Gość: M.M. IP: *.chello.pl 26.05.10, 15:04 Wypas. Kiedys tez chciałem podobny zaprojektować. Zabrakło mi odwagi. Generalnie budowanie takich ziemianek moż eocalić niejeden pozamiejski krajobraz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Strasburger mówi ż Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.grupa5.com.pl 26.05.10, 16:24 ale mają doła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowa Hale Stalow Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.grupa5.com.pl 26.05.10, 16:49 Nie każdy może wie że bryla.pl pośrednio należy do G**NA WYBORCZEGO znaczy sie gazety wyborczej dlatego będę o tym pisał bo to jak ta gazeta kłamie świadomie to jak przekracza wyznaczone granice również na tym portalu sie najzwyczajniej w świecie w głowie nie mieści... Możecie i kasować moje posty ale z takim podejściem lepiej zamieszkajcie na Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Podziemny dom w Seulu IP: 195.116.98.* 26.05.10, 17:10 Nie chciałbym mieszkać w czymś takim.Dziura w ziemi budząca skojarzenia z toaletą(www.youtube.com/watch?v=z0F5SAHhBJs ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacio Jacopo Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.spray.net.pl 26.05.10, 22:14 Nie pokazujcie takich realizacji, bo posłuży to dla inwestorów za inspirację i zaczną na wrocławskim Kuzanowie budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolkazklanui zl Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 26.05.10, 22:37 w sam raz chatka na tereny zagrozone powodzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.chello.pl 27.05.10, 00:04 kto by chciał mieszkać w piwnicy, ręka do góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuj Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:11 to mi nie wygląda na dom mieszkalny, ale na jakąś świątynię albo miejsce spotkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.chello.pl 27.05.10, 11:04 "chuj" po twoim nicki widać jaki z ciebie pro-architekt, lepiej nie odrywaj sie od zestawienia stolarki bo szef bedzie krzyczał! swoją drogą sytuacja miedzy koreami zaostrza sie, juz niedlugo w'w dom bedzie zmieniał funkcję na bunkier:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budbar Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.net.pbthawe.eu 27.05.10, 14:45 U nas trzeba dodać trochę balustrad ze szkła, żeby się nie zabić po pijaku (o dzieciach nie wspomnę). Ogólnie fajny ale ja mieszkam w Szczecinie i ta deszczowa kraina raczej nie nadaje się na posadzki z gruntu. Potrzebna jest góra (naturalny spływ) albo pompa strażacka jako dodatek na wypadek deszczu. Co do kontaktu z otoczeniem to raczej dom dla rodziny, to nie jest. Możemy eksperymentować ze wszystkim ale trzeba znać psychikę człowieka a ten raczej woli unikać przestrzeni bez wyjścia. Dodatkowy minus to brak widoków, zwariować można bez widoków na naturę lub miasto jak kto woli i ma. Taki obiekt nadaje się TYLKO na obiekt użyteczności publicznej. Zresztą co tu komentować, kawał dobrego projektu dla wąskiego grona odbiorców i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewympasem.pl Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.echostar.pl 27.05.10, 16:02 Kiedyś w Poznaniu był koleś, który żył w ziemiance. Podobno kilka lat. Umiejscowiona była w lesie, znajomy natknął się na niego gdy z niej wychodził. Wszystko było tak zakamuflowane, że nie było możliwości znalezienia jej. Szacun pustelniczy. Może to nie było centrum miasta, ale niedaleko kampusu uniwersyteckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 'budowa Hale St Re: Podziemny dom w Seulu IP: 91.205.72.* 28.05.10, 11:06 Proszę mi szczerze wybaczy, ale jedynym 'G**' na tym portalu są twoje debilne komentarze. Nie chcesz, nie czytaj, ale nie musisz się wszystkim chwalić, że twoja chęć pisania przerastw twoją inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielenin Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 15:33 bunkier nie dom to sie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0maszku Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.4web.pl 31.05.10, 12:16 mi to wygląda trochę, jakby ktoś za długo siedział przed Simsami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 'do budowa Hale Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.chello.pl 31.05.10, 12:23 nie podobają się komentarze: nie czytaj i nie komentuj. walisz bluzgami aż widać inteligencję. kolega "budowa Hale Stalow" ma rację: z takim podejściem na Białoruś! - kultura wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 31.05.10, 13:17 jestem za.. tylko ja bym go umiescil 50 m glebiej.. i schron przeciw atomowy, antypowodziowy i itp.. jak sie patrzy..;) Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Re: Podziemny dom w Seulu 22.06.10, 09:45 DObry do pierwszego porządnego deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:16 będzie świetny basen niedługo. z labiryntem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.wshifm.edu.pl 22.06.10, 12:03 Do kolegi "budowa Hale Stalow": 1. Kiedy piszesz "(...) G**NA WYBORCZEGO (...)" - od razu pokazujesz swój poziom kultury. Jaki to poziom - domyśl się sam. 2. bryla.pl nie należy do Gazety Wyborczej. Jeśli mówimy o "portalach zależnych", to bryla.pl jest sub-portalem tematycznym portalu gazeta.pl. 3. Najważniejsze: Portal gazeta.pl NIE MA NIC WSPÓLNEGO z Gazetą Wyborczą. Jedynym elementem wspólnym obu mediów jest właściciel - spółka Agora. 4. Portalem stowarzyszonym z Gazetą Wyborczą jest wyborcza.pl. 5. Ze względu na punkt trzeci - wszelkie żale, pretensje i uwagi odnośnie portalu gazeta.pl proszę nie przenosić na Gazetę Wyborczą. 6. Zaznaczam, że uwagi krytyczne dotyczące portalu gazeta.pl uważam w ogromnej mierze za słuszne (np. często żenujący poziom informacji, wiedzy dziennikarskiej, nierzetelność, fatalne tłumaczenia, straszliwe (czytaj:elementarne) błędy ortograficzne). Z tym że portal wyborcza.pl jest na poziomie zbliżonym do Gazety Wyborczej, podczas gdy gazeta.pl jest na poziomie portalu onet.pl, ewentualnie - słynnych już - komentujących na onet.pl. Dziękuję za uwagę. Czytelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zei Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.06.10, 14:54 ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
micko9 Re: Podziemny dom w Seulu 22.06.10, 15:45 "3. Najważniejsze: Portal gazeta.pl NIE MA NIC WSPÓLNEGO z Gazetą Wyborczą. Jedynym elementem wspólnym obu mediów jest właściciel - spółka Agora." A więc nieprawdą jest, że nie ma nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.ethz.ch 22.06.10, 15:55 Od kiedy ludzie żyją pod ziemią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.wshifm.edu.pl 22.06.10, 16:14 Do kolegi micko9: Chodziło mi o redakcje, dziennikarzy a przede wszystkim o treści. Dla przykładu: "Fakt" i "Forbes" zdecydowanie nie mają ze sobą nic wspólnego, a właścicielem obu tytułów jest Axel Springer. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~cukrowaaga@wp.pl Re: Podziemny dom w Seulu IP: 83.3.10.* 08.07.10, 10:16 Rewelacyjny! Gdyby jakiś producent betonu zainwestował i wybudował mi taki dom w zmian za możliwość prezentacji i reklamy, byłabym szczęśliwa! mam piękną działkę na skarpie góry, właśnie takie coś chciałabym kiedyś tam postawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Podziemny dom w Seulu IP: *.acn.waw.pl 22.09.10, 02:24 a jednym autor art. ma rację,że względów technicznych i izolacji może i jest najlepszy,ale forma i funkcja? A gdzie inne takie obiekty dla porównania? A 1,5 m drzwi? A niezabezpieczona dziura? jak ktoś lubi styl spacerniaka,to jego sprawa,ale żeby od razu zachwyt? Na prawo patrz beton,na lewo beton,z tyłu beton,z przodu beton. A żeby popatrzeć tylko na niebo,to wystarczy położyć się na plecach na łące,a niekoniecznie włazić do dziury w ziemi Odpowiedz Link Zgłoś