Gość: Honzik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.02, 22:32 Ja najchetniej całą obecną zabudowę Nowego targu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 10:16 Gość portalu: Honzik napisał(a): > Ja najchetniej całą obecną zabudowę Nowego targu Popieram :) A do tego ośrodek zdrowia na Ostrowie Tumskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 18:28 Ja proponuję wyburzyć Solpol II. Bo to architektoniczna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geos Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 09:04 Gość portalu: vit napisał(a): > Ja proponuję wyburzyć Solpol II. Bo to architektoniczna porażka. A ja myślę, że Solpol II jeszcze jakos się prezentuje, natomiast jaskrawa kolorystyka Solpol I to dla mnie porażka, jest tutaj dużo mniej lub bardziej udanej architektury, to ślad czasów naszy i pzreszłych. Ale myśle, ze najbardziej straszą stare niezadbane kamienice, odpadające tynki i brud, Moim zdaniem, nalezy jez albo odrestaurować albo zburzyć i postawic cos o wiele bardziej estetycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:23 Jasne, ze zrujnowane kamienice szpeca miasto. Wspaniale przyklady wroclawskiej secesji nalezy odrestaurowac. Mowie o Solpolu II, bo jest to jeden z wielu, niestety, przykladow zlej wspolczesnej architektury we Wroclawiu. Ubolewam, ze majac szanse na stworzenie czegos wartosciowego architekci albo z braku talentu, albo z braku CHARAKTERU (!!!) projektuja g...o . Solpol I mozna jakos uzasadnic, SolpolII to degrengolada. Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego przy Szewskiej) w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 19:12 Gość portalu: vit napisał(a): > Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego > przy Szewskiej) w inne miejsce. vit, jak możesz, przecież według projektanta parkingu, te wieże, nawiązują do zabudowy ulicy przy której stoi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPO Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 17:34 Gość portalu: vit napisał(a): > Jasne, ze zrujnowane kamienice szpeca miasto. Wspaniale przyklady wroclawskiej > secesji nalezy odrestaurowac. Mowie o Solpolu II, bo jest to jeden z wielu, > niestety, przykladow zlej wspolczesnej architektury we Wroclawiu. Ubolewam, ze > majac szanse na stworzenie czegos wartosciowego architekci albo z braku > talentu, albo z braku CHARAKTERU (!!!) projektuja g...o . Solpol I mozna jakos > > uzasadnic, SolpolII to degrengolada. > Jeszcze jedno! Proponuje przestawic wieze (czesc parkingu wielopoziomowego > przy Szewskiej) w inne miejsce. Popieram, dołożyłabym jeszcze wieżowiec na Placu Pereca, w którym trzeba pokonać kikanaście stopni aby dotrzeć do sklepów i apteki.Wieże na Szewskiej i ten wieżowiec zaprojektował nasz nauczyciel akademicki Stefan M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit NIECH KTOS WRESZCIE UCHYLI OKNO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 22:42 Znam te koncepcje z wieżami! Tak się akurat zlozylo, ze projektanci budynkow, które mnie irytuja, naleza do jednej paczki (znacie okreslenie : Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ?) Może na jakosc tego co potocznie zwiemy architektura – w moim i mam nadzieje ze i w Waszym ukochanym miescie Wroclawiu- maja wplyw tajemne stowarzyszenia... Mam niemile odczucie ze co krok widze widmo p. Jarzabka, odbija się w lustrzanych elewacjach wieżo-CYGARA;)) przy Kazimierza Wlk., w „wesolutkich” kamienicach przy Wyb. Wyspianskiego, albo pada cieniem na cudowny element ~~wywalcowany ~~~raz, dwa, trzy~~~ wypiaskowany nowego Herbarium Uwr. Oto wiekopomne dowody swobody twórczej! Widmo krazy po Wrocławiu...Powiecie, ze to nie zjawa a realność do szpiku kości Parking na Szewskiej autorstwa Mullera choruje na brak powściągliwości. Dwa, nawet najlepsze pomysły, nie muszą stworzyć spójnej, dobrej całości. Projektantom, jak sadze, trudno się było opanować:))))) Moim marzeniem jest, by pewni architekci- często bardzo inteligentni i wrazliwi nie poklepywali się po plecach, nie traktowali krytyki swoich projektów jako osobistej obelgi czy wojny z ICH TOWARZYSTWEM. To nie sluzy dobrej architekturze. Póki co Wrocław ze swoimi nowymi budynkami jest i będzie prowincjonalnym grajdołem. Srodowisko architektoniczne musi się otworzyc na krytyke i być bardziej wobec siebie wymagające. NIECH KTOS WRESZCIE UCHYLI OKNO , BŁAGAM O ŚWIEŻE POWIETRZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nelka Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu 24.09.02, 18:46 Trzy "Żyletkowce" przy Zielińskiego i odtworzyłabym dawny układ ulic w tym rejonie miasta, bo Wielka i Swobodna to trochę za mało, żeby przejechac z jednej strony Wrocka na drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Co byście wyburzyli we Wrocławiu IP: 195.205.117.* 08.11.02, 07:38 Pomyslalbym nad modernizacja lub postawieniem nowych budynkow przy Wita Stosza i Swidnickiej przy Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś