rosjaiswiat1
24.05.18, 09:06
Juz od dluzszego czau mialem "zajac sie" judaizmem, ale ciagle byli wazniejsze sprawy, ale w zwiazku z tym co stalo sie ostatnio w Palestynie, gdzie wojsko izraelsko zabilo mnostwo ludzi, postanowilem, ze dalej zwlekac nie bede.
Otoz, kiedys dawno temu trafilo sie mnie cos bardzo ciekawego, a mianowicie pytanie Olega z Rosji, ktore on zadal Zydom na portale evrei.com:Как оправдать истребление, женщин, детей, стариков при завоевании Ханаана? (Jak usprawiedliwic zaglade, kobiet, dzieci, starcow podczas podboju Kanaanu?)
Odpowiedz rabina otworzyla mnie wtedy oczy na to, czym jest judaizm:
www.evrey.com/sitep/askrabbi1/q.php?q=otvet/q4139.htm
Odpowiedz jest bardzo dluga, wiec pozwolilem sobie przetlumaczyc tylko jeden fragment, ktory dopbitnie obrazuje cala przestepcza filozofie judaizmu:
"Только Всевышний знает, кем станет каждый конкретный ребенок, когда вырастет. Поэтому, если действовать по Его повелению — не ошибешься. И если Творец мира сказал, что уничтожить надо всех, включая даже грудных детей — значит, Он видел, что они в дальнейшем пойдут по стопам своих отцов."
(Tylko Bog wie, kim bedzie każde konkretne dziecko, gdy dorosnie. Dlatego, jesli dzialac na Jego polecenie - nie popelnisz bledu. I jesli Stworca swiata powiedzial, ze trzeba zniszczyc wszystkich, w tym nawet niemowlat - to znaczy, ze widzial, ze w przyszloscii pojda w slady swoich ojcow. - tlumaczenie moje)
p.s.Minister SZ Rosji Lawrow nazwal slowa ambasadora Izraela o tym, ze wszystkie dzieci, ktore zostali zabici przez izraelskich zolnierze, byli terrorystami , bluznierstwem:
«Я не могу согласиться с заявлениями о том, что десятки мирных граждан, включая грудных детей, которые были убиты в ходе этих инцидентов, что они являются террористами. Я считаю, что это кощунственные заявления, которые призваны уйти от честного разговора»