handzita 09.01.17, 17:15 Dzień dobry, bardzo proszę specjalistki o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia i podanie instrukcji wykonania. Z góry serdecznie dziękuję! Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 10.01.17, 05:59 nie mam pojecia ale to chyba szydelkiem. Odpowiedz Link
dom_klary Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 11.01.17, 13:37 Chętnie, ale link u mnie nie działa Pozdrawiam domklary.com/ Odpowiedz Link
maria2323 Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 11.01.17, 14:06 Witam!Wzór wykonany jest na szydełku ściegiem półsłupki nawijane.Robimy tak,jak słupki raz nawijane,tylko zbieramy wszystko na raz.Zrozumiałe?Dla ludzi obytych z szydełkiem pewnie tak.Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
handzita Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 11.01.17, 16:25 Dzień dobry, serdecznie dziękuję, dawno nie robiłam na szydełku, ale sobie poradzę Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
minniemouse Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 11.01.17, 22:18 No nie wiem, tu niby instrukcja polslupka nawijanego: Maranta i szydełko - półsłupek nawijany (nowa wersja) moim skromnym zdaniem to to: Crochet - Afghan or Tunisian Crochet Waffle Stitch czyli scieg na szydelko tunezyjskie. Inne "widelko" na ten sam scieg: Tunisian Crochet Full Stitch Minnie Odpowiedz Link
minniemouse Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 11.01.17, 22:21 ps chociaz nie jestem wcale pewna czy te dwa sciegi to te same sciegi. moze i nie - Afghan or Tunisian Crochet Waffle - gofrowy (??) Stitch a Tunisian Crochet Full - pelny Stitch byc moze czyms sie deczko roznia. |M Odpowiedz Link
minniemouse Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 17.01.17, 02:01 wprawdzie zdaje sie nikogo juz ten wzor nie obchodzi, no ale jakby, to jeszcze przypadkiem trafilam na to - na drutach. tez podobne. WZORY NA DRUTACH-KNITTING STITCH-LATWY WZOR NA DRUTACH. Odpowiedz Link
maria2323 Re: Prośba o rozszyfrowanie wzoru ze zdjęcia 08.02.17, 16:49 No,no, nie przypuszczałam,że to na drutach.No ale w sumie na szydełku też można robić i wychodzi jak na drutach(szudełko z żyłką) Odpowiedz Link