Dodaj do ulubionych

czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego?

01.06.06, 19:22
jak sie można odwołać?
Obserwuj wątek
    • seszka Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? 02.06.06, 12:10
      ja co prawda zdałam ,ale z tego co wiem to niema chyba odwołań bynajmniej tak
      mówili u mnie w szkole pozdrawiam
    • Gość: ... Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:07
      stres ci przeszkodził w zdaniu? czy brak umiejętności?
      • Gość: Gość Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:10
        Jaki można podać powód unieważnienia matury ustnej do CKE? Czy to jest możliwe?
    • Gość: fisher mozna...ale szanse nikłe... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.06, 16:15
      można sie odwołać ale zaraz po egzaminie i podając jakis ważny powód złamania regulaminu przez komisje (np zachowanie komisji) lub niewłasciwe ocenienie odpowiedzi - ale....szanse są bardzo nikłe,chyba nawet nie ma co sie trudzić..

powodzenia za rok,u mnie w klasie nie zdały 3 dziewczyny, chociaz chodziłem do naprawde dobrego liceum..
      • Gość: cube Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: 217.153.162.* 03.06.06, 16:58
        Żeby nie zdać ustnej to naprawdę tzreba być idiotą;/ <stres, stresem ale...>
        • Gość: ktoś Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:40
          idiotą to jesteś ty
          • Gość: cube Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: 217.153.162.* 03.06.06, 19:29
            Booo??

Bo uważam,że tylko idioci nie zdają ustnej?:>

No popatrz tak myślę i tyle. Matura podstawowa z angielskiego jest tak banalna,

że w głowie mi się nie mieści jak można tego nie zdać. Tam wystarczy gadać

bezokolicznikami, robić masę błedów, byle przekazać te bzdetne kropki. Tak więc

jak pomyśle, że w XXI wieku, kraju rozwijającym się, będacym członikiem UE etc.

maturzyści nie potrafią zdać czegoś tak banalnego to po prostu pzrejmuje mnie

zgroza o przyszły kształt Polski;/

Ja wg. Ciebie idiota zdawałem rozszerzoną i zdałem ją na maxa! Tak więc no

comments;)
            • Gość: jsja Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: *.tvgawex.pl 03.06.06, 20:06
              cube pogratulowac moze z chemii ustna bys zdal co? nie kazdemu lezyt nauka
              jezykow obcych wiec idiota jestes ty jak myslisz ze jezyk to wszystko co
              trzeba czlowiekowi
              • Gość: cube Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: 217.153.162.* 03.06.06, 20:24
                hahaha a kto powiedział, że język to wszystko co człowiekowi potrzeba?? Po
                prostu uważam, że w czasach jakich żyjemy PODSTAWOWA znajomość języka
                angielskiego to MINIMUM! Jak Polska ma się rozwijać, kiedy młodzi ludzie nie
                znają języka obcego. Przyjeżdżaja do na turyści, pytają na ulicy o coś a
                wy "yyyy sorry I don't speak English". To samo w restauracjach i innych tego
                typu miejscach. Raz byłem świadkiem śmiesznej scenki w krakowskiej <dość
                eleganckiej> pizzeri, gdzie jakieś dziewczyny chciały zamówić pizzę i light
                colę a gość zgłupiał bo nie wiedział o co chodzi;/:P...tak więc o tego typu
                sytuacje mi chodzi...
                P.S Zdawałem biologię, ale chemię też brałem pod uwagę;)
              • Gość: jojkjajkaja Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:35
                hehe,widzę,że niektórzy się tutaj nieźle cwaniakują..ja mam certyfikat fce
                zdany na A..a z matury ustnej dostałam jedyne 75%..trafiłam na temat: STRUKTURY
                UNII EUROPEJSKIEJ!!!:/:/ wszystko zależy od tematu..wg mnie ocenianie
                powinnobyć uzależnione od trudności tematu..pozdr
                • Gość: jaajajaj Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:36
                  hehe,widzę,że niektórzy się tutaj nieźle cwaniakują..ja mam certyfikat fce
                  zdany na A..a z matury ustnej dostałam jedyne 75%..trafiłam na temat: STRUKTURY
                  UNII EUROPEJSKIEJ!!!:/:/ wszystko zależy od tematu..wg mnie ocenianie
                  powinno być uzależnione od trudności tematu..pozdr
                • Gość: ktoś Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:37
                  masz rację, ja też miałem trudny zestaw i zdałem tylko na 13 pkt.
                • Gość: cube Re: mozna...ale szanse nikłe... IP: 217.153.162.* 08.06.06, 09:50
                  A kto tu cwaniakuje??? Dla was jak ktoś ma odmienne zdanuie niż wy, uważa coś
                  za łatwe to już musi być cwaniak, ignorant itd. Zgadzam się, że dużo zależy od
                  trudności tematu i ich poziom powinien być w końcu wyrównany. Przykład extreme
                  sports, internet, komputery a plastic surgery, inżynieria genetyczna, ONZ, UE
                  itd. PARODIA!!! Ja miałem jakiś taki z życia, co wcale nie oznacza, że był
                  łatwy, bo po jego przeczytaniu nie wiedziałem za bardzo o co im chodzi. Na
                  szczęscie lanie wody było tu jak najbardziej wskazane;)
    • Gość: pianista_17 Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 80.55.63.* 03.06.06, 20:48
      cube ma calkowita racje. podstawowa ustna to banalka, rozszerzona zreszta
      trudna tez nie jest. Ja uczac sie niemieckiego od dwoch lat, zdalem ustna
      podstawowa na 19 punktow, wiec chyba przez 3 lata mozna sie nauczyc mowic tak,
      by cos przekazac.
      Jesli ktos nie umie zdobyc tych 6 punktow na podstawowej, jesli nie wchodza mu
      jezyki ( zreszta, jak moga nie wchodzic?), to po co zdaje mature? Wolalbym
      jednak, by matura nie byla tak powszechna.
      • Gość: cube Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 217.153.162.* 03.06.06, 21:02
        Dzięki pianista za poparcie;) dobrze jest wiedzieć, iż są jeszcze osoby myślące
        moimi kategoriami;)
        • Gość: cinnamon_girl Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 212.122.214.* 03.06.06, 22:28
          bo ludzie to by chcieli teraz maturę z języka obcego po polsku zdawać;P
          matko kochana języki były i są podstawą, jak ktoś obla to tylko dlatego, że się
          obijał w liceum heh i niech nie zwala na komisję, tylko weźmie się za naukę.
          • Gość: Squall Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:12
            No niestety musze Cube tez troche poprzec. Zeby nie dostac tych 6 pkt to trzeba
            kompletnie nic nie powiedziec, a zeby to zrobic to trzeba byc... ,no wlasnie.
            Przeciez ang jest tak powszechny ze chcac niechcac costam w glowie zawsze
            zostaje, a nieznajomosc tego jezyka powaznie moze utrudnic zycie.

Szkoda ze wladze wychodza z zalozenia ze kazdy musi miec mature..., kumple
            kompletne betony z ang. przychodzili do mnie dzien przed zebym im cos
            podpowiedzial - ang to mieli na poziomie podstawowki - zero gramatyki, no i
            pozdawali na 8-12 wiec trzeba bylo gadac nawet od rzeczy a egzaminator sam by z
            ciebei wyciagal, tym bardziej ze wiedza oni ze po ciul jest ta ustna i tak to
            olewaja ze masakra. Jakby chcieli to nik by do 15 nie doszedl.
            • Gość: germanista Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:51
              chłopie ja zdawałem niemiecki umiem go prawie perfect a z anglika jestem
              głaabem wiec nie mow ze cos tam zostaje dla mnie to chory jezyk ps miałem z
              rozsz nniemca 20|20 a pisemne super podst pewnie 100% a rozsz licze na 92%
              ale moze wiecej bo z gramy i ze słuchanai nic nie staciłem wiec moze koło 100
              • Gość: ds Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 82.139.44.* 04.06.06, 11:32
                A nazywanie kogos obcego "Idiotą" jet prostactwem i typowo polskim
                kurVViszoństwem Obrazac jest latwo a pomagac juz nie bardzo po co w ogole to
                pisac skoro jest nie na temat?
              • Gość: Squall Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:42
                germanista no i czujac ze nie umiez ang. wybrales niemca, ja tak samo nie
                umiejac niemca wybralem ang. ale zeby nie umiec przynajmniej jednego jezyka na
                tyle aby mowic bezokolicznikami obojetnie w jakim czasie?? To ja juz nawet z
                niemca to zrobie chociaz nienawidze tego przedmiotu i nie czuje sie z niego
                mocny. Poprostu W glowie mi sie nie miesci jak mozna to oblac. No chyba ze ktos
                ma nauke gleboko w tyle i przebimbal kompletnie ok 10 lat tylko z czym na
                mature?? Trzeba byc tym o kim wspomnial ktos w tym temacie zeby ludzic sie ze
                nie umiejac slowa po ang zda sie ten jezyk...Ja tak samo moge rwac sie z motyka
                na biole, fize czy jakas matme - ale te 33% bym ugral.
                • Gość: człowiek Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:10
                  no nie wiem czy bys zdał z fizyki cwanaiku zuycze ci oblania
                  maturyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
                  • Gość: Squall Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:19
                    Powiem ci tylko tyle ze zyczenia najczesciej sie sprawdzaja na zyczacym;) wiec
                    zycze ci powodzenia LOL
    • Gość: Basia Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:57
      Cube, a słyszałeś może o ludziach z dyslekcją? Oni mają problem z nauczeniem się
      nawet podstaw języka obcego. Znam wielu zdolnych ludzi, którym nauka języków
      idzie bardzo słabo, więc na nazywaj ludzi idiotami! A może sam jesteś dobry ze
      wszystkich dziedzin nauki? Pewnie przy Tobie Einstein, Gieysztor i Darwin to
      pikusie. Tak?
      • Gość: em Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.autocom.pl 05.06.06, 21:39
        Ja nie słyszałam o ludziach z dyslekcją.
        • Gość: Basia Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:59
          No w sumie ja też nie :) Miałam na myśli ludzi z dyslekSją. Głupi błąd, na
          przyszłość będę pamiętać.
      • Gość: Cube Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 217.153.162.* 06.06.06, 15:45
        Jesteś tak naiwna twierdząc, że Ci wszyscy, którzy nie zdali angielskiego to
        dyslektycy?? Podajesz przykład skrajny! Znam taką dziewczynę, która ni w ząb
        nie umie anglika, i to nie dlatego, że ma jakieś dysfunkce czy coś, tylko z
        czystego lenistwa! W gimnazjum jak brano ją do odpowiedzi to ona zawsze "Ja nie
        będę odpowiadać". W technikum <bo ona chodziła do technikum> też tak robiła. Na
        maturkę poszła i ją przepuścili co jest dla mnie lekko niedorzeczne ;/. Uważam,
        że to głupie przeświadczenie, że każdy musi zdać maturę powinno się zmienić! Bo
        teraz tak naprawdę może miec ten papierek w ręce. Pzdr
        • Gość: Basia Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:40
          Nie jestem az tak naiwna aby wierzyc, ze wszystkie osoby ktore nie znaja wcale
          jezyka obcego sa dyslektykami. Czasami choc ktos chce sie nauczyc nie moze, bo
          stosuje zle metody nauki. Czesto to czyste lenistwo. Ale chyba przyznasz mi
          racje ze w tej chwili matura to nic wielkiego, wlasciwie podstawa. Aby dostac
          sie na panstwowe studia i utrzymac nie wystarczy samo zdanie matury. Poza tym
          matura ustna praktycznie nigdzie nie jest brana pod uwage. Gdyby duzo osob
          odpadalo na ustnej byloby to dla mnie bez sensu. Kto ma odpasc ten odpadnie, bo
          jest jeszcze poza ustna matura jeszcze pisemna.
          • Gość: Cube Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 217.153.162.* 08.06.06, 19:50
            Ale chyba przyznasz mi
            > racje ze w tej chwili matura to nic wielkiego, wlasciwie podstawa.

No i o to mi się rozchodziło właśnie!!! Jak można nie zdać ustnej?!:)... no
            dobra już nieważne. Pozdrowienia:D
            • Gość: Basia Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:35
              > No i o to mi się rozchodziło właśnie!!! Jak można nie zdać ustnej?!:)
              Mozna, mozna. A wlasnie dlatego, ze matura to podstawa, nauczyciele daja juz te
              6 punktow, zeby miec spokoj,zeby nikt ich nie oskazal o niespawiedliwosc i tym
              podobne. Pozdrawiam.
    • Gość: kaina87 Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: *.wie.okay.pl 10.06.06, 13:00
      jak czytam Wasze wypowiedzi to mnie poprostu krew zalewa!! jak mozna napisac ze
      ktos kto nie zdał matury z ang jest głabem?? co za egoisci!!
      Jak ma zdac człowiek ktory jezyka obcego uczuł sie 4 lata w grupie 25 osób!! i
      nadodatek sam musi ciezko pracowac po szkole aby sie utrzymac!!
      cube ciesz sie ze Tobie mamusia daje na wszystko kase, ale ciekawe kto jest
      bardziej rozsadny i potrafi docenic to co ma?? kto ma wiecej madrosci zyciowej??

Ja naszczescie zdałam mature (chociaz mam dysleksje) ale znam wielu ludzi którzy
      niestety oblali, ale sa obrotni i napewno osiagna w zyciu owiele wiecej niz ten
      z matura i nawet po studiach!!
      • Gość: Cube Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? IP: 217.153.162.* 10.06.06, 13:19
        A skąd ty możesz wiedzieć czy "mamusia daje mi na wszystko kase". Mam na pewno
        szczęście, że rodziców stać na zapewnienie mi odpowiednich warunków do nauki
        etc. Jeżeli zaś chodzi Ci o korki itp. to muszę Cię rozczarować, NIGDY NIE
        UCZĘSZCZAŁEM NA ŻADNE KORKI, więc tym bardziej jestem dumny ze swoich wyników.
        Nauczenie się języka w 4 lata jest możliwe, biorąc pod uwagę raczej
        niewygórowany poziom matury podstawowej. Więc nie gadaj, że to niemożliwe!!
        Przykład, miałem w LO koleżankę, która miała w gimnazjum niemiecki.
        Angielskiego nigdy wcześniej się nie uczyła. Przyszła do klasy angielskiej, co
        było baardzo odważną decyzją. Na pewno nie było jej łatwo dorównać do poziomu
        klasy, jednak pracowała bardzo ciężko przez 3 lata. Efekt?? matury próbne
        napisane na 90 i 60 %, matura ustna 18pkt...
        A takie pytania o mądrośc życiową, rozsądek i gadki o tym, że Ci bez matury
        poradzą sobie lepiej niż Ci z maturą, to zachowaj dla siebie. Życie wszystko
        zweryfikuje.
    • danielwes Re: czy ktoś nie zdał ustnej z angielskiego? 16.03.20, 15:57
      Moja siostra nie zdała matury z angielskiego ustnej za pierwszym podejściem. Dodam, że chodziła do renomowanej szkoły bardzo dobrze się uczyła z przedmiotów ścisłych itp, ale z angielskim nie było jej po drodze. Dopiero NAUKA ANGIELSKIEGO METODĄ DZIECKA, pokazała jej jak się uczyć tego języka, żeby posiąść tą najważniejszą umiejętność komunikacji.
      Zdała dzięki niej maturę w poprawkowym terminie. Warto się uczyć języka praktycznie a będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka