Dodaj do ulubionych

Blog o niemieckim - prosto z Berlina. Zapraszam!

31.12.13, 16:44
Hallo an alle / Witam wszystkich serdecznie

Wczoraj założyłam bloga, na którym będę, mam nadzieję, regularnie umieszczała wpisy na bieżące tematy dotyczące Niemiec i języka niemieckiego.

Blog jest na razie po polsku, poniżej jest jednakże zawsze lista z najważniejszymi słówkami w języku niemieckim. Ponadto mam zamiar w najbliższej przyszłości nagrywać te słówka i wstawiać różne inne nagrania i filmiki.

Mam nadzieję, że blog się przyda wszystkim uczącym języka na każdym poziomie zaawansowania. No i jako że jest po polsku, także początkujący dużo z niego wyniosą.

Byłabym przeszczęśliwa, jeżeli będziecie zainteresowani.

Dziś założyłam też podstronkę na Facebooku, dlatych z was, którzy wolą facebooka :)
Na razie za dużo tam nie ma, ale obiecuję, że po Sylwestrze szybko się zapełni :)

Pozdrawiam serdecznie z Berlina!

Magdalena

Linki do:
Bloga: www.odkryj-niemiecki.blogspot.de

Facebooka: www.facebook.com/odkryjniemiecki
Obserwuj wątek
    • chief-denunciator Re: Blog o niemieckim - prosto z Berlina. Zaprasz 01.01.14, 10:58
      odkryjniemiecki2014 napisał(a):
      > Wczoraj założyłam bloga, na którym będę, mam nadzieję, regularnie umieszczała wpisy na bieżące tematy dotyczące Niemiec i języka niemieckiego.
      ===========================================

Interessant!

Weiter so!

Alles Gute im Neuen Jahr...

Ot, co...

Postscriptum

Mit der Erfindung des Internets entstanden ungeahnte Lernmöglichkeiten für Fremdsprachen.

Ich bedaure sehr, dass das Internet nicht schon 50 Jahre früher erfunden wurde...
      • odkryjniemiecki2014 Re: Blog o niemieckim - prosto z Berlina. Zaprasz 02.01.14, 17:57
        Danke! Ihnen auch alles Gute!

Sie haben Recht, was das Internet betrifft. Ich erinnere mich noch sehr gut daran, wie sehr ich mich gefreut habe, wenn ich vor 17-18 Jahren mal eine Zeitschrift auf Deutsch gekauft habe. Alle 2-3 Monate eine...
        • chief-denunciator Re: Blog o niemieckim - prosto z Berlina. Zaprasz 03.01.14, 08:09
          Da haben wir fast identische Erinnerungen.

Meine reichen etwas weiter in die Vergangenheit.

Ot, co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka