Dodaj do ulubionych

4-kołka szkoła w Warszawie

23.03.07, 18:15
Czy ktos z Was wie cos na temat tej szkoły-miał tam kurs?
Obserwuj wątek
    • spadajaca-gwiazda Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 24.03.07, 09:43
      dokładnie chodzi mi o instruktora Roberta wczesniej pracował w zielonym listku
      • Gość: Tomek Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.aster.pl 24.03.07, 12:18
        Czy chodzi o Roberta Kunikowskiego?
        • spadajaca-gwiazda Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 24.03.07, 20:32
          tak:)
        • Gość: Tomek Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.aster.pl 25.03.07, 14:47
          To uciekaj od niego jak najdalej.Zero nauki i 100% załatwiania swoich spraw to
          jego cechy podczas jazd na kursie.Jako taka nauka zaczyna się na jazdach
          doszkalających u niego a pozatym to były współwłaściciel szkółki warszawskiej
          Zielony Listek i właśnie stamtąd ściągnął najgorsze wzorce.
          • spadajaca-gwiazda Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 30.03.07, 20:19
            Ktos jeszcze moze miał z was doczynienia z tym instruktorem bo na razie to
            bardzo sprzeczna opinia.Polecała mi go kolezanka,która nie miała pojecia o
            jezdzie samochodem a On nauczył ja wszystkiego i zdała za pierwszym razem!Nie
            wiem juz sama...
            • Gość: Ala Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.07, 09:43
              ...a ta koleżanka to cię lubi czy raczej nie?
              • spadajaca-gwiazda Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 31.03.07, 21:58
                lubi;)
                • spiwo Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 03.04.07, 18:56
                  jakas pomylka jezdzilam z robertem w czterech kolkach na nazwisko ma budzich i
                  z tego co wiem pracowal kiedys w zielonym listku. o innym robercie w czterech
                  kolkach nie slyszalam. ja jestem bardzo zadowolona zdalam egzamim bez
                  problemu,jazdy odbywaly w super klimacie.pozdro
                  • Gość: mcs 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 03.04.07, 22:19
                    Osobiście ukończyłem kurs w 4ech kółkach z wynikiem pozytywnym i powiem Ci
                    Tomku, że chyba pomyliłeś szkoły jazdy -Jeśli nic się nie nauczyłeś znakiem
                    tego, że jesteś jeszcze za tępy na kierowcę :)
                    4-kółka, to perfekcyjna a zarazem tania Szkoła Jazdy w Warszawie
                    SERDECZNIE POLECAM!
                    • Gość: Gościu Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:18
                      Pan Właściciel się zdenerwował, prawda?
                      • Gość: kursant Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:29
                        beznadziejna szkoła jazdy, a oto dowody:
                        1. Czas trwania, jesli chcesz zrobic szybko prawko to nie idz do tej
                        szkoly, kurs 2 a nawet 3 razy dluzej trwa niz u konkurencji,
                        instruktorzy nigdy nie maja czasu i do tego olewaja klienta, dlatego
                        stanowczo nie polecam
                        2. Podejscie do klienta, jest ok do kiedy nie zaplacisz calosci za
                        kurs pozniej maja Cie gdzies
                        3. Napisali sobie na druczku kp ze zwrotow nie wydaja i mysla, ze
                        wszystko im wolno, bo i tak nie beda musieli oddawac kasy
                        4. Wszystko to co jest napisane na ich stronie to klamstwo i
                        wprowadzanie w blad, kurs nie jest ani szybki, ani profesjonalny,
                        jedyna jego zaleta jest cena, ale za te 100 zl wiecej masz
                        profesjonalny kurs 2 razy szybciej, wiec mysle, ze warto dolazyc ta
                        100 ;)

podsumowaujac raz jeszcze odradzam, nie popelniajcie mojego bledu
                        zapisujac sie do 4 kolek i nie dajmy zarobic tym oszustom...
        • Gość: Blanka Nie polecam! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.07, 09:11
          Również nie polecam tej marnej szkółki.Męczę się u nich na kursie już 5 miesiąc.
          • aniawlo1 Re: Nie polecam! 04.04.07, 13:24
            Jak to sie meczysz?Torturuja Cie tam?
          • Gość: Ulka82 Re: Nie polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:38
            Również nie polecam,mój kurs unich trwa w nieskończoność.
            • spadajaca-gwiazda Re: Nie polecam! 04.04.07, 19:30
              Domyslam sie ze przyczyna sa odległe terminy a jak wogole oceniacie instruktora?
              Napiszcie cos wiecej
              • kawoszka24 Re: Nie polecam! 04.04.07, 20:19
                Nie polecam. Własnie bede zdawac egzamin wewnetrzny i juz czuje ze mnie obleja
                abym wziela jazdy doszkalajace. Ogolnie olewka klient i załatwianie wlasnych
                spraw, a potem sie czepiaja ze sie nic nie umie a tyle sie przeciez jezdzi.
                Wrrr...
                • Gość: mariola23 Re: nie mam zdania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 17:42
                  zdalas wewnetrzny czy nie?
                  • Gość: kursant Re: nie mam zdania IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:28
                    beznadziejna szkoła jazdy, a oto poowody:
                    stanowczo nie polecam
                    100 ;)

• kawoszka24 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 10.04.07, 13:09
      Jeszcze nawet nie przystąpilam, bo moj instruktor ciagle nie ma czasu. Ma za
      duzo kursantow i nie ma mnie gdzie wcisnać. Wogole tam jest straszna masówka.
      Instruktorzy jezdzą po 12h dziennie.
    • kawoszka24 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 19.04.07, 22:20
      No i nic z tego. Warunkiem dostania zaswiadczenia jest wziecie u nich platnych
      lekcji. Ja na kursie nie wiele sie nauczylam, pewnie z racji tego ze instruktor
      mial tysiace innych spraw w czasie moich jazd. Teraz wiem ze cena byla z niska
      jak na kurs (850zl).Jeszcze raz nie polecam.
      • Gość: kasia254 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 09:16
        na ile godzinek Cie skasowali?
        • kawoszka24 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 22.04.07, 19:42
          na 6 godzin. Ale na szczescie mam papiery i moge zdawac teoretyczny, a to jako
          doszkalenie przed egzaminem. Ogolnie straszna chala,no ale powinnam sie
          domyslec skoro kurs kosztuje 850zl. Sadze ze te jazdy ktore wykupie beda tak
          samo beznadziejne, wiec juz rozgladam sie z jakims dobrym, starszym
          instruktorem. A Ciebie?
          • madzia1945 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 30.04.07, 17:08
            Ja tam zapisalam sie na kurs w ubieglym roku a dokladnie w czerwcu> Chcialam
            szybko zaliczyc ten kurs i miec juz upragnione prawko. I tak mi obiecano szybko
            tanio i solidnie.Ci niby instruktorzy potrafia czlowiekowi zamydlic oczy.teotia
            u nich trwa 2 dni tak na odwal sie.A zeby jezdzic samochodem musialam wrecz sie
            prosic aby gdzies mnie wcisnal no i przy dobrych ukladach jezdzilam 2 godziny
            raz w tygodniu i tak moj kurs w 4 kolka trwal prawie 6 miesiecy. Ten ich plac
            jest do banitak napackane nie wiadomo jak tam sie ruszac. Wykorzystuja kursantow
            do zalatwiania swoich spraw tak to prawda.Ja tylko wsiadalam i jezdzilam nie
            nauczyl mnie parkowac zadnych zasad ruchu zupelnie nic.kazal tylko jechac i
            opowiadal jakies bajki o swoim zyciu jakby mnie to mialo interesowac.Odradzam
            wam nie idzcie tam bo to jest strata kasy i czasu.
            • Gość: michal188 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 17:55
              zastanawim sie z kim jezdzilas bo ja kurs ukonczylem w niecale dwa miechy bez
              problemu. ja jezdzilem z robertem na niebieskiej corsie. narazie zdalem teorie
              i czekam na egz. prakyczny
              p.s bylem na kursie ekspresowym ale teorie mialem w trzy dni
              • Gość: ja Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.stansat.pl 21.05.07, 19:53
                to bardzo dziwne ze tak szybko bo wiekszosc ludzi chodzilo tak dlugo jak ja
                jezdzilam z robertem na niebieskiej corsie ja tez teorie zdalam za pierwszym
                razem i co w tym dziwnego
                • Gość: michal188 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 20:28
                  nie wim byc moze wiem ze slyszenia ze kiedys tak bylo( firma sie przeniosla bo
                  posprzeczali sie wlasciciele na poczatku roku) jak chodzilem na jazdy to
                  widzile te same geby to chyba oznacza ze tak malo nie jezdzili. pozdrawiam
                  • kawoszka24 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 22.05.07, 20:20
                    ja zaczelam na poczatku lutego a skonczylam pod koniec kwietnia. Beznadziejna
                    szkola i instruktorzy. Musialam prosic sie zeby mnie gdzies łaskawie wepchnal w
                    grafik. I ciagle mi przekladal bo mial wazne doszkalania (kaska).
                    Teorie juz zdalam. Praktyczny mam 25 czerwca. A teraz musze sie nauczyc jezdzic
                    wiec doszkalania wezme u sprawdzonego i poleconego instruktora.
                    • Gość: gosciu1 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:25
                      3-miechy to nie treagedia a terminy egzaminow to inna baja
                    • Gość: magda Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.stansat.pl 25.05.07, 13:35
                      ja tez jak chodzilam do nich na kurs to musialam brac jazdy doszkalajace>FAKTEM
                      jest ze oni naprawde nie maja pojecia o nauce jazdy.Teoretyczny dalam za
                      pierwszym razem a praktyczny za 5.I to ma byc dobra szkolka ha ha polecam spoko
                      tam ucza naprawde swietnie.Pozdrawiam
                      • Gość: kursant Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:30
                        stanowczo nie polecam
                        100 ;)

zapisujac sie do 4 kolek i nie dajmy zarobic tym oszustom.....
    • Gość: olka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:56
      poszlo za pierwszym i to tyle-polecam
      • Gość: lalunia29 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 10:38
        Serdecznie polecam,za pierwszym nie zdalam przez mój blad ale za drugim bez
        zastrzezen(przynajmiej tak stwierdzil egzaminator)
        Buziaczki.......
    • Gość: marcin Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:44
      Rewelacyjna szkolka i tania!!!!!!!!!
      • Gość: antyspamy Spamersi...4 kółka to lipa.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.06.07, 11:40
        Szkółka jest kiepska...Szanowni Pracownicy- zajmijcie się może podnoszeniem
        jakości usług , które oferujecie...jak narazie są marne (większa kontrola nad
        tym co robi instruktor w czasie zajęć a nie samowola i jeżdżenie za sprawami
        pana instruktora) - zaśmiecacie forum bzdurami na temat tej lipnej
        szkoły...Wawka nie jest taka głupia,żeby łapać się na byle jaki lukier......
        • Gość: Joasia Ta szkółka to lipa IP: *.aster.pl 06.06.07, 15:55
          Mizerny poziom wykładów,podczasd jazd załatwianie spraw instruktora,odwożenie
          jego żony do fryzjera,spóźnianie się na lekcje,skracanie jazd,itp.- tak właśnie
          w skrócie wyglądał u nich mój kurs prawa jazdy.Do egzaminu podchodzę już 6 raz
          i egzaminator zasugerował mi abym ponownie zrobiła kurs w porządnej szkole,ale
          ja na razie aż tyle kasy nie mam!
          • Gość: cielecina Re: Ta szkółka to lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:47
            Trzeba przyznac ze instruktorzy obcinaja czas jazdy i czesto załatwiaja
            jakies swoje sprawy uzaleznaiajac od tego trase.Ja jezdziłam z Robertem
            i ogólnie byłam zadowolona chociaz na terminy u Niego tez trzeba
            sporo czekac.Zdałam za drugim razem i brałam jazdy doszkalajace ale
            juz u kogos innego,kto zwrócił mi uawge na rzeczy których nie wyłapał
            Robert(ale to były szczególy i stwierdził ze jezdze dobrze)
            • Gość: gosc Re: Ta szkółka to lipa IP: *.stansat.pl 14.06.07, 08:49
              i co tu duzo mowic jednym slowem wielka lipa a nie nauka jazdy
              • Gość: ala Re: Ta szkółka to lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:01
                zgadzam sie szkola jest o.k(jednak kiepskiej baletnicy sukienka w tancu
                przeszkadza) byc moze trzeba sie zastanowic czy ktos nadaje sie do jazdy.Ja z
                kolega zdalismy. Jezeli ktos nie zdaje 4-5-6 razy to cos jest nie tak z nim a
                nie z nauka jazdy ,bez znaczenia ktora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • aniawlo1 Fajna szkólka-polecam 14.06.07, 22:55
                  Jestem w trakcie kursu i jestem zadowolona,jesli chodzi o terminy to
                  nie mam problemu wszystko jest kwestia dogadania sie!Instruktor jest ok
                  i wszystko spokojnie tłumaczy w dodatku jest bardzo cierpliwy.Polecam
                  • Gość: hahaha Re: Fajna szkólka-polecam IP: *.chello.pl 16.06.07, 18:36
                    Jasne! Na razie moze Ci sie tak wydawac ale zobaczymy za którym razem
                    zdasz egzamin i czy go wogole zdasz!Zmien szkołe dopoki jeszcze
                    mozesz sie uczyc
                    • Gość: kursant Re: Fajna szkólka-polecam IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:31
                      stanowczo nie polecam
                      100 ;)

zapisujac sie do 4 kolek i nie dajmy zarobic tym oszustom.....
                • Gość: kursant Re: Ta szkółka to lipa IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:31
                  stanowczo nie polecam
                  100 ;)

• Gość: kibol222 Re: Spamersi...4 kółka to lipa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:52
          ja zdalem przy pierwszym podejsciu moze co niektorzy sa za glupi zeby jezdzic,
          wiec wlasciciele nie przejmujcie sie glupotami co barany pisza
          • Gość: byla kursantka Re: Spamersi...4 kółka to lipa.. IP: *.stansat.pl 04.07.07, 14:07
            NIK TU NIE JEST GLUPI poprostu na nauke jazdy chodzi sie po to aby nauczyc sie
            jezdzic a skoro ktos nie potrafi uczyc to po co prowadzi taki kurs zeby dupe
            powozic tak jak tych 2 idiotow
    • kawoszka24 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 17.06.07, 10:53
      szkółke powinni zamknac, bo to jest masakra!!! Powinno sie ich pociagnac do
      odpowiedzialnosci za to co oni tam wyrabiaja. Biora kase a niczego, kompletnie
      nie ucza. I sa bezczelni. Nikomu nie polecam.
      • Gość: yeti Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:01
        Kawoszka moze jestes za tepa,ja nie mam problemow z ta szkola
      • Gość: roman21 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:04
        Jak sa problemy z instruktorem to moze trzeba zglosic to do wlasciciela firmy!
        Osobiscie ukonczylem kurs bez zastrzezen. POLECAM!
    • Gość: GOSC Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:09
      P O L E C A M ! ! ! ! ! ! ! ! ! !-Z A P I E R W S Z Y M R A Z E M
      • Gość: ania Ta szkółka to Nędza! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.07, 17:56
        Dziwię się,że znalazłam tu jakiekolwiek pozytywne opinie o tej szkole.Ja i moje
        koleżanki mamy zupełnie negatywne.Nic tam po wpłacie pieniędzy nie można
        załatwić:umówić się na jazdy,umówić się z właścicielem,zabrać od nich
        pieniądze,po prostu tragedia.Mój kurs rozpoczęłam w lutym i jestem na półmetku.
        Pomóżcie! Gdzie mam pójść dalej aby coś z nimi zdziałać lub ukończyć kurs?
        • Gość: ewka nie polecam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:46
          ja u nich jezdzilam ponad 5 miesiecy i w koncu ucieklam, choc wyjezdzilam tylko
          20 godzin.... Wciaz mialam nadzieje i umawialam sie, bo wplacilam cala kase.
          Jezdzilam u roberta. Z pozoru fajny, wesoly, ale tragedia. Wiecznie odwolane
          jazdy, zapisalam sie na kurs popoludniowy i nigdy nie bylo terminow. A to
          dziecko chore, a to szkoli do egzaminow... ciagle jakies wymowki. Ogolnie
          niewiele mnie nauczyl, brak konkretnych odpowiedzi na pytania.
          • aniawlo1 Jestem zadowolona 17.06.07, 19:55
            Ja tez jezdze z Robertem i moje odczucia sa zupełnie inne!Nie mam
            zadnego problemu z umówieniem sie na jazdy a nawet zcasami sama je
            odwołuje bo cos mi wypadnie.Wystarczy tylko sobie zaplanowac a nie
            oczekiwac cudu z dnia na dzien.Na wszystkie pytania dostaje konkretne
            odpowiedzi i zwraca mi uwage na najmniejsze szczególy które robie zle
            przy czym jest naprawde cierpliwy!!Miałam wczesniej innego instruktora
            (nie z tej szkoły) i tam to dopiero była tragedia!!!
            • Gość: ewka Re: Jestem zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:46
              Widzisz, tylko ze ja nie umawialam sie z nim z dnia na dzien. Ja go nawet
              prosilam zeby ustalil mi kilka jazd i zarezerwowal termin na 3,4 jazdy. I wciaz
              bylo to samo. Mialam do wyjezdzenia 10 godzin - nie odbieral moich telefonow,
              nie odpisywal na smsy. Ja w kazdym badz razie nikomu go nie polece.
              • Gość: Olo Re: Jestem zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:09
                Ja jezdzilem z Robertem -polecam
    • pikolo21 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 18.06.07, 18:54
      Witam wszystkich tych zadowolonych i nie.
      Poszedle na kurs do 4 kolek w lutym tego roku z kilkoma znajomimi,ja i dwojka
      znajomych jezdzilismy Z Robertem a kumpel z kims innym.
      Zdazylo nie raz czy dwa ze Robert nam odwolal jazdy ale to wszystko.
      W tej chwili wszyscy z nas maja dokument w reku ,wiec nikt mi nie wmowi ze ta
      szkolka jest marna,denna itp. Zawsze bedziemy ja polecac. Narka
      • Gość: aga Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:37
        witam. moim instruktorem jest Jerzy D. Czy ktoś miał z nim jazdy, i
        czy może mi coś o ni m powiedzieć.
    • Gość: kasienka28 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:01
      A ja mysle ze trafilo sie kilku nie zadowolonych i wypisuja bajeczki albo
      konkurencja dobrze dziala
      jestem w trakcie kursu przy 28 godzinie(jezdze z P.W)kors moj trwa od 28.05
      tego roku szkola godna polecenia no i instruktor
      • Gość: ania rowniez zla opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:07
        mysle, ze jedni maja zle doswiadczenia, inni dobre. Ja rowniez niestety mam
        zle. Nie wyjezdzilam wszystkich godzin, choc jestem na kursie od wrzesnia. I
        uwierzcie mi, nie z mojej winy. Wszystkie popoludnia sa do dyspozycji
        instruktora - ja zawsze moglam sie dostosowac. Niestety to on robil problemy. A
        terminy - jedna jazda na miesiac, bo wszystkie zajete. Moje zdanie - nie bierze
        sie nowych kursantow poki nie wyjezdzi sie godzin ze starymi. Ja rowumiem, ze
        kazdy goni za kasa, ale kazdego trzeba traktowac z szacunkiem. Na moje telefony
        i smsy moj instruktor nie odpowiedzial (tzn. odpowiedzial ze odezwie sie i
        cisza)- jednym slowem - uczy jezdzic nowych kursantow. Najsmieszniejsze, ze
        szkole mi polecono :)
        Co do zlych opinni - mysle ze zla opinia nie jest dzielem konkurencji... szkol
        jest tyle, ze wskazanie wad jednej, tu akurat 4 kolek, na pewno nie sprawi, ze
        klientow zyska akurat ta szkola, ktora niby te zle opinie zamieszcza...
        • Gość: blu Re: rowniez zla opinia IP: *.chello.pl 24.06.07, 21:36
          Pewnie ze nie zyska,wiec niech lepiej wezma sie w garsc i zaczna
          ulepszac swoje usługi albo beda tracic kursantów.Ktos kto prowadzi ta
          szkołe powinien wyciagnac wnioski i poprawic standard usług-bez
          złosliwosci
          • Gość: magda Re: rowniez zla opinia IP: *.stansat.pl 22.07.07, 18:47
            tam wszysttko jest nędzne a najbardziej to instruktorzy
            • Gość: malutka Re: rowniez zla opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 17:42
              Kosmicznie skracają zajęcia i tylko raz sie zdarzyło że jak pózniej
              zaczęłam to pózniej skończyłam.Nie mówią na co zwracać uwagę na
              egzaminie tylko bez sensu jeżdżą tą sama trasą.Szybko sie złoszcza e tam
              szkoda gadać
            • Gość: kursant Re: rowniez zla opinia IP: *.chello.pl 12.03.08, 15:01
              szkoła tragiczna instruktor Jerzy.D. to porażka, naprawde nie polecam
              • Gość: aga Re: rowniez zla opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:39
                mam tego samego instruktora. dlaczego tak mówisz? ja jeszcze nie mam
                zdania bo dopiero zaczynam
                • Gość: kursant Re: rowniez zla opinia IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:32
                  stanowczo nie polecam
                  100 ;)

• Gość: Oszukana Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.cpartners.pl 14.07.09, 09:28
        Chciałabym, żeby to była prawda. Obawiam się, jednak, że to Ty jesteś z tej
        szkoły jazdy lub miałaś wyjątkowe szczęście. Jestem na siebie zła, że nie
        sprawdziłam opinii o tej szkole przed rozpoczęciem kursu. Nie mogę skończyć
        kursu, bo nikt nie odbiera telefonu. Od momentu gdy przelałam całą kasę za kurs
        na ich konto pełna olewka. Żenada.
        • Gość: kursantka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 28.07.09, 18:32
          ta szkoła to jakaś kpina teoretyczny z wojtkiem z innej szkoły (manewr) spoko gościu wiedział co robi. natomiast jazdy- nadal czekam choć zaczełam w czewcu. Do tej pory nie miałam ani jednej jazdy, a instruktorzy nie odbierają telefonów. To oszuści OMIJAC Z DALEKA !!!!!
          • Gość: gość Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 212.160.172.* 18.08.09, 10:17
            witam, to i tak masz szczęście że od czerwca, mój syn zaczął w lutym
            i dalej nie może skończyć jazd, instruktor a to nie ma czasu albo
            jak się teraz okazało wyjechał sobie nad morze nie powiadamiając o
            tym, nie odbiera telefonów a jak odbierze to jest nawalony jak szpak
    • Gość: miki opinia pozytywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:09
      u mnie wylacznie pozytywne odczucia.
      Jezdzilam z Robertem - i jak dla mnie gość idealny: opanowany,
      spokojny, tłumaczy, wyjaśnia, z refleksem - wiec czułam się
      bezpiecznie. Pytal gdzie chce jeździc, albo i sama mówiłam gdzie
      chce - i nie było problemu (tam gdzies był zarzut, że jeżdzą po tych
      samych trasach).
      Żadnych podtekstow (co chyba dość rzadkie u instruktorow).
      Nie przypominam tez by odwoływal zajecia (to mnie sie to zdarzało).
      Więc jak dla mnie - instruktor godny polecenia.

I uprzedzając ewentualny atak niezadowolonych/konkurencji - ani mi
      to brat, ani swat. Po prostu - wyrażam własną opinię. Nauczyl czego
      trzeba (zdałam za pierwszym razem) i nie marnował czasu. (więc jak
      czytam, że gość nie tłumaczy i jest beznadziejny to mam wrazenie, że
      mowa o dwóch róznych instruktorach). Aha, gość nie naciągał mnie na
      lekcje dodatkowe (pomimo że chciałam ich więcej) - bo jak stwierdzał
      dobrze jeżdzę więc szkoda mojej kasy.

Może to tak jak ktoś wyżej napisal - niektórzy nie mają
      prdyspozycji, by byc kierowcami i na własną niemoc reaguja agresją w
      stosunku do gościa, który próbuje ich czegoś nauczyc...

Co do innych instruktorów z tej szkoły nie wypowiadam sie, bo nie
      miałam przyjemności jeździć z nimi.

p.s. zanim się wyleje na kogoś pomyje, zwlaszcza w taki wygodny,
      anonimowy sposób - moze warto zastanowić sie nad sobą i własnymi
      możliwościami...? Aha, warto tez mówić prosto w oczy "winowajcy", że
      coś się nie podoba - to przynajmniej miałby szanse to poprawić
      (jeśli rzeczywiście byłoby co), lub dogodzić (jak chociażby robić
      trasy - które chcecie obcykać).
      • Gość: niezadowolony Re: opinia pozytywna IP: *.chello.pl 27.03.08, 15:07
        człowieku nie osmieszaj sie,
        wasza szkoła to kompletne dno...
        funkcjonuje na zasadzie:
        niska cena, a wiec zarabiamy na jazdach doszkalających

przestrzegam wszystkich przed osk 4-kolka!!!

• Gość: miki do niezadowolonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 22:48
          oto przykład rzeczowej dyskusji
          zero argumentow, same inwektywy

niezadowolony, Ty masz nawet problem ze zrozumieniem prostego
          tekstu...

• Gość: niezadowolony Re: do niezadowolonego IP: *.chello.pl 28.03.08, 09:15
            > niezadowolony, Ty masz nawet problem ze zrozumieniem prostego
            > tekstu...

odnosze odwrotne wrażenie..., więc powtarzam NIE KOMPROMITUJ SIĘ,
            argumentów w tym wątku było aż nadto, podsumowując:
            1)nie macie pojęcia o nauce
            2)żeby wyjść na swoje musicie zarobić na jazdach doszkalających
            • Gość: miki Re: do niezadowolonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:44
              żenada...

co znaczy "macie", "musicie".., to taka nomenklatura z poprzedniej
              epoki, towarzyszu...?

p.s. czytaj uważnie teksty

bez odbioru
              • Gość: nizadowolony Re: do niezadowolonego IP: *.chello.pl 28.03.08, 10:05
                haha, brawo, widac postep
                nie zaprzeczyłes ze jestes od osk cztery kolka

naprawde, dalej robisz z siebie idiote
                ps.najpierw sprawdz czym była nomenklatura z poprzedniej epoki, zanim użyjesz
                jakiegos trudnego wyrazu
            • Gość: alinka Re: do niezadowolonego IP: *.gprs.plus.pl 08.04.08, 18:52
              Jeżeli nie podobało CI się szkolenie w w/w szkole trzeba było się przenieść do
              innej...Tak jak ja zrobiłam.
              A poza tym każda firma chce zarobić i żadna szkoła nie ma znaczka PCK czy innej
              Instytucji Charytatywnej.Biznesu nie prowadzi się dla przyjemności tylko w
              celach zarobkowych.
              To chyba logiczne, że jak szkoła ma kurs za 900 zł to odbije na czym innym...bo
              niby dlaczego ma kogoś "sponsorować".
              Normalną cena za kurs to jest od 1100 w zwyż
              • Gość: heniek Re: do niezadowolonego IP: *.chello.pl 09.04.08, 00:25
                ...ale przeciez to ich nieusprawiedliwia!!!

To wcale nie musi być takie logiczne. Niska cena wcale nie musi oznaczac niskiej
                jakosci. Wiele firm żeby zaistnieć na rynku i przyciągnąc pierwszych klientow
                często obniża ceny.
                • Gość: Ania Re: do niezadowolonego IP: *.acn.waw.pl 09.04.08, 08:18
                  "4 kółka" są na rynku już od ponad roku i to jest ich metoda na
                  wyciąganie z klientów kasy - tani kurs a potem dużo jazd
                  doszkalających i rachunek wyrównany!
                  • Gość: heniek Re: do niezadowolonego IP: *.chello.pl 09.04.08, 10:56
                    > "4 kółka" są na rynku już od ponad roku i to jest ich metoda na
                    > wyciąganie z klientów kasy

ta dyskusja rozpoczeła sie w marcu 2007r, rok to chyba niedługo,
                    chociaz moze jak na osk 4-kolka zdecydowanie za długo!!!
                    • Gość: agnieszka Re: doradcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:20
                      cześć . chodzę narazie na pierwzse jazdy i chyba nie mogę narzekać.
                      czy ktoś wie cos na temat pana jerzego d.
                      • Gość: magda Re: doradcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 19:31
                        a ja sie zastanawiam nad 4 kolkami, obecnie kurs dla mnie kosztuje 1050 znizka studencka. czy doczytam sie rzetelnej opini??
                        • Gość: mihu Re: doradcie IP: *.chello.pl 21.08.08, 22:43
                          ja skonczylem kurs w 4 kolkach ( prawko odbieram za 2 tygodnie ) jesli chodzi o nauki teoretyczne to oceniam srednio, niby atmosfera wyluzowania, jajcarstwo itd. ale z drugiej strony glupkowate odpowiedzi na powazne pytania. co do samych jazd to jestem bardzo zadowolony. jezdzilem z panem Jerzym D. i naprawde polecam.
                          • Gość: brat Re: doradcie IP: *.chello.pl 22.08.08, 20:07
                            jasne...
                            • Gość: Andrzej Re: doradcie IP: *.acn.waw.pl 22.08.08, 21:26
                              Kurs w "4-kólkach" kosztował mnie 1050 zł i obowiązkowe jazdy
                              doszkalające 500 zł więc i tak wyszli na "swoje". Szkoda,że moim
                              kosztem!
                              • Gość: magda Re: doradcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 19:36
                                Czemu obowiązkowe? Zmusili do tego? :P
                                Czy byłes na kursie ekspresowym czy tygodniowym?
                                Chce zacząć w tą sobotę i mam nadal wątpliwości...
    • adam-1972 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 24.08.08, 11:43
      A ja robiłem kurs w tej szkole i jestem zadowolony zdałem za drógim
      razem ale pierwszy oblany egzamin to ewidentna moja wina.
      Instruktor który mnie szkolił było widać że ma pojęcie co robi bez
      nerwów opanowany. pozatym najważniejszy jest instruktor który cię
      szkoli a nie szkoła. Ja jestem zadowolony i polecam tą szkołę
    • adam-1972 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 24.08.08, 11:47
      Wracając jeszcze do jazd doszkalająceych też ję brałem ale to była
      moja decyzja spowodowana dugim oczekiwaniem na egzamin państwowy a
      nie naciski ze strony szkoły.
      • Gość: me Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:31
        a jak z egz wewnetrzym? trudny jest? czy jak? bo mozna go zdac w szkole i biurze... ktora opcja jest lepsza??
        • jola-pl Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 31.08.08, 12:59
          Ja też robiłam kurs w tej szkole. Teoria OK. Jazdy miałam z Panem
          Markiem. Polecam. Spokojny i wymagajacy zna sie na tym co robi.
          Egzamin teoretyczny zdawałam w biurze a praktyczny u instruktora.
          Egzamin państwowy zdałam za pierwszym razem.
    • annka-2 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 31.08.08, 21:54
      Ja w tej szkole robiłam kurs i jestem bardzo zadowolona a w
      szczegukności z mojego instruktora zdałam za pierwszym razem
      polecam gorąco
      • Gość: me znowu Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:01
        no wlasnie napisze swoje opinie odnosnie instruktorow bo musze jakiegos wybrac a nie wiem jakie mam opcje:P
        • Gość: Zula Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:27
          Nie polecam Norberta P. Chyab nielubi swojej pracy i daje to odczuc kursantowi.I
          ta łaska,z jaka podchodzil dac mi kluczki zebym sobei usatwila lusterka,a on
          musial przestac rozmawiac z kumplami z bankowego(choc zaraz do nich wracal,kazac
          mi czekac),brrrr... wielu rzeczy ze mna wogoel nie przerobil,widocznie liczyl na
          jazdy doszkalajace, ale figa z makiem!!!!! Poszlam do innych instruktorw i juz
          wiem jak powinny wygladac jazdy.
        • Gość: 0812 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 194.145.96.* 06.02.09, 17:43
          Tylko Pan Jerzy!!!!!! jest super, zna sie na tym co robi, spokojny, wszystko tlumaczy jak co robic, jest bardzo mily!!!!!!!!
    • Gość: 123 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 194.145.96.* 06.02.09, 17:31
      Szkola jest bardzo spoko, jesli bedziesz sie zapisywal to do Jerzego, nie do Norberta!!!!!!
    • wlodek.2 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 06.02.09, 19:54
      Ja polecam pana Rysia też spoko facet też jestem zadowolony zadłem
      za drugim razem (a pierwszy oblany egzamin to moja ewidentna wina)
      tak że moge polecić z czystym sumieniem
    • Gość: kursant 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej!!! IP: *.chello.pl 27.04.09, 10:44
      Słuchajcie, właśnie robie tam prawko, pogadałem sobie z instr. i szef tej firmy
      - Robert Budziak - kantuje ich tam wszystkich a za razem NAS! Nie wypłaca instr
      kasy (wisi im po 10 tyś), ja zaczalem jazdy z jednym instr i dzisiaj czekajac na
      jazde dowiedziałem sie ze juz nie pracuje tam, tym samym nie ma juz żadnego
      instr na kat A, nie wiem co mam zrobić, bo kasę już wpłaciłem, boje się, że mnie
      wyroluje, ale wtedy sprawa pójdzie do Starostwa Grodzkiego, jako kontrolera
      takich spraw. Wszyscy poza szefem są fajni i polecam, ale firma dupna bo
      Kierownik Robert Budziak to oszust i cwaniak
      • instruktor-1972 Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! 28.04.09, 09:22
        Zażądaj zwrotu pieniędzy i zmień szkolę na inną to twoje prawo i
        kierownik ci żadnej łaski nie robi co prawda jeżeli dobyłeś już
        teorie lub wyjeździłeś jakieś godziny to odda ci część z tego co
        zapłaciłeś a jeżeli by robił jakieś problemy to zgłoś do starostwa.
        • Gość: kursant Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! IP: *.chello.pl 28.04.09, 22:10
          Ok, na razie muszę sprawiedliwie powiedzieć, że zadzwoniłem i kerownik
          powiedział, że będzie instruktor już 4 maja, więc spox, mam nadzieje, że będzie
          tak dobrze jak słyszałem przez komórkę. Na razie opinia neutralna z lekkim
          minusem. Muszą mnie czymś pozytywnym zaskoczyć abym powiedział, że szkoła ok.
          • Gość: Dj TABOOLATOR Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:21
            wrazie czego jak sie nie wywiaze z umowy bedzie mial taka lipe ze to poezja
            wiecej juz sie nie pokaze na polskiej drodze jako instruktor.... temu frajerowi
            budzichowi przejebie życie... nawet nie wiecie ile on przekretow zrobil w swojej
            karierze instruktora... ma czas do 4 maja mi tez tak powiedzial. ja mmam na A
            kat nie skonczone...ponad 8 h do wyjezdzenia... jak mnie zrobi w h...a to ja go
            zalatwie...
            • king-a222 Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! 10.05.09, 10:25
              Jak wpłaciłeś kasę na kurs kat A i okazuje się że nie ma instruktora
              to zgłoś do starostwa oni go tam szybko wyleczą
      • Gość: paki Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:50
        Słuchajcie ja już się zaczęłam kłócić z Robertem. Oczywiście kasy nie chce oddać
        powołując się na to, że na kwitku jest napisane, że nie zwracają pieniędzy. Ale
        to jest niezgodne z prawem! Byłam u rzecznika konsumenta. Droga jest taka:
        Trzeba oszacować ile są winni napisać do nich pismo (zabrać ksero z pieczątką,
        że przyjęli pismo), w którym podaje się sumę jaką są nam winni, nr konta na
        który mają wpłacić i czas (np. 7dni) na wpłatę. Jeśli tego nie zrobią możecie
        udać się do Rzecznika konsumenta, on prześle pismo, a jak to nie pomoże to do
        sądu. Sprawa będzie trwała jakieś 3 mies. Czy zwróci nam kasę to nie wiem bo jak
        mu zaraz ta firma padnie to najpierw będzie musiał oddawać pracownikom pewnie.
        • Gość: Beata N. Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 13:54
          Opowiem moją historię: Dwa miesiące temu zdawałam prawo jazdy i nie powiem nie
          było łatwo. Kurs wykupiłam w szkole "cztery kółka" w Warszawie, której nie
          polecam...instruktor z tej szkoły niczego nie potrafił nauczyć i tym samym
          oblałam pierwszy termin egzaminu praktycznego. Potem otrzymałam namiary od
          koleżanki na sprawdzonego instruktora, żeby wykupić parę godzin doszkalania.
          Zadzwoniłam i umówiłam się. Od samego początku zrobił na mnie ogromne wrażenie,
          wszystko wyjaśnij, pokazał, nie krzyczał tylko tłumaczył z uśmiechem na
          twarzy:). Był wyrozumiały, pokazał mi wszystkie trasy na które kierują
          egzaminatorzy na egzaminie, zwrócił uwagę na najbardziej newralgiczne
          punkty(gdzie najczęściej i na czym oblewają). Szczerze dowiedziałam się więcej
          na tych paru godzinach niż na całym kursie!!!!I jaki jest efekt??? zdałam za
          drugim razem bez problemu... zaraz po jazdach doszkalających u p. Marcina Jurzyka
          ( wcześniej jeździł w Imolii). Naprawdę polecam, bo to specjalista! Jeżeli ktoś
          chciałby namiary np. numer tel. to mogę użyczyć na prv(mój mail - becik_n@email.com)
          • Gość: aga Re: 4 kółka U C I E K A J C I E jak najdalej! IP: 212.76.37.* 18.08.09, 10:44
            A czy ktoś wie co sie z nimi teraz dzieje? Nie odebrałam
            zaświadczenia o ukończeniu kursu a telefony milczą w całej firmie...
    • wlodek.2 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 06.05.09, 21:15
      A jak tam wasz kurs na kat A czy ten Budzich doczymał słowa czy was
      wyrolował
      • Gość: Majka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 77.222.240.* 11.05.09, 15:10
        zaczęłam kurs w tej firmie w marcu. dzwoniąc i zapisując się zaznaczyłam ze
        zależy mi na szybkim kursie i podejściu do egz choć raz przed połowa czerwca.
        Powiedziano mi ze to możliwe. były 3dni teorii w tym jeden masakryczny z
        instruktorem którego już nie ma(był na zastępstwie i pytał co ma nam mówić tzn o
        czym bo on nie wie). potem dostałam 4 nr instruktorów i miałam się zapisać do
        któregoś. wszyscy mieli terminy za miesiąc. pierwsza jazda- instruktor gadał non
        stop przez tel i pisał smsy jak wracałam sama samochodem z placu pod arkadie.
        zaznaczę ze 1 raz w życiu siedziałam za kółkiem i jeździć kompletnie nie umiem.
        przed następna jazda (2 tyg odstępu-szybciej się nie dało) dostałam smsa ze
        zmienił mi się instruktor i ze najbliższej jazdy nie ma. zdziwiłam się. dziś
        przed planowana kolejna dzwoni do mnie ten 1 instruktor z pytaniem u kogo chce
        jeździć, bo oni mnie przepisali i tej dziewczynie nie pasują moje ustalone
        godziny jazd wiec albo mogę zmienić godz albo zostać u 1 instruktora. Już się
        wkurzyłam i stwierdziłam, że wole dostać zwrot pieniędzy.dowiedziałam się ze nie
        robią. Poinformowałam że prawo konsumenta jest innego zdania. wiec pan zmienił
        zdanie i stwierdził ze dostane ze 200 zł bo mi godz teorii policzą wg cennika
        200 zł za 10h plus badania i podręczniki i ta jedna jazda, bo wcześniej miałam w
        pakiecie wszystko a teraz już nie. czy oni mogą tak zrobić? i co ja powinnam
        zrobić? pomóżcie. mam dość tej szkoły!
        • king-a222 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 11.05.09, 20:30
          Majka jeżeli masz problem z tą szkołą a masz na pewno to zadzwoń do
          starostwa podam ci nr. tel 5953294 i złóż skargę to oni ich tam
          szybko załatwią bo z kierownikiem ośrodka lub z właścicielką to się
          nie dogadasz bo przekręt za przekrętem robią ostatnio ktoś pisał że
          zapisał się na kat A i nie mają instruktora.
          A innych przestrzegam że ta szkoła 4-kółka to dno nawet mój
          instruktor i pozostali też odeszli bo im nie płacił za godziny
          które wyjeździli z kursantami, ostatnio też zrobiła sobie
          uprawnienia właścicielka ośrodka i podobno uczy już jeździć a sama
          podobno zielonego pojęcia nie ma o jeździe.
          Tak jeżeli ktoś kasy nie chce zmarnować to omijajcie tą szkołę z
          daleka
          • Gość: Majka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 77.222.240.* 14.05.09, 22:12
            dzięki Kinga :)
            a nie wiesz czy jakbym się wycofywała i chciała zwrot pieniędzy to szkoła może
            mi policzyć to co już odbyłam w taki sposób jak ktoś mi tammówił? że za
            dodatkową teorie maja w cenniku 200 zł to mi policzą jakbym brała ja 3 razy tzn
            odciąć 600 zł? i policzyć te rzeczy które niby miałam mieć za free z kursem
            (badania, podręczniki)? wolała bym wiedzieć co mi się należy "prawnie" a co nie
            zanim zacznę się kłócić ;)
            szczerze chciała bym zrezygnować z tego kursu i odzyskać np połowę moich
            pieniędzy (przy wyjeżdżonych 3h na 30 to i tak uważam że mi się więcej należy)
            • king-a222 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 15.05.09, 08:07
              mogą ci policzyć 30 godz za teorię i 3 godziny jazdy samochodem
              większa część twoich pieniędzy jest przeznaczona na jazdę samochodem
              ok 750 zł a pozostałą część to teoria badania podręczniki i to co
              zostanie to zysk dla ośrodka więc skoro wyjeździłaś 3 godz to
              powinni ci oddać za 24 godz około 650-675 zł jak by się ta stawka
              którą ci chcą oddać różniła się bardzo od podanej to powiedz że
              pójdziesz do starostwa lub zadzwoń tel 022 5953294
              • Gość: Majka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: 77.222.240.* 15.05.09, 15:27
                dzięki wielki
                tak zrobię
                • Gość: paki Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 00:03
                  Słuchajcie ja już się zaczęłam kłócić z Robertem. Oczywiście kasy nie chce oddać
                  powołując się na to, że na kwitku jest napisane, że nie zwracają pieniędzy. Ale
                  to jest niezgodne z prawem! Byłam u rzecznika konsumenta. Droga jest taka:
                  Trzeba oszacować ile są winni napisać do nich pismo (zabrać ksero z pieczątką,
                  że przyjęli pismo), w którym podaje się sumę jaką są nam winni, nr konta na
                  który mają wpłacić i czas (np. 7dni) na wpłatę. Jeśli tego nie zrobią możecie
                  udać się do Rzecznika konsumenta, on prześle pismo, a jak to nie pomoże to do
                  sądu. Jeśli jeszcze nie zrezygnowaliście to wyjeźdźcie ile się da bo małe szanse
                  na to, że wam kasę oddadzą. Sprawa będzie trwała jakieś 3 mies. Czy zwróci nam
                  kasę to nie wiem bo jak mu zaraz ta firma padnie to najpierw będzie musiał
                  oddawać pracownikom pewnie. Swoją drogą bezczelny ten koleś, jak powiedziałam,
                  że łamie prawo to powiedział, że są organy chroniące prawo i do nich powinnam
                  się zgłosić, a on nie czuje się winny, że tylko ja mam jakieś problemy. Nie
                  wspomnę o tym, że ciągle przez tel. na jazdach gadał! Koleś dawno temu powinien
                  bankructwo ogłosić. W końcu mu komornik zlicytuje ten domek, który sobie pod
                  Warszawą postawił. Biznesmen wielki
            • Gość: DOLORES Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:27
              Hej, ja mam taką samą sytuację, szkoła jest do bani, totalna
              dezinformacja. Kurs teoretyczny ukończyłam w kwietniu a to tej pory
              (JEST LIPIEC) nie udało mi się umówić z żadnym instruktorem! totalna
              porażka, brak czasu chęci i możliwości. Szkołe odradzam!!!!!!!!!
              Kierownik odmówił mi oddania pieniędzy, chyba, że odliczy sobie
              badani lekarskie, podręczniki oraz teorię!!! żenada!! Ostatnio
              doszły mnie słuchy,że szkoła została zamknięta, telefony są
              wyłączone a biuro zamknięte! Jedyną możliwościa jest droga sądowa!
              Ale będziemy walczyc o swoje, nie zarobią na Nas!Szkoda czasu i
              pieniędzy, na takie szkoły, teraz żałuję, że wcześniej nie
              pomyślałam o lepszej szkole, napewno byłoby inaczej.
          • Gość: kursant Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:33
            stanowczo nie polecam
            100 ;)

zapisujac sie do 4 kolek i nie dajmy zarobic tym oszustom......
          • Gość: xxxxx Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:58
            Ja wam powiem że ta szkoła 4-kółka nie istnieje już od końca
            kwietnia a właścicielem tej szkoły była żona Roberta Budzicha
            Sylwia Pawłow która posługuje się cały czas nazwiskiem panieńskim.
            Rozmawiałem niedawno z adwokatem powiedział że powinno sie sprawe do
            prokuratóry złożyć, natomiast jężeli ktoś już tak tam skończył kurs
            to ma wystawiane dokumenty które są nic nie warte
        • Gość: Marta Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.retail-sc.com 23.07.09, 15:21
          Witam,

ta szkoła to złodzieje! Miałam podobną sytuację jak ty, z tym, że
          wewnętrzny egzamin zdalam w lutym, a jazdy miałam dopiero w
          czerwcu.... Obecnie dowiedziałam się, że nie będę miała dalszych
          jazd (mojemu instruktorowi nie płacą od kwietnia)/ a wyjeździłam
          dopiero 11 h z przerwami, więc pewnie pieniądze szlag trafił, chciaż
          może pozwę ich do sądu. Wszyscy poszkodowani przez tą szkołę niech
          sie wpisują. Moze zainteresuje się tym jakaś TV?
          • permanentne_7_niebo Moze zainteresuje się tym jakaś TV? 23.07.09, 15:53
            Sama się nie zainteresuje. Niżej podałam linki do ludzi, którzy chcą
            wnieść zbiorowe oskarżenie.
        • Gość: menyet Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.retail-sc.com 23.07.09, 16:00
          Ta szkola juz nie istnieje, mialam podobna sytuacje co ty, z tym ,
          że egzamin teoretyczny zdalam w lutym... wyjezdzic zdazylam 11 h
          (dopiero od czerwca) ostatecznie z p. Jerzym (polecam), ale i tak
          pewnie nie odzyskam kasy. Sprawe kieruje do sądu.
        • Gość: Gosia Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.kei.sggw.waw.pl 12.10.09, 13:52
          Hej,tez jestem poszkodowana,ale dowiedzialam sie o tym dopiero teraz
          (po 3ch miesiacach wakacji chcialam wrocic do jazd a tu dowiaduje
          sie ze szkoly nie ma i pieniadze stracone)
          Co do Twojej wypowiedzi to chyba bylam na tym samym wykladzie ;)
          Podobno trzeba zglosic sprawe na policje.
          Dajcie znac jak wybrneliscie z tej sytulacji.
    • Gość: cc Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 10:42
      i tak trzymaj
      • Gość: Nie-Warszawianka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:21
        Moja historia jest dość podobna do Waszych. Toczyła się w zeszłym roku. Kurs
        rozpoczęłam w czerwcu i oczywiście teoria migiem i bezboleśnie pomijając że
        codziennie zamiast 10 godzin maksymalnie 5. Moim instruktorem był p. Norbert. To
        był tak nie nadający się do tego zajęcia koleś że porażka, chociaż cały czas
        chwalił się jakie to on ma dobre opinie i notowania. Jazda zaczynała się zwykle
        pół godziny po czasie i kończyła pół godziny przed końcem. Na ostatnią godzinę,
        na której miał się odbyć egz. praktyczny, czekałam ponad miesiąc. Ostatecznie
        oczywiście go nie zaliczyłam chociaż zrobiłam tylko jeden błąd i to taki który
        nawet na egzaminie państwowym by uszedł. Pan instruktor powiedział, iż muszę
        wykupić jazdy za 500 zł lub u niego prywatnie za 450 i wtedy podpisze mi kartę.
        Zdenerwowałam się i odebrałam dokumenty. Okazało się, że np. godziny jazd były
        całkowicie nieprawdziwe... dodam tylko ze jazdy były odwoływane nawet bez
        wcześniejszego uprzedzenia, a dla mnie była to ogromna strata czasu na dojazd.
        Po odebraniu dokumentów zaniosłam je do kiepskiego stosunkowo ośrodka, bo jednak
        znajdującego się w małym mieście pod Warszawą. Tam, gdyby nie życzliwość ludzi,
        z tym odebranym z czterech kółek papierem nie mogłabym zrobić nic, gdyż
        instruktor nawet nie napisał na karcie swojego imienia i nazwiska a jedynie
        numer.. wiec karta była de facto nieważna.. W ciągu dwóch godzin jazd z
        instruktorem w nowym ośrodku dowiedziałam się wiele więcej niż przez cały kurs
        tam. Chciałabym tylko dodać, iż w trakcie kursu w czterech kółkach ani razu nie
        parkowałam równolegle, nie ruszałam na wzniesieniu, łuk robiłam raz przez pół
        godziny i nawet jak prosiłam żeby coś przećwiczyć to jakoś przypadkiem okazywało
        się to niemożliwe z powodu braku czasu itp.

szkoły nie poleciłabym największemu wrogowi... i mam nadzieje ze w końcu ktoś
        zrobi z nią porządek bo mi nie starczyło na to cierpliwości.
        • Gość: gosc nie polecam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 18:07
          Moja przegoda z ta szkola zaczela sie od tego ze szybko, ze tanio,
          wszystko ladnie, pieknie a kurs przespieszony w tej szkole trwal
          ponad 5miesiecy, malo tego trwa dalej...dostalam zaswiadczenie o
          ukonczeniu kursu, zostalo mi kilka godz do wyjezdzenia, ale
          standardowlo moj instruktor nie odbiera ode mnie telefonu wiec
          raczej mi przepadlo, polowy manewrow oczywiscie nie mialam na
          zajeciach. Najgorszy problem to u nich czas, srednio jazdy mialam
          raz w tyg, ale zdazalo sie ze mialam dwa, trzy, a nawet cztery tyg
          przerwy!! Wlasnie dlatego, ze nie ustalilismy terminu nastepnych
          jazd, a pozniej nie odbierali telefonow! Mimo tego zostalam dwa razy
          wystawiona przez instruktora, czekalam a jego po prostu nie bylo.
          Juz ktos pisal o tym ze zalatwial swoje sprawy podczas jazd, to tez
          prawda, na to jeszcze bym przymknela oko, poniewaz najwazniejsze
          bylo dla mnie zeby jezdzic. Ciagle wiszenie na telefonie, zarowno
          prywatnie jak i sluzbowo. Naprawde ludzie warto dolozyc nawet 500zl
          i isc do normalnej szkoly w ktorej kurs trwa ok 2miesiecy i ludzie
          naprawde zdaja za pierwszym razem, ja niestety poczytalam forum juz
          po wplacie pieniazkow wic nic nie moglam zrobic i niestety nie
          moglalam nawet zmienic instruktora, ani kogos opieprzyc bo uczy mnie
          kierownik osrodka Robert Budzich. NIE POLECAM TEJ SZKOLY NIKOMU!!!
          Nie zalujcie tych kilku stowek wiecej bo w tej kwestii akurat warto,
          zaoszczedzicie bo nie bedziecie musieli dokupywac dodatkowych jazd i
          placic trzy raz za egzamin
    • Gość: sss Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 17:49
      podobno szkoła już nie istnieje a ogłoszenia wiszą na przystankach-
      • Gość: oszusci Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:39
        niestety to gowno dalej istnieje, ludzie trzymajcie sie od nich z
        daleka, jesli nie chcecie stracic pieniedzy...
        • Gość: melenka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 01.07.09, 14:13
          istnieje i nie istnieje.Ja dzis wróciłam po kilku miesiącach aby
          kontynuować kurs-zostały mi 2 godziny,a tu słyszę od mojego
          instruktora,ze szkola nie istnieje,wiec ani zaswiadczenia ani nic!na
          szczęście ten mój instruktor jest bardzo w porządku i uda mi sie to
          jakos poprzenosić do innej szkoły jazdy.Tak czy siak badania musze
          robic jeszcze raz,potem pisać podania w wORDZIE itp.OSZUŚCI!!!A
          szefuńcio przepadl,nie odbiera,biuro zamknięte niby z powodu
          choroby.Najgorsze ,że podobno dalej przyjmują zaliczki od nowych
          kursantów...ŻENADA!
          • Gość: melenka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 01.07.09, 14:18
            byłam też dzisiaj w starostwie i tam powiedziano mi,że nawet nie
            mają żadnej informacji o zamknięciu 4 kółek i że jedyne co moge
            zrobić,to nowe badania i dogadać się z inną szkolą.Bogu dzięki,ze
            mój instruktor ma moją kartę jazd,bo bez tego to już w ogóle
            kaszana.Szefuncio nie odbiera.Napisałam mu sms-a ,że jestem
            zainteresowana kursem i po minucie odpisał,że oddzwoni po
            20.zobaczymy...
            • Gość: oszukana Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:47
              Wszystkim osobom, które w okresie (marzec 2009-lipiec 2009) zostały
              oszukane przez ośrodek szkolenia kierowców "Cztery kółka" z Warszawy
              i jego właścicieli - Sylwię Pawłow i Roberta Budzicha proponuję
              zwrócenie się na właściwy miejscowo komisariat policji (Warszawa-
              Wola) w celu zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, jakim jest
              oszustwo-wyłudzenie pieniędzy. W dniu dzisiejszym już złożyłam tam
              szczegółowe zeznania w tej sprawie. Można też dodatkowo złożyć
              doniesienie do prokuratury. Ważne, żeby oszuści nie pozostali
              bezkarni i nie "nabijali w butelkę" już pod nowym szyldem (bo
              zapewne niedługo gdzieś się znowu pojawią) innych ludzi.
      • Gość: rzetelne źródło Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.mobile.playmobile.pl 07.07.09, 21:57
        Słuchajcie ta szkoła nie istnieje a szef ze swoją żonką robia
        wszystkich w banię nie tylko kursantów ale i równiez instruktórów,
        wiem to od mojego z którym jeździłam kilka godzin ale okazało sie że
        jemu równiez nie zapłacił i nie moge przez to dalej jeździc i teraz
        ten frajer nie chce oddać mi kasy za kurs i pozostałe godziny ani
        nie wystawi mi zadnego zaświadczenia to wielki oszust!!!!!!!!
        • Gość: kursant w Enigmie przy Wiatracznej będzie podobnie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 07:49
          W enigmie przy rondzie Wiatraczna będzie podobnie..Szkoła jest po kontroli i
          wszczęte jest postępowanie w sprawie zamknięcia szkoły..byłam wzywana do
          starostwa bo jakies wały były na mojej karcie!
        • Gość: wkur*iony kursant Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.net-serwis.pl 08.07.09, 22:50
          Z tymi "czterema kółkami" to tragedia.!! tylko cisnienie człowiekowi
          oszusci podnosza, czy wogole mamy szanse na odzyskanie pieniedzy-
          Naszych Pieniedzy ??
            • Gość: madzia222 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 10.07.09, 13:30
              Proszę tutaj się zgłaszać. Mamy już ekipe osób oszukanych a
              wspólnymi siłami możemy więcej.
              Oto strona : Tekst linka
          • Gość: K-mil Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 10.07.09, 12:11
            Moja przygoda z ta szkola jest taka. Pod koniec wrzesnia 2008 r. zaczalem robic
            prawo jazdy kat. B. Teoria poszla szybko i sprawnie (nie narzekam), potem
            zapisalem sie na jazdy ale jeszcze przed rozpoczeciem jazd koles mi powiedzial
            ze juz tam nie pracuje. Olalem to i zapisalem sie do drugiego ale po 8 godz.
            jazd napisal mi ze tez nie pracuje. Wkurzylem sie troszke ale zapisalem sie
            jeszcze raz na jazdy. Instruktorem byl Robert Budzich i szczerze mowiac nie
            narzekam na to jak mnie uczyl. Wszystko bylo w porzadku. Po jazdach dostalem
            papiery bez zadnych problemow, a prawko zdalem za pierwszym razem. Co prawda
            caly kurs zajal mi 6 miesiecy ale dalo sie to przebolec. Potem z kumplem
            zapisalismy sie do tej samej szkoly zeby zrobic prawko na kat. A. Wszystko bylo
            nawet ok. Jazdy z byly z kolesiem ktory sie na tym zna ale po odbyciu calego
            kursu instruktor powiedzial mi i kumplplowi ze nie moze sie do naszych kart
            dobic. No i sie zaczelo robic nieciekawie. Pojechalismy do biura a tam kartka ze
            zamkniete, telefonow nie odbieraja i teraz nie wiemy co robic. Kasa wplacona,
            jazdy zrobione ale kart nie ma jak narazie. Na egzamin nie mozemy sie zapisac no
            i najgorsze jest to ze zero kontaktu z nimi. teraz instruktor pojechal na
            wakacje i mam nadzieje ze jak wroci to sie cos wyjasni. Ale tak szczerze to nie
            zapisujcie sie tam i odradzajcie wszystkim znajomym. No chyba ze juz nie otworza
            tego biura co wszystkim wyjdzie na zdrowie.
            Pozdrawiam
            • Gość: K Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 10.07.09, 12:55
              Mam jeszcze prośbę. Jeśli ma ktoś numer telefonu do tej "szkoły" (oczywiście
              taki pod którym ktoś odbiera) to bardzo bym prosił o podanie. Dzwoniłem na 5
              numerów które są na stronie i albo mają pocztę włączoną albo nie odbierają :/
              Z góry dzięki :)
              • Gość: madzia222 Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.chello.pl 10.07.09, 13:32
                www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?p=185777#185777<br>

Pod wyżej wymieniony adres proszę się zgłaszać.
                • Gość: K-mil Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.centertel.pl 10.07.09, 20:34
                  Czytalem juz ten post o tym zeby sie zglaszac na policje ale chodzilo mi o to
                  czy ma ktos jakikolwiek numer telefomu do tej szkoly ktory odpowiada. Dzis po
                  poludniu dodzwonilem sie do Roberta Budzicha i powiedzial mi ze w poniedzialek
                  bede mial juz zaswiadczenie o ukonczeniu kursu. Powidzial ze kumpel z ktorym
                  zaczynalem prawko tez bedzie mial to zaswiadczenie. Mam nadzieje ze cos z tego
                  bedzie bo mam juz dosc czekania i wkurzania sie na to wszystko.
                  Pozdrawiam
    • Gość: xxxxx Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:59
      Ja wam powiem że ta szkoła 4-kółka nie istnieje już od końca
      kwietnia a właścicielem tej szkoły była żona Roberta Budzicha
      Sylwia Pawłow która posługuje się cały czas nazwiskiem panieńskim.
      to ma wystawiane dokumenty które są nic nie warte
      • permanentne_7_niebo Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 22.07.09, 18:23
        www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?p=185546&sid=7c45a0504c812062e576b016cc1ffeb5
        • permanentne_7_niebo Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 22.07.09, 18:26

www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?p=185546&sid=7c45a0504c812062e576b016cc1ffeb5
      • permanentne_7_niebo Re: 4-kołka szkoła w Warszawie 22.07.09, 18:30
        to ma wystawiane dokumenty które są nic nie warte.

Ale w ogóle wszystkie czy od jakiegoś momentu?
    • Gość: Kursantka Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.cpartners.pl 05.08.09, 17:51
      Szkoła została zlikwidowana. Oszukała kilkuset kursantów. To co warto zapamiętać
      to nazwiska właścicieli, którzy planują otworzyć kolejną szkołę. Robert i Sylwia
      Budzich oraz matka - Danuta Budzich. Strzeżcie się ich.
      • Gość: aaaa Re: 4-kołka szkoła w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 20:17
        A obecnie Robert Budzich i Sylwia Pawłow (Zona Roberta) przebywają
        na wakacjach w egipcie za wpłaty na prawko którego
        • Gość: ssss Re: 4-kołka szkoła w Warszawie