irkairenka 01.07.22, 12:15 Czy są tutaj osoby, które doświadczyły manii/hipomanii polekowej? Po jakim leku jej dostaliście? Czy dostaliście potem diagnozę chad? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poetkam Re: Mania/Hipomania polekowa 09.08.22, 17:08 Tak, doświadczyłam hipomanii polekowej i przez jakiś czas miałam podejrzenie ChAD. Po kilku latach lekarz jednoznacznie stwierdził, że jestem całkowicie zdrowa psychicznie.. Odpowiedz Link
nana80 Re: Mania/Hipomania polekowa 15.10.22, 13:15 Tak, ja doświadczyłam hipokaliemia po CBD, który wcześniej mi pomagał na sen przy objawach lękowych i depresyjnych. Wtedy brałam krople 10%, Tym razem kupiłam krople 10 i 15%, sporadycznie przyjmowałam 10 i miałam tydzień lekkiej hipomanii, dobry humor, ożywienie, otwartość, gadatliwość, ekstrawertyzm, a kiedy pewnego dnia wzięłam 2 krople 15% na sen, zamiast 3 krople 10% jak wcześniej, ranni obudziłam się z dzikimi myślami o ucieczce na 2 koniec świata, potem rano czułam bardzo silny lęk a potem cały dzień super humor i energię. Na następny dzień przeszło całkowicie, powoli pojawiły się lęki od rana i wieczorem, dziś też wróciły trochę lęki… to było kilka dni temu… Dostałam potem od lekarza, po wywiadzie i omówieniu wcześniejszych problemów - bezsenności, lęków- Depakine i jestem w trakcie ustalania czy to ChAd. Jestem załamana. Wiązałam duże nadzieje z CBD, wcześniej dużo mi pomagał na nastrój i na sen. Póki co po Depakine czuję lekkie otępienie i spowolnienie i pojawiają się irytujące myśli jak w manii. Odpowiedz Link