Dodaj do ulubionych

Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT?

IP: *.iwacom.net.pl 20.12.10, 16:05
Przerost formy nad treścią! Żeby nie skomentować inaczej...
Obserwuj wątek
    • Gość: rafał Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.jsn.osi.pl 20.12.10, 16:12
      kakofonia...
    • Gość: Konstr Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 217.153.201.* 20.12.10, 16:15
      - Rysujemy w Skeczapie prostopadłościan
      - Przez 5 minut wykręcamy go i deformujemy dowolnie
      - Mamy bryłę gotową.
    • Gość: organic arch Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 16:18
      Łatwo krytykować, jeżeli się samemu nie projektowało podobnych rzeczy. Może troszkę za dużo się tu dzieje, ale kompozycja bryłowa bardzo zgrabna i to praktycznie z dowolnego kierunku obserwacji, co rzadko się zdarza.
    • Gość: Kejt Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.chelmnet.pl 20.12.10, 16:39
      wygląda odrobinę lepiej niż nasz gdynski potwór, zaburzenie osi widokowych
    • Gość: M.M. Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 17:09
      Zbyt wulgarny w swej formie. Olsztyn jest za mały na takie dominanty. Stylistyka przypomina niestety gdyńskie Sea Towers. Powiem szczerze, że samo w sobie może i trzyma się kupy, ale ma niestety z kupą za dużo wspolnego. Po prostu kupa brył i detali zmiksowana w bardzo nieprzyjemna, atakująca otoczenie, całość.
    • Gość: cucu na muniu Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 17:10
      mi się podoba. nie jest monolitem. ładnie poszatkowany, podobają mi się te wszystkie wcięcia i balkony, które łamią monotonię, przez co budynek nie jest nudny i mdły. stosunkowo zgrabnie wkomponowany.
    • Gość: N Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 17:21
      po dwóch latach pracy w zawodzie , trochę spokorniałem i aż tak jednoznacznie nie oceniam jak koledzy... na moje oko 2, 3 rok studiów :)choc to fakt że stylistycznie nie do końca spójne, zbuyt duża mnogość form,przez co mimo fajnej dynamiki trochę chaotycznie. coś tu nie do końca wypaliło, ale coś w sobie ma, spójrzcie na 5ty render. inna sprawa że skoro na etapie koncepcji coś juz jest nie halo, to potem może byc już tylko gorzej :) pozdr.
    • Gość: 12345 Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 17:22
      Ale maszkaron, w stolicy powstają 100 razy lepsze projekty...
    • Gość: Rob Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 17:31
      :) wiedziałem. się trafił mądrala
      gdyby ktoś się zainteresował autorem wiedziałby że to bedzie wlasnie taka forma. dojrzały dekonstruktywista, co poprojektował trochę za granicą, będzie świetna realizacja jak wlasnie see towers. a te komentarze porównujące do którego roku studiów się projekt zalicza są mizerne, znam lepsze maksymy, może ta: architekta poznaje się po tym co zbudował a nie po tym co piepszy. wybaczcie wulgarność ale to dla oddania jej dosadności. pozdrawiam
    • Gość: homnit Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 195.116.98.* 20.12.10, 18:08
      Byłby hit gdyby nie te odstające ozdóbki po bokach.Nie wygląda to zbyt atrakcyjnie.Poza tym bryła jest nowoczesna i ładnie będzie sie prezentować,gratulacje dla Olsztyna(abh.apolandia.com )
    • Gość: s Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 18:21
      lepsze niż złote tarasy przynajmniej choć w podobnym stylu. bez urazy ale myślę że jak na Olsztyn to spoko projekt
    • Gość: wert Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 79.110.198.* 20.12.10, 18:31
      nie trzyma się kupy...warto byłoby uprościć,ujednolicić
    • Gość: Lopng Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.gemini.net.pl 20.12.10, 18:40
      Tego, teges. Solidnie upraszczając, powiem że mi się nie podoba ;) Bo chaos niczym nie uzasadniony - wygląda jakby się silili na zahohadidyzm, ale nie każdy jest Zahą Hadid. I nie każdy olsztyński hotel jest rzymskim muzeum maxxi. Takie mnie przynajmniej myśli w związku z tą bryłą nachodzą.
      __
      www.english-by-phone.com/
    • Gość: ranov Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 81.219.57.* 20.12.10, 18:41
      dla tych co jeszcze wybrzydzają, polecam obejrzeć starsze projekty, które były równie prawdopodobne w realizacji jak ten. Pierwsze wizki po prawej: www.centaurus.olsztyn.pl/index,page,main,show,5,Lokalizacja?Centaurus?warmińsko?mazurskie?Olsztyn.html
    • Gość: czynny_architekt Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.ibrokers.pl / 192.168.4.* 20.12.10, 18:41
      jak dla mnie sieczka.
    • Gość: ranov Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 81.219.57.* 20.12.10, 18:42
      ^^ www.centaurus.olsztyn.pl
    • Gość: paprys Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.12.10, 19:44
      ale kupa :| powodzenia z ta wiszaca nad ziemia, na wpol przeszkolna sciana...
    • Gość: paprys Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.12.10, 19:46
      ranov - jezeli te fotki bialego budynku zamieszczone na tej stronce to poprawiony projekt, to jest juz troche lepiej :)
    • Gość: margareth Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: 81.219.150.* 20.12.10, 19:58
      A ja nie potrafię jednoznacznie i bez cienia wątpliwości skrytykować. Rzeczywiście czuje się w tej kompozycji pewien niepokój, ale tak bez reszty kiczowate to to nie jest.
    • Gość: oko Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.127.122.178.dyn.user.ono.com 20.12.10, 20:33
      Wspaniale. Bardzo nowoczesnie i z klasa. Ani za wysoki, ani za niski po prostu idealny. Brawo Olsztyn!
    • Gość: wawa Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.127.122.178.dyn.user.ono.com 20.12.10, 20:35
      Jestem warszawiakiem i przyznam, ze zazdroszcze. Cos takiego wlasnie potrzebuje Warszawa na placu defilad.
    • Gość: L Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.12.10, 21:09
      Taaa, gdyby pod projektem byl podpis Zahy to bo wszyscy ochali i achali :P
    • Gość: Piotr Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.187.246.94.ip4.artcom.pl 20.12.10, 21:24
      Wieżowiec w dzielnicy domków jednorodzinnych? Czy nie można znaleźć dla niego miejsca w lepiej zurbanizowanej okolicy?
    • Gość: andrew Re: Pierwszy wieżowiec w Olsztynie: HIT czy KIT? IP: *.lodz.mm.pl 20.12.10, 21:24
      architektura to sztuka ale nie w tym wypadku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka