moniczka_700
12.02.16, 12:17
Witam wszystkie mamy, moja coreczka nie przybiera na wadze a duzo je nie wiem co sie dzieje moze ktos mial podobna sytuacje. Urodzila sie w 35 tygodniu (: hipotrofia plodu, cukrzyca ciazowa, nadcisnienie.) z waga 1950 g 46 cm. Obecnie ma 7 miesiecy i waga 5600g 68 cm. Do 5 miesiaca ladnie jadla piers potem nie chciala mleka prawie wogole tylko na spiocha w nocy i czasami w dzien ze dwa razy wiec rozszerzylam jej diete a dodam ze butelki ani smoczka za nic w swiecie traktuje jako gryzak. Podam przykladowe menu moze cos zle robie to moje pierwsze dziecko
Rano 7- 8 kaszka mleczno ryzowa smakowa tak ok 150 ml wody czasem zje wiecej czasem mniej
10-11 zazwyczaj jablko z marchewka lub banan zageszcz. kleikiem
13-14 zupka gotuje z krolikiem warzywka ziemniaczek kleik ryzowy troche mojego mleka oliwka lub maselko
15-16 deserek zazwyczaj owoc czasami z kaszka manna ze sloiczka
18 kaszka na 150 ml wody tak jak rano
W nocy ssie mleko tak ok polnocy potem gdzies ok 4 lub 5 bo czasami tak wstaje
Dodam ze robi tak 3 razy w ciagu dnia kupke i srasznie sie meczy przy tym. Tescie twierdza ze za to ze za duzo jej daje jesc wiec sama nie wiem. Pediatra NFZ stwierdzila ze taka juz jest prawidlowo sie rozwija mam jechac prywatnie tylko czekam na meza az wezmie wolne a o to ciezko... Czy hipotrofiki tak maja??? Prosze pomozcie nie moge spac po nocach .