katja_24 Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 13.11.07, 14:44 Rozumiem, ze jestes z siebie dumny? Odpowiedz Link
remislanc Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 13.11.07, 14:49 Ech Kasiu - jesteś najszybsza ze wszystkich ( mam nadzieję, że nie we wszystkim..........)) Odpowiedz Link
katja_24 Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 13.11.07, 14:53 Po prostu w drugim Twoim watku zaczela sie rozmowa na ciekawy temat: jakimi trunkami najlepiej leczyc katar Odpowiedz Link
remislanc Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 13.11.07, 15:49 Czyli jak zwykle na tym forum dyskusja "na temat".............. Ale widzisz Kasiu, gdyby nie mój wpis siedzielibyscie przed monitorkami i wciskali F5 z nadzieją, że ktoś coś napisał. Jutro też was rozruszam. Może o wychowaniu dzidziusia??? pozdro Kasieńko. Odpowiedz Link
katja_24 Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 13.11.07, 15:54 Gdyby nie Twoj wpis, to moze zajelibysmy sie praca Odpowiedz Link
homysz Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 16.11.07, 05:30 Wchodzę po paru dniach przerwy (środek przeprowadzki, niech mi ktoś powspółczuje, co? ;-((), patrzę, a Katja trolla karmi, fi dąk Trochę OT - sensowne pojemniczki na przyprawy, proste, dużo, nie z Ikei - gdzie kupić, jakieś sugestie, piiisk? Mają się mieścić w takich ikeowych szynach na pojemniczki do szuflad, ale te ichnie pojemniczki difoltowe są paskudne i wyglądają jak artysty współczesnego sen o dziobaku, takie dzioby wystające maja z przodu, coś mi się robi w środku, jak to widzę. Normalnie jakbym remiscośtam czytała, tez nieudany egzemplarz. ;-> Odpowiedz Link
kirkwall Poranna Mysz 16.11.07, 07:49 Czesc Mysz, o 5.30 juz nadajesz...czy jeszcze? Juz sie zastanawialam, gdzie sie podzialas.... Wspolczuje serdecznie - to zawsze mniejszy lub wiekszy koszmar... Niestety nie mam pojecia co odpowiedziec, ja kupuje takie, co wygladaja jak staromodne flakony z apteki, ze szkla (moze byc ciemne albo przezroczyste szklo). Powodzenia i wracaj tu do nas A Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 10:04 Cos takiego, jak na zdjeciu, Mysza. Ale oczywiscie nowe flaszki, bez sladow arszeniku... fotoforum.gazeta.pl/3,0,958524,2,1.html Odpowiedz Link
remislanc Re: Poranna Mysz 16.11.07, 10:13 kirkwall napisała: > Cos takiego, jak na zdjeciu, Mysza. Ale oczywiscie nowe flaszki, bez > sladow arszeniku... A szkoda, szkoda. Poszukaj ze śladami..........)) Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 11:11 O, ładne to, będę szukała, bo kilka takich ciemnych tez sie przyda, lowju Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 11:47 Dzieki, u nas sa w sklepach z zupelnie zwyklym szklem, i tanie - wielkie, srednie i takie malutkie. I kuchnia wyglada jak pole bitwy alchemika... Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:28 Może sobie tak wyglądać podczas szału twórczego, tylko żeby jeszcze ktoś to wszystko później sprzątał.. Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 11:10 Hell`o Nie spałam, bo sie zaczytałam, a wcześniej grałam, bo wzięło i przyszlo Call of Duty 4 i Crysis, więc jakos tak wyszło... W niedzielę będę permanentnie na Nowym, znam już 2 sąsiadów z machania na parkingu Znalazłam pojemniczki, co je mogę zaakceptowac, ale potrzebuję 27 sztuk, za całość wyszłoby 430 zł, a TZ po usłyszeniu powiedział "Hyyyy...!", więc zrezygnowałam i dzielnie wydałam zaoszczędzone w ten sposób pieniądze na konturówkę i gigantyczne zapasu chemii gospodarczej z Niemiec, polecam Zaglądam, zaglądam, widzę, że trolle się wypalają, aż oczy bolą patrzeć Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 11:52 Ah, rozumiem.. 27 przypraw - to pieknie swiadczy o jakosci myszowej kuchni, musze policzyc moje...a wlasnorecznie zrobiony cukier waniljowy sie liczy? Kupujesz z Niemiec przez net? No, tu dzis minus 6 i bez grzanca sie nie obejdzie...gdzie Katja? Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:21 Czekalam na ciebie...kupilam miod pitny, a do wieczoru daleko. Eh... Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:29 Miod powiadasz? Moja mama chyba ma zamiar robic jakas nalewke miodowa. Nie wiem, czy to to samo, ale pewnie cos podobnego Niestety, do wieczora jeszcze troszke. Na razie mozesz sobie poogladac i powachac Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:24 27 to te pojedyncze standardowe, bo mixy, marynaty, musztardy, oliwy smakowe itp robię sama i trzymam w większych pojemniczkach - wyszlo mi z obliczeń, że cała jedna szafka będzie zaprzyprawowana. Cukier waniliowy też robię, ostatnio cynamonowy też, TZ żyć nie może bez kawy z cynamonem. Niemieckie różności kupuje przez Allegro albo przywożę osobiście, jeśli akurat do Niemiec trafię. Myslałam, że to przesada i urban legends, że niemieckie lepsze od naszego, ale zrobiłam test i przez 2 m-ce prałam 2 identyczne t-shirty w polskim i niemieckim płynie do prania czarności. Po praniu w naszym kolor paskudnie zbladł a materiał jakoś się rozciągnął, po niemieckim jest jaki był - jako posiadaczka hurtowej ilości czarnych ubrań czuję się przekonana Żeby nie było zupełnie OT - przed chwilą znajoma znajomej napisała jej, że poznała 2 tygodnie temu miłego pana i poszła z nim do łóżka, bo powiedzial, że ją kocha, i to ją, rozumisz, ujęło. I jest w ciąży, a nie lubi dzieci. I ona nie wie, co zrobić. Cudny poranek Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:30 homysz napisała: > > Żeby nie było zupełnie OT - przed chwilą znajoma znajomej napisała jej, że > poznała 2 tygodnie temu miłego pana i poszła z nim do łóżka, bo powiedzial, że > ją kocha, i to ją, rozumisz, ujęło. I jest w ciąży, a nie lubi dzieci. I ona ni > e > wie, co zrobić. Cudny poranek > Tak, caaale dwa tygodnie, toz to milosc az po grob Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:41 Chwylunia, jak mówi, że kocha, to kocha, po co miałby ją okłamywac, uczciwy jest, z draniem by nie poszła... ) Nie poradzę, zero współczucia, do łez mnie bawią takie sytuacje, ewentualnego dziecka będzie żal, głupi ludzie nie powinni sie rozmnażać. Aaa, tekst dnia - "uważaliśmy, ale jakoś tak wyszło..." Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:44 Hmmmm, tekst godny 15 - latkow... Tak to jest, jak jedyna metoda antykoncepcji jest refleks faceta Musze przyznac, ze wtopa totalna...zeby jeszcze to byl jakis dluzszy zwiazek...a tu 2 tygodnie... Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:01 Dodam, że pani nie jest (wiekowo ) durną kozą, 31 wiosenek skończyła. Nie wierzę, żeby zmądrzała, więc szczerze jej zycze, żeby w ciąży nie była, naprawdę szkoda dziecka. Zwłaszcza, że uczciwy potencjalny tatuś nagle dostał szału twórczego i pracuje jak mróweczka, zajęty wprost szaleńczo i absolutnie bez czasu dla potencjalnej mamusi. Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:06 Moze pracuje jak mroweczka, zeby zapewnic byt przyszlej malzonce i swojemu potomstwu? Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:11 Naturalnie, a że nie ma czasu sie odezwać...cóż, po długim związku przyszła szara codzienność, a ona sie czepia Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:19 Rozumiem, ze potencjalny oblubieniec wie, jakie szczescie go spotkalo? Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:28 Nie wiem, zakładam, że skoro strasznie zajęty, to może jeszcze nie - albo już tak i dlatego zajęty. Znajoma obiecała zdać relację z kolejnego dramatycznego przekazu. Swoją droga nie ma to jak zrobić coś durnego, zwierzyć się innym i oczekiwac złotej rady. Btw - mail zaczynal się od "Wiem, że tylko Tobie mogę zaufać.." i zostal wysłany do 5 osób, dziewczę strapione najwyraźniej nie opanowało trudnej sztuki ukrywania hurtowych ilości adresatów Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:32 Myslalam, ze wie i dlatego nagle przestal sie odzywac. I czego ona niby oczekuje? ze powiesz jej, czy ma skrobac czy rodzic? Odpowiedz Link
homysz Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:41 Nie ja, ja tylko dostałam cytaty z prośbą o uprzednie odstawienie napojów Osobiście doradziłabym delikwentce oflagowanie się i podpalenie w jakims atrakcyjnym punkcie miasta, a obarczona dramatycznym wyznaniem znajoma jeszcze jej nie odpisała, bo raz, że na bogów, co można w takiej sytuacji doradzić, a dwa - szczerze ją zirytowało równie szczere zaufanie podzielone na 5 osob Nie sądzę, żebym znalazła w sobie powagę i współczucie w ilości wystarczającej na doradzenie czegoś na powaznie w takiej sytuacji, mam silna alergię na głupotę i przy takich kwiatkach załącza mi się wredny cynik Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:46 Nie ma to jak radzic sie kilku osob w takiej sprawie, oczywiscie wszystkie sa "zaufanymi przyjaciokami" ...lepiej by sie zapytala "tatusia", jakie ma plany na przyszłosc. A z tym oflagowaniem i podpaleniem to sie lepiej nie wychylaj, bo to wyglada jak akt terroryzmu. A nóż - widelec wezmie to na powaznie? W takiej desperacji to kto wie... Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 14:00 To jest jakis horror, ktorego scenariusz zostal skrzyzowany z brazylijskim serialem z lat 80-tych. Uh, oh...powiedzial, ze ja kocha i w tym samym zdaniu wyznal, ze ma alergie na gume? Odpowiedz Link
katja_24 Re: Poranna Mysz 16.11.07, 15:18 Nieeeee, powiedzial, ze kocha i ze bedzie uwazal No i jak by to ujac..."chlapnął" bzdure Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 12:30 Zwalilas z nog ta mieszanka tematow...i plakac sie chce, nie nad tym cukrem cynamonowym... Wlasnie stukam cos, co nie znosi pomylek, napisze troche pozniej... Odpowiedz Link
kirkwall Re: Poranna Mysz 16.11.07, 13:56 Dziewczyny sie rozpisaly...a ja jak wtorna dyslektyczka ;-P Po pierwsze - zaimponowalas mi tymi mixami, to i pieknie wyglada i tez smakuje...ciekawe, jaka mam wymowke, ze ich nie robie? Po drugie - masz na mysli burti i coral black? Po trzecie - OMG! Odpowiedz Link
kirkwall I jak przeprowadzka? 19.11.07, 15:11 Wszystko na swoim miejscu? Cukier cynamonowy tez...? Odpowiedz Link
katja_24 Re: Cóż za piękne ożywienie na forum !!!!!!!!!!!! 16.11.07, 12:13 A co, niech tez ma mily dzien )) Odpowiedz Link
ditta.von.teese no Mysz!!!!! 21.11.07, 23:13 jaki jest dalszy ciag tej jakze burzliwej i dozgonnej milosci znajomej-znajomej ktorej owocem jest biedna niczemu nie winna kruszyna? Odpowiedz Link
kirkwall Re: no Mysz!!!!! 22.11.07, 11:43 No wlasnie, gdzie ta Mysz??? Brakuje mi ciebie. Zaraz, mam tu gdzies kawalek pecorino...moze sie skusisz ) Odpowiedz Link
ditta.von.teese Re: no Mysz!!!!! 23.11.07, 13:23 istnieje taka mozliwosc ze schowala sie do mysiej dziury poki co i ma wszystko w mysiej d...... trzeba przeczekac. Odpowiedz Link