zbylut1985 21.06.07, 11:33 Trudno jestzdać na D. Ktoś mówił że zdaje 1 osoba na 10, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: z Re: trudno zdać na kat D? IP: 212.75.114.* 22.06.07, 13:18 Trudno jak nie wiem co. Ludzie, którzy jeździli 10 lat na ciężarówkach mieli problemy. Ostatnio u nas podchodziło 8 osób i nikt nie zdał :( Odpowiedz Link Zgłoś
gazela.krakowska Re: trudno zdać na kat D? 22.06.07, 13:45 To na czym tak oblewają - bo chyba nie na drodze skoro jeżdżą -naście lat? Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek73 Re: trudno zdać na kat D? 22.06.07, 15:58 Byłem kiedyś na jakimś forum (nie pamiętam adresu neistety), gdzie opowiadali sobie kandydaci na kierowców. Większość nie wyjechała z placu! Odpadali na przygotowaniu do jazdy. Wystarczy zapomnieć o sprawdzeniu, czy w autobusie jest młotek )do rozbijania szyb bezpieczeństwa), koło zapasowe albo czy jak się pominie upewnienia się czy burty od luku bagażowego są dobrze zamknięte. Albo egzaminator mówi "proszę przygotować się tak, jakby miał pan przewozić dzieci". I wtedy trzeba pamietać m. in. o zapaleniu świateł awaryjnych, tablicach (albo przynajneij pwoiedzieć gdzie i jakie należy umieścić), i sprawdzić czy tylne drzwi są tak zamknięte, by dziecko ich nie otworzyło w czasie jazdy. Z tamtych opowieści wynika, że trzeba bardzo poważnei traktować czynności związne z przygotowaniem się do jazdy! Wystarczy przeoczyć któryś element i po ptokach... :( Chciałem zrobić D i spróbować w Anglii, ale jak pomyślę, ze kurs trwa 2-3 miesiace, potem znowu tyle samo czekania, a jak się obleje kilak razy, to można i zrok zdawać, to zrezygnuję chyba i zaczepię się w UK gdziekolwiek i tam zrobię prawko na autobus. Drożej, ale przynajmneij w normalnych warunkach. U nas przecież WORDy to jakaś paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
mrucus Re: trudno zdać na kat D? 08.07.07, 13:18 Mnie oblał za pierwszym razem na mieście,a było to w połowie Stycznia br. Zdałem za drugim razem 26-go Czerwca :)) Oba egzaminy miałem z tym samym egzaminatorem,który podzas pierwszego egzaminu wogóle nie był rozmowny,poza"Na następnych światłach proszę skręcic w prawo",itp nie gadał nic,ale za to w czasie drugiego egzaminu był już bardzo rozmowny :)) troche mnie wymęczył po miescie-egzamin trwał 55 minut:)) Pozdrawiwm i zyczę powodzenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jurekprzybo Re: trudno zdać na kat D? 30.05.18, 13:19 Ja tam nie miałem problemu ze zdaniem egzaminu. Ale zaznaczam że długo szukałem dobrego instruktora. Nauczony doświadczeniem z kursy na B (zdawałem egzamin cztery razy i dopiero jak zmieniłem szkołę to zdałem) zrobiłem najpierw research wśród znajomych i w necie. I trafiłem na Andrzeja Kaletę - gość który ma świetne podejście do kursantów i ma dużo doświadczenia jeżeli chodzi o prowadzenie autobusów. No i efekt był taki że egzamin zdany bez najmniejszych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
mirkomirek Re: trudno zdać na kat D? 03.07.20, 11:36 Myślę że dużo zależy od tego jak się wyszkolisz. Wszystko jest dla ludzi i jak trafisz na instruktora który ma pojęcie i wie jak nauczać to powinieneś zdać. Ja roiłem kurs w Autodrive w Poznaniu i bez problemu zdałem egzamin. Instruktor mocno mnie piłował i zwracał uwagę na najmniejsze mankamenty czy to na manewrach czy też na mieście. Ale przez to nauczył mnie prowadzić takiego smoka. Odpowiedz Link Zgłoś
alekolek1 Re: trudno zdać na kat D? 17.07.20, 09:23 U mnie na egzaminie było ok. Zaznaczę tylko że na kursie nie było obijania się. Mój instruktor (pozdrawiam personel z Delty w Radomiu) Czepiał się każdego szczegółu i to dało efekt na egzaminie. Dlatego uważam że im bardziej się przyłożysz do kursu to tym łatwiej będzie zdać egzamin i potem prowadzić takiego byka. Odpowiedz Link Zgłoś
jurkomow Re: trudno zdać na kat D? 25.08.20, 14:32 Ja nie miałem żadnego problemu. Egzamin zdany za pierwszym razem. Kurs robiony w Autodrive i dobrze oceniam ten ośrodek. Dobrze uczą, mają dobry sprzęt, można się dogadać jeżeli chodzi o terminy jazd Odpowiedz Link Zgłoś
matii198 Re: trudno zdać na kat D? 30.12.20, 09:42 Jak masz dobrego instruktora który pokaże ci jak prowadzić taką duża landarę to nie powinno być problemu. W Częstochowie mogę Ci polecić ten ośrodek - www.oskprogress.pl/. Dobrze uczą. Ja po kursie u nich zdałem egzamin bez problemu i sobie teraz pomykam mim autobusikiem Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwoki Re: trudno zdać na kat D? 06.01.21, 08:21 Czy trudno zdać na kat D? nie wiem ja zdałem za pierwszym razem. Może to fart albo dobre przygotowanie. W każdym razie jeżdżę już autobusem jakiś czas i często wspominam jazdy z moim instruktorem (pozdrowienia dla pana Jacka z Autodrive). Udzielał cennych i pomocnych wskazówek które do dziś mi się przydają. Odpowiedz Link Zgłoś
maksmati Re: trudno zdać na kat D? 02.02.21, 10:27 Egzamin zdany bez problemu. Tyle tylko że przyłożyłem się do kursu. I jeździliśmy z moim instruktorem sumiennie i mi nie odpuszczał (pozdrawiam ekipę z Oesu). Każdy manewr był solidnie przećwiczony. Mo mieście też wyznaczał mi nie lada wyzwania. Ale opłaciło się. Odpowiedz Link Zgłoś
antekkow Re: trudno zdać na kat D? 04.03.21, 09:17 Egzamin na kat D zdawałem w Radomiu i tam tez robiłem kurs (w Delcie). Nie miałem żadnego problemu. Egzamin poszedł sprawnie i bez problemu. Na kursie zostałem nieźle przeczołgany (w pozytywnym sensie). Każdy manewr ćwiczony do upadłego. Jazdy po mieście tez tak opracowane bym pogłówkował jak się mam zachować. No ale w efekcie nauczyłem się prowadzić te wielkie landary:) Odpowiedz Link Zgłoś
andimandi Re: trudno zdać na kat D? 12.04.21, 09:20 Ja robiłem kurs w OSK Kamiński w Łomży. Bez problemu zdałem egzamin. Dobrze przygotowują do egzaminu. Potrafią nauczyć jeździć. Spokojne mogę ich poleci Odpowiedz Link Zgłoś
jurjurjrrek Re: trudno zdać na kat D? 02.06.21, 11:53 Jak zrobisz porządnie kurs to nie powinno być problemu ze zdaniem egzaminu. Ja robiłem kurs w Poznaniu w Autodrive. Przeszkolili mnie jak należy i na egzaminie nie miałem problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawipooul Re: trudno zdać na kat D? 05.07.21, 15:34 Jak się trafi na dobrego instruktora to nie jest trudno zdać egzamin na autobusy. W Krakowie mogę polecić Tomka Fierdonka Super instruktor który solidnie przygotowuje do egzaminu Zna się a swojej robocie i jest cierpliwy i wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskrzys Re: trudno zdać na kat D? 29.09.21, 10:52 Ja nie miałem żadnego problemu na egzaminie. Kurs robiłem w Delcie w Radomiu i nie powiem solidnie mnie przygotowali do egzaminu. Instruktor cały czas uważnie obserwował moją jazdę i jak trzeba było to mnie poprawiał. Na placu nie odpuszczał także żaden manewr autobusem nie jest mi straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarkooow Re: trudno zdać na kat D? 13.12.21, 11:41 Ja nie miałem żadnych problemów na egzaminie. Zdałem za pierwszym razem. Z tym że na kursie solidnie pracowałem. Instruktor mocna ćwiczył ze mną na placu tak by każdy manewr był w 100% opanowany. Podobnie jazdy po mieście. Tutaj wielkie podziękowania ekipie ze szkoły Kamiński w Łomży. Odpowiedz Link Zgłoś
tomyytomcio Re: trudno zdać na kat D? 28.04.23, 18:28 Dobra szkołą jest Autodrive w Poznaniu. Robiłem u nich kat B i D. Perfekcyjnie szkolą. Instruktorzy z wiedza i doświadczeniem. Potrafią dobrze uczyć są wyczuleni na błędy kursantów i je korygują. Jazdy w bezstresowej atmosferze. Można się u nich spokojne nauczyć jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaweso Re: trudno zdać na kat D? 14.08.23, 09:05 Jeżeli chodzi o przygotowanie do egzaminu na prawo jazdy to spokojnie mogę polecić ośrodek Delta w Radomiu. Zrobiłem u nich kat B i D. Bardzo dobrze szkolą. Instruktorzy spokojnie i cierpliwie uczą jeździć. Nie ma tez problemów z ustaleniem dogodnych terminów jazd. Egzamin zdany bez problemu n obie kategorie. Odpowiedz Link Zgłoś