Dodaj do ulubionych

co najbardziej podoba się Wam w Holandii?

28.01.05, 18:14
Prosze piszcie czym urzekła Was Holandia? Ja uwielbiam ten kraj, bardzo mi
sie tam podoba. A najbardziej ich drogi rowerowe - poprostu marzenie!
Obserwuj wątek
    • bachatka Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 06.02.05, 13:26
      Niesamowite drogi rowerowe i przesliczne domki jak dla lalek. Choc bym sie sama
      zadusila w domu, w ktorym nie ma pol metra wolnej sciany, bo wszytsko albo
      zawalone meblami, albo pozawieszane zdjeciami.
      No i jeszcze przez caly rok wielona trawa! Okolice Poznania, z ktorego
      pochodze, od lipca przemieniaja sie w sawanne (stepowienie Wielkopolski i
      wszystko schnie), a w Holandii przez calusienkie lato zielono.

U Holendrow bardzo ceni bezposredniosc i poczucie humoru. Z nikim sie tak nie
      wyglupiam jak z Holenderskimi znajomymi. Nie sa moze szytem finezji i
      wyrafinowania, ale uwielbiam ich takich jakimi sa.
      • yennefer81 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 15.02.05, 01:18
        Kanapki z maslem orzechowym i appelstroopem. :)
    • gabriela1111 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 16.02.05, 14:30
      a mi podoba sie to, ze ich domy nie sa ogrodzone takimi wielkimi płotami jak u
      nas, mają sliczne ogrody, a jak nie mają kwiatów, to chociaz zadbana trawa!
      • dutchman Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 17.02.05, 10:55
        To, ze ludzie o wszystkim rozmawiaja, ze nie ma zazdrosci w takim stopniu jak w
        Polsce, a zwlaszca ze potrafia dojsc do porozumienia w najtrudniejszych
        sprawach. Tez to, ze szanuja sie wzajemnie i zawsze "trzymaja sie razem" i
        sobie pomagaja wzajemnie.
        dutchman
        • antonina63 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 15:10
          to prawda trzymaja sie razem czego nie mozna powiedziec o polakach zwlaszcza o
          tych co pracuja w Holandii
        • mjvg Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 20:50
          Chyba byles tylko na wakacjach w Holandii. Po latach pobytu juz bys tego nie
          napisal.
    • dutch_princess Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 17.02.05, 15:16
      Holendrzy!!!! :-)
      • biserka79 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 10.09.05, 18:06
        To chyba napisala kolejna ofiara ich niezwykle skutecznego bajerkowania! Nawet
        jesli nie sa zabojczo przystojni, to jest w nich jakis magnez.... A pieknymi
        slowami potrafia tak omotac jak malo kto.... Zwlaszcza, ze nie podziwiaja tylko
        twojego ladnego cialka ale bardzo podkreslaja twoje wysokie IQ! Ale musze
        przyznac, ze pracujac zaledwie trzy miesiace w polsko-holenderskiej firmie,
        bardzo sie dowartosciowalam, pod kazdym wzgledem. Na koniec: polecam kazdemu
        znajomosc z uroczymi Holendrami, ale jednoczesnie radze, by zachowac pewien
        dystans i traktowac, to co mowia z duzym przymruzeniem oka!
    • widmowolnosci Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 00:59
      ha ha ha serdecznie sie usmialem ...
      • gabriela1111 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 20:44
        a to Ci dopiero..., dlaczego?????
        • widmowolnosci Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.02.05, 23:23
          bo lubie sie smiac....
    • rolek33 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 01.12.05, 18:32
      drogi rowerowe owszem,,,,, ale najbardziej baka,, ziółka mają słodziutkie, że
      zamiast tlenu mógłbym oddychać np. hiro chiraciem:P A hashe mają takie że u nas
      to o ziole co by tak robiło, możemy tylko pomarzyć,,,, No i w smaku w sumie
      lepsze, niż nasze zioła, nie sposób by się przejadło,,, NO A PO PIERWSZE
      MOŻLIWOŚĆ ZAPALENIA LEGALNIE, W KULTURZE W COFFESHOPIE, BEZ UKRYWANIA SIĘ, BEZ
      JAKIEGOŚ NEGATYWNEGO FILMU ŻE ŁAMIESZ PRAWO(GŁUPIE ALE ZAWSZE) I MOGĄ CIĘ
      UKARAĆ,,,, KLIMAT:) Jak sobie przypomnę The Old Church w Red Light District(bądź
      też gdzieś niedaleko, nie pamiętam dokładnie) to mam ochotę zrobić sobię wakacje
      i pojechać do Daamu, zbyt długo mnie tam już nie było,,,,
      • uros Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 01.12.05, 20:58
        Bezpośredniość Holenderskich kobiet
    • katja36 Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 19.01.06, 22:28
      Mnie najbardziej podoba sie to ze prawie wszystko mozna tu szybko zalatwic.
      Potrzebowalismy (ja i moj partner) zaswiadczenia o wolnym stanie cywilnym. On
      czekal na to w Stadhuis cale 6 minut a ja w USC w Polsce 4 dni.
      • ki.diabel Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 24.01.06, 18:23
        ah.... dluzej to pozyjesz to zmienisz zdanie! Biurokracja tutaj wieksz niz w
        Polsce!!!
        • aomcre Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 12.02.06, 19:45
          To sie robi powoli panstwo policyjne.
    • anna_knapczyk Re: co najbardziej podoba się Wam w Holandii? 25.02.16, 12:00
      Najlepszy widok na Twoją przyszłość!

Międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku.

Swoje produkty dostarczamy do 19 europejskich krajów. Posiadamy 4 hale produkcyjne o łącznej powierzchni 65 tys. m2, biura obsługi klienta zlokalizowane w Kornicach, Łodzi, Wrocławiu i Katowicach oraz rozwiniętą sieć sprzedaży.

Jesteśmy innowacyjnym przedsiębiorstwem. Mamy jasną wizję. Realizujemy starannie zaplanowaną, długofalową strategię, a ugruntowana pozycja pozwala nam na stworzenie stabilnych warunków zatrudnienia.

Praca od zaraz dla osób komunikujących się w języku: francuskim, niemieckim, holenderskim lub włoskim. Zainteresowanych prosimy o przesłanie CV na adres: rekrutacja@ekookna.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka