rosjaiswiat1
18.01.21, 21:25
W innym watku ja napisaem cos takiego: "Jestem pewien tego, ze wszystkie " niezalezne i wolne" swiatowe media juz dzis wieczorem wykonaja swoje zadanie, i pokaza w odpowiednim swiecie ladowanie Nawalnego,zgodnie z oczekiwaniami, i umieszcza zdjecia na pierwszych stronach.Ale bardziej mnie interesuje to,
czy Amerykanie maja przyzwoity zamiennik dla Nawalnego?
Jak myslicie - maja, czy musza poszukac?"
forum.gazeta.pl/forum/w,154812,171122182,171122182,Dlaczego_Nawalny_wraca_do_Rosji.html?p=171123018
Oczywiscie mialem racje, ze "swiatowe niezalezne media" odpracowali na medal zamowienie, i sprawa Nawalnego zajela pierwsze strony gazet. Ale to nie bylo trudno przewidziec, poniewaz z gory bylo wiadomo, ze powrot Nawalnego na Ojczyzne jest dobrze zaplanowana prowokacja, a "niezalezne i demokratyczne" media mieli odegrac jedna z glownych role.
Ale nie wszystko poszlo tak, jak bylo zaplanowano. Przede wszystkim zawiedli "zwolennicy" Nawalnego, a dokladniej, ich bardzo mala ilosc. Na lotnisko zjawilo sie zaledwie pare setek osob, co jak na "triumfalny powrot lidera opozycji" jest bardzo marnym wynikiem. Ilosc witajacych dokladnie pokazuje realne poparcie Rosjan dla takich "liderow opozycji" jak Nawalny. Ale nie o tym ten watek. A tematem watku jest to co pogrubilem, nieskromnie cytujac samego siebie. Czyli:
"czy Amerykanie maja przyzwoity zamiennik dla Nawalnego?
Jak myslicie - maja, czy musza poszukac?"
Ja mam pewne przemyslenie na ten temat, i mam nieodparte wrazenie, ze wkrotce w Rosji okaze sie Tichanowska pod numerem 2, czyli zona nawalnego, ktora bedzie probowac powtorzyc to, co Tichanowskaja , a tak naprawde ci, kto nia kieruja, na Bialorusji. Wiec dalej bedzie tak - Nawalny siedzi w wiezieniu, a jego zona zaczyna walczyc o "zwyciestwo demokracji w Rosji".
Sadzac po zdjeciach, ktore okazali sie w necie, ona psychicznie juz jest dpo tego gotowa, ale sam nawalny nie jest z tego powodu zadowolony. jednak to jego zona bedzie odwiedzac zachodnie salony, a on w tym czasie bedzie musial siedziec w lochach Putina
Zwroccie uwage na to, jaka opalenizne ma Nawalny, a jak wyglada jego zona. Wyraznie widac, ze Nawalny gdzies milo spedzal czas, nie wykluczono, ze w jakims tropikalnym kraju. To mialo byc dla niego osloda przed wymuszonej przez jego kuratorow odsiadce w ciupie u Putina. Julia nie miala na to czasu, ona byla przygotowywana do roli nowego lidera opozycji. W odroznieniu od Tichanowskiej, ktora calkowicie przypadkowo trafila do polityki, Julia ma dobre doswiadczenie i posiada dosc dobre wyksztalcenie. Przy tym potrafi gadc z sensem (tym bardzo rozni sie od meza), i sprawia na ogol bardzo dobre wrazenie.
Wiec stawiam na to, ze Amerykanie maja juz przyzwoity zamiennik dla Nawalnego, a cala ta heca z jego powrotem do Ojczyzny, ma sluzyc przede wszystkim promowaniu nowego "lidera rosyjskiej opozycji". I mam obawe, ze ona ma duze szanse namieszac sporej ilosci Rosjan w glowie.