iwonka13 28.01.05, 18:14 Prosze piszcie czym urzekła Was Holandia? Ja uwielbiam ten kraj, bardzo mi sie tam podoba. A najbardziej ich drogi rowerowe - poprostu marzenie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachatka Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 06.02.05, 13:26 Niesamowite drogi rowerowe i przesliczne domki jak dla lalek. Choc bym sie sama zadusila w domu, w ktorym nie ma pol metra wolnej sciany, bo wszytsko albo zawalone meblami, albo pozawieszane zdjeciami. No i jeszcze przez caly rok wielona trawa! Okolice Poznania, z ktorego pochodze, od lipca przemieniaja sie w sawanne (stepowienie Wielkopolski i wszystko schnie), a w Holandii przez calusienkie lato zielono. U Holendrow bardzo ceni bezposredniosc i poczucie humoru. Z nikim sie tak nie wyglupiam jak z Holenderskimi znajomymi. Nie sa moze szytem finezji i wyrafinowania, ale uwielbiam ich takich jakimi sa. Odpowiedz Link
yennefer81 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 15.02.05, 01:18 Kanapki z maslem orzechowym i appelstroopem. :) Odpowiedz Link
gabriela1111 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 16.02.05, 14:30 a mi podoba sie to, ze ich domy nie sa ogrodzone takimi wielkimi płotami jak u nas, mają sliczne ogrody, a jak nie mają kwiatów, to chociaz zadbana trawa! Odpowiedz Link
dutchman Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 17.02.05, 10:55 To, ze ludzie o wszystkim rozmawiaja, ze nie ma zazdrosci w takim stopniu jak w Polsce, a zwlaszca ze potrafia dojsc do porozumienia w najtrudniejszych sprawach. Tez to, ze szanuja sie wzajemnie i zawsze "trzymaja sie razem" i sobie pomagaja wzajemnie. dutchman Odpowiedz Link
antonina63 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 15:10 to prawda trzymaja sie razem czego nie mozna powiedziec o polakach zwlaszcza o tych co pracuja w Holandii Odpowiedz Link
mjvg Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 20:50 Chyba byles tylko na wakacjach w Holandii. Po latach pobytu juz bys tego nie napisal. Odpowiedz Link
dutch_princess Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 17.02.05, 15:16 Holendrzy!!!! :-) Odpowiedz Link
biserka79 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 10.09.05, 18:06 To chyba napisala kolejna ofiara ich niezwykle skutecznego bajerkowania! Nawet jesli nie sa zabojczo przystojni, to jest w nich jakis magnez.... A pieknymi slowami potrafia tak omotac jak malo kto.... Zwlaszcza, ze nie podziwiaja tylko twojego ladnego cialka ale bardzo podkreslaja twoje wysokie IQ! Ale musze przyznac, ze pracujac zaledwie trzy miesiace w polsko-holenderskiej firmie, bardzo sie dowartosciowalam, pod kazdym wzgledem. Na koniec: polecam kazdemu znajomosc z uroczymi Holendrami, ale jednoczesnie radze, by zachowac pewien dystans i traktowac, to co mowia z duzym przymruzeniem oka! Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 00:59 ha ha ha serdecznie sie usmialem ... Odpowiedz Link
gabriela1111 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 20:44 a to Ci dopiero..., dlaczego????? Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 23:23 bo lubie sie smiac.... Odpowiedz Link
rolek33 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 01.12.05, 18:32 drogi rowerowe owszem,,,,, ale najbardziej baka,, ziółka mają słodziutkie, że zamiast tlenu mógłbym oddychać np. hiro chiraciem:P A hashe mają takie że u nas to o ziole co by tak robiło, możemy tylko pomarzyć,,,, No i w smaku w sumie lepsze, niż nasze zioła, nie sposób by się przejadło,,, NO A PO PIERWSZE MOŻLIWOŚĆ ZAPALENIA LEGALNIE, W KULTURZE W COFFESHOPIE, BEZ UKRYWANIA SIĘ, BEZ JAKIEGOŚ NEGATYWNEGO FILMU ŻE ŁAMIESZ PRAWO(GŁUPIE ALE ZAWSZE) I MOGĄ CIĘ UKARAĆ,,,, KLIMAT:) Jak sobie przypomnę The Old Church w Red Light District(bądź też gdzieś niedaleko, nie pamiętam dokładnie) to mam ochotę zrobić sobię wakacje i pojechać do Daamu, zbyt długo mnie tam już nie było,,,, Odpowiedz Link
uros Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 01.12.05, 20:58 Bezpośredniość Holenderskich kobiet Odpowiedz Link
katja36 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 22:28 Mnie najbardziej podoba sie to ze prawie wszystko mozna tu szybko zalatwic. Potrzebowalismy (ja i moj partner) zaswiadczenia o wolnym stanie cywilnym. On czekal na to w Stadhuis cale 6 minut a ja w USC w Polsce 4 dni. Odpowiedz Link
ki.diabel Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 24.01.06, 18:23 ah.... dluzej to pozyjesz to zmienisz zdanie! Biurokracja tutaj wieksz niz w Polsce!!! Odpowiedz Link
aomcre Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 12.02.06, 19:45 To sie robi powoli panstwo policyjne. Odpowiedz Link
anna_knapczyk Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 25.02.16, 12:00 Najlepszy widok na Twoją przyszłość! Międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku. Swoje produkty dostarczamy do 19 europejskich krajów. Posiadamy 4 hale produkcyjne o łącznej powierzchni 65 tys. m2, biura obsługi klienta zlokalizowane w Kornicach, Łodzi, Wrocławiu i Katowicach oraz rozwiniętą sieć sprzedaży. Jesteśmy innowacyjnym przedsiębiorstwem. Mamy jasną wizję. Realizujemy starannie zaplanowaną, długofalową strategię, a ugruntowana pozycja pozwala nam na stworzenie stabilnych warunków zatrudnienia. Praca od zaraz dla osób komunikujących się w języku: francuskim, niemieckim, holenderskim lub włoskim. Zainteresowanych prosimy o przesłanie CV na adres: rekrutacja@ekookna.pl Odpowiedz Link