Dodaj do ulubionych

swetry z moheru

04.10.04, 16:41
bardzo proszę o ciekawe fasony swetrów z moheru, gdybyście coś miały w
zanadrzu , to bardzo proszę; pozdrawiam maryna
Obserwuj wątek
    • ksantypa30 Re: swetry z moheru 04.10.04, 19:25
      oj ja też siępięknie uśmiecham bo właśnie dzić przyszły zamówione próbki i
      zachorowałam na coś moherowatego smile
      Nie mówiąc o mej córc, która nie rozstaje się z kawałeczkiem włóczki moherowej
      w kolorze różowym i jęczy mi o krótki sweterek z dzwonowatymi rękawami.
    • kajmy Re: swetry z moheru 04.10.04, 22:14
      Ja podobnie jak inne koleżanki sądzę, że moher najlepiej robić gładkim wzorem.
      On sam w sobie jest na tyle ciekawy, że wzory nie są potrzebne, a nawet nie są
      specjaknie zauważalne. Nad golfem radziłabym się zastanowić, jeżeli ktoś jest
      wrażliwy na gryzące włóczki, a moher raczej taki jest.
    • bomasta Re: swetry z moheru 05.10.04, 17:48
      Lubię delikatne zakardowe wzorki z moheru wyrabiane nitką o podobnym
      odcieniu .
      Zrobiłam z moherku o składzie 50%akryl,25%moher,25% wełna firmy inter-fox
      sweter ,rękawy ściągaczem pojedynczym a plecy i przód z małych kwadratów ecru i
      biały .Mam zamiar wyszyć malutkie rózyczki bladoróżowe na drobnej kanwie na
      tych ecru kawałkach . Na razie na zrobionej próbce męczę kwiatki bo muszę
      wypróbować sposób usuwania resztek kanwy .Lubię taki sposób zdobienia bo
      kwiatków przybywa stopniowo w miarę noszenia .
      Bożena
      • maryna_cz Re: swetry z moheru 05.10.04, 20:06
        widzę,że oprócz robienia na drutach nie jest Ci obce wyszywanie i to na
        moherze: zaciekawił mnie ten twój sweter, to może być bardzo ładne , zdradź
        tajemnicę, jak wyszywasz kwiatki? nie znam dokładnej nomenklatury
        hafciarskiej ,ale sama robię często kwiatki owijane na igle, wychodzą takie
        sprytne ruloniki, które można dowolnie formować,ewentualnie doszyć listki itd.,
        przy mojej metodzie nitka musi być dość cienka, proszę jak znajdziesz chwilkę
        odpisz, bo mnie ciekawość zje!!! M.
        • bomasta Re: swetry z moheru 06.10.04, 19:40
          Piszę bo nie mogę pozwolić aby Cię cokolwiek "zjadło" . Zdarza mi sie dla
          dzieci w rodzinie wyszywanie na dzianinie ale jak do tej pory wyszywałam
          krzyżykami na szarym luznym płótnie ( szare płótno z wykopalisk ) takimi
          nitkami sprzedawanymi jako czyscidło na kg . Kawałek płótna pod dowolnym
          kątem przyczepiam do sweterka i wyszywam XXX wzorki . Te róże a może kwiat
          jabłoni jeśli uda mi się znaleść odpowiedni odcień bladego rózu mam zamiar
          wyszyć na kanwie właśnie próbuję czy po wyszyciu uda sie usunąć zbędne nitki i
          czy obrazek xxx jest dostatecznie przymocowany do sweterka . Jak siebie znam
          wyszyję ze 3 a potem reszta będzie przybywała tygodniami . Miałam zamiar takimi
          rulonikami jak opisujesz wyszyc gałązki lawendy ale oczka dzianiny są zbyt duże
          i nie wygladało by to ładnie . Sposób wyszycia na dzianinie (nawet geste
          płótno ) podpatrzyłam w starej czeskiej gazetce Dorka . Napiszę po tej
          niedzieli jak mi poszło a jesli znajomi (nawet nie wiem juz którzy ) łaskawie
          oddadzą mi cyfrówkę ( pożyczoną na wakacje ! ) uda mi sie podesłać zdjęcie do
          galerii
          Bożena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka