------------------------
                                                    Sabat, ten artykuł jest o bodajże 2 singielkach. Skad teza, że dla wiekszości? Swoją drogą spytam moją, bo mam 1.75 i co teraz? To pewnie ten kompromis o którym piszesz.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 16:59
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Sabat, to jest artykuł o warszawskich singielkach, wykształconych, atrakc
                                                    > yjnych
                                                    > > i niezależnych, które stanowia ułamek % populacji.
                                                    >
                                                    > Ale obrazuje poziom oczekiwań, które dla większości kobiet są satysfakcjonujące
                                                    > . Praktyka to zgniły kompromis, który gdy tylko możliwe, zmienia się w brak sek
                                                    > su w związku/małżeństwie.

Tak Sabat, większość kobiet satysfakcjonuje wyłącznie 6000/180/18. Jeśli tego nie ma to ich relacje z mężczyznami są wyłącznie zgniłym kompromisem. Kąbizm w czystej postaci.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 17:52
                                                    Jak zgniłym kompromisem musi być jego związek z kochanką- o ile ją ma. Tu również chylę czoła dla osób które chcą jeszcze z takimi tezami dyskutowac.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 20:19
                                                    zawle napisała:
                                                    > Jak zgniłym kompromisem musi być jego związek z kochanką- o ile ją ma.

Dla niej. Czy nie taka jest wlasnie kobieca narracja, dotyczaca tego rodzaju zwiazkow? TBiS okreslila kiedys mezczyzn-kochankow mianem obszczymurow, sugerujac, by kobiety szukaly kogos bardziej wartosciowego (rokujacego). Czy wniosek, ktory podalas nie jest tozsamy z tym twierdzeniem? Cos sie nie zgadza?
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 20:25
                                                    Zgadza się....jak się w tym masz? Ruchasz więc zapominasz? A ona? Jak się ma z twoją narracją? Czyta? Istnieje?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 21:59
                                                    zawle napisała:
                                                    > Zgadza się....jak się w tym masz? Ruchasz więc zapominasz?

Nie zapominam. Moje asekuranctwo i slabosc mi ciazy. Wierze, ze uda mi sie doprowadzic do konca co zamierzam. Generalnie zgadzam sie, ze zonaty mezczyzna nie jest dobra oferta dla kobiety.

A ona? Jak się ma z
                                                    > twoją narracją? Czyta? Istnieje?

Nie wiem jak sie z tym ma. Staram sie pisac co mysle, nawet jesli to brzmi niekorzystnie z punktu widzenia mojego zwiazku. Za duzo tu bylo hipokryzji, celowych nieprawd, wypowiadanych by osiagnac swoje cele. Rzeczywistosc jest trudna, nie ma sensu sie oszukiwac
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 22:36
                                                    sabat3 napisał:

> zawle napisała:
                                                    > > Zgadza się....jak się w tym masz? Ruchasz więc zapominasz?
                                                    >
                                                    > Nie zapominam. Moje asekuranctwo i slabosc mi ciazy. Wierze, ze uda mi sie dopr
                                                    > owadzic do konca co zamierzam. Generalnie zgadzam sie, ze zonaty mezczyzna nie
                                                    > jest dobra oferta dla kobiety.
                                                    >
                                                    > A ona? Jak się ma z
                                                    > > twoją narracją? Czyta? Istnieje?
                                                    >
                                                    > Nie wiem jak sie z tym ma. Staram sie pisac co mysle, nawet jesli to brzmi niek
                                                    > orzystnie z punktu widzenia mojego zwiazku. Za duzo tu bylo hipokryzji, celowyc
                                                    > h nieprawd, wypowiadanych by osiagnac swoje cele. Rzeczywistosc jest trudna, ni
                                                    > e ma sensu sie oszukiwac

Sabat przepraszam ze sie wtryniam, ale mam nadzieje ze z nia gadasz, bo czytam ze "nie wiesz jak sie z tym ma", jak jej nie powiesz o co ci chodzi i co cie martwi to sie nigdy nie dowiesz. Za duzo emocji w sobie nosisz, wywalaj z siebie i rozmawiaj to cie uspokoi, zawsze cos sie ustali w takiej rozmowie, przynajmniej to na czym stoisz
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 00:57
                                                    bgz0702 napisała:
                                                    > Sabat przepraszam ze sie wtryniam, ale mam nadzieje ze z nia gadasz, bo czytam
                                                    > ze "nie wiesz jak sie z tym ma", jak jej nie powiesz o co ci chodzi i co cie ma
                                                    > rtwi to sie nigdy nie dowiesz. Za duzo emocji w sobie nosisz, wywalaj z siebie
                                                    > i rozmawiaj to cie uspokoi, zawsze cos sie ustali w takiej rozmowie, przynajmni
                                                    > ej to na czym stoisz

Emocji? Nie. Przecież moja osobista sytuacja jest aktualnie najlepsza z możliwych. Między innymi dlatego, że kobieta, z którą jestem, na tle innych kobiet tak bardzo wyróżnia się systemem oceny atrakcyjności mężczyzny. Gdyby postrzegała świat tak jak większość kobiet, to by ze mną nie była, bo dla innych bab jestem "obszczymurem", bezwartościowym śmieciem itd. Cieszy mnie to, szanuję ją za to (i nie tylko), bo z mojego punktu widzenia to wielka zaleta (spośród wielu innych, które ma).
                                                    Krótko mówiąc - to wyjątkowa osoba, ale fakt jej istnienia nie wpływa na to, jak rozumuje i jakie priorytety ma ogół kobiet, a o to o tym ogóle sobie na tym forum dywaguję. Nie o niej. Czy teraz jest wszystko jasne?
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 07:41
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Emocji? Nie. Przecież moja osobista sytuacja jest aktualnie najlepsza z możliwy
                                                    > ch. Między innymi dlatego, że kobieta, z którą jestem, na tle innych kobiet tak
                                                    > bardzo wyróżnia się systemem oceny atrakcyjności mężczyzny. Gdyby postrzegała
                                                    > świat tak jak większość kobiet, to by ze mną nie była, bo dla innych bab jestem
                                                    > "obszczymurem", bezwartościowym śmieciem itd. Cieszy mnie to, szanuję ją za to
                                                    > (i nie tylko), bo z mojego punktu widzenia to wielka zaleta (spośród wielu inn
                                                    > ych, które ma).
                                                    > Krótko mówiąc - to wyjątkowa osoba, ale fakt jej istnienia nie wpływa na to, ja
                                                    > k rozumuje i jakie priorytety ma ogół kobiet, a o to o tym ogóle sobie na tym f
                                                    > orum dywaguję. Nie o niej. Czy teraz jest wszystko jasne?

jasne, jasne...pokaż mi swoją narrację a powiem Ci kim jesteś:)) I tak Ty wierzysz artykulikowi a nie wierzysz swojej kobiecie. Co to mówi o Tobie?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:37
                                                    zawle napisała:
                                                    > jasne, jasne...pokaż mi swoją narrację a powiem Ci kim jesteś:)) I tak Ty wierz
                                                    > ysz artykulikowi a nie wierzysz swojej kobiecie. Co to mówi o Tobie?

Wierze Jej! Przeciez napisalem! Prosze mi niczego nie wmawiac. Stwierdzilem wyraznie, ze nie przypisuje Jej takiego podejscia, przeciez przeczy temu nawet sama praktyka.
                                                    A z taka narracja kobiet jak w artykule spotkalem sie osobiscie wielokrotnie. Mam isc w zaparte wobec faktow, bo sie paniom na forum nie podoba? Wolnosc slowa mamy.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:53
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Wierze Jej! Przeciez napisalem! Prosze mi niczego nie wmawiac. Stwierdzilem wyr
                                                    > aznie, ze nie przypisuje Jej takiego podejscia, przeciez przeczy temu nawet sam
                                                    > a praktyka.
                                                    > A z taka narracja kobiet jak w artykule spotkalem sie osobiscie wielokrotnie. M
                                                    > am isc w zaparte wobec faktow, bo sie paniom na forum nie podoba? Wolnosc slowa
                                                    > mamy.

A ja Ci mówię że sa takie jak panie w artykule i takie jak twoja. Pomiędzy nimi jest też cała masa innych kobiet. Ale Ty ich nie widzisz, tylko ciagle pierdolisz to samo od wielu lat. Nawet gdy coś Ci drgneło w życiu nie przestałeś kwękać. O tym piszę.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:59
                                                    zawle napisała:
                                                    > A ja Ci mówię że sa takie jak panie w artykule i takie jak twoja. Pomiędzy nimi
                                                    > jest też cała masa innych kobiet. Ale Ty ich nie widzisz, tylko ciagle pierdol
                                                    > isz to samo od wielu lat. Nawet gdy coś Ci drgneło w życiu nie przestałeś kwęka
                                                    > ć. O tym piszę.

Teraz rozumiem co masz na mysli. Owszem, jest wiele typow kobiet.
                                                    W zasadzie idac Twoim tokiem rozumowania powinienem zniknac z forum, bo wiele sytuacji, ktore opisuje przestalo mnie dotyczyc osobiscie.
                                                    Forum jako forma autoterapii a nie platforma wymiany mysli? Okej... w takim razie nasze rozmowy nie maja sensu.

• zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 10:02
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Teraz rozumiem co masz na mysli. Owszem, jest wiele typow kobiet.
                                                    > W zasadzie idac Twoim tokiem rozumowania powinienem zniknac z forum, bo wiele s
                                                    > ytuacji, ktore opisuje przestalo mnie dotyczyc osobiscie.
                                                    > Forum jako forma autoterapii a nie platforma wymiany mysli? Okej... w takim raz
                                                    > ie nasze rozmowy nie maja sensu.

To nie jest mój tok rozumowania. daruj sobie. Czasy w któryc facet mówił babie co ona myśli widzę nie mineły:))
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:32
                                                    sabat3 napisał:
                                                    >
                                                    > Emocji? Nie. Przecież moja osobista sytuacja jest aktualnie najlepsza z możliwy
                                                    > ch. Między innymi dlatego, że kobieta, z którą jestem, na tle innych kobiet tak
                                                    > bardzo wyróżnia się systemem oceny atrakcyjności mężczyzny. Gdyby postrzegała
                                                    > świat tak jak większość kobiet, to by ze mną nie była, bo dla innych bab jestem
                                                    > "obszczymurem", bezwartościowym śmieciem itd. Cieszy mnie to, szanuję ją za to
                                                    > (i nie tylko), bo z mojego punktu widzenia to wielka zaleta (spośród wielu inn
                                                    > ych, które ma).
                                                    > Krótko mówiąc - to wyjątkowa osoba, ale fakt jej istnienia nie wpływa na to, ja
                                                    > k rozumuje i jakie priorytety ma ogół kobiet, a o to o tym ogóle sobie na tym f
                                                    > orum dywaguję. Nie o niej. Czy teraz jest wszystko jasne?

Ok, ale widzisz "system wartosci" jest ok, ale obraziloby mnie jako kobiete ze facet z ktorym jestem mysli o sobie ze jest "obszczymurem", to by zanizylo tez moja wartosc i samoocene, w zyciu i seksie to troche przeszkadza. Raczej nie pieprzysz sie z " dobrem i systemem wartosci" bo wtedy to tak slabo troche, a krzyz panski nosic na plecach ciagle to tez jednak wazy troche :) Ale to moj punkt widzenia. Mysle sobie jednak ze ludzie dlugo na "systemie" nie ujada, ani dawca ani biorca, zycze ci jak najlepiej ale w koncu do jakiejs frustracji to moze doprowadzic.
                                                    Nie rob z niej swietej ktora znosi ciebie, bo to sie litosc nazywa i nie stalo nawet nigdy obok seksu:) Troche frajdy, ona cie pieprzy wiec lubi:) A i sam poczujesz sie lepiej bo pieprzyc fajna laske, to wiecej niz swieta ktora z obszczymurem poszlaby nawet.

Pieprzy sie fajne laski i fajnych kolesi,:)
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:43
                                                    bgz0702 napisała:
                                                    > Ok, ale widzisz "system wartosci" jest ok, ale obraziloby mnie jako kobiete ze
                                                    > facet z ktorym jestem mysli o sobie ze jest "obszczymurem", to by zanizylo tez
                                                    > moja wartosc i samoocene, w zyciu i seksie to troche przeszkadza.

Ale ja nie mam siebie za obszczymura. Stwierdzam jedynie fakt, ze mezczyzni w mojej sytuacji sa w ten sposob postrzegani przez kobiety. Zauwazasz roznice?

Raczej nie pi
                                                    > eprzysz sie z " dobrem i systemem wartosci" bo wtedy to tak slabo troche, a krz
                                                    > yz panski nosic na plecach ciagle to tez jednak wazy troche :) Ale to moj punkt
                                                    > widzenia. Mysle sobie jednak ze ludzie dlugo na "systemie" nie ujada, ani dawc
                                                    > a ani biorca, zycze ci jak najlepiej ale w koncu do jakiejs frustracji to moze
                                                    > doprowadzic.
                                                    > Nie rob z niej swietej ktora znosi ciebie, bo to sie litosc nazywa i nie stalo
                                                    > nawet nigdy obok seksu:) Troche frajdy, ona cie pieprzy wiec lubi:) A i sam poc
                                                    > zujesz sie lepiej bo pieprzyc fajna laske, to wiecej niz swieta ktora z obszczy
                                                    > murem poszlaby nawet.
                                                    >
                                                    > Pieprzy sie fajne laski i fajnych kolesi,:)

No tak, sadze ze ma mnie za fajnego kolesia (vide ocena Gogola), a ja ja uwazam za bardzo fajna laske. Wiec uwazam, ze miedzy nami wszystko jest ok.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 14:08
                                                    sabat3 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                                    > > Ok, ale widzisz "system wartosci" jest ok, ale obraziloby mnie jako kobie
                                                    > te ze
                                                    > > facet z ktorym jestem mysli o sobie ze jest "obszczymurem", to by zanizyl
                                                    > o tez
                                                    > > moja wartosc i samoocene, w zyciu i seksie to troche przeszkadza.
                                                    >
                                                    > Ale ja nie mam siebie za obszczymura. Stwierdzam jedynie fakt, ze mezczyzni w m
                                                    > ojej sytuacji sa w ten sposob postrzegani przez kobiety. Zauwazasz roznice?

Ja bym żonatych obszczymurami nie nazwała, ale powiem ci dlaczego jestem faszystką odrzucającą ich przez całe życie (no, kiedyś przez moment się zapomniałam, hipomanię miałam ;-)).
                                                    Nawet kiedy miałam ochotę tylko na układ na seksie oparty obrączka mnie odstręczała, opór był włączony od samego początku i nic mi się w głowie i poniżej nie działo. Pogrzebię w zamierzchłej przeszłości. Otóż od matki dostałam bardzo silny przekaz "z zajętymi się nie zadajemy, nie odbieramy męża innej kobiecie, nie jesteśmy piątym kołem u wozu". To trzy oddzielne rzeczy, każda wisiała nade mną jak jasny neon całe życie do dziś, kiedy już jestem panią w leciech i w biuściech. Mama nie była i nie jest dewotką, osobą pruderyjną, załganą czy nietolerancyjną. Praktycznie nie raz z tonu spuszczała i np.przyjaźniła się z kobietą, która była tą trzecią przez wiele lat, rozumiała motywacje uczestników niełatwej sytuacji. Swoje zasady stosowała wobec siebie. Mam tak samo - rozumiem motywacje ludzkie, wiem że cenne rzeczy rodzą się w różnych nie całkiem prostych i prawidłowych okolicznościach. I za chuj nie wchodzę na trzecią. Blokada. Żonaty, czy zajęty po prostu, jest bez płci.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 14:12
                                                    aandzia43 napisała:
                                                    > Ja bym żonatych obszczymurami nie nazwała, ale powiem ci dlaczego jestem faszys
                                                    > tką odrzucającą ich przez całe życie (no, kiedyś przez moment się zapomniałam,
                                                    > hipomanię miałam ;-)).
                                                    > Nawet kiedy miałam ochotę tylko na układ na seksie oparty obrączka mnie odstręc
                                                    > zała, opór był włączony od samego początku i nic mi się w głowie i poniżej nie
                                                    > działo. Pogrzebię w zamierzchłej przeszłości. Otóż od matki dostałam bardzo sil
                                                    > ny przekaz "z zajętymi się nie zadajemy, nie odbieramy męża innej kobiecie, nie
                                                    > jesteśmy piątym kołem u wozu". To trzy oddzielne rzeczy, każda wisiała nade mn
                                                    > ą jak jasny neon całe życie do dziś, kiedy już jestem panią w leciech i w biuśc
                                                    > iech. Mama nie była i nie jest dewotką, osobą pruderyjną, załganą czy nietolera
                                                    > ncyjną. Praktycznie nie raz z tonu spuszczała i np.przyjaźniła się z kobietą, k
                                                    > tóra była tą trzecią przez wiele lat, rozumiała motywacje uczestników niełatwej
                                                    > sytuacji. Swoje zasady stosowała wobec siebie. Mam tak samo - rozumiem motywac
                                                    > je ludzkie, wiem że cenne rzeczy rodzą się w różnych nie całkiem prostych i pra
                                                    > widłowych okolicznościach. I za chuj nie wchodzę na trzecią. Blokada. Żonaty, c
                                                    > zy zajęty po prostu, jest bez płci.

A ja tą zasadę sprawdziłam na własnym tyłku. Chciaż pan był żonaty- nieżonaty. W praniu okazało się że jednak mu jemu/jej/ mi sie zdawało.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 14:17
                                                    I jeszcze dodam że nie wchodzę w relacje z żonatymi dlatego że oni tego nie będą chcieć ( chociaż tego nie wiedzą). Nigdy bym mu nie ułatwiała zachowania układu. Dzwoniłam gdy miałam ochotę, oczekiwałam tego samego co z wolnym, nie cichłam gdy żona na linii. Zaoszczędzam im trosk i zgryzoty..tylko tyle:))
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 14:59
                                                    zawle napisała:

> I jeszcze dodam że nie wchodzę w relacje z żonatymi dlatego że oni tego nie będ
                                                    > ą chcieć ( chociaż tego nie wiedzą). Nigdy bym mu nie ułatwiała zachowania ukła
                                                    > du. Dzwoniłam gdy miałam ochotę, oczekiwałam tego samego co z wolnym, nie cichł
                                                    > am gdy żona na linii. Zaoszczędzam im trosk i zgryzoty..tylko tyle:))

No tak, w ogóle nie nadajesz się na tę trzecią. Żadnej dyplomacji, żadnego poważania dla pozorów ;-) Mam to samo, umordowałabym się okrutnie bez tej swobody nie ukrywania się i nie kombinowania.
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 15:44
                                                    zawle napisała:

> I jeszcze dodam że nie wchodzę w relacje z żonatymi dlatego że oni tego nie będ
                                                    > ą chcieć ( chociaż tego nie wiedzą). Nigdy bym mu nie ułatwiała zachowania ukła
                                                    > du. Dzwoniłam gdy miałam ochotę, oczekiwałam tego samego co z wolnym, nie cichł
                                                    > am gdy żona na linii. Zaoszczędzam im trosk i zgryzoty..tylko tyle:))

To niehumanitarne! Facet rucha zone, juz prawie dochodzi, a Ty mu telefon i na caly glos - "co slychac, skarbie?".
                                                    Skurcza mu sie jadra, erekcja straumatyzuje, jeszcze bedzie skakal z ta sluchawka jak zaba, zeby zona nie uslyszala.
                                                    Kto dzwonil?
                                                    Z kotlowni dzwonili! Maja dziesiaty stopien zasilania!
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 15:46
                                                    Życie...przecież chodzi o przygodę, czy nie?;))
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 18:11
                                                    sabat3 napisał:

> zawle napisała:
                                                    >
                                                    > > I jeszcze dodam że nie wchodzę w relacje z żonatymi dlatego że oni tego n
                                                    > ie będ
                                                    > > ą chcieć ( chociaż tego nie wiedzą). Nigdy bym mu nie ułatwiała zachowani
                                                    > a ukła
                                                    > > du. Dzwoniłam gdy miałam ochotę, oczekiwałam tego samego co z wolnym, nie
                                                    > cichł
                                                    > > am gdy żona na linii. Zaoszczędzam im trosk i zgryzoty..tylko tyle:))
                                                    >
                                                    > To niehumanitarne! Facet rucha zone, juz prawie dochodzi, a Ty mu telefon i na
                                                    > caly glos - "co slychac, skarbie?".
                                                    > Skurcza mu sie jadra, erekcja straumatyzuje, jeszcze bedzie skakal z ta sluchaw
                                                    > ka jak zaba, zeby zona nie uslyszala.
                                                    > Kto dzwonil?
                                                    > Z kotlowni dzwonili! Maja dziesiaty stopien zasilania!

No bardzo niehumanitarne, glownie dla zony, ale to gosc nie jest czlowiekiem, mogl przeciez oddzwonic:))
                                                  • marek.zak1 Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 16.02.18, 22:45
                                                    Forum. Dzięki za inspirację.

Facet związkowy

Nie jest to teza zupełnie nowa,
                                                    Że najważniejszą - zdolność związkowa.
                                                    Może być facet nudny szalenie,
                                                    Lecz u samotnych będzie już w cenie.

Będzie lekarstwem na dzienne smutki,
                                                    Zwłaszcza gdy w zimie dzień jest tak krótki,
                                                    A wieczór bardzo szybko zapada,
                                                    I chandra samotne babki zjada.

Facet do związku zawsze się przyda,
                                                    Solidny, żadna efemeryda.
                                                    Niski, otyły? Ważne że chcący
                                                    I już jest taki podniecający.

Zdolność związkowa jest tak seksowna
                                                    Bo z takim przyszłość będzie cudowna.
                                                    Odrzućcie zatem smutki panowie
                                                    Ci, co ją maja, są jak bogowie.

One czarują nas seksapilem,
                                                    A my partnerstwa kusimy dilem.
                                                    Ona samotna, on jest gotowy.
                                                    Najlepszy facet – facet związkowy.
                                                  • sabat3 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 08:46
                                                    Fajny poemat, ale troche w sprzecznosci z tezami z artykulu ;) Gdyby bylo tak jak piszesz, mezczyzni mieliby raj na ziemi ;)
                                                    Wszyscy wiemy, ze dostepnosc zwiazkowa to warunek konieczny, lecz niewystarczający.
                                                  • marek.zak1 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 09:30
                                                    sabat3 napisał:

> Fajny poemat, ale troche w sprzecznosci z tezami z artykulu ;) Gdyby bylo tak jak piszesz, mezczyzni mieliby raj na ziemi ;)
                                                    > Wszyscy wiemy, ze dostepnosc zwiazkowa to warunek konieczny, lecz niewystarczający.
                                                    ---------------------
                                                    Bo te tezy, oparte na opisach 2 (dwóch) warszawskich singielek, to bzdura.
                                                    A tacy ze zdolnością jak Ty, czy ja, i wielu innych, są genetycznymi zwycięzcami, a nie super atrakcyjni single dookoła, którzy niczego po sobie nie zostawiają, może oprócz zawiedzionych kobiet.
                                                  • sabat3 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 09:58
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    > A tacy ze zdolnością jak Ty, czy ja, i wielu innych, są genetycznymi zwycięzcam
                                                    > i, a nie super atrakcyjni single dookoła, którzy niczego po sobie nie zostawiaj
                                                    > ą, może oprócz zawiedzionych kobiet.

Samiec modliszki tez jest genetycznym zwyciezca...
                                                  • gogol77 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 11:18
                                                    marek.zak1 napisał:
                                                    >... tacy ze zdolnością jak Ty, czy ja, i wielu innych, są genetycznymi zwycięzcami, a nie super atrakcyjni single dookoła, którzy niczego po sobie nie zostawiają, może oprócz zawiedzionych kobiet>

Różnie to bywa. Mam przyjaciela, razem pracowaliśmy, jeździliśmy na nartach, trochę pływaliśmy. Singiel przez długie, długie lata. Bardzo atrakcyjny. Leciały na niego. I na dodatek ma wielkiego. A, że bywał wśród naturystów - to się rozniosło, że ma takiego wielkiego. I mówił mi, że one mu często przy podaniu ręki tak miziały paluszkiem wewnątrz jego dłoni, jak parę dni temu pisałem w temacie o podawaniu ręki.
                                                    Pewnie chciały spróbować jak to jest z takim wielkim? Mnie nigdy żadna tak nie zrobiła :-(.
                                                    Bylem świadkiem różnych jego podbojów, np. jak raz błyskawicznie zbałamucił taką prześliczną młodziutką sikorkę mimo, że była pod czujną opieką mamy w takim pensjonacie co byliśmy na nartach. Potem przyjeżdżała do niego do firmy (widać jej się tamto spodobało) - ale jemu już się nie bardzo chciało i mnie kazał kłamać, że jest na delegacji. Więc ona była... no właśnie - bardzo zawiedziona. No to on mnie namawiał żebym ja ją... ale ona na mnie jakoś nie leciała :-(.
                                                    Był więc on czy nie był genetycznym zwycięzcą?. No bo czy sukces genetyczny liczy się dopiero od ilości zapłodnionych, czy już od ilości wyruchanych. Ja byłbym za tym drugim.
                                                    A może od ilości "aktów małżeńskich" rocznie? - to u Ciebie :-) ale wtedy Sabat byłby bez sukcesu, mimo że geny rozsiał w stopniu zadowalającym.
                                                    Potem ten mój przyjaciel się ożenił .... z taką bankierką. Fajna, ale potomka z nią nie spłodził.
                                                  • zawle Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 11:22
                                                    jak wiadać gool sukcs niejedno ma imię:)) Nigdy żadnego faceta nie miziałam paluszkiem..jak chciałam go ruchać to go sobie brałam. Mam sukces ? Masakra....
                                                  • gogol77 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 11:59
                                                    zawle napisała:
                                                    >... Nigdy żadnego faceta nie miziałam paluszkiem..jak chciałam go ruchać to go sobie brałam. Mam sukces ? >

Masz!!! No ale niedawno napisałaś, że jesteś niczego sobie, a nawet lepiej niż niczego sobie, czy jakoś tak.
                                                    Nie wszystkie tak mają. I co one mają zrobić jak im się facet podoba i im się chce? Może właśnie pomiziać?
                                                    A poza tym widocznie jesteś "dobra w łóżku" jeśli ten co go sobie wzięłaś chce jeszcze.
                                                    Ten mój przyjaciel to był tak rozpuszczony przez takie co na niego leciały, że pewnie nie doceniał takich perełek ze smykałką do tego by te zwykle zabawy zamienić...w misterium.
                                                    Może tej sikorce tego brakowało? Młodziutka była.
                                                  • zawle Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 12:05
                                                    gogol77 napisał:
                                                    > Masz!!! No ale niedawno napisałaś, że jesteś niczego sobie, a nawet lepiej niż
                                                    > niczego sobie, czy jakoś tak.
                                                    > Nie wszystkie tak mają. I co one mają zrobić jak im się facet podoba i im się c
                                                    > hce? Może właśnie pomiziać?
                                                    > A poza tym widocznie jesteś "dobra w łóżku" jeśli ten co go sobie wzięłaś chce
                                                    > jeszcze.
                                                    > Ten mój przyjaciel to był tak rozpuszczony przez takie co na niego leciały, że
                                                    > pewnie nie doceniał takich perełek ze smykałką do tego by te zwykle zabawy zami
                                                    > enić...w misterium.
                                                    > Może tej sikorce tego brakowało? Młodziutka była.

Wydaje Ci się. Nie jestem ładna..nadrabiałam dostepnością i maniem w dupie społecznych ocen. I nie wpisuję tego do sukcesów. Ale wierzę w zachwyt nad takimi jak ja kobietami skandowany przez takich ja Ty czy wont facetów....kończy się gdy odmówię:))
                                                  • druginudziarz Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 11:43
                                                    gogol77 napisał:

> Był więc on czy nie był genetycznym zwycięzcą?. No bo czy sukces genetyczny lic
                                                    > zy się dopiero od ilości zapłodnionych, czy już od ilości wyruchanych. Ja byłby
                                                    > m za tym drugim.
                                                    > A może od ilości "aktów małżeńskich" rocznie? - to u Ciebie :-) ale wtedy Sabat
                                                    > byłby bez sukcesu, mimo że geny rozsiał w stopniu zadowalającym.

Ale nad czym sie zastanawiasz? sukces genetycznych mieży sie liczba "twoich" genów przekazanych do następnych pokoleń, czyli nawet nie liczba dzeici, no bo jak masz stadko, a kazde umarło bezpotomnie to twój sukces genetyczny = 0

> Potem ten mój przyjaciel się ożenił .... z taką bankierką. Fajna, ale potomka z
                                                    > nią nie spłodził.

A jestes pewien że neślubnych nie ma?
                                                    Kilkadziesiat lat temu mówiło się ze w warunkach europejskich 1/5-1/6 dzieci jest z nieprawego łoża, ktos te mężatki wwięc musiał pozapadniać z boku.
                                                  • marek.zak1 Re: Fuck 180 cm i 6 tysięcy. Liczy się..... 17.02.18, 11:44
                                                    gogol77 napisał:

> Był więc on czy nie był genetycznym zwycięzcą?. No bo czy sukces genetyczny liczy się dopiero od ilości zapłodnionych, czy już od ilości wyruchanych. Ja byłbym za tym drugim.
                                                    ------------------------
                                                    Zwycięzca genetyczny - liczba spłodzonych dzieci.
                                                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 15:04

> A ja tą zasadę sprawdziłam na własnym tyłku. Chciaż pan był żonaty- nieżonaty.
                                                    > W praniu okazało się że jednak mu jemu/jej/ mi sie zdawało.

Bo nader często jest tak, że niezaangażowanie pana w oficjalną jest złudzeniem wszystkich członków układu. Śliska sprawa. Praca domowa dla chętnych. Ja się nie wychylam mimo utraty masy okazji na fajne ruchanko zapewne.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 07:33
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Nie zapominam. Moje asekuranctwo i slabosc mi ciazy. Wierze, ze uda mi sie dopr
                                                    > owadzic do konca co zamierzam. Generalnie zgadzam sie, ze zonaty mezczyzna nie
                                                    > jest dobra oferta dla kobiety.

A co się zmieni gdy przestaniesz być słaby i aserancji? Staniesz się marzeniem "przeciętnej"singielki? Nadal nie będziesz miał podstawowych cech. Nadal bedziesz dla niej zgniłym kompromisem. A pomyslałeś czemu ta pani z Toba jest? Może realizuje rodzinny skryp? Córeczki solidaryzującej się z tatusiuem z którym była w relacjach "przeciw" matce? Tatusiem co do którego nie mogła mieć żadnych wymagań a na uwagę musiała zasłużyć? Tatusiem na święto, nigdy na codzień? Wiesz ile jest psychologicznych teorii tłumaczących wchodzenie w związek "na trzeciego"?

> Nie wiem jak sie z tym ma. Staram sie pisac co mysle, nawet jesli to brzmi niek
                                                    > orzystnie z punktu widzenia mojego zwiazku. Za duzo tu bylo hipokryzji, celowyc
                                                    > h nieprawd, wypowiadanych by osiagnac swoje cele. Rzeczywistosc jest trudna, ni
                                                    > e ma sensu sie oszukiwac

Jak to nie wiesz? Nie gadacie? Nie dzielicie się emocjami? Nie rozmawicie o sobie, o przyszłości, o wartościach? Tylko seks?
                                                  • sabat3 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:46
                                                    zawle napisała:
                                                    > A co się zmieni gdy przestaniesz być słaby i aserancji? Staniesz się marzeniem
                                                    > "przeciętnej"singielki? Nadal nie będziesz miał podstawowych cech. Nadal bedzie
                                                    > sz dla niej zgniłym kompromisem. A pomyslałeś czemu ta pani z Toba jest? Może r
                                                    > ealizuje rodzinny skryp? Córeczki solidaryzującej się z tatusiuem z którym była
                                                    > w relacjach "przeciw" matce? Tatusiem co do którego nie mogła mieć żadnych wym
                                                    > agań a na uwagę musiała zasłużyć? Tatusiem na święto, nigdy na codzień? Wiesz i
                                                    > le jest psychologicznych teorii tłumaczących wchodzenie w związek "na trzeciego
                                                    > "?

Sadze, ze posuwasz sie za daleko. Nie prosilem o psychoanalize mojego zwiazku.

> Jak to nie wiesz? Nie gadacie? Nie dzielicie się emocjami? Nie rozmawicie o sob
                                                    > ie, o przyszłości, o wartościach? Tylko seks?

Jak wyzej. Gadamy o tym, o czym nam sie podoba. Robisz sie wscibska, niefajne to jest.
                                                  • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 09:56
                                                    sabat3 napisał:
                                                    > Sadze, ze posuwasz sie za daleko. Nie prosilem o psychoanalize mojego zwiazku.
                                                    > Jak wyzej. Gadamy o tym, o czym nam sie podoba. Robisz sie wscibska, niefajne t
                                                    > o jest.

Hehe..jaki delikatny:)) Przecież na forum jest wolność słowa i wolność zadawanych pytań, nie? A diagnozy latają tu jak muszki nad cytryną, więc daruj sobie...
                                                    To jak ..masz tą kochankę czy nie?:))
                                                  • gogol77 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 16.02.18, 16:39
                                                    zawle napisała: (do sabata)
                                                    > A pomyslałeś czemu ta pani z Toba jest?....
                                                    ....Wiesz ile jest psychologicznych teorii tłumaczących wchodzenie w związek "na trzeciego"? >

No, no!!! Jest ich bardzo wiele, a wśród nich jest też taka, że: ona lubi się bzykać - tak w ogóle, a w szczególe, że ma taką potrzebę żeby od czasu do czasu ktoś ja przytulił z autentycznej pożądliwości a nie żeby ... z tego krzyża, wymacał jej to czy tamto co tam ona lubi, żeby potem zrobił jej tak fajnie raz czy drugi i powiedział jej jaka jest piękna gdy wyruchana leży taka rozanielona tym, że było jej tak pięknie.
                                                    I żeby było z kimś sobie sobie pogadać. W łóżeczku po, przy pizzy w M-1, SMS-em itp.
                                                    I żeby był ktoś na kogo może zawsze liczyć w chwilach trudnych, albo jak ją dopadnie chandra.
                                                    Więc Sabat się widać to tego nadał bo jakby się nie nadał to by go odstawiła. Od cipki i tej całej reszty.
                                                    Takie wy jesteście (my zresztą podobnie), że jak się ktoś nie nadaje to mu nie dajecie, a jak już np z desperacji - dałyście obszczymurkowi i teraz związku nie da się już rozpirzyć, to was boli głowa albo dajecie na odczepne. Albo i to nie zawsze bo mi kiedyś taka mężatka powiedziała, że dopiero suma zalet moich i jej męża to jest to czego ona potrzebuje od faceta i, że ona bzyka się z nim z równą ochotą jak ze mną. Ale wredna, nie??

> Nie gadacie? Nie dzielicie się emocjami? Nie rozmawiacie o sobie, o przyszłości, o wartościach? Tylko seks?>

Na pewno gadają bo Sabat ma... "gadane". A o pewnych sprawach się nie gada, bo się wie.
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 21:56
                                                    sabat3 napisał:

> zawle napisała:
                                                    > > Jak zgniłym kompromisem musi być jego związek z kochanką- o ile ją ma.
                                                    >
                                                    > Dla niej. Czy nie taka jest wlasnie kobieca narracja, dotyczaca tego rodzaju zw
                                                    > iazkow? TBiS okreslila kiedys mezczyzn-kochankow mianem obszczymurow, sugerujac
                                                    > , by kobiety szukaly kogos bardziej wartosciowego (rokujacego). Czy wniosek, kt
                                                    > ory podalas nie jest tozsamy z tym twierdzeniem? Cos sie nie zgadza?

W twoim przypadku ktos rokujacy to bedzie taki ktory nie szuka dziury w calym, chyba ze masz sygnaly ze cos nie gra i nie pasuje. Skad ci sie wziela taka kobieca narracja? To jedna, dwie laski, ktore znasz, nawet gdyby ich byly setki to w samym twoim miescie jest kilkadziesiat tysiecy kobiet i rozne maja opinie
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 14:08
                                                    aandzia43 napisała:

> sabat3 napisał:
                                                    >
                                                    > > marek.zak1 napisał:
                                                    > > > Są zmuszone być mocne słabością swoich facetów. Jaki mają wybór?
                                                    > >
                                                    > > To znaczy, ze sa mocniejsze od mezczyzn, bo oni, choc zmuszeni, nie sa zd
                                                    > olni d
                                                    > > o takiego wysilku, by byc mocnymi. Czyz nie?
                                                    >
                                                    >
                                                    > Nie Marku, te co są mocne to po prostu są mocne, kwestia osobnicza. Są mocne bo
                                                    > mają jakieś talenty, cechy charakteru, motywacje, umiejętności - jak każdy czł
                                                    > owiek. Jak mają silnego faceta to nie osiadają na laurach tylko dalej robią co
                                                    > nich należy/co lubią/co wychodzi im najlepiej.

No, tak generalnie jak u ludzi, cechy osobnicze a babka tez czlowiek nie jakas odrebna forma czy gatunek

Efektem tych dwóch połączonych s
                                                    > ił jest dorobek życiowy pary - materialny i niematerialny. Jak facet słaby to t
                                                    > en dorobek pary mniejszy, jak babka słaba też dorobek mniejszy. Logiczne chyba.
                                                    > Inną sprawą jest potrzeba większości kobiet by mieć partnera, związek, być spa
                                                    > rowaną. Z przyczyn emocjonalnych oraz praktycznych (co tam u której przeważa).
                                                    >
                                                    > Nie wiem Sabat czy są mocniejsze od mężczyzn, na pewno są plastyczniejsze.

Sa bardziej plastyczne to fakt, latwiej sie adaptuja w roznych sytuacjach, taka ich sila

Poza
                                                    > tym ich siłą napędową jest potrzeba ochrony i wzmacniania słabszych członków s
                                                    > tada.
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                  • marek.zak1 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 14:43
                                                    bgz0702 napisała:
                                                    > No, tak generalnie jak u ludzi, cechy osobnicze a babka tez czlowiek nie jakas odrebna forma czy gatunek.
                                                    --------------------
                                                    Dla mnie jest odrębną formą człowieka :). Inaczej czuje, rozumuje, postępuje, ocenia itp. Ktos powiedział: nie staraj się zrozumieć kobiety, po prostu ja kochaj.
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 15:04
                                                    marek.zak1 napisał:

> bgz0702 napisała:
                                                    > > No, tak generalnie jak u ludzi, cechy osobnicze a babka tez czlowiek nie
                                                    > jakas odrebna forma czy gatunek.
                                                    > --------------------
                                                    > Dla mnie jest odrębną formą człowieka :). Inaczej czuje, rozumuje, postępuje, o
                                                    > cenia itp. Ktos powiedział: nie staraj się zrozumieć kobiety, po prostu ja koch
                                                    > aj.

:)) masz racje, czasami patrze na was i se mysle "why...? O co chodzi...?" inny swiat:) wszystko kwadratowe, w dwoch kolorach, jak byscie aspergera mieli:))
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 15:08
                                                    marek.zak1 napisał:

Ktos powiedział: nie staraj się zrozumieć kobiety, po prostu ja koch
                                                    > aj.

Ktos powiedzial kiedys: gdzie diabel nie moze, tam babe posle:) - wiecej kompetencji spolecznych na pewno wiec "jak nie drzwiami to oknem" bo dostrzegamy niuanse
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 10:50
                                                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                                                    > > Są zmuszone być mocne słabością swoich facetów. Jaki mają wybór?
                                                    >
                                                    > To znaczy, ze sa mocniejsze od mezczyzn, bo oni, choc zmuszeni, nie sa zdolni d
                                                    > o takiego wysilku, by byc mocnymi. Czyz nie?

:)) uwaga! :) motyw slabeusza sie pojawia i maminsynka. Coreczka tatusia, ksiezniczka vs maminsynek, slabeusz:) co drszysz? Taki dylemat. Ksiezniczka... A taka suka "silna" i przebiegla :)
                                                  • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 14.02.18, 15:53
                                                    sabat3 napisał:

Wiekszosc nie oczekuje aktow bezustannego serwilizmu, trzym
                                                    > ania drzwi, ustepowania miejsca/kolejki, faworyzowania, wyjatkowego traktowania
                                                    > , podwozenia z pracy/do pracy

Przekombinowujesz troche, jesli to nie jest twoja potrzeba i nie chcesz tego robic to po prostu nie rob. To nie jest kwestia, ze laski "oczekuja" tylko przejaw sympatii, troski, wsparcia itp, albo sie to odczuwa i sie chce "wyjatkowo traktowac" albo nie, jak nie, to sie nic nie robi
                                      • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 13.02.18, 00:06
                                        bgz0702 napisała:

> > A obnizenie poprzeczki pewnie było, pomyśl sobie gdzie ona była gdy były
                                        > 10 lat
                                        > > młodsze.
                                        >
                                        > Moze w lesie?:))
                                        > Panowie wy rozmawiacie sami ze soba:)) poprzeczki? Jakie poprzeczki? Kryteria i
                                        > ntuicyjnie i zdroworozsadkowo ale bez zadnego planu i bez przemyslen to standar
                                        > d u mlodziezy :) Marek ja nie wiem jak ty sie zakochales tak racjonalnie:) Popr
                                        > zeczki to ja bym dzisiaj miala, co dekade kolejna:)) z wiekiem przybywa:) poprz
                                        > eczek i problemow:)

Własnie tak jak piszesz.
                                        Dobory w młodości są z kontekstu a nie z kalkulacji. z kalkulacji to kiedyś, gdy swatano.
                                        Te panie o ktorych w artykule nie załapały się "kiedyś" a teraz to taka racjonalizacja którą sobie budują pt. "po co mi byle kto".
                                        Pamietasz końcówkę Dnia świra? = scena na plaży. Miauczyński przez cały film tęskni za miłością, a gdy już przychodzi (we śnie) okazuje się że "ale w moim życiu nie ma miejsca na miłość".
                            • ina_nova Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 15.02.18, 16:11
                              >>>– Powiedzmy, że znajdzie się Pan Idealny, "pan z formularza" – kontynuuje Mieczysław Jaskulski. - Będzie spełniał wszystkie potrzeby i warunki, nawet między nimi zaiskrzy i pojawi się uczucie. To nic nie warte, bo jeśli tylko straci pracę, zachoruje, albo zwyczajnie się zestarzeje, ona straci nim zainteresowanie. Panie, które szukają męża w ten sposób, wykazują się też niedojrzałością

Nie czytałam całego artykułu, i nie przeczytam, ale w tym fragmencie dopatruję się szeregu wyolbrzymień. Facet zarabia teraz 10 tysi? Znaczy najpewniej ma łeb na karku! Jak firma się wali to nie jego wina (zazwyczaj), część lasek, która poleci na takiego gościa będzie przy nim nadal trwać, bo jego doskonałe zarobki wynikały z jego inteligencji, błyskotliwości, bla bla bla.

Facet się zestarzeje? No a babka z nim będąca to już nie? I jak to sobie pan Mieczysław wyobraża?

Fragment wyjątkowo tendencyjny, strach czytać całość.
                  • aandzia43 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 17:34
                    sabat3 napisał:

> marek.zak1 napisał:
                    > > Współczesna kobieta potrzebuje miłości., chce kochać i być przez niego ko
                    > chaną.
                    >
                    > Gornolotne bzdety. Takie podejscie tylko zaciemnia sytuacje. Ciekawe jak skonfr
                    > ontowac te bajeczki o uczuciach i dobrym Mikolaju z tym precyzyjnym i szczegolo
                    > wym koncertem zyczen wobec mezczyzn?

Marek ma rację, kobiety chcą miłości (fajne silne emocje plus więź). Teraz bardziej niż kiedyś oczekują tego od związku bo inne profity związku w sporym stopniu mogą sobie zapewnić same. Koncert życzeń? Był zawsze. Proponuę trochę dystansu do artykułów gazetowych.

Jedyne co widze, to chec podniesienia wlas
                    > nego statusu poprzez posiadanie "atrakcyjnego partnera", "trophy husband". Taki
                    > postawny, bogaty mezczyzna podnosi jej stan posiadania w sensie spolecznym, je
                    > j dobrostan. Jest podpunktem w jej zestawie oczekiwan, ktorym mozna sie popisac
                    > przed kolezankami.

Normalka zawsze i wszędzie dla pewnej grupy kobiet.

> To ewentualnie moze miec znaczenie, ale coraz mocniej jest akcentowane, ze sing
                    > ielki sa ok, wiec ostatecznie mezczyzni traca na znaczeniu nawet jako "obowiazk
                    > owa para gaci w domu".

Postrzegam to zjawisko jako pozytyw. Chroni facetów przed łapaniem ich na stanowisko domowych portek i lekceważeniem potem.
                    • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 19:59
                      aandzia43 napisała: Proponuę trochę dystan
                      > su do artykułów gazetowych.

Artykuł pisany przez panią która jest specjalistką od pielegnacji poprzez kuchnią a skonczywszy na problemach społecznych:))
                      • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 20:30
                        zawle napisała:

> aandzia43 napisała: Proponuę trochę dystan
                        > > su do artykułów gazetowych.
                        >
                        > Artykuł pisany przez panią która jest specjalistką od pielegnacji poprzez kuchn
                        > ią a skonczywszy na problemach społecznych:))

Racja! powinna poprzestać na poradach kulinarnych, kobiety do garów.
                        • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:02
                          druginudziarz napisał:
                          > Racja! powinna poprzestać na poradach kulinarnych, kobiety do garów.

Taniutkaa manipulacja..wstydż się drugi
                          • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:10
                            zawle napisała:

> druginudziarz napisał:
                            > > Racja! powinna poprzestać na poradach kulinarnych, kobiety do garów.
                            >
                            > Taniutkaa manipulacja..wstydż się drugi

Tania? no próbowałem taniością zastapić twoja bezwartościowa manipulację (że niby dziennikarka nic nie warta bo o wszystki pisze czyli na niczym sie nie zna?)
                            Stanąłem w obronie tej pani, Ty podła płciowa szowinistko :D
                            • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:22
                              druginudziarz napisał:
                              > Tania? no próbowałem taniością zastapić twoja bezwartościowa manipulację (że ni
                              > by dziennikarka nic nie warta bo o wszystki pisze czyli na niczym sie nie zna?)

Wystarczyło przeczytać artykuł żeby do tego dojść. I zaraz się znalazł jakiś doagnosta który na podstawie kilku wypowiedzi wsadził panie do kubła.

> Stanąłem w obronie tej pani, Ty podła płciowa szowinistko :D

Mrauuuu...będzie kara?;)
                              • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:38
                                zawle napisała:

> druginudziarz napisał:
                                > > Tania? no próbowałem taniością zastapić twoja bezwartościowa manipulację
                                > (że ni
                                > > by dziennikarka nic nie warta bo o wszystki pisze czyli na niczym sie nie
                                > zna?)
                                >
                                > Wystarczyło przeczytać artykuł żeby do tego dojść. I zaraz się znalazł jakiś do
                                > agnosta który na podstawie kilku wypowiedzi wsadził panie do kubła.

No tośmy se pożartowali i ustalili że nie ma się co czepiać autorki, a te porady kulinarne tylko Ci sie niepotrzebnie wypsły.

> > Stanąłem w obronie tej pani, Ty podła płciowa szowinistko :D
                                >
                                > Mrauuuu...będzie kara?;)

Tak, ale ustaw się w kolejce ;)
                                • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:43
                                  druginudziarz napisał:
                                  > No tośmy se pożartowali i ustalili że nie ma się co czepiać autorki, a te porad
                                  > y kulinarne tylko Ci sie niepotrzebnie wypsły.

Chyba Ty ustaliłeś?

> Tak, ale ustaw się w kolejce ;)

Ale jak mi zakupy za darmo do domu przywożą, co po co ja mam stać w kolejce? Z senstymentu dla komunizmu?;)
                                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 21:55
                                    zawle napisała:

> druginudziarz napisał:
                                    > > No tośmy se pożartowali i ustalili że nie ma się co czepiać autorki, a te
                                    > porad
                                    > > y kulinarne tylko Ci sie niepotrzebnie wypsły.
                                    >
                                    > Chyba Ty ustaliłeś?

No dobra, ze mną jak z dzieckiem, nie bedzie jak chcesz. czepiaj sie autorki do woli.

> > Tak, ale ustaw się w kolejce ;)
                                    >
                                    > Ale jak mi zakupy za darmo do domu przywożą, co po co ja mam stać w kolejce? Z
                                    > senstymentu dla komunizmu?;)

Taka duża a jeszcze wierzy że coś może być za darmo.
                                    • zawle Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 11.02.18, 22:03
                                      druginudziarz napisał:
                                      > Taka duża a jeszcze wierzy że coś może być za darmo.

Jak w tej samej cenie to po co przepłacać?:))
                                      A może to nauka że za bardzo cenę podniosłeś ? Niech sie sabat uczy...;)
                                • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 21:37
                                  druginudziarz napisał:

> zawle napisała:
                                  >
                                  > > druginudziarz napisał:
                                  >
                                  > > > Stanąłem w obronie tej pani, Ty podła płciowa szowinistko :D
                                  > >
                                  > > Mrauuuu...będzie kara?;)
                                  >
                                  > Tak, ale ustaw się w kolejce ;)

No patrz pan :) ty masz 180 i 6 tysi. Elegancko:) ale zapisy do ciebie... A ty bys pewnie chcial tak z milosci...?:)))
                                  • druginudziarz Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię 12.02.18, 23:56
                                    bgz0702 napisała:

> No patrz pan :) ty masz 180 i 6 tysi. Elegancko:) ale zapisy do ciebie... A ty
                                    > bys pewnie chcial tak z milosci...?:)))

W moim wieku? w moim wieku miłość do dopust boży.
                                    A tak wogle to skąd wiesz że mam 180+? nigdzie nie pisałem (chyba?) ;)
                                    • bgz0702 Re: Mężczyzna zaczyna się od 180cm i 6 tys miesię