Dodaj do ulubionych

rozrzutność czy problem emocjonalny a może zaburze

06.02.23, 10:24
...nie wink hej, mam taki problem, że nie potrafię trzymać pieniędzy bo gdy tylko spada mi nastrój to poprawiam go sobie kupowaniem czy słodyczy (ostatnio wydałam na nie 150 zł za jednym razem bo miałam doła, w prawdzie jadłam je tydzień i właśnie się zapas już skończył no ale... boli po portfelu) czy np ubrań, które leżą w szafie z metkami albo które są mi w ogóle nie potrzebne bo ostatnimi czasy chodzę cały czas w dresach i nawet nie mam ochoty się "stroić" czy kupuję jakieś kolorowe długopisy, notesy, no różne bzdety np okulary do czytania za 4 zł, których nie używam (sklep flying tiger to przekleństwo), skarpetki, KSIĄŻKI (nałogowo kupowałam książki nowe z empiku ale na szczęście przestałam i zaczęłam część sprzedawać na vinted, oczywiście stan idealny a za kasę mniejszą uncertain) i nie wiem czy jestem w jakiejś manii czy hipomanii (nie mam stwierdzonego chad ale kiedyś psychiatra mi wypisał lamotrix i brałam go wtedy gdy byłam bezrobotna, więc mogłam teoretycznie sobie pozwolić na półroczne leżenie w łóżku, jedzenie suchego chleba i spanie po 16h bo tak to na mnie działało aż w końcu przyszła wiosna, zaświeciło słońce i stwierdziłam DOŚĆ odstawiam to coś bo chcę żyć normalnie), ogólnie moim największym problemem są te spadki nastroju, budzę się np jak dziś w dobrym humorze, śpiewam w łazience itd ale jak za parę godzin będę wychodzić do pracy to będę smutna, zła i w depresji. wejdę do pracy, przywitam się ze współpracownikami i znów humor na chwilę się poprawi ale po godzinie już będę marudząca, zmęczona i będę odliczać godziny do wyjścia (a jest ich nie mało bo pracuję po 10h). także to moje największe utrapienie, że zarabiam minimalną a nie potrafię nic oszczędzić, do wypłaty (10-go) zostało mi jakieś 400 zł... gdybym nie była na czyimś utrzymaniu to nie dałabym rady

ktoś wie jak z tym walczyć? czym to zamienić?
Obserwuj wątek
    • nina8777 Re: rozrzutność czy problem emocjonalny a może za 21.03.23, 23:22
      Masz problemyy... Rozumiem jedni mają większe inni mniejsze ale serio zazdroszczę Ci takiego rodzaju CHAD smile Ja miałam we wrześniu taką super górkę że założyłam działalność gospodarczą oczywiście w pełnym przekonaniu że nic mnie nie zatrzyma i wszystko będzie super po czy zadłużyłam się na 80 tys no przecież że wszystkim sobie poradzę smile a teraz mam depreche bez dna która byc może znowu zaprowadzi mnie może do próby samobójczej. Schemat działania przerabiany nie raz. Jedno nas łączy, że dzieki Bogu nie jestem sama choć nie wiadomo ile mąż to wytrzyma. Także może jesteś chora ale ciesz się że masz bardzo łagodne objawy 😉 powodzenia
      • nina8777 Re: rozrzutność czy problem emocjonalny a może za 21.03.23, 23:25
        A na koncie mam 3 zł a jest 21 dzień miesiąca

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka