millenijka 22.05.08, 09:20 Muszę wykonać projekt nadbudowy domu o piętro z płaskim dachem, czy możecie podzielić się informacją ile zapłaciliście za projekt nadbudowy , dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: projek-townia Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: 82.160.131.* 25.05.08, 15:33 a w jakim mniej więcej rejonie? Odpowiedz Link Zgłoś
millenijka Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu 26.05.08, 11:34 okolice Warszawy, w sumie to dokładnie wiem jak ma ta nadbudowa wyglądać i potrzebuję, aby projektant to narysował w celu uzyskania pozwolenia na budowę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tdk Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.c192.msk.pl 26.05.08, 14:23 400zl/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: h Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:25 to może sam narysuj, a architekt Ci tylko opieczętuje nie będzie taniej? załatw jeszcze do tego wszystkie potrzbne papierki i heja! ileż może kosztowac sam podpis architekta? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:24 A wiesz, że potrzebna jest jeszcze inwentaryzacja stanu istniejącego? To też kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: projek-townia Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: 82.160.131.* 26.05.08, 22:38 no u nas, taka nadbudowa, z przygotowaniem dokumentacji do pozwolenia na budowę, to około 4000 by kosztowało.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tdk prostytucja? IP: *.c192.msk.pl 26.05.08, 23:39 a co szanowna "projektownia" jest w stanie nadbudowac za 80tys PLN? skoro honorarium to 4tys PLN?... bo projektowanie ponizej 5% to juz jest czysta prostytucja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: projek-townia Re: prostytucja? IP: 82.160.131.* 27.05.08, 06:54 no hmmmm, mysle że z prostytucją to nic wspólnego nie ma.. takie stawki są u nas i tyle, nie wszędzie są ceny jak w centrum, jakby się szanowny tdk przejechał na obrzeża, to by się przekonał.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tdk chyba jednak tak IP: *.c192.msk.pl 27.05.08, 10:22 a mi sie wydaje jednak, ze duzo, i to ta w najgorszym wydaniu. bo nie wazne gdzie sie projektuje (wystarczy olowek, kalka i laptop), ale gdzie sie buduje. a rozbudowa jest pod warszawa, i nalezy brac pod uwage ceny m2 w warszawie, a to pozwoli przy budzecie ok 80000 (wyliczonego z honorarium panstwa 4000PLN) na wybudowanie niewielkiego pokoju. a poza tym panstwo daja cene nawet nie znajac kubatury, ktora nalezy dobudowac. dzieki tak "wspanialym" biurom, ktore oddaja sie jak tytulowe tanie prostytutki, w polsce buduje sie ciagle ten sam chlam i dziadostwo (no bo jak sie projektuje za tyle, to nie mza duzo czasu pomyslec). czy "projektownia" zastanawiala sie moze, nad spoczywajaca do tego odpowiedzialnoscia za co sie robi i moze o tym, ze panstwo robia za darmo, a klient za pieniadze, ktore powinien wydac na dobry projekt (taka tak, nawet nadbudowy)jedzie sobie na wycieczke na hawaje i ma wac gleboko w d.., smiejac sie ze znalazl jakis jelenii.. a bron boze cos jeszcze nie wyjdzie, to bedzie sie czepial i ciagal po sadach, bo on zaplacil za projekt (a jaki projekt mozna za 4000 zrobic??) reasumujac - szanujcie sie, a nie oddawajcie za darmo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konstruktor Re: prostytucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 16:35 Czy wasza żenująco niska "wycena" obejmuje w swoim zakresie niezbędną w tym przypadku opinię techniczną bądź ekspertyzę budowlaną wykonaną przez konstruktora? Wątpię... albo macie jakiegoś ledwo żyjącego emeryta w wieku 80+ z 'pieczątką' który klepie każdy papier bez badania obiektu budowlanego pod względem możliwości wykonania nadbudowy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.mritech.pl 21.11.08, 11:59 Ile zapłacę za projekt nadbudowy domu jednorodzinnego typu kostka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kraków monia Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.play-internet.pl 19.11.13, 10:38 My zapłaciliśmy 5 tyś ..ale zalezy bo nawet 8 tyś kosztuje plan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.204.149.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.13, 16:03 Ja za projekt nadbudowy... Dodatkowe piętro na dachu płaskim o powierzchni ok 80m zapłaciłem około 10.000zł z czego cześć poszła na projekt konstrukcyjny i instalacje... dla architekta zostało z tego około 6000 zł brutto.... wydaję mi się że było to w miarę tanio.... Jestem z Gdańska i korzystałem z MAQ Pracownia Projektowej, www.maq-studio.pl Jak ktoś z trójmiasta to polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trevor Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:18 w marcu 2008 zapłaciliśmy za projekt rozbudowy o piętro 6000 zł, też okolice Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
modziszek Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu 27.05.08, 09:51 Tutaj znajdziesz podobny wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=79068581 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Ile zapłaciliście za buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:53 nie bardzo wiem jak chcecie to teoretyczie porównywać, czy wyjściowe, czy lakierki a może gumofilce lub półbuciki zamszowe... w każdych da się niby chodzić.....nie w każdych dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Architekt, Wrocław www.skalaprojekt.pl IP: *.magma-net.pl 25.11.08, 17:14 witam. jeśli ktoś potrzebuje nadbudowy w moich okolicach- pełnobranżowy projekt do pozwolenia na budowę wykonam w granicach 5000. kontakt na www.skalaprojekt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zeroenergy Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu 13.12.13, 13:10 Żenujące są te dyskusje. Ile trwa taki projekt? Minimum 3 miesiące. Opłacenie biura, ZUS, oprogramowanie, eksploatacja urządzeń. Jeśli taki projekt kosztuje 5 tys, to gwarantuje że kolejne 10x tyle dołoży inwestor w trakcie realizacji za nieprzewidziane, bo niezaprojektowane, kłopotliwe, a czasem nie do naprawienia "historie". Odpowiedz Link Zgłoś
jakubhendzel Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu 31.12.13, 03:11 Jestem architektem ze strzelec opolskich Koszt projektu u mnie nadbudowy to okolo 3 do 5 tysiecy ale zazwyczaj jest to ok 3 tys Zapraszam na stronę z moimi danymi hendzeljakub.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Ile zapłaciliście za projekt nadbudowy domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.23, 12:40 Korzystałem z usług tego biura www.more-in.pl www.instagram.com/moreinarchitekci/ co prawda kilka lat temu więc w kwestii ceny się nie wypowiem ale jeżeli szukacie dobrego architekta w Katowicach czy w obrębie to szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś