zwyczajny7 25.10.07, 00:27 Czas juz chyba zacząć ten wątek i poznać sie nawzajem:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patsik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 25.10.07, 01:07 a na jakiej ulicy to osiedle? czyzby to to obok kościoła w Śródborowie? to ja się chętnie wproszę do kogoś na kawę - ciekawa jestem, jak te mieszkania będą wyglądać w środku i jaki będzie widok z okien na moje ulubione lasy :) Odpowiedz Link
michaelandro Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 25.10.07, 21:04 Ja mieszkam w Soplicowie, ale tym prawdziwym ;) To Wasze to takie troche udawane ;) A jeśli chodzi o mieszkania koło kościoła, to moi przyjaciele kupili tam mieszkanie, więc jak coś, to możemy się do nich wprosić ;) Odpowiedz Link
patsik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 26.10.07, 12:27 to ja się wpraszam :) i zazdraszczam mieszkania w prawdziwym Soplicowie....... nie ma tam jakiegoś domu do sprzedania? Ten Caritasowy mi się podoba - mogę się nawet zamienić..... Odpowiedz Link
maryshaa Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.10.07, 11:52 A os. Soplicowo to nie to na Poniatowskiego, tam gdzie była stara komenda? Odpowiedz Link
evcia33 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.10.07, 12:50 Dokładnie tak. Odpowiedz Link
patsik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.10.07, 14:19 aaaa....to sie nie wpraszam ;) a jak się nazywa to osiedle koło kościoła w Śródborowie? Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.11.07, 14:49 Witam serdecznie, Ja zamieszkam w budynku nr 7 :-) Jest może jakieś forum/www przyszłych mieszkańców tego osiedla? Jak dotąd nic nie znalazłem. Pozdro! Odpowiedz Link
zona132 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.11.07, 14:54 O to jest super osiedle. Mogłabym tez tu zamieszkac. A jak postępuje budowa i wspólpraca z firmą. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.11.07, 15:33 Witam, Jeśli chodzi o wspolprace z firma to jak narazie nie mam zastrzezen. Pan Jacek jest kolo konkretny i da sie z nim dogadac :-) Zobaczymy jak uwzglednia zmiany w projekcie jakie sobie zazyczylismy :D Co do postepow to idzie chyba niezle. W trzech budynkach jest juz 1 pietro, jeden ma sciany fundamentowe a jeszcze jeden zaczyna je miec ;-) pozdro, Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 10.11.07, 15:18 Uznajmy ten wątek za skupisko ludzi z nowobudowanego osiedla Soplicowo:-) Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.11.07, 13:48 Cześć :) Kupiliśmy z mężem trzypokojowe w budynku nr 9. Połowa mieszkań w tym budynku jest już sprzedana, bardzo jestem ciekawa kim są moi sąsiedzi :) Odpowiedz Link
radewe Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.04.08, 10:36 Witam serdecznie przyszłych sąsiadów :) Kupiliśmy mieszkanie w budynku nr 9. Czy ktoś sie może orientuje jakich sąsiadów będziemy mieli za płotem? Mam na myśli istniejące już budynki. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.11.07, 13:52 A my podpisalismy dziś umowę przedwstępną dotyczącą lokalu w budynku nr 3. Przy okazji dowiedziałam się, że jesteśmy 15 klientami, którzy kupili mieszkanie na tym osiedlu. Najwięcej sprzedanych mieszkań mają chyba w budynku nr 9. Odpowiedz Link
goodle Witam! 08.11.07, 09:31 Jest nas narazie czworo z tego co widze :-) Mam nadzieje ze bedzie wiecej :-) BTW jezeli ktos jeszcze nie widzial to na stronie dewelopera pojawila sie galeria zdjec z realizacji inwestycji - niestety konczy sie (narazie) na wrzesniu :-) Zapraszam tez na www.goodle.cba.pl - troche bardziej aktualna galeria :-) Niestety jak dotad ukierunkowana scisle na jeden budynek (oczywiscie "moj") :-) Pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Witam! 10.11.07, 15:21 Jest nas juz piecioro! Ja z żoną kupiliśmy mieszkanie na 1 pietrze w budynku nr 10. Mamy nadzieje ze za okragły roczek bedziemy juz szczęsliwymi posiadaczami tego lokum:-) pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link
zwyczajny7 foto 08.12.07, 15:46 hej wszystkim zainteresowanym wklejam zdjecie z budowyosiedla Soplicowo oraz zdjęcie budynku nr 10, w którym za roczek bede mieszkał z żoną: fotoforum.gazeta.pl/3,0,986738,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,986739,2,2.htmlpozdr Odpowiedz Link
goodle Re: foto 10.12.07, 18:42 Zwyczajny w mojej galerii tez widac Twoj blok :-) Zaczalem troche fotografowac "szerzej" osiedle, a nie tylko swoje mieszkanie :-) Dla przypomnienia www.soplicowo.goodle.cba.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link
goodle Re: foto 18.04.08, 10:01 W ostatnią sobotę byliśmy z wizytą na budowie. W 7 zrobili już instalacje elektryczne i zaczęli tynkować w środku mieszkania, począwszy od ostatniego piętra. Roboty postępują i może wszystko będzie terminowo zrobione.. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 01.02.08, 13:18 Podbijam wątek, bo może ktoś jeszcze dobił do grona przyszłych mieszkańców :) My ostatecznie zdecydowaliśmy się na mieszkanie w 11-ce. Odpowiedz Link
mp230 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 01.02.08, 16:27 to witam sąsiadów :) a już myślałem że będę jedynym mieszkańcem 11 :P Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 02.02.08, 14:14 Jedynym to na pewno nie. Bo jeśli wierzyć, temu , co na stronie Novum to w 11-ce są 3 mieszkania sprzedane. A że strona za często aktualizowana nie jest to może już więcej :) Tak czy owak cieszę się, że sąsiada i to z tego samego bloku poznałam :) Byłam wczoraj w okolicach budowy i 11-ka ma już całe pierwsze piętro i wylany strop. Czyli jest tam już "mój kawałek podłogi" ;) Bo my na drugim bedziemy mieszkać... Odpowiedz Link
mp230 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 02.02.08, 15:28 Moje mieszkanie jest na parterze, więc mam nie tylko podłogę :) Tempo prac cieszy, pogoda sprzyja więc i u sąsiadów z 2 piętra szybko sufit się pojawi :) Odpowiedz Link
maryshaa Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 19.02.08, 10:08 Mam pytanie, tak z czystej ciekawości. Jak rozwiązana jest sprawa parkingów na osiedlu? Ostatnio widziałam, że niektórzy z Was maja już "dach nad głową" :-) Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 19.02.08, 14:29 Każdy z bloków ma garaż podziemny. Wykupienie miejsca parkingowego w takim garazu jest obowiązkowe. Nie da się kupić mieszkania bez garażu. Poza tym, z tego co widziałam na planie osiedla , są przewidziane dodatkowe miejsca parkingowe na zewnątrz, na terenie osiedla. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 21.02.08, 09:43 Dziękuję za odpowiedź :) Ciekawość zaspokojona :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
hope2008 okoice osiedla... 15.04.08, 14:28 tak z ciekawości zapytuję, nie przeszkadzają Wam widoczki zza płotu? te cholerne garaże i "wychodki"? Odpowiedz Link
aklekotka Re: okoice osiedla... 15.04.08, 15:08 Nasze mieszkanie jest w 11-tce i to przede wszystkim od ulicy Poniatowskiego. Te widoczki zza płotu były jedną z przyczyn, które spowodowały, że wybieralismy mieszkanie od ulicy. Odpowiedz Link
hope2008 Re: okolice osiedla... 16.04.08, 14:18 a ja wybieram, wybieram i wybrać nie mogę... heh Fajnie byłoby mieć widok z okien na las... tylko niestety za płotem oprócz lasu jeszcze blaszaki... Jednak sama lokalizacja osiedla bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
aklekotka Re: okolice osiedla... 16.04.08, 14:46 Nie wiem o jakiej wielkości mieszkaniu myślisz, ale widok na las będzie też z mieszkań w 10-ce i 11-ce. A tam nie ma blaszków. Poza okna z widokiem na las są od wschodniej strony, a w 7-ce i 9-ce od północy. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 19.05.08, 10:11 No i cos tu ucichlo. Moze sie nowi sasiedzi podziela opiniami, uwagami, obawami na temat osiedla - rozruszajmy troche ten watek. Z mojej strony powiem ze bylem jakis czas temu w swoim mieszkaniu :-) Powiem ze nawet fajnie to wszystko wyglada - zdjecia sa w mojej galerii (link gdzies w tym temacie). Niestety nie mialem jeszcze tynkow na scianach ale pietro wyzej panowie juz konczyli wiec widzialem jak one wygladaja. Ogolnie sprawdzalismy wymiary przed tynkowaniem i w naszym przypadku bylo wszystko zgodnie z planami. Budynek nr 7 jest juz ocieplony z zewnatrz - pewnie niedlugo zacznie sie tynkowanie. Im blizej do konca tym bardziej chcialo by sie juz tam zamieszkac :-) Pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 23.05.08, 20:33 W zupełności się z Tobą zgodzę, trzeba ten wątek rozruszać bo już coraz bliżej do wspólnego mieszkania na "naszym osiedlu" :) Według mnie prace posuwają się doskonale i jak niebędzie żadnej "obsuwy technicznej" to szansa jest ogromna zmieszczenia się w terminach zakończenia prac umieszczonych w umowach z deweloperem, co mnie cieszy niezmiernie:) Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.05.08, 19:04 Czesc, Jak bylem z wizyta na budowie to rozmawialem z p. Domagala - zdaje sie ze wlascicielem interesu. Na pytanie o terminy powiedzial ze wszystko jest planowo, a nawet lepiej bo dach na budynku 7 planowany na poczatek maja byl juz gotowy w marcu. Z tego co mowil to mieszkania beda oddawane planowo we wrzesniu. A jak z ekipami wykonczeniowymi? Macie juz wszystko nagrane? pozdro Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.07.08, 12:41 Hej goodle A czy słyszałeś coś o tym by mogli oddać mieszkania wcześniej niż 30 września? Jak rozmawiałam z Panem Jackiem to był starsznie wymijający, z drugiej strony sam powiedział że są do przodu z pracami. Ja mam zaklepaną ekipę już na początek października, więc nie ukrywam że każdy dzień jest dla mnie na wagę złota :) pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.07.08, 14:36 Na temat wcześniejszego oddania mieszkań nic nie wiem - moje jest w 11-ce, a ten blok jest mniej zaawansowany. Ale wczoraj przechodziłam obok budowy i widziałam, że na srodku powstaje juz kolejny blok. Czyżby ruszyli juz z II-gim etapem budowy osiedla? Tylko,że na planie, ktory dostałam na jesieni w Novum na środku miały być małe bloki (takie jak 10 i 11) Tymczasem ten nowobudowany zdecydowanie bardziej przypomina te duże. Wiecie coś o tym ? Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 17.07.08, 09:23 Czesc, Nie wiem, szczerze mowiac nie przygladalem sie jaki rodzaj blokow bedzie na srodku - wg planow powinny byc te mniejsze :-) Ten rozpoczety blok to czesc II etapu - nie bedzie oddany do konca wrzesnia :-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 17.07.08, 09:19 Cześć, Niestety wiem tyle co Ty :-) Jak rozmawiałem z panem Jackiem i panem Domagałą to twierdzili że oddadzą do końca września - maksymalne opóźnienie do 1 miesiąca czyli tak jak jest napisane w umowie :-) Tzn zadnych konkretów :-) Moim zdaniem planowanie rozpoczecia prac od poczatku pazdziernika to dosc optymistyczne podejscie do sprawy ;-) Nie wiem ile potrwaja odbiory mieszkac, ew (odpukac) usuwanie usterek itp. Ale mam nadzieje ze pojdzie szybko i z poczatkiem pazdziernika bedziemy ruszac z pracami :-) Kasiu, w jakim bloku bedziesz mieszkala, jesli moge spytac? :-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.07.08, 11:40 Cześć Mam 63 metry w 9-tce. Na początku roku Pan Jacek mówił, że wszystko idzie z planem i do 30 września mieszkanie będzie oddane. Powiedział, że spokojnie od października mogę zaczynać prace wykończeniowe. A teraz jak zostały dwa miesiące do odbioru to nagle nikt nie może nic potwierdzić. Trochę mnie to martwi..Ekipę mogę zawsze przesunąć, to nie jest problem, tylko fajnie byłoby gdybym mogła ich uprzedzić o tym z wyprzedzeniem. Zajrzałam ostatnio na forum poprzedniej inwestycji Novum (btw - niedaleko naszego osiedla) i okazało się, że tam również wszystko szło zgodnie z planem, a pod koniec okazało się, ze jednak się nie wyrobią, że prąd na stałe podepną im za pół roku, itp. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 22.07.08, 07:52 Hmm... Czym spowodowane było to opóźnienie z prądem na osiedlu Billewiczów? Nie wiesz (nie chce mi się czytać tamtego forum)? Widziałem że u nas trafo osiedlowe z napisem "Soplicowo" już stoi w okolicy bramy wjazdowej :-) Może nauczyli się czegoś na podstawie wcześniejszych doświadczeń i tym razem się sprężą ;-) BTW Gratuluje wyboru :-) Wygląda na to że mamy takie samie mieszkania :-) pozdrawiam, Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 22.07.08, 09:34 Tutaj masz info z tamtego forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=49074500&a=64348081 Dobrze byłoby , żeby nas ominęły takie energetyczne przyjemności, bo prąd budowlany to chyba do najtańszych nie należy. Swoją drogą to chyba spróbuję dziś zadzwonić do Novum i umówić się na oglądanie mieszkania :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.07.08, 09:03 aklekotka napisała: > Swoją drogą to chyba spróbuję dziś zadzwonić do Novum i umówić się na oglądanie > mieszkania :) I jak? Udala sie wizyta czy jeszcze nie bylas? :-) pzdr Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.07.08, 10:40 Nie byłam. P. Baranowski w tym tygodniu nie ma czasu. Zaproponował przyszły tydzień. Jak obejrzę, to opiszę wrażenia :) Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.07.08, 12:03 Zdradze Ci tajemnice :-) Idz na budowe i popros (kierownika budowy lub kogos innego) o wpuszczenie do mieszkania. Z dosw. wiem, ze powinno sie udac :-) Pozdro Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 25.07.08, 01:17 Dzięki :-) Spróbujemy, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Jutro niestety nie mogę. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.07.08, 15:35 Witam :) Rozmawiałem ostatnio z p.Baranowskim i mówił że na wrzesień są planowane prace wykończeniowe.....więc odbiory mieszkań będą w październiku. Oglądałem jakość wykonania prac w budynku 7 i bardzo mi się podobało, właściciele tych mieszkań mogą się już brać za prace wykończeniowe :). A na teren budowy najłatwiej podobno dostać się w soboty bo wtedy nie ma tak dużego natężenia prac ....jeszcze tego nie testowałem ale tak mi mówił budowlaniec. pozdrawiam Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 08:35 Czesc, Ja mam mieszkanie w 7. Co masz na mysli mowiac ze mozemy sie juz brac za prace wykonczeniowe? To chyba zart :-) Bo do mieszkania mozesz wejsc dopiero jak je odbierzesz :-) I jeszcze ciekawostka: jak ktos ma zainstalowane Google Earth to mozna obejrzec tam zdjecie naszego osiedla ktore ktos dodal ;-) Czyzby to jakis przyszly sasiad? :-) Pozdro Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 14:08 Cześć Oczywiście gdyby mieszkanie było przekazane to można by było się brać za prace wykończeniowe :) Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 13:42 ... i jeszcze jedno... piszesz ze ogladales budynek 7. Czy zaczeli juz wykanczac klatki i korytarze? Widac juz jakas ceramike na podlogach? pozdro Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 14:12 goodle napisał: > ... i jeszcze jedno... > piszesz ze ogladales budynek 7. Czy zaczeli juz wykanczac klatki i korytarze? > Widac juz jakas ceramike na podlogach? > > pozdro Byłem tylko na parterze i tu jeszcze klatek nie wykańczali....może zaczęli już od góry....nie wiem Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.09.08, 14:33 > A na teren budowy najłatwiej > podobno dostać się w soboty bo wtedy nie ma tak dużego natężenia prac > ....jeszcze tego nie testowałem ale tak mi mówił budowlaniec. Ja dziś, czyli w sobotę, próbowałam się dostać, ale niestety się nie udało. Na budowie był tylko cieć. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.08.08, 21:03 Mija już prawie miesiąc i Kolega swissre nie udzielił nam informacji bardziej szczegółowych co nas czeka na tym osiedlu ze strony dewelopera..... Szkoda bo mogli byśmy uniknąć problemów mieszkańców innych osiedli.... Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.10.08, 10:24 Witam :) Cisza się zrobiła na forum, pewnie wszyscy się już szykują do odbioru swoich mieszkań. Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.10.08, 13:52 Muszę Wam przekazać, moi drodzy sąsiedzi, nie najlepszą nowinę, otóż zadzwoniłem dziś do Pana Baranowskiego z pytaniem kiedy bedziemy poinformowani o terminach odbiorów na co nasz szanowny pan Jacek odpowiedział, iż jeszcze niestety te terminy nie są jeszcze dokładnie znane ale niebędzie to szybciej jak początek listopada......... Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.10.08, 14:10 W zeszłym tygodniu bylismy na budowie i rozmawialiśmy chyba z jednym ze współwłaścicieli Novum. Jakoś tak miedzy słowami wyszło na to, że mają problem z gazownią i elektrownią. Nic więcej nie wiem, bo zaraz potem ktoś przerwał nam rozmowę, a zapomnieliśmy dopytać. Może z tego wynika to przesunięcie. Jeśli 7-ka i 9-ka będą oddawane na początku listopada, to my w 11-ce pewnie możemy się nastawić na grudzień. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.10.08, 17:22 aklekotka napisała: > W zeszłym tygodniu bylismy na budowie i rozmawialiśmy chyba z jednym ze > współwłaścicieli Novum. Jakoś tak miedzy słowami wyszło na to, że mają problem > z > gazownią i elektrownią. Nic więcej nie wiem, bo zaraz potem ktoś przerwał nam > rozmowę, a zapomnieliśmy dopytać. Może z tego wynika to przesunięcie. Jeśli > 7-ka i 9-ka będą oddawane na początku listopada, to my w 11-ce pewnie możemy si > ę > nastawić na grudzień. Niestety potwierdzić muszę te informacje, tylko że ja się dowiedziałem o problemach z przyłączem gazu a o elektryce p.Baranowski nie wspominał... Patrząc jednak na stan zaawansowania prac tj. dojazdu do budynków to i tak jeszcze to trochę musi potrwać. Nawet gdyby z gazem i prądem było wszystko ok . Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 15:53 Byliśmy wczoraj na budowie. I Bardzo mi się podobało. Juz widać realny kształt tego wszystkiego. Jedna rzecz, która mi sie nie podoba to piec w łazience ( jest to po prostu piec gigant ), a jeszcze u nas w mieszkaniu będzie jakoś tak niezbyt szczęśliwie umieszczony. Pierwsze cztery bloki ( czyli 7,9,10,11) podobno mają być odddane w terminie. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 19:55 aklekotka napisała: > Byliśmy wczoraj na budowie. I Bardzo mi się podobało. Juz widać realny kształt > tego wszystkiego. Jedna rzecz, która mi sie nie podoba to piec w łazience ( jes > t > to po prostu piec gigant ), a jeszcze u nas w mieszkaniu będzie jakoś tak > niezbyt szczęśliwie umieszczony. Piec jest duzy - to fakt, ale szczerze mowiac ja jestem zadowolony ze bedzie taki a nie zwykly - przeplywowy. Zamknieta komora spalania i przede wszystkim 45 litrowy zasobnik wody cieplej to olbrzymi plus tego pieca moim zdaniem. Ale kawal lazienki zajmuje - to fakt :-( > Pierwsze cztery bloki ( czyli 7,9,10,11) podobno mają być odddane w terminie. Oj bylo by bardzo milo :-) Od kogo takie info??? Pozdrawiam, Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 21:23 Pierwsze cztery bloki ( czyli 7,9,10,11) podobno mają być odddane w terminie. Widziałem grafik prac i do końca września planowane są prace wykończeniowe, więc przekazanie mieszkań prawdopodobnie w październiku. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.07.08, 23:00 Ja patrzyłam na piec pod względem estetycznym - o parametrach technicznych całkowicie zapomniałam ;) Ale w takim razie też jestem zadowolona, bo w sumie najbardziej chodzi o użyteczność tego urządzenia, dopiero potem o estetykę. Info o terminie jest od p. Baranowskiego. Odpowiedz Link
swissre Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 05.08.08, 23:05 Jesteście strasznie fantastyczni, mili i ufni. Szkoda, że już niebawem dowiecie się jak Jacuś & Henio zrobią Was na szaro! Proszę, dowiedzcie się czym prędzej jak TO robią na innych otwockich inwestycjach np. Reymonta ? Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.08.08, 08:30 swissre napisał: > Jesteście strasznie fantastyczni, mili i ufni. > > Szkoda, że już niebawem dowiecie się jak Jacuś & Henio zrobią Was na > szaro! Proszę, dowiedzcie się czym prędzej jak TO robią na innych > otwockich inwestycjach np. Reymonta ? Jasne, a Ty jak kupujesz mieszkanie to juz w momencie ogladania oferty pytasz sprzedawcy dlaczego bedzie opoznienie (bo na 100% bedzie) i dlaczego postawi ci za oknem wiezowiec za dwa lata... Tak w razie czego... Oczywiscie biore pod uwage ze moga byc problemy przy odbiorach, opoznienia itd. Wyobraz sobie ze czytam fora innych osiedli i wiem co sie dzieje. Niestety (prawie) nigdzie nie jest kolorowo do konca. A ten developer i tak chyba jest sposrod otwockich najlepszy. Prace na osiedlu postepuja moim zdaniem szybko i sprawnie - zobaczymy jak bedzie dalej. Jak nas zrobia na szaro to wtedy bedziemy klac. Na razie jest OK. Dziekuje za mile slowa i twoja wiare w to ze wszystko bedzie ok. Czyzbys kupil(a) maly domeczek na kameralnej "Wiosce... ", ktore mialo wygladac troche inaczej i teraz masz zal do calego swiata? Czy to dlatego zyczysz innym takiego samego losu? Moze podzielisz sie z nami jak to panowie J&H zrobili cie w balona? bedziemy wiedzieli czego mamy sie spodziewac :) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
swissre Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.08.08, 23:11 Cześć, Jak kupujesz mieszkanie to nie pytasz: - jak powodzi się twojemu dostawcy we wcześniejszych projektach, nie badasz bilansu i płynności, nie pytasz czy płaci regularnie pracownikom, - dlaczego buduje inne osiedle niż stoi w planie zagospodarowania terenu, - dlaczego nie podpisuje wstępnych umów notarialnie, - dlaczego sądem właściwym dla rozwiązania problemu jest mszana dolna, - dlaczego leśniczy, sąsiad z poniatowskiego akceptuje dewastację drzewostanu (sosny na zdjęciach wylecą na koszt wspólnoty po 1000 zł sztuka, zaraz jak się wprowdzicie), - dlaczego udziały we wspólnocie będą funkcją metrażu, liczby okien lub ceny zakupu, kiedy umówiono się w umowie, że ma być 1/liczba mieszkań, - dlaczego trzeba zapłacić 200 złotych miesięcznie za wystawienie faktury na światło, - ..... Nie chcę burzyć błogostanu i życzę Wam jak najlepiej. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.08.08, 23:24 swissre napisał ; - dlaczego nie podpisuje wstępnych umów notarialnie, ja mam umowę wstępna podpisaną notarialnie bez najmniejszych oporów ze strony dewelopera.....więc dziwne że ktos miał jakieś problemy Co do innych kwestii nie będę się wypowiadał ...czas pokaże jak to będzie wyglądało na tym osiedlu. Słodko nie będzie to jest pewne ale proszę mi pokazać osiedle gdzie jest sielankowo.... Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.08.08, 08:36 Zgadzam się, Czas pokaże... Z tego co wiem to ludzie mieli przejścia z Wioska zbudowana przez Novum, (tak jak pisał swissre - inne osiedle niz w planie, itd.) Patrząc na forum os. billewiczow to ludzie jakoś specjalnie nie narzekają, oczywiście problemy były, opóźnienia, prąd, notariusz... Osobiście jestem przygotowany na to ze nie wszystko bedzie kolorowo. Niestety - na mieszkanie na osiedlach (czyt. blokowiskach) na których problemów z developerami w zasadzie nie ma (tak, znam takie :)) nie bardzo mnie stać. Nie bardzo tez chciał bym tam mieszkac :-) Tak wiec, czas pokaże czy Novum nauczyło się czegoś na własnych doświadczeniach. Jeżeli nie, to ja nauczę się na pewno jak kupować następne mieszkanie :-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.08.08, 23:15 Ja otarłem się o dewelopera który już przed podpisaniem umowy przedwstępnej wyprawiał takie cuda że szkoda gadać....ludzie którzy kupili tam mieszkania czekają na odbiór już rok a będą się borykać z problemami jeszcze długo. A tu na dzień dzisiejszy tragedii nie ma. I ja tez chętnie dowiem się co mnie tu może czekać pozdrawiam Odpowiedz Link
yo_nar Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 11.12.08, 08:32 Na "wiosce szwajcarskiej" po nowym roku nie będzie wody, wodociągi nie odebrały instalacji od Novum, ponieważ nie spełnia wymagań. Odpowiedz Link
marcinrs1 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 02.09.08, 21:20 cześć wszystkim Sąsiadom! szczególne ukłony w kierunku mieszkańców bloku nr 9. kilka dni temu byłem na osiedlu i wygląda coraz lepiej. jak poinformował mnie Pan, który pilnuje całego terenu, ekipy zdążą na czas, czyli do 30 września br. Trzeba mieć jednak na uwadze, że odbiór, a następnie samo przeniesienie własności lokali trochę potrwa - choć nie powinno to nastąpić z przekroczeniem terminów zapisanych w umowie przedwstępnej. zatem cierpliwości, pozdrowienia Marcin Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.09.08, 15:27 Witamy sasiada :-) Ja zato sie dzisiaj dowiedzialem ze "bezpieczny" termin oddawania mieszkan to polowa pazdziernika. We wrzesniu maja byc wysylane pisma w tej sprawie. Czekamy z niecierpliwoscia :-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.09.08, 16:26 Hej Potwierdzam. Pierwsza oddawana będzie 9, potem 7, następnie reszta (odpowiednio do zaawansowania prac). Ja mam mieszkanko w 7 i podobno w połowie października mam mieć odbiór. Co do aktów notarialnych, to pan Jacek powiedział że 3 miesiące od odbioru to optymistyczny wariant, bo uzbieranie wszystkich papierów potwierdzających że lokal nadaje się do zamieszkania zajmuje dużo czasu. Trochę to bez sensu zważywszy na to że w umowie mam napisane że akt otrzymam najpóźniej 30 grudnia, a jak nie to należy mi się odszkodowanie. Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.09.08, 16:28 Sorry, oczywiście odwrotnie - pierwsza będzie siódemka, potem dziewiątka ;) kasiak_84 napisała: > Hej > > Potwierdzam. Pierwsza oddawana będzie 9, potem 7, następnie reszta > (odpowiednio do zaawansowania prac). Ja mam mieszkanko w 7 i podobno > w połowie października mam mieć odbiór. Co do aktów notarialnych, to > pan Jacek powiedział że 3 miesiące od odbioru to optymistyczny > wariant, bo uzbieranie wszystkich papierów potwierdzających że lokal > nadaje się do zamieszkania zajmuje dużo czasu. Trochę to bez sensu > zważywszy na to że w umowie mam napisane że akt otrzymam najpóźniej > 30 grudnia, a jak nie to należy mi się odszkodowanie. Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadów 25.09.08, 18:24 W dniu dzisiejszym byłem na budowie.Po rozmowie z p.Baronowskim posiadam informacje, iż mieszkania w budynkach 7,9,10 będę oddawane w terminie 15-30 października.Zaczynając o budynku 7.Mieszkania wydają się być dobrze wykończone. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 26.09.08, 00:12 A o 11-ce nic nie wiesz? Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 26.09.08, 13:07 Konkretnej daty nie znam ale z tego co mówił p. Baranowski na pewno nie będzie to pażdziernik. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.09.08, 07:57 A w umowie niestety nie ma mowy o karach dla dewelopera za opóźnienie powyżej 30 dni .... Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 29.09.08, 09:20 A widziałeś kiedyś taką umowę w której by były przewidziane kary dla developera? :-) Trzeba negocjować warunki przed podpisaniem umowy. Ja negocjowałem.... i nic :-) Nie udało się :-( Pozdrawiam, Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 02.10.08, 22:55 Ciekaw jestem czy ktoś dostał już pisemną informację o terminie odbioru mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 02.10.08, 23:41 My jeszcze nic nie dostaliśmy. Ale 11-stka ma być podobno później oddana. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.10.08, 07:57 My też jeszcze nic nie wiemy oficjalnie (bud. 7). Zostały niby dwa tygodnie. Na oko to do zrobienia zostało jeszcze sporo. W "siódemce" mieszkania już sa skonczone, zamknięte na klucz. Na klatkach i schodach jest gotowa podłoga, zrobione sa chyba przyłacza - tzn skrzynki licznikowe na klatkach pozamykane. Nie pomalowane sa jeszcze sciany na klatkach. Są drzwi do bloku ale nie ma schodów - wchodzi sie po trapie :-) W garazu niewiele sie wydarzylo - sufit skonczony, brakuje ostatecznej posadzki. Przy wjazdach do garazy sa krawezniki ale samych zjazdow jeszcze nie bylo - gora piachu. Na osiedlu utwardzaja droge i zrobili juz brame wjazdowa - tyle ze w starym ogrodzeniu. Brak wjazdu na osiedle. To tyle na pierwszy rzut oka. Ciekawe w jakim stanie sa pozostale bloki? Pozdro... Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.10.08, 08:27 Jak tak wygląda stan budynku który jako pierwszy ma być oddany do użytku to termin 15.10 wydaje się być mało realny. Pewnie pozostałe budynki będą oddawane do końca listopada .... Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 03.10.08, 11:36 Ja po kolejnej rozmowie z panem Jackiem mam info że 9 zostanie oddana do końca października. Powiedział też, że niedługo zostaniemy wezwani na podpisanie umowy z gazownią (ma to nastąpić jeszcze przed oddaniem kluczy) Odpowiedz Link
maryshaa Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.10.08, 10:05 Przechodziłam kilka dni temu koło nowego osiedla. Bloki widzę nabrały kolorów i prezentuja się pieknie, ale .... nie przeraża was że są tak blisko siebie? Te dwa bloki od ulicy mają tak blisko siebie balkony, że do sąsiada z bloku obok będzie mozna przeskoczyć z balkonu na balkon.. tak trochę mało prywatności. To samo blok przy budynku na działce obok... będzie można nowym sąsiadom w okno z balkonu zaglądać... trochę masakra. A ta brama nowa to będzie wyjazd z osiedla? Czy ktoś pomyślał, że wyjazd z osiedla wypada tuż za łukiem ulicy i trochę będzie niebezpiecznie? Sorki, że Wam psuję nastrój ale to osiedle wydaje mi się po pierwsze wyżyłowane jeśli chodzi o wykorzystanie przestrzeni na maksa to na dodatek takie nie przemyślane? A jakie sa odczucia przyszłych mieszkańców? Ja np. lubię posiedziec na balkonie, zjesć latem obiad i śniadanie przy stoliku... a tak twarzą w twarz z sąsiadem to tak mało przyjemnie :-) Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.10.08, 15:30 Maryshaa Moim zdaniem w porównaniu do tego jak wyglądają przeciętne osiedla w Warszawie to i tak mamy wypas, mam mieszkanie w 9-tce i z mojego balkonu jest akurat spory kawałek do sąsiadów :)Co do wyjazdu to się nie martwię, na ulicy na której znajduje się osiedle jest bardzo mały ruch, wyjeżdżałam stamtąd już kilka razy i z widocznością wcale nie jest tak źle. Wydaje mi się że wszystko jest kwestią odniesienia, ja przez ostatnie lata mieszkałam na Śródmieściu, więc dla mnie ilość zieleni oraz przestrzeni między blokami jest wprost porażająca :) Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.10.08, 21:49 Bloki sa faktycznie blisko siebie, co do zagladania sasiadom w talerze to wszystko zalezy od mieszkania, jedne sa lepiej polozone, inne gorzej. Co do sniadania na balkonie to raczej odpada - balkony sa za male :( I jeszcze male sprostowanie/wyjasnienie. Ta brama (nowa) ktora widzialas to bedzie tymczasowy wjazd na osiedle. Docelowo, po skonczeniu osiedla, ma to byc droga p. poż. a główna brama osiedla będzie tam gdie w tej chwili - przy budynku starej komendy. Moim zdaniem taki problem to nie problem :) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 10:09 Mieszkanie w blokach ma swoje wady i zalety.....ale nie ma co przesadzać nie wszyscy o tej samej porze przesiadują na balkonie :)a jeżeli już to jest możliwość nawiązać dobrosąsiedzkie stosunki :):):). Obyśmy mieli tylko takie problemy..... Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 14:18 maryshaa napisała: > Przechodziłam kilka dni temu koło nowego osiedla. Bloki widzę > nabrały kolorów i prezentuja się pieknie, ale .... nie przeraża was > że są tak blisko siebie? Te dwa bloki od ulicy mają tak blisko > siebie balkony, że do sąsiada z bloku obok będzie mozna przeskoczyć > z balkonu na balkon.. tak trochę mało prywatności. To samo blok przy > budynku na działce obok... będzie można nowym sąsiadom w okno z > balkonu zaglądać... trochę masakra. > A ta brama nowa to będzie wyjazd z osiedla? Czy ktoś pomyślał, że > wyjazd z osiedla wypada tuż za łukiem ulicy i trochę będzie > niebezpiecznie? Sorki, że Wam psuję nastrój ale to osiedle wydaje mi > się po pierwsze wyżyłowane jeśli chodzi o wykorzystanie przestrzeni > na maksa to na dodatek takie nie przemyślane? A jakie sa odczucia > przyszłych mieszkańców? Ja np. lubię posiedziec na balkonie, zjesć > latem obiad i śniadanie przy stoliku... a tak twarzą w twarz z > sąsiadem to tak mało przyjemnie :-) A miało być tak :linia.com.pl/public/article.php?13-12376-0 Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 14:27 O... ciekawe :-) Nie widzialem tego. Moze takie byly pierwsze plany (8 budynkow). W kazdym razie jak podpisywalismy umowe to dev przedstawaial juz wizje 13 (czy 12?) wiec nie czuje sie oszukany :-) Bede sie czul jak dostawia jeszcze ze 3 szt - ale to chyba nie mozliwe :-) Pozdro Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 15:12 3 to może jeszcze nie dostawią...ale jak rozmawiałem z P.Baranowskim to wspominał o dostawieniu jeszcze jednego budynku poza tymi które są w planie. Więc stanie pewnie w miejscu gdzie w tej chwili jest na planie las...bo jak mówił deweloper musi zarobić na inwestycji i maksymalnie wykorzystać teren. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 15:29 W sierpniu p. Baranowski mówił, że na 95% ten dodatkowy budynek nie stanie. Czyżby się coś do tej pory zmieniło? Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 20:09 O tym dodatkowym budynku slyszalem przy podpisywaniu umowy - czyli ponad rok temu. Wtedy to bylo w fazie planow (kwestia pozwolenia czy cos). Jezeli pozwolenia nie dostali na niego to dobrze :-) Plakal nie bede :-) Ciekawe czy jest juz pozwolenie na drugi etap. Jak na wiosne pytalem to jeszcze zdaje sie nie bylo. Pozdro Odpowiedz Link
maryshaa Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.10.08, 14:35 W sumie jak ktoś rzeczywiście mieszkał wcześniej w Warszawie to Otwock jest zielonym gąszczem:-) Ja dłuuugo mieszkałam w tym szarym budynku co Wam będzie szpecił widok z okien na działce obok :-P i dopóki był tam pusty teren po policji ( z resztą komenda też zawsze jakaś wymarła była:-) ) miałam widok na las, opalałam się na balkonie, robiłam grilla i czułam się jak w lesie ;-) A te bloki wyrosły tak bardzo blisko akurat tego mojego byłego balkonu, ale w sumie ja już Wam zagladać w okna nie będę bo się przeniosłam.... do bloku w Józku i zaglądam w okna innym, bo też na osiedlu mieszkam :- )))) Śmieję się, nie chciałam Wam psuć radości z domku nowego, i tak uważam, że jak na otwockie warunki co całkiem zielono Wam zostawili... Bo np na osiedlu na kresach, tam gdzie kiedyś było Słoneczko hrabiny Tarkowskiej to jakoś tak łyso, zostały kikutki cienkie sosenki i jest takie klepisko... a tutaj w sumie i tak las dookoła!! AAAA w lesie grzyby!! Byłam i oczyściłam Wam w niedzielę lasek z podgrzybków :-) A co do bramy - to lepiej jak będzie tam od strony byłego wjazdu na komendę, bezpieczniej :-) Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 17.10.08, 21:20 Otrzymałem dziś informacje od p.Jacka ,iż od 30.10.08 Novum rozpoczyna przekazywanie mieszkań co potrwa 8 dni roboczych. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 17.10.08, 22:18 Też otrzymałem sms tej samej treści. Mam nadzieję że tym razem uda się dotrzymać terminu..... Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.10.08, 02:07 I my dostaliśmy sms-a. A wczoraj bylismy na budowie i jeszcze sporo do zrobienia mają tam przed tym 30-stym. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.10.08, 14:36 Słyszałem że Novum ma przerzucić pracowników z innych budów żeby wyrobić się w zapowiedzianym terminie ukończenia. Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 27.10.08, 14:18 Cześć Czy ktoś z Was ma już może wyznaczoną dokładną datę i godzinę odbioru? Termin podany w smsie od pana Jacka zbliża się wielkimi krokami, a ze strony Novum cisza.. Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 27.10.08, 15:22 Mieliśmy przed odbiorem mieszkań podpisać umowy z zakładem energetycznym i gazownią....i też cisza Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 28.10.08, 12:02 dzwoniłem wczoraj do Pana Jacka z zapytaniem czy jakieś pisma dostaniemy z informacją o terminach odbioru i dowiedziałem się ze nie, ze beda dzwonili i telefonicznie bedziemy ustalali dogodne dla nas terminy, lecz niestety on jeszcze niema wiadomosci od kierowników budów o tych terminach, kiedy to bedzie dokładnie jeszcze sam niewiedział.... Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.10.08, 12:16 Hej Wg informacji od Novum wczoraj ruszyło wydawanie mieszkań. Z tego co kojarzę to jest na tym forum kilka osób z 7-emki, która miała być oddawana jako pierwsza. Czy ktoś z Was już ma klucze, albo wie coś o tym że termin oddawania mieszkań się zmienił?? Odpowiedz Link
evcia33 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 31.10.08, 16:01 Po napisaniu do Novum otrzymałam informację zwrotną od p.Jacka, iż nie nastąpiło jeszcze oddawanie mieszkań.Przyczyna to brak podpisania jeszcze umowy z gazownią co ma nastąpić w najbliższy poniedziałek.Od tego czasu potrzeba około 3 dni na uruchomienie centralnego ogrzewania.W najbliższym czasie telefonicznie będziemy umawiani w celu podpisania umów z zakładem energetycznym i gazownią. Odpowiedz Link
swissre Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 12.11.08, 09:44 Uwaga miny !!! Wynajmijcie inspektora nadzoru byle nie z Otwocka, do odbioru podstawowych dokumentów i instalacji. Wodociągi odcinają wodę 31/12/2008 na Wiosce Novum Szwajcarskiej, ponieważ instalacje nie nadają się do odbioru oprzez OZWiK! Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 13.11.08, 19:27 swissre napisał: > Uwaga miny !!! > > Wynajmijcie inspektora nadzoru byle nie z Otwocka, do odbioru > podstawowych dokumentów i instalacji. > > Wodociągi odcinają wodę 31/12/2008 na Wiosce Novum Szwajcarskiej, > ponieważ instalacje nie nadają się do odbioru oprzez OZWiK! Jak na taką aferę to mocno cicho jest we wszystkich lokalnych wydawnictwach....swissre jakąś ma chyba fobie.... Fakt jest jeden Novum zaczyna się mocno opóźniać w oddaniu mieszkań i to mi się coraz bardziej nie podoba. A patrząc na stan zaawansowania prac to pewnie jeszcze im się trochę zejdzie.... Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 08:21 zahradnik napisał: > Fakt jest jeden Novum zaczyna się mocno opóźniać w oddaniu mieszkań i to mi się > coraz bardziej nie podoba. A patrząc na stan zaawansowania prac to pewnie > jeszcze im się trochę zejdzie.... Cześć, Zahradnik w ktorym budynku masz mieszkanie? 7 jest gotowa do oddania, czekaja tylko na gaz - u nas licznik zakladaja w poniedzialek. Jest szansa ze w przyszlym tygodniu dostaniemy klucze. Bylem ostatnio na budowie i wszedlem do budynku 11. Faktycznie jeszcze troche tam do zrobiena zostalo - np sciany na klatkach nie wyrownane i nie pomalowane. Pozdro Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 09:55 Właśnie w bud 11 mam mieszkanie..... W 7 widziałem że nawet antena tv już jest zainstalowana :)więc perspektywa odbioru w przyszłym tygodniu wydaje się być realna. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 15:51 To my jesteśmy sąsiadami z jednego bloku :) W zeszłym tygodniu w Novum twierdzili, że odbiór zaraz po instalacji liczników gazowych. Nam instalują w poniedziałek. No i ciekawa jestem co dalej... Ile jeszcze razy będę musiała glazurnika odwoływać :/ Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 11:45 W nawiązaniu do tekstu swissre jest forum mieszkańców Wioski Szwajcarskiej ....warto poczytać może nam coś z zamieszczanych tam informacji się przyda. pozdr Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 14:33 zahradnik napisał: > W nawiązaniu do tekstu swissre jest forum mieszkańców Wioski Szwajcarskiej > ....warto poczytać może nam coś z zamieszczanych tam informacji się przyda. > pozdr Myslisz o forum na gazeta.pl czy o jakims innym (daj linke)? Na forum gazety juz dawno sie nikt nie udzielal w tym watku - spadl gdzies niiiiisko. pozdro Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 15:48 Znalazłam takie forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46755 Ale wydaje mi się, że kiedyś istniało jeszcze inne. Teraz nie mogę go znaleźć Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 14.11.08, 16:30 aklekotka napisała: > Znalazłam takie forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46755 > Ale wydaje mi się, że kiedyś istniało jeszcze inne. Teraz nie mogę go znaleźć To forum miałem na myśli...ostatnie wpisy są z października...zainteresowały mnie wpisy dotyczące administrowania osiedlem i opłaty za części wspólne. Mam nadzieję że my znając problem unikniemy powtórki u siebie Odpowiedz Link
yo_nar Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 07:40 Podczas obdioru zwróćcie uwagę na gwarancje i rękojmię. Opróćz gwarancji Novum są jeszcze gwarancje (często znacznie dłuższe) na zainstalowane elementy: okna, piec co, grzejniki itd. Radzę sprawdzić rozmieszczenie instalcji i ścian. Takie "drobne" usterki zdarzyły się w moim mieszkaniu, pralka wtedy ma miejsce w wannie a szafy do przedpokoju można nie kupować. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 10:50 yo_nar napisał: > Podczas obdioru zwróćcie uwagę na gwarancje i rękojmię. Opróćz > gwarancji Novum są jeszcze gwarancje (często znacznie dłuższe) na > zainstalowane elementy: okna, piec co, grzejniki itd. Radzę > sprawdzić rozmieszczenie instalcji i ścian. Takie "drobne" usterki > zdarzyły się w moim mieszkaniu, pralka wtedy ma miejsce w wannie a > szafy do przedpokoju można nie kupować. Cześć, Czy to znaczy że Novum coś kręci z gwarancjami? Czy piszesz to tylko "ku pamięci"? A w ogóle to jak nasz developer podchodzi do odbiorów? Są jakieś problemy? Jak wygląda kwestia usuwania ew. usterek? yo_nar, możesz się podzielić doświadczeniami w tej kwestii? Jak wygląda odbiór części wspólnych? Sprawdza ktoś klatki, garaże itp. czy nie? Pozdro, Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 12:02 Witam W umowach przedwstępnych mamy zapis że możemy odmówić przejęcia mieszkania jeżeli wykryte usterki uniemożliwiają zamieszkanie... A to znaczy że np; ściany krzywe i postawione niezgodnie z projektem nie są podstawą do odmowy przejęcia lokalu... Na szczęście tak źle nie jest, przynajmniej u mnie wstępne pomiary były zgodne z projektem. Co do części wspólnych to faktycznie interesujący problem.... pozdrawiam Odpowiedz Link
evcia33 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 12:23 Gorzej, że do odbioru długa droga.Miały być po podpisaniu umów z gazownią i uruchomieniu centarlnego.Teraz jak to załatwione to nie ma prądu na osiedlu, jak poinformował przed chwilą p.Baranowski.Czy tylko mi już zaczyna barkowac cierpliwości? Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 12:46 Nie tylko Tobie. W ubiegłą środę dostałam informację, że jeśli podpiszę umowę z gazownią w piątek, to w poniedziałek, wtorek (ten dzisiejszy)odbiorę mieszkanie. Czy to możliwe że w ciągu tych kilku dni cała sytuacja uległa tak diametralnie zmianie?? Ja rozumiem że przy odbiorach mieszkań zawsze są jakieś opóźnienia, ale po co ściemniać że już za chwilę, skoro nadal są jakieś problemy? Po co wysyłać oficjalne smsy z terminami odbioru skoro nadal nie wszystko jest zapięte na ostatni guzik?Ile razy mam dzwonić do ekipy i przesuwać ją o tydzień?Z całym szacunkiem dla Pana Baranowskiego ale jego zachowanie jest na maksa nieprofesjonalne.. Odpowiedz Link
evcia33 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 12:54 Sama się zastanawiam jak to możliwe, że przed chwilą wszytsko było ok, a teraz mają kolejne problemy? Pan Baranowski jedynie co potarfi pow od kilku dni to "przepraszam, sam bym chciał już oddac te mieszkania". Ciekawe w jaki sposób chcą zdążyć z aktami notarialnymi do końca grudnia?:) Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 13:56 A ja myślałem że tylko mnie P. Baranowski zwodzi podając ciągle nowe powody przesunięcia terminu. "Ciekawe w jaki sposób chcą zdążyć z aktami notarialnymi do końca > grudnia?:)" Novum jest pewnie bogatą firmą skoro ich stać na wypłacenie za każdy dzień opóźnienia 50 zł Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 15:04 Ale oni wcale nie muszą zdążyć (i na pewno nie zdążą) z aktami notarialnymi do końca grudnia. Przynajmniej w moim przypadku, ale zakładam że wszyscy mamy podobne umowy. Co prawda w umowie podany jest termin 30 grudnia jako deadline na wydanie aktów, ale dalej znajduje się zapis, że ten termin to tak naprawdę trzy miesiące od momentu odbioru mieszkania. 30 grudnia musieliby nam wydać akty gdyby mieszkania były oddane w terminie, czyli 30 września. A skoro tak się nie stało, to nowy deadline będzie gdzieś pod koniec lutego. I dopiero po przekroczeniu tego terminu należeć nam się będzie odszkodowanie. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 17:23 My też dokładnie tak mamy w umowie. Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 18.11.08, 23:48 My tez tak mamy w umowie ale ja sądzę że umowa sprzedazy powinna być zawarta do 30 stycznia 2009 gdyz punkt 2 paragrafu 6 mówi o 90 dniach na zawarcie aktu od daty podanej w punkcie E - czyli 30 wrzesnia 2008, lecz biorąc pod uwagę zapisy z paragrafu 3 punkt 2 - przesunięcie terminu do 30 dni niebedzie uznawane za opóznienie - oraz o zapisie punktu5 z paragrafu 6 - w przypadku opóznienia.....druga strona ma prawo żądac .... w wysokosci 50 zł za każdy dzien. Podsumowując według mnie za każdy dzien po 30 stycznia Novum nam zapłaci 50 zł. ale dla pewności podrzuce jeszcze umowę prawnikowi do przeanalizowania pod tym kątem Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 19.11.08, 08:02 zwyczajny7 napisał: > My tez tak mamy w umowie ale ja sądzę że umowa sprzedazy powinna być zawarta do > 30 stycznia 2009 gdyz punkt 2 paragrafu 6 mówi o 90 dniach na zawarcie aktu od > daty podanej w punkcie E - czyli 30 wrzesnia 2008, lecz biorąc pod uwagę zapisy > z paragrafu 3 punkt 2 - przesunięcie terminu do 30 dni niebedzie uznawane za > opóznienie - oraz o zapisie punktu5 z paragrafu 6 - w przypadku > opóznienia.....druga strona ma prawo żądac .... w wysokosci 50 zł za każdy > dzien. Podsumowując według mnie za każdy dzien po 30 stycznia Novum nam zapłaci > 50 zł. ale dla pewności podrzuce jeszcze umowę prawnikowi do przeanalizowania > pod tym kątem U mnie treść umowy brzmi następująco : Strony ustalają, że przyrzeczona umowa...........zawarta zostanie w terminie 90 dni liczonych od daty odbioru technicznego dokonanego przez nabywcę.......a najpóźniej do dnia 31 grudnia 2008 roku. W przypadku opóźnienia jednej ze stron w przystąpieniu do zawarcia umowy sprzedaży w określonym wyżej terminie- druga strona ma prawo żądać zapłaty kary z ty. opóźnienia w wysokości 50 zł za każdy dzień. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 19.11.08, 09:03 Pamiętajcie, że umowy były negocjowane więc każdy może mieć napisane co innego :-) Swoją drogą to 50 PLN to dla Novum i tak mniejsze zło niż odsetki ustawowe (ponad 100PLN/dzień) więc ten zapis jest zrobiony celowo żeby zminimalizować koszty :-) Macie podpisane umowy przedwstępne notarialnie? Zastanawialiście się już nad notariuszem? Mamy wolny wybór więc można sobie wybrać. Może spróbować umówić się w kilka osób i wynegocjować jakieś zniżki (chociaż nie wiem czy wg nowych przepisów jest to wykonalne)? Pozdro Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 21.11.08, 11:35 Mam wreszcie wyznaczony termin odbioru mieszkania - wtorek 9 rano. Czy ktoś z Was odbiera mieszkanie wcześniej?Będę wdzięczna za jakieś uwagi jak to przebiega ze strony Novum, czy nie ma jakiejś fuszerki itp. Odpowiedz Link
aklekotka Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 21.11.08, 16:37 Podobno do 11-stki dopiero jutro podłączą prąd- także o odbiorze będzie coś wiadomo prawdopodobnie w poniedziałek. Kasia, czy te terminy odbiorów są narzucone, czy można się jakoś dogadać ? Odpowiedz Link
marcinrsw Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 21.11.08, 20:04 Szanowni Sąsiedzi, jakis czas temu pod podobnym loginem dokonałem wpisu ale mu się skasował, stąd informuję o swoim powrocie na nasze forum. Dziś odebrałem mieszkanie, stąd garść informacji dla wszystkich, których to jeszcze czeka. Moje było w 9 lok 6. A teraz szczegóły. odbioru dokonuje się z kierownikiem budowy oraz projektantem osiedla. piec grzewczy jest zamontowany. jeśli nie zamierzacie jeszcze mieszkać to w razie mrozów albo trzeba włączyć ogrzewanie na kilka stopni, ewentualnie spuścić wodę.Mój majster ocenił,że mieszkanie jest wykonane dobrze. piony i poziomy trzymają jak trzeba. ściany wymagać będą szpachlowania przed malowaniem, to pewne ( mimo iż są gładkie-tynk 3 klasy cokolwiek to znaczy). prąd jest w budynkach, elektrycy montują światła na klatkach i w garażu. wrażenie ogólnie jest pozytywne. to chyba tyle, pozdrawiam Odpowiedz Link
zwyczajny7 zrobimy cos z tym? 17.12.08, 12:47 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6072811,Unijny_przepis_miesza_w_nieruchomosciach.html proponuje wspólnymi siłami przed podpisywaniem aktów wyegzekuować ten dokument z Novum, co o tym myślicie? Odpowiedz Link
marcinrsw Re: zrobimy cos z tym? 17.12.08, 20:14 hej, odnośnie świadectwa energetycznego to kierownik budowy twierdził, że ma takie uprawnienia. Ja myślę, że za świadectwo energetyczne powinien zapłacić deweloper plus każdemu kasę za opóźnienie z tytułu kary umownej. przed podpisaniem aktów trzeba się zorganizować by wystąpić razem w sprawie. Odpowiedz Link
darekk44 Re: zrobimy cos z tym? 30.12.08, 20:54 Witam, czy ktos kupował mieszkanie i podpisywał umowę z Novum w ostatnim czasie, a dokladnie od momentu kiedy na swojej stronie zamieścili informację w sekcji Promocje o możliwości negocjacji cen? Wiem, iż teraz bez problemu można "wynegocjować" garaż bez dopłaty 25.000, ale czy może komuś udało się coś więcej wytargować: -5%? -10%? pozdrawiam, Odpowiedz Link
zwyczajny7 godne uwagi: 03.01.09, 22:45 ciekawe: linia.com.pl/public/article.php?1-18002-0 Odpowiedz Link
vaclaff Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 27.01.09, 20:39 Tak jest popieram i trzeba tego koniecznie dopilnować. Gdyby nasz developer oddał budynki do uzytkowania w 2008 roku i załatwił akty notarialne to sprawa by była po stronie tj właścicieli. A tak budynki ''zostały oddane do użytku'' w 2009 to obowiązek stworzenia świadectw energetycznych i przekazanie ich nieodpłatnie leży po stronie developera . Odpowiedz Link
aklekotka Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 27.01.09, 21:48 Ciekawe tylko, kiedy się doczekamy aktów notarialnych ? Odpowiedz Link
goodle Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 28.01.09, 09:14 Cześć, Bardzo podoba mi sie ta koncepcja :-) Ciekawe tylko co developer na to? Moze zazadac dodatkowej oplaty za takie swiadectwo - jezeli ktos nie ma umowy przedwstepnej notarialnej? Kto chetny porozmawia z Novum w tej sprawie? Pozdrawiam, vaclaff napisał: > Tak jest popieram i trzeba tego koniecznie dopilnować. Gdyby nasz > developer oddał budynki do uzytkowania w 2008 roku i załatwił akty > notarialne to sprawa by była po stronie tj właścicieli. A tak > budynki ''zostały oddane do użytku'' w 2009 to obowiązek stworzenia > świadectw energetycznych i przekazanie ich nieodpłatnie leży po > stronie developera . Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 28.01.09, 10:30 Ja mieszkanie odebrałam w listopadzie 2008 i w tym właśnie terminie do użytku zostały oddane budynki 7,9 i 10. Więc właściciele mieszkań w tych właśnie budynkach nic już nie zrobią i nie ma znaczenia tu fakt czy odbierali mieszkanie w 2008 czy w 2009. A co do aktów - podczas ostatniej rozmowy powiedziano mi że będą pod koniec lutego. Myślę że się wyrobią, biorąc pod uwagę, że wg mojej umowy sprzedaży za każdy dzień po 28 lutym płacą 50 zł kary. Notariusz jest wyznaczony przez nich, ale zamierzam wcześniej sprawdzić jakie stawki oferuje, bo znam kilka przypadków developerów którzy zamiast negocjować upusty dla klientów dodatkowo sobie zarabiają na aktach. Odpowiedz Link
goodle Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 28.01.09, 14:03 Ja tez odebralem w listopadzie ale wydaje mi sie ze odbior to odbior a sprzedaz to akt notarialny. Wiec moze jeszcze nie wszystko stracone? pozdro Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: zrobimy cos z tym?świadectwo energetyczne 28.01.09, 15:08 Niestety ustawa nie jest precyzyjna w tym przypadku i raczej nie mamy żadnej podstawy żeby świadectwa takiego żądać na koszt dewelopera. Na dowód link poniżej: www.rp.pl/artykul/96611,243820_Notariuszom_swiadectwa_sa_niepotrzebne_.html Odpowiedz Link
maciek1b Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.03.09, 14:06 Witam wszystkch sąsiadów. Do tej pory nie zabierałem głosu w dyskusji ale po ostatniej rozmowie z Panem Jackiem postanowiłem napisać niepokojącą wiadomość: podczas rozmowy na temat aktów własności otrzymałem wiadomość że spółka nie przewiduje wypłacania kar za opoźnienia w podpisaniu aktu. Co o tym sądzicie? Bo ja jestem w lekkim szoku skoro mam podpisaną notarialnie umowę przedwstępną w której jest zapis dotyczący kar a oni to zwyczajnie olewają? Odpowiedz Link
zahradnik Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 06.03.09, 15:21 Też usłyszałem taką wypowiedź....ale ponieważ nie my byliśmy twórcami takiego zapisu to nie mam zamiaru odpuszczać. Deweloper nie ma prawa wybiórczo respektować zapisów umowy. Jak zajdzie taka potrzeba skorzystamy z pomocy prawnej. A co do podpisania aktów czy jest już znany termin ? Odpowiedz Link
marcinrsw Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.03.09, 11:25 witajcie Sąsiedzi, odnośnie kary umownej, to sprawdżcie proszę w umowie, czy macie taki zapis:"za opóźnienie przyjmuje się niezawarcie aktu notarialnego na warunkach określonych w niniejszej umowie". dostrzegłem to niedawno i może się okazać, że sąd cały zapis o karze umownej może uznać za niezapisany. Precyzując, należałoby obalić taki zapis przed sądem co może być trudne. Nazywając rzecz po imieniu, mimo iż Spółka zadeklarowała zapłatę w jednym zdaniu,w drugim mogła się od tego uchylić. ale jest to kwestia do dyskusji, sygnalizuję tylko problem, akty w połowie kwietnia, podobno pozdrowienia Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 07.03.09, 22:04 w umowie jest zawarta data podpisania aktu czyli niezawarcie aktu notarialnego w tym terminie jest opóznieniem za co nalezy sie rekompensata której bede sie prawnie domagał Kryzysi Novum dotknął, mieszkania sie niesprzedają tak jak zamierzali i szukając oszczedności maja nadzieje pewnie na niewypłacanie kar ale to płonne nadzieje.... Razem mamy szanse spokojnie wygrać:) Odpowiedz Link
kasiak_84 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 09.03.09, 09:59 Chyba im się w głowach poprzewracało, nadal im się wydaje że mamy rynek deweloperów :) jeśli każdy z nas postraszy ich założeniem sprawy, to szybko zmienią zdanie. Trochę czarnego pr-u też nie zaszkodzi, Linia Otwocka lubi pisać o nieucziwych deweloperach. Ciekawe czy Novum w czasach kryzysu jest sobie w stanie pozwolić na utratę dobrego imienia. Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 09.03.09, 15:20 Jestem jak najbardziej za :) Zastanawia mnie tylko, jaka sile przebicia maja w tym przypadku osoby bez notarialnej umowy przedwstepnej? Odpowiedz Link
hannulcia Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 10.03.09, 17:33 Przed podpisaniem aktów notarialnych proponują poprosić o projekt aktu i skonsultować go z prawnikiem. Mieszkam w Wiosce Szwajcarskiej i wiem jak nieprecyzyjne zapiski stosuje Novum w aktach. My np. wynajelismy kancelarię prawną by oceniła akt na części wspólne osiedla - sporo zmian tam wporwadziła, a Novum nie na wszystkie się zgodziło. Do dziś nie mam podpisanego aktu na części wspólne, bo podobno wodę mamy tylko do końca marca, bo jak to Novum nie załatwiło sprawy jak należy. Odpowiedz Link
ferdydurke0 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 10.03.09, 18:35 akty notarialne mają być pod koniec czerwca. informacja potwierdzona u źródła. Odpowiedz Link
swissre Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 10.03.09, 21:58 Novum spółka z o.o. już nie istnieje. W miejsce sp zo.o. wchodzi jej następca prawny Novum Management, spółka komandytowo-akcyjna. Sugerowałem parę miesięcy temu, byście wzięli fachowca do pomocy, teraz może być już za późno. Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 10.03.09, 22:02 dzwoniłem wczoraj do Pana J. Baranowskiego i powiedział że planuja pierwsze akty podpisywać na przełomie marca i kwietnia jak dobrze pójdzie Odpowiedz Link
goodle Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 11.03.09, 10:05 u źródła, czyli??? ferdydurke0 napisała: > akty notarialne mają być pod koniec czerwca. > informacja potwierdzona u źródła. Odpowiedz Link
ferdydurke0 Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 11.03.09, 16:22 JB oczywiscie goodle napisał: > u źródła, czyli??? > > ferdydurke0 napisała: > > > akty notarialne mają być pod koniec czerwca. > > informacja potwierdzona u źródła. Odpowiedz Link
mikaww Re: Kto zamieszka w Oś. Soplicowo? Szukam sąsiadó 24.03.09, 11:14 Witajcie, Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na tym osiedlu, podpowiedzcie proszę...Który budynek warto wybrać.Zaproponowano mi 3 mieszkania, ponieważ szukam mieszkań ok 70 m i wzwyż.W bloku nr 7 mieszkania nr 10 i 8 oraz parter w bloku nr10. Proszę o wszelkie rady w temacie negocjacji cen, wykonawstwa, współpracy z developerem. pozdrawiam MWW