Dodaj do ulubionych

Piękna :) prawda?

10.03.17, 21:52
Można ją kupić ale zrobiona samodzielnie bardziej cieszy... czyli lepiej zrobić... ale jak? Gdzieś już widziałam ten wzór, wtedy nie miałam czasu a teraz nie mogę znaleźć. Pomożecie?

https://www.beskidartdeco.pl/sklep/environment/cache/images/0_0_productGfx_43dce0192c4e671c311cb7203d8418fd.jpg
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Piękna :) prawda? 23.04.17, 01:58
      Matyldo - zrob tak: w prawym dolnym rogu zdjecia nacisnij mysza prawy klik i jak otworzy ci sie okienko,
      otworz na:
      Search Google for Images - nie wiem jak tam u was po polsku ale masz szukac w Google obrazkow.
      wyskocza ci rozne zdjecia tej samej serwety i podobne, i powinnas po nich dojsc do wzoru.

M
      • japoneczka01 Re: Piękna :) prawda? 23.04.17, 08:39
        Wyszukiwanie obrazem nic nie daje, bo ta serweta wystawiona jest na sprzedaż o tu www.beskidartdeco.pl/sklep/pl/p/Serwetka-czekoladowa-szydelko/75 Można pokusić się o powiększenie zdjęcia i próbować odrobić.
        Samego schematu nikt nie pokazuje.
    • matylda1001 Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 00:55
      Szukałam właśnie w ten sposób zanim zdecydowałam się poprosić o pomoc smile Tak naprawdę to wzór jest bardzo prosty, te białe koła dadzą się łatwo rozpracować na powiększonym zdjęciu, z grubsza już je policzyłam. Gorzej z brązowymi kwiatkami. Kółeczko w środku obrobione słupkami(?) potem te trójkąciki z "łezką" na płatek(?)... no i co dalej, jak zrobić płatek, żeby nie obrabiać tego trójkącika w następnym okrążeniu? Może znacie jakiś wzór serwetki z takim lub podobnym motywem, gdzie dałoby się to podpatrzeć?
      • minniemouse Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 07:20
        sadze, ze te rozyczki maja takie zakonczenie o jakie ci chodzi
        chyba nie da rady bez okrazenia
        • minniemouse Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 07:24
          i jeszcze to:
          schemat

stad z Pinterest

zaloguj sie, jest darmowe i naprawde warto - ja jestem member. jest MA-SA !!! przeslicznych wzorow, z calego swiata, szczerze polecam.

Minnie
          • minniemouse Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 07:26
            moze to wejdzie
            schemat koronki
            • matylda1001 Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 12:06
              Dzięki, Minnie, ale niestety nie ma nigdzie tego płatka. Chodzi o to jak zrobić, żeby ten trójkącik z łańcuszka widoczny między kółkiem i płatkiem pozostał taki cieniutki, nieobrobiony. W akcie desperacji chyba spróbuję robić każdy płatek osobno, za każdym razem ucinając nitkę sad
              • minniemouse Re: Piękna :) prawda? 24.04.17, 22:22
                tak mozna, ale obawiam sie ze wtedy bedzie w proprocji do reszty za cienki i nie bedzie to zbyt ladnie. ale sprobuj.

M.
                • domatorka-4 Re: Piękna :) prawda? 10.10.17, 19:47
                  Przeglądając forum trafiłam na tą bardzo ładną serwetkę czy moze juz matylda doszłaś do tego jak zrobić te brązowe listki ?
                  Serdecznie pozdrawiam
    • superbabcia1949 Re: Piękna :) prawda? 21.10.17, 00:12
      np. 13 oczek łańcuszka, zrobić pętelkę wbijając szydełko w czwarte oczko i teraz zaczynamy robienie płatka 1 półsłupek nawijany 7 słupków zaczepiamy półsłupkiem białe kółko 7słupków 1 półsłupek nawijany 3 oczka łańcuszka oczko ścisłe w brązowe kółko i znów od początku ( ilość oczek łańcuszka i ilość słupków można regulować)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka