Dodaj do ulubionych

Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o pomoc

30.10.14, 09:22
Szanowni,

Jestem właścicielem kanału dla dzieci na YT o nazwie BZYK.tv . Do tej pory robiliśmy piosenki dla dzieci po polsku (i kilka po angielsku). Piosenki z profesjonalnym wokalem otrzymują później kolorową, radosną animację i są chętnie oglądane przez dzieci i rodziców. Chciałbym również mieć piosenki po niemiecku.

Czy bylibyście uprzejmi napisać mi tytuły niemieckich piosenek dla dzieci (najmłodszych), które mamy śpiewają dzieciom? Nie interesują mnie utwory współczesne, ale raczej "klasyki" i "kanony" piosenki dziecięcej. Dla przykładu po polsku będą to Wlazł kotek na płotek czy Jesteśmy jagódki.

BARDZO dziękuję. :)

Pozdr.
Piotr

===============================
Bądź szachistą, nie pionkiem.
===============================
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 13:35
      tinyurl.com/ku4hulx

Ot, co...
    • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 13:40
      www.youtube.com/watch?v=L81g3XI8z_o

Es klappert die Mühle am rauschenden Bach

Ot, co...
    • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 13:45
      www.youtube.com/watch?v=wB7-uD5rBhA

Ade du mein lieb Heimatland

Ot, co...
      • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 13:55
        www.youtube.com/watch?v=zFkDVw-I7-k

Heintje "Das Wandern ist des Müllers Lust"

Heintje - Mały Holender śpiewający po niemiecku. W latach 60-tych ulubieniec niemieckich mamusiek

Ot, co...
        • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 14:02
          pl.wikipedia.org/wiki/Heintje_Simons

the-great-inuk napisała:

>
          > Heintje - Mały Holender śpiewający po niemiecku. W latach 60-tych ulubieniec niemieckich mamusiek
          >
          > Ot, co...
          • the-great-inuk Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.10.14, 14:20
            www.youtube.com/watch?v=u0yqKrGKukE

Heintje w niemieckim filmie.

W roli nauczyciela - Austriak, Peter Alexander.

the-great-inuk napisała:

> > Heintje - Mały Holender śpiewający po niemiecku. W latach 60-tych ulubieniec niemieckich mamusiek
            > >
            > > Ot, co...
            • szwendaczek Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 14.11.14, 14:17
              Dziękuję, na pewno się przyda. :)

Pozdr.
              P.
    • wdjx Re: Piosenki dla dzieci po niemiecku - prośba o p 30.12.14, 03:48
      Witam! Ostatnio poszukując jakiegoś ciekawego portalu do nauki niemieckiego natknąłem się na www.cjn-online.pl. Piszę o tym bo strona jest naprawdę świetnie zrobiona. Wszystko jest intuicyjne i dużo ciekawych lekcji, nawet są przygotowane materiały gdzie uczymy się języka z niemieckich teledysków z Youtube. Fajne jest to, że wszystkie lekcje są darmowe. Dzięki tej stronie w ciągu miesiąca opanowałem około 200 nowych słówek nie wysilając się jakoś specjalnie. Małym minusem jest to, że mogłoby być trochę więcej lekcji, ale widzę że praktycznie codziennie są dodawane jakieś materiały, także portal sie rozwija i mogę śmiało polecić innym forumowiczom ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka