Dodaj do ulubionych

Jak się wysterylizować?

02.01.16, 12:55
Jak wiemy, w Polsce sterylizacja kobiety jest nielegalna.Czy lepiej skorzystać z podziemia czy wyjechać za granicę? Czy w ogóle warto czy lepiej polegać na jakiejś podwójnej antykoncepcji?smile A może lepiej poprosic partnera,żeby wykonał wazektomię?Z tego co wiem, wazektomia jest legalna w Polsce (mylę się?)/
Nie rodziłam, mam 29 lat i nie chcę nigdy rodzić.Nie zdarzyła mi się nigdy wpadka.
Ktoś coś doradzi?Gdzie się udać, jakie są ceny, czy komplikacje mogą być poważne?Może ktoś ma za sobą zabieg?
Obserwuj wątek
    • karol100xxx Re: Jak się wysterylizować? 23.02.16, 20:12
      Raczej bym tego nie polecał big_grin Przecież to zabija całą radość z seksu tongue_out
    • jeanny1986 Re: Jak się wysterylizować? 04.04.16, 09:30
      Za granica, zabieg nazywa sie salpingotomia lub salpingekotomia - jedno to podwiazanie, bardziej skuteczne, drugie to klipsy, w wiekszym stopniu odwracalne. U nas byla klinika ktora to robila, ale po zmianie wladzy w zeszlym roku przestali bez wskazan lekarza. Koszt u nas to 5000. Wazektomia jest legalna i duzo tansza, natomiast nie wiadomo jak dlugo bedzie legalna...
      Za granica najlepiej na Slowacje/Czechy/Niemcy - w tym ostatnim kraju najdrozej.
      Nie zmienia to odczuc w seksie, komplikacje raczej sie nie zdazaja.
    • odczepcie_sie Re: Jak się wysterylizować? 11.09.17, 14:55
      Ale żeby od razu tak hardkorowo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka