Dodaj do ulubionych

Czy można poprawiać maturę w sierpniu?

06.05.16, 12:44
Dzień dobry. Mam pytanie związane z poprawianiem matury. W zeszłym roku pisałam maturę i nie zdałam jej ani w maju ani w sierpniu. Obawiam się, że nie zdałam jej w tym roku (wczoraj). Mam dylemat i chciałabym się dowiedzieć czy mogłabym podejść do matury poprawkowej w sierpniu w tym roku? Orientuje się ktoś czy jest taka możliwość czy jedynie w następnym roku? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • magda_z_edu_you Re: Czy można poprawiać maturę w sierpniu? 09.05.16, 07:51
      Termin poprawkowy w sierpniu przysługuje tylko tym osobom, które w sesji majowej nie zdały jednego przedmiotu, ale wszystkie pozostałe zaliczyły. Jeśli w tym roku poprawiałaś tylko jeden przedmiot (nie wynika to jasno z Twojego wpisu, chodzi o matematykę?), i okaże się, że go nie zdałaś, to masz prawo do poprawki w sierpniu.
      Pozdrawiam,
      Magda z Edu & You
      • myszkaa9604 Re: Czy można poprawiać maturę w sierpniu? 09.05.16, 12:31
        Oj przepraszam, nie sprecyzowałam dokładnie pytania. Tak nie zdałam matematyki tylko w zeszłym roku. Poprawialam ja w sierpniu, również nie zdałam. Poprawialam ja w zeszłym tygodniu u obawiam się, że znów mogłam nie zdać. Ale cieszę się, że będę mogła poprawiać w sierpniu. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam.
    • likkkii Re: Czy można poprawiać maturę w sierpniu? 05.07.16, 12:53
      Tak jak koleżanka popdpowiada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka