Gość: Balbin IP: *.chello.pl 14.01.10, 10:15 Jak nagradzacie swoich Instruktorów po zakończonym kursie i co najważniejsze po zdanym egzaminie na prawo jazdy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 10:49 podziękowaniem telefonicznym lub osobistym z info o zdaniu :) Mojemu dałam maskotkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 11:03 ja swojego instruktora nagradzam tym,że polecam go kazdemu,juz 2osoby po mojej rekomendacji sie u niego uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 11:24 po zdanym egzaminie zadzwonilam i podziekowalam. rowniez polecam znajomym, bo wiem, ze to dobry i uczciwy instruktor. Odpowiedz Link Zgłoś
toyota08 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 11:44 To chyba zależy za którym razem się zda. Jak za 15-tym to za co to dziękować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelecki Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.171.116.198.static.crowley.pl 14.01.10, 17:10 mysliszze to tylko wina instruktora? Odpowiedz Link Zgłoś
dinomsciciel Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 17:13 popieram paweleckiego Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 19:42 Moi instruktorzy zawsze cos ode mnie dostawali - i zwykle byla to jakas dobra flaszka. Ja tez dostaje prezenty - w 95% czekoladki :))) raz dostalam od dziewczyn koszyk z kosmetykami. I tak naprawde prawie od kazdego mam po skonczonym kursie i zdanym egzaminie jakis mily upominek. Nie wiem dlaczego, moze dlatego, ze jestem dziewczyna? Chociaz nie jestem tym nigdy zaskoczona, bo wydawalo mi sie to normalne i naturalne, kiedy ja robilam prawo jazdy, ze komus dziekowalam za poswiecony czas, mimo, ze za to placilam i robie tak do tej pory - po ukonczonym kursie, szkoleniu, jakiejs wspolpracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bub Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 20:57 szybkim seksem Odpowiedz Link Zgłoś
eliiii Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 21:08 Gość portalu: bub napisał(a): > szybkim seksem a dlaczego zaraz szybkim?;P Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 21:19 ...no chyba bub miał/a na myśli szybki bo w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 21:19 ooo, a ja takiej nagrody nigdy nie dostalam ;( ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
eliiii Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 21:49 sarawi, jeszcze wszystko przed Tobą...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 22:01 ... ja bym takich nagród nie chciał, bo bym się za.... na śmierć! :), przecież co dwa dni ktoś z moich zdaje egzamin, o raaaany!, nieeeee! :) Odpowiedz Link Zgłoś
eliiii Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 22:22 mdrive, ale panów możesz odliczyć, chociaż....;) buhahahahah, no a ja nie chciałabym jeździć z takim instruktorem tuż po...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 22:29 ...problem polega na tym, że 90% moich to panie! :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzaczka Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: 195.150.144.* 15.01.10, 08:55 Za poświęcony czas?Ten czas,który poświęcają kursantom to nic innego jak ich praca.Czas pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandia33 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 13:47 Telefon, podziekowanie, rekomendacja wsrod znajomych wydaja mi sie calkiem naturalne i obowiazkowe-jesli bylismy zadowoleni. Jesli mialo sie jakies super uklady -drobiazg typu maskotka czy gadzet. Ale czekoladki?, kosmetyki?, flaszka? traktowane jako naturalne i normalne mi nie pasuja. Kierowcy autobusu tez dajesz upominek jak wysiadasz?? W koncu poswiecil swoj czas. Podobnie jak pani w sklepie, fryzjerka i kazdy wykonujacy swoja prace. Praca ze swojej istoty polega na poswiecaniu swojego czasu i dostaje sie za to zaplate. Jak jestes w czyms dobry to masz nastepnych chetnych i wiekszy zarobek. Moj instruktor jezdzi juz z trzecia osoba podeslana przeze mnie a one polecaja Go dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 17.01.10, 22:44 grenlandia33: ale przeciez nikt nie powiedzial, ze masz tak robic! Opisuje wlasne doswiadczenia i sytuacje. Ja tez po zdanym egzaminie na prawo jazdy szlam do swojego instruktora z jakims upominkiem. Nikt mi nie kazal, po prostu cieszylam sie, ze zdalam i bylam mu wdzieczna za wiedze, jaka mi przekazal, mile usposobienie, cierpliwosc ... zwykly gest, ja jestem zadowolona, jemu jest milo. ot, kwestia nastawienia, wychowania zapewne, stosunkow jakie Cie laczyly z dana osoba (bez podtekstow prosze! hihihi). W szkole jest podobnie - konczy sie rok szkolny i co? I dzieciaki wreczaja swoim nauczycielom bardzo czesto jakies upominki, a przeciez oni za swoja prace tez dostaja pieniadze, prawda? Ale pudelko czekoladek wydatkiem nie jest, a komus moze byc bardzo milo i moze poczuc sie doceniony. Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandia33 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 18.01.10, 22:36 Sarawi ale to nie o to chodzi, ze mozna jak ktos ma taka potrzebe -a prosze bardzo.Tylko napisalas, ze ciebie to nawet nie dziwi jak dostajesz upominki bo to naturalne i tylko to mi zazgrzytalo.Bo stad juz tylko krok do myslenia-"nalezy sie". Wiec tylko tyle -ja i wielu innych w tym watku chcielismy powiedziec - swoj czas poswieca sie w kazdej pracy. Cierpliwosc, uprzejmosc wobec klienta to standard. I nie naleza sie za to zadne "ekstrasy". W szkolach tez sie zmienia. Za moich czasow na porzadku dziennym byly kupowane pieczolowicie przez matki z trojki klasowej prezenty na imieniny, koniec roku dzien nauczyciela.I jeszcze zeby prezent wystarczajaco okazaly byl bo inaczej pani sie mscic bedzie na dzieciach-pamietam takie przypadki.A lekarzowi obowiazkowo koniak. A to chore jest. Teraz moje dzieciaki sa w szkole. Zanosza kwiatki a na pozegnanie wychowawczymi kazde dziecko zrobilo samodzielnie prace (jaka chcialo), oprawilismy je w album -pani sie poplakala, ze to najpiekniejszy prezent jaki dostala w zyciu. Wiec nie chodzi mi o to, ze jak ktos ma potrzebe serca i zaniesie czekoladki instruktorowi to karygodne jest. Ale, ze to bedzie raczej wyjatek a nie regula. Ja tez pracuje z ludzmi a od moich zadowolonych klientow oczekuje nie flaszki a tego, ze mnie poleca dalej przez co interes kwitnie- takie jest prawo rynku ;). Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 19.01.10, 00:44 grenlandia33, moze po prostu ubralam to w zle slowa! Nie chodzilo mi o to, ze nie dziwi kiedy dostaje od mojego kursanta jakis mily drobiazg, dlatego, ze go oczekuje i "NALEZY SIE", ale dlatego, ze sama tak wielokrotnie robilam - zwykla potrzeba z serca :) zeby komus bylo milo. I moze ci ludzie uwazaja podobnie, moze fajnie nam sie wspolpracowalo, a moze - jak juz pisalam wczesniej, dlatego, ze jestem dziewczyna i niewiele jest instruktorek na A ... nie wiem, ale nie zaskakuje mnie sytuacja, kiedy po zdanym egzaminie ktos przychodzi i wrecza mi czekoladki. To bardzo mile z jego/jej strony, choc zawsze powtarzam, ze nie trzeba bylo, a czekoladki i tak zjada mama :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandia33 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 19.01.10, 13:18 Pewnie po prostu nie do konca sie dogadalysmy :) Trudna sztuka ta komunikacja zwlaszcza jak po drugiej stronie ekran a nie zywy czlowiek:) Powodzenia w pracy i jak najwiecej kursantow ktorzy ta potrzebe serca beda mieli bo co by nie mowic swiadczy to o tym, ze musisz byc nieprzecietnym instruktorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 19.01.10, 17:36 hm, nie mnie to oceniac. Na pewno jestem strasznie gadatliwa :))) i staram sie byc z kazdym na TY, bo to ulatwia kontakty i wprowadza mila atmosfere :) a poza tym - sama jezdze na motocyklu, nie wyobrazam sobie zycia bez moich dwoch kolek, wiec moze po prostu zwracam wieksza uwage na wiele spraw zwiazanych z jazda na motocyklu, niz ci, ktorzy ucza, a na codzien nie maja z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 23:06 Co najwyzej bym zjechal w razie niezdania.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 14.01.10, 23:29 mdrive: Widzisz, i to jest wlasnie glowny powod, dla ktorego nie jezdze na B !!! :))) Na A sprawe mam mocno utrudniona - dwa motocykle, skorzane wdzianko, kaski ... bla bla bla ... W samochodzie moglabym miec problemy :> A potem jeszcze wieksze w sadzie, chociaz takiej sprawy zdaje sie, ze jeszcze nie bylo, co? ;) Instruktorzy o molestowanie swoich kursantek oskarzani sa niemal codziennie, ale instruktorki? Osobiscie nie slyszalam ;))) wiec dla swietego spokoju, coby mnie zadne pokusy nie korcily, ja tam wole swoje motocykle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 12:10 Jakie 2 motocykle ? Dajesz klientowi sprzet i sobie jezdzi po placyku, ty w tym czasie grzejesz sie w budce... Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 12:27 Jak nie wiesz jak wyglada nauka jazdy, to sie nie wypowiadaj prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 22:39 U mnie tak wygladala, ale baby zawsze wiedza lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 17.01.10, 22:40 To trafiles wobec tego na kiepski osrodek i kiepskiego instruktora. Nie ma nic gorszego, niz znudzony swoja praca instruktor, ktory nie poswieca kursantowi czasu, nie poprawia jego bledow. U mnie wyglada inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 19.01.10, 13:21 Albo tak dobrego, ze szybko rozpoznal mistrza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinomsciciel Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 12:54 wystarczy ze zadzwonia i powiedza ze juz sa po i jest ok. to jest najlepsza nagroda, wiadomo wtedy ze trudy nauczania sie oplacily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: 94.75.112.* 15.01.10, 13:04 Nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby "nagradzać" - nie było między nami aż takiej zażyłości. Odpowiedz Link Zgłoś
f1autoszkola Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 15.01.10, 13:23 Z punktu widzenia instruktorów, to najwyższą nagrodą jest wiadomość o Waszym zdanym egzaminie, gdy wiadomo że daliście z siebie wszystko. Słowa podziękowania świadczą o tym, że doceniacie pracę jaką włożył w Waszą naukę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewaj75 Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 17.01.10, 18:46 zadzwoniłam po zdanym egzaminie i powiadomiłam go o tym. Podziękowałam i tyle. Będę go polecać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darksectronn Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 21.01.10, 19:44 Mojego instruktora nie nagrodziłam, powiem więcej nawet nie zadzwoniłam ani razu po skończonych jazdach.Mówiąc szczerze nie bardzo przykładał się do swojej pracy, bardziej był zainteresowny komórką niż jazda ze mna i uczeniem mnie.A więc jak ktos pyta,gościa raczej nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdebul Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.chello.pl 21.01.10, 22:39 O rany, czemu nie zmieniłaś instruktora jeżeli miałaś zastrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
darksectronn Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? 22.01.10, 15:08 Gdybym miała robic jeszcze raz kurs , staranniej przygotowałabym sie do wyboru szkoły i instruktora.Poszperałabym w internecie , przeprowadziłabym jakiś wywiad , a ja zapisałam sie do szkoly najbliższej swojego zamiszkania.Isntruktor przypadł mi w drodze losowania., a i tak o żadnym nie miałam pojęcia.Nie miałam żadnego pojęcia i porównaia , jak instruktor pracuje i jak mogą wyglądac lekcje.Więc wyjeżdziłam z tym 30 godzin i wykupiłam kilka w innej szkole u poleconej już instruktorki.I tę instruktorkę z czystym sumieniem mogę kazdemu polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdebul Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.chello.pl 22.01.10, 18:22 Wiesz ja wybrałam osk przypadkiem - pasowała mi data rozpoczęcia kursu, bo chciałam na już. Zaczęłam kurs, zrobiłam teorię i przydzielono mi instruktora. Lepiej trafić nie mogłam;) Jeżeli Ci się nie podobało zachowanie instruktora, to nawet nie mając porównania warto zmienić, nie wiem nie wyobrażam sobie siedzenia obok gbura który bardziej zainteresowany jest telefonem niż mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Instruktor też może zmienić IP: *.chello.pl 24.01.10, 22:21 Rozsądny Instruktor, czyli taki, który nie da sobie wleźć na głowę rozwydrzonemu kursantowi, też ma prawo odmowy jazdy z kursantem, który w sposób rażący narusza zasady dobrego wychowania, kultury i higieny osobistej, albo np braku podstawowej wiedzy z zakresu przepisów ruchu drogowego, którą nabył na 30 godzinnym kursie teoretycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Instruktor też może zmienić IP: *.warszawa.mm.pl 28.05.10, 12:44 Grenlandia ty chyba ze wsi jesteś!!Od razu widać że skąpstwo z wiochy przywiozłaś.Kierowcy dawać prezentu nie trzeba za otworzenie drzwi.Ale za miły gest ,kiedy zaczeka jak biegniesz do autobusu warto się odwdzięczyć choćby podziękowaniem.Widuję nieraz kulturalnych ludzi którzy idą z końca wozu na poczatęk w tłoku żeby dziękuję powiedzieć.A co do instruktora to pamięć też się należy za zaangażowanie.To prawda ,że to jego praca.Mój instruktor kiedy robiłem prawko na kat c+e ,trzy razy był ze mną na trasie egzaminacyjnej i pokazywał co i gdzie mogę uwalić.Pamiętam jego słowa: "Panie Jacku jak kogoś lubię to jeżdzę z nim tylko raz na trasę egzaminacyjną" .No i odwdzięczyłem się porządnym trunkiem po kursie.Jakby ktoś chciał bezproblemowo zdać kat c+e to idzcie do Pana Stanisława z osk Warszawianka.Super instruktor.Dlatego bycie Żydem nie popłaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandia33 Re: Instruktor też może zmienić 28.05.10, 20:04 Pudlo Panie Jacku na wiosce to mieszkali moi pradziadowie bo dziadkowie osiedli juz tu gdzie ja teraz dlugo przed II WS ;) Chyba nie doczytales uwaznie jak pouczasz mnie o podziekowaniu kierowcy autobusu za zaczekanie. Podziekowanie to co innego i wyraznie o tym pisalam -telefon po egzaminie, podziekowanie, rekomendacja wsrod znajomych - jesli instruktor byl tego wart - sa czescia dobrego wychowawania i kindersztuby. A latanie z flacha (vel kopa jaj ;) to akurat nie miastowy zwyczaj :P Tak na marginesie pol roku po egzaminie dalej mam bardzo mile kontakty z moim instruktorem bo podsylam Mu kolejnych klientow. Biznes Mu sie kreci i ma z tego duzo wiecej korzysci i zdrowsza watrobe niz z kolejnych flaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzezwy Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.10, 15:28 Ciagle o tym samym -- zakladaniepodsluchow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 17:54 Wydaje mi sie, ze to jest gdzies w internecie jednak -- detektywistyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfatronik Re: Jak nagradzacie swoich Instruktorów ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 23:04 pierwszy -- lokalizatory GPS Odpowiedz Link Zgłoś