michaelandro 17.05.05, 08:51 Hej :) Admin forum oglosil konkurs na hasełko reklamowe prywatnego forum. Nagrodą jest jego promocja na stronie głównej forum. Wymyślimy coś ciekawego? https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=23975225&v=2&s=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 09:00 Michale, pomożemy - chciałoby się rzec. U mnie pustka w głowie:( Praca wyciska ze mnie wszystkie soki... :( A może Ty masz jakieś pomysł ? Odpowiedz Link
francesca12 To nie będzie na temat... 17.05.05, 09:06 ... ale zapomniałam wyrazić swej radości z powrotu na forum naszego admina :D Odpowiedz Link
orzech_ziemny Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 09:33 Witam wszystkich.. Ja raczej nic nie wymysle, ale bardzo podoba mi sie stopka amigo na innym otwockim forum "lubie komentowac, lubie krytykowac" POZYTYWNE MIASTO OTWOCK Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 13:34 Z góry uprzedzam, że myślenie dziś mi ciężko przychodzi... Coś tam z trudem skleciłam: DZIECI OTWOCKA (były dzieci warszawy to mogą byc i Otwocka) TAM GDZIE ROSNĄ SOSNY (no z filmem o poziomkach mi się skojarzyło); SPOTKAJMY SIĘ W OTWOCKU OTWOCK - MOJE MIASTO ( przeróbka Celestynów to moja gmina) Sama się z tego śmieję. I czekam na krytykę, może ktoś coć pozmienia, dorzuci, wyrzuci... Myślę jednak, że najlepsze jest hasło Amigo POZYTYWNE MIASTO OTWOCK Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 16:17 Hasło jest oczywiste: "forum miasta z dobrym klimatem" :D ;) Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 20:51 Oddaję swój głos na hasło sobiepanny :), której nigdy nic (nawet taka pogoda jak dziś) weny twórczej nie osłabi:)) Odpowiedz Link
majka102 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 21:40 hej, moja propozycja: OTWOCK-POZYTYWNE WIBRACJE albo: OTWOCK-MIASTO GODNE FORUM albo: OTWarcinashOCK no dobra, trochę mnie poniosło...:) pozdrawiam Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 21:56 majka102 napisała: > hej, > > moja propozycja: OTWOCK-POZYTYWNE WIBRACJE Nie, to zdecydowanie nie, bo to tytuł serii płytek (radio PiN :P) ściągnięty, więc mogą być problemy:) otwarci na szok, niezły pomysł:) Ale decyzję zostawmy Adminowi, który jako spec - m.m. nas czymś powali na kolana:)) Odpowiedz Link
majka102 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 17.05.05, 22:36 wiem, że to z radia pin, ale co ja poradze, że fajnie brzmi... ale, ale, Adminie, czy przewidziano nagrodę dla pomysłodawcy hasła??:) to by na pewno zmobilizowało forumowiczów do twórczego myślenia;) Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 08:20 Hej, dzięki za wszystkie propozycje. Do konkursu zgłosiłem hasło zaproponowane przez sobiepanne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki. majka- zastanawiałem się nad miastem godnym forum- fajnie brzmi. poozdrawiam ciepło :) Michał Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 08:35 Hmm... "Miasto z dobrym klimatem" to oficjalne hasło Otwocka, stąd pomysł - nie jestem jakoś szczególnie twórcza, miał to być raczej żart, na zasadzie miasto z dobrym klimatem=Otwock -> forum Otwocka = forum miasta itd.... Cóż mam nadzieję, że UM nie przyczepi się o copyright, ani nie zgłosi po tantiemy. Właściwie to powinien się cieszyć darmową reklamą ;) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:34 sobiepanna napisała: > Cóż mam nadzieję, > że UM nie przyczepi się o copyright, ani nie zgłosi po tantiemy. Właściwie to > powinien się cieszyć darmową reklamą ;) Obawiam się, że się przyczepi :( Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:42 O ile się dowie ;/ Na każdym kroku prawa autorskie ;( Z tego też powodu <pozytywne wibracje> nie mogą przejść. Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 15:41 Moim zdaniem mamy spore szanse :) konkurencja słabiutka :) Jak się uda i trafimy na stronę główną będziemy "na oczach" całej Polski :) fajnie prawda? Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 15:54 michaelandro napisał: > Moim zdaniem mamy spore szanse :) > > konkurencja słabiutka :) > > Jak się uda i trafimy na stronę główną będziemy "na oczach" całej Polski :) > fajnie prawda? > Ja też zajrzałam, kiepawe mają te hasła i bez polotu. Wygramy, zobaczycie:)) Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:06 Eeee no nie bądźcie tacy... forum Snooker Club ma świetne hasło :) Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:11 Poprawiam się, nie zauważyłam, rzeczywiście, pomysłowe, no ale my tez nie jesteśmy gorsi:) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:38 Mi ten "dobry klimat" się nie podoba. po pierwsze - to jest plagiat; po drugie - klimat miasta jest (@$%&* - tu była cenzura). Bardzo za to podoba mi się obecne hasło tego forum, to z wiosną. Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:44 Mi też, ale co będzie np. jesienią: będziemy zmieniać wraz z porą roku? Mnie się podoba proste hasło z sygnaturki Michaela: Zapraszam do Otwocka :) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:47 francesca12 napisała: > Mi też, ale co będzie np. jesienią: będziemy zmieniać wraz z porą roku? W Otwocku cały rok pachnie wiosną. Własnie dlatego mi sie to hasło podoba. Ja go wcale nie kojarzę tylko z jedną porą roku. Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 18.05.05, 16:56 Aaa, to pewnie przez te sosny, których zapach jest... niepowtarzalny :))) Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 08:35 chiste napisał: > po pierwsze - to jest plagiat; Rzeczywiście, w tej formie, w jakiej zostało zgłoszone, to jest plagiat... Odpowiedz Link
majka102 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 08:59 ale o tym cicho sza... może sie nie wyda:) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 09:43 majka102 napisała: > ale o tym cicho sza... może sie nie wyda:) francesca napisała: > o ile się dowie ;/ Ludzie, czy Was pogięło? Nie rozumiecie, że to zwykła kradzież? Tacy jesteśmy w swoich postach uczciwi i bogobojni, ale jakby nikt się nie dowiedział o naszych grzeszkach, to przymknęlibyście oko? Lekka hipokryzja czy ciężka hipokryzja? Hasło "Otwock - miasto z dobrym klimatem" funkcjomuje już oficjalnie od 2 lat. Zostało wybrane w drodze konkursu. Wyswietli się Wam po wejściu na oficjalną stronę miasta www.otwock.pl ; afisze z tym hasłem wiszą na każdej wspieranej przez miasto imprezie (koncerty bluesowe, festyny, rajdy, szkolenia). Ciekawe, jakbyście się poczuli, gdybyście zobaczyli hasło reklamowe Waszej firmy na banerze konkurencji zamieszczonym w ogólnopolskim portalu internetowym, jakim jest gazeta.pl? No bo jeżeli to hasło wygra konkurs, to przrcież się pojawi. Jakie infantylne wytłumaczenie znajdziecie wtedy? Że myśleliscie, że to "nieznane nikomu hasło" przyczyni się do reklamy miasta i że "robiliscie to w dobrej wierze"? Zapowiadam, ze jeżeli to hasło nie zostanie wycofane z podanych wyzej przyczyn, bedę na tyle chamski, że osobiście zgłoszę sprawę jego prawdziwemu autorowi. Odpowiedz Link
majka102 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 09:51 na swoje uprawiedliwienie mam tylko tyle, że nie zdawałam sobie sprawy z popularności i rangi tego hasła... ignorancja powiecie... Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 09:52 Ale afera:P I po co się tak z rana zżymać, chiste ?? Ja o tym haśle dowiedziałam się dopiero teraz. Może jestem ignorantką, może. Pisząc: "o ile się dowie" (UM) miałam na myśli to, że wątpię, by ktoś z UM zaglądał na forum, a nie na celu ukrywanie przewinienia i cichą nadzieję, że sie nie wyda. Ale z drugiej strony, czy nie byłoby to dodatkową promocją miasta, tak na zdrowy rozum? O co ta batalia. > Ciekawe, jakbyście się poczuli, gdybyście zobaczyli hasło reklamowe Waszej > firmy na banerze konkurencji zamieszczonym w ogólnopolskim portalu > internetowym, jakim jest gazeta.pl? Chyba się gubisz w swoich naciąganych wywodach: jaka znowu konkurencja. Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:01 Jeżeli hasło nie jest zgłoszone w Urzędzie Patentowym to nie ma problemu. Wg mnie nie jest na tyle wyraziste i jednoznacznie żeby nie można go było używać przy okazji reklamowania forum otwockiego.. Nie popadajmy w paranoje chiste(ryzatorze)... Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:07 Też tak sądzę. I to przez takich ludzi o takim zaparciu w naszym kraju wybuchają idiotyczne spory (kontrowersje wokół IPN - walka z GIODO i ostatnia sprawa o. Hejmo). Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:02 Słuchajcie, zdaje się, że cała afera jest przeze mnie. Pisząc "forum miasta z dobrym klimatem" nie miałam najmniejszego zamiaru kraść hasła Otwocka, a jedynie do niego nawiązać. I to raczej w kategoriach żartu. Przez myśl mi nie przeszło, że po pierwsze nie wiecie, jakie jest oficjalne hasło, a po drugie, że zostanie ono zgłoszone. Na dodatek zgłoszone zostało nie "moje" hasło, ale oficjalne hasło Otwocka. Chiste ma rację. Należy je albo zmienić, albo wycofać. Przepraszam - czuję się odpwiedzialna za aferę :( Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:08 ojejku jej, dział promocji naszego miasta działa tak intensywnie, że jeśli zapytasz statystycznego otwocczanina o slogan miasta, to z całą pewnością możesz przyjąć, że odpowie "nie wiem". Myślałem, że naszym hasłem jest "Otwock- lider sosnowych klimatów" Hasło wycofałem. Jestem zły. Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:07 Tak na zdrowy rozum masz jakies opory, zeby zakosic radiu PIN "pozytywne wibracje", ale jezeli podpieprzysz jakiemus tam Otwockowi i urzędasom, to bedzie cacy, bo jeszcze ich zareklamujesz, tak? Skoro jest to czyjes hasło promocyjne, to grzecznie jest przynajmniej spytac sie najpierw osoby czy instytucji, ktora je wykorzystuje, czy nie ma nic przeciwko temu. Nieładnie jest przypisywac sobie autorstwo czegos, czego sie nie wymysliło i budować na tej podstawie swoj wizerunek. Bo jezeli to haslo przejdzie, to bedzie reklamować przede wszystkim "prywatne forum na serwerzye gazeta.pl". Batalia jest o zwykłą przyzwoitość i grę w otwarte karty zamiast chowania głowy w piasek i udawania, że nic się nie stało. Dlaczego tak sądzę? Bo gdy dowiedzieliscie się, że jest to juz zaklepane hasło, to nie przyszedł Wam do głowy pomysł, żeby np. spytac się kogoś z ratusza, czy mozna je zgłosić do konkursu, tylko liczyliscie, "że nikt sie nie dowie". To jest dziecinada. Celem konkursu jest, zeby jak najwięcej osob dowiedziało sie o tym haśle. I nie łudźcie się, że ludzie z ratusza nie przeglądają internetu i nie czytają gazet. Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:15 Celem konkursu nie jest promocja hasła a forum. I tyle. "gdy > dowiedzieliscie się, że jest to juz zaklepane hasło, to nie przyszedł Wam do > głowy pomysł, żeby np. spytac się kogoś z ratusza, czy mozna je zgłosić do > konkursu, tylko liczyliscie, "że nikt sie nie dowie". " Ale bzdury, sprawa wyszła dzisiaj rano... Przed chwilą dosłownie się z nią zapoznałem i hasło wycofałem. Potrafisz widzę, dostrzegać rzeczy których nikt tak naprawdę nie napisał. Nikt nie liczył, że "nikt się nie dowie" To Twoja wersja Chiste... Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:26 michaelandro napisał: > Celem konkursu nie jest promocja hasła a forum. I tyle. > No właśnie. I dlatego to jest problem. Do promocji swojego forum wykorzystujesz cudze hasło. > > Ale bzdury, sprawa wyszła dzisiaj rano... Przed chwilą dosłownie się z nią > zapoznałem i hasło wycofałem. Potrafisz widzę, dostrzegać rzeczy których nikt > tak naprawdę nie napisał. Nikt nie liczył, że "nikt się nie dowie" To Twoja > wersja Chiste... Doprawdy? Pozwolę sobie zacytować kilka wypowiedzi z tego wątku razem datami: sobiepanna 18.05.2005 08:35 Hmm... "Miasto z dobrym klimatem" to oficjalne hasło Otwocka, stąd pomysł - nie jestem jakoś szczególnie twórcza, miał to być raczej żart, na zasadzie miasto z dobrym klimatem=Otwock -> forum Otwocka = forum miasta itd.... Cóż mam nadzieję, że UM nie przyczepi się o copyright, ani nie zgłosi po tantiemy. Właściwie to powinien się cieszyć darmową reklamą ;) francesca12 18.05.2005 16:42 > O ile się dowie ;/ > Na każdym kroku prawa autorskie ;( > Z tego też powodu <pozytywne wibracje> nie mogą przejść. sobiepanna 19.05.2005 08:35 > chiste napisał: >> po pierwsze - to jest plagiat; > Rzeczywiście, w tej formie, w jakiej zostało zgłoszone, to jest plagiat... majka102 19.05.2005 08:59 > ale o tym cicho sza... może sie nie wyda:) Pewnie wszystko zmyśliłem? Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:34 Chiste serio ode mnie to się odczep!! O copyrighcie napisałam myśląc, że zostało zgłoszone hasło "forum miasta z dobrym klimatem".. w tej formie to jednak nie plagiat, a parafraza. I już wtedy obawiałam się, czy ktoś się nawet do tej formy nie przyczepi... Dziś rano zobaczyłam, jakiej zostało zgłoszone hasło i przyznałam Ci rację. Co więcej napisałam, żeby hasło zdjąć. I przeprosiłam wszystkich za aferę. Hasło jest wycofane, więc może zastanówmy się lepiej nad innym... Sory jeszcze raz. Odpowiedz Link
chiste Akurat Ciebie się nie czepiam, bo... 19.05.05, 10:41 ... umiesciłem Twój post na poczatku głównie po to, zeby Szanowny Admin tego forum mógł sie zorientować, kiedy zapaliła sie pierwsza czerwona lampka. Nie było to bynajmniej dzisiaj rano. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:24 chiste napisał: > Tak na zdrowy rozum masz jakies opory, zeby zakosic radiu PIN "pozytywne > wibracje", ale jezeli podpieprzysz jakiemus tam Otwockowi i urzędasom, to > bedzie cacy, bo jeszcze ich zareklamujesz, tak? Chiste, masz jakiś pokrętny sposób myślenia, naprawdę. Widzisz coś, czego nie ma. I to tylko po to, żeby jak zwykle stanąć okoniem, komuś nawrzucać, z kogoś zrobić niedouczonego ignoranta i wykazać się szlachetnością swoich pobudek. Bo jezeli to haslo > przejdzie, to bedzie reklamować przede wszystkim "prywatne forum na serwerzye > gazeta.pl". A my niby będziemy czerpać z tego olbrzymie profity, jasne. > Skoro jest to czyjes hasło promocyjne, to grzecznie jest przynajmniej spytac > sie najpierw osoby czy instytucji, ktora je wykorzystuje, czy nie ma nic > przeciwko temu. Nieładnie jest przypisywac sobie autorstwo czegos, czego sie > nie wymysliło i budować na tej podstawie swoj wizerunek. Sorry, ale to nie do mnie. > To jest dziecinada. Celem konkursu jest, zeby jak najwięcej osob dowiedziało > sie o tym haśle. I nie łudźcie się, że ludzie z ratusza nie przeglądają > internetu i nie czytają gazet. Taa, i wytoczą nam proces, powołają komisję śledczą , ble ble ble... A mówiłam wybrać hasło amigo:) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:37 francesca12 napisała: > Chiste, masz jakiś pokrętny sposób myślenia, naprawdę. Widzisz coś, czego nie > ma. I to tylko po to, żeby jak zwykle stanąć okoniem, komuś nawrzucać, z kogoś > zrobić niedouczonego ignoranta i wykazać się szlachetnością swoich pobudek. Masz prawo tak myśleć. Nie mam ochoty robić z nikogo ignoranta. Szczerze mówiac - nie odzywałem się do dzisiaj, bo liczyłem, że się opamietacie. Ale kiedy zobaczyłem kolejny wpis, że wszystko bedzie cacy, o ile "nikt sie nie dowie", to sie we mnie zagotowało. > Bo jezeli to haslo > > przejdzie, to bedzie reklamować przede wszystkim "prywatne forum na serwe > rzye > > gazeta.pl". > A my niby będziemy czerpać z tego olbrzymie profity, jasne. Cos tym hasłem macie osiagnąć, prawda? Ilość ani postac sie nie liczy. Liczy się natomiast, ze korzystasz z cudzego. > Taa, i wytoczą nam proces, powołają komisję śledczą , ble ble ble... Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. "Autorka" pomysłu sie wycofała. Odpowiedz Link
majka102 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 10:57 faktycznie, jesli Sobiepanna uważa, że hasło pownno być wycofane, to tak stac się powinno. Ale wycofanie hasła to jedna sprawa, a dyskusja to druga. Podyskutowac zawsze można. Christe, to hasło rzeczywiście miało słuzyć reklamie forum, ale przeciez forum otwockiego, Otowck jest jeden i wcale niegłupie jest używanie jednego hasła, nie mówiąc juz o tym, że nikt tu za pomoca tego hasła profitów zebrac nie chciał... faktycznie, rozsądniej byłoby spytac autora hasła czy zgadza się na jego wykorzystanie w takiej sytuacji. Ale z drugiej strony, czy takie hasło nie stało się trochę dobrem publicznym? tym bardziej, ze miało posłużyć temu samemu celowi? Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 12:20 majka102 napisała: > Christe, to hasło rzeczywiście miało słuzyć reklamie forum, ale przeciez forum > otwockiego, To nie ma żadnego znaczenia, że forum otwockiego. Hasło "Otwock - miasto z dobrym klimatem" jest utworem w rozumieniu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych i podlega ochronie. > Otowck jest jeden i wcale niegłupie jest używanie jednego hasła, > nie mówiąc juz o tym, że nikt tu za pomoca tego hasła profitów zebrac nie > chciał... Okey, jest niegłupie, problem w tym, ze nie zapytałas się autora o zgode na korzystanie z tego hasła. Wręcz przeciwnie - liczyłaś, że się nie dowie o jego wykorzystaniu. Profit nie oznacza tylko materialnych korzysci. Profitem jest w przypadku tego forum darmowa reklama zdobyta dzięki cudzemu hasłu. Gdybyśmy nie spodziewali się żadnych "profitów" (nie myślę tu o profitach majatkowych), nie strartowalibysmy w ogole do konkursu. > faktycznie, rozsądniej byłoby spytac autora hasła czy zgadza się na > jego wykorzystanie w takiej sytuacji. Ale z drugiej strony, czy takie hasło nie > > stało się trochę dobrem publicznym? tym bardziej, że miało posłużyć temu samemu > celowi? No, niestety nie. To hasło jest dobrem jego autora lub tego, na kogo to prawo zostało przeniesione (czytaj - gminę miejską Otwock). Ani autor ani miasto nie mieli szansy zweryfikować, w jakim celu i gdzie zostanie ono użyte, bo ich o tym nie poinformowaliśmy. Na pierwszy rzut oka taki zarzut wydaje sie idiotyczny. Ale kiedy samemu postawisz sie na miejscu autora, to juz tak nie bedzie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 11:39 > Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. "Autorka" pomysłu sie wycofała. O nie chiste, dyskusja nie jest jeszcze skończona. Twój problem polega na tym, że nie umiesz kulturalnie wyrazić swojej opinii, używając przerysowujesz sytuację i prowokujesz ludzi. Może to i dobre, o ile się nie przegina. > > Bo jezeli to haslo > > > przejdzie, to bedzie reklamować przede wszystkim "prywatne forum na > serwe > > rzye > > > gazeta.pl". > > A my niby będziemy czerpać z tego olbrzymie profity, jasne. > > Cos tym hasłem macie osiagnąć, prawda? Ilość ani postac sie nie liczy. Liczy > się natomiast, ze korzystasz z cudzego Tak, hasłem otwockim chcę reklamować Wyszków albo jakiś inny Chistogród. Sorry, ale mam dość tej walki na słówka. Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 12:29 francesca12 napisała: > O nie chiste, dyskusja nie jest jeszcze skończona. > > Twój problem polega na tym, że nie umiesz kulturalnie wyrazić swojej opinii, > używając przerysowujesz sytuację i prowokujesz ludzi. Może to i dobre, o ile > się nie przegina. > Wszystko prawda. Jestem niekulturalny i cynicznie prowokuję. Przegięciem odpowiadam na przegięcie. O, jakoż przykro mi, że nie zrozumiałem szlachetnych intencji franceski. > Tak, hasłem otwockim chcę reklamować Wyszków albo jakiś inny Chistogród. Sorry, Nie masz do tego prawa, nawet jeśli to będzie Otwock a nie "forum Otwock w portalu gazeta.pl". > ale mam dość tej walki na słówka. Nie wierzę. Przed chwila pisałaś, że dyskusja jeszcze nie skończona. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 13:02 chiste napisał: O, jakoż przykro mi, że nie zrozumiałem szlachetnych > intencji franceski. > Hej, co chcesz od moich intencji???? Moje intencje: wybór hasła forum otwockiego. Przecież pisząc o PiN-ie byłam świadoma istnienia praw autorskich. Tylko, że hasło Sobiepanny nie było akurat oficjalnym hasłem Otwocka, a jedynie ją zainspirowało. > > Tak, hasłem otwockim chcę reklamować Wyszków albo jakiś inny Chistogród. > Sorry, > > Nie masz do tego prawa, nawet jeśli to będzie Otwock a nie "forum Otwock w > portalu gazeta.pl". Och, chiste, ktoś tu nie zrozumiał ironii.... > > ale mam dość tej walki na słówka. > > Nie wierzę. Przed chwila pisałaś, że dyskusja jeszcze nie skończona Dyskusja nieskończona, o ile będzie z kim dyskutować, ale na walkę na słówka nie mam ochoty. Pozdrawiam również i dziękuję za ... rozmowę :)) Odpowiedz Link
sobiepanna Nie ma tego złego... 19.05.05, 13:19 Robaczki Drogie! Przynajmnie dzięki tej ożywionej wymianie postów znów jesteśmy w czołówce aktywności... Poza tym - tak na marginesie - chciałam Wam przypomnieć, że to forum ma opinię najbardziej kulturalnego :) Odpowiedz Link
francesca12 Re: Nie ma tego złego... 19.05.05, 13:29 Wiesz, zauważyłam, ale już nie chciałam o tym pisać, bo zaraz by się gromy posypały, że jestem rozentuzjazmowana, hiperprzesada, że w ogóle jakie sa moje intencje etc. > Poza tym - tak na marginesie - chciałam Wam przypomnieć, że to forum ma opinię > najbardziej kulturalnego :) Oj, bo nie byle kto tu pisywuje:) Odpowiedz Link
chiste Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 13:36 francesca12 napisała: > Hej, co chcesz od moich intencji???? > Moje intencje: wybór hasła forum otwockiego. Przecież pisząc o PiN-ie byłam > świadoma istnienia praw autorskich. Tylko, że hasło Sobiepanny nie było akurat > oficjalnym hasłem Otwocka, a jedynie ją zainspirowało. "O ile sie dowie ;/" - co to znaczyło, francesco, w kontekscie wczesniejszej wypowiedzi Sobiepanny? - możliwość 1) Ustaliliśmy po burzliwej wymianie zdań, że "o ile sie dowie" nie wyrażało Twojej woli ściagniecia oficjalnego hasła Otwocka. Ok, źle odczytalem intencje nadawcy komunikatu. Tylko dlaczego potem sie z tego tłumaczyłaś i popierałaś majkela, który nie widział nic złego jego wykorzystaniu, bo "nie jest na tyle wyraziste i jednoznacznie żeby nie można go było używać przy okazji reklamowania forum otwockiego"? Sorry, to pewnie jakaś moja chamska prowokacja, źle odczytałem intencje. Przepraszam. - mozliwość 2) "o ile sie dowie ;/" wyrażało Twoja watpliwośc co do dociekliwości osób z ratusza i tego, że nie zauważą oni, jakim wysiłkiem próbujecie zareklamować miasto (to przeciez nalezy przede wszystkim do ich kompetencji). Trochę to aroganckie, że ich nie doceniasz (kolejna chamska prowokacja z mojej strony), zwłaszcza że czerpiesz z wzorca, który "nalezy" do nich, i nie pytasz o zgodę. Moim zdaniem - niedźwiedzia przysługa. Czekam na kolejne "możliwosci". Problem polega też na tym, że zgłoszone zostało hasło "Otwock - miasto z dobrym klimatem", a nie "Forum miasta z dobrym klimatem". Słusznie je zatem majkel wycofał. I nie piszcie, błagam, że nie wiedzieliście o istnieniu tego hasła jako oficjalnego, chronionego prawem sloganu promocyjnego miasta. Póki co obowiazuje zasada, że nieznajomość prawa szkodzi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 14:27 chiste napisał: > "O ile sie dowie ;/" - co to znaczyło, francesco, w kontekscie wczesniejszej > wypowiedzi Sobiepanny? "O ile się dowie" znaczyć miało, dociekliwy chiste [:)], to co napisałeś w 2 możliwości: jakoś mi się wierzyć nie chciało w tamtym momencie (bo teraz to wiem, że mógłbyś to Ty ich poinformować), że oni to zobaczą, a nawet jak zobaczą, to czy byliby na tyle błyskotliwi, żeby uznać to za przestępstwo. To nie tak, że liczyłabym na to, że jednak nie zauważą, bo akurat na tym mi nie zależy. Poza tym podałam swoje hasła, które były... kiepskie. Tylko dlaczego potem sie z tego tłumaczyłaś i popierałaś > majkela, który nie widział nic złego jego wykorzystaniu, bo "nie jest na tyle > wyraziste i jednoznacznie żeby nie można go było używać przy okazji > reklamowania forum otwockiego"? Majkelowi przyznałam rację, bo nie miałam pewności, czy hasło jest zgłoszone w Urzędzie Patentowym, o to chodziło. > I nie piszcie, błagam, że nie wiedzieliście o istnieniu tego hasła jako > oficjalnego, chronionego prawem sloganu promocyjnego miasta. Niestety, napiszę po raz ostatni, że o haśle nie wiedziałam. Może za mało sie interesuję, ale w końcu nie mieszkam w O.! Póki co obowiazuje > > zasada, że nieznajomość prawa szkodzi. Jakoś tego nie odczułam na własnej skórze, póki co:) Sorry, to pewnie jakaś moja chamska prowokacja, > > źle odczytałem intencje. Przepraszam. Przeprosiny przyjęte. Chodzi o to, żeby nie łapać się za słówka. To znaczy Tobie chodzi o to, żeby łapać:)) już teraz wiem. wyrażało Twoja watpliwośc co do dociekliwości osób z > ratusza i tego, że nie zauważą oni, jakim wysiłkiem próbujecie zareklamować > miasto Czy my miasto reklamujemy? A ileż to krytycznych postów o O. powstało, które reklamą nie są. > Trochę to aroganckie, że ich nie doceniasz (kolejna chamska prowokacja z mojej > strony), zwłaszcza że czerpiesz z wzorca, który "nalezy" do nich, i nie pytasz > o zgodę. Nie czerpię i dlatego nie pytam o zgodę. Chyba już wszystko wyjaśnione. Dalsza wymiana zdań, moim zdaniem, nie doprowadzi do wyjaśnienia, ale do zaciemnienia sprawy. > Pozdrawiam! Również:) Odpowiedz Link
kubek Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 19.05.05, 17:51 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2715916.html Odpowiedz Link
michaelandro Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 20.05.05, 09:58 Na banerach będą: Snooker Club O Perfumach Związki mieszane Tworzenie WWW Mamy po 30. Odpowiedz Link
francesca12 Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 20.05.05, 11:00 michaelandro napisał: > Na banerach będą: > > Snooker Club > O Perfumach > Związki mieszane > Tworzenie WWW > Mamy po 30. Moim zdaniem dobre są: Snooker Club i Tworzenie WWW Reszta do kitu. Odpowiedz Link
sobiepanna Re: konkurs na haslo!! pomożecie? 20.05.05, 11:08 3 są świetne, te które wymieniłaś + "mamy po 30tce" :) Odpowiedz Link