GoĹÄ: Alexi IP: *.as.kn.pl 23.02.10, 13:57 Jak dla mnie faworystem jest zdecydowanie wrocławska Renoma. Polecam ten wpis: www.architeon.pl/index.php/wiadomosci/realizacje/75-renoma-rozbudowa-i-modernizacja-perelki-modernizmu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Tomaszek82 Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.chorzow.um.gov.pl 23.02.10, 14:09 Chyba sie pomylili z tym domem bezpiecznym. Powienien byc nominowany do makabryly przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:30 Dla mnie dom bezpieczny, jedyny nowatorski projekt w tej grupie.Nie forma a funkcja! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: p Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 14:31 Dlaczego droga bryła nie podała kto jest autorem tego cuda przy pięknej? Czyżby nie wypadało? Żeby nie było niejasności, projekt tego wątpliwej jakości dzieła pochodzi z renomowanej pracowni Bulanda, Mucha - Architekci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.nat0.sta.nsm.pl 23.02.10, 14:32 Cuprum powinno być w Makabryle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brm Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.e-wro.net.pl 23.02.10, 14:41 Ogromnie cieszy mnie nominacja do makabryły wrocławskiego centrum Justin. Mieszkam we Wrocławiu i gdy widzę ten obiekt wyobrażam sobie, że nie ma pozwolenia na budowę i będą go musieli rozebrać. Namawiam na glosowanie na to "coś". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bet Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:00 A ja myśle, że brakuje dobrych brył i makabrył. Wiekszośc projektów jest na podobnym poziomie. Każdy ma wady, zalety i jest średniakiem. Nic nie wybija ponadprzeciętność. Zastanawiam ię też czy termoizolacje można nazwać makabryłami - oszpecaniem-tak, ale czy zmieniają bryłe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kon Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 212.145.123.* 23.02.10, 15:19 Ale o co chodzi z ta Karpacka Troja? Czy ktos to widzial? Jezeli to miala byc instytucja kulturalna a wybudowano PGR to jest to zupelna tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: silesius Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.umwd.pl 23.02.10, 15:26 justin center????? on niczego nie zdominował, w przestrzeni miasta w tej części nadal dominuje Galeria. Jak dla mnie faworytem w makabryle jest to osiedle na Zakrzówku w Krakowie (polecam wyszukać inne zdjęcia, te w bryle to akurat łagodne). A w Bryle to bym się wahał między Hotelem Andels w Łodzi a wrocławską Renomą. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ŁW Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:26 Brakuje makabrył... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stricte Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.10, 15:53 Spichlerz medusy moim faworytem, chociaz jako lodzianin kibicuje tez andelsowi :) ale ta cuprum arena to chyba nie ta rubryka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M. Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:59 eee a gdzie opera krakowska??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakowiaczek mały Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:17 Właśnie! Gdzie ta obrzydliwa opera krakowska?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.nat0.sta.nsm.pl 23.02.10, 16:33 Opera krakowska rok temu była nominowana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lodzioholik Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 188.33.58.* 23.02.10, 18:08 A dlaczego powtarza się totel Campanile z Łodzi? Był on już rok temu w głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.toya.net.pl 23.02.10, 18:31 przeciez ten hotel to jest makabryla... jak mozna cos takiego od podstaw budowac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 195.116.98.* 23.02.10, 18:32 Ciekawe czy architekt który projektował zwycięski projekt odbiorze osobiście nagrode:) ... www.skapiec.pl/#from41355 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakusek z skawiny Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 93.159.129.* 23.02.10, 19:07 Jak dla mnie w kategorii "Brył" najlepsza jest Wrocławska Renoma - choć mocno się wahałem nad Sądem w Katowicach - b. udana realizacja. Jeśli chodzi o makabryłę to zwycięzca może być tylko jeden: Zakrzówek w Krakowie. Jak tylko tam jadę zawsze się wzbiera we mnie jad na dewłpela i tych matołów którzy kupując mieszkania w czymś takim przyczyniają się do zaśmiecania naszego krajobrazu. Na pohybel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jozue Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.chello.pl 23.02.10, 19:11 dla mnie renoma i zakrzówek , za to justin przesada , nie taki on najgorszy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swoboda_t Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:44 Jestem z Kato i nominowałem Sąd, który jest naprawdę imponujący. Ale w osatecznym głosowaniu wahałem się między Andelsem z Łodzi a Spichlerzem z Gliwic. Z uwagi na zakres inwestycji skłaniam się ku Andelsowi. Co do Makabryły to nominowałem remont WKU w Kato (jak na ironię stoi przy tej samej ulicy co sąd, ze 250 metrów dalej) ale krakowski Zakrzówek jest nie do pobicia :D Odpowiedz Link Zgłoś
swigull Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje 23.02.10, 20:22 pomimo wrocławskiego rodowodu głosuję na andelsa. renoma jest przykładem dobrej architektury, jednak wnętrze nie prezentuje już niestety tej samej klasy. andels to przykład na rewelacyjną adaptację. makabryła? wybór zastanawiająco ubogi, ale stawiam na zakrzówek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 94.75.121.* 23.02.10, 20:29 Bieda poza Koniecznym! Nominacje kompletnie od czapy! Cuprum to jakiś syf!!!Bryła schodzi na psy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adrians Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.oswiecim.vectranet.pl 23.02.10, 21:04 Moim faworytem jest Hotel Andel's. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iXik Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: *.chello.pl 23.02.10, 21:12 zakrzówek jest jednym z wielu dennych projektów deweloperów mieszkaniowych. nie brakuje ich w polsce wiec preferowałbym więcej nominacji budynków o innych funkcjach niż mieszkalne. to samo tyczy się wszelkich termomodernizacji, dużo gniotów wiec dopiero jak coś godnego uwagi to możnaby nominować. cieszy mnie że pojawiają się równiez mniej rozdmuchane przykłady jak drewniana kaplica czy stacja benzynowa, jestem w pełni za tymi obiektami. również jeszcze nieliczne rewitalizacje obiektów poprzemysłowych są warte uwagi. jakby ktoś był w ustce to w porcie stoi taki stary betonowy spichlerz. jak na niego patrzę to marzy mi się jego adaptacja wzorowana śmiałym projektem biblioteki w strasburskim silosie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasIaa Re: Bryła i makabryła 2009 - nominacje IP: 91.193.160.* 23.02.10, 21:12 Jestem oczywiście za Hotelem Andel's, chociaż stawiała bym jeszcze na sąd w Katowicach. Co do makabryły krakowski Zakrzówek jest bezkonkurencyjny:D Odpowiedz Link Zgłoś