Dodaj do ulubionych

lusterko przy zatoczce

IP: *.pkt.pl 04.10.06, 13:43
Jak to jest z lusterkiem prawym, przy wjeździe na zatoczkę ?
Mój instruktor mówi, że nie wolno mi patrzeć w lusterko, chyba że ukradkiem,
ponieważ na egzaminie obleję zatoczkę,jeżeli egzaminator zobaczy iż posiłkuję
się lusterkiem. Natomiast moja koleżanka, twierdzi, że jej instruktor
twierdzi iż można korzystać z lusterka.
Jestem zupełnie głupia........i sama nie wiem jak to ma być.
Proszę pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: lusterko przy zatoczce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:13
      oczywiście że możesz patrzeć w lusterko i wcale nie ukradkiem tylko normalnie i
      egzaminator nie ma prawa cię za to oblać oczywiście musisz też patrzeć na tylnią
      szybę a nie tylko cały czas w lusterko :)
      • Gość: Katek Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:38
        możesz patrzeć w lusterko,ja na egzaminie patrzyłam i w lusterko i tylnią szybe
        i egzaminator nic się nie czepiał
    • Gość: robert Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:41
      nie trzeba patrzesz w tylna szybe
      • Gość: Egzaminator WORD Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:49
        Trzeba bencfale:)
    • Gość: robert Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:52
      przepisy pozwalaja na patrzenie w tylko lusterka wsteczne za to nigdy nie moga
      oblac idioto
      • malenstwo123 Re: lusterko przy zatoczce 04.10.06, 23:20
        jedni uwazaja ze wolno inni ze nie wolno. Wg mnie i moich doswiadczen po 2
        egzaminach (dwoch zdanych na placu a jednym na miescie) oraz wypowiedziach
        dwoch instruktorow. W lusterka trzeba spogladac ale nie mozna ich sobie
        ustawiac "do placu". Ma byc to krotkie spojrzenie w celach korekcyjnych a nie
        jazda na nich. Najlepiej jak wychylisz sie do tylu reke zakladajac na drugi
        fotel (pasazera) tak aby Twoja głowa byla na środku i aby widziec na wysokosci
        swoich oczu ostatni słupek do ktorego musimy dojechac. jesli tak pojedziesz i
        zmiescisz sie we wszystkich liniach jazda po luku jest zaliczona.

znam jednak osoby ktore zdaly tylko na lusterkach bocznych ale tez takie ktore
        jak sie nie wychylily do tylu nie zdaly choc dobrze przejechaly
    • Gość: Ewa Re: lusterko przy zatoczce IP: *.pkt.pl 05.10.06, 09:43
      Dziękuję Wam za pomoc :)))
      • loginn99 Re: lusterko przy zatoczce 05.10.06, 17:45
        to jakis debil nie instruktor !
    • Gość: znawca Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:50
      nie trzeba patrzesz w tylna szybe przeczytajcie regulamin a nie pie..cie
      glupoty wystarcza wsteczne lusterka
      • Gość: limonka Re: lusterko przy zatoczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:31
        "....patrzymy zawsze w kierunku jazdy..." Korzystamy jedynie z lusterek na
        samym łuku. Nierozumiem po co wam lusterka na prostej, przecież o wiele
        prościej patrzeć w tylną szybę. Ja przynajmniej tak robiłam i wyszło na dwóch
        egzaminach (teraz trzeci :)
        • Gość: gość Re: lusterko przy zatoczce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:30
          NO mi nie wyszlo akurat na drugim, ale pierwszym i trzecim super. Na drugim
          akurat nie spojrzałam w lusterko boczne... Na samym łuku patrze żeby zobaczyć
          czy nie jestem za blisko którejś strony. I nikt się tego nie czepiał. Do tyłu
          patrzę dopiero prawie na prostej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka