Dodaj do ulubionych

Co byście wyburzyli we Wrocławiu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.02, 22:32
Ja najchetniej całą obecną zabudowę Nowego targu
Obserwuj wątek
    • Gość: r Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 10:16
      Gość portalu: Honzik napisał(a):

> Ja najchetniej całą obecną zabudowę Nowego targu

Popieram :) A do tego ośrodek zdrowia na Ostrowie Tumskim.
      • Gość: vit Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 18:28
        Ja proponuję wyburzyć Solpol II. Bo to architektoniczna porażka.
        • Gość: geos Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 09:04
          Gość portalu: vit napisał(a):

> Ja proponuję wyburzyć Solpol II. Bo to architektoniczna porażka.

A ja myślę, że Solpol II jeszcze jakos się prezentuje, natomiast jaskrawa
          kolorystyka Solpol I to dla mnie porażka,
          jest tutaj dużo mniej lub bardziej udanej architektury, to ślad czasów naszy i
          pzreszłych. Ale myśle, ze najbardziej straszą stare niezadbane kamienice,
          odpadające tynki i brud, Moim zdaniem, nalezy jez albo odrestaurować albo
          zburzyć i postawic cos o wiele bardziej estetycznego
          • Gość: vit Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:23
            Jasne, ze zrujnowane kamienice szpeca miasto. Wspaniale przyklady wroclawskiej
            secesji nalezy odrestaurowac. Mowie o Solpolu II, bo jest to jeden z wielu,
            niestety, przykladow zlej wspolczesnej architektury we Wroclawiu. Ubolewam, ze
            majac szanse na stworzenie czegos wartosciowego architekci albo z braku
            talentu, albo z braku CHARAKTERU (!!!) projektuja g...o . Solpol I mozna jakos
            uzasadnic, SolpolII to degrengolada.
            Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego
            przy Szewskiej) w inne miejsce.
            • Gość: r Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 19:12
              > Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego
              > przy Szewskiej) w inne miejsce.

vit, jak możesz, przecież według projektanta parkingu, te wieże, nawiązują do
              zabudowy ulicy przy której stoi ;)
            • Gość: RPO Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 17:34

> Jasne, ze zrujnowane kamienice szpeca miasto. Wspaniale przyklady
              wroclawskiej
              > secesji nalezy odrestaurowac. Mowie o Solpolu II, bo jest to jeden z wielu,
              > niestety, przykladow zlej wspolczesnej architektury we Wroclawiu. Ubolewam,
              ze
              > majac szanse na stworzenie czegos wartosciowego architekci albo z braku
              > talentu, albo z braku CHARAKTERU (!!!) projektuja g...o . Solpol I mozna
              jakos
              >
              > uzasadnic, SolpolII to degrengolada.
              > Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego
              > przy Szewskiej) w inne miejsce.
              Popieram, dołożyłabym jeszcze wieżowiec na Placu Pereca, w którym trzeba
              pokonać kikanaście stopni aby dotrzeć do sklepów i apteki.Wieże na Szewskiej i
              ten wieżowiec zaprojektował nasz nauczyciel akademicki Stefan M.
            • Gość: vit NIECH KTOS WRESZCIE UCHYLI OKNO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 22:42
              Znam te koncepcje z wieżami! Tak się akurat zlozylo, ze projektanci budynkow,
              które mnie irytuja, naleza do jednej paczki (znacie okreslenie : Towarzystwo
              Wzajemnej Adoracji ?) Może na jakosc tego co potocznie zwiemy architektura – w
              moim i mam nadzieje ze i w Waszym ukochanym miescie Wroclawiu- maja wplyw
              tajemne stowarzyszenia... Mam niemile odczucie ze co krok widze widmo p.
              Jarzabka, odbija się w lustrzanych elewacjach wieżo-CYGARA;)) przy Kazimierza
              Wlk., w „wesolutkich” kamienicach przy Wyb. Wyspianskiego, albo pada cieniem na
              cudowny element ~~wywalcowany ~~~raz, dwa, trzy~~~ wypiaskowany nowego
              Herbarium Uwr. Oto wiekopomne dowody swobody twórczej!
              Widmo krazy po Wrocławiu...Powiecie, ze to nie zjawa a realność do szpiku kości
              Parking na Szewskiej autorstwa Mullera choruje na brak powściągliwości. Dwa,
              nawet najlepsze pomysły, nie muszą stworzyć spójnej, dobrej całości.
              Projektantom, jak sadze, trudno się było opanować:)))))
              Moim marzeniem jest, by pewni architekci- często bardzo inteligentni i wrazliwi
              nie poklepywali się po plecach, nie traktowali krytyki swoich projektów jako
              osobistej obelgi czy wojny z ICH TOWARZYSTWEM. To nie sluzy dobrej
              architekturze. Póki co Wrocław ze swoimi nowymi budynkami jest i będzie
              prowincjonalnym grajdołem. Srodowisko architektoniczne musi się otworzyc na
              krytyke i być bardziej wobec siebie wymagające. NIECH KTOS WRESZCIE UCHYLI
              OKNO , BŁAGAM O ŚWIEŻE POWIETRZE!!!
    • nelka Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu 24.09.02, 18:46
      Trzy "Żyletkowce" przy Zielińskiego i odtworzyłabym dawny układ ulic w tym
      rejonie miasta, bo Wielka i Swobodna to trochę za mało, żeby przejechac z
      jednej strony Wrocka na drugą.
    • Gość: GREG Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: 195.205.117.* 08.11.02, 07:38
      Pomyslalbym nad modernizacja lub postawieniem nowych budynkow przy Wita Stosza
      i Swidnickiej przy Rynku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka