beaciar 10.12.06, 23:08 Pamiętam ten sweterek, widziałam go wielokrotnie, ale czy był do niego opis? Jest chyba robiony na drutach, proszę wspomóżcie linkami do jakiś schemacików.. bea Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beaciar Re: kopertowy ananasek 10.12.06, 23:10 img292.imageshack.us/my.php?image=kopertoweananasyrj7.jpg oczywiście zapomniany link bea Odpowiedz Link
maladanka Re: kopertowy ananasek 11.12.06, 17:10 oj trudny ten ananasek! To chyba na drutach nie na szydełku albo nawet maszynowy - jakos go nie kojarzę, a ananaski lubie szczególnie Odpowiedz Link
beaciar Re: kopertowy ananasek 20.04.07, 10:19 Kiedyś, daaawno temu szukałam i jest. Proszę dla innych zainteresowanych tym modelem. Niewstety mnie próbka coś nie wychodzi picasaweb.google.com/beajulla/WzoryISchematy Odpowiedz Link
qanna Re: kopertowy ananasek 21.04.07, 19:09 Ten wzór rozpracowała Rosjanka na Knitting info. Niestety nie ogę znależć!!! Chodzi mi po głowie, że był we wzorach "liście". To był post4590-1144910821 Mam tylko taką uwagę: На схеме приведены чётные и нечётные ряды. Для одного раппорта набирается 15 петель (двойные накиды в расчёт не беруться, последние 2 вм. петли раппорта в 1 ряду засчитываются как 1 пет.). Зелёная и синяя линии - для удобства читабельности схемы. Серая линия - окончание раппорта. Może ktoś ją poprawnie przetłumaczy. Mam też objaśnienie znaków,zapisane jako obraz. Nie umiem sprawnie wkleić, ale mogę wysłać. Odpowiedz Link