Dodaj do ulubionych

Związek z ...

05.06.23, 18:39
Cześć
Pierwszy raz sie wypowiadam na forum - nie mam doświadczenia ale .... muszę się chyba zapytac bo pytanie nie daje mi spokoju

Rok temu zacząłem się spotykać z super dziewczyną. Nie mogę powiedzieć ze było idealnie - male sprzeczki sie trafiały ale raczej potraktowalem to wtedy jako proces docierania. Oboje bylismy. po dlugich związkach i z dziećmi. Podeszliśmy do relacji bardzo systemowo - tzn długo rozmawiliśmy na temat swoich oczekiwań w stosunku do partnera i w miare możliwosci zaczelismy je wprowadzać. powiedziałbym taka dojzala relacja,
Na początku związku partnerka zostala zdiagnozowana. Jak twierdzi wtedy miala depresje - ja tego nie zauwazalem - myslalem ze to ... poprostu normalne ze ktos ma gorszy dzien i nie wierzylem w diagnoze.

Widziałem ze ma gorsze dni - dzwoniła do mnie i prosiła o przyjechanie i przytulenie - wiele razy
Zawsze sie mna interesowala, starala sie pomóc, wysłuchać, odzywała sie chociaż na chwile rano wciągu dnia i zawsze wieczorem dlugie rozmowy do pozna i bardzo duzo czulosci (nie mowie o seksie, chodz tez).
Ostatnie 4 dni:
dzien 1) przyjedz bo Cię potrzebuje zebyś był obok
dzien 2) Jak prawie kazdy inny - opowiadanie co bylo w pracy, co jakis czas przytulenie, lapanie za rękę
dzien 3) Zaprasza pierwszy raz moich rodzicow | Spotylami sie z jej bratem
dzien 4) Troche nie udany koniec dnia - troche sie rozminelismy w łóżku ale bez dramatu

dzien 5) - Nigdy Cie nie kochalam i nie pokocham

Jeszcze 2 tygodnie temu bylem po raz kolejny zapewniany o jej przekonaniu do tego związku i tego ze chce byc ze mną. Pare dni wcześniej po przeczytaniu jakiegos poradnika, zapytalismy sie wzajemnie czy jest cos czego od siebie oczekujemy - odpowiedz - nie kotku, jest mi z Tobą dobrze. Czuje sie bezpieczna, zapiekowana i kochana.
Chcialabym moc cos zrobic dla Ciebie bo widze ile robisz dla mnie

proba rozmowy i dopytawanie o co chodzi z skad ta decyzja - jedynie - dotarło to do mnie ze to nie to

Dziewczyna jest naprawde spoko i z materialow z ktore mi sama dala wynika ze to sie moze zdarzyc
Tylko jak poznac czy to jej zdanie - jak powierdzila bez zadnych oznak wczesniej - czy to zaburzenie ?

Nie chce nic na sile - jezeli to nie to dla niej - ok rozumiem
Jezeli jednak to zaburzenie - chcialbym pomóc

Jak to ocenić ?
Obserwuj wątek
    • xxx-xc Re: Związek z ... 05.06.23, 18:46
      Zapomnialem dodac - nic nie dziala na przekonanie
      Wszystko jest juz usprawiedliwione i zracjonalizowane

najbardziej ubawil mnie fakt - po co pisalas zebym przyjechal i ze mnie potrzebujesz 3 dni wczesnej skoro nie tesknilas -
      - bo sie przyzwyczailam ze jestes
      - czyli tesknisz, jak mnie nie ma
      - nie, przyzwyczailam sie
    • crystal.steam Re: Związek z ... 11.06.23, 14:15
      Bardzo ciężko z tego wywnioskować co dokładnie może być przyczyną. Twoje obawy odnośnie jakiegokolwiek zaburzenia prawdopodobnie są trafne. Daj znać jak sytuacja się rozwinęła, bo podejrzewam, że masz już troszkę więcej informacji na czym stoisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka