amatorka 16.05.06, 10:37 napiszcie prosze czy bylo trudno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:13 napenwo juz ktos po 30 minutach zdarzyl napisac i wrocic do domu i usiasc przed komputerem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloon87 Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:12 kto taki mądry był i tyle dał ze starożytności.jestem po i wedługmnie to jest zarobiście trudny jeszczemnie czeka rozszerzony :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozu Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:28 Przegieli opcje... Co ma do historii epoka literacka (czyt. pozytywizm :))... Bez sens, ale i tak mapy konturowe byly najlepsze :D Nic na nich nie bylo widac, przynajmnije na moim egzemplarzu :P Matura do tego byla przegiecie trudna... Wspolczuje tym, co sie wlasnie zabrali za rozszerzenie... :/ Gierciu, widze, ze ostro zabrales sie do pracy ;> Wiadomo, z przedmiotu, ktorego byles nauczycielem... Ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woff Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:48 Pozytywizm to nie epoka literacka. Epoka nazywa sie realizm, tylko w Polsce sie nazywala pozytywizm. A sam pozytywizm to nazwa filozofii i swiatopogladu, podobnie jak marksizm i inne co tam byly w tym pytaniu. Co jednak wcale nie zmienia faktu, ze bylo przetrudne. Zreszta tak jak cala ta matura. Masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozlov Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:55 Uwazam ze matura nie była trudna!! Jezeli ktos chciał sie nauczyc to napisałby ją bez problemu! Ja sie uczyłem przez 2 lata i to wcale nie z książek od Liceum... tam prakycznie nic nie ma.... Licze na 95% na podstawowym! A nie mówcie ze roz był taki prosty.... moze teksty do interpretacji tak ale wypracowania bezsensu.... liczyłem na cos konkretnego... licze ze z roz bede miał 85% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 11:03 Gość portalu: kozlov napisał(a): > wypracowania bezsensu.... liczyłem na cos konkretnego... licze ze z roz bede > miał 85% buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monki Ja juz jestem po IP: *.ntvk.com.pl 16.05.06, 12:25 I było dosyć trudne przynajmnej jak dla mnie, kilka pytan prostych się trafiło: rodzaje pisma itp. ale ogólnie wiekszośc pytań dosyć trudna zwłaszcza karykatura piłsudzkiego. Mam nadzieje że zdam ale bedzie ciezko o te 30pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:56 No ja wrocilam dopiero teraz, ale oczywiscie to historia musiala byc najgorszym egzaminem, ale mam nadzieje,ze to minimum napisalam .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:40 a najzabawniejsze w tym wszystkim jest to,że rozszerzona była łatwiejsza niż podstawowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padiars Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:20 kobieto czys ty zglupiala???????!!!!!!!!! moze chcesz mi powiedziec ze pisanie o miastach jest latwe? wnioskuje z tego ze znasz wszystkie daty prawa i lokacje jak tak to gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcsis & korek Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:04 Jak dla nas matura ta byla tragiczna. Co najmniej 2 razy trudniejsza niz trudna... Uwazamy ze ostatnie zadanie moglo zostac ominiete przez wielu maturzystow poniewaz znajdowalo sie miedzy pusta strona, ktora wygladala jak brudnopis a rzeczywistym brudnopisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcsis & korek Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:05 Jak dla nas matura ta byla tragiczna. Co najmniej 2 razy trudniejsza niz probna*... Uwazamy ze ostatnie zadanie moglo zostac ominiete przez wielu maturzystow poniewaz znajdowalo sie miedzy pusta strona, ktora wygladala jak brudnopis a rzeczywistym brudnopisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:05 wlasnie córka zadzwoniła ze jedyne 4 pkty co straciła to własnie za opuszczenie ostatniego zadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaa Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:32 ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ____ Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.aster.pl 16.05.06, 16:04 a ja nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nostalgia5 Re: jak Wam poszło na historii? 16.05.06, 15:46 Podstawa- sajgon -_- Rozszerzenie balnalne ... Ktos chyba pomylił tematy arkuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamykc14 Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:50 do oceny rozszezenia proponuje poczekac do wynikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padiars Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:22 zgadzam sie to sie tylko wydawalo proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszek Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:44 To musze przyznać że masz jakąś dziwną córkę. Za ostatnie zadanie było 5 punktów a ona go nie zrobiła w ogóle i straciła 4 punkty. Też tak chce:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedi Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:05 Nawet mnie nie wkurzac!!!!!! Kto takii glupi tes ułożył?? Połowy rzeczy to w szkole nie było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:08 kiepsko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guś Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:09 ale co było?? konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.vlo.gda.pl 16.05.06, 12:14 konkretnie to była historia :D ale tak poza tym to pi razy drzwi..nie najgorzej nie najlepiej..pytania od banalnych do glupich na maxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guś Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:15 ha ha konkretniej jakie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekk Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:17 Nawet sobie nie wyobrażam ile _nadprogramowego_ materiału trzeba było przerobić, żeby _w miare_ dobrze napisać tą maturę - na poziomie PODSTAWOWYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.06, 12:26 TA MATURA BYLA MASAKRYCZNA, DAJCIE SPOKOJ, PROBNA O WIELE LATWIEJSZA....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.chello.pl 16.05.06, 14:56 heh.. czyli nie tylko ja prawie nic nie wiedzialam to byla porazka dobrze ze mam to jako czwarty przedmiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.net.pl / *.crowley.pl 16.05.06, 19:17 faktycznie mało ciekawa ta wasza maturka...ale pozostałe mieliscie wyjątkowo łatwe...pozatytm pisalam historie w zeszłym roku i wierzcie mi ze to wasze to przynjamniej historia była - my zajmowalismy sie historia koleji polskiej:)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.crowley.pl 16.05.06, 21:17 mi wyszło, że bede miec ok 70%, więc nie wiem czy to duzo czy mało, ogólnie uważam, że było trudne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.mt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:41 pfffffffffffffffff:/:/:/:/ to była porazka mojego zycia, byle by tylko 30 uzyskac :/:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: jakie byly pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:53 HMMM PEŁEN CONDON TRUDNE NA MAXA I TYLE MAM DO POWIEDZENIA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:17 no proste to to napewno nie było, kurcze dali unie brzeską, jakby nie mogli daćw krewie, chciałbym "tylko" albo "aż" zdać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitka Po historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:04 Wlasnie wrocilam i mimo,ze jestem z historii naprawde dobra i baaardzo duzo sie uczylam-no normalnie sie ZALAMALAM... Przeciez to nie byla historia tylko MATMA!!W przyszlym roku wezme kalkulator..A najwieksza lipa,ze poleglam na takich banalach...i pochrzanila mi sie konstytucja-i zamiast 3maja wpisalam Ksiestwo Warszawskie-no PORAŻKA... jak zwykle hisoria najbardziej beznadziejna! Odpowiedz Link Zgłoś
prodir Re: Po historii 16.05.06, 19:55 Nie wiem do czego ci ten kalkulator, ale kto wie moze jego obecnosc by cie na duchu podniosla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quistiska Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:06 tragedia..byleby tylko jakos zdac.. pytania to nieporozumienie. historia bedzie jednym z przedmiotow niezdanych przez wielu maturzystow w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:11 ale było trudne.szkoda.a mowili ze w tamtym roku było trudne.wcale nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.it-net.pl 16.05.06, 18:05 był trudny ale dało rade, w sumie to był bardziej na myslenie a nie na wiedze... np z tą konstytucją to mnie dobiło albo pieśni.... licze gdzieś na jakies 65%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Już po IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.06, 13:11 Trudna była...tyle powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calinka Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.c27.msk.pl 16.05.06, 13:14 Trudne? To mało powiedziane. Bylo stragiczne. Ja nie wiem kto to ukladal... I po co probna byla taka prosta? A ang. i pol. banalny. Ja nie kumam tych z edukacji... Chyba nie zdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padiars Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:26 kochana ale ty chyba mowisz o ang i pol o podstawach co? bo roz nie uznalabym za banal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleo Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:16 Beznadzieja!!! Tyle czasu uczyłam się, jestem załamana!! Próbna była o wiele łatwiejsza...... Odpowiedz Link Zgłoś
maresa Re: jak Wam poszło na historii? 16.05.06, 13:43 Kuzwa z tego co czytam to porazka i bylo bardzo trudne. Ja zdawalem geografie i ani przez chwile tego nie zaluje. 3majcie sie ludzie, zycze Wam cobyscie zdali. Moze jednak nie bylo tak zle, za pare minut beda odpowiedzi na gazeta.pl mam nadzieje ze jak je poczytacie to humorki Wam sie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:48 Ludzie bez przesady... trzeba było się uczyć a nie teraz ręce załamywać... ale mam nadzieje że zdacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: gadanie IP: *.eurocom.olkusz.pl 16.05.06, 13:59 strasznie!! poprostu masakra:( i co teraz bedzie..?! naprawde modle sie o 30 pkt. nie pozostaj enic innego jak powiedziec "i co z ta polska"??!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: gadanie IP: *.daminet.pl 16.05.06, 16:04 to sie kuzwa trzeba bylo uczyc jakis nienormalny jestes!!! i wcale nauka to nic nie pomogla bo ja siedzialam i sie uczylam trzba bylo bilbie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neka Re: gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:11 masz racje:(mam pytanie co mam zrobic jak nie zaznaczylam tematu na rozszerzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padiars Re: gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:28 no juz nic nie zrobisz raczej powinni ci prace ocenic ale wedlug przepisow nie musza ale raczej nikt nie bedzie taki wredny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@rt@ odp. do "trzeba było się uczyć" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:10 dzisiejsza matura z historii nie sprawdzała wiedzy maturzystów którą nabywali przez okres nauki w szkole średniej (może z małymi wyjatkami-niektóre zadania)! prosze Cie o nie pisanie bzdur w stylu: "trzeba było się uczyć"! uczyłam się czasami mniej lub wiecej systematycznie przez 3 lata w LO a i tak jestem podłamana maturką! wszystkie poprzednie matury był ok! wolałabym aby próbna z grudnia była tą prawdziwą! na dodatek rozszerzona! co to miało być!? myślałam że CKE jest bardziej ambitna i da wypracowanie na temat polityki wewnetrznej lub zagranicznej jakiegoś kraju wzgledem drugiego! a tu nic! jakaś rola alo proses powstawania miast w średniowiecznej Europie! poza tym piszesz tak jakbyś miał olimpiade w kieszni i zagwarantowane studia na wymarzonym kierunku! daj znać tak Tobie poszła maturka! pozdrowienia! p.s tak naprawde tragicznie bedzie jak Giertych utrzyma się jeszcze troszke na stanowisku ministra edukacji!! życze powodzenia przyszłym pokoleniom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Nie Giertych winny poziomu matury 2006 IP: *.siedlce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:31 Pragne przypomniec iz taki o to sytem przeprowadzania "egzaminu maturalnego" zawdzieczac mozemy pani Łybackiej(rzad Millera) dla mnie nazywanie tej KPiny (nie chodzi o poziom egazminow)jest nieporozumieniem. Cały sytem jest chory tak jak i zreszta ten kraj nad Wisła. ilez zeczy nasłycalismy sie iz to najwazniejszy egzamin z zyciu blebleble... tymczasem uwazam iz CKE nie wywiazuje sie z zadan. Wszystko dobrze egzamin zewn OK ale Kto to ukłąda. nie moze byc tak ze poziom matury z hist,jest bardziej zaawansowany niz np z geografii. Nie porownywalne sa poziom ni cholery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół Re: Nie Giertych winny poziomu matury 2006 IP: 83.238.100.* 16.05.06, 22:28 Boniek, źle ci? Jedź na Białoruś i wróć, wtedy napisz czy ci źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf gegra, a histeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 23:31 tylko spojz na to z drugiej strony. moze poziom nauczania geografii jest tak dobry ze dla nas matura nie stwarza problemu do zdania. ja mialem ledwo 3 z gegry na koniec roku szkolnego ale u nas w szkole ( III LO im. Mikolaja Kopernika w Walbrzychu) mielismy wspanialego nauczyciela, praktycznie do matury sie nie uczylem bo lekcje (4 godziny fakultetu tygodiowo) wspaniale przygotowaly nas- ponad 20 osob do matury. rok temu w naszej szkole gegre zdali wszyscy i w tym pewnie tez tak bedzie a jest to zasluga naszego nauczyciela, ktorego sprawidziany byly o niebo trudniejsze niz matura z gegry, a lekcje prowadzone w sposob ciekawy i pod katem matury. Wyklad 35 min i prawie 10 minut pytan jak to okreslal profesor "maturalnych" zwiazanych z wylozonym wczesniej tematem. takze liczy sie sposob nauczania danego przedmiotu. narzekaliscie na unie brzeska, niektorzy mowia ze spodziewali sie PRLu. Ludzie przeciez na maturze moze byc wszystko!!!! to tak jak ja bym powiedzial, nie liczylem ze bedzie geografia spoleczno-ekonomiczna, tylko nastawilem sie na fizyczna- PARANOJA. matura jest dla ludzi myslacych, inteligentnych, matura jest po to by ja zdac, a nie zeby sie nia sresowac. jesli ktos jeszcze tego nie zrozumial to jak ma zdac mature? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: gegra, a histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:23 A Ty spójrz na to z jeszcze innej strony. rozwiazywalam gegre tak dla rozrywki i wynik pi razy drzwi ok 50%... ja- zero przygotowania z klasowek, zero wiedzy z lekcji, zero wykladow, notatek, zarwanych nocy... a historia? wszystko powyzsze, cale dnie w bibliotekach, kursy, mapy, testy, jednym slowem nic tylko nauka historii... glowa pelna informacji, wiedzy. i co? wynik ok 50%... I chyba cos tu jest nie tak! nie gra tu roli zaden poziom przygotowania! Bo ja, gdybym dostala na historii pytania o wiedzie jednoznaczną, niepodważalną i pewna, a nie o dupe maryny, o interpretacje to wynik moj bylby znacznie lepszy. I to nie kwestia inteligencji, wybacz. a jesli tak to wspolczuje,ze tyle sie musiales uczyc, bo sa ludzie ktorzy geografie z palcem w bucie zdają na 80. i wcale nie są wybitni i myslacy... wrecz przeciwnie nie posadaja olbrzymiej wiedzy, bo gdyby tak bylo, to nie byliby oni w stanie jej dopasowac do tak prymitywnego klucza. A ze wiedza, jaka Ty posiadasz doprowadzila Cie do sukcesu na maturze to gratuluje. Witaj w jednej wielkiej kupie ludzi o mózgach jednakowych, myslacych jak CKE i ksztaltowanych na odpowiednią forme na wynik punktowy... a nie na osobe inteligentną i myslaca. Jesli tego jeszcze nie pojales, to jak mozesz sie cieszyc, ze Ci dobrze poszlo? Ja mam olbrzymie poklady wiedzy z historii i jestem z tego dumna, a system niedojrzalego egzaminu dojrzalosci, dyskryminuje takich ludzi. Przykro, ze tego nie widzisz i chelpisz sie swoim sukcesem, ktory nie jest zadnym powodem do dumy, mam nadzieje, ze chociaz, ze wiedza przekazywana przez Twojego profesora nie zostanie Ci w pamieci w postaci odp.A, odp. B, odp.C... powodzenia w dalszym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhahah Re: odp. do "trzeba było się uczyć" IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 16.05.06, 22:49 co ma k giertych do matury dziewczyno hahahahhaa myslisz ze on ja uklada albo zatwierdza co sie w niej znajdzie to sie mylisz juz lepiej jakbys zwalila na kubusia puchatka haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odp. do "trzeba było się uczyć" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 23:36 a co ma pan romek giertych do matury z histori? widzisz, problem w tym ze matura to sprawdzian twojej umiejetnosci myslenia i kojarzenia faktow, a skoro Ty tyle sie uczylas to przykro mi jest Ci nie poszla tak jakbys chciala(szczerze mi przykro) wposlczuje takim osobom jak Ty, tyle sie ucza i nic z tego nie maja, ale widzisz, przez ta nauke nie wiesz dokaldnie co i jak w kraju z episzesz oGiertychu wiec zamias uczyc sie codziennie trzeba ogladac wiadomosci, kojarzyc wiedze i rozwijac zdolnosc myslenia, kojarzenia faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hist Re: odp. do "trzeba było się uczyć" IP: *.crowley.pl 18.05.06, 19:06 skoro temat o miastach nie byl ambitny (rozumiem przez to ze latwy) to dlaczego tak sie martwisz o wynik? ja osobiscie uwazam, ze temat byl ciekawy i stosunkowo latwy (mowie o roli miast w ksztaltowaniu sie gospodarki i kultury sredniowiecznej europy). wedlug mnie temat nie tyle sprawdzal wiedze co myslenie logiczne i przyczynowo-skutkowe, niezwykle istotne w rozumieniu historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluś Re: gadanie IP: *.chello.pl 16.05.06, 19:31 nauka swoja droga a rozwiazanie tej matury swoja droga, niestety... bo chyba nikt by nie wpadl na to zeby sie uczyc wszystkich polskich piesni wojskowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woff Re: gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:31 Wcale sie nie trzeba bylo uczyc piesni wojskowych ;p Wystarczylo wylapac odpowiednie cytaty, jak: "na szczycie", "stocznia", "wodz", "Polska daleko" itd itp Ale ja i tak pominalem to polecenie. Nie zauwazylem go!!! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
prodir Re: jak Wam poszło na historii? 16.05.06, 19:56 Najlepiej bylo po prostu zadawac i geografie i historie ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia-Bobowa Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:48 Była bardzo trudna!!!modlę się,żeby zdać! idiotyczne pytania!trudne! wszystko prawie z historii powszechnej!!!! czy to nie przecięcie??! Ja bym bardzo chętnie napisała do ministerstwa!! To była idiotyczna matura!! Napiszmy list od wszystkich maturzystów!! Jeśli ktoś jest zadowolnony z dziesiejszej matury to mu z całego serca gratuluję!! Bop ja nie jestem.... a na dodtaek jestem zalamana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antafogoryx Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:52 E, tam, pieprzycie, banalna była ;/ Tylko nie byłem pewny tego pytania o K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.crowley.pl 16.05.06, 13:58 dla mnie tak samo jak dla moich przedmówców to była tragedia, nie wiem czy zdam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Tragedia IP: 213.25.159.* 16.05.06, 14:02 Moja siostra ciągle się uczyła historii jest w tym naprawde dobra ale po tym egzaminie się podłamała. Oby ten co to będzie poprawiał niech poprawia z głową i z sercem ja trzymam za was wszystkich KCIUKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancza Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:02 Chetnie!! Jestem jak najbardziej ZA!! Ta matura byla po prostu M A S A K R Y C Z N A !!!!! :( Moje marzenia o dzienikarstwie odpłynęły... :( Dobrze, ze histe wzielam jako dodatkowy przedmiot. Oprocz tego pisalam jeszcze wos i biole. Powiem szczerze ze biola przy hiscie to pryszcz. Chyba zdaje na fizjoterapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:58 Kur......kto wymyślił te pytania :( załamałam się,na pewno nie zdałam,polski angielski i WOS poszedł mi suuperr a tu taka tragedia :(((((((( mam dość:((( przykre:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maresa WYNIKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:07 slimak.onet.pl/_m/mep/2004/A1_hist_rozw.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:13 a kiedy pojawi sie tu arkusz z czesci podstawowej..juz po 14:10 ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:15 ktos to pewnie musi rozwiazac ;) aż sie zastanawiam jak poszło mojemu bratu normalnie trzymam kciuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d33 Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:32 mam to samo dosłownie identycznie wszystko super a hosi nie zdam wosu licze ana 95% a ta pierdo...hisai załamałąm sie nie wuiem co robic tyle sie uczylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziarsl Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.logik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:19 wszyascy narzekaja na ten plakat o propagandzie :) a jak dla mnie to bylo akurat najlatwiejsze, bo wczoraj na ustnym polskim prezentowalam temat o nowomowie i wiazacej sie z tym propagandzie politycznej :) i zabraklo mi miejsca na opisanie tego plakatu :D:D a ogolnie to nie za ciekawie beda wygladaly wyniki z historii... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juril_573 Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:24 Historia zawsze była debilna, nielogiczna, obłąkana i poplątana. Ale życzę wam jak najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaaamiii Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.laczpol.net.pl 16.05.06, 19:03 ja spodziwałam się trudności (bałam się histy mimo że dodatkowa)i nie jestem zaskoczona-ani zadowolona.kiepska razej nie jestem z historii bo pare razy brałam udział w olimpiadach historczynych,na szczeblu centralnym-niestety nie dane mi było wygrać i mieć 100% z maturki.uczyłam się dużo.zdawałm 4 przedmioty ale przez ten cały rok uczyłam się tylko histori,średni 3 książki w tygodniu czytałam,i gdyby nie to to bym poległa bo ze szkoły nic nie wyniosłam.jestem szcześliwa że tyle się uczyłam bo jaki wynik bym miała gdybym tle nie uczyła się,a tak książki przydały mi się na wypracowanie (rozszerzony był banalny).prponuje tym z CKE układać arkusze na tym samym poziomie z innymi przedmiotami Odpowiedz Link Zgłoś
yogi771 No nooo 16.05.06, 14:31 bardzo wszystkim współczuje bo doskonale was rozumiem, taka sama sytuacja jest z matmą jak nie gorsza... w zeszłym roku matma była zarabiscie trudna co 10 maturzysta nie zdał całej matury przez matme! totalna masakra a to jasne ze matme zdaja ludzie po mat-fizach raczej, wyniki były tragiczne, nawet jak zdałes matme to o studiach mozna było pomarzyć a w tym roku matematyka była poprostu śmieszna!!! całe zadania polegały na podstawieniu do wzoru! poprostu zal...sciska a na dodatek nie ma egzaminów na studia to jest poprostu chamstwo,zeszłoroczni maturzysci nie maja szans, mogą o studiach zapomnieć!!!!!i to szybko pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: No nooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:37 Okropna była hista ja się uczyłam historii współczesnej , oraz II wojny światowej, a oni jakieś Unie brzeskie i te paskudne drzewa genealogiczne, co za czub wymyślił te matury. Próbna, albo matura z roku zeszłego były o wiele normalniejsze. Mogłam wziąć WOS to bym miała maturę zadaną , a tak tragedia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: No nooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:40 ale historia to nie tylko II wojna światowa i dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 676767 Re: No nooo IP: 80.54.117.* 16.05.06, 14:44 No faktycznie nie za ciekawie z tą histą Ja matury z niej nie pisałam ale przed chiwlą sobie ją zrobiłam w zadaniach typu ABCD pojęcia i PF mam 23 pkt bez żadnej nauki... Ale przyznam że bardzo trudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata niech sobie ja sami rozwiarza IP: *.mt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:45 kurde jakbym im cos dala wymyslonego to by zobaczyli cholera, tyle ludzi niezadowolonych, starajacych sie zeby jakos zdac to mature i dostac sie na studia......a tu prezydent Polski szanowny kaczka zezwolil na to by Białorusini studiowali w Polsce na wybranych uczelniach, no to wybaczcie ale to juz jest przesada, niech sobie pozdaja polska mature :/;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancza Re: niech sobie ja sami rozwiarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:16 Dobre dobre!! Przepraszam za wyrazenie ale CHOLERA!!!!! Oni tak bez niczego dostaja sie na studia (jakie chca!!) a my w pocie czola uczymy sie i przygotowujemy a tu co?? ŹLE!! ;(;(;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: No nooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:46 no tak, ale to było ważniejsze i myślałam ,że będzie o II wojnie światowej, o strajkach na wybrzeżu, stanie wojennym, Solidarności, okrągłym stole itd. , to jest o wiele ważniejsza i bliższa nam historia, którą powinniśmy wiedzieć , niż jacyś tam królowie czy Unie brzeskie to nie jest do niczego potrzebne. Co innego tamte rzeczy. Takie jest moje zdanie , że powinny być jakieś porządne historyczne fakty, a nie jakieś pierdoły i szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: No nooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:37 trzeba znać historie a nie urywki. moim zdaniem sama jestes osbie winna. było duzo czasu i te banały mogłaś choć przejrzeć a unia brzezka to wazne wydarzenie ktorego skutki mozna zauwazyc we wspolczesnej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
prodir Re: No nooo 16.05.06, 19:59 > Okropna była hista ja się uczyłam historii współczesnej , oraz II wojny > światowej, a oni jakieś Unie brzeskie i te paskudne drzewa genealogiczne Trzeba bylo przeczytac wymogi maturalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: No nooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:23 hista była okropna i tyle Wam powiem, nastawiłam sie na PRL i XIX wiek, wkuwalam partie polistyczne, wojny w XVII wieku to miałam w paluszku...a tu taka niespodzianka. Wiem jedno ,ze zdalam, ale i tak najbardziej boje sie wyników z polaka pisemnego !! 3majcie sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragedia Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:43 poszło źle..... :(((( ale dlaczego nie ma jeszcze odpowiedzi :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 67 Re: jak Wam poszło na historii? IP: 80.54.117.* 16.05.06, 14:45 odp są już na cke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATEŁKO Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:46 DLA MMNIE BYŁO ŁATWE BANAŁ :))) -ZDAŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyku Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:46 tylko cud sprawi, ze zdam z historii...,a rozszerzona to banał...ale co mi po tym jak podstawowej nie zdam...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:53 Jaki byl temat pracy na rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportsmen Re: jak Wam poszło na historii? IP: 82.139.47.* 16.05.06, 16:43 Mam 70 % z podstawy i chyba tyle samo z rozszerzenia, no może 75 % więc jestem załamany :( Tyle nauki na nic :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baymen Re: jak Wam poszło na historii? IP: 82.139.54.* 16.05.06, 16:56 Dla wszytkich co napisali dobrze (70%+). Nie piszcie, że się nie dostaniecie, bo jak wieszkosć ludzi skopała, (czytaj wcześniej) to znaczy że Wy napisaliście w porównaniu do nich dobrze, a nie wazne jest na ile % sie pisze, tylko jak w porównaniu do innych się pisze... :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: jak Wam poszło na historii? IP: 195.136.176.* 16.05.06, 21:26 ja tez rylam jak powalona i bardzo tego zaluje. podeszlam na lajcie i moze nie jest to szczytem marzen ale mam ok85% z podstawy i jakies 90% z rozszerzonej. pewnie na prawo sie nie dostane, ale ciesze sie ze nie zrobili jakiegos kosmosu:) przeciez to bylo banalne. Naprawde takie zadania jak tam byly to kazde dziecko w 3 kalsie gimnazjum powinno zrobic. Zycze wszystkim pozytywnych zaskoczen przy wynikach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:51 yogi771 to dlaczego nie podeszles jeszcze raz? pisalbys to samo co 87 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siabadap Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.chello.pl 16.05.06, 15:00 Jestem cała w dygocie. Wszystkie ambicje poszły precz. Modlę się tylko o te 30% i niczego więcej nie oczekuje. Co oni sobie myślą!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła nie mogę ściągnąć arkusz!!!!!! IP: *.forward.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:03 wrrrr ku**** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda ja też nie mogę ściągnąć !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:08 Odpowiedz Link Zgłoś
seszka co to bylo;/ 16.05.06, 14:59 jakis kosmos dla mnie byla trudna i normalnie jak zdam to bedzie cud natomiast rozszerzona to byl banal miasta na podstawie tekstow zrodlowych bardzo latwa ale co z tego jak niezdam podstawy;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:04 hej.juz po obydwu arkuszach.rozszerzonym rozczarowana-pozytywnie:)niespodziewalam sie średniowiecza.obstawiałam PRL i kulam na pamiec zeby wypracowanko machnąć a tu proszę......nie bylo tak zle.troche punktów na rozszerzeniu podlapalam:)a jak wy?ogólnie nie takie trudne-przynajmniej jak dla mnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thornfully Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.06, 15:05 podstawowa była straszna!!!! rozszerzona prosta i banalna.... jednym słowem historia oczyma CKE - podstawowa- PRAWIE do zdania... rozszerzona- DLA idiotów... end:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Podziel się arkuszem 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:08 kurcze nie mogę zassać arkusza znikąd, wszędzie jakieś przeładowane transfery. może ktoś chce się podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Podziel się arkuszem 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 16.05.06, 15:17 nie da się ściągnąć arkusza ani z gazety, ani z onetu, a serwer cke zapchany. zróbcie coś z tym ludzie z gazeta.pl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_wloclawek MAM ARKUSZ 1!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:20 mam arkusz, dajcie maile to powysylam:) asiuniaaaaa@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: MAM ARKUSZ 1!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:09 ok, wysałałam ci maila, czekam. będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: MAM ARKUSZ 1!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:47 Bardzo bym prosila o odpowiedzi do arkusza 1: pysia117@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga hm IP: *.dolsat.pl 17.05.06, 12:48 tak sobie myslę że tak czy tak historia była trudna nie zależnie czy się człowiek uczył czy nie, bo kurde uczyłam się historii przez cały rok, probna poszła mi świetnie a teraz zrobiłam wielkie oczy, nie wiem jak wy ale wydaje mi sie że historia to taki wielki kawał materiału że powinni podzielić go w inny sposób, np na podstawie tylko historia Polski, a na rozszerzeniu powszechna, przecież ludzie !! samej historii polski jest więcej niż podreczniki do geografii, a tu jeszcze mamy powszechną historię, no dla mnie to jest przesada, no i jeszcze wkurza mnie to że w tych arkuszach nie ma takiej samej liczby pytań z kolejnych okresow, przecież nie ma takich ktorzy lubią tak samo starożytnośc, czy PRL i wydaje mi się ze jest to nie fair w stosunku do tych co piszą tą mature, żeby było sprawiedliwie powinno być po tyle samo pytań z kolejnych okres ów !!! i basta ... zła :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justysiak Re: MAM ARKUSZ 1!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:27 Justysiak87@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_wloclawek Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:16 zdalam !!! jeee!:) nie przypuszczalam, ze bede sie tak cieszyla jak zdam ta mature:) Jednak i tak mam zamiar isc na germanistykę, wie historia do niczego jest mi nie potrzebna:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3m8 Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.05.06, 15:29 Jak czytam Wasze opinie to jestem przerażona. Moja córka własnie pisze rozszerzony, nie miałam z Nią kontaktu po podstawowym. Nie wiem jak Jej poszło i jak 'idzie' teraz. Zaraz konczy, jak sie o Nia martwie, bardzo..jesli zle Jej pojdzie bedzie załamana a mnie serce peknie. Jest dobra uczennica a historia to dla Niej podstawa bo idzie na prawo na UJ. Alez sie pzreraziłam poziomem trudnosci i Waszymi Opiniami. Zrozpaczona mama maturzystki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laureatka Re: jak Wam poszło na historii? IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:58 czy pójdzie na ten UJ to się wyjaśni wkrótce :P Odpowiedz Link Zgłoś