killdressbill 12.08.04, 21:18 Witam, czy znajde tu kogos kto w ostatnim czasie robil uprawnienia? trudna procedura i egzamin? powoli zbieram papiery ale dobrze byloby pogadac z kims kto na wlasnej skorze juz to odczul. pozdro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggigus Re: tlumacz przysiegly 13.08.04, 13:00 Ludzie, co Wy macie z tymi egzaminami na tlumaczacza przysieglego?? Jezeli masz dyplom magistra danej filologii, idziesz wraz z nim do sadu rejoniwego i tam dokonujesz rejestracji na tluamacza. -Wybacz zlosliwosc, ale jesli chcesz byc tlumaczem, to powinnas to wiedziec. Chyba ze chcesz byc tlumaczem w innym kraju, badz cos sie w przepisach zmienilo. pozdr Odpowiedz Link
zarsimeon Re: tlumacz przysiegly 24.11.04, 13:51 No, chyba tak to do końca nie jest; to by było zbyt łatwe: masz dyplom i siup! idziesz do sądu i jesteś już tłumaczem. Z tego, co wiem, to np. w Warszawie musisz mieć udokumentowane co najmniej 3-letnie doświadczenie jako tłumacz. Dopiero wtedy możesz zacząć się starać o uprawienia. Odpowiedz Link
ggigus oki, ale egzaminow, 24.11.04, 18:42 o ktore raz po raz ktos pyta na roznych obcojezycznych forach nie ma. pozdr Odpowiedz Link
sterre Re: tlumacz przysiegly 26.11.04, 07:48 moze spokojniej? ja tez myslalam,ze sa egzaminy pani od angielskiego w liceum opowiadala,ze jej kolega wlasnie zostal tlumaczem przysieglym,a to jest bardzo trudne i trzeba zdawac wielogodzinne egzaminy no i tak do dzisiaj jej wierzylam :) Odpowiedz Link
lucia_van_eeden Re: tlumacz przysiegly 28.11.04, 05:07 Ja w czerwcu zdalam na Uniwersytecie Amsterdamskim. Zobacz www.slavisch.nl , wybrac 'Pools' - 'Proeve van Bekwaamheid' (po niderlandzku). Odpowiedz Link
katjad Re: tlumacz przysiegly 11.03.05, 10:55 A co jak sie chce zostac tlumaczem przysieglym w Holandii ??? Odpowiedz Link