Dodaj do ulubionych

psychoterapia

23.03.11, 23:49
indywidualna czy grupowa?

jeśli chodzi o zwiększenie poczucia własnej wartości itp?
co radzicie?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • sapiencja Re: psychoterapia 24.03.11, 08:33
      To zależy od Ciebie. Jeśli nie będziesz czuła się skrępowana, opowiadaniem o sobie, i chciałabyś posłuchać , jak radzą, albo nie radza sobią, inne osoby - wybierz grupową.
      Twój wybór. Byłam na jednej i na drugiej. Ale, ja to jestem "wywrotowiec", i mnie nie pasowały obie.
    • lolinka2 Re: psychoterapia 24.03.11, 08:46
      mnie ludzie wkurzają - tylko indywidualna zatem.
    • beatrix-kiddo Re: psychoterapia 24.03.11, 09:51
      Ja chodzę na indywidualną i chwalę sobie.
    • kebli Re: psychoterapia 24.03.11, 12:06
      I tu i tu najważniejsze jest żeby trafić na dobrego terapeutę. Ja polecam indywidualną.
    • poetkam Re: psychoterapia 24.03.11, 14:34
      No właśnie, to zależy od każdej osoby.
      Też wolę indywidualnie. Ludzie może mnie nie wkurzają, ale wywołują paraliżujący strach - na takiej terapii grupowej. Byłam na grupowej - nie dla mnie.
    • poetkam Re: psychoterapia 24.03.11, 14:42
      Właśnie w mailu znalazłam informację:

www.synapsis.pl/Piate-Dni-Otwarte-w-Osrodku-Synapsis-23-kwietnia-2011/
      Jeśli jesteś z Warszawy, może skorzystasz z takich dni otwartych? Oto jeden z proponowanych tematów warsztatów :
      „Jeden ekspert czy wielu? Czyli co leczy w grupie terapeutycznej?”

Może tam znajdziesz odpowiedź, albo przynajmniej podpowiedź na swoje pytanie?
    • panna.m.igotka Re: psychoterapia 24.03.11, 15:44
      Nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o zwiekszenie poczucia własnej wartości to lepsza byłaby terepia grupowa. Ale ja osobiście, zdecydowanie wolę terapię grupową od indywidualnej. Polecam poczytać w necie o obydwu sposobach "leczenia" i nie sugerować się czyjąś subiektywną opinią. Pozdrawiam.
    • maly.lew Re: psychoterapia 28.03.11, 22:44
      grupowa jest bardziej inspirująca wink ale nie jest zalecana dla każdego! najlepiej doradzić się lekarza i już smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka