Dodaj do ulubionych

Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia

IP: 195.116.98.* 15.07.10, 10:57
Niech powstają nowe podmiejskie dzielnice takich dobrze zaprojektowanych osiedli szeregowych:)Bo z blokowiskami w centrach miast nie da sie już nic zrobić poza odmalowaniem(tnij.org/fajneubrania )
Obserwuj wątek
    • Gość: jogin Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.chello.pl 15.07.10, 11:02
      kurde! fajnie to wygląda,budować!!
      • Gość: miki Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.rev.masterkom.pl 21.09.10, 08:50
        Tak budować jak najwięcej, tylko po przystępnej cenie :D

----------------------------------------
        Altanki
        Doniczki
    • Gość: watcher Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 11:16
      kto chciałby dziś zamknąć się w tej puszce? u mnie w pozku jest ponad 30C teraz;p ps. na elewacji powinny byc zolte ostrzezenia nie dotykac- grozi poparzeniem;d
    • Gość: gugu Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.chello.pl 15.07.10, 11:16
      zajebiste, tylko kto pierwszy napisze ze to juz bylo?
    • keqi Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia 15.07.10, 11:20
      Coś strasznego!! Podstawowe błędy projektowe m.in. odwodnienie dachów. brak zaprojektowanej przestrzeni wejściowej. Nuda, nuda i tragiczna elewacja! Ludzie, skąd się biorą Ci architekci, którzy na siłę, a bez podstawowej wiedzy, tworzą MEGA NUDNĄ ARCHITEKTURĘ!
    • keqi Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia 15.07.10, 11:23
      P.S. Co do komentarzy, że "to już było". Ja uważam, że warto 100 razy powtórzyć jakiś dobry projekt, niż zrobić raz takiego GNIOTA!
    • Gość: larsen Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 11:28
      @kegi: skąd wiesz, że nie będzie ich w gotowym budynku. To tylko wizka i nie ma się co emocjonować jakimiś brakami. Ja uważam, że dobrze, że takie osiedle powstanie. Przynajmniej to coś innego niż szeregowce projektowane na zasadzie "katalogowiec copy+paste"
    • Gość: Zed Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.toya.net.pl 15.07.10, 12:16
      Ale tarasy na wschód to jakaś masakra. cały dzień w cieniu.
    • Gość: gronostaj Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 12:20
      niby coś innego od standardowych szeregowców, ale jak dla mnie poszaleli za bardzo. Wolałbym chyba mieszkanie w jakimś choćby takim nowym budownictwie we Wrocławiu: goo.gl/3CSu niż dom w takiej stylistyce. No ale to pewnie jedynie rzecz gustu.
    • Gość: wert Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: 79.110.198.* 15.07.10, 12:22
      WuWA też była w swoim czasie eksperymentem
    • Gość: max Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.gwp-arch.com 15.07.10, 14:23
      fajne tylko dlaczego takie angielskie, szeregowki nie leza w polskiej tradycji, mamy 2x wiekszy kraj niz anglia i o prawie polowe mniej ludzi, nie mozna tak projektowac bo skonczymy jak anglicy w mikroskopijnych domkach i z polowa kraju slumsow
    • Gość: hijack Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.10, 14:47
      :) ... zobaczymy kto to kupi :P
      Forma jak forma ... ale co z funkcja? Jakis brutalizm czy co, a mozna wiecej o tym napisac ... Dobrze ze chociaz drzwi sa na jednym poziomie. :D
      Ale brawo za odwage :)
    • Gość: a Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 15:48
      Co z tego że to jest inne. To jest poprostu brzydkie !!!!
    • keqi Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia 15.07.10, 15:56
      "larsen" zarzucił mi, ze to jest tylko wizka i nie ma się co emocjonować. Ze swojego doświadczenia wiem, że wizualizacja budynków o takiej "atrakcyjnej" formie dachu w realizacji będzie wyglądać 2 razy gorzej, a już teraz mnie nie powala. Poza tym jest to bardzo kosztowny projekt ze względu na ten dach. I tym bardziej podkreślam, iż wydawać pieniądze na takiego GNIOTA, to przesada. Spróbujcie coś zaaranżować na takim poddaszu, albo go ogrzać!
    • Gość: WW Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.chello.pl 15.07.10, 18:28
      Nie zadowalajmy się byle ochłapami tylko dlatego, że stan obecny to dno. W tym projekcie nie ma nic interesującego ..., ale z drugiej strony niewiele o nim wiemy (może nie wiemy o tym czymś)....
    • Gość: dddd Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.rev.pro-internet.pl 15.07.10, 23:00
      fajne, oby więcej takich!
    • Gość: a Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.07.10, 23:27
      wykonczenie chyba blachą falistą
      ale w poblizu mamy auchana, tesco,castorame, leroy,norauto..wiec się w ten styl wpasowali.
    • Gość: Anka Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 23:34
      Wszytkie? KTO PRACUJE DLA TEGO PORTALU? Naprawdę tak trudno jest wychwycić literówki?
    • Gość: starbrowarek Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.mpynet.fi 15.07.10, 23:37
      be...
    • Gość: maya Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: 109.243.165.* 15.07.10, 23:41
      wreszcie coś zaczyna się dziać. Ja i moi znajomiz którymi czasami dyskutuję na ten temat, mamy już dość spoglądania na mało ciekawe bryły bloków z tragiczną wykończeniówką która zaczyna się sypać po 4 latach.Za cenę oczywiście z górnej półki. Czy tak trudno zaaprobować projekt ciekawy stylistycznie zrobionny z tych samych materiałow lecz nieco bardziej z polotem? Co do przedstawianych domków- są super, oby tak dalej :)
    • popijajac_piwo Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia 15.07.10, 23:54
      pomysł garażów rewelacja. reszta o kant tyłka potłuc.
    • Gość: KS Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 15.07.10, 23:58
      Fajnie, że niesztampowe, skoda, że trochę mało logiczne, ale i tak na plus!
    • Gość: Architekt z Holand Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: 92.29.51.* 16.07.10, 00:01
      nie dość że już było to jeszcze gniot
    • Gość: xx Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.home.aster.pl 16.07.10, 00:03
      Piękne. Budować, budować!

Ale jeśli chodzi o istniejące bliźniaki i szeregowce - wiekszość z nich jest do siebie podobna tylko na papierze. Każdy musi sie przecież odróżnić, bo on woli zielony balkon a nie brazowy jak sąsiad, dach też pokryje blachą falistą a nie dachówką, jak sąsiad (i jak było w projekcie). A może to dlatego, że większość jest budowana z takich materiałów, jakie udało sie najtaniej kupić gdzieś na lewo (zwykle kradzionych).
    • Gość: było Re: Bliźniaki inne niż wszytkie z Wrocławia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.10, 00:06
      Fasada budynku Libeskinda w Berlinie - Muzeum żydowskie
      A ja sama mam taki dach i część elewacji i żyję, w upały super, wszystko jest kwestią izolacji i wentylacji, ale w ogóle spoko, Wrocław daje radę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka