GoĹÄ: zawieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:19 Czy znacie lub korzystaliście z oferty OSK Rolka we Wrocławiu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zawieja Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:17 Naprawdę nikt ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uczen Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wro.vectranet.pl 12.03.08, 17:41 ja się uczyłem i muszę powiedzieć że jest naprawde Ok w kazdym calu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Majka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.magma-net.pl 02.04.08, 20:37 Witaj! NIKOMU NIE POLECAM ROLKI. Strata czasu i peniedzy, nikt tam tego nie szanuje. Szczerze odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 123 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.magma-net.pl 06.01.10, 11:20 Polecam, miła atmosfera, zajęcia praktyczne są ciekawe i można z nich baaardzo dużo wynieść. Instruktorzy spokojni, mili,potrafią przekazać wiedzę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdawacz Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.08, 23:17 Rolka jest OK, zdałem za pierwszym razem.A instruktor Wiesiek jest najlepszy.I są jedni z tańszych.Moja przedmówczyni chyba nie zdała egzaminu i wyżywa się zamiast na sobie,na biednej Rolce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 22:58 Naprawdę nie polecam-zwłaszcza jeśli ktoś chce zdawać na punto, po tym kursie musiałam doszkalać się w innych ośrodkach i tam dopiero zdobyłam wiadomości, które pozwoliły mi zdać egzamin. Doszkalałam się w innych ośrodkach- mimo że o jazdach doszkalających w rolce instruktor opowiadał mi od pierwszych zajęć. W rolce nauczyli mnie po prostu jeździć- jazdę na tym poziomie mógłby wpoić mi równie dobrze tatuś ale nie na tym powinna polegać rola instruktora. Nie wiem-może oni faktycznie powinni uczyć jeździć tylko na rolkach skoro większość osób po kursie musi się doszkalać.Interpretujcie to jak chcecie-ja popełniłam błąd wybierając ten ośrodek, jeśli chcecie się przekonać na własnej skórze to droga wolna:). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrocławiak Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.08, 16:45 Myślę, że po prostu jesteś za słaba żeby posiadać prawo jazdy. 30 godzin zajęć praktycznych, zaangażowanemu kursantowi zupełnie wystarczy. Twoje żale i utyskiwania przypominają popularne przysłowie, że "złej baletnicy to i spódnica przeszkadza"Proponuję pozostać przy rowerze.Tobie bowiem,żadna szkoła nie pomoże.-Zdałem za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: on 676 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 08:28 prostaku nie spodniaca tylko rabek spodnicy !!Poza tym po stylu Twojej wypowiedzi wiadomo kim jestes zalosnym instruktorem bez wyksztalcenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.11.09, 11:10 chyba koleżanka nie zrozumiała głębszego żartu tego powiedzenia... wiadomo że rąbek jest w powiedzeniu, ale moża powiedziec ze zlej to nawet cala spudnica przeszkadza... wiec kto tu jest prostakiem?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wspaniała65 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:05 Ty jestes prostakiem bez wyksztalcenia na dodatek przyslow nie znasz i je stosujesz- zalosny koles. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wspaniała676 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:10 Jestes prostakiem bez wyksztacenia,ktory nie zna przysłów i je przekręca .Poza tym robisz błędy ortograficzne ,wiec lepiej sie juz nie kompromituj żałosny kolesiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 18:43 weszlas na forum aby troche powyzywac? opanuj sie, zapisz na jakies leczenie, jakies tabletki na uspokojenie wez... bo poki co sama zalosna jestes... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wspaniała676 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:25 Ty powinienes zapisac sie do szkoły nauczyc sie zasad ortografii i zwiazkow frazeologicznych oraz zasad poprawnej wypowiedzi.ODNOSNIE twojego leczenia sadze ze nie da sie juz nic z TOBA ZROBIC -WSZYSTKO POSUNELO SIE ZA DALEKO:D.PS Proponuje podjecie nauki w szkole specjalnej .Nie zajmuje juz...Wracaj do kopania rowow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kozakstrefawroclaw Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 16:32 A ja myślę ,że jak ktoś chce sobie uratować du.pę to będzie słodził sobie dopóki łyżka nie stanie w gardle. Jak mi pokażesz dziesięciu kursantów po kolei np z jednego kursu , którzy zdali egzamin po 30 godzinach to dostaniesz czekoladowy order instruktora Mega kozaka. Ciekawe, że ludzie , którzy jeżdżą na co dzień nie zdają egzaminów za pierwszym razem a mniej pojętni tak. Na pewno nie świadczy to o poziomie szkolenia.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anjawro Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ha.pwr.wroc.pl 20.07.08, 11:29 Cytuje: > W rolce nauczyli mnie po prostu jeździć- jazdę na tym poziomie mógłby wpoić mi > równie dobrze tatuś ale nie na tym powinna polegać rola instruktora. A na czym ma polegac jego rola? Na nauczeniu Ciebie na pamiec tras egzamnacyjnych? Tak, zebys mogla przejechac na egzaminie z zamknietymi oczami? Naprawde nie rozumiem, dlaczego zapisalas sie w ogole na kurs prawa jazdy - bo inaczej nie da sie podejsc do egzaminu? Mozna bylo prosciej... Cytuje: > Nie wiem-może oni faktycznie powinni uczyć jeździć tylko na rolkach skoro większość > osób po kursie musi się doszkalać.Interpretujcie to jak chcecie-ja popełniłam > błąd wybierając ten ośrodek, jeśli chcecie się przekonać na własnej skórze to > droga wolna:). Wlasnie po to jest ranking zdawalnosci na stronach WORD, aktualizowany co pol roku. TO jest dobre zrodlo wiedzy nt OSK. Z opiniamu kursantow i bylych kursantow trzeba postepowac ostroznie, bo sie zawsze jakies emocje i gorzkie zale pojawia ;) Pozdrawiam serdecznie A. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kursant3 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 76.191.104.* 07.02.10, 10:36 Pewnie napisał to sam instruktor Wiesiek!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 89.200.209.* 13.08.08, 09:35 Tak, szczerze polecam. Robiłam u nich na A, teraz będę robić kat. B. Instruktorzy bardzo OK. Koleś sam jeździ na motorach. Egzamin zdany bez problemu za pierwszym podejciem. Zwracają uwagę na szczegóły. Mam nadzije ze na B bedzie tak samo. Zreszta poszlam do nich bo mieli najtańszą ofertę w mieście :)), może kiepski powód, ale opłacało mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M... Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.09, 01:03 A możecie powiedzieć coś o instruktorach? Kompetentni, wymagający, znający się na swej roboce, czy może wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Meg Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.elektrosat.pl 04.11.11, 17:39 Nie z B nie będzie tak samo... szczerze odradzam instruktora Arka, będziesz słuchała ile to on nie ma kredytów do spłacenia, a nie jak jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.08, 19:02 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rolka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:16 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaba [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:58 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B. Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.lanet.net.pl 30.04.09, 11:30 Strata czasu i pieniędzy...odradzam rolke. zarabiaja na egzaminach wewnetrznych! zaluje ze tam poszedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 18:47 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JJ [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.09, 19:28 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kursantka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:06 Jeśli szukasz dobrej szkoły jazdy to spokojnie możesz zapisać się do Rolki - dwa tygodnie temu miałam egz państwowy - zdałam za pierwszym podejściem:) Co do samej szkoły to zarówno wykłady z teorii jak i jazdy wspominam bardzo miło- instruktor, z którym jeździłam (Paweł) był kompetentny, zwracał uwagę na szczegóły a przy tym można było z nim pogadać. Egzamin wewnętrzny zdaje się z innym instruktorem niż ten, z którym się jeżdziło ale według mnie to dobre rozwiązanie, bo ma się taki przedsmak egzaminu państwowego, ale generalnie znaczna większość kursantów zdaje go za pierwszym razem - chyba że ktoś naprawdę sobie nie radzi i stwarza zagrożenie na drodze;) Tak więc RoLkę polecam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: żałosne Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 21:54 Lecz się lizusko !!!Przez takie jak ty nie maja szacunku do kursantow tylko ich wykorzystuja.Nauczyli sie ze kazdy siedzi cicho i sie do nich smieje to sa efekty takich prostakich dzialan.Robia co chca ,poniewieraja kim chca,obskubuja z kasy i to wlasnie na zyczenia takich jak ty.Zamiast placic i wymagac szczerzysz zeby do tej bandy prostakow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 23:21 Tak to jest jak na takim forum wypowiadaja się ludzie prości albo konkurencja.Najbardziej śmieszne są wywody i narzekania tych co nie byli w szkole i nie wiedzą jak jest naprawdę.Zdałem za drugim razem i nie żałuje, że miałem egzamin.Jeżdziłem z Panem Leszkiem.ale widziałem takim mądrych co wypowiadają się na forum. nie potrafili płynów pokazać w samochodzie na ostatniej godzinie a gdzie reszta..Stres jest owszem ale na państwowym po głowach nie głaszczą tam płacimy 112zł i albo się uda albo nie.A piszą zawsze ci co nie potrafia jeżdzic.to przykre ale prawdziwe.Na egazaminie widziałem dziewczynę co nie potrafila z łuku wyjechać.A dostała w jakiejś szkole zaświqdczenie.A gdyby miała egzamin wewn.pewnie musialaby podszkolic się jeszcze i nam czekającym nie zabierała cennych terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kursantka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 00:15 ... no to niezle, troche mi te wpisy daly do myslenia. Z tego co moj instruktor mi opowiadal to godziny doszkalajace to norma, wiec pomyslalam, ze pewnie w kazdej szkole tak jest.. faktycznie czasami mialam wrazenie, ze troche sie ociagaja i jakby sa znudzeni nauka jazdy nowicjuszy, ale pomyslalam ze nie jest az tak zle i pewnie w kazdej szkole jest podobnie..teraz to juz nie wiem co myslec, w sumie to bylam zadowolona, ale moze mila atmosfera przyslonila mi trzezwe spojrzenie na cala sytuacje.. teraz to juz pociagne to do konca i zoabczymy jak bedzie na egzaminie. a co do wykladow z teorii to faktycznie po lebkach i koczyly sie zawsze przed czasem a zaczynaly o 15 minut za pozno... Pan K. nie bardzo sie nadaje do ich prowadzenia..cwaniakuje i tyle! najbardziej podobalo mi sie zastepstwo Pana Wiesia! mowil do rzeczy i nie tracil czasu na dziwne opowiesci! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzyś Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.10.09, 17:59 Rolka to jakaś porażka, wczoraj miałem I jazdę - koleś sobie siedział obok mnie i przez telefon cały czas gadał - co jakiś czas mi hamował samochód, wyrywał kierownicę - no i oczywiście na każde pytanie - szła prostacka odpowiedź. Jak poszedłem do biura po nowy numer do instruktora i zadzwoniłem - to się dowiedziałem, że ma wolny termin 27 paź. Zwrotów niestety nie ma i nie mogę się wypisać z tego gó*** Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OSK ROLKA Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 17:25 Szanowni Państwo! Nie zaglądałem tu nigdy bo wydawało mi się, że jest to forum dla ludzi chcących podzielić się swoimi wrażeniami ze szkoły a nie kłamców, którzy nie mając co robić siedząc nocami i klikają w komputer. W odniesieniu do wypowiedzi Kasi, Radka ,Krzysia i innych X i Y postaram się sprostować parę rzeczy. Jak wiadomo wszystkim szkoła jazdy ma na celu wyszkolić kursantów i przygotować ich do egzaminu państwowego. Warunkiem uzyskania zaświadczenia jest zaliczenie pozytywnie egzaminu wewnętrznego z teorii i praktyki. Wszystkich niedowiarków odsyłam do ustawy w oparciu o którą, powinny szkolić szkoły. Druga rzecz to egzaminy wewnętrzne. Zostało przeze mnie przeegzaminowanych raptem 8 osób(i to jeszcze przed wakacjami) i proszę mi wierzyć, nie mogę wydać zaświadczenia komuś, kto nie potrafi jeździć. Nie jest naszą winą ,że kursanci nie uczą się przepisów ruchu drogowego(pomimo tego że dostają materiały szkoleniowe i uczęszczają na wykłady) i do tego szkoła niestety nie może ich zmusić. A testów- jak wiemy ,każdy głupi może się nauczyć. W trakcie egzaminu nie zdarzyło się wysadzenie kursanta po drodze. Proszę pomyśleć o tym, że to ja jestem kierownikiem Ośrodka i takie działanie nie byłoby korzystne dla mojej firmy. Następna rzecz to rzekome wypowiedzi naszych kursantów. Drogi Krzysztofie! Nie przypominam sobie ,żeby mój jakikolwiek instruktor 16.10.2009 miał pierwszą jazdę z kursantem. Jeżeli masz jakiś problemy zapraszam do biura, chociaż obawiam się ,że jest to następna rzecz wyssana z palca. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OSK ROLKA c.d. Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 17:27 Ostatnia sprawa dość intrygująca do rzekoma Pani Katarzyna W.- zapewne mama jednego z kursantów. Do Pani wiadomości!!!!! Nie szkolę na kat.B od dawna i nie przeprowadzam egzaminów wewnętrznych. Robią to instruktorzy. Po drugie szkoła jest zgłoszona w wydziale komunikacji .Po trzecie posiadamy regulamin, który każdy z kursantów czyta(ale czyta za zrozumieniem) przed zapisaniem się na kurs i dostaje go na płycie. Nie dowiaduje się o nim w trakcie kursu. I ma możliwość rezygnacji w każdej chwili!!!. ROLKA to nie jedyna szkoła we Wrocławiu. Jest ich ponad 80 na dzień dzisiejszy. Nikt w ostatnim czasie nie zabierał dokumentów z Ośrodka i nie przenosił się do innej szkoły. Chciałbym jeszcze zaznaczyć fakt, że bezpodstawne szkalowanie w naszym kraju nawet na tego typu portalach, nie jest bezkarne. Będę zgłaszał to do odpowiednich organów i po IP komputera dowiem się , kto umieszcza takie wiadomości. I proszę mi uwierzyć, że będę dochodził swoich praw jak i również żądał odszkodowania za straty jakie na dzień dzisiejszy ponoszę ja i moja firma. Zapraszam wszystkich niezdecydowanych!!!! Przyjdź do Nas jako OBSERWATOR!!!. Zobaczysz jak szkolimy !!! Z poważaniem Kierownik Ośrodka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rozczarowana Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 15:38 Zyjemy w panstwie demokratycznym ,w ktorym mozna wyrazac swoje zdanie i to wlasnie robimy ,piszac na przeznaczonym do tego portalu.A pan ewidentnie grozi mowiac,ze opinie ktore wyrazamy nie beda bezkarne.Chyba nie zdaje sobie pan sprawy ,ze GROZBY SA KARALNE-a wlasnie pan to robi.To sa nasze pieniadze i chcemy byc dobrze szkoleni i traktowani z szacunkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.static.chello.pl 28.03.14, 20:09 kursanci otrzymują materiały (płytki cd) kopiowane na kompie w biurze. żenada. to swiadczy o szkole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiu Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 23:24 Ludzie nie dajcie się zwieść! Wszystkie pozytywne opinie nt. szkoły Rolka z dnia 29.10.09 są pisane o godz.11:32,11:35 i 11:46 z tego samego numeru IP(jakiś niespotykany)!Wiadomo,że pisała to jedna i ta sama osoba, chcąc po tylu negatywnych opiniach poprawić wizerunek firmy.Właściciel chyba myśli,że może robić z nas durni. Szkoła jest do d... i wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wyrozumiała Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 217.149.250.* 11.11.09, 11:19 Jestem po ukończonym kursie w RoLce. Co do wykładów, to nie czepiałabym sie aż tak Karola. Nie było tak źle. A później już nie miałam z nim do czynienia. Panią Anię wspominam miło:) Jeśli chodzi o naukę jazdy - wszystko było fajnie dopóki jeżdziłam z Wiesiem. Starał się mocno, tłumaczył i ćwiczył ze mną w nieskończoność te same manewry:) Czułam, że robię postępy. Wiesiu jest dobrym pedagogiem i pogodnym człowiekiem, cechy chyba niespotykane zbyt często wśród instruktorów. Niestety później przyszło mi jeździć z Leszkiem i cały mój postęp szlag trafił! Jeździliśmy w kółko, a parkowanie ćwiczyliśmy, jak w końcu "zaproponowałam", że wypadałoby to poćwiczyć! Leszek też nie stronił od pogaduszek przez telefon w trakcie nauki jazdy:D Mogłam bym jeszcze dużo na ten temat powiedzieć... Ucieszyłam się bardzo, kiedy dostałam papierek i nie musiałam już się MĘCZYĆ! Wzięłam kilka godzin w innej szkole i zdałam za pierwszym razem:) Wniosek z tego taki, że jeśli Rolka to tylko Wiesiu! Chociaż nie znam wszystkich instruktorów tej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:45 Kochani uczyłam się w Rolce i zdałam za trzecim razem.jeździłam z Maćkiem i bardzo go polecam.Przeczytałam poprzednie wpisy i nie chce mi się wierzyć w to co ludzie piszą.Panie Karolu.Ma Pan racje w swojej wypowiedzi,ze brak znajomości przepisów niestety rzutuje na późniejsze szkolenie.coś wiem sama o tym .Wykułam testy na pamięć żeby zdać egzamin.Powtarzam zdać a nie nauczyć się.I na własnej skórze przekonałam się,że to nie wystarczy.Instruktor tłumaczył ,tłumaczył a ja jak osioł wierzyłam,że to mi wystarczy.nie wystarczyło.Usiadłam do przepisów i powoli powoli zaczęłam rozumieć o co w tym wszystkim chodzi.I to mi pozwoliło zaliczyć egzamin.Czemu za trzecim razem?Jezu to dobrze ,ze za trzecim a nie dziesiątym razem.Stres tylko to najbardziej mnie zżerało i przez to oblałam dwa razy.Jeżeli chodzi o ostatnią wypowiedz Krzysia zastanawiałam się długo nad tym co napisał.Przeglądnęłam wszystkie wypowiedzi i powiem szczerze, że wg tego co on pisze wypowiedzi z jednego IP komputera są: zawieja,on667,rolka,zaba,alan,kursantka czy inni i są to wypowiedzi pozytywne jak i negatywne wiec to coś chyba nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukana [...] IP: 217.149.250.* 16.11.09, 13:52 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 18:13 widzę tutaj, że nie wszyscy są przekonani do Rolki ... ja jestem z nich bardzo zadowolony chociaz wykupiłem u nich tylko 3 godz żeby się doszkolic przed moim drugim egzaminem... nie jestem z Wrocławia, ani nawet nie zdawałem tam egzaminu, wykupiłem u nich kilka godzin w celu doszkolenia się ponieważ tak doradziła mi mieszkająca we Wrocławiu siostra, która była z nich bardzo zadowolona i po całym kursie zdała za 3 razem. Ja w swojej szkole po przejeżdżeniu tych 30 godzin uważałem się za gotowego na 200% do egzaminu... jednak nie wyszło ;/. Przyjechałem do Wrocławia pojeździłem godzinę z Leszkiem - dowiedziałem się kilku nowych rzeczy, o których nie slyszałem wcześniej od swojego instruktora na kursie, potem dwie godzinki z Wiesiem, który również nauczył mnie czegoś nowego... Efekt - na drugi dzień bezbłędnie zdałem egzamin w Opolu ;) więc każdemu gorąco polecam Rolkę, a tym którzy piszą takie bzdury polecam skonsultowanie się ze swoim lekarzem lub rodzicami w celu odcięcia dostępu do internetu ;) - Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A + B Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 18:13 czytam wasze wypowiedzi i tak się zastanawiam- skoro wszyscy jesteście niezadowoleni z usług Rolki, to dlaczego tak wielu kursantów przychodzi tam "z polecenia"? czyżby jednak nie wszyscy kończący kurs w Rolce byli tak rozgoryczeni? pierwsza podstawowa rzecz- każdy z was jeździł zapewne z jednym, może dwoma instruktorami, więc jakim prawem generalizujecie wystawiając opinie? Instruktorzy są różni, ale różni są również kursanci. A jeśli coś między wami zgrzyta, nie możecie się dogadać, to nie ma problemu ze zmianą instruktora. Poza tym- nie każdy przyszły kierowca ma predyspozycje, by nim zostać. A jak to brzydko mówią- z g... bata nie ukręcisz- są przypadki nieuleczalne, którym nawet najlepszy instruktor nie pomoże. Jeszcze dwa słowa na temat Pani Ani- jeśli ma na codzień do czynienia z tak ograniczonymi i chamskimi ludźmi jak niektórzy z was, to tylko można jej pogratulować cierpliwości, bo zawsze robi to z uśmiechem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martula Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 17.11.09, 19:45 Ja także skończyłam kurs w OSK ROLKA. :-D i to z powodzeniem :) Po 6 latach jeżdżenia autem postanowiłam zrobić prawo jazdy na kat A. Egzamin, i to łączony, zdałam za pierwszym razem, co świadczy o tym, że zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej zostałam dobrze przygotowana. Info dla "doświadczonych kierowców" dorabiających kategorię A: Zaznaczam, że mimo posiadania już prawa jazdy kat B, chodziłam na wykłady. Powiem tyle, WARTO! Testy opierają się niekiedy na niuansach, o których my "doświadczeni kierowcy" zapominamy.. Ba, pewni swych umiejętności nie zdajemy przez to często egz teoretycznego. Info dla przyszłych kierowców: Nie dajcie się zwieść powszechnie krążącej opinii "phi... testy to pestka, każdy głupi to zdaje.." ja ujęłaby to w ten sposób.. kto jest głupi, ten nie zdaje..a jak nie zdaje, to na pewno się nigdy do tego nie przyznaje..-taka prawda. A na wykłady warto chodzić. Zwłaszcza gdy są prowadzone zrozumiale i w miłej atmosferze. Zaznaczam również, że NIGDY wcześniej nie jeździłam motocyklem, nie miałam pojęcia gdzie jest sprzęgło a gdzie gaz, nie wspomnę o zmianie biegów,(okazało się, że wszystko jest odwrotnie ;) -kobieta blondynka ).. Efekt mojej niewiedzy oraz brak jakiegokolwiek obycia z motocyklem był taki , że ktoś musiał za mną biegać przez 1h po placu manewrowym,oczywiście bym się nie przewróciła...no i biegał,i...biegał,w słońcu ale biegał...nikt inny jak wspomniany wcześniej p. Karol Faustyniak nie wiem, który instruktor byłby w stanie biegać za kursantką w upał godzinę po placu.. Z wyjeżdżeniem godzin także nie miałam problemu, owszem musiałam dokupić raptem 4h ale przypominam, że startowałam z poziomu -3 Chciałam dyskretnie zauważyć, że to raczej męska część forumowiczów jest niezadowolona... Panowie...teorii nikt nie nakładzie Wam szuflą do głowy!!! Praktyka...Radzę nie pokazywać ile już umiem a raczej nastawić się na to, czego jeszcze się mogę nauczyć, a co powinienem kategorycznie zmienić... Mamy tu jakiś spam pseudo-'motocyklista'...jest na wszystkich forach.. 'motocyklisto' zmień nick, bo na takie miano jeszcze nie zasługujesz.. i pediatrę..poziom Twojej wypowiedzi nie świadczy o tym, że jesteś dojrzały. podsumowując...POLECAM ROLKĘ :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hihi Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:15 moze myslal ze cos wybiega :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 23:11 Pierwszy raz jestem na forum ale mam wrażenie ,że ktoś próbuje cały czas zniszczyć Rolkę dodając złe opinię i śledząc opinię innych.To załosne ,ze ludzie nie maja co robić i zamiast zajać się swoim zycie dręczą innych.Ja do tej szkoły przyszedłem z polecenia koleżanki.Rok temu robiła prawko na kat.B i zdała za trzecim razem.Nie jestem orłem, o samochodach też miałem niewielkie pojęcie, o jeżdzie nie wspomnę.Motor wiedzialem jak wygląda a na kurs poszedłem tylko dlatego,ze była mowa o zmianach.Ale nauczyli mnie ciężką pracą i powtarzaniem w kółko tych samych czynności.Zdałem na A i B.Za mną Pan Karol też biegał?I chwała mu za to,ze nie wjechałem w słup.Chciałbym odnieśc się do tego człowieka który pisał oPani Ani w biurze.Zyczyłbym sobie bardzo częśto spotykać takie osoby na swojej drodze zyczliwe i chętne do pomocy.To jest przykre że chamstwo trzeba tolerować i nie można zwalczać je w zarodku.Ja Rolkę polecam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zoro Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:46 Ci wszyscy co wystawiają negatywne opinie są po prostu niespełna władz umysłowych... PO PROSTU! Zdawalem w rolce i 4 moich znajomych rownież- wszyscy, podkreslam WSZYSCY zdalismy panstwowy za 1 razem. Polacy są dziwnym narodem, bo gdy za bardzo idzie sie im na reke i stara sie by po prostu bylo dobrze oni próbują tego kogoś zgnoić i zniszczyć. Na tym forum jest niespotykana zawiść szczególnie kursantek- dziewczyny jezeli jestescie beztalenciami, nie umiecie nauczyc sie i ZROZUMIEC zasad ruchu drogowego to nie miejcie pretensji do intruktorów- Z GOWNA ZLOTA NIE ZROBISZ!! nie wazne jak sie bedziesz staral. Tyle z mojej strony- POLECAM. A jezeli ktos napisze ze jestem jakims pracownikiem OSK ROLKA, lub panem Karolem, albo jego wujkiem, ciotką bratem, moge z czystym sumieniem tego kogos poprosic- udaj się do najbliższego specjalisty. PS Kazdy czlowiek ma swoje wady, ale to co tu sie wypisuje jest po prostu żenadą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiu Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 19:34 Robiłem kurs w tej szkole i nie jestem zadowolony.Odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: celina Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 11:54 Ludzie są w stanie wymyślić straszne brednie, aby usprawiedliwić swoje niepowodzenia w nauce prowadzenia samochodów/motocykli. Ja również uczęszczałam na kurs do Rolki i egzamin zdałam za 1 razem. Jeździłam z Leszkiem oraz Wiesiem. Różnią się sposobem przekazywania wiedzy, dzięki czemu jednak świetnie się uzupełniają. Jestem bardzo zadowolona. Staram się zrozumieć, że niepowodzenie na egzaminie może być przyczyną frustracji, związanych z kolejnymi wydatkami i stresem. Sądzę jednak, że jednak rzucanie wulgarnych obelg na instruktorów, kierownika szkoły i panią Anię jest niesmaczne i świadczy o skrajnym braku kultury. Nauka jazdy to długa droga, którą często da się pokonać jedynie metodą kolejnych małych kroków. Nie od razu Kraków zbudowano->po trudach do gwiazd ;-) Z noworocznymi pozdrowieniami dla wszystkich pracowników Rolki oraz kursantów, także tych sfrustrowanych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: celina Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 05:49 Ludzie są w stanie wymyślić straszne brednie, aby usprawiedliwić swoje niepowodzenia w nauce prowadzenia samochodów/motocykli. Ja również uczęszczałam na kurs do Rolki i egzamin zdałam za 1 razem. Jeździłam z Leszkiem oraz Wiesiem. Różnią się sposobem przekazywania wiedzy, dzięki czemu jednak świetnie się uzupełniają. Jestem bardzo zadowolona. Staram się zrozumieć, że niepowodzenie na egzaminie może być przyczyną frustracji, związanych z kolejnymi wydatkami i stresem. Sądzę jednak, że rzucanie wulgarnych obelg na instruktorów, kierownika szkoły i panią Anię jest niesmaczne i świadczy o skrajnym braku kultury. Nauka jazdy to długa droga, którą często da się pokonać jedynie metodą kolejnych małych kroków. Nie od razu Kraków zbudowano->po trudach do gwiazd ;-) Z noworocznymi pozdrowieniami dla wszystkich pracowników Rolki oraz kursantów, także tych sfrustrowanych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wika Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ha.pwr.wroc.pl 09.01.10, 11:08 Uwazam ze osrodek sam w sobie nie jest taki zly jak go co poniektorzy opisuja. Jasne kazdy ma swoje zdanie i prawo do jego przedstawienia, choc uwazam ze lepiej takimi negatywami podzielic sie z kierownictwem niz obsmarowywac ludzi na forum. Jestem przekonana ze P. Fałustyniak przyjal by wasze cenne uwagi/ odczucia do programu poprawy jakosci ksztalcenia w jego firmie. Ale dosc dygresji - troche o kursie Czesc teoretyczna-wyklady prowadzone w luznej atmosferze - co ja sobie bardzo cenie. Duzym minusem jest oczywiscie i niestety salka, ktora nie da sie ukryc ze moglaby byc wieksza. Czesc praktyczna mialam prowadzona na zmiane z Paniami Leszkiem i Wieslawem - szczerze oceniam ich na wysokiej klasy specjalistow. Panowie staraja sie przekazac wiedze najlepiej jak potrafia, rysuja maluja, tlumacza, i przede wszystkim W Y M A G A J A. Co nie wszystkim moze sie podobac... Na koniec dodam ze miejscu zbiorowego placzu na ul. Ziebickiej bylam 2x (wyznaczenie terminu egzaminu, egzamin). Zatem zdany egzamin za pierwszym razem w potwornej sniezycy przy mega sliskiej drodze mowi sam za siebie. Pozdrawiam wszystkich nieprzekonanych i wahajacych sie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.chello.pl 11.01.10, 23:29 szczerze mówiąc nie miałam siły przeczytać wszystkich postów - głównie z uwagi na to, że przy natłoku negatywnych wypowiedzi tak naprawdę mało jest konkretów. więc do rzeczy: niedawno skończyłam kurs w ROLCE, za parę dni mam egzamin. kurs wspominam bardzo dobrze. co prawda teoria, prowadzona przez p. Karola, zostawia trochę do życzenia, niemniej tego akurat każdy musi nauczyć się sam a prowadzący jest przede wszystkim od tego, by wyjaśniać wątpliwości. część praktyczną kursu miałam z p. Leszkiem, parę jazd także z p. Wiesiem - obu naprawdę polecam. mają mnóstwo życzliwości, cierpliwości i naprawdę chcą człowieka nauczyć jeździć. nie powiem, zdarzały się jakieś tam zgrzyty, ale chyba bardziej z powodu moich nerwów, rzadziej z jakiś konkretnych powodów. potrafią przekazać rzetelnie wiedzę - zarówno tę praktyczną, jak i teoretyczną - i egzekwować ją. są przyjacielscy, ale też wymagający. jak trzeba napomną, kiedy warto - pochwalą i zmotywują. co do czasu oczekiwania na jazdy - na początku było kiepsko, po pierwszej jeździe się rozchorowałam, następna wypadła dopiero 3 tygodnie później. ale potem nie było już problemów - jeździłam 3-4 razy w tygodniu + czasem jako obserwator podczas czyjejś jazdy (instruktorzy sami do tego zachęcają). egzamin wewnętrzny zdałam nie wiem nawet kiedy i bez problemu. jednym słowem - ze swego doświadczenia polecam ROLKĘ (sama zresztą trafiłam tam z polecenia koleżanki), a przede wszystkim Leszka i Wiesia :) pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 17:21 Ja niedawno ukonczylem kurs w Rolce i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony... Tak jak mowil juz ktos wczesniej wyklady w luznej atmosferze i dosc szybko sie uwinelismy. Jazdy mialem z p. Leszkiem i p. Wiesiem i na prawde cenie sobie tych instruktorów. Uwazam ze do egzaminu przygotowali mnie super. Wymagający, ale wyrozumiali, z poczuciem humoru, solidni. POLECAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.04.10, 01:47 Odradzam, zdałem egzamin za I razem ale tylko dzieki temu, że z ojcem i bratem dużo jezdzilem i sie okazalo, ze bardzo duze braki mam po ROLCE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mangelka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 13:57 Ja początkowo chodziłam do tej szkoły ale na prawdę odradzam! Dopiero po zmianie szkoły nauczyłam się jeździć i poznałam co to jest strefa egzaminacyjna. Chodząc na jazdy w "Rolce" nie miałam zbytnio okazji pojeździć po strefie egzaminacyjnej co myślę że powinno być podstawą nie wspominając już o zaangażowaniu instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jeżdżacz Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 188.33.121.* 30.08.10, 15:24 odradzacie a gó... wiecie... na wstępnie dodam że jestem ZADOWOLONY z usług OSK Rolka a dlaczego? Wykłady prowadził kompetentny, miły "instruktor" który niektóre sytuacje opisywał w humorystyczny na swój sposób, co pozwalało na oswojenie się z materiałem. Jazdy natomiast były równie przyjemne-instruktor utrzymywał pewny dystans do mnie jako kursanta co nie znaczy, że nie utrzymywałem z nim żadnego kontaktu wręcz przeciwnie. Co do kultury(chodzi mi głównie o jego reakcje na błędy itp.)-bardzo pozytywnie. Tak więc na koniec wyniki państwowych jak i wewnętrznych testów praktycznych, teoretycznych zdałem celująco(no prawie, ale przynajmniej za pierwszym razem, gdzie nigdy wcześniej nie prowadziłem samochodu). Także drodzy przyszli kursanci nie sugerujcie się opinią wydaną pod wpływem emocji, gdyż nie są one adekwatne do sytuacji. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaga Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:17 Brednie .Odradzam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kursant Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:11 polecam z całym sumieniem:) Jest takie powiedzenie " z gówna bata nie ukręcisz" jak ktoś nie potrafi pływać to swojej dupy do wody nie pcha... to samo się tyczy osób które nie mają predyspozycji do bycia kierowcą - najlepiej zwalić wszystko na instruktora a samemu umywać ręce i żalić się na forum...szkoda mi takich niehonorowych osób. Sam osobiście zdałem za 4 razem ale z własnego stresu ( banalne błędy) instruktor ( nie podam Jego godności żeby nie było że sobie sam krypto reklamę robi) nauczył mnie podstawowych i niezbędnych umiejętności - reszta już należy do mnie.... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madziaras Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.magma-net.pl 14.10.10, 15:25 dokupialam lekcje u pana Pawla i zdałam za 1 razem :) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniutka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ar.wroc.pl 02.11.10, 19:36 ja skonczylam kurs w rolce, zdalam wewnetrzny za pierwszym razem ale dokupilam godzin i zdalam za drugim razem. nie jest to jakas super szkola. duzo zalezy od wlasnego zaangazowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola c. Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.11, 19:21 Jestem bardzo zadowolona z instruktora, oczywiscie chodzi o p.Tomka- mily, sympatyczny i bardzo kompetentny.Mimo, ze czasem z wlasnej winy zrobilam cos nie tak to zawsze zachowywal spokoj i byl opanowony, co przyczynilo sie do tego ze naprawde nauczylam sie dobrze jezdzic a z p.Tomkiem jazdy byly bardzo przyjemne i bezstresowe. Najwazniejsze sa wlasne umiejetnosci, innym jest latwiej przyswoic wiedze i panowac nad skupieniem i stresem, wiec nie ma co zganiac na instruktora. Polecam p.Tomka z ROLKI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jinx Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.10, 00:11 których instruktorów rolki polecacie na dzień dzisiejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dominik Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:24 Rolka ma świetnych instruktorów, ja osobiście zdawałem A1 dzisiaj i za pierwszym razem zdałem, ja akurat jeździłem z szefem. POLECAM OSK ROLKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: D. Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ster-net.pl 25.11.10, 22:44 właśnie jestem w trakcie robienia kat. B z P. Tomkiem, jak dla mnie bomba!!! Nie ma mowy o żadnym stresie z jazdą, krzykami lub nie miłą atmosferą. Reszta w moim zakresie-umiejętności pokażą na ile potrafie jeździć nie łamiąc przepisów ruchu drogowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yacko [...] IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 12:01 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zosia Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 24.03.11, 15:59 hmm zastanawiam się po co ludzie robią prawo jazdy jeżeli tak wszystko wiedzą?Chyba tylko po to ,zeby wymądrzać się na takich portalach.Ja robiłam też prawo jazdy w rolce.Zdałam za drugim razem.i nie przypominam sobie zeby na wykładach było żle.Jeżeli chodzi o testy to kazdy głupi wie, ze trzeba się ich nauczyć na pamięć.Mój przedmówca gdyby przeanalizował pierwszą pomoc (a ja jestem po takim kursie jako pielęgniarka)wiedzaił by ze tego nie można nauczyć się na pamięć.Odsyłam do testów.Połowa pierwszej pomocy to bzdury wyssane z palca.Kto w naszych czasach wozi worek z lodem w aucie?nic dodac nic ująć.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kursantka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 89.77.15.* 26.11.10, 20:52 Z calego serca polecam P. Tomka. Jezeli ktos chce przejsc kurs bez stresu i co najwazniejsze byc dobrze przygotowanym do kazdej niespodzianki na drodze i przygotowanej przez egzaminatorow, to wg mnie do P. Tomka jak w dym:) Dziekuje bardzo, a jezeli chodzi o negatywne komentarze to faktycznie adekwatne jest powiedzenie "zlej baletnicy...." ble ble ble. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 12:24 POlecam Pana Piotra - cierpliwy, spokojny , bardzo przyjazdy Pan, w którego towarzystwie wyjezdzilam 30h i zdalam za 1 razem( a poczatki ze man byly na prawde ciezkie), umiejetnie przekazana wiedza, jednym slowem polecem!!!! rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JA Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.internetia.net.pl 30.12.10, 14:49 Bardzo polecam P. Tomka, czułam się bardzo komfortowo. Jest spokojny, opanowany i bardzo przyjazny początkującym kierowcom. Bezstresowa i rzeczowa nauka! POLECAM. Dziękuję i uważam, że Rolka była dobrym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olga Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 20:33 Zacznę może od tego, że cały kurs (teoria+praktyka) zajęła mi niecałe 3 miesiące. Wypadek na zawodach jeszcze spowolnił mój kurs. Mój instruktor p. Tomek pomagał mi z terminami. Zawsze był spokojny i opanowany, a najważniejsze jest to, że dzięki niemu zdałam za pierwszym razem 28.12, gdy pogoda była beznadziejna ("straszna szklanka"). Na kursie zawsze panowała miła atmosfera, a bezstresowe zajęcia tylko mobilizowały do dalszego doskonalenia się. Serdecznie polecam szkołę jazdy ROLKA na podstawie swoich własnych doświadczeń i opini jakie słyszałam o innych szkołach, ponieważ ja w Rolce nie miałam żadnych problemów!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kamil Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 12:41 Witam wiec co tu duzo mówić. Bylem i raczej polecam. Sam zdałem za 1 razem. Prawo jazdy zrobione w niecałe 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dominik Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:42 Dwie kategorie robiłem w ROLCE i na obie zdałem egzamin za pierwszym razem, najpierw A1 z Panem Karolem (szef), a później B z Panem Andrzejem, teraz będę robił A a dzięki dobremu przygotowaniu na B nie mam większych problemów na kursie na kat. C, który właśnie kończę. Serdecznie polecam ROLKĘ, a ludzie którzy piszą nieprzychylne komentarze nie są kierowcami z wyboru tylko z musu...nie lubią jeździć, przez takich kierowców mamy na drogach tyle wypadków i chamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alien Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.11, 13:12 Zgadzam sie z przedmowca. W Rolce robie kat. B z panem Tomaszem. I sobie chwale jazda jest bez stresu i przyjemna. A pan Tomasz uczy jak sie zachowac w jazdzie codziennej i zdanie oczywiscie egzaminu. Mozna sie nauczyc nie tylko jak zdac egzamin ale jak dobrze i plynnie jezdzic. Takze bardzo polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: 195.182.9.* 03.03.11, 08:30 Polecam szkołę,robiłam kat.B jeśli chodzi o instruktora polecam P.Andrzeja,rzeczowy,nastawiony pozytywnie nawet do tak opornych uczniów jak ja:) uczy zachowania w trakcie prowadzenia auta na co szczególnie zwracać uwagę,dokładnie i rzeczowo tłumaczy,jazda przyjemna,prawo jazdy mam a więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorota Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 20:42 niestety, Tomek już nie jeździ w rolce. Zaczęłam z nim kurs i był naprawdę świetnym instruktorem. Spokojny przede wszytskim, wyluzowany, można było z nim pogadać. Teraz będę jeździć z Panią Wiolą, na razie nic o niej powiedzieć nie mogę. Teoria jak dla mnie spoko, a że Karol się gapi na fajne laski, to chyba normalne u faceta, hm ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dominik Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 14:08 Witam, kat. A1, B i dzisiaj A, wszystkie za pierwszym razem, nie muszę chyba niczego dodawać... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oliwka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.man.tk-internet.pl 14.06.11, 22:02 Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: D. Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.ster-net.pl 16.07.11, 13:03 Witam!!! i Serdecznie pozdrawiam P. Tomka :) Miss D. zdała za 3 razem !!!! Pierwsze dwa podejscia, banalne błedy...typu: nie rozgladneła sie pani przed ruszeniem a następny łup w lusterko ;P Mniejsza z tym... mam już swoją osę i pędze po wrocławiu, więc noga na hamulcu ;) Mam bardzo miłe wspomnienia z kursu i szczerze mogę tylko polecać i polecać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej [...] IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.08.11, 01:47 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kryzys Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.111.241.213.static.crowley.pl 04.10.11, 14:37 Zgadzam się w 100 % z wpisem Motocyklisty. Karol wali w pręta! Szkoda kasy i czasu. Nie sugerujcie się ceną - nie warto. Na wykładach Karol tylko ładnie wygląda - wiedzę może ma, ale nie potrafi jej przekazać. Nauka jazdy w jego wykonaniu to jakaś masakra! Dowiesz się więcej od innych kursantów niż od Karolka. W 1,5 godz. w innej szkole dowiedziałem się więcej niż przez cały kurs w Rolce. Oszukuje na godz. chodzi mu tylko o kasę. Motocykle w stanie tragicznym! ROLKA - chyba papieru toaletowego z makulatury! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia [...] IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 14:20 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 21:26 Ciekawa jestem po co wpisałaś to na tej stronie.Nie lepiej było dodać wpis na forum osk sto jeżeli takowe maja?Byłam właśnie na ich stronie www.Informują ,ze nabierali szlifów min.w osk rolka.to śmieszne ale to samo mówi za siebie.ja zrobiłam w Rolce kurs na kat.B.zaliczyłam za trzecim razem ale jestem zadowolona.Teraz robię kat.A.trochę późno bo pogoda już kiepska ale mam nadzieję,że w listopadzie zapisze się na Państwowy.Ludzie myślcie trochę gdzie dodajecie wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Meg [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 15:34 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: różyczka Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.core.lanet.net.pl 06.12.11, 13:14 Bzdura. Bardzo gorąco polecam. Perfekcyjne przygotowanie i pod egzamin i pod względem dalszej samodzielnej praktycznej nauki w życiu. Jazdy w moim przypadku odbywały się na trzech różnych motorach co pozwoliło mi na wyczucie ruszania na każdej maszynie, było to niezwykle przydatne, gdyż motor którym jeździłam podczas egzaminu państwowego to była jakaś totalna porażka, miałam wrażenie że za moment się rozpadnie... Egzamin zdany za pierwszym razem bez żadnego błędu ani na placu ani na mieście. Szkołę poleciłam znajomej i jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnes [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 23:16 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 19:11 tak to jest jak mało zorientowani piszą o czymś o czym nie mają pojęcia.Ja też jeździłem na trzech motorach(w tym jednym który wszedł teraz na egzamin).Wiec nie wiem Agnes z jakiej choinki się urwałaś.Na wykłady również uczęszczałem nikt ich nie przekładał i pomimo tego ze mam kat.B dużo dowiedziałem się ciekawych rzeczy.I o ile dobrze pamiętam ta blond sekretarka ma na imię Pani Ania i zawsze jak kurs się rozpoczynał to opuszczała biuro zabierając laptopa ze sobą wiec nie wiem gdzie w tym wszystkim jest problem.zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony.a powiem że sam nawet raz słyszałem jak przyszedł kursant i szukał swojej grupy.bo nie było go na zajęciach.a to już niczyja wina.I jeszcze jeżeli chodzi o prowadzacych.To o ile pamiętam to Pan Karol jest wykładowcą i to on prowadzi wykłady.i nikt inny nam nie wykładał.Poza tym jak poczytałem sobie forum to faktycznie ma racje marketingowiec.Konkurencja nie śpi.I to ona siedzi i pisze bzdury.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Patrycja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 11:51 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 17:30 w ROLCE zrobiłam już 3 kategorie: A1, B1 (prawko dla 16-latków) i B (dzisiaj zdałam ^^) sam fakt, że zechciałam tam wrócić po dwóch latach, aby zrobić kolejną kategorię o czymś świadczy pierwsze dwie kategorie, czyli 50 h samych jazd, z Panem Karolem. Sympatyczny człowiek, można pogadać, nie jest sztywno, spore doświadczenie motoryzacyjne. przede wszystkim: nie uczyłam się łuku, ani innych manewrów na pamięć. uczyłam się jeździć. nie tylko do egzaminu. kat B już z innym instruktorem. pełen profesjonalizm, punktualność godna podziwu (można by wg Niego zegarek ustawiać), świetna atmosfera! w razie jakichkolwiek wątpliwości czy jestem autentyczną kursantką, chętnie odpowiem na wszelkie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Just Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 14:22 Może nie do końca w temacie, ale sama póki co nie mam żadnych zastrzeżeń, co do szkoły, ale chciałabym się zapytać, gdzie znajduje się plac manewrowy Rolki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: samuraj46 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.play-internet.pl 20.07.12, 10:13 Ależ dyskusja, na moje tak naprawdę nie znajdziesz szkoły, która wśród ludzi ma tylko same pozytywne komenty, bo ludzie mają to do siebie, że każdemu zawsze coś się nie spodoba. Moim pięknym zdaniem:) jeśli szukasz obiektywnych info na temat szkoły Rolka wejdź sobie na stronkę z rankingami szkół np. www.autoq.pl i tam zobacz zdawalność, cenę za kurs i godzinę itd. Dodatkowo możesz też wypytać znajomych o najlepszą szkołę. Myślę, że jak uczynisz te dwa kroki to nie będziesz żałować wyboru^^ Co do Rolki to uczęszczali do tej szkoły znajomi moich znajomych, ale z tego co wiem ogólnie rzecz biorąc byli zadowoleni:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kierowca Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.12, 16:57 Osobiście gorąco polecam szkołę Autofan! Zdałem za pierwszym razem u Sebastiana Wróbla, ale znajomi chwalą sobie również innych instruktorów. Tutaj www.youtube.com/watch?v=PLmyIvagXNQ znajdziecie serię filmików, wypuszczonych przez Autofan, które mogą pomóc dobrze przygotować się do egzaminu. Z tego co wiem jest 6 odcinków i naprawdę są bardzo pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena121192 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? 19.06.14, 22:23 Jestem bardzo zaskoczona negatywnymi opiniami na temat "Rolki". Posiadam prawo jazdy od ponad 3 lat, ale postanowiłam wykupić sobie godziny ze względu na to, że jestem tylko niedzielnym kierowcą i wiedziałam, że na wrocławskie drogi się nie nadaję ;P miałam okazję jeździć z Panem Karolem, nie mam żadnych zastrzeżeń, próbował wyeliminować moje zbędne nawyki podczas jazdy, atmosfera podczas jazdy była jak najbardziej przyjazna, był czas na luźną rozmowę, ale niezbędną wiedzę potrafił przekazać, wykazując się odpowiednią stanowczością :) żadne rozmowy przez telefon nie miały miejsca, cały wykupiony przeze mnie czas został w pełni mi poświęcony z odpowiednią rzetelnością. A to czy zdajemy prawo jazdy za 1 czy 10 razem zależy przede wszystkim od Nas samych, a nie od Instruktorów, nie ważne jaki Instruktor byłby świetny, jak nie będziemy poświęcać wolnego czasu na dodatkową naukę to nic Nam nie pomoże, ale taka już Nasza natura, że wina zawsze leży tam gdzie Nas nie ma :) w biurze nie ma już żadnej Pani Ani, a jest przesympatyczna Pani Elwira ;) Najlepszym sposobem aby przekonać się, że negatywne opinie nie są prawdziwe jest zapisanie się na najbliższy kurs w "Rolce" ;) jak najbardziej Polecam ;) Pozdrawiam, Magdalena :) Odpowiedz Link Zgłoś
beti197666 Re: Wrocław - Rolka - ktoś się u nich uczył? 11.05.16, 13:27 witam serdecznie. Z czystym sumieniem mogę odradzić tę szkołę nauki jazdy. Kierownik owszem nauczył mnie jeździć autem , nie bać się kierownicy jak i auta , ale kiedy skończyła mi się umowa i nie dostałam daszych terminów na jazdę , i chciałam się przenieść do innej szkoły za względu na przeprowadzkę to nie rozliczył się ze mną z niewyjeżdzonych godzin ( zostało mi 6 ) to jeszcze napisał że to z mojej winy i że zrywam umowę.Dodam że umowa skończyła mi się 28,04,2016 roku i od tamtej pory nikt do mnie nie zadzwonił i nie pytał co z dalszym godzinami do wyjeżdżenia.Tu nie chodzi o pieniądze tylko o to jak się traktuje kursanta.Nie polecam tej szoły. A myślę że mała kontrola w tym biurze przydałaby im się . Odpowiedz Link Zgłoś