lawendowafiszka
12.11.13, 12:53
Witam! Długo mi zeszło ale wreszcie się otworzyłam...urodziłam córeczkę w 28tyg +4 dni. Stwierdzono u niej leukomalację okołokomorową obustronną w okolicy potylicznej i skroniowo-ciemieniowej..teraz ma 3 miesiące (3 tyg. korygowane). Neurolog stwiedził u niej zmiany typowo wcześniacze - asymetrię, zmienne napięcie i powiedział że niczego bardzo niepokojącego narazie nie ma...mała w leżeniu na brzuszku zaczyna ładnie unosić głowę, sprawnie ją przekręca,skupia wzrok, wodzi oczkami i głowką za czymś interesującym....niby nie jest źle ale wiem z czym leukomalacja się wiąże

mpdz itd..umieram ze strachu..choć staram się tego nie pokazywać...czasami obserwuje moje dziecię i ogarnia mnie strach że coś się pojawi..wiem że tak nie można ale czasem to silniejsze...wiem że mózg jest bardzo plastyczny i liczę na to że małej nic nie będzie lub będzie miałą problemy ale w niewielkim stopniu ale przychodzi czas,że ogarniają mnie czarne myśli- chyba właśnie nadszedł

może jest tu ktoś kto powie mi jak rozwija się jego dzieciak z tym rozpoznaniem....